Beste ammekjole 2024: Komfortable mammakjoler for alle kroppstyper


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når du er gravid og ammer, blir klærne dine viktigere enn noen gang. De må være myke, i stand til å tilpasse seg en voksende kropp og samtidig gi komfort. De må ha funksjoner som gjør det enkelt å amme eller romme en voksende mage og være praktiske å bruke i hverdagen.

Med en kjole får du et plagg som naturlig har myke materialer og plass til magen. Så hva slags kjoler finnes det å velge mellom? I denne artikkelen har vi samlet noen av de beste ventekjolene og ammekjolene for deg som venter barn eller nylig har fått barn!

Gravid kvinne med lys graviditets kjole

Hvilken ammekjole er best i test?

Våre favoritter er de ribbede kjolene fra Boob. Lette og luftige, de er komfortable både under graviditet og mens du ammer.

Ribbet mammakjole med ammetilgang

Et rimelig alternativ er å sjekke ut Lindex kjoler fra MOM-serien. Vi elsker deres fine strikkede stripete kjole!

Lindex MOM finstrikket stripete kjole

Til slutt må vi anbefale den utrolig behagelige ammekjolen i merinoull fra Milker. Vakre farger og utrolig komfort!

Milker ammekjole i mulesing free merinoull

Flere forslag finner du lenger ned i artikkelen!

Se også våre andre artikler om andre mammaklær som komfortable amme-BH-er og vår liste over de beste mammaleggings på markedet!

Liste over mange vakre mammakjoler

Her viser vi alle kjolene vi har sett på. Mange er ammekjoler, som er flotte for graviditet og de første årene av moderskapet.

Boob Boho maternity mini kjole

Boob Boho maternity mini kjole

Boob har skapt denne luftige drømmen, en myk, lett kjole i vintagestil med god plass til en voksende mage. Med sine doble lag og en spesiell lomme for amming gjør den det enkelt og behagelig å amme uten å eksponere deg for folk rundt deg.

Kjolen er laget av en tynn bomullsvoile for et gjennomsiktig utseende og et vakkert fall. Lengden er ned til midten av leggen, men det avhenger selvfølgelig av hvor høy du er. En kjole i størrelse M er 115 cm lang. Kjolen er tilgjengelig i tre forskjellige farger – ”pine green”, ”pebble” og ”almost black”.

I tillegg til å være luftig og myk, er det brukt spesielle detaljer for å skape et retro-look. For eksempel har kjolen trekvartlange ermer med fint volum, som du kan bruke som puffermer hvis du drar dem litt opp. Den har også en fin nesten firkantet utringning.

Det svenske merket Boob har fokusert på å lage klær for ammende og gravide kvinner. De fleste av plaggene deres fungerer like bra for begge perioder, og er komfortable og smart designet for å gjøre ammingen enklere. De lager både basisplagg og plagg som kan brukes når du vil føle deg litt fancy.


Boob Ammekjole med fleecefôr

Boob Ammekjole med fleecefôr

Hvis du ofte har problemer med å fryse, kan denne fleecefôrede kjolen fra Boob være noe for deg. Det er en stilig og enkel sweatshirt-kjole i street-style, egnet for situasjoner der du vil føle deg avslappet.

Materialet er elastisk og mykt bomullsstrikk, noe som gjør den veldig behagelig å ha på seg. Utseendet forsterkes av detaljer som ribbestrikkede kanter og flatlocksømmer. Det er en løpesnor under bysten som lar deg justere passformen.

For å gjøre kjolen virkelig behagelig for ammende kvinner, har den et fleecefôr over brystene, noe som gjør det lettere å holde varmen og reduserer risikoen for problemer. Kjolen er tilgjengelig i fargene ”mosegrønn” og ”tordenblå” og i størrelsene XS-XL.

Boob er et populært svensk klesmerke som lager klær for gravide og ammende kvinner. Det har mottatt en rekke priser, blant annet ”Most Awesome Maternity Fashion & Products”, ”Freshest Maternity Fashion” og ”Breastfeeding brand”.

Grunnleggeren har blitt kåret til Entrepreneur of the Year, og noen spesifikke plagg har også blitt anerkjent. Klærne har også blitt manges favoritt hverdagsplagg under amming og graviditet.


Boob ribbet mammakjole med ammende funksjon

Ribbet mammakjole med ammetilgang

Denne figurformende og stilige kjolen fra Boob, som er tilgjengelig i svart og hasselnøtt, er myk og behagelig å ha på, i tillegg til at den er flatterende for alle graviditetskurver.

Materialet er økologisk bomull blandet med noen få prosent elastan for å skape en ribbestrikket bomullsstrikk som er ekstra elastisk og i stand til å tilpasse seg en voksende mage.

Kjolen slutter like under kneet og har lange ermer. Selv om designet er enkelt, er det stilige og unike detaljer, for eksempel formen på utringningen og ermeendene. En klassisk dobbeltlags ammevikle over bysten gjør det enkelt å amme.

Merket Boob er et merke som har omsorg som et av sine nøkkelord. Noe av det viktigste er omtanke for deg som skal bruke klærne, og dette vises blant annet gjennom valg av materialer og hvordan klærne er designet og utformet slik at de fungerer best mulig for deg.

De tenker også mye på hvordan de kan vise omsorg for planeten vår, inkludert menneskene og dyrene som bor her og hele miljøet. Ved jevnlig å gjennomgå produksjonen sin og prøve å finne de beste og mest bærekraftige løsningene, viser de at de bryr seg.


Boob Jersey mammakjole med ammetilgang

Boob Jersey mammakjole med ammetilgang

Boob har produsert denne virkelig stilige sorte kjolen med en vridetalj over bysten. Den har lange puffede ermer, en avrundet utringning og går ned til leggen. For å lette amming er det en dobbeltlags ammefunksjon over bysten.

Når du ammer, løfter du bare det øverste laget for enkel tilgang. Materialet er hovedsakelig TENCEL™ lyocell, et ganske nytt naturmateriale laget av hurtigvoksende tresorter.

Det er blandet med litt elastan for en veldig myk og fleksibel stretch. Kjolen fungerer godt som en behagelig hverdagskjole, men du kan også kombinere den med stilig tilbehør og bruke den til mer festlige anledninger.

Boob er et merke som produserer klær for gravide og ammende kvinner, og det har utviklet seg siden begynnelsen av 2000-tallet.

I dag er det et av de ledende svenske merkene for denne målgruppen, og de tilbyr både grunnleggende og mer stilige plagg som kan passe for de som er gravide eller nylig har født. I tillegg til at klærne skal være stilige, er det viktig for dem at de er komfortable for deg.

Dette inkluderer myke og fleksible materialer som kan følge kroppens forandringer, og at plaggene har funksjoner som for eksempel letter amming.


Boob skjortekjole med ammefunksjon

Boob skjortekjole med ammefunksjon

Denne lette, luftige og kule skjortekjolen fra Boob kan brukes gjennom hele svangerskapet. Den har god plass til en voksende mage.

Den fungerer også godt til amming fordi den har skjulte åpninger ved ermhullene som gjør det enkelt å komme til å amme selv når kjolen er kneppet opp.

Kjolen slutter like over kneet, i størrelse M/L er den 100 cm lang. Den har en nydelig vidde og er laget av 100% økologisk bomullspoplin.

Avhengig av hva du føler for, kan du bruke kjolen på forskjellige måter. Enten som den er, som en åpen skjorte, eller du kan knyte den under bysten for å fremheve kurvene dine.

Kjolen er i fargen ”sky blue”, en veldig lys blå nyanse, og den produseres i størrelsene:

  • XS/S
  • M/L
  • XL/XXL

Boobs grunnlegger Mia Seipel fikk ideen til et nytt klesmerke da hun så søsteren sin amme en frisk svensk høstdag. Hun innså hvilken stor og viktig jobb mødre gjør, og tenkte at de burde ha klær som gjorde den første tiden så enkel og komfortabel som mulig.

Denne ideen førte til slutt til etableringen av Boob, som produserer og selger funksjonelle og smarte klær for gravide og ammende kvinner.


Lindex MOM finstrikket stripete kjole

Lindex MOM finstrikket stripete kjole

Med en midikjole i resirkulert polyester får du et alternativ som er varmt, behagelig og mer bærekraftig enn andre plagg. Polyesteren i denne kjolen er laget av resirkulerte PET-flasker og deretter blandet med akryl, polyamid og ull for å skape et veldig mykt materiale.

Kjolen er langermet og slutter under kneet. Den har en rett passform og er svart med hvite striper. Den har en v-hals med krage.

Merkbare detaljer inkluderer de brede ermene med ribbede mansjetter og slipset i livet. Selvfølgelig har den god plass til en voksende mage. Kjolen er tilgjengelig i størrelsene S-XL.

MOM er et merke fra det svenske selskapet Lindex, et av de største og mest kjente klesfirmaene i landet. De har laget klær siden 1950-tallet og er i dag til stede over hele Europa.

I tillegg til å produsere klær for gravide og ammende kvinner, har de vanlige klær for kvinner, samt barne- og babyklær. De tilbyr også noe tilbehør og tilbehør. Med sin lange erfaring har de mye kunnskap om hva som skal til for å lage gode og komfortable klær – for gravide, ammende og andre.


Lindex MOM-ammekjole i jersey

Lindex MOM-ammekjole i jersey

Dette er en figursydd svart kjole med vide ermer fra Lindex-merket MOM. Det er det perfekte alternativet hvis du vil ha noe som viser frem den vakre formen din under graviditeten. Hele kjolen er ribbet og slutter langt ned på leggen.

Utringningen er rund og på sidene er det høye slisser som gjør den ekstra stilig. Kjolen er veldig myk og elastisk, og laget av LENZING™ ECOVERO™ som er en moderne og mer bærekraftig form for viskose.

Den er blandet med polyester for å skape et materiale med den rette følelsen. Denne kjolen produseres fra størrelse XXS til størrelse XXL.

Når du er hos Lindex på jakt etter mammaklær og ammetøy, kan du se etter merket MOM.

Det tilbyr klær for denne målgruppen, klær som er spesielt designet for kropper i endring og for en hverdag der amming må fungere i praksis.

Lindex er et selskap som tilbyr et bredt spekter av klær for kvinner i ulike aldre og situasjoner, ikke bare for gravide og ammende kvinner. De har også baby- og barneklær i sitt sortiment.


Lindex MOM Ribbestrikket ermeløs kjole

Lindex MOM Ribbestrikket ermeløs kjole

Her har Lindex laget en kul, ermeløs kjole som er myk og behagelig å ha på seg under graviditeten. Fargen er ”light dusty brown” og passformen er stram og rett. Den slutter under knærne og har slisser på begge sider.

Siden dette er en kjole laget av resirkulert polyester, er den et bærekraftig alternativ. Polyesteren er laget ved å gjenvinne og resirkulere brukte PET-flasker. For å skape et materiale som er veldig behagelig å ha på seg, blandes polyesteren med viskose og elastan for å skape en riflet, myk jersey.

Det er et veldig smidig materiale som er egnet for bruk under graviditet. Kjolen er tilgjengelig i størrelsene XS-XXL.

Klesfirmaet Lindex startet sin virksomhet allerede i 1954, og siden den gang har de utviklet seg og vokst. I dag selger de klær over hele Europa og har lang erfaring med design, produksjon og salg.

Dette er noe de bruker når de lager klær for gravide og ammende kvinner under merkevaren MOM. Klærne er laget med stor omhu og tilpasset de spesielle forholdene under graviditet og den første tiden som forelder. Plaggene de tilbyr er myke og behagelige og gjør det enkelt å amme.


Lindex MOM langermet mønstret kjole

Lindex MOM langermet mønstret kjole

Når du leter etter noe moteriktig og annerledes, kan denne ribbede kjolen være et alternativ som passer deg. Her har Lindex designet en kjole i ”light dusty brown” med en veldig fin ribbing som tiltrekker seg oppmerksomhet.

Den er utstyrt med store puffermer i trekvart lengde, og kjolen slutter over kneet. Hvor kort den faktisk er, avhenger av høyden din. I størrelse M er den 100 cm. I tillegg til å være en veldig stilig kjole, er den veldig myk og behagelig.

Materialet er for det meste LENZING™ ECOVERO™, som er en nyere og mer bærekraftig versjon av viskose. Den er laget av ansvarlig dyrkede skoger og har dermed mindre innvirkning på miljøet. Kjolen er tilgjengelig i størrelsene XS-XXL.

Lindex er et svensk selskap som tilbyr et bredt utvalg av klær for kvinner og barn. Selv om de ikke er spesielt fokusert på kvinner som er gravide eller ammer, har de et godt utvalg gjennom sitt merke MOM.

Der kan du finne mange plagg som gjør hverdagen enklere når du er gravid eller ammer, og som alltid er behagelige å ha på seg. Klærne deres for gravide og nybakte foreldre er moteriktige og godt designet, akkurat som deres andre klær.


Milker Ribbestrikket sort ammekjole i merinoull med V-hals

Milker Ribbestrikket sort ammekjole i merinoull med V-hals

Denne stilige, elastiske ammekjolen fra Milker er laget av merinoull og er derfor varm samtidig som den er myk og behagelig å ha på. Over bysten er det to lag, delvis for å få ekstra varme der, og delvis for å gjøre det enkelt å amme uten å måtte eksponere mer enn du vil.

Hvis du løfter det øverste laget, er det en glatt ammeåpning som er enkel å bruke. Kjolen er tilgjengelig i blått, svart og grønt og i størrelsene XS-XXL. Ullen er blandet med viskose for å skape en myk elastisitet.

Milker er et merke dedikert til å lage klær for gravide og ammende kvinner. Det er et dansk merke som utvikler klær med ambisjonen om at de ikke bare skal være stilige og behagelige å ha på seg, men som også vet at det er like viktig at klærne er funksjonelle og praktiske å bruke.

Når du ammer, trenger du klær som gjør det lett å komme til – og likevel ikke fryser. Mens du er gravid, trenger du klær som kan tilpasse seg den voksende magen din. Hos Milker kan du finne klær som passer for denne tiden i livet ditt.


Milker ammekjole med lommer

Milker ammekjole i mulesing free merinoull

Leter du etter en komfortabel hverdagskjole som passer til amming? Denne kjolen fra Milker kan være akkurat det du trenger! Den kommer i seks forskjellige farger: svart, brun, blå, brunbrun, rødbrun og grønn, så du kan enkelt finne en du liker. Størrelsene er XS-XXL.

Passformen er løs og den er litt ballongformet, noe som gjør den ekstra romslig. Den er langermet og slutter under knærne, og den har en glatt ammeåpning.

Materialet er en blanding av ull og viskose, noe som gjør den myk, elastisk og varm. All ullen Milker bruker er mulesing-fri, så ingen dyr har blitt utsatt for mulesing, en smertefull metode for å unngå flueangrep.

Det danske merket Milker har blitt et av de mest populære merkene for gravide og ammende kvinner over hele Europa. Det er ikke overraskende at dette har skjedd. Milker er helt fokusert på å lage klær for dem som snart skal bli mødre, eller som nylig har blitt mødre.

De viser sin kunnskap og omsorg gjennom valg av materialer, smarte designvalg og ved å lage klær som er både stilige og praktiske. Tanken deres er at klærne ikke skal være i veien eller upraktiske på noen annen måte, men i stedet legge til rette, for eksempel hvis du vil amme.


Milker ammekjole i merinoull

Milker ammekjole i merinoull

Med en enkel og stilig kjole fra Milker kan du føle deg stilig i de fleste situasjoner. Denne ammekjolen har en normal passform som fremhever dine former uten å sitte for stramt. Den er tilgjengelig i størrelsene XS-XXL og i fargene svart, beige, grå, blå, grønn og lilla.

Den slutter under kneet, har lange ermer og rund hals. Over bysten har den to lag. Dette gir ekstra varme, noe som er bra for å forebygge problemer, og det gir også plass til en jevn ammeåpning. Materialet er en blanding av mulesing-fri merinoull og viskose.

Med klær fra Milker kan du være sikker på at du får plagg som er laget for mødre. De er basert på kunnskapen om at det å være gravid eller nybakt mamma kommer med spesielle utfordringer og behov – og at klær virkelig kan ødelegge og gjøre hverdagen vanskeligere enn den burde være.

Milkers klær gjør ikke det for deg, i stedet er de smart designet slik at du ikke trenger å bekymre deg for om magen får plass eller om det er mulig å amme. Dessuten er de fleste plaggene like godt egnet for graviditet og amming. Med smarte løsninger og stilig design får du plagg som er både praktiske og behagelige å ha på.


Milker Beige løstsittende ammekjole

Milker løstsittende ammekjole

Her er en søt økologisk bomullskjole i moderne design fra Milker. Med volanger og mye volum kan du enkelt føle deg stilig i den. Hvis du kombinerer den med forskjellige tilbehør, kan den være like bra for en fancy middag som for en piknik om sommeren.

Kjolen er tilgjengelig i svart og beige i størrelsene XS-XXL, og har et dobbelt lag over bysten med en ekstra jerseytopp som gjør den behagelig og enkel å bruke når du ammer.

Milker har et bredt utvalg av klær designet spesielt for gravide og ammende kvinner. Siden de har valgt å produsere bare denne typen klær, har de hatt muligheten til å bli profesjonelle på dette feltet.

Designene deres er funksjonelle og praktiske og vil dekke dine behov mens du har en voksende mage eller sliter med amming. Dessuten kan de fleste plaggene brukes både når du er gravid og ammer.

Bortsett fra at gode klær kan gjøre hverdagen din enklere, er Milker-klær designet for å få deg til å føle deg stilig og velkledd, samtidig som de er laget av myke materialer.


Finn flere artikler om mammaklær her!

Recent Posts