Beste høstlue for barn 2024: Tynne barneluer til høsten


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når høsten nærmer seg, er det godt å ha noen luer klare. Det er sjeldent morsomt å fryse på ørene, og høsten kan være vindfull og generelt grov. Både babyer og litt større barn drar nytte av å ha på seg en tynn, komfortabel bomullslue om høsten. Her er de beste høstluene for barn!

Barn med oransje luer sitter ved siden av et stort gresskar

Hvilken lue for barn er best om høsten?

Det beste for babyer er Polarn O. Pyrets luer. Deres tynne fine bomullslue er perfekt for å hjelpe de små med å holde seg varme.

En annen ny favoritt for oss er Geggamoja luen i økologisk bomull. Det er en veldig fin og elastisk lue som kommer i mange super søte varianter.

Sist, men ikke minst, liker vi også Bergan Kids Cotton Beanie. Et norsk kvalitetsmerke som lager fine uteklær og tar et stort ansvar for miljøet i produksjonen.

Forslag til 11 ulike høstluer for barn

Her er 11 forskjellige fine høstluer for barn, i forskjellige prisklasser.

Polarn O. Pyret lue i tynn bomull

Polarn O. Pyret lue i tynn bomull

Sjekk prisen på:

Polarn O. Pyret har mange forskjellige luer i alle størrelser. Spesielt liker vi deres tynne luer for babyer som er perfekte for høsten, men også egnet på sensommeren og våren.

Luene fra Polarn O. Pyret er tynne og laget av et elastisk jerseymateriale. Materialet er laget av økologisk bomull og er utrolig mykt og glatt, samtidig som det holder seg stramt uten å bli for svett.

Hvis luen er litt for stor, er det utmerket å brette opp kantene for å få den til å passe. På denne måten kan du bruke samme lue i ganske lang tid, og det vil være et veldig rimelig kjøp.

Hvis vi bare skulle anbefale en lue for babyer og små barn å ha på seg om høsten, ville vi definitivt valgt Polarn O. Pyrets lue.


Geggamoja lue i økologisk bomull

Geggamoja lue i økologisk bomull

Sjekk prisen på:

Utrolig søt og praktisk lue fra det fine svenske merket Geggamoja. Denne modellen passer stort sett når som helst på året, kanskje spesielt mot høsten når det begynner å bli litt kalt i luften. Luen er tilgjengelig i størrelser fra nyfødt opp til ca. 12 år.

Geggamojas luer er laget av et komfortabelt bambus- og bomullsmateriale. Det er en fin kombinasjon som vil være både varm og moderat elastisk. Bambusmaterialet er organisk og kan brytes ned av naturen.

Fremfor alt liker vi at Geggamojas luer er gode til å regulere varmen. De holder vinden og kulden ute, men lar hodet og pannen puste slik at det aldri blir for varmt under luen.

Geggamojas lue er helt klart en av våre favoritter, og vi anbefaler på det sterkeste at du tar en titt på deres utvalg. De har et utrolig antall søte varianter å velge mellom!


Bergans Kids Cotton Beanie

Bergans Kids Cotton Beanie høstlue barn

Sjekk prisen på:

Enkel, men stilig og veldig funksjonell lue fra det vakre norske merket Bergans. Deres Kids Cotton Beanie er tynn og lett og passer perfekt når høsten begynner å nærme seg.

Bergan Kids Cotton Beanie er laget av 95% økologisk bomull og 5% elastan. Det er en myk og fin lue som knapt kan føles på hodet. Likevel gjør den en god jobb med å holde hodet og ørene varme, selv når det begynner å blåse litt.

Vi liker Bergans-merket av flere grunner. På den ene siden er de veldig flinke til å lage funksjonelle utendørsklær som gjør livet ute i naturen tilgjengelig hele året. På den ene siden er de også veldig miljøbevisste i produksjonen. De bruker alltid økologisk bomull, og de bruker ofte resirkulert materiale. I tillegg tar Bergans et stort ansvar når det gjelder etikk og prøver å følge opp forholdene der produktene deres produseres.

Luen i seg selv er fantastisk, og det føles godt å handle fra et selskap som Bergans. Kids Cotton Beanie er tilgjengelig i størrelser både for små barn rundt 2 år, og litt større barn som går på skolen.


Isbjörn of Sweden Panda Beanie

Isbjörn of Sweden Panda Beanie høstlue barn

Sjekk prisen på:

Isbjörn of Sweden Panda Beanie er en komfortabel trikotlue for barn fra ca. 2 år, opptil litt større barn opptil fylte 12 år. Den har et enkelt design, men kommer i mange forfriskende farger å velge mellom.

Dette er en ekte utendørs lue som er ideell for utendørs lek i all slags vær og utflukter i naturen. Luen har et såkalt ”PrimaLoft-fôr” i fleecemateriale. Det holder varmen i luen, samtidig som varmen ledes ut. Dette betyr at luen holder kulden ute, mens den aldri blir for varm på hodet.

Isbjörn of Sweden Panda Beanie er faktisk en veldig fin lue, som passer spesielt godt når det begynner å bli litt kaldere om høsten. Den perfekte luen for barn som tilbringer mye tid utendørs, spesielt om høsten!


Isbjörn of Sweden Husky Beanie

Isbjörn of Sweden Husky Beanie

Sjekk prisen på:

Dette er en ekte kvalitetslue fra Isbjörn of Sweden. Fint design med logoen foran og et lite svensk flagg på siden.

Husky Beanie er tilgjengelig i størrelser både for de virkelig små, opptil store barna på rundt 12 år. Luen er laget av halv polyester og halv ull, så det er en ganske varm lue som passer både om høsten og litt inn i vinteren. Samtidig blir det vanligvis ikke for varmt, noe som gjør den utmerket å både leke og drive sport i.

Isbjörn of Sweden er flink til å designe funksjonelle barneklær som tåler aktivitet. Dette gjelder også denne luen, som er perfekt å ta med deg på høstutflukter, utendørs lek, til skolen og på fritiden.

Vi er veldig glade i Isbjörn of Sweden Husky Beanie og kan virkelig anbefale det til deg med barn som liker å bevege seg mye og leke ut hele året!


Tiny Treasure Sarah Lue

Tiny Treasure Sarah Lue

Sjekk prisen på:

En enkel, men fin lue som er veldig rimelig og kan kjøpes i 4-pakning. Tiny Treasure Sarah er en perfekt lue for høst og tidlig vinter, laget av økologisk bomull.

Luen er billig og fungerer helt ok. Det er imidlertid ikke så elastisk som for eksempel Polarn O. Pyrets lue, men litt stivere. Det får også størrelsen til å føles litt mindre, og den kan begynne å føle seg litt stram etter hvert som babyen vokser.

I tillegg er disse luene hovedsakelig tilgjengelige i størrelser for litt større barn i skolealder. Hvis du har flere barn i den alderen, er dette en veldig praktisk og rimelig pakke å kjøpe for å ha rene luer når som helst, hele høsten og vinteren.

Totalt sett liker vi Tiny Treasure Sarah, men samtidig er det merkbart at det er en litt semi-billig variant. Helt ok og definitivt rimelig, men kanskje ikke den beste.A Happy Brand Baby Lue

A Happy Brand Baby Lue

Sjekk prisen på:

Utrolig søte luer til babyen. Enkelt design, men veldig fin, og vi liker varianten med den lille toppen med en knute på.

Det er en god og rimelig lue, laget av 95% bomull og 5% elastan. En veldig positiv detalj med A Happy Brand, er hvordan de jobber med bærekraft langs hele næringskjeden. Materialet er organisk og produsentene er svært nøye med å holde oversikt over hvor produktene deres er produsert og hvor råmaterialet kommer fra, for best mulig bærekraft.

Ofte kan du kjøpe A Happy Brand Baby luer til virkelig fine priser, for eksempel 3 luer til prisen av 2 og lignende. Sjekk om det er noe tilbud akkurat nå, fordi dette er en veldig fin lue for babyer, både om høsten og når det bare er litt kaldt i luften.


Elodie lue

Elodie lue høstlue barn

Sjekk prisen på:

En enkel monokrom lue med Elodies logo på forsiden. Den er tilgjengelig i størrelser fra nyfødt opp til ca. 2 år.

Det er en ganske enkel lue, men samtidig er den veldig godt laget. Materialet er Oeko-Tex-sertifisert bomull og en liten mengde elastan for komfortabel strekk. Materialet på luen puster godt slik at det ikke blir svett for hodet inni. Det er en veldig god lue å ha på seg på slutten av sommeren og høsten når babyens hode må holdes varmt.

Elodie luen er enkel og gjør jobben enkelt. Designet er enkelt, men kommer i litt forskjellige farger og passer i de fleste moduser. En god babylue rett og slett!


Kuling luer for barn og babyer

Kuling luer for barn og babyer

Sjekk prisen på:

Kuling har en rekke babyluer, i veldig søte mønstre og farger. De er laget av et tynt polyesterstoff, men har doble lag slik at de holder varmen god selv om høsten.

Mange av Kulings luer, for eksempel den de kaller Kittelfjäll, har en nedre kant som kan brettes opp. Dette gjør det mulig å tilpasse luen slik at den passer selv de små barna. Deretter kan luen brettes ut for å vokse, og kan ofte brukes i mer enn et år.

Alt i alt er Kuling luer for babyer ganske enkle, men veldig unike og har et bedårende søt og lekent design.


Buddy & Hope Lue

Buddy & Hope Lue

Sjekk prisen på:

Virkelig søte små luer fra den svenske favoritten Buddy & Hope. Luen kommer i et par forskjellige varianter, og vår favoritt er helt klart den varianten med dyretema.

Luen er tilgjengelig i flere størrelser og er ideell for babyer og barn i førskolealder. Den er laget av et utrolig mykt og fint økologisk bomullsmateriale, et såkalt jerseystoff.

Luen er perfekt for babyer å holde seg varm i, eller for barn som er ute og leker på førskole i høstperioden.

En ganske billig, men veldig fin høstlue fra Buddy & Hope helt enkelt!


Hvilken størrelse gjelder for barn og babyer?

Anbefalte størrelser på luer for barn ser slik ut:

Barnets alderLuestørrelse
0 – 1 måneder36 – 38
1 – 4 måneder40 – 42
4 – 9 måneder44 – 46
9 måneder – 2 år48 – 50
2 – 9 år52 – 54
9 – 12 år56 – 58

Bruker barn luer om høsten?

Ja, særlig små barn bør ha på seg en lue når det er litt kaldt og vindfullt om høsten. Spesielt nyfødte bør dekkes med en lue for å holde hodene varme.

Vanligvis anbefales en enklere bomullslue om høsten. De kan også brukes på kjølige sommerkvelder, eller vårdager før varmen har kommet ordentlig. Alle barn bør ha på seg en fin høstlue, fordi det aldri er morsomt å fryse ørene når været er litt tøft ute.

Hvis barnet skal ta med luen til barnehagen, er det godt å merke den med barnets navn, for eksempel med et egendesignet navnelapp.

Med varmt yttertøy, som fôret regntøy og en god lue, er babyen klar til å leke ut hele høsten!

Hva slags lue bør barn ha på seg om høsten?

Vi anbefaler nesten alltid en enkel bomullslue. Disse er tynne og lette, ofte i ganske stramt elastisk materiale som holder hodet varmt uten at det blir svett. Noen ganger kalles de trikotluer og noen ganger beanie. Denne typen lue er tilgjengelig både for nyfødte, litt større barn og for ungdom.

Recent Posts