Beste hengekøye 2024: For hage, uteplass eller balkong


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Sommertid forhåpentligvis en tid for avslapning. Er det noe vakrere enn å slå seg ned i hengekøyen med en god bok i hendene? Vi har sett oss rundt i hengekøyejungelen for å se hvilke alternativer vi har i sommer. Her er de beste hengekøyene å ha hjemme!

De beste hengekøyene du kan kjøpe på nett

Hvilken hengekøye til hjemmebruk er best i test?

Beste hengekøye med stativ: Fatboy Headdemock og Cobana hengekøye– store og luksuriøse varianter som har blitt utrolig populære.

Beste klassiske hengekøye: Amazon Hengekøye – I brasiliansk stil, med mange stilige mønstre og fargekombinasjoner.

Til slutt må vi også anbefale Vivere hengekøye som har både flotte klassiske hengekøyer og varianter med ulike typer stativer.

Anmeldelser av 9 forskjellige hengekøyer

Her er en nærmere titt på 9 forskjellige hengekøyer, av flere forskjellige merker med forskjellige stiler. Noen selges med et stativ, andre krever at du har riktig sted å henge det.

Fatboy Headdemock

Fatboy Headdemock hengekoye

Sjekk prisen på:

Fatboy Headdemock er en nydelig og koselig hengekøye for innendørs og utendørs bruk. Det nederlandske selskapet fatboy har siden 2002 produsert en rekke produkter som er kjøpt med stor glede av kunder over hele verden. Det hele startet med den Fatboy Original sakkosekken, som tok hele verden med storm. Fatboy har en spesiell stil, noe som betyr at du ofte kan gjette at produktet kommer bare fra produsenten Fatboy bare ved å se på det.

Hengekøyen er en nydelig og myk, ekstra bred konstruksjon som kan bære en vekt på opptil 150 kg. Den ekstra brede designen gjør at den fungerer helt fint som en dobbel hengekøye, for to personer. Hengekøyen er sammenleggbar og enkelt pakket inn i den medfølgende posen.

Hengekøyen har et tilhørende stativ, så konstruksjonen kan stå hvor som helst. Det er laget av metall og gummi. Hengekøyen i seg selv er laget av 100% polyester, med polstring av fiberfyll fra polyesterfiber.

Stoffet er vann- og smussavvisende og er egnet for utendørs hele året. Fatboy tilbyr hele 9 forskjellige fargevalg, samt en rekke tilbehør for å gjøre bruken og lagringen av Fatboy-hodestøtten enda bedre. Det du kan utstyre hengekøyen ekstra med er blant annet puter, beskyttelsesdeksler og noen reservedeler.

Hvis du vil legge til  litt ekstra luksus, er det også modellen Fatboy Headdemock Superb. Det er mye dyrere, men hvis det smaker, koster det, som de sier. Superb leveres i enten Olefin stoff eller akryl stoff avhengig av fargen du velger. Begge stoffene er av høy kvalitet, med høy motstand mot UV-stråler, fuktighet og slitasje.


Cobana hengekøye

Cobana Hammock

Sjekk prisen på:

I den danske hengekøyen Cobana hengekøye kan du enkelt nyte en herlig sommerdag etter den andre. Kanskje i skyggen under favoritttreet i hagen.

Hengekøyen har en oval form med tydelig utheving av håndsydde sikksakksømmer på kortsidene. Hengekøyen har stativ i aluminium og er helt selvbærende. Det er en veldig praktisk ting hvis ingen plantet trær for mange år siden, strategisk plassert, nettopp for å støtte en hengekøye, akkurat der du vil være. Ikke veldig lett har man en slik flyt når det er på tide å rigge opp favorittstedet for sommerheng. I løpet av dagen kan du også bevege deg rundt i hagen i harmoni med solen.

Hengekøyen er laget av det supersmarte og høykvalitets Olefin-stoffet, som ikke mugner i fukt. Den har også to innsydde metallkabler som hjelper den med å holde formen og få en ergonomisk sovestilling.

Hengekøyen er vannavstøtende, men ved kraftige byger kan det være lurt å søke beskyttelse for hengekøyen din. Dels fordi gjenstridige og hardhendte regnbyger kan søke seg gjennom de håndsydde sømmene og dels fordi ja, hvem har lyst til å ligge i en gjennomvåt hengekøye når solen bestemmer seg for å se frem igjen?

Når du kjøper en Cobana hengekøye, får du et beskyttende deksel som med fordel kan beskytte hengekøyen når du har andre ting å gjøre enn å ligge i den.


Hengekøye Amazonas

Hengekøye Amazonas

Sjekk prisen på:

Amazonas er et tysk selskap som i sin egen fabrikk i Nordøst-Brasil produserer hengekøyer av meget fin kvalitet.

Hengekøyene er laget av resirkulerte bomullstekstiler, samt polyester. Hengekøyene kommer i forskjellige modeller, størrelser, farger og former. Alt fra diskrete toner i beige, til stripete stoffer i sterke farger som vibrerer med brasiliansk puls. Noen er festet på trerammer. Det finnes også varianter uten treramme, noe som gir den kokonglignende følelsen når du kan pakkes inn av stoffet.

Hvis du ikke vil henge hengekøyen i trær eller andre gjenstander du har hjemme i hagen, kan du kjøpe et stillas til hengekøyen din. Stillaset er også tilgjengelig i forskjellige modeller og er laget av enten tre eller stål. I tillegg til stillaset kan du kjøpe noe annet tilbehør som myggnett, puter, veggfester og mer.

Å sove i en hengekøye som denne sies å kunne lindre ryggsmerter, og kan føre til en raskere innsovning, sammenlignet med en seng, sofa eller madrass. Dette skyldes sannsynligvis posisjonen som kroppen er i når den ligger i en hengekøye. Gyngebevegelsen er bedøvelsesmiddel og vekker kanskje følelser og minner så lavt tilbake at vi ikke engang kan forstå det selv.

Amazons hengekøyer er noen av de mest populære i Europa, og det er gode grunner til det! De er store, utrolig nydelige og er tilgjengelige i mange vakre farger og mønstre.


Hengekøye Vivere

Hengekøye Vivere

Sjekk prisen på:

Vivere er en kanadisk produsent av hengekøyer og andre hyggelige hageprodukter. Produksjonen foregår i Guelph, Ontario, Canada og sendes deretter ut til alle verdenshjørner.

Av hengekøyer har Vivere et imponerende utvalg. Som med alle andre produsenter, kan du velge litt blant farger og størrelser. Men det som gjør at Vivere skiller seg ut litt ekstra, er utvalget av stoffer.

Når du har bestemt deg for en hengekøye og holdt deg til Vivere, kan du velge mellom hengekøyene i enten bomull, mesh, polyester og sist men ikke minst hengekøyene i ”sunbrella stoff”. Dette stoffet skal være ekstra slitesterkt og kunne tåle vær, vind og solskinn på en helt unik måte og føles like behagelig som bomull mot huden.

Hvis du ikke har egnede trær å jobbe med, kan du kjøpe et stativ til hengekøyen din. Du kan velge mellom tre- eller metallstativer. Metallstativene er tilgjengelige i hvitt og svart. Vivere har en hengekøye for de fleste stiler. Enten du er ute etter livlige farger eller en romantisk følelse i beige med blonder detaljer, finner du det på Vivere.

Vivere har også en rekke nylon camping hengekøyer, som er perfekte for en natt under stjernene.


Hengekøye La Siesta

Hengekøye La Siesta

Sjekk prisen på:

La Siestas historie begynte for nesten 30 år siden da det tyske paret Dorothee Alexander Pigs ble forelsket i hengekøyer under sine reiser i Latin-Amerika. De produserer hengekøyer i Colombia og gir deretter folk nydelig sommeravslapping.

La Siesta har hele 14 kategorier av stiler å velge mellom. Hvis du velger Alabama, får du en typisk nordamerikansk følelse. Hvis du velger Bossanova, får du et solid håndverk med blonder detaljer i brasiliansk stil. Det er en rekke reise-hengekøyer og også en serie for barn og babyer.

Det er hengekøyer festet opp på en treramme laget av FSC-tre. Stillaset som er tilgjengelig er laget av lerk og stål. Stoffene som er tilgjengelige å velge mellom er bomull, økologisk bomull og utendørs (polypropylen). Hengekøyene er tilgjengelige i størrelser enkelt, dobbelt og kingsize. Ikke alle varianter kommer i alle stoffer, farger og størrelser, men du har et bredt spekter å velge mellom.

I tillegg til stillaset kan du kjøpe myggnett, bord for å stikke ned i plenen ved siden av hengekøyen, hengende verktøy, tak for å spenne opp mellom trær over hengekøyen og puter i mange forskjellige farger. Grunnleggeren Dorothee er fortsatt veldig aktiv i selskapet sitt og administrerer fortsatt lagersalget selv.

La Siesta hengekøyer er tilgjengelige i et utrolig antall variasjoner og er et veldig populært alternativ.


Venture Home Hengekøye Nindra

Venture Home Hengekøye Nindra

Sjekk prisen på:

Venture Home er et svensk merke som har vært i drift siden 2014. Det ble grunnlagt i Växjö, hvor hovedkontoret fortsatt ligger i dag. Selskapets møbler ble raskt en suksess, og i dag selger Venture Home møbler til innendørs og utendørs bruk over hele verden. Møblene er fint håndverk i skandinavisk stil.

Venture Home Nindra er en luksuriøs hengekøye, laget av et smuss- og vannavvisende stoff. Det gir et veldig stort førsteinntrykk og er ekstremt hyggelig å ligge i. Teppet i seg selv inneholder en myk polstring som virkelig gjør hengekøyen helt fantastisk å synke inn i. Det føles som om du ligger på myke skyer.

Det medfølgende stillaset er laget av metall og selve forsamlingen er relativt enkel. Hengekøyen er 299 cm lang og 104 cm bred.

Mellom undersiden av hengekøyen og stativet er ledninger festet, slik at du ikke kan tippe over, noe som ellers kan være lett skjedde når du går i søvne ut av hengekøyen etter en nydelig lur i sommervarmen.

Hengekøyen kan bære en vekt på 180 kg, så hvis du vil kose deg under favoritttreet ved siden av noen du liker, er mulighetene her.

Nindra med tilhørende stativ gir et veldig stilig inntrykk og vil passe på de aller fleste terrasser og i de fleste hager.


Venture Home Hengekøye Heela

Venture Home Hengekøye Heela

Sjekk prisen på:

Venture Homes hengekøye Heela gir et romantisk førsteinntrykk. Hengekøyen består av et vakkert stoff i beige bomull. Å nå ut i denne vakre skapelsen med den glatte bomullen mot huden gir virkelig en følelse av luksus, sommer og romantikk. Når du ser på det, kan du tydelig forestille deg en strand med hvite småstein med det ville, salte havet som brøler i bakgrunnen. Hengekøyen er hengt opp på en vakker bueformet posisjon laget av tre. 

Heela er 315 cm lang og 110 cm bred. Det er ingen frills eller blonder, det er ikke nødvendig. Møtet av det lette bomullsstoffet med det levende treet skaper perfeksjon i all sin enkelhet.

Venture Home har generelt en felles tråd av stil renhet gjennom sitt utvalg av produkter. Ideen og grunnlaget for merkevaren oppsto i Växjö i Småland, og man kan gjette at mye av inspirasjonen er hentet fra den nordiske naturens enkelhet. Både i ukompliserte former, men også i harmoniske, naturlige og rolige farger.

Hvis du kjøper hengekøyen Neela fra Venture Home , får du et vakkert møbel å se på og et fint sted å hvile.


Hengekøye Uno

Hengekøye Uno

Sjekk prisen på:

Hengekøyen Uno er en lys, enkel og vakker hengekøye flettet i et sparsomt mønster. Designet er nordisk og passer på karrige strender, klipper og i vår nordiske vegetasjon. Men når du hviler øynene på denne vakre hengekøyen, går tankene dine like raskt til kokosnøtter, palmer og de hvite strendene i Karibia. Eller hvorfor ikke en pittoresk landsby et sted langs Middelhavskysten.

Denne hengekøyen passer inn omtrent overalt. Det er også en vakker interiørdetalj innendørs, eller kanskje til og med som et funksjonelt møbel for tv-titting eller i et hjørne dedikert til lesing.

Det er virkelig et spørsmål om smak om hvor mye du setter pris på å ligge på et nett. Noen synes det er helt fantastisk, stimulerer muskler og hud og slipper inn luft, på en måte som ingen andre stoffer kan håndtere. Hvis du føler det slik, er Uno nesten et must å kjøpe.

Hvis du tilhører kategorien folk som føler seg som en kasserolle så snart kroppen legger seg i det flettede nettet, så er det fullt mulig å legge et teppe eller badehåndkle over hengekøyen før du legger deg, hvis du til tross for alle elsker utseendet av Uno-hengekøyen.


Hamaca Hengekøye

Ikke tilgjengelig på nett

Hamaca er en familiebedrift som produserer hengekøyer i colombiansk stil. Produksjonen foregår i Colombia med resirkulert bomull. Bomullen som brukes er fra plagg som brukes i USA, deretter håndteres i Mexico og leveres til fabrikken i Colombia.

Hengekøyene fra Hamaca har nydelige livlige farger og kommer i både varianter festet på trerammen og den myke kokonglignende varianten. I området er det forskjellige størrelser og også hengekøyer utviklet for barn. Det er stål- eller trestillas, samt noe annet tilbehør å utstyre hengekøyen med.

Hamaca mener at hengekøyer har et like åpenbart sted inne i hjemmet som ute i hagen. Bare fantasi setter grenser for hvordan du både kan henge opp hengekøyen din, og hvor den blir den mest drømmeaktige å bruke.

Dette er helt fantastiske produkter som du mer enn gjerne legger på i hagen din for å tilbringe fine sommerøyeblikk i. Det vevde stoffet etterlater en nydelig følelse av huden, og med Hamamamas kloke miljøtenkning gir stoffet også en varm følelse for samvittigheten, og følelsen av å ha bidratt til noe fint for planeten vår.


Hengekøye med eller uten stativ – som er best?

Den klassiske og sannsynligvis den vakreste måten å henge en hengekøye på er mellom to trær. Det er et idyllisk og tidløst bilde, da vi ofte ser for oss en hengekøye. Men nå for tiden finnes det også veldig praktiske modeller med stativ.

Hvis du velger alternativet for å henge hengekøyen på et hengekøyestativ, har du et veldig lite arbeid foran deg for å henge opp hengekøyen din og delvis slik at du kan fra dag til dag eller fra time til time, i harmoni med solens bevegelser, bevege deg rundt i hagen.

Det er delvis et spørsmål om smak, men noen ganger har du rett og slett ikke egnede trær og bygninger å jobbe med, og da er disse tribunene et skjenk ovenfra. Den ene trenger ikke å utelukke den andre. Hvis du tror det er verdt bryet, kan du definitivt ha begge deler, og deretter la hengekøyen bevege seg rundt der det trengs for øyeblikket. 

Til slutt er det selvfølgelig en fordel å unngå stativet hvis du vil kunne ta hengekøyen med deg på tur, uansett hvor du går. Det er en praktisk måte å sikre at du har et komfortabelt hvilested tilgjengelig i vesken din.

Hvordan henge opp en hengekøye?

Hvis du velger et stativ for hengekøyen din, er henge-prosedyre veldig enkel. Alt du trenger for å henge hengekøyen med er vanligvis inkludert i disse stativene. Da trenger du egentlig bare å plukke ut favorittstedet ditt i hagen, hekte hengekøyen til stillaset og slå deg ned.

Hvis du skal henge hengekøyen mellom to trær, kan du bruke tau eller kjede, som du vikler rundt trærne. Det er også spesielle bånd å kjøpe for å feste rundt trær. Deretter kan du bruke karabinkroker eller noe lignende for å feste hengekøyen selv til tauet eller kjedet.

Når du kjøper disse, må du huske å finne ut om de er i stand til å bære vekten. Avstanden mellom festepunktene skal være ca 90% av den totale lengden på hengekøyen. En klassisk hengekøye, mesh hengekøye og reise hengekøye bør henge mye som en banan for å få best mulig komfort.

Trærne du velger bør være stabile, et nyplantet tre vil sannsynligvis ikke sette pris på oppgaven som hengekøyebærer, og det ender sannsynligvis opp med både deg og treet som ligger på plenen i stedet.

Det er forskjellige suspensjonssett å kjøpe for hengekøyen hvis du for eksempel vil feste den til en vegg eller til et tak. Det du må huske på før du skrur brakettene, er at veggen må kunne bære vekten din.

En gipsvegg er kanskje ikke det beste materialet å jobbe med, eller hvis du vil feste den til taket på terrassen, bør du finne ut om taket er i stand til å bære den vekten. Selv i denne typen suspensjon skal avstanden mellom festepunktene være ca 90% av den totale lengden på hengekøyen, og det laveste punktet skal være ca 40-50 cm over bakken, du vil ikke skrape rumpa i skråningen.


Her finner du flere artikler om møbler!

Recent Posts