Beste babygym 2024: Best i test aktivitetsgym for aktive babyer


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En babygym er et trygt sted hvor barnet kan bevege seg og utforske verden rundt seg. Noen ganger kalles de også aktivitetsgym, nettopp fordi de stimulerer aktivitet for alle barnets sanser. Leker som henger ned og beveger seg, ting som rasler og lager lyd og forskjellige materialer å kjenne på.

Alt i et trygt lite område hvor barnet kan navigere seg selv, mens du følger med fra avstand. Vi har sjekket ut totalt 10 forskjellige varianter og valgt våre favoritter, i denne artikkelen om den beste babygym!

Baby ligger i fargerikt babygym og ser forbløffet ut

Hvilken babygym er best i test?

Nattou BabygymBest i test av alle babygymmer akkurat nå. En utrolig vakker og fluffy lekeplass som er både nyttig og fantastisk å se når barnet er i gang med leken.

Nattou Babygym Fanny Oscar

Teddykompaniet Diinglisar BabygymDet rimeligste alternativet. Veldig fint produkt til en svært rimelig pris.

Teddykompaniet Dinglisar Babygym

Filibabba Soft Quilt BabygymEn litt annen modell som vi ønsker å slå et slag for. Veldig fine materialer og smart konstruksjon.

FILIBABBA Soft Quilt Babygym

Anmeldelser av alle 10 babygymmer

Her er en kort gjennomgang og gjennomgang av alle babygymmer vi har sett på.

Nattou Babygym

Nattou Babygym Fanny Oscar

Sjekk prisen på:

En utrolig søt og fluffy babygym fra Nattou. Dette belgiske merket har designet babyprodukter siden 1988. Alle deres produkter er i samsvar med EUs strenge krav til sikkerhet og kvalitet når det gjelder både design og valg av materialer.

Det som skiller seg ut når det gjelder babygym fra Nattou, er utrolig fin og fluffy kanten rundt teppet. Den består av flere store og nydelige komposittputer som gjør det både trygt og koselig å leke i babygymmen. Alt er også designet i forskjellige farger, noe som stimulerer barnets sanser og gjør leken enda mer levende.

Babygymmen har buer hvor du kan feste de tilhørende leker for å gjøre leken enda mer spennende for babyen. Dette kan også fjernes hvis du vil fortsette å bruke matten som lekematte når barnet har blitt litt større.

Nattou babygym er laget av en veldig fin polyester, en plysj materiale som gir en utrolig kosete følelse du nesten ønsker å krype inn selv. I selve teppet er det også skumplast som gir den perfekte mykhet som er akkurat riktig å både sitte, krype og ligge på. Størrelsen på babygym i diameter er et sted rundt 87 cm fra kant til kant.

Vi er tydelig imponert over denne babygymen. Vi har ikke mye erfaring med dette merket, så dette var en positiv overraskelse for oss. Hvis du liker myk fluffy stil og de fine fargene så kan vi definitivt anbefale Nattou Babygym, som er den beste babygym akkurat nå ifølge oss!


TeddyKompaniet Diinglisar Babygym – Rimeligste babygym

Teddykompaniet Dinglisar Babygym

Sjekk prisen på:

Denne babygymmen fra TeddyKompaniet er helt fantastisk og også svært rimelig. Det svenske merket TeddyKompaniet har eksistert i over 25 år, og det er kjent for sine selvdesignede kosedyr av virkelig høy kvalitet. Deres produkter selges nå over hele verden.

Denne koselige babygymmen har en polstret matte som er myk og nydelig. Langs kantene har den hevede kanter som gjør det ekstra trygt for de virkelig små barna.

Over denne myke matten henger to polstrede buer som kan fjernes hvis du ønsker det. Når babyen er litt større og kan sitte opp og krype, kan babygymmen deretter brukes som lekematte i stedet.

Navnet Diinglisar er Teddykompaniets egne små figurer som er elsket av både barn og voksne. De er søte små dyr som kan henges over lekematten og er helt trygge å leke med. I tillegg til de små dyrene får du også med andre aktivitetsleker som et lite speil og små skyer som lager støy når du klemmer dem.

Hele Teddykompaniets babygym er av merkbart høy kvalitet, og det er veldig nøye produsert. Materialet består utelukkende av polyester som er både myk, mild og trygg å spille på.

Vår generelle vurdering er at Teddykompaniet Diinglisar Babygym er den rimeligste babygymmen. Du får veldig høy kvalitet, til en veldig god pris her. En av våre absolutte favoritter og klart den beste babygymmen i sin prisklasse!


Filibabba Soft Quilt Babygym

FILIBABBA Soft Quilt Babygym

Sjekk prisen på:

Dette er en babygym med en modell som skiller seg fra de fleste andre varianter vi har sett. Det er smart konstruert som du kan ha kantene enten brettet ned eller hevet. På denne måten kan du begge ha det som en trygg innrammet lekeplass for de minste, eller en større nydelig lekematte som er åpen for å krype av og på.

Trekket til Filibabba babyen er laget av en nydelig og glatt bomull som er 100% økologisk. Dette gjør det både behagelig å gå videre og forsiktig mot barnets hud. Inne har teppet en fylling av en blanding av polyester og pappmateriale, noe som gjør det mykt uten at barnet synker for mye.

Når babygymmen er brettet, måler den 80 x 80 cm og når den er utvidet måler den 120 x 120 cm.

Som med de fleste babygymmer har Filibabba Soft Quilt to buer som går over lekeflaten. Disse kan også fjernes helt hvis du bare vil bruke den som lekematte.

På buene er flere spenner hvor du enkelt kan henge barnets egne leker, eller prøve nye stimulerende og fargerike elementer. Dette er en utrolig allsidig babygym som kan brukes på mange forskjellige måter.

Alt i alt er dette en veldig god og rimelig babygym, vurderer at du kan bruke det så mye lenger enn de fleste andre lignende produkter.

Matten kan brukes som grunnlag for barnet å spille i flere år etter at babygym har sluttet å bli brukt. Filibabba Soft Quilt Babygym er tilgjengelig i flere forskjellige farger og er etter vår mening en av de beste babygym akkurat nå!


Sebra Babygym

Sebra Baby Gym Morning

Selges ikke lenger

Vi er veldig glade i stilen til Sebras produkter, da de har en unik og veldig myk og innbydende design på sine babyleker og kosedyr. Dette babygym er i tråd med sine andre produkter i myke nydelige materialer og bedårende søte figurer og gjenstander.

For Sebra babygym får du flere forskjellige leker som stimulerer alle barnets sanser. Inkludert i pakken er:

  • Et barnesikkert speil som trollbinder og forundrer smårollingen.
  • Bjeller og raslende stoff som gjør at barnet kan utforske forskjellige lyder.
  • Et stykke leketøy som er perfekt når det begynner å klør i tannkjøttet.

Alle de forskjellige leker og figurer kan henges og fjernes fra buene over teppet der babyen leker. Babygymmen måler ca. 80 cm i diameter og er utmerket å bruke rett fra fødselen, korte øyeblikk under tilsyn.

Sebras babygym er laget av flere stoffer i forskjellige bomull og polyester blandinger, med en liten mengde elastan blandet inn. Det gir et mykt og glatt stoff med en litt elastisk overflate. Det er et ekstremt behagelig stoff, perfekt tilpasset barn og nysgjerrige hender.

Fremfor alt setter vi pris på den søte designen og de fine materialene til denne babygymmen. Det er et kvalitetsprodukt, og hvis du liker Sebras stil så mye som vi gjør, er Sebra babygym en gitt anbefaling fra oss!


Kids Concept Edvin Babygym – Rimelig og søt babygym

Kids Concept Edvin Babygym

Sjekk prisen på:

En ganske enkel og strippet ned, men veldig fin og søt babygym fra det svenske merket Kids Concept.

Langs kantene av babygymmen er det en litt polstret kant som gjør det tryggere og koseligere å være inne i babygymmen. Over teppet henge utrolig søte små kosedyr som oppmuntrer til lek og stimulering av barnets forskjellige sanser. Det er kosedyr, speil og rasle for variasjon og bredde i leken.

Kids Concept er en stilig babygym med stilige enkle fargekombinasjoner. Det er strippet ned, men godt gjennomtenkt og blander seg godt inn i de fleste rom. Vi kan sette pris på enkelheten og det føles som en gjennomtenkt design, mens prisen er veldig bra også.

Hvis du vil ha et praktisk, mykt og trygt sted for barnet å leke, kan vi definitivt anbefale Kids Concept Edvin babygym som et svært rimelig alternativ.


Babblarna Babygym – Stort lekeområde, større enn de fleste andre babygymmer

Babblarna Babygym

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig fin og overdådig babygym med de kjente figurene fra Babblarna. Vi har opplevd at produktene med Babblarna kan ha litt blandet kvalitet, men denne babygymmen tilhører definitivt en av deres mest fremtredende produkter i kvalitet.

Over teppet overflaten er det et trykk med den fargerike og sjarmerende Babblarna. De henger også ned fra buen over, sammen med et par myke skyer. Det er et utrolig søtt syn når barnet leker i dette søte miljøet.

I tillegg til alle de sprudlende fargene og de muntre øynene til tallene, er det flere andre leker på teppet selv, noe som stimulerer barnets sanser. For eksempel sommerfugler og blomster i raslende stoff for å trene både motoriske ferdigheter, berøring og hørsel. Annet tilbehør inkludert er bjeller og speil.

Som i mange andre babygym, er det også mulig å demontere buene og ta ned og erstatte lekene. Det gir verdi til babygym i form av en lengre levetid.

Babygymmen er litt større enn mange andre modeller og måler opptil 90 cm i diameter. Matten er polstret og langs kantene er det ekstra polstring for sikkerhet og økt koselig faktor. Babygym er laget av 100% polyester og er veldig behagelig ved kontakt.

Hvis du vil ha en stor og fin babygym, med de klassiske tallene som går hjem til nesten alle barn, Babblarna babygym er et veldig fint valg. Vi kan virkelig anbefale det, så lenge du selv ikke er lei av Babblarna allerede.


Done By Deer Babygym

Done By Deer Babygym

Sjekk prisen på:

En ganske enkel babygym fra Done By Deer som kommer i flere fargekombinasjoner, selv om de er ganske lik dem alle.

Done By Deer er et velkjent merke for oss med erfaring i babyprodukter. Vi er svært glade i deres design og vet at de er av høy standard når det gjelder kvaliteten på sine produkter. Men vi må si at vi var litt skuffet over deres babygym.

Det er en helt greit babygym generelt, og de har gått for enkelhet og en strippet ned design. Men det føles nesten som om noe mangler her. Mye av skjønnheten i dette merket mangler fra babygym og det føles som et ganske grunnleggende produkt. Nå snakker vi hovedsakelig om det estetiske her.

Funksjonelt sett er Done By Deer babygym et ganske fint produkt med et stort teppe med en diameter på 90 cm. Den er laget av polyester og er myk og komfortabel med akkurat riktig polstring. Den har ingen ekstra polstring langs kantene, noe som kan være både positivt og negativt.

Dette gjør at barnet kan bevege seg ut av babyen gym raskere, noe som betyr at du som forelder må være litt ekstra årvåken. Men selvfølgelig bør du alltid være i nærheten uansett, så det spiller ingen rolle i praksis.

Matten til babygymmen er laget av polyester og buene i en 50/50 blanding av bomull og polyester. Rammene er festet med borrelås, noe som selvfølgelig gjør det enkelt å fjerne dem hvis de ikke lenger er i bruk. Lekene kan også fjernes og brukes til andre ting, for eksempel å henge opp i barnevognen.

Selv om vi var litt skuffet over denne babyen gym rent estetisk, det føles bare litt kjedelig, så det er fortsatt en fullt funksjonell babygym til slutt. Hvis du liker farge og stil er Done By Deer babygym et helt greit valg tross alt.


Rätt Start Babygym

Rätt Start Babygym Mumin

Sjekk prisen på:

Det svenske merket Rätt Start er kjent for sine babyprodukter med temaer fra populære serier, filmer og eventyr. Dette gjelder også deres babygym hvor de har flere virkelig vakre motiver som vi bare elsker. Deres utvalg inkluderer Mummi, Det lille spøkelset Laban og andre søte dyretemaer med elefanter og ugler.

Rätt Start babygym er alltid av høy kvalitet, selv om de kan se litt annerledes. Noen av modellene er firkantede, mens andre er runde. Til felles har de at de er fullpakket med stimulerende leker for babyen din å utforske og leke med.

Vår favoritt er Rätt Start Mummi, et rundformen babygymnastikk med flere av de vakre Mummitrollet både på kanten av teppet og langs buen. Du kan også fjerne buer og figurer, samtidig som du holder babyen gym som en lekematte.

Babygymmen med Mummi måler 80 cm i diameter og er laget av polyester. Det er et mykt og fint materiale som fortsatt er holdbart. Figurene kan vaskes i maskin, mens teppet og buene bare skal tørkes av med en klut.

Vi har lenge satt pris på mange forskjellige produkter fra Rätt Start, og de har klart å produsere flere virkelig nydelige babygym. For eksempel, hvis du liker Mummi som vi gjør er denne babygym definitivt et alternativ for å ta en nærmere titt på.


Tiny Love babygym

Tiny Love Babygym

Sjekk prisen på:

Fargerik er det første ordet vi kommer til å tenke på når vi ser Tiny Love babygym. Dette merket er kjent både for høy kvalitet, men også fordi deres produkter er så utrolig fargerike og fantasifulle.

I tillegg til Tiny Love suksess i å utvikle bærekraftige og kvalitet babygymmer, de har også klart å holde dem rimelige. De er noen av de billigste modellene på markedet. Likevel er de definitivt gode sammenlignet med andre merker.

Tiny Love har en rekke forskjellige design på sine babygymmer som tilhører forskjellige samlinger. Men den grunnleggende designen er lik, med et firkantet teppe og avtakbare buer som strekker seg over. I buene henger flere morsomme leker, med pipelyder, rasling, litt leketøy og så videre. Det er en gjennomtenkt design, laget for barnets utforskning og prøver med sine små hender, munn og øyne.

Babyen gym fra Tiny Love selges over hele verden, og det er definitivt et populært produkt med mange positive anmeldelser gjennom årene. Hvis du vil ha en fargerik babygym fra et anerkjent merke er Tiny Love babygym et flott produkt som du vil få mye glede fra i løpet av den første tiden av barndommen.


Beemoo 5-in-1 Aktivitetsgym – Billig og god babygym

Beemoo 5-in-1 Aktivitet gym

Sjekk prisen på:

Budsjett merkevare Beemoo har en veldig fin babygym, eller aktivitetsgym som de velger å kalle det. Vi har mye erfaring med Beemoo og blir ofte positivt overrasket over hvor høy kvalitet de er, selv om prisnivået er lavere enn nesten alle konkurrenter. Ofte er kvaliteten så høy som for merker som koster betydelig mer.

En ting som skiller Bemoo 5-in-1 fra den andre babygymmene er at den ene siden har et stykke klut stropper opp på den ene siden. Det er også et par hull, noe som er litt morsomt å overraske barnet med titt-tei lek eller ved å nå leker eller annen moro. Det gir rom for fantasifull lek.

Apropos spill, får du også 5 plastballer i forskjellige farger for å leke med barnet. Selv når babyen blir litt større, er disse et utmerket leketøy. Andre leker som kommer med Beemoo 5-in-1 er noen ringer, myke leker og lignende.

Lekene her er ikke veldig imponerende hvis vi skal være ærlige. De føles ganske enkle, og det er kanskje her du hovedsakelig merker at dette er et litt billigere produkt. Samtidig vil de oppfylle sin funksjon i de aller fleste tilfeller, selv om de ikke er veldig utrolige å se på.

En flott ting om denne babygymmen er at du kan strekke stoffet rundt for å lage høyere kanter, hvis du ønsker å sikre at babyen forblir inne i babygymmen for en liten stund. Dette kan da raskt brettes ned når du ønsker. Dette er noe du oftere ser på litt dyrere modeller, og det er virkelig en morsom detalj som forbedrer verdien av Beemoo 5-in-1, i våre øyne.

Beemoo 5-in-1 babygymmen måler 110 x 95 x 50 cm og er laget av polyester materiale. Materialet er av god kvalitet, og vi ser ingenting å klage på her, sammenlignet med lignende, men dyrere varianter av babygym.

Hvis du vil ha en billig, men praktisk og velfungerende babygym, med mange morsomme funksjoner, er Beemoo 5-in-1 aktivitetsgym et flott alternativ!


Spørsmål og svar om babygym og hvordan de brukes (FAQ)

Her er noen vanlige spørsmål forbrukerne har en tendens til å spørre seg selv om deres kjøp av en babygym.

Hva er en babygym?

En babygym er et spesielt produkt tilpasset babyer det første året. Vanligvis er de konstruert som en lekematte med buer som går over barnet, hvor ulike leker henger. En babygym er egnet for barn som ikke har lært å sitte eller krype riktig. Da kan de få stimulering ved å se og føle lekene selv når de ligger. Babygym er designet for å være et mykt og trygt miljø for barnet, men bør selvfølgelig alltid overvåkes av en voksen når den brukes.

Fra hvilken alder bruker du babygym?

En babygym kan brukes direkte fra fødselen i prinsippet. Som forelder er du involvert i å holde styr på barnet som er i babygymmen. Barnet får sannsynligvis mest glede av det på ca. 3-6 måneders alder når de er virkelig tiltrukket av farger, materialer og lyder de opplever rundt dem.

Vanligvis brukes babygymmen som sådan til babyen begynner å krype selv. Mange babygymmer kan konverteres til en vanlig lekematte ved å fjerne buer og lignende. Da er det et flott sted å leke fra et år eller så. Når barnet begynner å kunne stå selv, kan det være på tide å la det bruke en lær-å-gå-vogn i stedet!

Er det bra for en baby å bruke babygym?

En babygym er generelt et trygt sted for barnet å leke. Der får barnet også stimulering fra leker, de forskjellige materialene og muligens lyd, speil og annen moro å oppleve. Det er vanlig å la barna leke korte øyeblikk på magen også. Delvis for å trene, men også for å lindre baksiden av hodet litt. Så lenge du som voksen er involvert i å holde et øye med babyen, er babygymmen et fantastisk sted for babyen å leke.

Hvordan brukes en babygym?

Vanligvis brukes en babygym av babyer som ikke har lært å sitte alene slik at de kan ligge på ryggen og bli underholdt av lekene ovenfor. De kan nå ut og nå lekene og utforske farger, lyder og føle ting rundt dem.

Det er også vanlig for barn, når de er klare, å prøve å ligge på magen og strekke hodet opp for å se på lekene. Da trener de nakke- og kroppsmotorferdigheter. Det anbefales ofte å la barna ligge på magen så mye de kan. En babygym er ikke et sted å la babyen være i fred.

Det er et sted for spedbarnet å oppdage sine omgivelser i trygge forhold og utforske sine sanser, med deg som forelder på i nærheten.

Hvorfor kalles den babygym?

Babygym kalles noen ganger aktivitetsgym, og kan også være lik noen lekematter med høy kvalitet. Men babygym kommer fra det faktum at det er ment å være et sted hvor babyen trener. Spedbarn bruker babygymmen for å trygt trene motoriske ferdigheter og utforske alle sine sanser.


Lignende produkter som foreldre vanligvis ser på er gåstoler og lær-å-gå-vogner!

Recent Posts