Beste beltepute for barn 2024: Boostersete for komfortable trygge bilturer


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Tiden går unektelig fort når barna er små! Kanskje det er på tide at barna sitter fremovervendt i bilen? Da er du sannsynligvis på jakt etter den aller beste belteputen. Det finnes en rekke forskjellige belteputer på markedet, og her går vi gjennom noen av de mest populære modellene akkurat nå.

Barn med bra beltepute i bilen

Hvilken bilpute er best i test?

En av de aller beste belteputene på markedet er Peg-Perego Belt Cushion Viaggio. Den er utrolig stabil og sikker. En ekte premiummodell med polstrede armlener som gir markedets beste komfort!

Vil du ha noe litt morsommere kan en beltepute med filmtema være fint. Det er mange varianter å velge mellom, alt fra filmen Frost til Spider-Man.

De beste budsjettalternativene er Beemoo boosterputer eller Axkid beltepute. Enkelt design, men god sikkerhet og god pris. Finnes både med og uten Isofix.

For de aller minste barna er det babybilstol som gjelder. Deretter skal de sitte i et bakovervendt bilsete, og til slutt på enten en bilpute eller en beltestol.

En titt på 11 forskjellige belteputer for barn

Her er litt lengre beskrivelser av alle belteputene vi sammenlignet.

Peg-Perego beltepute Viaggio 2/3

Peg-Perego Beltepute Viaggio

Sjekk prisen på:

 • Innovative sikkerhetssystemer og ekstremt høy komfort

Belteputen Viaggio 2/3 Shuttle fra Peg-Perego er en tilpasningsdyktig og sikker modell som kan brukes i kjøretøy med AirBag. Du kan enten velge å montere belteputen kun med bilens trepunktsbelte, eller med både trepunktsbelte og IsoFix-fester.

Boosterseten kommer med såkalte SureFix-koblinger, og denne typen montering passer godt dersom du ønsker at puten skal sitte fast selv når den ikke er i bruk. Belteputen passer for barn som veier mellom 15–36 kilo og kan dermed brukes mellom ca 3–12 år.

Med Viaggio 2/3 Shuttle fra Peg-Perego kan du stole på høy komfort takket være det myke stoffet, samt et ekstra dempende materiale under trekket. Belteputen har to solide armlener og også et innovativt Blind Lock-system som forhindrer at IsoFix-festene ved et uhell knepes opp.

En annen positiv egenskap sett fra et sikkerhetssynspunkt er det medfølgende justerbare beltet – dette kan tilpasses bilens belte og skape et optimalt sete for barnet. Trekket er igjen avtagbart og kan vaskes på 30 grader.


Beemoo beltepute

Beemoo Beltepute

Sjekk prisen på:

 • Ergonomisk utformet og avtagbart trekk

Er du på jakt etter en rimelig og klassisk beltepute, tilbyr det velkjente merket Beemoo en passende modell. Til tross for den lave prislappen vil barnet ditt nå den perfekte høyden for å feste sikkerhetsbeltet på en best mulig måte.

Beemoo beltepute har en myk og behagelig polstring som bidrar til høy komfort, og på sidene finner du også armlener som gjør turen enda mer komfortabel. Dette er en modell som passer perfekt hvis barnet ofte kjører i flere forskjellige biler, fordi belteputen ikke sitter fast i bilen når barnet ikke sitter på den.

Den lette vekten gjør det enkelt å bære belteputen med deg når det er på tide å bytte til en annen bil.

Beemoo er kjent for å lage ergonomisk utformede bilbarnestoler med god sittekomfort i tankene, og denne modellen er selvsagt intet unntak. Belteputen er laget av høykvalitets plast, og det myke setet har en buet form som gjør at barnet sitter både trygt og komfortabelt.

Trekket er også enkelt å ta av og på når det er tid for rengjøring. Maksvekten på Beemoo boostersete er 36 kilo, noe som gjør at den kan brukes langt opp i alderdommen.


Beemoo beltepute med IsoFix

Beemoo Beltepute med IsoFix

Sjekk prisen på:

 • Kan brukes med og uten IsoFix-fester

Til tross for en ganske lav pris, har også denne boosterseten fra Beemoo en rekke ulike fordeler. Her får du for eksempel IsoFix-funksjon, som gjør at belteputen kan festes på alle biler med IsoFix-fester. IsoFix garanterer at belteputen sitter godt fast, selv når den ikke er i bruk.

De solide armlenene holder sikkerhetsbeltet sikkert på plass, og du kan også ta av trekket og vaske i maskin ved behov. Selve skallet er laget av plast, og boosterseten er ergonomisk utformet med tanke på voksende barn.

Beemoos boostersete med IsoFix er en trygg, stabil, rimelig og enkel modell som passer perfekt når barnet ditt har vokst ut av bilsetet.

Som alle belteputer fra Beemoo kan du regne med en solid base og mykt sete som bidrar til den høyeste komforten for barnet.

Til tross for IsoFix-funksjonen er den selvsagt også god å bruke i biler uten IsoFix-fester, så lenge barnet er festet ved hjelp av trepunktsbeltet. Belteputen har, akkurat som forrige modell fra Beemoo, en maksvekt på 36 kilo, og kan dermed brukes mellom ca 3-12 års alder.


Safety 1st Manga Fix Booster Seat

Safety 1st Manga Fix Booster Seat

Sjekk prisen på:

 • IsoFix-funksjon og mykt, vaskbart stoff

Manga Fix Booster Seat er laget av det kjente merket Safety 1st, og passer for barn som veier mellom 22-36 kilo. Denne boosterseten passer derfor ikke for de aller minste barna, men bidrar med høyeste komfort og sikkerhet for barn mellom rundt 4–12 år.

Manga Fix Booster Seat veier kun 2,5 kilo, noe som er betydelig lavere enn mange andre boosterseter på markedet, og er derfor perfekt for deg som ofte har behov for å flytte boosterseten mellom ulike biler.

Manga Fix Booster Seat fra Safety 1st kommer med smarte IsoFix-koblinger for ekstra stabilitet, sikkerhet og komfort. Takket være IsoFix-funksjonen er boosterseten også sikkert på plass selv når den ikke er i bruk.

Det er imidlertid utmerket å bruke boosterseten uten IsoFix-funksjonen også! Til tross for den lette vekten har belteputen et solid og behagelig design, og trekket kan også tas av og vaskes i vaskemaskin ved behov. Prislappen for Manga Fix Booster Seat er fullt rimelig, noe som gjør seteputen litt dyrere enn de ovennevnte modellene.


Disney Frozen 2 beltepute

Disney Frozen 2 Beltepute

Sjekk prisen på:

 • Stilig boostersete med ergonomisk design

Med denne stilige boosterseten kan barnet ditt se frem til å kjøre med favorittkarakterene sine! Frozen var en ekstremt populær barnefilm for rundt ti år siden, men mange av dagens barn setter også stor pris på historien med tanke på at en oppfølger ble sluppet ganske nylig.

Disney Frozen 2 belteputen har et fint motiv av Elsa og Anna fra de populære barnefilmene, og til tross for sin lave pris, tilbyr boosterseten akkurat alt barnet ditt trenger for en komfortabel biltur.

Belteputen har en solid base av høykvalitets plast og smart plasserte armlener som gjør at beltet havner på akkurat rett plass. Den er ergonomisk utformet og gjør at barnet kan reise seg et godt stykke i setet. En ulempe er at trekket ikke er avtagbart, men du kan tørke av hele belteputen med en fuktig klut i tilfelle det skulle oppstå flekker.

Disney Frozen 2 beltepute har en maksvekt på rundt 36 kilo og kan dermed brukes av barn opp til ca 12 år.


Disney Cars Topo Comfort Beltepute

Disney Cars Topo Comfort Beltepute

Sjekk prisen på:

 • Rimelig beltepute med avtagbart trekk

Disney Cars Topo Comfort Belt Cushion er perfekt for alle barn som elsker Disney-filmen Cars. Belteputen er sort og rød og har et fint motiv av filmens hovedperson Blixten McQueen.

Dette er en enkel og klassisk boostersete som gjør at barnet ditt havner i akkurat passe høyde for å kunne se ut av vinduet, og for at du skal kunne feste beltet på en optimal måte. Takket være armlenene på sidene er turen også ekstra behagelig for barnet ditt.

Disney Cars Topo Comfort Belt Cushion har myk polstring som bidrar til maksimal komfort, samt et solid og ergonomisk skall laget av høykvalitets plast. En annen stor fordel er at du enkelt kan ta av og sette på trekket når det er behov for rengjøring.

Maksvekten på Cars beltepute er 36 kilo, noe som betyr at den kan brukes av både yngre og litt større barn. Et stort pluss er at denne modellen er blant de billigste på markedet!


Disney Cars beltepute

Disney Cars Beltepute

Sjekk prisen på:

 • Klassisk og enkel modell med fint motiv

Akkurat som den forrige boosterseten er også denne modellen utsmykket med et motiv fra filmen Cars. Sidene og undersiden av belteputen er rødfarget, mens selve setet er dekket av et bilde av selveste Blixten McQueen.

Med en solid plastbunn, et mykt polyestertrekk og et armlen på hver side kan du stole på at barnet ditt kommer opp i riktig høyde og i tillegg kan sitte skikkelig komfortabelt.

Disney Cars bilpute har en enkel og klassisk design som gjør det den skal. Armlenene bidrar ikke bare til høy komfort for barnet men sørger også for at beltet festes på en optimal måte.

Belteputen med Disney-biler er også ganske lett, noe som er perfekt hvis barnet ditt vanligvis kjører i flere forskjellige biler – å ta puten fra den ene bilen til den andre er raskt og enkelt. Akkurat som de tidligere modellene har også denne boosterseten en maksvekt på 36 kilo. Dessverre er det ikke mulig å ta av trekket dersom det skal vaskes, men det er mulig å tørke av hele belteputen med en fuktig klut om nødvendig.


Axkid Mate Tar

Axkid Mate Tar

Sjekk prisen på:

 • Trygg boostersete som er lett å bære

Axkid er et merke med lang erfaring i å designe og produsere trygge boosterseter og barneseter for alle typer biler. Mate Tar er en høykvalitets og rimelig beltepute med armlener som passer til ulike typer biler.

Belteputen når standarden som kreves av EU-lovgivningen og er derfor svært pålitelig. Denne modellen er beregnet for bruk med trepunktsbelte og har også en integrert beltestropp som sørger for at høyden på skulderbeltet er riktig plassert.

Polstringen i boosterseten kan i begynnelsen oppleves som hard, men over tid mykner materialet uten å miste verken funksjon eller form. Belteputen har et kompakt design og en lett vekt på en ynke kilo, som gjør den enkel å plassere i ulike biler og samtidig lett å bære.

En annen verdsatt funksjon er at polstringen kan tas av og rengjøres i en vaskemaskin. Axkid Mate Tar er ideell for deg som er på jakt etter en rimelig og trygg beltepute for barn som veier mellom 15-36 kilo.


Fillikid beltepute med IsoFix

Fillikid Beltepute med IsoFix

Sjekk prisen på:

 • Komfortabel og sikker beltepute til lav pris

Fillikid er et østerriksk selskap som er kjent for å kombinere høy sikkerhet og sikkerhet med enkelhet. Produsenten tilbyr et boostersete med IsoFix-fester som bidrar til både en trygg og komfortabel tur for barnet ditt.

Det myke trekket er laget av 100 % bomull og kan tas av for vask i vaskemaskin ved behov. Du kan føle deg helt trygg på å velge Fillikids boostersete med IsoFix fordi den er både testet og godkjent i henhold til ECE.

Fillikids boostersete med IsoFix har en stabil ramme av høykvalitets plast, og til tross for lav inkluderer den en uttrekkbar IsoFix-brakett. Belteputen er dermed beregnet for bruk med bilens trepunktsbelte og bidrar dermed til en trygg biltur for ditt barn.

Siden boosterseten har svært lav vekt er det populært å bruke den som reisepute, men den er også perfekt for barnet som for eksempel har vekslende overnatting og ofte trenger å kjøre i forskjellige biler. Fillikids boostersete passer for barn som veier opp til 36 kilo.


Graco Booster Seat Basic

Graco Booster Seat Basic

Sjekk prisen på:

 • En beltepute som festes til bilens trepunktsbelte

Booster Seat Basic fra merket Graco er designet for litt større barn som veier mellom 22-36 kilo. Det som skiller denne modellen fra alle tidligere belteputer er at de polstrede armlenene kan justeres i høyden.

Belteputen kan dermed vokse sammen med barnet og brukes på en optimal måte i flere år. En annen ting som gjør at Booster Seat Basic skiller seg litt ekstra ut er de to integrerte drikkeholderne som kan foldes ut foran. Her får barnet lett tilgang til flasker, kopper eller småleker slik at du som kjører bilen ikke trenger å fokusere på annet enn å bare kjøre bil.

Du fester Booster Seat Basic fra Graco ved hjelp av bilens trepunktsbelte i kjøreretningen, men barnet er også sikret med bilens bilbelte. Setet er på sin side ergonomisk utformet og har et trekk som kan vaskes i maskin.

Til tross for alle praktiske fordeler er prislappen relativt lav, og Gracos boostersete veier også bare rundt to kilo. Den lave vekten i kombinasjon med en enkel installasjon gjør at du raskt og smidig kan flytte boosterseten mellom ulike kjøretøy ved behov.


Osann beltepute Junior Nero

Osann Beltepute Junior Nero med Isofix

Sjekk prisen på:

 • Høy komfort og sikkerhet til lav pris

Osann-merket tilbyr et klassisk og praktisk boostersete som kan brukes i flere år – den passer for barn som veier mellom 15 og 36 kilo. Det betyr at barnet kan bruke belteputen umiddelbart når det er på tide å skifte fra bilstolen, og fortsette bruken til opp til ca 12 års alder.

De høye armlenene gir barnet en ekstra komfortabel sittestilling, og gitt at belteputen er godkjent etter ECE R44 / 04 kan du være sikker på at barnet ditt sitter trygt ved hjelp av bilens trepunktsbelte.

Junior Nero kan monteres forovervendt i passasjersetet eller baksetet, og veier kun rundt ett kilo. Dette gjør boosterseten til et utmerket alternativ dersom barnet ditt ofte skal reise i flere ulike kjøretøy, og dermed har behov for å ha med seg boosterseten med jevne mellomrom. Trekket er laget av myk polyester og kan selvfølgelig tas av og maskinvaskes på 30 grader. Til tross for alle disse fordelene har Junior Nero med Gurtfix fra Osann en svært lav pris!


Hvordan feste et boostersete?

Montering av beltepute er enkelt og fleksibelt å gjennomføre, og gjøres enten ved hjelp av standard bilbelte eller ved IsoFix-montering.

Alle nye biler er produsert med såkalte IsoFix-fester, og boosterseter med IsoFix-feste har to kroker som du enkelt kan dytte inn i den innebygde IsoFix-tilkoblingen i bilen.

Du kan også bare legge boosterseten på setet og bruke bilens bilbelte til å feste barnet.

I hvilken alder brukes en bilpute?

Trygg Trafikk anbefaler at belteputen brukes når barnet har blitt for stort for beltestolen. Det oppstår vanligvis når barnet er over 125 cm høyt eller veier over 22 kg.

Denne typen sikkerhetsutstyr for barn i bil bør brukes til barna er 10-12 år.


Recent Posts