Beste flytende hengekøye 2024: Badeleker for både voksne og barn


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En flytende hengekøye kan være akkurat det du trenger for å lyse opp sommerdagene. Når sommeren nærmer seg ønsker de fleste å gå og kjøle seg ned i en innsjø eller et basseng. For å få mest mulig ut av svømmebassenget og stranden trenger du noen fine badeleker. Her er de beste flytende hengekøyene akkurat nå!

Bademadrasser og flytende hengekøyer i bassenget

Hvilken flytende hengekøye er best i test?

Den beste standardmodellen for én person er Spralla flytende hengekøye. Superbehagelig å ligge i med en perfekt pute og støtte for armene rundt.

Spralla Flytende hengekøye

Den beste store flytende hengekøyen er Intex Gigantisk Flytematte. Et skikkelig solid teppe som kan bære hele 300 kg!

Intex gigantisk flytematte

Sjekk prisen på:


Her finner du det beste utvalget av flytende hengekøyer!

Bademadrass eller flytende hengekøye?

De fleste har nok prøvd forskjellige typer flytende luftmadrasser og innsett at det er ganske vanskelig å ligge og flyte uforstyrret på en. Den har plassmangel og dårlig stabilitet. Derfor har det nylig dukket opp badeleker kalt flytende hengekøyer.

Se for deg en klassisk hengekøye, men i stedet for å henge mellom to trær, henger du midt i et avkjølende svømmebasseng.

Det kan enkelt sies at disse er en mer stabil variant av luftmadrassen, som gir en behagelig opplevelse og gjør at du komfortabelt og komfortabelt kan ligge og flyte i vannet.

I tillegg holder de en høy kvalitet og lar deg og barna unne deg lek og ugagn, uten å måtte bekymre deg for at hengekøyen sprekker.

Anmeldelser av 8 flytende hengekøyer

Det finnes for tiden mange forskjellige varianter av flytende hengekøyer og de ser alle ganske forskjellige ut. Noen er bedre for lek, mens andre er mer laget for å flyte i fred og ro. Ting som størrelse, kvalitet og pris er selvsagt andre ting som vil påvirke ditt valg.

Derfor har vi samlet noen av de mest populære modellene på markedet nedenfor. Vi sammenligner disse og trekker frem både fordeler og ulemper slik at du kan finne det produktet som passer deg best.

Intex gigantisk flytematte

Intex gigantisk flytematte

Sjekk prisen på:

Dette er en stor variant hvor flere personer får plass. Faktisk har den et areal på rundt 6 kvadratmeter, noe som gjør det enkelt å få plass til tre voksne på denne modellen.

Den er bygd opp av små oppblåsbare puter som sitter sammen og dette gjør at du virkelig vil få følelsen av en hengekøye som bølger med havets bølger. De små putene er også perfekte for å slippe inn riktig mengde vann på madrassen slik at du kan legge deg ned og kjøle deg ned.

En annen stor fordel med denne varianten er at den har en maksvekt på hele 300 kg. Dette gjør den ekstremt slitesterk for lek og tåler en ganske tøff behandling. Hvis du og familien din har en tendens til å konkurrere og starte ville konkurranser og leker når du svømmer, kan dette derfor være alternativet for deg.

En annen morsom funksjon ved dette produktet er at det har enheter i alle fire hjørner for å feste på tepper av samme modell. Dette betyr at det er ubegrensede muligheter for å lage store flytende hengekøyer hvis vennene dine har samme modell.

Det er også en flytende kjølebag fra samme merke å kjøpe, slik at du for eksempel kan ta med deg kjølt drikke ut i vannet.

Dette er en av de dyreste flytende hengekøyene sammenlignet med denne guiden. Men da bør du også huske på at den med sin maksvekt på 300 kg sannsynligvis er en av modellene som vil vare lengst.

I tillegg har den plass til tre personer og kjøper du en Intex gigantisk flytematte trenger du kanskje ikke kjøpe mange andre flyteleker. Vi kan derfor anbefale dette produktet fra Intex på det varmeste.


Spralla vannhengekøye for to

Spralla vannhengekøye for to

Sjekk prisen på:

Sprallas vannhengekøye har virkelig prøvd å etterligne designet til en ekte hengekøye. Den består av to avlange flyteputer med et slags tynt plastnett mellom, som gjør at du henger ned i vannet men med nettet som støtte. Designet er faktisk også ganske fint med blå og hvite striper som passer i bassenget eller på stranden.

En av de største fordelene med Sprallas modell er at den har god plass til to voksne. Hvis du vil ha en praktisk måte å slappe av med partneren din på når du bader, kan dette være alternativet for deg.

Hvis du vil ha en hengekøye for lek og moro, er denne varianten kanskje ikke det beste alternativet. Det tynne nettet mellom to flyteputer er tilpasset for å ligge stille på og det er en risiko for at det ikke tåler påkjenningene som ulike spill kan medføre.

Hvis du kjøper denne modellen, bør du huske på at den er ganske kort. Med sine cirka 130 cm vil den for de fleste havne et sted i knefolden.

Selv om denne stillingen med beina dinglende i vannet kan være fin, bør du i alle fall vite om dette før du slår til og ønsker du en hengekøye hvor du får plass til alt er det bedre å velge noe annet.

Du bør også merke deg at denne modellen er laget slik at du er delvis nedsenket i vannet. Så det er ikke et flytende leketøy som holder deg tørr.

Prismessig ligger denne modellen like under de dyreste variantene. Dette finner vi rimelig, ikke minst fordi det er tilrettelagt for to personer.

Ønsker du en flytende hengekøye som virkelig gir følelsen av en hengekøye og som er ment å brukes til avslapning, fremfor til lek, kan vi anbefale dette alternativet.


Spralla vannhengekøye

Spralla vannhengekøye

Sjekk prisen på:

Dette kan beskrives som en variant av Sprallas modell som kun er tilpasset én person. Designet på denne hengekøyen er i stor grad det samme, med to oppblåsbare avlange puter i hver ende av hengekøyen og et plastmateriale mellom disse som skal støtte kroppen din.

Ønsker du en enkel modell som fungerer godt for én person, kan dette være et alternativ å vurdere. Det vil definitivt gjøre jobben og holde deg flytende i en komfortabel stilling.

På grunn av at selv denne modellen med sine ca 130 cm er ganske kort, vil den heller være i halvsittende posisjon enn i horisontal posisjon. Dette fordi det som omtales som en fotstøtte, den nedre puten, heller vil være som en støtte for knefolden.

Halvt nedsenket i vannet og med støtte for nakke og hode vil du imidlertid få en ganske behagelig opplevelse i denne flytende hengekøyen. Denne modellen er også primært tilrettelagt for avslapning og det kan være vanskelig å bruke den i ulike spill og aktiviteter.

Er du på jakt etter noe gøy for barna kan det derfor være verdt å se på andre modeller. Dette er imidlertid en av de billigste modellene vi sammenligner og vi vil gjerne si at den er vel verdt pengene.


Bestway Sol Venture flytende hengekøye

Bestway Sol Venture flytende hengekøye

Sjekk prisen på:

Bestway tilbyr her en av de mest solide modellene på markedet. Med en stor opplåsbar ramme og nettbunn kan denne modellen nesten sammenlignes med en gummibåt, med mye inntak for vann i bunnen.

Du vil sitte ekstremt komfortabelt i denne modellen og i motsetning til mange av de tidligere produktene er den solid og lang slik at du får plass til hele greia. Faktisk måler den nesten 2 meter i lengden.

Med en bunn laget av et nett som holder deg oppe, men som slipper inn vann, blir du hele tiden avkjølt av vannet, samtidig som du kan ligge med resten av kroppen opp mot solen.

Ønsker du for eksempel å sole deg uten å bli for varm, kan dette være et supert alternativ. Den solide oppblåsbare rammen fungerer også som armlen og produktet er derfor ekstremt komfortabelt.

Til hodet er det også en komplementær hodestøtte som gjør det ikke noe problem å holde seg komfortabelt i liggende stilling.

En ekstremt smart funksjon som mange sikkert vil sette pris på er at det er innebygd koppholder i den opplåsbare rammen. På denne måten kan du enkelt og greit ta en avkjølende drink ut på sjøen eller i bassenget.

Når det gjelder bekvemmelighet, slår dette produktet derfor de fleste konkurrentene. Et annet pluss er at et reparasjonssett følger med. Derfor, hvis produktet begynner å lekke, kan du enkelt reparere det. Dette forlenger derfor levetiden til denne hengekøyen med flere år og gjør den til en enda rimeligere investering.

Det er imidlertid verdt å nevne at den store rammen gjør det ganske vanskelig å nå ned til vannet når du ligger i hengekøyen. Derfor, hvis du drev litt av gårde i for eksempel en innsjø når du lå og solte deg, kan det være ganske tøft å padle tilbake.

Prismessig er dette en av de dyrere modellene tilpasset én person, men den er også en av de mest eksklusive og komfortable. Vi kan anbefale denne modellen på det varmeste til alle som er ute etter en skikkelig solid og komfortabel hengekøye til badeplassen.


Intex flytende hengekøye

Intex flytende hengekøye

Sjekk prisen på:

Dette er en mye enklere variant av flytende hengekøye hvis vi sammenligner med forrige produkt i guiden. Men for noen kan det også være alt de trenger for en herlig og avslappende dag på stranden.

Med en mindre oppblåsbar ramme og et nettstoff i midten er denne varianten noe som passer deg som ønsker å ligge og flyte komfortabelt i vannkanten og bli varmet av solens stråler mens du kjøles av vannet. Den har også en ekstra støtte for nakken som gjør opplevelsen enda mer behagelig.

De aller fleste vil passe, i hvert fall nesten utelukkende i dette produktet som måler ca 180 cm i lengden. Men med litt mindre kanter og en enklere ramme vil den være litt mer følsom for bølger og vind.

Risikoen for at du velter vil derfor være litt høyere enn med de mest solide modellene. En ulempe er at du ikke har lov til å velge farge selv. Hengekøyen kommer i usorterte farger og får du en grønn eller en blå når du bestiller blir det derfor en overraskelse.

En stor fordel med denne modellen er at den er veldig fleksibel og enkel å bruke. Den ganske tynne oppblåsbare rammen gjør den rask å blåse opp, noe som kan være et stort pluss for mange.

Få ting er så kjedelig som å stå på stranden og pumpe oppblåsbare leker, mens alle andre bader og har det gøy. Den lave rammen gjør også hengekøyen enkel å både få på og hoppe i vannet.

Prisen stemmer kanskje ikke helt overens med det ganske enkle designet og selv om det er et sted like over gjennomsnittet når det kommer til pris, finnes det definitivt rimeligere modeller på markedet. Men for deg som ønsker en enkel og fleksibel flytende hengekøye uten problemer, kan dette være et alternativ.


Spralla Flytende hengekøye

Spralla Flytende hengekøye

Sjekk prisen på:

Denne modellen er ganske lik varianten ovenfor. Med en tynn ramme og bunn av nett flyter du komfortabelt mens du blir avkjølt av vannet. Denne modellen byr også på en komfortabel hodestøtte som lar deg sole deg lenge uten å bli stiv eller verke i nakken.

Den største ulempen med denne modellen er lengden. Med kun 165 cm vil mange oppleve den som kort og det er ikke spesielt behagelig når hengekøyen ender midt på leggene. Dette gjør at mange velger å heller investere i en modell som er litt lengre og dermed mer komfortabel.

En ting som skiller denne hengekøyen fra Spralla med mange av de andre modellene sammenlignet i denne guiden er at den kan blåses opp raskt og enkelt. Dette gjør at den enkelt kan brettes ut og brukes nesten umiddelbart, noe som selvfølgelig er ekstremt fleksibelt.

Innebygde metallfjærer gjør også at du holder balansen på en god måte og ikke risikerer å velte. Den blir dermed mer stabil enn de enkleste modellene.

Dessverre er dette en av de dyreste modellene på markedet, selv om den er ganske liten og kun tilpasset én person. Dermed finnes det modeller som gir ganske mye mer for pengene.

Men er du på jakt etter en fleksibel modell som ikke trenger å blåses opp spesielt lenge hver gang den skal brukes, kan dette absolutt være et alternativ verdt å se nærmere på.


Vannhengekøye

Vannhengekøye

Sjekk prisen på:

Hvis du ser etter et virkelig billig og enkelt alternativ til en flytende hengekøye, kan dette være et alternativ. Til en virkelig lav pris får du en flytende hengekøye som fungerer i aller høyeste grad og lar deg flyte komfortabelt i vannet.

Som de fleste enklere modeller er denne bygget med to avlange oppblåsbare puter, satt sammen med en tynn plastfilm som skal støtte resten av kroppen.

I denne modellen vil du havne i en litt mer sittestilling fordi den er ganske kort. Med sine 130 cm vil den ene puten havne i nakken og den andre omtrent ved knefolden og du vil kanskje få opplevelsen av en lenestol enn av en hengekøye. Putene er heller ikke altfor store og modellen vil være ganske rask å blåse opp.

Dette er rett og slett en av de enkleste modellene av flytende hengekøye på markedet. Men den er også en av de billigste. Derfor, hvis du skal kjøpe mange hengekøyer, for eksempel til et bassengfest eller bare til en stor familie, kan dette være et fordelaktig valg.


Flytende hengekøye

Flytende Hengekøye

Sjekk prisen på:

Partykings flytende hengekøye ligner på mange av de andre modellene på markedet, med en oval oppblåsbar ramme, som er ganske tynn, og med en oppblåsbar pute for hode og nakke. Prismessig er den imidlertid høyere enn mange av konkurrentene som tilbyr lignende produkter.

Den store fordelen med festkongens flytende hengekøye er at den er litt mer solid enn mange av de tilsvarende modellene fra andre merker. Med innebygde stålfjærer vil du flyte stabilt, mens nettbunnen slipper inn akkurat passe mengde vann for at du kan kjøle deg ned. Den takler også mer vekt enn de litt enklere modellene og har en maksvekt på 113 kg.

Takket være at den er litt mer stødig kan denne hengekøyen fra Partyking være verdt å investere i hvis du er klar over at det vanligvis kan gå litt vilt når du og familien bader. Skal du ha den i et basseng hvor det ofte er mye bevegelse og folk som leker og bryter til høyre og venstre, kan du føle deg trygg på at denne hengekøyen av litt høyere kvalitet holder.

Selv om det er et av de dyreste produktene på markedet, får du også kvalitet for pengene. Ønsker du noe som skal brukes over en sommer og ved noen få anledninger, er det bedre å velge et annet billigere produkt.

Men vil du ha noe som tåler litt hardere håndtering og som også vil vare en del år, kan denne varianten fra Partyking være akkurat det du trenger.


Tips om spill med flytende hengekøyer og andre flytende leker

Selv om en flytende hengekøye selvsagt kan brukes til å bare slappe av og ha en behagelig opplevelse på vannet, inviterer flere av de litt mer solide modellene til å kunne leke og ha det gøy i vannet.

Her er noen tips om spill som kan gjøre oppholdet ditt ved vannet så mye morsommere og mer fartsfylt!

Skipsvrak

Et av de enkleste, men også morsomste spillene å spille ved vannet er skipsvrak. Er dere en gruppe og har flere forskjellige badeleker som flytende hengekøyer og baderinger, blir dette spillet ekstra morsomt. Det handler rett og slett om å prøve å overta de andres flytende leker og sørge for at de andre deltakerne ikke klarer å ta sine egne.

Ekstra gøy blir det om noen fra starten mangler flytende leker og dermed må begynne med å prøve å overta noen andre. Spiller du på dypt vann kan spillet være fysisk utfordrende og holder du deg til det litt grunnere blir det lettere.

En annen morsom vri er å dele opp i to eller tre lag og jobbe sammen for å samle så mange badeleker som mulig.

Ultimate Badboll

For de som er litt mer ambisiøse kan lage en plan for å spille dette spillet. Det du trenger er to forskjellige soner med en viss plass i vannet; disse sonene er mål.

En enkel måte kan være å binde bokser eller andre gjenstander som flyter med et tau til en firkant som kan legges ut i vannet. Alle deltakerne deles inn i to lag og får hver sin side av banen og alle i laget får en badeleke.

Målet er da å sende en badeball mellom hverandre i laget for til slutt å kunne passere en spiller som er i motstandernes sone. Hvis du gjør det, får du ett poeng.

Dette spillet åpner for mange fantastiske og morsomme dueller mellom spillere og jo mindre banen er, jo mer kaotisk og morsom blir spillet. Du kan regne med å falle i vannet både en og to ganger.

Spillet avsluttes når noen når et forhåndsbestemt antall poeng eller rett og slett når alle er for slitne til å spille mer. Det er selvfølgelig valgfritt om du vil telle poeng eller ikke, men spillet har en tendens til å få et høyere tempo og bli morsommere om det er konkurranse på ekte.

En morsommere sommer

Ved hjelp av disse tipsene håper vi du får en fantastisk og innholdsrik sommer ved vannet.

En flytende hengekøye lar deg ha det skikkelig moro og slappe av på en helt ny måte.

Vi håper at guiden vil hjelpe deg å finne det rette produktet som passer deg og din familie slik at denne sommeren kan bli morsommere enn noen gang!


Her finner du flere tips om leker!

Recent Posts