Beste belte etter graviditet 2024: magebelte som støtter og former kroppen


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Etter graviditet og fødsel skjer mange ting med kroppen. Blant annet vil livmoren begynne å trekke seg sammen og bli mindre. Dette fører til at magen og huden som har blitt strukket, plutselig blir myk og løs. Kroppen begynner å helbrede seg selv etter en stressende tid., men det er ikke sikkert at magen fullt ut vil gjenvinne sin tidligere form. Bruk av magebelte kan gi litt støtte, legge til rette for aktivitet og holde magen sammen i løpet av dagen. Her er våre tips om de beste magebeltene å bruke etter at du har vært gravid!

Kvinne justerer støttebeltet over magen etter graviditet

Hvilken magebelte etter graviditet er best i test?

Vår favoritt er Lola & Lykke Core Restore. Det er et produkt av mødre, for mødre, utviklet med kompetanse innen mødreomsorg. Et verdsatt produkt av kvinner over hele Europa!

Et annet billigere alternativ vi liker er Carriwell Belly Binder. Et anerkjent kvalitetsmerke, med et enkelt, men velfungerende fint produkt.

Du kan også lese om støttebelter å ha på seg under graviditet!

Anmeldelser av 7 forskjellige støttebelter å bruke etter fødsel

Her er alle beltene vi har sett nærmere på. Husk at du bør rådføre deg med lege eller annet utdannet helsepersonell hvis du har komplikasjoner, smerter eller andre problemer etter fødselen.

En støttebelte skal være en hjelp i løpet av første tidsperioden etter fødselen, men bør ikke erstatte kroppens naturlige utvinning, og bør bare brukes i perioder i løpet av dagen som en ekstra støtte og sikkerhet.

Lola & Lykke Core Restore

Lola & Lykke Core Restore Magebelte

Sjekk prisen på:

Dette magebåndet er utviklet for å gi støtte etter fødsel. Lola & Lykke Core Restore bruker dobbel kompresjonsteknologi, som aktivt holder magen sammen og støtter hele midjedelen, hofter og rygg. Det gir smertelindring og hjelper med holdning.

Lola & Lykke ble grunnlagt i Finland av to kvinner som selv opplevde komplikasjoner både under og etter fødselen. Som et resultat begynte de å utdanne seg, for å endre opplevelsen av graviditet og fødsel for andre kvinner. De jobber mye for å spre kunnskap om helse rundt morskap og har gjennom årene utviklet flere produkter som er nyttige for alle mødre, uavhengig av behov.

Lola & Lykke Core Restore er utviklet i samråd med fysioterapeuter i barselomsorgen. Den har en gjennomtenkt design som virkelig støtter kroppen med dobbel komprimeringsteknologi. Du fester beltet med to justerbare paneler som kan tilpasses kroppen din. Materialet er fritt for latex og allergener og har en god pusteevne. Det er ideelt å bruke selv under bevegelse og trening.

Denne magestøtten kan brukes både etter naturlig fødsel og keisersnitt. Det er et elastisk bånd med et mykt og bøyelig materiale som ikke irriterer huden når du bruker den. Ifølge produsentene er den anbefalte bruken å bære beltet i ca 6-12 uker, umiddelbart etter fødsel. Selvfølgelig kan du bruke den lenger hvis du trenger det.

Lola & Lykke Core Restore er en utmerket magestøtte å bruke etter fødsel, i forbindelse med utvinning av mage og sentrale muskler. Det er et veldig komfortabelt produkt som gir en veldig god støtte. Produktet er tydelig godt likt og har fått mange positive anmeldelser. Selskapet har stor kompetanse på feltet og har lagt mye ressurser i å lage produkter som faktisk kommer mødre til gode, og det er noe som er merkbart når du prøver!


Carriwell Belly Binder

Carriwell Belly Binder

Sjekk prisen på:

Dette er et ganske enkelt, men effektivt produkt, som bidrar til å holde magen sammen. Carriwell Post Birth Belly Binder har som mål å hjelpe kroppen din med å komme seg etter fødselen, slik at du kan gå tilbake til kroppsfiguren du hadde før fødselen. Det gir også litt støtte til korsryggen og hjelper med holdning.

Carriwell er et ledende selskap i Norden når det gjelder produkter for graviditet, amming og støtte før og etter fødsel. De har en rekke populære plagg, inkludert amme-BH:ene deres, som har fått veldig gode anmeldelser fra mødre rundt om i Europa.

Magebeltet består av et stykke som er festet med borrelås. Den er tilpasset gradvis endring i størrelse, da kroppen går tilbake til sin tidligere form. Materialet er skånsomt mot huden og består av GOTS-sertifisert bomull.

Den største fordelen med Carriwell Belly Binder, er at den er så utrolig enkel å bruke den. Det er enkelt å feste og justere beltet takket være den brede borrelåsen. Det fungerer bra å bruke både etter keisersnitt og naturlig fødsel. Anbefalt bruk er umiddelbart etter fødsel, deretter opptil 10 uker. Tanken er at magen skal gjenvinne sin form, musklene skal stabilisere seg og huden skal strammes.

Carriwell har mange fordeler og er både rimelig, enkel å bruke og egnet for de aller fleste kvinner. Hvis du vil ha en rimelig støttebelte å bruke etter graviditet, er dette et godt alternativ å ha kjøpt i god tid, slik at du kan begynne å bruke den med en gang. Produktet er ganske enkelt, men effektivt og tilgjengelig for kjøp i to forskjellige farger.


Belly Bandit Magebelte Bamboo

Belly Bandit Bamboo Magebelte

Ikke tilgjengelig på nett

Dette er den mykeste av Belly Bandits produkter. Det er utrolig behagelig og sitter godt, uavhengig av kroppsform. Samtidig gir beltet god støtte som forsiktig støtter kroppen og hjelper magen, hoftene og midjen til å gjenvinne sin tidligere form.

Teknologien bak Belly Bandits magestøtte er proprietær og kalles PowerCompress Core™. Belly Bandit Bamboo støtter både kjernemuskulaturen din, men støtter også ryggen og bena.

I det hele tatt er Belly Bandit Bamboo et ganske enkelt produkt. Det er en magebelte som festes med borrelås og er lett å justere og tilpasse i størrelse. Den store styrken ligger i det fine, myke materialet, og du får følelsen av at det alltid gir akkurat riktig støtte.

Blant de som har prøvd Belly Bandit Bamboo, er det to ting som skiller seg ut. Det ene er at mange føler at produktet fungerer som det skal, og gjør godt arbeid med å hjelpe magen med å gjenvinne formen. Dette gjelder også etter keisersnitt, hvor det har fått svært gode anmeldelser. Den andre tingen som er litt negativ er at noen kvinner føler at magebåndet ruller opp og deretter blir ubehagelig, spesielt hvis du vil bruke det om natten.

Vår vurdering er at dette er et godt produkt, selv om det er ganske enkelt og er noe høyt i pris. Mange kvinner har veldig gode erfaringer med effekten, så Belly Bandit Bamboo er en magebelte som definitivt er et interessant alternativ.


Belly Bandit Magebelte Original

Belly Bandit Magebelte Original

Ikke tilgjengelig på nett

Dette er den klassiske originale versjonen av Belly Bandits produkter som skal brukes etter fødsel. Den er tilgjengelig i flere størrelser og består av et stykke stoff med borrelås som kan tilpasses kroppens utvikling etter graviditetens slutt.

Belly Bandit ble grunnlagt av tre søstre i USA i 2008. Deres selskap er en suksesshistorie, og merkevaren er sannsynligvis verdens mest kjente i produkter for morskap og etter graviditet. De har en bred produktlinje, men ikke hele spekteret er tilgjengelig for kjøp i norske butikker.

Belly Bandit Original er veldig populær og er et av produktene som gjorde selskapet så vellykket fra begynnelsen. Beltet er lateksfritt og er laget av medisinsk godkjente materialer som er milde på huden.

Beltet kan oppfattes av noen som litt uhåndterlig, og noen kvinner som er litt stive i skuldrene, for eksempel, kan ha problemer med å stramme magebeltet ordentlig på egen hånd. Ofte er det imidlertid et glatt produkt som er enkelt å bruke og justert på en veldig praktisk måte for å passe kroppen i gjenopprettingsperioden etter fødsel.

Alt i alt er Belly Bandit Original et ekstremt populært produkt, og mange kvinner over hele verden føler at de har hatt nytte av det. Merket er litt dyrere enn andre produkter, men samtidig er det betydelig mer positive anmeldelser rundt disse.  Belly Bandit er noe av et trygt kort, som passer de fleste rett og slett.


Belly Bandit BFF

Belly Bandit BFF

Ikke tilgjengelig på nett

En BFF er en beste venn, som dette kan være etter en fullført graviditet. Belly Bandit BFF står for Body Formulated Fit, og er en magebelte i en litt annen design enn andre varianter. Det er spesielt formulert for å følge konturene av kroppen og naturlige kurver, og gi støtte for kroppen til å gjenvinne sin tidligere form på best mulig måte.

Belly Bandit BFF har seks støttepaneler, som følger kurvene og holder magen, hoftene og midjen sammen på en balansert måte. I tillegg har støttebeltet to kompresjonspaneler som støtter fra sidene og hjelper deg med holdning, på en komfortabel og funksjonell måte.

BFF-støttebelte har en funksjon som minner om en korsett, noe som gjør at dere begge føler dere, og ser slankere ut når du bruker den. Det kan være en psykologisk barriere for mange å dukke opp i litt strammere klær etter fødsel, og da er det veldig praktisk med et slikt plagg. Det gagner utvinning hvis du er i stand til å komme i gang med livet og kan bevege deg og trene så snart du føler deg klar.

Hvis du vil ha et produkt som gir kroppen din en strammere følelse, mens du støtter mage- og midjegjenoppretting, er Belly Bandit BFF et veldig godt alternativ. Det er imidlertid verdt å påpeke at det varierer sterkt mellom kroppstype og individ hvor godt støttebeltet sitter. Noen føler at det ikke holder seg oppe, mens andre sier at det sitter utrolig behagelig.

Alt i alt er det et utrolig stort antall forbrukere som har sett gode resultater, og Belly Bandit BFF er ofte veldig effektiv hos de kvinnene som liker å bruke det regelmessig de første 6-10 ukene etter fødsel.


Nexcare Postpartum Magebelte

Nexcare Postpartum Support

Ikke tilgjengelig på nett

Dette er Nexcares magestøtte som skal brukes etter fødselen. De har også en variant som brukes under graviditet. Verdt å nevne er at disse er litt vanskelig å få tak i i dag og sannsynligvis har sluttet å bli produsert. Imidlertid er de fortsatt på lager i noen butikker. Nexcare-merket tilhører 3M, et multinasjonalt selskap med et bredt spekter av produkter på alle mulige forretningsområder.

Støtten er designet som et elastisk belte som festes rundt kroppen og er lett å justere og feste med borrelås. Ifølge produsentene er det spesielt bra for keisersnitt, da det gir en mild med jevn støtte for de svekkede magemusklene.

Bandet i seg selv er mykt og fritt for latex og allergener. En av de største fordelene er helt klart prisen, da dette er et av de billigste støttebeltene å ha på seg etter fødsel.

Dessverre har vi ikke hatt muligheten til å prøve denne varianten, men ifølge vurderingene vi har mottatt, fungerer det helt ok, selv om produktet ikke er så praktisk som noen andre magestøtter. Etter hvert som magen minker i størrelse, må du justere beltet, og denne varianten er ikke så fleksibel og lett å få perfekt hele veien.

Vi er litt bekymret for hvorfor Nexcare ikke lenger ser ut til å produsere disse produktene. Det er mange alternativer på markedet, og vi ville sannsynligvis ha valgt et annet lignende produkt, for eksempel Carriwells billigere støttebelte. Men totalt sett mener vi at Nexcare Postpartum Support også er et helt ok produkt. Se om det er på lager, og det er et rimelig billig alternativ.


Babyono Magebelte

Babyono Magebelte

Ikke tilgjengelig på nett

Dette er en av de billigere variantene på listen vår. Etter vår mening er det også merkbart på kvaliteten, da denne magestøtten føles noe ”plastlignende” og skjøre. Babyono er et polsk merke med en produktlinje som inkluderer det meste for mor og baby. Deres støttebelte er ment å brukes etter fødsel, enten det er naturlig fødsel eller via keisersnitt.

Babyono kaller sitt produkt Postnatal Abdominal Belt Comfort, og skal ifølge produsentene kunne både styrke magemuskulaturen, redusere risikoen for brokk i mageområdet og lindre smerte som følge av keisersnitt. Det bør også fungere som en sikkerhet, slik at du tør å bevege deg og begynne å trene magen aktivt.

Magebeltet fra Babyono er laget av 49% polyester, 28% latex og 23% polyamid. Dette er verdt å merke seg, da latex kan være et allergen, selv om det er uvanlig. Mange produkter av denne typen unngår latex av denne grunn. Samtidig har den den positive funksjonen at den er elastisk og holdbar, slik at støtten blir jevn for kroppen.

Når vi sammenligner dette produktet med andre lignende støtteprodukter, føles det billig, og vi stiller spørsmål ved bærekraften. Det er ikke så mye billigere enn populære merker som Carriwell, men er av merkbart lavere kvalitet. Vår ærlige vurdering er at det finnes betydelig bedre alternativer på markedet, til priser som ikke er mye høyere.


Hjelper et støttebelte etter graviditet?

Det er ekstremt vanlig for kvinner å bruke en slags støtte for magen etter avslutning av svangerskapet. Disse produktene brukes i de fleste land over hele verden. Derfor er det også mange gode anmeldelser fra mødre som føler at støttebeltet hjalp dem med å gjenvinne form, samt gjenopprette raskere.

Samtidig varierer det sterkt fra person til person, og ingen mors opplevelse av tiden etter fødselen, er akkurat som en annen mors erfaring. Alles kropp er annerledes, og noen synes tiden etter fødselen er vanskeligere enn andre.

Den viktigste effekten av en støttebelte, som det er noen bevis basert på forskning, er at det kan være en viktig støtte i løpet av aller første gang umiddelbart etter fødselen. Da kan det føles som en sikkerhet for moren å takle og tørre å bevege seg, og i noen tilfeller føle mindre smerte.

Hvorvidt en støttebelte er nyttig selv etter denne første perioden, er det ikke så klare bevis på rent vitenskapelig bevis. Noen av selskapene bak produktene markedsfører dem ved å si at de vil hjelpe kvinner med å gjenvinne formen raskere og mer effektivt. Dette bør tas med en klype salt og kan ikke garanteres. Recovery ser annerledes ut for alle, og det er kroppen som gjør den jobben, med eller uten støtte. Med trening, sunt kosthold og god hvile vil kroppen gjenopprette etter beste evne.

Alt i alt tror vi det er verdt å få en støttebelte til å være klar til bruk så raskt som mulig etter fødselen. Det gir den ekstra sikkerheten og støtten for å få deg på beina raskere. Enhver støtte som belten gir utover det er en ren bonus, men vi tror det er verdt å ha alternativet klart før fødsel, hvis det er noe som passer deg.


Her kan du se flere tips om barselklær!

Recent Posts