Beste badebalje 2024: Best i test badebalje for barn og babyer


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å la babyen bade er en fin måte å ta vare på hygienen og ha en koselig tid sammen. De fleste barn liker å føle vannet, og med en god badebalje blir bading så mye lettere. Her utnevner vi den beste badebaljen akkurat nå!

Glad mor bader barnet sitt i en badebalje

Hvilken badebalje er best i test?

Best i test er Skip Hop Moby. Den har så mange nøye designede detaljer og er helt klart best i test badebalje for nyfødte.

✅ Trygg og komfortabel

Skip Hop Moby Badebalje

Hvis du bare vil ha en enkel badebalje som er litt billigere, anbefaler vi Beemoo Care badebalje.

✅ God kvalitet i forhold til prisen

Beemoo Care Badebalje

Vi må også anbefale de utrolig populære babybadene fra Stokke. Deres Flexi Bath er stort, romslig og smart designet. Kan også kjøpes med støtte for små babyer.

✅ Populær i hele Norden

Stokke Flexi Bath Badebalje

Gjennomgang av 10 forskjellige badebaljer

Her kan du lese vår anmeldelse og mer informasjon om alle badebaljene vi har sett nærmere på.

Se også våre tips om de beste sjampoene for barn, og disse smarte badetermometrene til babybadet!


Babydan Sammenleggbar Badekar med Badestol

Babydan Foldbart Badekar

Sjekk prisen på:

Dette sammenleggbare badekaret på 30 liter tilbyr en praktisk løsning for plassbesparelse på badet. Badekaret, som enkelt kan foldes flatt, er en bekvemmelighet for småbarnsforeldre. Med en badestol inkludert, er produktet egnet for bruk fra spedbarnsalder.

Badekaret har en termisk bunnpropp som indikerer en temperatur på 37 grader for et trygt bad.

Dimensjonene er funksjonelle, og med et materiale av PP og PTE, oppfyller det standarden EN 17072:2018.

Vær oppmerksom på at selv om mekanismen for å klappe sammen bena kan virke stiv, er totalinntrykket av produktet positivt.


Stokke Flexi Bath badebalje

Stokke Flexi Bath Badebalje

Sjekk prisen på:

Dette er en stor og romslig sammenleggbar badebalje med unikt design og flere smarte funksjoner fra det norske kvalitetsmerket Stokke.

Stokke Flexi Bath kan kjøpes i standard og som XL. Begge er fantastiske og har samme funksjonalitet. Vi liker virkelig XL-modellen som har blitt veldig populær. Det er et av de største badebaljene på markedet og kan brukes opp til ca. 6 år.

 • Standardmodellen måler: 35 x 66 cm og er 24 cm høy.
 • XL-modellen måler: 41 x 82 cm og er 24 cm høy.

Det er mulig å brette hele badebaljen sammen, og da tar den svært lite plass. På denne måten kan den lett pakkes bort i et hjørne, i et skap eller lignende.

Stokke Flexi Bath har flere virkelig smarte funksjoner som er nyttige og gjør den ekstra trygg å bruke. I bunnen har badebaljen en sklisikker beskyttelse som sikrer at barnet sitter trygt. Det er mulig å kjøpe badestøtte og stativ, eller ferdige pakker der du får med dette.

I bunnen av Stokke Flexi Bath er det også en unik plugg som er varmefølsom. Det endrer farge avhengig av hvor varmt vannet er. Hvis vannet er for varmt, blir pluggen rosa. Hvis temperaturen er riktig, vil den i stedet bli lilla, og hvis det er for kaldt, blir den svart. Dette er imidlertid bare å betrakte som en indikasjon på temperaturen. Selvfølgelig må du sjekke ordentlig ved å kjenne på vannet først, eller enda bedre, bruke et termometer for å sjekke temperaturen på badevannet!

Med den større Flexi Bath XL-varianten kan du enkelt få plass til to barn hvis du har søsken på omtrent samme alder. Du kan også bruke dette fine utendørsbadet om sommeren, som et lite minibasseng for de små å plaske i.

For å være ærlig, kan det hende at Stokke Flexi Bath ikke er den flotteste badebaljen. Men det er definitivt en av de mest nyttige og fleksible badebaljene. Den er stor og romslig, lett å oppbevare og er perfekt for både babyer og litt større barn å svømme i. Stokke Flexi Bath er helt klart en av våre favoritter og en av de beste badebaljene du kan kjøpe!


Skip Hop Moby

Skip Hop Moby Smart Sling-3-Stage Badebalje

Sjekk prisen på:

Skip Hop-merket er et kvalitetsmerke som produserer alle slags babyprodukter for barn og foreldre. Det er et multinasjonalt selskap eid av Carter’s Inc. Deres Moby Smart Sling-3-Stage badebalje er et unikt produkt med mange smarte funksjoner. Den er ideell for bruk for nyfødte og kan deretter vokses i.

Du kan tilpasse baljen slik at den passer til det voksende barnet, og den kan justeres i tre trinn:

 • En støtte for hele kroppen når barnet ligger i badebaljen.
 • En pute som bidrar til å støtte når barnet først begynner å lære å sitte.
 • Vanlig badebalje uten støtte for barn som kan sitte selv.

Vi liker virkelig utformingen av støtten hos Skip Hop Moby. Den er en veldig myk og skånsom med myke avrundede kanter og et dobbelt nett der barnet ligger komfortabelt. Det er ingen deler som kan gnage eller skape ubehag, og er generelt veldig godt designet. Når barnet er lite er det en komplett støtte der barnet sitter og lener seg mot.

Badebaljen i seg selv er også utrolig ergonomisk designet med veldig fine runde former, samt en veldig god sklisikker overflate på bunnen. Du kan tømme badebaljen med den søte stjerneformede proppen, for enkelt å få vannet ut uten å måtte snu hele badebaljen.

En annen god detalj er den skjulte kroken på baksiden av badebaljen, som kan trekkes ut når du trenger å henge den opp. Det eneste som kan være negativt med å ha en badebalje med stoff, er at det tar litt tid å tørke. For eksempel, hvis du bor trangt, kan det være litt kjedelig å ha en balje hengende. Ellers er hele designet helt fantastisk på Skip Hop Moby Smart Sling-3-Stage.

Vi er helt solgt på utformingen av denne badebaljen. Det koster litt mer enn et standard badebalje, men samtidig er det noe ekstra. Det føles skånsomt og ekstremt trygt å la barnet ligge i Skip Hop Moby Smart Sling-3-Stage, og vi kan absolutt anbefale det. Best i test badebalje for nyfødte!


Thermobaby Vasco Bath

Thermobaby Vasco Bath Badebalje

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig fint badebalje som også kan kjøpes i en stor pakke som er perfekt for en liten baby. Hvis du kjøper Thermobaby Vasco Badesett, får du:

 • Badebalje
 • Stativ med treben
 • Slange for tømming av vann
 • Badestøtte
 • Badetermometer
 • Børste
 • Kam
 • Svamp

Det er en veldig komplett pakke, og denne badebaljen er veldig bra for små babyer. Formen er myk og rund og tilpasset for å være trygg og ergonomisk for nyfødte. Det er lett å tømme vannet via en slange slik at du kan tømme det uansett hvor du plasserer det.

Vi liker virkelig stativet til dette badebaljen. Den har solide treben som er enkle å feste og fjerne. Når de er på, står hele badebaljen ekstremt fast på plass. Dette er definitivt det beste stativet av alle modellene vi har prøvd.

Selv badestolen for denne er veldig praktisk og bra. Den er festet sikkert med sugekopper. Du kan justere babyens posisjon, og låse den på ønsket plass. Det er også et merke som indikerer høyden på vannstanden for best sikkerhet.

Hele Thermobaby Vasco badepakken og alt tilbehør er en av de dyrere pakkene. Men samtidig inneholder den mange smarte og nyttige deler, og vi ønsker virkelig å markere hvor godt denne badebaljen står på stativet. Dette er definitivt en av de beste badebaljene for nyfødte babyer!

Hvis du vil koste på deg en veldig god badebalje for det lille barnet, anbefaler vi absolutt Thermobaby Vasco Bath!


Beemoo Care badebalje

Beemoo Care Badebalje

Sjekk prisen på:

Dette er en ganske enkel badebalje, som er billig, men veldig funksjonelt og praktisk. Beemoo Care kan kjøpes enten med bare badebaljen, eller i pakker med støtte og stativer. Det er en ekstremt rimelig pakke som gir mye valuta for pengene.

Badebaljen i seg selv har god plass og kommer med en praktisk åpning i bunnen, slik at du enkelt kan helle ut vannet. Badebaljen er laget av stabilt og slitesterkt plastmateriale. Badebaljen kommer i flere farger og er av overraskende høy kvalitet med tanke på prisen.

Vi anbefaler at du kjøper Beemoo Care badebalje i pakken med støtte. Dette gjør det enkelt og trygt å la barnet være i støtten, og du har det er lettere når du kan få hendene fri i en kort stund. Støtten har et sklisikkert materiale i bunnen slik at det står trygt i badebaljen.

Hvis du foretrekker å kunne stå i oppreist stilling, kjøper du pakken der du også får et stativ. Vi ble imidlertid litt skuffet over stativet, og det føles ikke helt trygt, da det ikke er noe virkelig godt feste for badebaljen.

Alt i alt er Beemoo Care Badebaljen et godt og rimelig alternativ for de som ønsker en enkel og nyttig badebalje. Med støtte er den ideell for bading av små babyer, og dere kan oppleve mange fantastiske badeøyeblikk sammen!


Babydan Foldbart Badekar

Babydan Foldbart Badekar

Sjekk prisen på:

Her har vi en liten, praktisk og sammenleggbar badebalje fra Babydan, tilgjengelig i flere lekre farger. Når du bretter sammen kanten og bena, blir baljen veldig kompakt og kan enkelt lagres på en liten overflate.

Den sammenleggbare badebaljen fra Babydan er faktisk en veldig smart løsning som er spesielt bra for de som bor på et sted med litt færre ledige overflater. Det er lett å brette sammen og legge bort badebaljen.

Baljen er laget av et sterkt plastmateriale, og det føles robust og godt laget. Babydan er kjent for å produsere kvalitetsprodukter til lave priser, og deres sammenleggbare badebalje er enda et eksempel på dette.

Vi liker både designet, den enkle formen og de fine fargene, samt hvor praktisk badebaljen er. For denne prisen finner du ikke mange bedre badebaljer. Vi elsker den, og den fungerer akkurat som tiltenkt.

Hvis du vil ha en rimelig balje som tar lite plass, er Babydan Foldbart Badekar definitivt en av de beste baljene i sin prisklasse!


Maltex badebalje & gavesett

Maltex Badebalje

Sjekk prisen på:

Maltex badebalje er et enkelt, men godt og gjennomtenkt produkt. Den er utstyrt med en glidematte i midten og er tilgjengelig i flere forskjellige farger. Det vi spesielt liker med Maltex badebaljen er at den er tilgjengelig i en gavepakke. Det er en flott gave, for eksempel som dåpsgave, til en babyshower eller til foreldrene som nettopp har fått barn.

I Maltex badebalje gavesett får du med:

 • Badebalje
 • Badestøtte
 • Badehåndkle
 • Vaskehanske
 • Såpepumpe og holder

Badebaljen har en propp for enkel tømming og er veldig enkel å bruke. Det er også mulig å kjøpe et Maltex stativ som passer til disse badebaljene. Det er faktisk et stativ med veldig god kvalitet, og det står fast når babyen er i badebaljen.

Vi liker Maltex badebalje, og anbefaler den hvis du vil ha en god, men billig badebalje. Men fremfor alt anbefaler vi gavepakken deres, som er en veldig fin gave som vi tror de fleste foreldre med en nyfødt baby vil sette pris på!


Fisher Price 4-in-1 badebalje (Sling’n Seat)

Fisher Price 4-in-1 (Sling’n Seat) Badebalje

Sjekk prisen på:

Denne badebaljen fra Fisher Price har en interessant og unik løsning for å unngå at babyen glir rundt i badebaljen. De har løst det gjennom en spesiell sele som du kan bruke til den nyfødte babyen. Etter hvert som babyen vokser, kan du fjerne selen og bare bruke setestøtten i stedet.

Når barnet er gammelt nok til å sitte selv, fjern støtten og bruk badebaljen som en vanlig badebalje. Det er en smart løsning som gjør at babyen kan vokse med badebaljen.

For Fisher Price 4-in-1 badebalje får du med:

 • Badebalje
 • Sele å sette barnet i
 • Setestøtte
 • Krok for å henge opp og tørke badebaljen
 • En liten vannkanne og en badeleke

Et negativt aspekt ved Fisher Price 4-in-1 er at selve selen som barnet sitter i er litt stram og hard i kantene. Det føles ikke som den mest komfortable løsningen for et lite barn. Selv om det gjør jobben med å holde babyen på plass, har vi sett klare tegn på at babyer beveger seg og viser ubehag fra de harde kantene.

Totalt sett er dette en god balje og en smart løsning med mange praktiske funksjoner som lar deg bruke den i ganske lang tid, fra nyfødt og oppover. Til tross for den litt for harde og stramme selen, kan vi anbefale Fisher Price 4-in-1 badebalje som et fint produkt med gjennomtenkt design.


Thermobaby Lyx badebalje

Thermobaby Lyx Badebalje

Her er en annen variant fra det franske merket Thermobaby. Navnet på denne er Lyx Badebalje, eller som det kalles på fransk: Thermobaby Baignoire Luxe. Til tross for navnet er dette faktisk en av de billigste badebaljene man kan finne, og den er også av god kvalitet.

Badebaljen er laget av plast og har myke fleksible former. Nederst er en dreneringsplugg for enkel tømming, og du kan bruke karet sammen med en støtte slik at småbarnet sitter stødig.

Størrelsen er god og Thermobaby Lyx måler 86 x 46 x 22,5 cm i henhold til de ytre dimensjonene. Den er ideell for plassering i de fleste badekar av standard størrelse, hvor den ligger godt plassert når den lille skal bade.

Det vi kanskje savner her er en sklisikker beskyttelse, da det ofte blir glatt i denne typen badebaljer. Hvis du bruker badestøtte til babyer, vil du ha det bra, men ellers vil det være litt glatt. Selvfølgelig kan du kjøpe det separat og legge på hvis du tenker at det er nødvendig.

Alt i alt er Thermobaby Lyx Badebalje et veldig billig, men godt alternativ som passer de som ønsker en enkel, og moderat stor badebalje til en god pris.


Rotho Babydesign TOP badebalje

Rotho Babydesign Badebalje

Sjekk prisen på:

Denne badebaljen ble utviklet og produsert i Tyskland av Rotho Babydesign. Det er en ganske enkel, men stilig og praktisk balje som er tilgjengelig for kjøp til en virkelig god pris. Den er også tilgjengelig i veldig mange forskjellige farger, slik at du enkelt kan finne en variant du liker.

Det er mange flotte funksjoner ved dette badebaljen, for eksempel:

 • Innebygd sklisikker beskyttelse
 • Dreneringsplugg
 • Ergonomisk design

Du kan også kjøpe diverse tilbehør, for eksempel et stativ og et badeinnlegg, slik at du får en komplett badestasjon hvor du kan ta vare på babyen din. Stativet er veldig stabilt, og hele produktet gir en ekte kvalitetsfølelse. Selv om du bare vil kjøpe badebaljen som er ganske enkel, vil du legge merke til at det er et kvalitetsprodukt.

Rotho Babydesign TOP badebalje er perfekt enten hvis du bare vil ha en enkel billig badebalje, eller hvis du vil ha en stabil og komplett stasjon med stativ og alt. Uten tvil et godt designet produkt med mange kvaliteter.


Hvor lenge bader barn i baljer?

Mange baljer er ideelle for nyfødte, for eksempel Skip Hop Moby Smart Sling-3-Stage eller Thermobaby Vasco Bath. Når du tar ut babysetet og så videre, kan du bruke disse opptil ca. 3 år.

Andre litt større badebaljer som Stokke Flexi Bath eller Baby Dan Bathtub kan ofte brukes av barn opp til ca. 6 år.

Kan du la barn være alene i badebaljen?

Du bør aldri la barn være uten tilsyn i badebaljen. Selv når de kan sitte oppreist selv, bør de ikke være helt uten tilsyn. Når barna er oppimot 5 år, kan du, etter eget skjønn, avhengig av barnet, la dem bade seg selv. Men du bør fortsatt alltid være i nærheten og gjerne høre og kommunisere med barnet til enhver tid.


Recent Posts