Beste babymatprosessor 2024: Matmikser for barnemat


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når barn begynner å smake på mat, er det enkelt å begynne med å servere forskjellige matvarer i puréform. Du kan kjøpe ferdiglaget, eller tilberede din egen babymat hjemme.

En måte å ha full kontroll over hva barna dine spiser, er å lage din egen barnemat i en kjøkkenmaskin. Dette er også en billigere metode enn å kjøpe ferdigpakket barnemat. I denne artikkelen ser vi nærmere på en rekke matprosessorer for babymat, av høy kvalitet!

Gulrot, brokkoli og eple og boller med barnemat fra dem

Hvilken babymatprosessor er best i test?

En av de absolutt beste alternativene er Baby Brezza One Step Baby Food Maker Deluxe. En prisgunstig og praktisk matlaging- og dampkoker som gjør det enkelt å tilberede næringsrik, hjemmelaget babymat på bare 10 minutter. Lett å bruke, enkel å rengjøre og kan brukes til mye mer enn bare barnemat.

Baby Brezza One Step Food Maker Deluxe

Den mest avanserte matprosessoren for babyer er BEABA Babycook Smart Food Processor. Dette er en toppmoderne enhet med wifi-tilkobling, berøringskontroll og en rekke utrolig smarte funksjoner, inkludert automatisk rengjøring. Den er utrolig enkel å bruke, men definitivt en mer eksklusiv maskin.

BEABA ® Foodprosessor Babycook Smart

Det mest kostnadseffektive alternativet til å bruke en dedikert babymatprosessor er å bruke en vanlig stavmikser eller lignende kjøkkenprodukt. Vi har testet Bosch MSM2650 stavmikser, som fungerer godt til dette formålet. Du må imidlertid dampe og tilberede maten separat før du kan blande den til en puré.

Bosch Stavmikser MSM2650B

Tips! Det er ekstremt praktisk å lagre babymat ved å fryse den ned. Bruk en silikonform til babymat og frys ned perfekte porsjonsstørrelser!

Virgel Porsjonsform med Lokk

Se flere matprosessorer for babymat lenger ned i artikkelen! Se også våre tips om tallerkener og matsett for barn!

Sammenligning av mange forskjellige babymatprosessorer

Som du kan se nedenfor, er det et bredt spekter av forskjellige matprosessorer og blendere tilpasset for å lage babymat. Selvfølgelig kan det være vanskelig å vite hva som gjør dem forskjellige og hvilken som er best for deg.

I listen nedenfor sammenligner vi smarte funksjoner, brukervennlighet, kvalitet og mer. Med den håper vi at du vil være i stand til å finne en babymatprosessor som gjør det lettere for deg å gi de små velsmakende og sunn mat.

Tommee Tippee Quick-Cook Barnematsbereder

Tommee Tippee Quick-Cook Barnematsbereder

Sjekk prisen på:

Vi starter denne guiden med et solid produkt fra Tommee Tippee. Som navnet antyder, gjør Quick-cook-modellen det raskt og enkelt å tilberede velsmakende babymat til barnet ditt.

Denne modellen har en innebygd dampkoker. Dette betyr at maten tilberedes i maskinen og dermed blir både myk og enkel for barnet å spise.

Det er forskjellige alternativer og valg, avhengig av barnas alder og hvilken type mat du vil servere. Det er mulig å få maten til en helt glatt puré, men det er også mulig å blande inn barnemat som har en litt tykkere konsistens og små biter i seg, for økt tekstur.

På denne måten kan denne maskinen brukes fra barna er helt små, og litt opp i alder også for de som ønsker det.

Maskinen sørger også for å bevare næringsstoffene på en smart måte slik at måltidet blir så sunt som mulig. Den er enkel å bruke og produserer spiseklar mat på kort tid. Den leveres også med en liten, hendig kopp som er perfekt for servering av mat.


AGU Mini Cookee Mattilbereder 3-In-1

AGU Mini Cookee Mattilbereder 3-In-1

Sjekk prisen på:

Vi fortsetter med Mini Cookee-modellen fra merket AGU. Dette er en smart matprosessor som faktisk har tre forskjellige bruksområder i en maskin. Du kan lage mye velsmakende mat til de minste i denne maskinen.

Akkurat som versjonen ovenfor har den en innebygd damper. Dette betyr at den kan håndtere alt fra hardere grønnsaker til forskjellige animalske proteiner.

Blenderen gir deg en babymat med riktig konsistens. Hvor lenge du velger å blende er det som avgjør hvor glatt maten blir og hvor mange biter som blir igjen.

Maskinen har også forskjellige områder som er atskilt fra hverandre. Dette har den store fordelen at du kan lage flere forskjellige retter samtidig hvis du ønsker det.

I tillegg til å dampe og blande mat, kan dette produktet også brukes til å sterilisere flasker. Perfekt for deg som virkelig vil sørge for at beholderen barna spiser fra er ren til enhver tid. Mange flasker kan brukes i løpet av en dag, og det er fint å ikke alltid måtte starte oppvaskmaskinen for å få dem helt rene.

En enkelt knapp styrer alle disse funksjonene. Apparatet er derfor enkelt å bruke og praktisk, og vi anbefaler det på det sterkeste til de som ønsker et allsidig verktøy på kjøkkenet.


AGU Octopy Matberedare 5-In-1

AGU Octopy Mattilbereder 5-In-1

Sjekk prisen på:

AGU har kommet med en annen matprosessor av høy kvalitet. Denne versjonen har imidlertid enda flere funksjoner og smarte detaljer enn modellen ovenfor.

Akkurat som produktene ovenfor kan du dampe maten din med denne kjøkkenmaskinen. Du kan stille inn den nøyaktige temperaturen du ønsker for å få maten tilberedt helt riktig.

Du kan også tilberede flere forskjellige retter samtidig. Et stort pluss for de som ønsker å optimalisere tiden og tilberede flere måltider i lang tid fremover.

Denne versjonen leveres med et tydelig og opplyst digitalt display. Det er mange muligheter for innstillinger og justeringer for å få maten akkurat slik du vil ha den. I likhet med modellen over kan denne også brukes til å sterilisere flasker.

En funksjon som skiller seg ut er at du kan bruke den til å varme opp babymat på en smart måte. I stedet for å kaste den i mikrobølgeovnen der den ofte mister litt væske, kan du varme maten i denne maskinen i stedet. Det kan også bidra til å holde maten varm hvis du vil at den skal holde seg varm til du spiser.

Kort sagt, en litt mer avansert kjøkkenmaskin med mange smarte funksjoner.


Twistshake 6-i-1 Baby Food Processor

Twistshake 6-i-1 Baby Food Processor

Sjekk prisen på:

For det første er V2 fra Twistshake en av de bedre matprosessorene i guiden. En faktor som definitivt er verdt å vurdere hvis den skal vises på kjøkkenet når den ikke er i bruk. Denne modellen ser ganske mye ut som en moderne kaffetrakter og har et stilig design.

Den har også mange smarte funksjoner. Ulike beholdere lar deg lage flere retter samtidig.

V2 fra Twistshake sørger også for å sterilisere flasker om nødvendig. En innebygd damper gjør det også enkelt og enkelt å gi maten en myk tekstur, samtidig som næringsstoffene bevares.

I tillegg har denne modellen også både oppvarmings- og varmholdingsfunksjoner. En foodprosessor som oppfyller mange funksjoner og ganske enkelt kan erstatte mange andre maskiner.

Til slutt kan det også nevnes at V2 har en selvrensende funksjon. Et stort pluss og noe som gjør det så mye lettere å holde alle de små rommene i maskinen friske, uten å måtte bruke for mye tid på det.


Baby Brezza One Step Food Maker Deluxe

Baby Brezza One Step Food Maker Deluxe

Sjekk prisen på:

Baby Brezza One Step Baby Food Maker Deluxe er en innovativ og praktisk kjøkkenmaskin som kombinerer en foodprosessor og dampkoker i en kompakt pakke.

Dette multifunksjonelle kjøkkenapparatet gjør det enkelt å tilberede næringsrik, hjemmelaget babymat på bare 10 minutter, noe som gir foreldrene mer tid til å fokusere på andre viktige oppgaver.

En av de mest imponerende funksjonene til Baby Brezza One Step er dens evne til å dampe og blande forskjellige ingredienser, som grønnsaker, frukt, kjøtt og fisk, til en perfekt konsistens ved hjelp av det effektive Viper-bladet. Ved å trykke på en knapp kan du tilberede opptil tre forskjellige måltider til barnet ditt samtidig, noe som gjør matlagingen rask og effektiv.

I tillegg til å være en pålitelig kjøkkenassistent for foreldre, tilbyr Baby Brezza One Step en komplett pakke med 12 deler for tilberedning, servering og oppbevaring av mat til barnet ditt. Den inkluderer tre gjenbrukbare matposer og trakter som gjør det enkelt å oppbevare og transportere babymat på en hygienisk måte.

Den enkle rengjøringsprosessen er en annen fordel med denne foodprosessoren. Både damptanken og vanntanken kan tas av, og bollen og knivene kan enkelt vaskes i oppvaskmaskinen. Dette sparer tid og energi for travle foreldre.

Baby Brezza One Step Baby Food Maker Deluxe er ikke bare begrenset til tilberedning av babymat; den kan også brukes til å tilberede pasta, egg og grønnsaker for voksne, noe som gjør den til en allsidig investering for hele familien.

I tillegg til dette apparatet er Baby Brezza kjent for sine populære morsmelkerstatning maskiner, som de har vunnet flere priser for.

For å oppsummere er Baby Brezza One Step Baby Food Maker Deluxe en imponerende og brukervennlig kjøkkenmaskin som lar foreldre enkelt tilberede næringsrik og hjemmelaget mat til barna sine.

Dens effektive blande- og dampfunksjoner, sammen med den enkle rengjøringen og allsidige bruken, gjør den til et godt valg for foreldre som ønsker å spare tid og energi på kjøkkenet.


Philips Avent Barnematmikser 4-i-1

Philips Avent Barnematmikser 4-i-1

Sjekk prisen på:

Philips er et anerkjent merke når det gjelder teknologi og kjøkkenprodukter. Her er en veldig god matprosessor for babymat fra Philips.

Designet er relativt enkelt. Som de fleste babymatblandere damper denne maskinen maten og bruker deretter en blender for å male den til en puré.

Maskinen har også innebygde oppvarmingsfunksjoner. Dette gjør den ideell for tining, oppvarming eller varmholding av mat til barn. Veldig praktisk og noe som gjør hverdagsmatlagingen for de minste så mye enklere.

Et stort pluss er det praktiske tilbehøret som følger med. En oppskriftsbok gir deg øyeblikkelige tips om gode retter som er perfekte for veldig små barn. Spatelen sørger for at du kan skrape alt rent og at det er enkelt å tømme beholderen med babymat.

Det følger også med en ekstra beholder for oppbevaring, slik at du kan ta med deg barnematen overalt.


Philips Avent SCF870 Steamer/blender

Philips Avent Scf870 Steamer blender

Ikke lenger tilgjengelig

Dette er et annet solid produkt fra Philips. Denne modellen kommer med mange fordeler og er en av de mest gjennomtenkte variantene i guiden.

For det første damper du maten i maskinen. Deretter snur du ganske enkelt beholderen for å begynne å blande. Du trenger ikke å flytte maten en gang, og dette gjør matlagingen enkel og jevn.

Et stort pluss er at denne modellen har stor valgfrihet når det gjelder struktur. Du kan velge mellom en helt glatt puré, en babymat med ganske store biter og mange trinn i mellom. Som sådan er dette en maskin som kan brukes gjennom hele barnets overgang fra melk til fast mat.

Du får også en oppskriftsbok. Den inneholder forskjellige oppskrifter som er spesielt tilpasset og utviklet for forskjellige deler av avvenningsprosessen.

Til slutt består denne matprosessoren også av få, men gjennomtenkte deler. Det er lett å forstå og også lett å rengjøre.

Selv om den ikke har alle funksjonene som varmeoppbevaring eller selvrensing som noen andre produkter har, er dette et veldig solid alternativ som fokuserer på det viktigste. Du vil kunne lage babymat på en enkel, rask og enkel måte gjennom hele babyens avvenningsperiode.


Béaba Baby Cook Neo Foodprocessor

Béaba Baby Cook Neo Foodprocessor

Sjekk prisen på:

Her er en foodprosessor fra Beaba med mange smarte funksjoner. Det kan være et godt og praktisk verktøy å ha med seg når du lager mat til de minste.

Babycook fra Beaba tilbereder mat ved hjelp av en dampkoker. Denne dampkokeren har også andre funksjoner.

Den kan brukes til å tine frossen mat, samtidig som de fleste næringsstoffene bevares. Med andre ord er det perfekt å lage mat i den, legge den i fryseren og ta den ut og tine den så snart det er nødvendig.

Maskinen har også en funksjon for å varme opp mat som allerede er tint.

Du kan få mat i tre forskjellige konsistenser: grov puré med biter, glatt puré eller finhakket mat med mer tekstur. Ved å justere mengden vann som tilsettes, kan du også enkelt variere tykkelsen på puréen.

Til slutt er dette et produkt som er designet for å være så effektivt som mulig og bruke energi på smartest mulig måte. Den er robust og leveres med flere års garanti.


BEABA ® Foodprosessor Babycook Express

BEABA ® Foodprosessor Babycook Express

Sjekk prisen på:

Hvis du har dårlig tid og vil lage mat raskt, er dette et uslåelig verktøy å ha på kjøkkenet. Denne kjøkkenmaskinen fra Beaba er en variant av den ovenfor.

Den har en ekspressfunksjon som gjør matlagingen ekstra rask. Med damping og blanding gir den babymat av høy kvalitet på enda kortere tid.

Imidlertid mangler den ikke noen av de viktige funksjonene i versjonen ovenfor. Den både damper og blender maten i flere forskjellige konsistenser, avhengig av hva du er ute etter.

Det er også innebygde programmer for tining og oppvarming av babymat. En blender som har alt du trenger for å få maten klar litt raskere.


BEABA ® Foodprosessor Babycook Smart

BEABA ® Foodprosessor Babycook Smart

Sjekk prisen på:

Babycook smart tar virkelig produksjonen av babymat til neste nivå. I tillegg til et ekstremt stilig og vanskelig å slå design, kommer dette produktet med smarte funksjoner som mildt sagt skiller seg ut. Det bør imidlertid nevnes at denne modellen er en av de mest eksklusive babymatprodusentene på markedet.

Med innebygde berøringsskjermer er den veldig enkel å betjene. Du klikker deg ganske enkelt frem til ønsket program for maten du ønsker å tilberede.

Det kanskje mest bemerkelsesverdige er at kjøkkenmaskinen kan kobles til en app. Denne inneholder ferdige oppskrifter som er koblet til programmer i maskinen.

På denne måten får du en matlagingsopplevelse der du kan se hva som skal gjøres trinn for trinn. Maskinen tilpasser prosessen og tilberedningen til den oppskriften du lager, slik at du ikke trenger å tenke på de delene selv.

I appen kan du også få en ferdig handleliste med alt du trenger for å lage mat. Matprosessoren er koblet til Wi-Fi og kan dermed kontinuerlig oppdateres med nye spennende oppskrifter.

Det kan også nevnes at dette produktet har innebygd rengjøring, noe som selvfølgelig også letter mye. Det er også funksjoner for tining og oppvarming.

Hvis du er ute etter den absolutt enkleste og samtidig mest optimaliserte matlagingen for barnet ditt, er det få produkter på markedet som slår denne.


Babymoov Nutribaby PLUS

Babymoov Nutribaby PLUS

Sjekk prisen på:

Dette er mildt sagt en gjennomtenkt og godt planlagt babymatmikser. Den har alt du trenger for å lage deilig og velsmakende babymat enkelt og greit.

For det første er designet elegant. Gjennomsiktige beholdere lar deg overvåke prosessen til enhver tid, mens et stort og tydelig kontrollpanel gjør maskinen enkel å bruke.

Du kan enkelt tilberede to retter samtidig. Dampbeholderen har to rom der du kan plassere maten som skal tilberedes og et sjenerøst volum på totalt 1200 ml. Med ting som en timer og mange andre innstillinger er det enkelt å få maten akkurat slik du vil ha den.

En ulempe er selvfølgelig at du må helle maten fra en beholder til en annen når det er på tide å blande.

I tillegg til å tilberede og blande babymat, kan dette produktet også brukes til å sterilisere opptil tre flasker samtidig. Den har også oppvarmingsfunksjoner, noe som selvfølgelig er et stort pluss.

Det er en tilhørende app med inspirerende oppskrifter. I tillegg kommer dette produktet med livstidsgaranti. Noe som kan regnes som en stor fordel. Du vil dermed kunne bruke den så lenge du vil, og dette om noe taler for en høy kvalitet.


Bosch Stavmikser MSM2650B

Bosch Stavmikser MSM2650B

Sjekk prisen på:

Dette er ikke en babymatmikser, men en stavmikser. Den har ingen funksjon for damping av mat. Imidlertid gjør en rekke funksjoner og detaljer den ideell for å lage forskjellige typer puréer.

Bosch er et merke med et godt rykte for høy kvalitet. Denne stavmikseren på 600 watt er robust og vil ikke gi opp snart.

Den har et firbladet blad som er spesielt egnet for puré. I tillegg er denne modellen roligere enn mange andre blendere, et stort pluss når du har små barn i huset. Den har et skikkelig deksel for å minimere sprut så mye som mulig.

Blenderen leveres med mye tilbehør. For eksempel kan den kobles til en beholder med innebygd blender, slik at du får din egen lille kjøkkenmaskin.

Den er også enkel å rengjøre. Selv om det kan ta litt mer arbeid å tilberede ingrediensene utenfor blenderen, er dette et flott alternativ for å lage deilig puré til barna. Det er rimelig, og du får et kjøkkenverktøy som kan brukes til så mye mer enn bare babymat.


MFQ36480 El-visp med Tilbehør

MFQ36480 El-visp med Tilbehør

Sjekk prisen på:

En annen vei å gå er å bruke en elektrisk visp til å lage puré og babymat. Dette er en variant som kommer med tilbehør som gjør den optimal for å lage babymat.

I tillegg til det vanlige tilbehøret som følger med en elektrisk visp, er denne versjonen fra Bosch utstyrt med en mikserpinne som kan monteres på den elektriske vispen. Dette kan brukes i den medfølgende avlange beholderen for å produsere en fin og jevn puré.

Du får også en lukket beholder med kniver inni, som en liten foodprosessor. Dette kan fungere spesielt godt for å få en blanding med jevn konsistens og like store biter. Den kan også brukes til å hakke opp store ingredienser i mindre komponenter, før du legger dem i blenderen for å bli puré.

Motoren er kraftig, men stille, noe som er viktig for de fleste med små barn i hjemmet. 5 forskjellige hastigheter lar deg også velge hvor hardt du vil blande eller behandle alle ingrediensene til babymat.


KitchenAid Mini Foodprocessor

KitchenAid Mini Foodprocessor

Sjekk prisen på:

Her er en liten, ikke-dampende foodprosessor som vil være til stor hjelp hvis du vil blande eller lage din egen puré til barna dine. Den har et elegant og strømlinjeformet, kompakt design som betyr at den ikke tar mye plass på kjøkkenet ditt.

Du får et tilbehør for å dele og pulverisere mat, nemlig en pinne med roterende kniver, som den som finnes i de fleste matprosessorer. Dette kombinert med den runde beholderen er et perfekt verktøy for å lage ren, klumpete eller glatt mat.

Et pluss er det anstendige volumet på 850 ml. Det lar deg tilberede mange batcher med babymat samtidig.

To forskjellige hastigheter gir deg litt kontroll over hvor raskt maten brytes ned. Det er også en pulsfunksjon for den siste finpussen og perfekt tekstur.

En praktisk dryppfunksjon lar deg tilsette væske mens maskinen arbeider. Dette er en stor fordel når du lager myk mat.

Til slutt kan alle deler av maskinen vaskes i maskin. Hvis du ikke har behov for å dampe i babymatprosessoren din, er dette ganske enkelt et veldig godt alternativ.


Bosch Foodprosessor MCM3501M

Bosch Foodprosessor MCM3501M

Sjekk prisen på:

Vi avslutter guiden med en kjøkkenmaskin av høy kvalitet fra Bosch. Den leveres med mye tilbehør som lar deg lage et stort utvalg av teksturer i babymat og puréer.

Matprosessoren leveres med en rekke forskjellige kniver. De kan brukes til å hakke, strimle, skjære eller mose maten helt til en fin og jevn masse.

En effekt på 800 watt gjør at den klarer det meste. Det gir et jevnt resultat. Hvis du for eksempel vil ha babymat med noen få biter i, vil du få veldig jevnstore biter, uten noen som er for store og vanskelige å tygge.

Produktet har veldig gode anmeldelser. Av nesten 50 innsendte anmeldelser har den fått en gjennomsnittlig vurdering på 4,5 av 5. Så det er ingen tvil om at den gjør jobben sin.

Du får forskjellige beholdere, en avlang som fungerer perfekt som en blender og en bredere som er mer brukt til å hakke, skjære og makulere.

En veldig god og høy kvalitet foodprosessor med mange forskjellige gode og smarte funksjoner. I tillegg til å være effektiv og god til å lage babymat, er dette et uunnværlig verktøy å ha til alle typer matlaging på kjøkkenet.


Lage din egen babymat eller kjøpe ferdig?

Hvis du ikke ønsker å lage din egen babymat, kan du selvfølgelig kjøpe ferdig hermetikk, eller i myke beholdere. Men det er faktisk mange fordeler med å lage hele eller deler av barnematen hjemme i stedet.

Prisen

Å lage babymat hjemme er nesten alltid billigere. Du kan velge oppskrifter med ingredienser som er i sesong for øyeblikket og dermed spare mye penger.

Selvfølgelig koster en krukke med babymat ikke mye. Men å kjøpe flere hver dag resulterer vanligvis i ganske mye penger på slutten av måneden. Ved å spare noen av kostnadene for hver krukke, vil du raskt tjene inn de opprinnelige kostnadene for maskinen.

Det blir også mye å bære på og mange glass og beholdere å ta med til gjenvinningsstasjonen.

Kontroll over ingrediensene

Som forelder kan det være betryggende å vite hva barnet putter i seg. Det handler ikke bare om å unngå farlige stoffer, men kanskje enda viktigere å sikre at barnet får i seg nok av alt det trenger.

Ved å lage din egen barnemat har du til enhver tid full kontroll over hva barnet ditt spiser og hva ingrediensene består av. Ved å følge smarte oppskrifter og veiledninger kan du lage et kosthold som er perfekt for små barn.

Du kan holde nede mengden salt og sukker, som noen ferdige barnematglass noen ganger inneholder for mye av. Samtidig er det viktig å sørge for at maten du lager er allsidig nok og inneholder alle næringsstoffene barnet ditt trenger.

Næringsstoffer er bevart

Et stort pluss er også at hjemmelaget babymat ofte er rik på næringsstoffer. Når du for eksempel damper grønnsaker og kjøtt, bevares mye mer av næringsstoffene enn ved andre tilberedningsmetoder.

Krever litt tid

Ulempen er selvfølgelig at det er tidkrevende å lage barnemat selv. Selv om det ikke er så mange minutter per porsjon, kan det være enklere å bare hente glassene i butikken.

Et tips er å gjøre mye samtidig. På den måten kan du raskt fylle fryseren eller kjøleskapet med spiseklar barnemat. Hvis du i tillegg velger en kjøkkenmaskin med innebygd tinefunksjon, vil du fort oppdage at det er ganske enkelt å lage og varme opp maten til barnet ditt, og at det ikke tar mye tid hver uke.

Hva er forskjellen mellom babymatprosessorer og vanlige matprosessorer?

Hovedforskjellen mellom en babymatprosessor og en vanlig matprosessor er at en babymatprosessor ofte kommer med en innebygd dampfunksjon. Dette lar deg dampe maten i maskinen før den bearbeides til en puré.

Damping av mat er en måte å tilberede den på, noe som gir den en myk tekstur, samtidig som næringsstoffene bevares. Derfor foretrekkes denne metoden når det gjelder babymat.

En annen forskjell er at en babymatprosessor i noen tilfeller har forskjellige funksjoner og innstillinger der du kan velge den nøyaktige konsistensen på puréen.

Den justerer ting som hastighet og tid for å få en puré med akkurat riktig størrelse biter eller ingen biter i det hele tatt. Slike programmer og funksjoner finnes vanligvis ikke på en vanlig kjøkkenmaskin, der du må justere konsistensen på det som tilberedes manuelt.

Kan du bruke en stavmikser til å lage babymat?

Det er fullt mulig å bruke en stavmikser til å lage babymat hjemme. Det er imidlertid noen ting å huske på.

Blant annet må maten tilberedes på forhånd, selv når det gjelder grønnsaker. Dette er slik at det er mykt og enkelt å få en jevn og fin puré. Å dampe grønnsakene er, som vi har nevnt, en god måte å myke dem på, samtidig som næringsstoffene bevares.

Når grønnsakene er kokt og klare til å blendes, er det viktig å huske å tilsette nok vann. En blender er flott for å lage en helt jevn puré uten biter i den. Sørg derfor for å kjøre maten grundig gjennom slik at den blir helt glatt.

Kan du bruke en vanlig kjøkkenmaskin til å lage babymat?

En kjøkkenmaskin kan også være et praktisk verktøy for å lage babymat hjemme. Men selv her er det noen ting å huske på.

Forsikre deg for eksempel om at du velger en modell som har det nødvendige tilbehøret. En spesiell blenderbeholder som kan lage virkelig glatte blandinger er bra for de som ønsker en helt jevn babymat uten biter.

Et pluss med en matprosessor er at du kan blande i en lukket beholder uten fare for sprut. Den er også vanligvis god til å lage blandinger med små biter som er like store, noe som er et pluss når du lager babymat med litt mer tekstur. I tillegg lar en åpning deg ofte tilsette væske mens du går, mens maskinen fungerer.

Hvor lenge varer hjemmelaget babymat?

Hvor lenge maten vil vare avhenger av mange ting. En åpnet krukke bør konsumeres innen en til to dager.

Et tips er derfor å ikke lage for store porsjoner. Oppbevar maten i glass som er akkurat passe store for en porsjon for å redusere risikoen for at den blir dårlig og må kastes. Selvfølgelig avhenger det hele mye av ting som hvilke ingredienser som er i den.

I fryseren kan barnemat holde seg i flere måneder. Det er derfor ikke noe problem å lage mat for lang tid fremover i store partier. Hvis du alltid sørger for å bruke den maten som har ligget lengst i fryseren (merk den gjerne med dato), er risikoen for at frossen barnemat blir for gammel ekstremt liten. Det konsumeres nesten hver dag, og glassene blir derfor sjelden stående for lenge.

Et godt tips er å pakke i glass som er helt forseglet. Når maten fortsatt er varm, snu glasset opp ned for å skape et undertrykk som får lokket til å feste seg enda bedre.

Er det billigere å lage sin egen babymat enn å kjøpe ferdig?

Det korte svaret på det spørsmålet er ja. Ved å kjøpe dine egne ingredienser og lage maten selv, kan du vanligvis redusere prisen ganske mye.

Dette kan utgjøre en ganske stor forskjell i løpet av en måned, ettersom barn spiser barnemat flere ganger om dagen mesteparten av tiden.

Et tips er å kjøpe grønnsaker og andre ingredienser som er i sesong. På den måten kan du få en enda lavere totalpris for barnematen.

Vi håper denne artikkelen har vært nyttig og at du har lært litt mer om å lage din egen babymat. Med listen over tror vi at du kan finne alle verktøyene du trenger for et vellykket resultat!

Recent Posts