Beste matstolen for barn 2022 – Nyt dine familie måltider sammen


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Det er en god idé å få en god kvalitet spisestol, så snart barnet kan sitte opp av seg selv. Du vil få spise sammen som en familie som gir en flott sosial tid, hvor barnet vil lære og etterligne din oppførsel ved middagsbordet. Og selvfølgelig, vil barnet ditt ha muligheten til å prøve ekte mat og nyte ekte familie måltider.

Det finnes mange alternativer der ute, og det er et par ting du bør vurdere når du kjøper en matstol:

  • Sikkerhet – Det viktigste aspektet ved stolen
  • Design – I det minste, vil du ikke at stolen skal se forferdelig som det er sentrert ved spisebordet. Heldigvis er det mange fine design å velge mellom.
  • Størrelse – Helst bør stolen være lett å brette og flytte så det ikke tar opp for mye plass på kjøkkenet, eller spisestuen.

Vi har prøvd mange forskjellige spisestoler for barn gjennom årene, og føler at vi har funnet noen få som virkelig gjør jobben. I denne testen så vi opp 6 forskjellige stoler som så lovende ut, eller at vi hadde gode erfaringer fra oss selv. Vi prøvde stolene og endte opp med 4 favoritter som vi virkelig elsket:

Vår favoritt for Premium alternativet var Stokke Clikk Highchair. En vakkert designet stol med mange smarte funksjoner. Et ekte høykvalitetsalternativ med tanke på komfort, sikkerhet og design.

En annen førsteklasses favoritt stol er den klassiske Stokke Tripp Trapp Stol. Mange av oss har brukt trapp stoler i generasjoner. De er ganske enkle, men strålende i sitt design. De ser fine på alle middagsbordet og har en veldig smart design for høydejustering.

I middels prisklasse, vi virkelig verdsatt Moweo Matstol House. En flott kvalitet stol, og en god del for prisen. Det gir stor sikkerhet selv for de minste barna.

Endelig, vårt budsjett alternativ er Troll Marita Matstol. En solid stol, med et klassisk design laget i tre. Ikke det største alternativet for de minste, men en stor stol så snart barnet kan sitte opp på riktig måte uten risiko for å falle over.

Hvilken stol er din favoritt? Fortsett å lese for å se våre komplette vurderinger av disse stolene, og de andre vi prøvde.

Her er våre favoritter for den beste spisestolen for barn:

Stokke Clikk High Chair

Stokke Clikk Matstol Barn

Sjekk prisen hos:

Denne stolen er bare strålende rundt. Designen er perfekt som det gjør barnet sitte opp komfortabelt og nyte måltider sammen med deg trygt. Designen er fantastisk, og stolen er super enkel å holde ren. Det er også lett å brette opp når det trengs, slik at det ikke tar opp mye plass hjemme. Vi er super begeistret over å anbefale denne stolen som vår favoritt barnestol.


Stokke Tripp Trapp Stol

Sjekk prisen hos:

Med millioner av stoler solgt, er Tripp Trapp stol, fra den norske merkevaren stokke, en ekte klassiker i skandinaviske hjem. Det er både en glede å se på, så vel som en nyttig design. Den er lett justerbar og kan brukes i lang tid av voksende barn. Selv når barnet begynner å bli eldre, kan de fortsatt bruke stokke Tripp Trapp stol, selv når barnet er i skolealder. Alle ting anses det er en god investering som det er ikke bare en stol for de minste barn, men et stort møbel generelt.


Moweo Matstol House

Sjekk prisen hos:

Denne stolen fra det svenske merket Moweo har ganske enkel design, men er veldig solid og trygg, selv for små barn. Den har et 5-punkts belte for sikkerhet, og en flyttbar skuff hvis du vil plassere barnet nærmere bordet. Stolen er lett å sammenleggbar og enkel å holde ren. Et flott alternativ, selv om det ikke er noe bemerkelsesverdig estetisk.


Troll Marita Matstol

Sjekk prisen hos:

Vi elsker denne enkle og stilige stolen i massivt tre. Den har en veldig søt, men enkel og klassisk design. Vi anbefaler ikke å sette veldig små babyer i det, som det ikke har et belte, og hvis barnet beveger seg rundt eller faller over det potensielt kan falle ut. Men fra rundt 6 måneder og opp det skal være helt fint, og det vil la barnet bli en del av familien middager i flere år framover. Det er veldig stødig, og høyden er lett justerbar.

For den prisen er det virkelig et røverkjøp, og hvis du liker den klassiske tre design er det sterkt anbefalt!


Hvem er vi?

Vi er et nettverk av familier med nære familiebånd og vennskap. Siden vi alle har en stor mengde erfaring i livet med barn, bestemte vi oss for å dele våre beste råd om produkter for barn.

Det er så mange produkter å velge mellom der ute, og vi håper å tilby nyttige råd til deg, når du bestemmer hva barnas spisestue stolen å kjøpe. Vi prøvde vårt beste for å finne noen alternativer, slik at du kan finne en som passer ditt budsjett og dine personlige behov. Og vi sørget for å bare inkludere produkter som er trygge og oppfyller våre standarder når det gjelder kvalitet.

Bør du kjøpe en barnestol?

I vår ærlige mening, er dette et av de produktene som du virkelig vil ha. Det vil gjøre livet ditt så mye lettere når det gjelder mat og rydde opp etter barnets måltider. Det er også en fin måte å tilbringe kvalitetstid med barnet ditt og som en familie, mens du får en sjanse til å spise selv.

Så snart barnet ditt er stort nok til å sitte oppreist, vil han eller hun sannsynligvis ønske å sitte med deg og prøve noen første matvarer. Normalt en barnestol vil bli brukt fra rundt seks måneder, og for et par år etterpå, avhengig av stolen.

Du vil sannsynligvis ikke ønsker å sitte med babyen i fanget hvert måltid, for både din og barnets skyld. Du vil ønske hendene fri og barnet ditt er ivrig etter å prøve ting på egen hånd. Få en god spisestue stolen er nøkkelen til å nyte middagstiden med små barn.

Hva gjorde vi ser etter i våre tester?

Da vi prøvde og sammenlignet stolene, så vi på disse viktige faktorene:

  • Sikkerhet
  • Design
  • Pris

Den viktigste faktoren for oss var sikkerhet. Et lite barn har en tendens til å bevege seg rundt uten bekymring for sin egen sikkerhet. Hvis stolen er ustabil og kan falle over, eller hvis barnet kan falle ut av stolen, er det ikke en god stol å bruke for et lite barn. Så vi spesielt gjort en innsats for å inkludere sikkerhet som vårt viktigste område av bekymring når plukke ut stoler å prøve.

Design var et annet aspekt vi så på da vi prøvde stolene. Ikke bare det visuelle utseendet, men også funksjonene, hvis det var sammenleggbart, hvor lett det var å holde rent, etc.

Og selvfølgelig, sammenlignet vi stolene etter pris. Dyrere er ikke alltid bedre, men noen ganger får du det du betaler for. Ulike familier har ulike behov, noen ganger en grunnleggende møbel vil gjøre utslaget, andre ganger du vil ha noe premie som passer ditt hjem og har det ekstra høy kvalitet du ønsker.

Vurderinger

Her er våre vurderinger av våre beste-i-test stoler og et par andre de som vi prøvde og likte.

Stokke Clikk Highchair

Stokke Clikk Matstol Barn

Sjekk prisen hos:

Stokke Clikk Highchair er veldig praktisk og virkelig lett å montere. Når den er satt opp den kan brukes umiddelbart og fungerer godt for å hjelpe din yngste sitte opp rett ved middagsbordet. Det er en meget stabile med bred Ben hvilke lager sikker den ikke tipper over. Med et smart brett er stolen enkel å rengjøre, men rotete vil barnet ditt være ved bordet. Det er bare super praktisk denne stolen og design er feilfri.

Prisen er den delen som kan skremme noen, og det er absolutt innenfor høyere prisklasse. Men design og kvaliteten ikke lever opp til prisen, og dette er en av de sikreste stolene rundt. Stokke er en norsk merkevare kjent for sine høykvalitets utstyr og deres minimalistiske, men likevel stilige design.

Stolen tar ikke opp mye plass, men kan fortsatt passe barn opp til tre år. Selv om det ikke har noen myke puter, gjør den glatte designen det behagelig og ser ut til å passe alle barn perfekt som er slags fantastisk. Den største styrken av stolen er hvor enkelt og praktisk det er å bruke, og sikkerheten den tilbyr når du barnet sitter. Av disse grunner får Stokke Clikk Highchair en sterk anbefaling fra oss!


Stokke Tripp Trapp Stol

Det kreative norske merket stokke har en lang historie med glade familier som bruker sine produkter. Tripp Trapp stolen kommer i flere forskjellige farger og har en stilig og ren design. Vi liker hvor stødig det føles – Det er virkelig laget for å vare. Selv voksne kan opptil 85 kg sitte på den! Det er mer enn en baby stol, er det et flott møbel i enhver familie hjemme.

Den eneste negative aspektet ved Tripp Trapp stol, er at det er egentlig ikke egnet for de minste barna. De må være i stand til å sitte stødig og klok nok til ikke å falle ut. Men det er et flott verktøy for å lære barnet å være en del av familien middager. Det kan lett bli justert for å matche høyden på barnet ditt, for å gjøre dem i stand til å nå bordet. Du kan også justere foten støtte slik at barnet vil være komfortabelt i alle høyde. Ved hjelp av en Tripp Trapp stolen er en rask måte for et barn å lære å sitte ved et bord fra begynnelsen.

Vi kan ikke anbefale denne stolen nok; vi absolutt elsker det! Vi har brukt det for både 1-åringer og våre barn i skole-alder.


Moweo Matstol House

Moweo Matstol House er en enkelutseende, men god stol med en godt gjennomtenkt gjennom design og flotte funksjoner. Det skiller seg ikke ut estetisk, siden det ser ganske vanlig, men det er virkelig en godt designet stol når du vurderer funksjonaliteten.

Det er helt trygt å bruke og kan trygt holde små babyer så vel som større barn opp til 3 år. Med en flyttbar skuff er det veldig praktisk å la barnet spise selv og rengjøringen er svært enkel. Hvis du trenger plass når du ikke bruker den, du bare brette den opp for enkel lagring.

Det er i utgangspunktet ingen negative sider ved denne godt designede stolen fra Moweo. Prisen kan se høy ved første øyekast, siden designen ser så grunnleggende ut. Men etter å ha prøvd stolen vil du innse at det er funksjonaliteten bak design som gjør den verdt det. Moweo Matstol House har vår fulle anbefaling og gjør middag med barnet ditt en ekte glede, uten noen bekymringer!


Troll Marita Matstol

Vi elsker denne stolen! Den har en veldig fint design som bringer tilbake minner fra hvordan barnestoler pleide å se ut. Troll er produsent kjent for sine tremøbler av høy kvalitet, spesielt laget med tanke på barnets sikkerhet. De er alltid stilige og er alltid laget med ekstra omtanke for familier.

Marita Matstol er veldig praktisk i bruk. Det gjør middagstid enkelt og du kan raskt løfte barnet inn og ut av stolen uten problemer. Stolen er veldig stabil, men også ganske lett som gjør det enkelt å lagre det hvis nødvendig.

Troll har alle sine møbler testet for å møte både europeiske og amerikanske standarder, noe som gjør dem både trygge og sikrer god funksjonalitet. Hvis du foretrekker barnestol å være en tre en, vi virkelig anbefale denne store stolen fra Troll, for en svært rimelig pris!


Carena Asko Basic barnestol

Denne stolen er et veldig billig alternativ for de med et mindre budsjett, eller kanskje bare ikke ønsker å bruke for mye på barnestol. Vi liker denne stolen; Det er stødig nok og gjør jobben. Det er faktisk et veldig godt produkt, gitt prisen. Asko Basic barnestol er trygt med et 5-punkts beltesystem og kan enkelt rengjøres. Det eneste negative aspektet av det er at det er litt ustabilt og bør ikke brukes for lenge siden anbefalt Max-vekt for et sittende barn er 15 kg.

Alle ting tatt i betraktning; Er det en bra stol med god verdi for pengene.


Barnestol Hauck Alpha

Vi fant denne stolen å være ganske kul faktisk. Det er en litt mer uvanlig merke som vi ikke hadde prøvd før da vi fikk den. Det ligner den klassiske stokke Tripp Trapp stolen litt i design, med noen ekstra detaljer som 5-punkts sikkerhetsbelte. Det er en stødig og trygg stol som kan justeres for å passe større barn også. Det er godt designet og solid produkt. Vi kunne ikke finne deg fort nok!

Men vi kunne ikke overse det faktum at det føltes som en litt billigere versjon av Tripp Trapp stolen som vi har kjent og elsket i generasjoner. Uten nostalgi kan det være like bra, men det har en litt billigere stemning.


Ofte stilte spørsmål

Her er noen vanlige spørsmål om barnestoler:

Trenger du en barnestol?

De fleste familier vil finne en barnestol veldig nyttig. Det øker sikkerheten når barnet sitter og gir deg frie hender for å kunne nyte ditt eget måltid, samt hjelpe barnet å spise. Det er mange sosiale ferdigheter som læres ved middagsbordet og gjør at barnet ditt til å sitte med deg gir stor verdi til familielivet.

Hvor mye koster en barnestol?

Det finnes stoler som spenner fra bare noen få hundre kroner, helt opp til et par tusen. Det er egentlig avhengig av budsjettet; de fleste mennesker har råd til en stol og vil finne at de tilføre verdi i livet med barn.

I hvilken alder kan du begynne å bruke en barnestol?

I de fleste tilfeller en spisestuestol kan brukes fra det tidspunkt barnet er i stand til å sitte opp av ham eller henne selv. Hvis du velger en stol med en bilbeltet og er til stede til enhver tid, kan du begynne å sitte på barnet ved middagsbordet på bare noen få måneders alder.

Hvor lenge kan du bruke en barnestol?

Noen stoler er beregnet for små barn, noen kan justeres for å passe eldre barn også. Vanligvis en spisestuestol for barn er et godt alternativ så lenge barnet trenger litt støtte for å få høy nok til å nå bordet komfortabelt. De fleste bruker dem frem til ca. 2-3 år, med mindre det er den type stol som er beregnet for eldre barn også.

Recent Posts