Beste gåvogn 2024: For babyer som tar sine første skritt


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Barnas første skritt er noe en forelder sent vil glemme, men utviklingen tar tid, og krever mye trening og tålmodighet. Mange bruker gåvogner, da det er en praktisk måte for barn å lære å gå, uten hjelp av en forelder. Vi har lett etter noen av de beste lære-å-gå vognene, for å gi barnet ditt den beste og sikreste opplevelsen av sine første trinn selv!

Småbarn med en lære-gå-vogn

Hvilken gåvogn er best i test?

Hvis du vil ha en klassisk trevogn, vil vi anbefale Micki Lær Å Gå-vogn De er solide trevogner av virkelig høy kvalitet!

Micki Lær Å Gå-vogn

En annen unik variant som er morsom er Baby Einstein Musical Mix. Den har musikk, lydeffekt og mange morsomme knapper å trykke på!

Baby Einstein - Musical Mix ‘N Roll - 4-in-1 Activity Walker

Hvis du vil ha en variasjon der barnet kan sette seg ned og komme seg rundt, kan du sjekke ut vår artikkel om gåstoler!

Anmeldelser av 12 fine lære-gå-vogner

Her er mer detaljerte anmeldelser og informasjon om alle gåvogner vi så på.

Et tips er å kjøpe sklisikre sokker til barnet som lærer å gå! Det hjelper mye, spesielt hvis du har et glatt gulv hjemme!

Micki Senses Gåvogn

Micki Senses Gåvogn

Sjekk prisen på:

Mickis gåvogn er en av de mest klassiske og populære, og en stor favoritt blant både barn og deres foreldre. Vognen er grå med grønne stoffdetaljer, og er laget av FSC-merket tre. Med sitt snille kaninansikt foran blir vognen en morsom, komfortabel og trygg leketøy og venn for barnet.

Merket Micki er kjent for sine fine treleker, som bankebrett og dukkehus.

Denne gåvogn er et stabilt alternativ, hvor barnet trygt får ta sine første skritt. Takket være at håndtaket er justerbart, blir vognen en trofast følgesvenn gjennom barnets unge år, selv etter at de lærer å gå.

Både barn og voksne er fornøyde med Mickis vogn, da det er enkelt både for deg å montere og for barnet å bruke. Det er en gåvogn som er nyttig for barnas hjemmeaktiviteter!

Du trenger ikke å bekymre deg for at barnet ditt blir utsatt for giftige kjemikalier, da Mickis vogn holder EU-standard for leker (EN71) og følger strenge regler for kjemikalier (REACH og SVHC).

Micki Senses gåvogn er også en av de billigere varianter, men er av bedre kvalitet enn mange konkurrenters vogner – et klart alternativ for oss!


BRIO Gåvogn

BRIO Gåvogn

Sjekk prisen på:

BRIO gåvogn er en ekte klassiker som i mange år har hjulpet barn med å ta sine første skritt. Den populære modellen gjør det enkelt for barnet, til tross for deres utrente og vinglete ben, å gå videre for til slutt å klare seg selv.

Denne gåvognen er svært tilpassbar, nettopp slik at barnet ditt kan få mest mulig ut av det. Derfor er det mulig å justere både håndtak og bremser.

BRIOs vogner er tilgjengelige i rødt med gule elementer, og i svart. Begge disse er laget av FSC-merket tre, da BRIO er veldig opptatt av å ta vare på planeten, samtidig som de gir barn den beste kvaliteten på lekene sine.

Denne lære-gå-vogn anbefales fra ett års alder, og fungerer godt å bruke i flere år etter at barnet lærer å gå. Det vi liker ekstra med BRIOs vogner er at de begge er av høy kvalitet og kommer til en billig pris!


Baby Einstein Musical Mix ’N Roll 4-i-1 Aktivitetsvogn

Baby Einstein - Musical Mix ‘N Roll - 4-in-1 Activity Walker

Sjekk prisen på:

Dette er en multifunksjonell vogn med en hel haug med forskjellige funksjoner. Barn kan spille på dette i timevis, men vær forberedt på at det kan bli høyt når de rocker løs på Baby Einstein Musical Mix!

Baby Einstein er et amerikansk selskap som blant annet utvikler pedagogiske leker som lar barn utvikle alle sansene sine. De har eksistert siden 1996 da de ble grunnlagt av en mor som ønsker å dele med sine barn sin lidenskap for musikk, kunst, språk og mer.

Denne lær-å-gå-vognen kan brukes på en rekke måter. På den ene siden er det en utmerket vogn for barnet å stole på når de går. Det kan også settes opp som et lite bord og fungerer deretter som et piano for de små barna, hvor de kan eksperimentere med en rekke lyder, instrumenter og musikalske elementer.

I tillegg kan selve bordet fjernes og brukes som tegnebrett, eller for å la små barn sitte på gulvet og utforske de ulike knappene og spakene. Det er virkelig en lære-å-gå-vogn med mange muligheter, noe som er nyttig helt fra barnets første år, til de går helt alene.

Hvis du vil ha en gåvogn mens du er tidlig ute med å introdusere musikk i hjemmet ditt, er Baby Einstein Musical Mix ’N Roll 4-in-1 aktivitetsvogn et flott alternativ!


Babblarna Gåvogn

Babblarna Gåvogn

Sjekk prisen på:

Er barnet ditt glad i Babblarna, og har nettopp begynt å ta sine første skritt? Da har vi det ultimate forslaget til deg og barnet ditt, nemlig Babblarna gåvogn!

Denne svenskdesignede lære-gå-vognen er for barn som tar sine første skritt, fra en alder av ca 6 måneder. Vognen er stabil og gir god og trygg støtte til barnet, og ”Tut”, Babblarnas venn, sitter foran på vognen og viser vei.

Vognen er dermed dekorert med ulike Babblarna figurer i lekne farger og former, hvor noen også kan spinne. Dette er en flott måte for barn å utvikle seg på, og lære farger og former, samtidig som de trener for å både stå opp og gå videre.

Vognen er hovedsakelig laget av FSC-merket tre, og hjulene er bremsing, laget av plast fri for PVC. Håndtaket kan reguleres, og vognen forblir et godt leketøy selv etter at barnet ditt har lært å gå.

Babblarna gåvogn er produsert i henhold til EN71s leketøysstandard, og reglene som eksisterer for kjemisk sikkerhet (REACH og SVHC).

Babblarna Lære-Å-Gå-Vogn er omtrent midt i prisskalaen og er et fint og verdsatt treleke som vanligvis er likt av både barn og foreldre.


Inovi Gåvogn Stabil

Inovi Gåvogn Stabil

Sjekk prisen på:

Har barnet ditt prøvd lære-å-gå-vogner, men faller eller velter lett med dem? Dette kan skje, men ingen vil at barnet ditt skal bli skadet når de tappert prøver å lære å gå alene! Hvis du er ute etter en lære å gå vogn som er mer stabil enn flere andre, kan vi varmt anbefale Inovi Stabil.

Denne gåvognen har et navn som samsvarer med funksjonen, nemlig å være stabil. I motsetning til vanlige lære-å-gå-vogner, går rammen til denne vognen lenger tilbake enn de tradisjonelle, som et par støtteben. På denne måten kan vognen ikke velte bakover slik at barnet faller og slår.

Inovis vogn er laget av tre med svart og tremaling som grunnlag, og rosa, turkis og hvit som detaljer. Bremsemotstanden til vognen er justerbar og hjulene er av myk gummi slik at den ruller jevnt og pent.

Inovi Gåvogn Stabil er omtrent midt i prisskalaen og er et robust og solid leketøy som tåler tøffe forhold.


Kids Concept Lære-Å-Gå-Vogn

Kids Concept Lære-Å-Gå-Vogn

Sjekk prisen på:

Den grå lær-å-gå-vognen fra Kids Concept er et stilig alternativ og tilhører de klassiske modellene. Det er en populær og verdsatt vogn som barna elsker.

Hos Kids Concept kommer sikkerheten først, og derfor er denne vognen åpenbart utstyrt med justerbare bremser. Dens sikkerhet og funksjon er også i tråd med EU-standarder og er derfor CE-merket.

Denne gåvognen anbefales å brukes av barn fra ett års alder, og er perfekt som støtte når de små skal ta sine første skritt. Selv etter å ha lært å gå, fungerer vognen som et morsomt leketøy eller en venn, noe som er helt greit for transport av utstoppede dyr, dukker, biler eller andre leker på barnets små turer.

Kids Concept gåvogn er også snill mot lommeboka, og vi kan varmt anbefale dette som en fin gave på dåpsdagen eller kanskje på den første bursdagen!


Smoby lære å gå bil

Smoby Gåbil

Sjekk prisen på:

Er barnet ditt, barnebarnet ditt eller kanskje søsken snødd inn og fascinert av biler? La oss introdusere Smobys lære å bil– et utrolig rimelig alternativ! Denne lære-å-gå-vogn er ikke bare en vogn, men også en liten bil, som barnet kan bruke både til å lære å gå, men også å leke med.

Vi er tydelig glad i denne allsidige vognen, som ikke bare har en god pris, men også lang holdbarhet, gitt at barnet kan bruke den som bil når det blir for vanskelig å gå eller løpe, eller når det rett og slett ikke lenger er interessant som lære-å-gå-vogn.

Bilen har en leken og morsom design i blått med grønne detaljer, og et søtt ansikt foran. Vognen kan brukes både innendørs og utendørs, og er enkel å betjene. En ekstra detalj er at det er mulig å løfte setet og bruke plassen der som lagring, slik at alle reiseforsyningene er inkludert.

Smobys gåbil er av høy kvalitet og oppfyller kravene til CE-merking. Hvis barnets bilinteresse fortsetter med alderen, kan de til og med ønske seg sin egen elbil for barn når de blir litt større!


Plasto Gåbil

Plasto Gåvogn

Sjekk prisen på:

Leter du etter en dåps- eller bursdagsgave til en liten venn som tar sine første skritt? Lære å gå vognen fra Plasto er et billig alternativ som passer de fleste barn over 10 måneder.

Vognen er tilgjengelig i henholdsvis svart og rosa, og har en stilig og enkel design som ikke tiltrekker seg for mye oppmerksomhet til seg selv. Den har også stille hjul, slik at resten av familien ikke trenger å bli vekket om morgenen av barn og yngre søsken om morgenen.

Plastos vogn er, som navnet avslører, hovedsakelig laget av plast. Det veier derfor betydelig mindre enn de tradisjonelle som er laget av tre. Derfor kan det være et godt alternativ for de som ønsker å kunne ta vognen med seg når familien skal bort for eksempel middag eller en mindre ferie.

Selvfølgelig oppfyller Plasto gåvogn god standard på leker og er CE-merket. Den har også en brems, og en stor lagringsplass.


VIGA Gåvogn

VIGA Gåvogn

Sjekk prisen på:

Trenger barnet ditt mye stimulering, og har nettopp kommet inn i fasen når alt er interessant og må oppdages? I så fall har vi funnet den perfekte lære-å-gå-vognen for barnet ditt! Med VIGA lære-å-gå-vogn, har barnet ditt en vogn full av spennende og stimulerende leker, som er inkludert gjennom hele turen.

Denne læringsvognen passer best for barn som er ca. 18 måneder og oppover. Fronten er dekket av morsomme og lett utfordrende aktiviteter, for eksempel et puslespill, en plukkboks, tannhjul og en xylofon.

VIGAs vogn er stødig og stabil, slik at barnet ditt kan være trygt når du lærer å gå og for å kunne lene seg mot vognen uten å falle. Vognen er merket med CE-merking, og er omtrent midt i prisskalaen.


VIGA Dukkevogn

VIGA Dukkevogn

Sjekk prisen på:

Hvis barnet ditt er glad i dukker, men de vanlige dukkevognene ikke er stabile nok for de utrente og ustabile små bena, kan vi anbefale VIGA’s dukkevogn. Dette er en lære-å-gå-vogn, men er designet nettopp for å kunne sette dukker i.

Dermed, hvis barnet ditt er i fasen av å lære å gå, og ønsker å ha dukken med seg på reisen, er denne vognen den ultimate. Med sin fine rosa farge og søte små detaljer i form av blomster på hjulene, blir det umiddelbart en favoritt blant de små.

VIGA’s dukkevogn fungerer også bra for andre leker, for eksempel utstoppede dyr, spille blokker eller små musikkinstrumenter. Siden rammen har høyere kanter enn de tradisjonelle vognene, er det mulig å lagre enda større ting i den, uten risiko for å falle ut.

Vognen er merket med CE-merking, og hjulene er milde på gulvet, da de er myke.

VIGA Dock- og lære å gå vogn er et av de billigste alternativene, og en veldig søt variant som vanligvis blir verdsatt av små barn.


Smallstuff Gåvogn truck i tre

Smallstuff Gåvogn Truck

Sjekk prisen på:

Hva kan være morsommere for de små enn en din egen lille lastebil! Med denne lære å gå en vogn fra Smallstuff, får barnet ditt en unik vogn med utformingen av en fin lastebil, som kan få det lille barnet til å fantasere og drømme om en dag å være bak rattet på en ekte bil.

Med denne lære å gå vognen, får barnet ikke bare utvikle sin evne til å gå, men også fantasien får et dytt i rumpa. Ikke bare er vognen designet som en lastebil, det er også en liten bensintank slik at drivstoff kan etterfylles når tiden kommer.

I denne vognen kan barnet ditt også lagre større ting for å ta på seg de spennende reisene; Kanskje den lille sjåføren til og med kan hjelpe mamma og pappa med å transportere ting mellom rommene?

Smallstuff gåvogn er CE-merket og tilpasset barn fra en alder av ett år. Vi er tydelig glad i denne fine lastebilen, som tilhører de litt dyrere modellene på listen vår.


Stoy Cloud Lære-gå-vogn

Stoy Cloud Lære-gå-vogn

Sjekk prisen på:

Det fine merket Stoy tilhører selskapet Scandinavian Kids Group. De produserer kvalitetsprodukter til barn, og har flere søte lære-å-gå vogner i sitt sortiment.

Standardmodellen er enkel og kommer i flere fine farger å velge mellom. Den er laget av tre med FSC-merking, som er en garanti for bærekraftig produksjon av treråvaren. Hjulene er solide og laget med et tykt ytre skall i gummi, noe som gjør at vognen ruller jevnt og stille.

Alle Stoy gåvogner er CE-merket og oppfyller alle sikkerhetskrav som gjelder for barneprodukter både i Norge og i EU.

I tillegg til deres klassiske enkle modell har de blant annet en veldig søt iskremvogn. Den leveres med flere søte iskrem og tilbehør, i samme fine tremateriale. En slik vogn er imidlertid bedre egnet for litt større barn, fra ca 3 år, spesielt hvis barnet skal brukes til lekene riktig.


Hva er en lære å gå vogn?

En lære-å-gå vogn er en viktig hjelp når de små barna skal øve på beinas ferdigheter. De brukes vanligvis når barnet har sluttet å bruke gåstol og er langt nok foran i utviklingen til å stå på egne ben, men fortsatt trenger støtte.

Med en gåvogn får barnet føle seg uavhengig og trygt. Vognen føles stabil og gjør det samtidig morsomt og spennende å komme seg rundt på egen hånd.

Imidlertid kan en lære-å-gå-vogn ha flere funksjoner enn bare å la barnet skyve den foran dem, så når du velger gåvognen, bør du tenke gjennom hva du vil at barnet ditt skal komme seg ut av det. Det er mange vogner som har forskjellige typer aktiviteter og leker lagt til, for eksempel spille blokker, innebygde puslespill og musikkinstrumenter. På denne måten får barnet ekstra stimulering og mulighet til å bli trent på flere områder.

Lære-å gå-vogner er gode verktøy for de små til å utvikle sine motoriske ferdigheter, koordinering og mobilitet, samtidig som de utfordrer og stimulerer intellektet og fantasien.

I hvilken alder bruker du gåvogn?

Barns utvikling kan være forskjellig fra barn til barn, og en lære-å-gå-vogn blir derfor relevant på forskjellige tidspunkter i denne utviklingen.

Vanligvis kan babyen sitte alene på ca 5-10 måneder. Samtidig begynner noen barn også å krype, mens noen ”hopper over” den fasen. Når barnet har fylt ca 6 måneder, er beina sterke nok og stabile nok til å kunne stå opp og ved hjelp av en voksen eller for eksempel møbler kunne bevege seg fremover.

På ca 9 måneder har de fleste barn utviklet en evne til å gå ved hjelp av en gåvogn, og etter et år klarer beina vanligvis å bære kroppen uten hjelp.

Det er dermed i en alder av 6-12 måneder at en gåvogn er mest nyttig for den lille, men kan selvfølgelig være til stor glede og fordel selv etter at barnet har lært å gå.


Her finner du flere artikler om leker!

Recent Posts