Beste badetermometer for baby 2024: Sjekk temperaturen på badevannet


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å bade babyen din kan være gøy, og mange barn elsker virkelig å plaske rundt i vannet. Men som forelder er det selvfølgelig ekstremt viktig at vannet ikke er for varmt og brenner barnet, men holder en passende temperatur som gjør det hele til en behagelig opplevelse.

Da kan et badetermometer være greit å ha for hånden. I denne artikkelen skal vi se nærmere på og sammenligne ulike badetermometre for babyer!

Fem forskjellige babybadetermometre, med en baby i badekaret i bakgrunnen

Hvilket badetermometer er best i test?

Et av de beste produktene er også et av de billigste, nemlig REER badetermometer. Et søtt og enkelt termometer fri for BPA, kvikksølv og andre skadelige stoffer.

Reer Skilpadde Badetermometer

Et litt mer avansert termometer som vi virkelig liker er Miniland Thermo Bath Thermometer. Et søtt design med mange gode funksjoner som varsellys ved for kald eller varm temperatur, klokke med timer og stort oversiktlig display.

Miniland Thermo Bath Badtermometer Bie

Et annet lignende alternativ som er populært er Babyono Badetermometer. Søt design som forskjellige dyr, og en velfungerende temperaturmåling.

Babyono Badetermometer

Du finner flere alternativer lenger ned i artikkelen.

Se også våre tips om fine badekar for barn og flott sjampo til de minste!

Kjøpeguide og tips om 10 forskjellige badetermometre for babyer

Som du vil legge merke til nedenfor, er det en rekke produkter på markedet når det kommer til babytermometre. Du vil også merke at de skiller seg en del og her er noen av tingene du kan vurdere for å finne termometeret som vil være det aller beste for deg og babyen din.

Til å begynne med finnes det selvfølgelig produkter som passer til ulike budsjetter, noen termometre er mer avanserte og dyrere, mens andre kommer til en lav pris.

Velger du en av de rimeligere, kan det hende du må regne med at temperaturen ikke er fullt så nøyaktig eller at kvaliteten ikke er den aller høyeste. Men for mange kan et litt billigere badetermometer gå langt og oppfylle funksjonen du er ute etter.

En annen ting du som forelder kan se etter er om produktet har et design du tror barnet ditt vil like. Det blir lettere å få barnet til å like badekaret sitt hvis de forbinder badetid med lek og glede.

Mange kommer i ulike former og med motiver av for eksempel søte dyr, og å få et som barnet ditt vil sette pris på kan gjøre badingen rett og slett litt enklere. Mange badetermometre fungerer også som badeleke.

Merk at ikke alle termometre egner seg som leker! De må være testet og godkjent for å bli klassifisert som trygge babyleker.

Reer Skilpadde Badetermometer

Reer Skilpadde Badetermometer

Sjekk prisen på:

Vi starter denne guiden med et enkelt, men likevel søtt termometer som også kommer til en god pris. Denne modellen er utformet som en skilpadde, som kan flyte rundt på magen i badekaret. Perfekt for å sørge for at temperaturen ikke blir for varm, samtidig som barnet har noe gøy å leke med.

En ting som er bra med dette termometeret er at de har sørget for at det er fritt for kvikksølv og BPA. På denne måten kan du føle deg litt tryggere på at barnet ditt unngår å komme i kontakt med skadelige stoffer.

Et annet stort pluss med dette termometeret er at det har tydelige markeringer som markerer en passende badetemperatur for barnet. På denne måten blir det enkelt, selv for slitne foreldre, å sørge for at vannet ikke blir for varmt eller for kaldt.

Prisen er som sagt også veldig bra. Selv om det ikke er det billigste i guiden, kommer dette produktet til en lav pris og er en av variantene vi kan anbefale for deg som ikke vil bruke for mye penger på et badetermometer.


Badetermometer Oval REER

Badetermometer Oval REER

Sjekk prisen på:

Her har vi et annet termometer fra samme merke som har et litt enklere design. Den er kanskje ikke like morsom som modellen over, men den fyller definitivt sin funksjon og lar deg få riktig temperatur på vannet.

Termometeret er ovalt og kommer i tre forskjellige farger som du kan velge mellom. Akkurat som varianten over har den forskjellige symboler, eller indikatorer ved siden av temperaturskalaen som viser hva som er en passende temperatur. Det blir rett og slett enda enklere å få vann som har akkurat passe temperatur.

Denne er også fri for kvikksølv og BPA. I tillegg kommer den til en enda lavere pris enn varianten over. Er du ute etter noe veldig enkelt som gjør jobben sin til en god pris, er dette et produkt vel verdt en nærmere titt.


NUK Badetermometer

NUK Badetermometer

Sjekk prisen på:

Dette er også et litt enklere badetermometer som passer deg som ikke er ute etter det mest eksklusive. Produktet er ovalt og selv om det kommer med ulike motiver på morsomme figurer, er det ikke å betrakte som et leketøy, men skal kun brukes som termometer i badekaret.

En fordel med dette er at man blant annet har passet på å la indikatorvæsken utelukkende bestå av nat rå rapsolje. På denne måten kan du føle deg trygg på at dette ikke utgjør noen risiko for ditt barns sikkerhet.

Dette termometeret har også tydelige symboler som viser når vannet når riktig temperatur, noe som gjør det lettere for deg som forelder å trekke opp akkurat passe mengde varmt badevann.

Prisen er også veldig lav, og hvis du ikke vil bruke for mye penger, kan dette være et alternativ. En ting som imidlertid må nevnes som en ulempe er at du ikke får velge farge selv, men at termometeret leveres i en tilfeldig farge fra tre ulike alternativer.


Oopsy Digitalt Rom- og Badetermometer

Oopsy Digitalt Rom- og Badetermometer

Sjekk prisen på:

Her har vi et alternativ som er perfekt for deg som ønsker en enda mer nøyaktig temperatur og for å kunne vite med stor presisjon hvor varmt eller kaldt det er. Denne digitale varianten viser nøyaktig temperatur på displayet og kan brukes i badekaret eller som en søt dekorasjonsdetalj på barnerommet, som også måler temperaturen.

Termometeret er formet som en flodhest og vil nok bli satt pris på av de fleste barn. Den er fri for ftalater og også helt vanntett. Noe som derimot kan regnes som et lite minus er at modellen drives av batterier, selv om disse følger med vil de gå tomme og må skiftes før eller siden.

Når det kommer til prisen er denne også litt høyere enn mange andre produkter i denne guiden. Selv om det på ingen måte er på et urimelig nivå, er ikke dette produktet for deg som er ute etter det aller billigste.


Miniland Thermo Bath Badtermometer Bie

Miniland Thermo Bath Badtermometer Bie

Sjekk prisen på:

  • Finnes også som en søt frosk

Dette produktet ligner på varianten ovenfor, men har også noen andre funksjoner som gjør det til et enda bedre kjøp etter vår mening. Er du klar for å investere noen ekstra kroner i et badetermometer og ønsker en modell med smarte funksjoner, kan dette være varianten for deg.

Med et design som viser en søt bie, er dette virkelig et termometer som gjør seg selv i badekaret. Det digitale displayet sitter i magen på bien og viser temperaturen både i badekaret og i rommet.

Det smarte med denne er at den har innebygget klokke med stoppeklokke. På denne kan du velge hvor lenge barnet skal bade og enkelt holde oversikt over hvor lang tid som har gått.

Hvis noe skulle nevnes som en ulempe ved dette produktet, er det kanskje prisen, som er ganske høy sammenlignet med de billigste modellene. Men vil du virkelig ha et litt smartere termometer med flere funksjoner og samtidig et søtt design, kan dette virkelig være produktet for deg.


Babyono Badetermometer

Babyono Badetermometer

Sjekk prisen på:

Dette er kanskje ikke det mest avanserte termometeret og likevel kommer det til en pris som er høyere enn mange av de billigste variantene. Den har imidlertid et søtt design som gjør at det kan være et rimelig kjøp til tross for dette.

Med motivet av en veldig søt vaskebjørn vil denne modellen bli en hit hos de fleste barn og foreldre. Det er et analogt termometer som viser temperaturen på en skala som også er utmerket med områdene som passer for små barn.

Et pluss med denne er at den er fri for kvikksølv, selv om dette gjelder mange av produktene i denne guiden. Den har også et fleksibelt hull som gjør at den kan henges opp på badet når den ikke er i bruk, noe vi kan savne med mange andre produkter som kan være vanskelig å finne plass til på badet.

Når det er sagt, er prisen kanskje litt høyere enn det vi vil se som optimalt for et ganske enkelt produkt som dette. Men hvis du eller barnet ditt blir hekta på det søte designet, kan det absolutt være verdt en nærmere titt.


Oopsy Showercap & Badetermometer

Oopsy Showercap & Badetermometer

Sjekk prisen på:

Dette er et sett med flere produkter som vil kunne gjøre bading enklere og mer behagelig for barnet ditt. Til å begynne med får du et godt badetermometer som har form som en fisk og viser temperaturen i vannet.

Termometeret er en litt enklere modell som imidlertid gjør jobben sin. På den analoge måleren kan du også se et merke ved temperaturen som passer for små barn.

I dette settet får du også en badehette som barnet ditt kan bruke under både bading og dusjing. Dette beskytter ikke bare mot sterke stråler fra dusjen, men kan også være bra for å sørge for at ting som vann, såpe og sjampo ikke renner inn i øynene.

Er du bare ute etter et termometer er dette kanskje ikke det rimeligste produktet, da selve termometeret er ganske enkelt og det er litt høyere i pris sammenlignet med enkelte andre varianter. Men sammen med badehetten kan vi likevel si at dette er å betrakte som et prisgunstig produkt.


Carlo Baby Bath termometer fisk

Carlo Baby Bath termometer fisk

Ikke tilgjengelig på nett

Ønsker du et enkelt badetermometer til barnet ditt, kan dette produktet være et alternativ. Den kommer til en god pris og har en snill og skånsom indikatorvæske.

Modellen er som sagt enkel og også oversiktlig. Den har, i tillegg til tall som viser temperaturen aturen også markeringer som viser hva som er å anse som en passende temperatur.

En ting som dessverre er en liten ulempe med denne modellen er at den er litt kjedelig. Hvitfargen er kanskje ikke den mest lekne og som et produkt utviklet for barn havner den dessverre litt bak mange andre produkter.

Et pluss er imidlertid at indikatorvæsken inne i termometeret er laget av en naturlig rapsolje. Veldig bra for deg som vil føle deg sikker på at materialene barnet ditt leker eller bader med ikke er skadelige.


Mininor Badetermometer

Mininor Badetermometer

Sjekk prisen på:

Et søtt termometer i form av en hval som hjelper deg med å holde riktig temperatur på vannet når barnet ditt bader. Denne modellen er litt større og er tilgjengelig i følgende forskjellige modeller, med dyretema:

  • Hval
  • Isbjørn
  • Pingvin
  • Elefant

Et stort pluss med dette termometeret er den innebygde alarmen. Når vannet når 39 grader, som er grensen når det begynner å bli for varmt for små barn, vil det slå alarm. På denne måten blir det tydelig om vannet blir for varmt og dette er et sikkerhetstiltak som kan føles trygt å ha som forelder.

Den store ulempen er imidlertid prisen, som, selv om vi synes den er helt rimelig, selvfølgelig er høyere enn de enklere produktene i guiden. Men vil du føle deg ekstra trygg som forelder og ha en alarm som varsler når vannet blir for varmt, synes vi virkelig dette produktet er vel verdt noen ekstra kroner.


Philips Avent bad og romtermometer

Philips Avent bad og romtermometer

Sjekk prisen på:

For de av dere som virkelig setter sikkerhet først og ønsker et solid produkt fra en stor forhandler, kan dette produktet fra Philips være helt riktig. Modellen er produsert og designet for å lekes med på en sikker måte i badekaret, uten at noe går i stykker eller at barnet risikerer å få i seg farlige stoffer.

Med et tydelig digitalt display er det enkelt å se hvor høy temperaturen er. Dette produktet kan også med fordel brukes til å måle temperaturen på soverommet, eller i andre rom for å sikre at det ikke er for varmt eller for kaldt for barnet.

At det er et så solid og nøye designet termometer gjør dessverre også at prisen skiller seg litt ut. Denne modellen koster ganske mange ganger mer enn de fleste andre i guiden og er noe for deg som er klar til å investere litt ekstra i et termometer til badekaret.


Hvilken temperatur bør badevannet være for en baby?

Når du bader barnet ditt er det selvfølgelig ekstremt viktig å ha en god temperatur som er akkurat passe og ikke for varm eller for kald. Du vil ikke at barnet ditt skal brenne eller fryse.

En anbefalt temperatur er omtrent 37 grader, noe som vanligvis føles helt riktig for de fleste barn. Siden dette er omtrent det samme som kroppstemperatur, er det mulig å kjenne med for eksempel albuen for å nå riktig temperatur. Dette er imidlertid ikke en eksakt metode og et badetermometer kan anbefales.

Det aller beste er å både kjenne etter og måle med termometer før barnet kommer i kontakt med vannet.

Husk at den andre temperaturen i rommet kan avgjøre hvor varmt eller kaldt barnet opplever det hele og hvor varmt vannet derfor skal være. Har du dette i bakhodet og i tillegg har et termometer som kan måle både temperaturen i vannet og i rommet, bør det være helt greit å finne en temperatur som passer barnet ditt.

Hva bør man tenke på når man bader en baby?

Det er flere ting i tillegg til temperaturen som er gode å vurdere når du bader babyen. Til å begynne med er det viktig at barnet ditt føler seg trygg i badekaret.

Et tips kan være å snakke rolig med barnet før det går for å bade og forklare hva du skal gjøre. Sørg for å holde en rolig og positiv tone til enhver tid fordi det kan være ganske spennende og litt uvant for barnet, spesielt de første gangene.

En annen viktig ting å huske på er å ikke bade med babyen før navlen har grodd helt. På denne måten sikrer du at barnet ditt er enda tryggere.

Til slutt er det også greit å huske på at badet ofte er et veldig glatt miljø. Spesielt hvis du har hatt produkter som olje eller badeskum i vannet, er det ekstremt lett å skli.

Derfor må du blant annet sørge for å holde et godt grep rundt barnet og rundt hodet når du løfter det inn og ut av badekaret. Det kan også være lurt å investere i en badematte som gjør gulvet mindre glatt, samt sklisikre puter som kan plasseres i bunnen av badekaret for å gi en mer gripende overflate.

Ved hjelp av disse tipsene håper vi at du og barnet ditt vil ha det hyggelig sammen mens du bader. Vi mener også at veiledningen i artikkelen skal være til hjelp slik at du kan finne et termometer som gir deg akkurat riktig temperatur og at barnet ditt får et enda mer herlig bad.

Recent Posts