Beste ammetopp 2024: Tynne gensere for graviditet og amming


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når du er gravid og ammer, er det viktig å ha klær som både er behagelige å ha på og fungerer bra. Klærne skal være i stand til å takle kroppen din i endring og legge til rette for amming. Men hvilke forskjellige typer topper finnes det å velge mellom? Vi tar en nærmere titt på noen av de beste ammetoppene og andre topper og tanktopper for gravide eller nybakte mødre!

Stor gravid mage med hvit topp

Hvilke ammetopper og tanktopper er best i test?

Best i test er Boob ammetopper. De har et utrolig utvalg av alt fra ammetopper til oversize t-skjorter og myke ribbede gensere. Et skikkelig kvalitetsmerke med størrelser for alle mammakropper!

✅ Våre favoritter

Boob long sleeve nursing top

En annen evig favoritt for oss er Lindex MOM ammetopper. Rimelige topper og t-skjorter for gravide og ammende kvinner.

✅ Prisgunstige mammaklær

Lindex MOM Kortermet T-skjorte i bomull

Vi vil også anbefale det fine danske merket Milker og deres ammetøy. De har mange flotte og behagelige ammetopper, som for eksempel den fine varianten i merinoull på bildet under.

Dansk merkevare med unike plagg

Milker svart ammetopp i 100 % Mulesing-free Merinoull

Guide til mange topper for gravide og ammende kvinner

Her er en detaljert guide til flere av våre favoritt topper for gravide eller nybakte mødre. Vi har inkludert flere forskjellige merker og produkter i forskjellige prisklasser. En stor fordel med mammaklær er at det virkelig finnes størrelser som passer alle!

Se også våre andre artikler der vi går gjennom fine amme-BH-er, behagelige graviditetsleggings eller nydelige mammakjoler!

Boob nursing tank top

Boob nursing tank top

Denne ammetoppen fra Boob er tilgjengelig i fire forskjellige farger:

  • Hvit
  • svart
  • Midnattsblå
  • Lys orkidé

Det er en praktisk og enkel baseliner som passer til de fleste situasjoner. Passformen er figurnær, men med sin elastiske bomullsstrikk tilpasser den seg kroppen din og er alltid behagelig.

Linet er tilgjengelig i størrelsene XS-XXL, og er designet med en dobbel topp foran for enkel amming, men fungerer også like bra under graviditet. Materialet er økologisk bomull blandet med litt elastan for å gi det en god strekk.

Ideen til merket Boob kom i 1999 etter at grunnleggeren så søsteren sin amme en kald høstdag. Hun tenkte at nybakte mødre virkelig fortjener gode klær. Over tid tok ideen form, og merket Boob selger patenterte ammeplagg som mange mødre setter pris på. De er komfortable og smart designet – og kan holde deg varm selv på en kald høstdag.


Boob maternity tank top with nursing access

Boob maternity tank top with nursing access

Dette er også en behagelig og smart tanktop fra Boob, som du kan bruke både under graviditeten og mens du ammer. Tanktoppen er svart og er tilgjengelig i størrelsene XS-XL og er lang.

Dette betyr at det ikke er noen risiko for hull i linningen, selv når du er langt inne i svangerskapet. Denne tanktoppen har et figursydd design som tilpasser seg kroppen din gjennom det elastiske materialet. Den er laget av TENCEL™ lyocell, et spesielt materiale utvunnet fra hurtigvoksende tresorter. Materialet er blandet med elastan for å gjøre det elastisk nok.

Boob er et svensk merke som fokuserer på å lage klær for gravide og ammende kvinner. De fleste plaggene har en dobbel funksjon, slik at de fungerer like bra under graviditet og amming. Sortimentet inneholder mange basisplagg som er enkle å kombinere med hverandre, og er produsert på en bevisst og bærekraftig måte.


Boob oversized t-shirt with nursing access

Boob oversized t-shirt with nursing access

Hvis du ikke føler at trange tank topper er din greie, kan en oversized t-skjorte fra Boob være et alternativ. Tilgjengelig i svart eller hvit og i tre størrelser: XS / S, M / L og XL / XXL, er denne skjorten veldig romslig og derfor behagelig og luftig å ha på seg.

Ved første øyekast ser den ut som en vanlig t-skjorte, men den har en wrap-around-funksjon med et frontstykke som enkelt kan brettes bort. Dette gjør det enkelt å amme med denne t-skjorten. Hvis du vil bruke den mens du er gravid, er det god plass til en voksende mage. Den er laget i en myk bomullsstrikk av 100% økologisk bomull.

Merket Boob tilbyr stilige og komfortable ammeklær og plagg som fungerer under graviditet. De utvikler klærne sine med omhu. Det du vil legge mest merke til er omsorgen i valg av materialer og modeller. De bryr seg også om produksjonen og hvordan den kan påvirke mennesker og miljø.


Boob striped nursing top

Boob striped nursing top

Dette er en langermet topp fra Boob som er egnet for både graviditet og amming. Den er hvit med tynne blå linjer og er tilgjengelig i størrelsene XS-XL. Toppen er designet for å ha et ekstra lag over bysten, noe som gjør den egnet for amming.

Du løfter ganske enkelt det ytre laget når du trenger tilgang til amming. Toppen er hovedsakelig laget av økologisk bomull, men bomullen er blandet med noen prosent elastan for å skape en behagelig stretch. Stretchen gjør også at toppen takler en voksende mage uten problemer.

Boob er et svensk merke som produserer klær for gravide og ammende kvinner. Klærne er laget med tanke på at alt forbruk skal være bærekraftig. Materialene og modellene som er valgt, er spesielt tilpasset personer som snart skal bli eller nylig har blitt mødre. De fleste plaggene i Boobs sortiment er designet for å kunne brukes både under graviditet og amming.


Boob long sleeve nursing top

Boob long sleeve nursing top

Denne langermede skjorten fra Boob er tilgjengelig i forskjellige farger. Størrelsene er S, M og L. Med sin stilige ribbing og elastiske økologiske bomull og elastan er den både stilig og behagelig å ha på.

Den fungerer godt under graviditet, og for å lette amming er den øvre delen av fronten dobbel. Når det er på tide å amme, løfter du det ytre laget for enkel tilgang.

Ideen som førte til opprettelsen av merkevaren Boob kom i 1999, og siden den gang har Boob blitt et av de ledende merkene innen klær for gravide og ammende kvinner.

I løpet av disse mer enn 20 årene har de hatt tid til å teste forskjellige modeller, materialer og gjennomgå produksjonen – som i dag fokuserer på bærekraft for både mennesker og miljø. Plaggene i Boobs sortiment kjennetegnes av et smart og gjennomtenkt design, samtidig som de er behagelige å ha på.


Boob maternity t-shirt with nursing access

Boob maternity t-shirt with nursing access

Boobs klassiske t-skjorte er et enkelt plagg som kan brukes i mange forskjellige sammenhenger. For å imøtekomme en voksende mage under graviditeten og for å lette amming, har den en wrap-around design.

Fronten er dobbel og er lett å løfte når det er tid for å amme. Toppen er tilgjengelig i størrelsene XS-XL og i fem forskjellige farger: gråmelert, primerose rosa, sand, svart og tofu. Materialet er en myk bomullstrikk laget av 100% økologisk bomull.

Med klær fra Boob får du komfortable og pent designede plagg som er enkle å kombinere med hverandre. Enten du er gravid eller ammer, finnes det klær som passer din kropp.

Å skifte er ikke noe problem, og heller ikke amming er noe problem når du velger klær fra Boob. De lar omsorg være noe som gjennomsyrer både design og produksjon, noe som merkes i produktene de har utviklet.


Milker svart ammetopp i 100 % Mulesing-free Merinoull

Milker svart ammetopp i 100 % Mulesing-free Merinoull

Med denne ammetoppen fra Milker får du en litt varmere tanktop fordi den er laget av ull. Du kan velge mellom fargene svart, grå og beige. Størrelsene er XS-XXL, bortsett fra i svart hvor du kan få toppen opp til XXXXL.

Passformen er normal og toppen fungerer like bra under graviditet som under amming. Med en smart løsning med ammeåpning er den enkel å bruke når du ammer. Toppen er laget av såkalt ”mulesing-fri” merinoull.

Mulesing er en prosedyre som utføres på sauer for å forhindre at de blir utsatt for flueangrep. Med mulesing-fri ull er ullen fra sauer som ikke har gjennomgått denne prosedyren.

Milker er et dansk merke som produserer og selger klær for graviditet og amming. Deres mål er at klærne skal være både praktiske og funksjonelle – og selvfølgelig stilige. De tilbyr klær med mange forskjellige utseender, noe som har gjort dem til et av de mest populære merkene rundt om i Europa.


Milker ammetopp i økologisk dyrket bambus med innebygd BH

Milker ammetopp i økologisk dyrket bambus med innebygd BH

Milkers ammetopp med innebygd BH passer for deg som ønsker ekstra støtte til bysten. Linet er elastisk og tilpasser seg hvordan kroppen din utvikler seg under graviditet og amming. BH-en har en ammeåpning som gjør at du kan amme uten å måtte blotte deg for mye – eller fryse for mye.

Denne tanktoppen er tilgjengelig i svart, korall, nude, brun/lilla og hvit og størrelsene er S-XL. Tanktoppen er laget av økologisk dyrket bambus, et mykt og naturlig materiale.

Det er blandet med polyamid og elastan for å skape en fleksibel stretch. Tøyet er også sømløst, noe som kan være ekstra behagelig for de som lider av kløe under graviditeten.

Milker-klær er designet spesielt for kvinner som er gravide eller ammer. Mange av plaggene passer like godt under graviditeten som under ammeperioden. Deres ambisjon er at klærne skal fungere godt og lette livet ditt som gravid eller nybakt mor, at de skal oppleves som stilige og samtidig praktiske og komfortable.


Milker Korall ammesinglet i bambusfiber (økologisk dyrket)

Milker Korall ammesinglet i bambusfiber (økologisk dyrket)

Denne økologiske ammetoppen i bambus fra Milker er egnet for både graviditet og amming.

Ved å blande bambus med polyamid og elastan har man skapt en myk stretch som gjør at plagget følger kroppens form – selv når den forandrer seg. Den er ekstra behagelig fordi den er sømløs, slik at den ikke gnager eller klør.

Fås i størrelsene S-XL og i fargene svart, korall, nude, brun/lilla og hvit.

Det danske merket Milker har fokusert på å tilby et bredt utvalg av klær til gravide og ammende kvinner.

De ønsker at det skal være forskjellige typer klær slik at du kan finne noe som passer uansett stil, men at alle er komfortable og funksjonelle. Det ønsker å lage klær som er det du vil ha og trenger i løpet av denne spesielle tiden i livet.


Milker kortermet gravid og ammetopp med striper i organisk bomull

Milker kortermet gravid og ammetopp med striper i organisk bomull

Milker har laget denne stilige stripete toppen i økologisk bomull. Bomullen er blandet med noen få prosent elastan for å gjøre toppen elastisk og tilpasse seg kroppen din. Toppen er lang slik at det ikke blir hull når magen vokser under graviditeten, og den har en ammeåpning som kan løftes opp for å gjøre det enkelt å amme.

Med korte ermer, rund hals og striper i lyse farger er den perfekt for sommeren. Toppen er tilgjengelig i hvit med rosa striper, hvit med grønne striper, hvit med lysere blå striper og hvit med mørkere blå striper. Den er også tilgjengelig som ensfarget i svart eller hvit. Størrelsene er XS-XXL.

Milker er et dansk merke som lager klær til gravide og ammende kvinner. I sortimentet deres finner du klær med forskjellig utseende og stil, men felles for alle plaggene er at de er designet for å passe de som venter eller nylig har fått barn. Fokuset er på funksjonalitet og praktiske egenskaper, men også på komfort og stil.


Lindex MOM jerseyammeoverdel

Lindex MOM jerseyammeoverdel

Med denne enkle ammetoppen fra Lindex får du et behagelig basisplagg som kan brukes i de fleste situasjoner. Toppen er tilgjengelig i svart eller hvit og i størrelsene XS-XXL. Den øvre delen av fronten er dobbel, og den ytre delen kan enkelt løftes når det er tid for å amme.

Du kan også bruke den under graviditet da materialet er elastisk, mykt og smidig. En ekstra fin detalj er rynkedetaljene på sidene av toppen.

MOM er et av Lindex’ egne merker, med klær utviklet for gravide og ammende kvinner. Lindex er et selskap som har laget klær siden 1954, og er nå til stede over hele Europa.

Lindex tilbyr klær for kvinner, barn og har også babyklær i sitt sortiment. De har også en del tilbehør og annet tilbehør i sortimentet sitt. De spesialiserer seg med andre ord ikke bare på mammaklær eller ammetøy, men på klær for kvinner i alle aldre og livssituasjoner.


Lindex MOM kortermet T-skjorte

Lindex MOM kortermet T-skjorte

Hvis du leter etter en svart eller hvit t-skjorte som passer til en voksende mage, kan denne toppen fra Lindex være det du trenger. Toppen er klassisk designet med rund hals, og den eneste forskjellen fra en vanlig t-skjorte er at den er ekstra elastisk og myk.

Den er laget av 100% viskose og vil lett følge magen din når den vokser under graviditeten. Viskosen som brukes er LENZING™ ECOVERO™ viskose, som er et mer bærekraftig alternativ enn vanlig viskose. Toppen er tilgjengelig i størrelsene XS-XXL.

Hos Lindex-merket MOM finner du klær for gravide og ammende kvinner. Selskapet tilbyr mote for barn og kvinner og har et bredt spekter av produkter. De er ikke bare rettet mot de som venter barn eller nettopp har fått barn, men er opptatt av å inkludere plagg for mødre i sortimentet sitt. De har som mål at klærne deres skal være moteriktige, stilige og komfortable.


Lindex MOM topp med snøring

Lindex MOM topp med snøring

Dette er en moteriktig og stilig topp fra Lindex, egnet for gravide kvinner. Med en stilig ribbing, halv polo, korte ermer og snøring i sidene får du en topp med et spesielt og litt mykt utseende. Fargen er ”light lilac” og materialet er også mykt.

Med en blanding av polyester, viskose og elastan er den elastisk og behagelig å ha på. Noe av materialet kommer fra resirkulerte PET-flasker som brukes til å lage polyester. Dette er en ressurseffektiv metode som reduserer klimapåvirkningen. Toppen er tilgjengelig i størrelsene XS-XXL.

Lindex er et stort klesfirma som selger barne-, baby- og dameklær over hele Europa, inkludert noen klær for gravide og ammende kvinner. De kommer under merkevaren MOM. Der kan du finne myke og behagelige klær designet for den spesielle tiden i livet når du venter eller nylig har fått barn.


Carriwell sømløs ammetop

Carriwell sømløs ammetop

Carriwell tilbyr et mykt ammetrekk i svart eller hvitt, med innebygd BH. Den innebygde BH-en gir deg ekstra støtte til bysten. Modellen er utviklet som en videreutvikling av Carriwells amme-BH, som er svært populær.

Ved å velge tanktoppen i stedet for BH-en får du ekstra støtte til magen. Du trenger ikke å trekke opp linet når du ammer, men skålene er enkle å åpne – selv med bare én hånd. På den måten kan du føle deg mindre avkledd når det er på tide å amme. Denne tanktoppen er laget av polyamid og elastan og er tilgjengelig i størrelsene S-XL.

Carriwell er et merke med hovedsakelig undertøy for graviditet og den første tiden som mamma. De har også noen andre plagg, for eksempel tanktopper og leggings. Klærne er utviklet i samarbeid med leger, jordmødre og mødre for å gi best mulig støtte og funksjonalitet.


Se flere tips for ammende mødre!

Recent Posts