Beste sjampo for barn og baby 2024


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å vaske håret er ikke alltid barnas favorittsyssel. Det må imidlertid gjøres noen ganger og da er det lurt å velge sjampo med omhu. Det finnes mange gode, og noen mindre gode varianter på markedet. Her velger vi våre favoritter på jakt etter den beste sjampoen for barn og babyer!

Flott test av sjampo for barn

Hvilken sjampo for barn og baby er best i test?

Bamse 2-i-1 dusj/shampo er et meget godt standardvalg for de fleste. De har både en mildt parfymert og en uparfymert variant. Den uparfymerte (med kaninen Lille Hopp på emballasjen) er svanemerket og anbefalt av Astma- og Allergiforbundet.

2 in 1 Dusj & Shampoo, uten parfyme

Sjekk prisen på:


En annen god barnesjampo uten parfyme er Sebamed Baby & Kids Shampoo. Svanemerket, mild og veldig effektiv!

Sebamed Baby & Kids Shampoo

Sjekk prisen på:


Ønsker du en parfymert sjampo bør du velge en med mild duft og milde ingredienser. Noen forslag vi liker er for eksempel ARC Child Shampoo eller Maria Åkerbergs Baby Wash.

ARC Child Shampoo

Sjekk prisen på:


Maria Åkerberg Baby Wash

Sjekk prisen på:


Til slutt ønsker vi å slå et slag for Barnängens Kids Shampoo & Shower Gel. Den er utmerket fra 3 år og har en frisk duft av blåbær. Det er et godt valg selv for litt større barn som begynner å kunne dusje og vaske håret litt på egenhånd.

Barnängen Kids Schampo & Duschgel

Sjekk prisen på:


Det finnes selvsagt flere gode sjampoer for barn å velge mellom. Sjekk ut hele listen under, hvor du finner både parfymerte og uparfymerte varianter, til babyer og til litt større barn.

Hvis barna dine har lus, må du bruke en spesiell lusesjampo for å fjerne hodelus effektivt!

En titt på 13 forskjellige barneshampooer

Her ser du nærmere på 13 ulike sjampoprodukter tilpasset barn og babyer. Noen er kombinert dusjsåpe og sjampo, mens andre er rene sjampoer for barnehår. Etter hårvasken er det koselig med en behagelig badeponcho med hette som dekker håret.

Se også våre tips om badebaljer for barn og praktiske badetermometre for å sjekke vanntemperaturen!

2 in 1 Dusj & Shampoo, uten parfyme

2 in 1 Dusj & Shampoo, uten parfyme

Sjekk prisen på:

Dette er en kombinert sjampo og dusjsåpe som passer både kroppen og håret. Den har en mild duft av frukt og bær, men finnes også i en uparfymert variant som anbefales av Astma- og Allergiforbundet.

Barna liker innpakningen med bamsebildet og dusjen kan bli en litt morsommere opplevelse med verdens sterkeste bjørn som selskap.

Bamsesjampoen får et deilig og mykt skum som er lett å skylle av. Den inneholder kun utprøvde og snille produkter og sies å være egnet selv for barn med sensitiv hud. Den har en PH-verdi som respekterer barnas naturlige PH. Vi liker også at den er svanemerket, da vet vi at man har tatt hensyn til både mennesker og miljø når man produserer både innhold og emballasje.


Sebamed Baby & Kids Shampoo

Sebamed Baby & Kids Shampoo

Sjekk prisen på:

En skikkelig fin sjampo for både liten og stor. Den er svanemerket og inneholder ingen parfyme eller andre unødvendige ingredienser.

En stor fordel med Sebameds sjampo er at den er veldig skånsom mot hud og øyne. Det skader ikke barna når de dusjer. Innholdet bidrar til å holde hodebunnen sunn, med en naturlig pH-verdi.

Sebameds babysjampo er utmerket å bruke for alle i familien, da den er både skånsom mot kroppen og effektiv. Dette sjampo er litt dyrere enn mange andre merker på listen vår, men dette er en av de mest populære variantene, som vi virkelig kan anbefale!


ARC Child Shampoo

ARC Child Shampoo

Sjekk prisen på:

ARC Child Shampoo er en mild sjampo som er både økologisk og vegansk. Den inneholder en formel som forhindrer tårer og brennende øyne. Vi synes at sjampoen føles god å vaske med. Den skummer raskt og godt og er lett å skylle av. Denne sjampoen passer for barn fra 3 år og oppover.

Produktet inneholder aloe vera som skal ha en beroligende effekt og har en svak duft av bringebær. Smaken er som baken, selvfølgelig, men vi liker den milde duften av bringebær som sitter igjen i det rene håret. Parfymerte produkter er alltid en risiko ut fra et allergisynspunkt, så hvis du vet at barnet har sensitiv hud er dette kanskje ikke riktig produkt.

ARC er et svensk selskap som har forsynt oss med hudpleie til barn siden 2018. Det ble grunnlagt av svenske Hanna Jägerholm som selv er mor og ikke syntes at markedet hadde nok kvalitetshudpleie rettet mot barn å tilby. Hanna vokste opp med en mor som utdannet seg innen kosmetikk, så faget lå nært.


Maria Åkerberg Baby Wash

Maria Åkerberg Baby Wash

Sjekk prisen på:

Maria Åkerberg Baby Wash gir en veldig god følelse ved førsteinntrykk. Emballasjen ser moderne og minimalistisk ut. Den pkunne stå på hylla i en fin salong. Eller enda bedre, hjemme på badene våre.

Produktet er skånsomt og fint og inneholder mye smart som tar vare på våre små barn. Blant annet olje, destillert fra roseblomsten som hjelper huden med å beholde fuktigheten. Den inneholder også lavendelolje som har en beroligende effekt, som gjør den perfekt for et kveldsbad.

De rensende ingrediensene i Maria Åkerberg Baby Wash kommer fra kokos og mais. Kokos og mais hjelper huden å beholde fettet, som fungerer som en naturlig beskyttelse.

Produktet passer både for babyer og litt større barn. Den er veldig tykk og konsentrert så du trenger bare å ta et lite klikk, omtrent på størrelse med en ert og blande litt med vann før bruk.


Barnängen Kids Shampoo & Shower Gel

Barnängen Kids Schampo & Duschgel

Sjekk prisen på:

Dette kombinerte sjampo- og dusjproduktet passer for barn over 3 år. Den hjelper til med å sortere ut gjenstridige floker og inneholder kun ting som gjør huden glad.

Det svenske selskapet Barnängen har vært aktivt siden 1868 og sørget for at svenske husholdninger hadde fantastiske og naturlige produkter å vaske seg med. På 30-tallet presenterte barnetga sin aller første barneserie og på midten av 2000-tallet kom serien «Barn» for litt større barn.

Barnängen barnesjampo og dusjgelé er helt fri for fargestoffer og parabener. Den er vegansk og astma- og allergisertifisert. Som alle Barnängens andre produkter er den også økologisk sertifisert og produsert i Sverige. Den har en relativt lav pris, noe vi liker. Barnängens motto har alltid vært å tilby folk høy kvalitet til lav pris.

Produktet inneholder ekstrakter fra blåbær og vi elsker den milde og koselige lukten. Det finnes også en variant med Barnängen Kids sjampo/balsam med bringebærekstrakt.


Barnängen Øko Sjampo & Dusjgel

Barnängen Øko Sjampo & Dusjgel

Sjekk prisen på:

Barnängens økologiske sjampo er en mild uparfymert sjampo som er perfekt for sensitiv hud. Det eret veldig mildt produkt som er utviklet for babyer og små barn. 97 % av ingrediensene er av naturlig opprinnelse og 10 % kommer fra økologisk landbruk, noe sertifiseringen til Cosmos Organic viser.

Vi kan være tilgivende at det koster litt mer når man er venn med miljøet. Barnängen satte i 2012 mål om å redusere klimafotavtrykket med en tredjedel innen 2030. Målet for 2025 er å bruke 35 % resirkulert plast i produksjonen av emballasjen.

Gjennom et partnerskap får folk i Haiti, Filippinene og Indonesia betalt for å plukke plast fra havet og strendene. Som de så kan kjøpe mat og betale for barnas skolegang med.

Barnängen mener at en sertifisering ikke må være noe å gjemme seg bak og at den ikke må være en unnskyldning for et dårlig produkt. Vi er virkelig enige og synes at Barnängens økologiske sjampo holder standard, på alle tenkelige måter!


Burt’s Bees Baby Shampoo & Wash

Burt's Bees Baby Shampoo & Wash

Sjekk prisen på:

Burt’s Bees Baby Bee Shampoo, fra det amerikanske selskapet Burt’s Bees er en mild sjampo som passer for både spedbarn og litt større barn.

Vi synes det er litt dyrt, men at det likevel føles verdt det på en måte. Sjampoen føles godt og skummer godt, så du trenger bare å ta en veldig liten mengde.

Produktet er plantebasert og inneholder soyaprotein. Sjampoen er 98% naturlig og inneholder ingen unødvendige ting som vanligvis kan irritere sensitiv hud, samt en ”No tears formula” for å forhindre skitne og triste små øyne. Den er selvfølgelig fri for sulfater og parabener.

Når vi vasker babyens hår, jobber du raskt opp et mykt skum, som lukter fantastisk. Produktet er lett å skylle ut og etterlater babyens hår veldig mykt og glatt. Oljen fra søte appelsiner og sitroner minner oss om sommeren og naturen.


Neutral Kids / Baby Shampoo

Neutral Kids Schampoo

Sjekk prisen på:

Neutral Kids Shampoo er en veldig mild sjampo for barn. Produktet inneholder 0 % parfyme og 0 % fargestoffer. Har du problemer med eksem eller allergi er denne sjampoen et godt valg, det mener også Astma- og Allergiforbundet.

Dette produktet er også svanemerket, noe som betyr at en rekke kriterier som gjelder mennesker og miljø er oppfylt. Blant annet energiforbruk i produksjon, bruk av kjemikalier, utslipp og avfallshåndtering.

Neutral ble grunnlagt i Skandinavia for 40 år siden da allergi begynte å bli et stort problem for mennesker. Produktene kan selvsagt ikke kurere eksem og allergier, men de sørger for å utelukke alle slags stoffer som kan trigge plagene og irritere en kanskje allerede sensitiv hud.

Vi synes at sjampoen skummer fint og vasker rent som den skal. Et lite minus for lukten dog, men det er noen ganger tilfelle med parfymefrie produkter. Neutral har også skikkelig god parfymefri, svanemerket babysjampo for de minste.


Natusan av Johnson’s Bedtime Shampoo

Natusan by Johnson's Bedtime Shampoo

Sjekk prisen på:

Natusan av Johnson’s Bedtime Shampoo er en fint skummende sjampo utviklet for baby. Nostalgi er et faktum så snart vi får hvile øynene på noe som kommer fra Natusan. Det har alltid vært der. Eller ja, siden 1949 hvis vi skal være virkelig forsiktige, og det burde vi være.

Men det er et kjent merke som de fleste av oss har både testet og satt pris på. Vi vet at vi vanligvis kan stole på Natusan, og det kan vi også i dette tilfellet.

Babyens hår blir mykt og fint og skinnende og lukter så deilig som bare et babyhode vasket med noe fra Natusan by Johnsons kan gjøre. «No tears-formelen» gir også babyen en hyggelig opplevelse, i tilfelle noe av sjampoen skulle havne der den ikke hører hjemme.

Sjampoen er fri for fargestoffer og sulfater og er testet av barnelege og hudlege.


Natusan fra Johnson’s Baby Shampoo

Natusan by Johnson's Baby Shampoo

Sjekk prisen på:

Natusan by Johnson’s Baby Shampoo er perfekt for nyfødte. Hos et spedbarn er huden mest sensitiv og dette er Natusan by Johnson godt klar over, og har i løpet av sine nesten 100 aktive år jobbet med å ta hensyn og tilpasse seg på aller beste måte.

Dette produktet er veldig skånsomt og pH-balansert, for å respektere vårt minste hår og hud på beste måte. Natusans babysjampo er spesielt utviklet for å motvirke allergi hos våre små barn.

Den milde sjampoen skummer raskt og du må bruke en veldig liten mengde for å få det resultatet du er ute etter. Hvis uhellet skulle være ute og noe av produktet havner i babyens øyne, er det nesten like skånsomt for øynene som rent vann.

Prismessig er den på omtrent samme nivå som andre produkter i Natusan by Johnsons sitt sortiment. Vi synes det er helt overkommelig.


Natusan av Johnsons No More Tangles Shampoo

Natusan by Johnson's No More Tangles Shampoo

Sjekk prisen på:

Natusan By Johnsons No More Tangles Shampoo minner generelt om Natusans andre sjampoer, men er akkurat som navnet avslører utviklet for å bekjempe gjenstridige floker og floker. Produktet skal sortere ut 75 % bedre enn produktene som ikke er balsamerende. Om det virkelig sorterer ut 75 % mer enn andre sjampoer i Natusans barneserie, lar vi være usagt. Men balsameringseffekten er definitivt merkbar.

Akkurat som Natusan hevder, skal sjampoen være effektiv selv mot langt og krøllete hår, og den stammer faktisk. Vi vet av erfaring at hårbørsting etter bad eller dusj ikke er en av favorittene til så mange barn, men det blir faktisk enklere med denne sjampoen og at vi kun trenger å bruke ett produkt.

Natusan anbefaler at du utfører vaskerutinen deres i tre trinn. Noe som betyr at du først vasker håret med No More Tangles Shampoo, og deretter fortsetter med balsam og balsamspray i No More Tangles-serien. Vi har ikke testet den, men tviler ikke et sekund på at den ville gi enda bedre resultater.


Babblarnas sjampo

Babblarnas sjampo

Sjekk prisen på:

Denne milde sjampoen er en favoritt for mange barn, i hvert fall når det kommer til emballasje. Det føles faktisk som om vi må betale en krone for merket her, men hva gjør man ikke for å få glade barn? Det er en skånsom sjampo som rengjør på en fin og skånsom måte og er lett å skylle av.

Bablerne er de små eventyrfigurene som for noen år siden ble vanvittig populære blant foreldre og små barn. Vi tror at stort sett alle foreldrene gikk rundt og nynnet på melodien om Doddo og Diddi der en stund. Babblarna ble en av Sveriges mest solgte filmer i 2016.

Sjampoen er helt fri for parfyme og fargestoffer. Som mange andre bruker bablerne aloe vera for en beroligende effekt.

Babblarnas sjampo er venner med miljøet og produserer alle produktene sine i en miljøsertifisert fabrikk i Sverige.


Albert Åberg – Albert dusjsåpe & sjampo

Albert Åberg dusjsåpe & sjampo

Sjekk prisen på:

Denne sjampoen kommer fra en serie hygieneprodukter med tema fra Albert Åbergs verden. Alle produktene i serien er skånsomme og barnevennlige og har veldig fin innpakning som vanligvis blir satt pris på av barn som har lest disse bøkene.

Den kombinerte sjampoen og dusjgelen er et mildt og brukervennlig produkt. Den har en fin fruktig duft og er merkbar, uten å være for sterk. I tillegg inneholder sjampoen flere pleiende stoffer som fukter håret og er skånsom mot huden.

Når du vasker håret med Albert dusjgelé og sjampo får du raskt et koselig skum som er lett å jobbe inn i håret. Den er også enkel å skylle ut, noe som gjør hele prosessen rask og smidig.

Ønsker du et kombinert produkt er Albert dusjsåpe & shampoo et utmerket valg som vil passe perfekt for de fleste barn!


Recent Posts