Beste graviditetstest 2024: Pålitelige og enkle hjemmetester


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Det er mange grunner til å ta en graviditetstest. Kanskje du og partneren din planlegger en graviditet og ønsker å holde øye med utviklingen. Kanskje du begynner å ane at du er gravid og vil ha en bekreftelse. Eller kanskje du er bekymret for at du utilsiktet kan ha blitt gravid. Uansett situasjon er det på tide å kjøpe en graviditetstest. Her sammenligner vi noen av de beste graviditetstestene på markedet!

Kvinne setter seg ned og ser på graviditetstesten

Hvilken graviditetstest er best i test?

En av de mest populære og pålitelige alternativene er Clearblue Digital Graviditetstest. Den er tydelig og enkel og kan påvise graviditet flere dager før forventet menstruasjon.

✅ Populær internasjonal bestselger

Clearblue digital graviditetstest med skjerm som viser ukentlig indikator

Sjekk prisen på:


Et annet alternativ som er både rimelig og pålitelig, er Make Sure graviditetstest. Flott merke som designer og kvalitetstester sine produkter i Norge!

✅ Kvalitetstestet i Norge

Make Sure Graviditetstest i original emballasje

Et annet populært alternativ med høy pålitelighet er RFSUs graviditetstest. Et godt merke som er svært populært i blant annet Sverige.

RFSU Graviditetstest i karakteristisk emballasje

Sjekk prisen på:


Se flere graviditetstester og lær mer om hvordan de fungerer nedenfor!

Se også våre artikler om graviditet, med tips om nyttige hjelpemidler som støttebelter og graviditetsputer, eller hvilke vitaminer du trenger som gravid!

En sammenligning av mange forskjellige graviditetstester

Bilde av tre ulike graviditetstester

Nedenfor finner du den komplette listen over graviditetstester vi har vurdert i detalj. Den omfatter både digitale tester og vanlige analoge pinner.

I tillegg har vi inkludert spesifikke tester som er utviklet for å oppdage graviditet tidlig, flere dager før forventet menstruasjon.

Clearblue digital graviditetstest med ukentlig indikator

Clearblue digital graviditetstest med skjerm som viser ukentlig indikator

Sjekk prisen på:

Denne graviditetstesten fra det bestselgende merket Clearblue markedsføres som den eneste testen som er like pålitelig som ultralyddatering. Den kan påvise graviditet så tidlig som fire dager før forventet menstruasjon. Testen har en dobbel sensor og en digital skjerm som tydelig viser om du er gravid eller ikke.

Den selges i både 1- og 2-pakninger og leveres med en tydelig bruksanvisning. Testen er praktisk utformet med et grepsvennlig håndtak. Under bruk fjerner du plastdekselet som beskytter testpinnen.

Hold spissen i urinstrålen i 5 sekunder eller dypp den i en kopp med urin i 20 sekunder. Deretter lukker du lokket, og et timeglass vises i indikatorvinduet. Dette betyr at testen har virket.

Etter ca. tre minutter vises resultatet på skjermen. Clearblue Digital Graviditetstest med ukeindikator gir ett av følgende svar:

  • Ikke gravid
  • Gravid 1-2
  • Gravid 2-3
  • Gravid 3+

Tallene angir hvor mange uker som har gått siden unnfangelsen.

Viktig å vite om produktet er at hvis det brukes før forventet menstruasjon, er det viktig å teste dagens første urin. 65 % av de positive testresultatene kan oppdages så tidlig som fem dager før forventet menstruasjon. I en studie av 187 kvinner var den ukentlige indikatoren konsekvent i 97 % av tilfellene.


Make Sure Graviditetstest

Make Sure Graviditetstest i original emballasje

Sjekk prisen på:

Make Sure Graviditetstester er et utvalg av høykvalitets hjemmetester designet og kvalitetssikret i Norge. Disse testene er skapt med tanke på enkelhet og presisjon, og gir deg et 99% sikkert svar fra den dagen du forventer menstruasjon.

I sortimentet finnes Make Sure Graviditetstest Stav, tilgjengelig i pakker med 1 eller 5 stk. Dette gir deg fleksibilitet til å utføre en enkelt test når du føler behov for det, eller har flere tilgjengelige dersom du ønsker å teste oftere.

For dem som ønsker å vite svaret så tidlig som mulig, tilbyr Make Sure også Graviditetstest Tidlig Strimmel. Denne ultrafølsomme testen kan oppdage graviditetshormonet Humant Chorion-gonadotropin (hCG) allerede 4 dager før forventet menstruasjon, avhengig av når det befruktede egget fester seg.

Og for dem som planlegger graviditet og ønsker å teste regelmessig, er Make Sure Graviditetstest Strimmel 10 stk det perfekte valget. Disse testene, som også oppdager hCG, gir deg et sikkert svar den dagen du forventer menstruasjon. Med 10 stk i pakken kan du teste ofte og føle deg trygg på resultatene.

Med Make Sure Graviditetstester kan du stole på at du får et pålitelig og presist svar, uansett hvilken situasjon du befinner deg i. De er skapt med brukervennlighet i fokus, og gir deg den tryggheten du trenger i en slik viktig fase av livet.


RFSU Graviditetstest

RFSU Graviditetstest i karakteristisk emballasje

Sjekk prisen på:

RFSUs graviditetstest er utviklet i samarbeid med RFSU-klinikken og er av samme type som brukes på ungdoms- og jordmorklinikker. Testene er svært pålitelige da de måler svært lave nivåer av hormoner. Det anbefales at du alltid tester dagens første urin fordi hormonkonsentrasjonen er høyest om morgenen.

Standardteststrimlene selges i pakker med 2 eller 8 stk. og kan brukes fra og med dagen for forventet menstruasjon. Det finnes også en test som heter RFSU Graviditetstest Tidlig, som kan brukes så tidlig som fire dager før forventet menstruasjon.

Det er enkelt å ta testen, og det tar bare noen få minutter. Tydelige instruksjoner følger med. Teststrimlene er individuelt forseglet og skal brukes umiddelbart etter at de er åpnet. Strimlen dyppes i en ren beholder med noen centimeter oppsamlet urin i 5 sekunder. Deretter legges teststiften flatt på et rent og tørt underlag. Etter fem minutter vises resultatet.

Med RFSU Graviditetstest er resultatet tydelig. To fargede streker på testpinnen betyr at du er gravid, selv om den ene streken er svakere enn den andre. Bare én farget linje betyr at du ikke er gravid.


Abblo Pharma Graviditetstest

Abblo Pharma Graviditetstest i blå og hvit emballasje

Sjekk prisen på:

Abblo Pharmas graviditetstest finnes i to varianter og er beregnet for hjemmebruk. Hver pakke inneholder 2 engangstester. Abblo Pharma Early Pregnancy Test kan brukes så tidlig som 8 dager etter antatt befruktning og gir en indikasjon på graviditet på det tidligste stadiet. Testen kan måle hCG-konsentrasjonen i urinen i en svært liten mengde og er derfor pålitelig og rimelig.

Abblo Pharmas graviditetstest kan tas fra 13 dager etter befruktning og måler en litt høyere hormonkonsentrasjon enn den tidlige testen. Testene gir raske resultater og er enkle å bruke. Hver engangstest er pakket i en aluminiumsfoliepose, og testpinnen er beskyttet av en hatt. Når testen er åpnet, bør den brukes innen én time.

For å utføre testen tar du av beskyttelseshetten og holder pinnen i urinstrålen eller dypper den i en ren urinkopp i minst 15 sekunder. Sett deretter på lokket igjen og plasser testen på et rent og flatt underlag. Etter 3 minutter kan resultatet leses av. Analyseresultatet består av klare, fargekodede linjer.


Valmed Graviditetstest

Valmed Graviditetstest

Sjekk prisen på:

Som en praktisk og pålitelig hjemmetest, har Valmed Graviditetstest raskt blitt en favoritt blant mange kvinner. Valmed, som har vært en fremtredende produsent av graviditetstester i vårt naboland Danmark siden 2005, har vunnet tillit for sin forpliktelse til kvalitet, brukervennlighet og sikkerhet. I en omfattende undersøkelse utført av danske Politiken i 2010, kom denne testen på topp når det gjaldt brukervennlighet, hygiene, pris og sikkerhet.

En av Valmed Graviditetstests største fordeler er dens høye nøyaktighet. Testen er 99,7 % sikker, noe som gir en høyere garanti for nøyaktige resultater sammenlignet med mange konkurrerende produkter. Du kan enkelt utføre testen på et hvilket som helst tidspunkt av dagen, og resultatene blir tydelige allerede den første dagen etter at menstruasjonen uteblir.

Valmed tilbyr ulike varianter av sin populære graviditetstest for å møte ulike behov. Enten du foretrekker enkeltpakker, en to-pakke, eller en test uten stav, er det en Valmed Graviditetstest for deg. Alle tester er CE-sertifiserte, noe som sikrer at de oppfyller de strenge EU-standardene for helse, sikkerhet og miljøvern.

Å bruke Valmed Graviditetstest er en lek. Den leveres som en hygienisk enhet, som betyr at du kan utføre målingen uten å måtte komme i kontakt med urinen. Resultatene vises etter bare tre minutter, og instruksjonene på dansk, svensk og norsk er klare og lette å følge.

Hvis du er ute etter en pålitelig og rimelig graviditetstest som gir deg trygghet hjemme, er Valmed Graviditetstest et utmerket valg. Denne danske bestselgeren har vist seg å være en populær løsning for kvinner som ønsker raske og pålitelige resultater.


Clinic Graviditetstest

Clinic Graviditetstest i blå emballasje

Med et sterkt fokus på brukervennlighet og nøyaktighet, står Clinic Graviditetstest frem som et sikkert valg for de som ønsker rask og sikker avklaring rundt en mulig graviditet hjemme. Teststripen kommer med en praktisk kopp, noe som gjør det betydelig enklere for deg å gjennomføre testen på en rask og effektiv måte.

Clinic Graviditetstest er utviklet for å måle hCG-nivået i urinen – et hormon som indikerer om du er gravid eller ikke. Testen kan benyttes allerede den første dagen menstruasjonen uteblir, og gir deg dermed et tidlig og pålitelig resultat. Og best av alt, du får svaret etter kun tre minutter!

Det er ingen strenge krav til når på dagen du kan ta testen. Du kan dermed ta den når det passer deg best, uten å være bundet til å teste morgenurinen. Medisiner og P-piller forstyrrer heller ikke testresultatet, med unntak av medisiner som inneholder hCG-hormoner.

Hvordan bruke testen? Først og fremst, les bruksanvisningen grundig før bruk. Dersom testen brukes feil, kan resultatet bli misvisende, og det vil være nødvendig å gjennomføre en ny test. Clinic Graviditetstest er tilgjengelig i pakker med to tester.

Avlesning av resultatet er enkelt. Hvis det vises to streker, er testen positiv (gravid), selv om den ene streken er svak. Hvis det kun vises en strek, er testen negativ (ikke gravid). Hvis det ikke vises noen streker i det hele tatt, er testen gjennomført feil, og du bør lese bruksanvisningen igjen og ta en ny test. Dersom menstruasjonen fortsatt uteblir etter et negativt resultat, anbefales det å ta en ny test etter syv dager.

Clinic Graviditetstest er et trygt og pålitelig verktøy for tidlig graviditetsdeteksjon. Med en enkel brukerprosess og raskt resultat, gir den deg trygghet og klarhet når du trenger det mest. Husk imidlertid å kontakte legen hvis testen viser at du er gravid.


Hvilke forskjellige typer graviditetstester finnes det?

Flere typer graviditetstester på oransje bakgrunn

I henhold til Helsedirektoratet i Norge, finnes det flere typer graviditetstester, men felles for alle er at de måler nivåene av hCG i urinen. Dette er et hormon som begynner å produseres rett etter at et egg er befruktet, og morkaken begynner å dannes.

Omtrent når det er tid for neste menstruasjon, har konsentrasjonen av hCG blitt så høy at det kan måles i urinen.

De aller fleste graviditetstestene kan utføres når som helst på døgnet, men det er sikrest å gjøre det først på morgenen. Dette er fordi nivåene av graviditetshormonet er høyest i dagens første urin, og du får da et så pålitelig resultat som mulig.

Avhengig av hvilket merke og hvilken type test du velger, kan graviditetstester se litt forskjellige ut. Det finnes billigere tester i form av smale strimler, og litt dyrere tester der selve målestrimmelen er inneholdt i en plastbeholder med håndtak. Mange varianter kan kjøpes både i enkelt- og flerpakninger, og tester i de større pakkene er ofte billigere per stykk.

På de fleste graviditetstestene vises resultatet i form av blå eller rosa streker, men det finnes også digitale tester med skjermer der resultatet vises i tekst eller med symboler. Instruksjonene som følger med forklarer hvordan testresultatet skal tolkes.

Mange testvarianter viser en kontrollstrek eller et annet symbol som bekrefter at testen er gjort på riktig måte. Når resultatet er klart, vises ytterligere streker, symboler eller tekst.

Det finnes både tester som skal dyppes i en samlet urinprøve og varianter der du holder teststrimmelen direkte i urinstrålen. Etter at testen har sugd opp riktig mengde urin, skal den legges på en flat og tørr overflate som ikke kan absorbere fuktighet.

Testresultatet vises vanligvis innen noen minutter. Alle forskjellige typer graviditetstester har også en maksimal tid etter hvilken testresultatet ikke bør leses av, da det kan gi et feilaktig resultat.

Når kan man teste om man har blitt gravid?

En kvinne smiler og klemmer mannen sin med en graviditetstest i den ene hånden.

Forskjellige graviditetstester har forskjellig følsomhet. Dette betyr at de måler forskjellige konsentrasjoner av hormonet hCG. Ikke alle testtyper kan derfor brukes på samme tid i svangerskapet, da hormonnivået kan være for lavt for en bestemt type test.

I instruksjonene som følger med en graviditetstest, kan du lese hva som gjelder for akkurat den testen.

Det finnes graviditetstester som kan måle svært lave nivåer av hCG, og disse kan utføres allerede noen dager før du forventer menstruasjonen.

På den dagen du skulle ha fått menstruasjon, gir de fleste testtyper et pålitelig resultat.

Hvis du har uregelmessig menstruasjon og ikke er sikker på når du skal få den, bør du ta en graviditetstest tre uker etter at du har hatt ubeskyttet sex eller prøvd å bli gravid.

Hvor lang tid etter samleie kan man vite om man har blitt gravid?

Det avhenger av hvilken type graviditetstest man bruker. Hvis du kjøper en type som kan måle veldig lave konsentrasjoner av hCG i urinen, kan du få et svar allerede en uke etter befruktning. De fleste graviditetstester som er beregnet for ekstra tidlig testing, kan måle nivåer på 10mlU/ml.

I dette tidlige stadiet av graviditeten er det vanlig at et positivt resultat vises i form av en svak strek. Hvis du tester noen dager senere, er streken tydeligere fordi hormonnivået er høyere.

Hvilke tegn på graviditet kan man se uten test?

I henhold til informasjonen som helsedirektoratet gir, er det andre tegn på graviditet enn bare uteblitt menstruasjon. Hvorvidt eller når man opplever disse symptomene er svært individuelt, men de aller fleste føler noe eller noen av dem under graviditeten.

Spente eller ømme bryster pleier man å merke allerede under de første ukene av graviditeten, og det er et første tegn på at brystene skal bli større og begynne å produsere melk.

Det er også vanlig at man blir følsom for lukter eller begynner å føle seg kvalm tidlig i graviditeten. Noen begynner å kaste opp, mens andre kan oppleve lett kvalme nå og da.

Tretthet er et annet symptom som er veldig vanlig, spesielt i begynnelsen av graviditeten. Mange trenger å sove ekstra lenge om natten og ta en lur når muligheten byr seg i løpet av dagen. Andre klarer seg med det samme søvnmønsteret som før graviditeten, men kan føle seg ekstra trøtte i perioder.

Det er også vanlig at man begynner å sove dårligere eller bedre under en graviditet, og mange blir plaget av merkelige drømmer og våkner om natten på grunn av dette.

En graviditet kan også forårsake større eller mindre matlyst og humørsvingninger.

Det er vanlig at man begynner å føle seg ekstra sulten og litt nedfor allerede før menstruasjonen har uteblitt og man har testet positivt. Noen kan også oppleve halsbrann allerede i en tidlig fase.

Kan et graviditetstest vise positivt selv om man ikke er gravid?

Hvis man har hatt et spontanabort eller gjennomført en abort, kan et graviditetstest gi et positivt resultat opptil en måned etterpå ifølge Helsedirektoratet. Dette skyldes at man fremdeles har forhøyede nivåer av graviditetshormonet hCG i kroppen.

Noen ganger merker man ikke at man har hatt et tidlig spontanabort. En blødning i de tidligste stadiene av graviditeten kan tolkes som en vanlig menstruasjon hvis man ikke vet at man er gravid.

Hva betyr et svakt strek på graviditetstestet?

Et svakt positivt resultat på en graviditetstest betyr vanligvis at man er gravid, men at konsentrasjonen av hCG i urinen fortsatt er veldig lav.

Ved et svakt strek på testpinnen anbefales det å ta en ny test noen dager senere.


Les flere artikler med tips om graviditet!

Recent Posts