Beste babybilstol 2024: Bilsikkerhet fra livets begynnelse


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Barn som reiser i bil bør alltid sitte i en spesialdesignet sikkerhetsanordning. For spedbarn er det sikreste å reise i en såkalt babybilstol. Den er tilpasset spedbarn og er utformet for å beskytte babyens kropp og hode i løpet av de første månedene av livet.

I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på babybilstoler og anbefaler våre favoritter: de beste babybilstolene du kan kjøpe på nettet.

Nærbilde av bilbelte på en baby i babybilstol.

Hvilken babystol er best? Våre anbefalinger

Her er 7 barnebilstoler vi har valgt ut og som vi anbefaler. Aller høyest setter vi BeSafes babybilstol, men alle produkter på listen vår er av meget høy kvalitet fra anerkjente produsenter. Noen er litt mindre, eller litt billigere. Se gjennom listen og finn den modellen som passer best for deg!

BeSafe iZi Go Modular X1 – Babybilstol i verdensklasse

Spesifikasjoner:

Anbefalt alder: 0-12 måneder

Monteringsalternativer: ISOFIX, Base, Sikkerhetsbelte

Retning: Bakovervendt

BeSafe iZi Go Modular X1 Babybilstol Svart

Beste pris hos:

BeSafe er en anerkjent produsent med svært gode meritter og vurderinger når det gjelder barnesikkerhet i bil. Både barnebilstolene og babybilstolene deres har blitt svært anerkjent og er populære valg blant nye foreldre.

Denne modellen, iZi Go Modular X1-i-Size, har et ekstremt gjennomtenkt sikkerhetsdesign. Den bruker SIP +-teknologien som absorberer de fleste kreftene som genereres av en kollisjon fra siden. Det er strenge krav til en i-Size etikett, og denne babybilstolen både tilfredsstiller og overgår disse kravene.

En annen sikkerhetsinnovasjon er deres Dynamic Force Absorber. Den er utformet for å gi ekstra hodebeskyttelse ved hjelp av bøyelige sider langs hodet. Ved en sidekollisjon bidrar disse til å dempe kreftene som oppstår mot hodet. Beskyttelsen fanger opp mye stress og er en utrolig god beskyttelse for barn i bil.

I setet er barnet tett omsluttet av den såkalte ”New Born Huggern”. Den gjør at barnet holdes stødig og bidrar til å øke sikkerheten for barnet under reisen. En del av dette designet er en kile som sitter bak barnets rygg og hjelper barnet til å sitte i en optimal stilling, og reduserer risikoen for at barnets hode faller fremover.

Newborn Hugger kan siden fjernes og hodestøtten kan heves for å tilpasses et voksende barn.

Det er to måter å montere BeSafes babystol på:

 • Ved hjelp av sikkerhetsbeltet.
 • Ved hjelp av en medfølgende ISOFIX-base.

Basen er laget for å passe både babybilstolen og deretter BeSafes barnebilstol iZi Modular RF X1 i-Size. Hvis du bruker begge disse har du en komplett pakke som kan brukes helt fra barnet er nyfødt og i opptil ca 4 år.

Andre smarte detaljer med babaybilstolen er:

 • Enkel å løsne eller feste med et klikk.
 • Ergonomisk bærehåndtak for å enkelt løfte babyen inn og ut.
 • Hette med solbeskyttelse som kan trekkes ned for beskyttelse mot sol, vær og vind.

Varemerket Stokke har sammen med BeSafe utviklet en variant av samme modell: iZi Go Modular X1- i-Size. Den har like god sikkerhet, men er innredet og designet med Stokkes følelse for komfort og stil.

BeSafe ligger helt klart i forkant når det gjelder barnesikkerhet i bil og vi er veldig begeistret for både deres babybilstoler og barnebilstoler for større barn. Dette er en klar anbefaling fra vår side!


Maxi Cosi CabrioFix Babybilstol

Spesifikasjoner:

Anbefalt alder: 0-12 måneder

Monteringsalternativer: ISOFIX, Base, Sikkerhetsbelte

Retning: Bakovervendt

Maxi Cosi CabrioFix Babybilstol Grå

Beste pris hos:

CabrioFix er en utrolig komfortabel stol for de aller minste. Den har en lett innebygd sele som er enkel å få på plass, og en myk og beskyttende innsats som omfavner de minste reisende.

Denne babybilstolen kan monteres med belte eller en spesiell base. Dette gjør at det er enkelt å ta babybilstolen med seg, selv om du vanligvis kjører med samme bil, eller om du bruker å bytte mellom forskjellige biler. ISOFIX-delen festes via en base, for eksempel Family Fix, som også passer til babybilstolen Maxi Cosi Rock og barnebilstolen Maxi Cosi Pearl.

Alle Maxi Cosi bilstoler er testes av den tyske bilorganisasjon kalt ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club). De testes både for sikkerhet og brukervennlighet. Denne stolen fikk en meget høy vurdering for sin sikkerhet.

Babybilstolen er av høy kvalitet, har en polstret innsats for små spedbarn og er enkel å montere med Click & Go via ISOFIX-basen. Når du klikker den på plass kan du både høre og få en visuell indikasjon på at babybilstolen er riktig montert.

Alt i alt har Maxi Cosi CabrioFix:

 • Super komfort
 • God beskyttelse
 • Enkel å bruke

Denne og Maxis Cosis andre modell, Rock, er to av våre favoritter som vi virkelig kan anbefale. Når du har fått basen på plass er det også svært praktisk å bytte til Maxi Cosis barnebilstol hvis du vil gjøre overgangen så enkel som mulig.


Maxi Cosi Rock

Spesifikasjoner:

Anbefalt alder: 0-12 måneder

Monteringsalternativer: ISOFIX, Base, Sikkerhetsbelte

Retning: Bakovervendt

Maxi Cosi Rock Babybilstol burgunder

Beste pris hos:

Maxi Cosi er et svært populært valg når det gjelder sikkerhetsanordninger for barn i bil. Deres Rock babybilstol er en av deres bestselgere. Den er i-Size godkjent, noe som er en garanti for høy kvalitet og sikkerhet.

Babybilstolen kan enten festes via sikkerhetsbeltet, som gjør det enkelt å ta den med hvis du skal kjøre med en annen bil enn din egen, eller via ISOFIX-basen. Den samme basen du bruker til Maxi Cosi Rock kan du også bruke til å feste en av våre favoritter blant barnebilstoler, Maxi Cosi Pearl Smart i-Size. Hvis du bruker begge disse produktene, har du en bilsikkerhetspakke som er tilstrekkelig for fra barnet er nyfødt og til det er omtrent fire år.

Når det lille barnet ligger i baybilstolen, ligger det trygt i en baby-hugg-innsats. Den har en passform som gir den nyfødte en sovestilling som er tilpasset babyens kropp. Etter hvert som barnet vokser, fungerer den øvre delen av sidene av babybilstolen som en støtabsorberende kollisjonsbeskyttelse. Designet er laget for å gi best mulig beskyttelse gjennom hele spedbarnsperioden. Maxi Cosi Rock har også gjennomgått solide tester av ADAC og oppnådd svært gode resultater for sin sikkerhet.

Andre smarte detaljer som er verdsatt med denne babybilstolen er:

 • Den kan festes til barnevognen med ett klikk. Passer de fleste moderne barnevogner.
 • Babybilstolen er godkjent for å ta med ombord i fly med såkalt TUV-sertifisering.
 • Trekket kan fjernes og vaskes i maskin.

Vi er svært glad i Maxi Cosis babybilstol, og deres Rock i-Size er et soleklart valg. Hvis du bestemmer deg for å gjøre denne, anbefales det sterkt å fortsette å bruke deres barnebilstol når den tid kommer.


Britax Römer Primo

Spesifikasjoner:

Anbefalt alder: 0-15 måneder

Monteringsalternativer: ISOFIX, Base, Sikkerhetsbelte

Retning: Bakovervendt

Britax Primo Babybilstol Svart

Beste pris hos:

Denne babybilstolen fra Britax baby er ekstremt lett og praktisk. Den veier bare ca 4 kilo og kan enkelt bæres med det medfølgende håndtaket. Babybilstolen kan festes til en spesiell Primo-base som gjør det veldig enkelt å klikke den på plass og ta den ut fra bilen. Basen kan kjøpes med en pakke eller separat. I tillegg kan babybilstolen festes til alle moderne barnevogner som støtter Click & Go-systemet.

Hoveddelen er polstret og gir barnet god støtte og en komfortabel stilling i stolen. Når barnet er lite kan du ha stolen i liggestilling og bruke den medfølgende puten. Etter hvert som barnet vokser, kan puten fjernes for mer plass og en mer oppreist stilling.

Sidene på Britax Primo er dype og svøper det lille barnet som i en liten kokong. Denne innsatsen gir god beskyttelse og reduserer risikoen for skade i tilfelle en sidekollisjon. Barnet festes via det interne 3-punktsbeltet som kan justeres i flere forskjellige høyder etter barnets størrelse.

Håndtaket på Primo kan justeres og plasseres bak selve babybilstolen, noe som gjør det enkelt å løfte barnet inn og ut. Når du plasserer babybilstolen på gulvet kan du velge om du vil bruke håndtaket til å holde stolen stødig, eller om du vil kunne vugge barnet i stolen.

Babybilstolen har en hette som kan brettes opp om nødvendig, noe som gir en solbeskyttelsesfaktor på 50+. Den er atskilt fra håndtaket for ikke å komme i veien når du bærer eller flytter babybilstolen.

Britax Römer er et svært anerkjent selskap med lang erfaring innen barnesikkerhet. Deres produkter er av gjennomgående høy kvalitet, og denne babybilstolen er intet unntak. Sammen med basen gir den et ekstremt fleksibelt og brukervennlig system for å reise med det lille barnet i bilen.


Britax Baby-Safe2

Spesifikasjoner:

Anbefalt alder: 0-15 måneder

Monteringsalternativer: ISOFIX, Base, Sikkerhetsbelte

Retning: Bakovervendt

Britax Baby Safe 2 i Size Babybilstol Svart med Base

Ikke til salgs på nett

Denne babybilstolen er et av Britax mest avanserte produkter, deres Premium Line. Den kan brukes fra fødselen og opp til ca 15 måneder. Stolen er spesielt designet for å legge nyfødte i en komfortabel posisjon. Etter hvert som barnet vokser fjernes spedbarnsinnsatsen og det blir plass til et voksende barn på opptil rundt 83 centimeter. Designet er gjennomtenkt og gir ergonomisk korrekt posisjon og god beskyttelse gjennom hele barndommen.

Britax Baby-Safe2 har oppnådd gode resultater i en rekke tester i Tyskland av ADAC som er kjent for sine trafikksikkerhetstester.

Den gjennomtenkte ergonomiske posisjoneringen gjør sammen med sidestøtbeskyttelsen, den polstrede stolpen og hodebeskyttelsen at sikkerheten til denne babybæreren er helt i toppklasse.

Andre nyttige detaljer omfatter:

 • Hette for sol- og værbeskyttelse.
 • 5-punkts belte for stabil posisjonering.
 • Trekket er lett å fjerne og kan vaskes i maskin.
 • Praktisk Click & Go som gjør det enkelt å montere og fjerne babybilstolen.

Når du kobler til babybilstolen, blir du hjulpet av et klikk og fargeindikatorer som indikerer at monteringen er korrekt utført.

Alt i alt er Britax Römer Baby-Safe2  et virkelig førsteklasses valg når det gjelder babybilstol. Den oppfyller alle kravene vi har når det gjelder sikkerhet og brukervennlighet. Vi kan absolutt anbefale denne babybilstolen som et veldig godt valg!


Axkid Modukid Infant – Lett og fleksibel babybilstol

Spesifikasjoner:

Anbefalt alder: 0-12 måneder

Monteringsalternativer: ISOFIX, Base, Sikkerhetsbelte

Retning: Bakovervendt

Axkid Modukid Infant Babybilstol Svart

Beste pris hos:

Denne babystolen er en av de letteste du kan kjøpe akkurat nå. Den veier bare 3,7 kilo og er den letteste av alle babybilstolene som vi anbefaler. Den er utformet med stor vekt på sikkerhet og bekvemmelighet for den lille reisende.

Bak nakken er det en ergonomisk pute, og skulderstroppene er polstret og myke. For nyfødte er det tre spesielle babydyner som gir riktig posisjonering. Disse kan fjernes etterhvert som barnet vokser.

Denne babystolen er i-Size godkjent og  har sidekollisjonsbeskyttelse og nakkestøtter i høy kvalitet.

Axkid Modukid Infant kan monteres med eller uten base. Men å bruke basen er imdlertid mest praktisk og gjør det mulig å raskt sette inn og ta ut babybilstolen. Det er tydelige indikatorer langs ISOFIX-armene som indikerer at monteringen er korrekt utført.

Modukid Infant kan kombineres med Axkid sin egen barnevogn Axkid Life. I tillegg kan den kombineres med de fleste andre barnevogner, noe som gjør den meget fleksibel og brukervennlig.

Axkid har også en del smart tilbehør som kan kjøpes til deres babybilstol, for eksempel:

 • Speil som gjør at du kan se barnet i den bakovervendte babybilstolen i baksetet.
 • Sparkebeskyttelse som beskytter setene, også med smart oppbevaring.

Vi er hengivne fans av Axkid og setter pris på denne svenske juvelen når det gjelder baby- og barnesikkerhet. Hvis du vil ha en liten, billig og fleksibel babybilstol er denne et veldig bra alternativ.


Cybex Cloud Z i-Size

Spesifikasjoner:

Anbefalt alder: 0-15 måneder

Monteringsalternativer: ISOFIX, Base, Sikkerhetsbelte

Retning: Bakovervendt

Cybex Cloud Z i Size Babybilstol

Ikke til salgs på nett

Cybex-selskapet ble grunnlagt i Tyskland og har en lang historie og mye erfaring innen en rekke produkter for spedbarn og barnefamilier. De utvikler, produserer og tester sine produkter på egne anlegg og klarer å opprettholde et svært høyt nivå når det gjelder sikkerhet og design.

Babybilstolen Cloud Z i-Size er en oppdatert og lettere versjon av deres tidligere Cloud Q-konsept. Beskyttelsessikkerheten forsterkes av deres Linear Side-Impact Protection-teknologi (L.S.P). Kombinert med skallet som absorberer kraft og eksternt trykk, gir denne teknologien særdeles effektiv beskyttelse ved sidekollisjon.

Når du bruker Cyber Z-basen (selges separat) kan du rotere stolen for å gjøre det enklere å løfte barnet inn og ut. Både rotasjonen og helningen av stolen er lett å justere og stille inn som ønsket med bare én hånd.

Når barnet er lite bruker du spedbarnsinnsatsen, noe som gir mulighet for en liggende stilling som er ergonomisk og skånsom for babyer. I denne stillingen kan barnet sovne uten at hodet faller forover under kjøring.

Etterhvert som barnet vokser fjerner du bare innsatsen og justerer nakkestøtten til riktig høyde. Det er også mulig justere høyden på selen, noe som gjør at det er meget enkelt å tilpasse denne stolen til barnets lengde.

Cyber Cloud Z i-Size har vunnet en rekke priser for sitt design, og har bestått flere tester av uavhengige kjøretøyeksperter i det tyske markedet. Babybilstolen har et flott utseende og kan leveres i en rekke farger.

Hvis du vil ha en babybilstol som er enkel å bruke, sikker og moderne er Cloud Z helt klart et strålende valg som holder en svært høy standard i dagens marked for barnesikkerhet i bil.


Spørsmål og svar om babybilstoler

Her er svar på noen vanlige spørsmål som forbrukere vanligvis har når de skal kjøpe babybilstol på nettet.

Hva er en babybilstol?

En babybilstol er en bilstol som er spesielt designet for spedbarn. Vanligvis brukes babybilstoler fra babyen er nyfødt og i opptil ca 12 måneder. Når barnet vokser ut av babybilstolen bytter man vanligvis til en barnebilstol. Se også vår guide til de beste barnebilstolene!

Babybilstoler kan se litt forskjellig ut og har ulike typer montering. De kan sitte bakover- eller fremovervendt, og festes via et belte eller en base som er festet til bilens ISOFIX. Norske Statens Vegvesen anbefaler at barn sitter bakovervendt fra start til 4 år. Når barn er 5-12 år gamle bør de sitte i beltestol eller på beltepute.

Når er babybilstolen for liten?

Det varierer litt mellom forskjellige babybilstoler når det gjelder tilgjengelige anbefalinger. Hvis barnets hode når lenger opp enn den øverste kanten av ryggstøtten er det på tide å bytte, uavhengig av barnets alder.

Vær oppmerksom på at barnet kan rekke å vokse ut av babybilstolen før den maksimale vekten som spesifiseres av produsentene er nådd.

Når er babybilstolen for gammel?

En babybilstol blir for gammel etter ca 5 til 7 år. Babybilstolen slites ut med årene, og når deler av stolen er slitt kan det hende at sikkerheten ikke lenger kan garanteres. Derfor er det ofte uhensiktsmessig å kjøpe en brukt babybilstol, i hvert fall fra leverandører du ikke personlig kjenner og stoler på.

I hvilken alder brukes babybilstol?

Babybilstol kan brukes fra barnet er nyfødt og til det er opptil 12 måneder. Det er viktigst å se på barnets høyde når du bestemmer hvor lenge du vil bruke babybilstolen. Noen babybilstoler er utformet for å passe i opptil 15 måneder. Du bør ha en babybilstol tilgjengelig allerede til den første kjøreturen hjem etter fødselen, så den bør anskaffes i tide før det skjer.

Hva bør man vurdere når man skal kjøpe babybilstol?

Det er mange forskjellige babybilstoler og visse forskjeller mellom de ulike variantene. Her er noen spørsmål du bør vurdere før du kjøper en ny babybilstol:

 • Hvordan monteres babybilstolen? Noen monteres med Isofix, andre uten. Hvis du trenger å flytte babybilstolen ofte, er en Isofix-base en god måte for å unngå å montere den feil.
 • Vil du at babybilstolen skal passe til barnevognen? Påse at den er kompatibel med den vognen du velger. Det finnes ulike adaptere som er laget for å kunne koble babybilstoler til barnevogner. Det er også et Click & Go-system hvor alle tilhørende babybilstoler og barnevogner skal passe sammen.
 • Ønsker du å bruke babybilstol og barnebilstol av samme merke?  Begynn å planlegge tidlig hvilke modeller du vil bruke. Noen kan kjøpes som komplette pakker, og noen bruker en baseplate som passer for både babybilstol og barnebilstol.

Bør man ha babybilstolen i forsetet eller baksetet?

Babybilstolen skal være bakovervendt i enten for- eller baksetet. Hvis du har den i forsetet, må kollisjonsputen (airbag’en) kobles ut!

Hvor lenge kan barnet sitte i en babybilstol?

Det varierer litt mellom ulike modeller og merker. Det er imidlertid vanlig at babybilstoler anbefales i ca. 12 måneder. Noen kan brukes i opptil ca 15 måneder, ifølge produsentene. Men det avhenger også av barnets høyde og vekt. Vanligvis anbefales det å bruke babybilstolen så lenge som mulig. Men hvis barnet har vokst raskt og hodet når over kanten av ryggstøtten, er det bedre å bytte til en barnebilstol tidligere.

Hvilken vekt klarer en babybilstol?

Mange produsenter angir ikke en maksimal vekt, men anbefaler i stedet alder og høyde. Blant de som indikerer vekt er det mest vanlig at 13 kg er den anbefalte maksimale vekten. Babybilstolen er utformet for å håndtere alle barn som får plass i stolen. Når de vokser ut av den er det på tide å bytte.

Er en babybilstol uten base sikker?

En babybilstol uten base er sikker, forutsatt at den er korrekt montert. Dessverre er det alltid en risiko for å gjøre feil når du fester den med beltet. Av denne grunnen er det sikrere å bruke babybilstoler med base. Hvis du skal bruke babybilstolen ofte anbefaler vi å alltid bruke en babybilstol med base. Det er også mer praktisk fordi du enkelt og raskt kan flytte stolen og sette den sikkert på plass igjen når basen er montert.

Recent Posts