Beste mammabukser 2024: Komfort hele svangerskapet


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Bukser kan være et av de vanskeligste plaggene når du er gravid. De vanlige buksene kan bli svært ukomfortable og fort bli for små når magen begynner å vokse. Heldigvis finnes det flere merker som fokuserer på å lage smarte og komfortable klær som kan fungere under graviditeten.

Du kan finne mammabukser som er tilpasset endringene i kroppen din. Hvilken modell som passer best for deg, avhenger dels av hvordan kroppen din ser ut, dels av stilen din og hvilken type bukse du er ute etter. Her har vi listet opp våre favoritter blant de beste mammabuksene akkurat nå!

Gravid kvinne med graviditetsjeans

Hvilke bukser for gravide er best i test?

Hvis du vil ha noe stilig å ha på deg ute og utrolig komfortabelt, anbefaler vi Boob Maternity work pants. Eleganse og komfort!

Boob Maternity work pants

Et annet fint og komfortabelt alternativ er jerseybuksen fra Lindex. Enkel, men smakfullt designet. Og rimelig er den også!

Lindex MOM belagt jerseybukse med avkortede ben

Hvis du ønsker å bruke jeans selv under graviditeten, finner du også et fint utvalg i Lindex MOM-serien. Komfortable og stilige jeans som sitter godt selv i den voksende mammakroppen!

Lindex MOM jeans

Hvis du er på utkikk etter en koselig joggebukse som er tilpasset den gravide kroppen, kan vi varmt anbefale Boob mammajoggebukse. De mest komfortable joggebuksene for mammamagen!

Boob joggebukse for gravide

Du finner flere flotte mammabukser nederst i artikkelen!

Et annet populært alternativ er selvfølgelig et par behagelige leggings for gravide!

Mange mammabukser sammenlignet

Her finner du hele listen over bukser som passer til den gravide kroppen. Vi har tatt med alt fra joggebukser til jeans og dressbukser. Finn dine favoritter til alle formål!

Ikke gravid ennå? Skaff deg en god graviditetstest!

Milker joggebukser i 100 % GOTS-sertifisert bomull

Milker joggebukser i  bomull

Milker har utviklet en lys kremfarget joggebukse i et pustende materiale. Hvis du har en tendens til å bli varm, er dette en spesielt viktig egenskap, men den kan være behagelig for alle. Materialet er dessuten elastisk, og sammen med det faktum at det er en løstsittende modell, fungerer ISA-buksen godt både når du er gravid og når du ikke er det.

I midjen er det en snor som kan bidra til å holde buksen oppe. Den har mansjetter ved anklene og dype lommer. Hvis du ikke har lyst på en lys bukse, finnes den også i svart, og i Milker-serien finnes en matchende hettegenser.

De myke buksene er laget av 100 % GOTS-sertifisert bomull, altså et stoff uten skadelige kjemikalier, der bomullen også er økologisk dyrket. ISA er tilgjengelig fra størrelse XS til størrelse L. Lengden på buksens innersøm er 73 cm i størrelse M.

Det danske merket Milker produserer klær for gravide og ammende kvinner. Kolleksjonene for denne målgruppen har et mer variert design enn andre merker og er etterspurt og populære blant kunder over hele Europa.

Klærne har et moderne og stilrent design, samtidig som de er praktiske å bruke. De ulike plaggene har smarte funksjoner som gjør at de passer til kroppens forandringer, og de kan tilpasses slik at de kan brukes gjennom det meste av svangerskapet. Milker holder alltid høy kvalitet på klærne sine, og det meste er laget av sertifisert økologisk bomull.


Boob utslåtte mammabukser

Boob utslåtte mammabukser

Med Boobs utsvungne graviditetsbukse får du en bukse som fungerer like godt på jobb som hjemme. Du kan velge mellom svart og lilla farge på buksene. Mens den svarte er et nøytralt alternativ som er lett å kombinere med ulike overdeler, er den lilla en fargeklatt som kan lyse opp hverdagen.

I midjen har buksene en ekstra bred mansjett som gjør at de sitter godt selv om magen vokser. Når magen ikke er så stor, kan du enkelt brette ned mansjetten. Buksen har en god passform uansett hvilken fase av svangerskapet du er i, og den er moteriktig med sine lange, utsvingte ben.

Boobs vide mammabukse er laget av det bærekraftige viskosealternativet LENZING™ ECOVERO™. Viskosen er blandet med polyamid og elastan, noe som gir en funksjonell stretch. Buksen fås i størrelsene XS-XL, og i størrelse M er innersømlengden 79 cm.

Boobs historie er basert på en personlig erfaring, i likhet med mange andre merker som retter seg mot gravide og mødre. Grunnleggeren Mia Seipel var ute med søsteren og den nyfødte nevøen. Det var en kald og blåsig dag, og da det var tid for amming, var det klart at det måtte være kaldt og vanskelig å håndtere.

Seipel mente at mødrene burde få bedre vilkår, at de burde få riktig utstyr. I dette tilfellet betydde det gode klær med smarte løsninger for amming. Det var det hun fant på, og den første kolleksjonen hos Boob var patenterte ammeplagg.


Boob Dressbukser for gravide

Boob Dressbukser for gravide

Disse dressbuksene kommer fra Boob og er et godt valg hvis du ønsker å se litt stiligere ut, for eksempel på jobb eller fest. Buksene fås i svart eller grønn khaki. Buksen har påsydde pressefolder midt foran, og selv om den gir et velkledd inntrykk, er det en stretchbukse som er behagelig å ha på seg gjennom hele svangerskapet.

Bena er rette, formen er nær bysten og buksen har en bred mansjett i midjen. Puten gjør at buksen sitter godt selv når magen begynner å vokse, og før det kan du velge å brette den ned.

Boobs dressbukse er laget av TENCEL™ lyocell blandet med polyamid og elastan som gir en myk stretch. Buksene fås i størrelsene XS-XL, og siden det er en litt kortere modell, er innersømslengden 68 cm i størrelse M. At den er litt kortere, bidrar til den moteriktige følelsen.

For merkevaren Boob er omsorg et nøkkelord, og de ønsker at omsorg skal gjennomsyre hele virksomheten. De ønsker for eksempel å vise omtanke for klima og miljø gjennom valg av materialer, emballasje og transport.

Gjennom produksjonsprosessen bryr de seg om alle som jobber med å skape klærne, og de legger ekstra omtanke i designet slik at plaggene blir så komfortable og funksjonelle som mulig for deg.

Selvfølgelig bryr de seg også om deg som kjøper klærne. Hele virksomheten handler om å hjelpe gravide og ammende kvinner med å finne behagelige klær som oppfyller behovene i denne spesielle perioden av livet.


Boob Graviditetsbukser med rette ben

Boob Graviditetsbukser med rette ben

Hvis det er en rett graviditetsbukse du er ute etter, kan dette alternativet fra Boob være noe for deg. Med sin enkelhet er de et perfekt alternativ fordi de er så lette å bruke i ulike sammenhenger. Med en finere bluse kan du bruke dem på jobb eller når du vil føle deg fancy, med en t-skjorte er de en flott hjemmebukse og så videre.

Buksen er laget av en tett, interlockstrikket lyocell-jersey med stretch, noe som gjør at den er behagelig å ha på og ikke blir stiv eller har noe som gnager eller strammer. Modellen har smale ben med en flatterende rett avslutning, og buksen har en bred mansjett i midjen.

Materialet i lyocellblandingen er TENCEL™ lyocell kombinert med polyamid og elastan. Den rette graviditetsbuksen fås i størrelsene XS, S, M, L og XL. Lengden på innersømmen er 77 cm i størrelse M.

Varemerket Boob har valgt å nisjeinndele seg slik at det kun produserer klær for gravide og ammende kvinner. For at plaggene skal være så funksjonelle og allsidige som mulig, kan mange av plaggene brukes både når du er gravid og ammer. Det kan for eksempel være en genser som har en ammeløsning og samtidig plass til en voksende mage.

Materialene de bruker, er bærekraftige både i den forstand at de tåler å bli brukt, og i den forstand at de er bra for miljøet. De bruker for eksempel økologisk ull, økologisk bomull, resirkulert polyamid og ulike materialer som er produsert fra hurtigvoksende skoger eller ansvarlig skogbruk.


Boob joggebukse for gravide

Boob joggebukse for gravide

Boob har laget et par skikkelig myke sweatshirtbukser for gravide. Med alle endringene i kroppen kan det være ekstra viktig å ha klær som er behagelige og som kan tilpasse seg deg og kroppen din.

Disse buksene har ingen sømmer som gnager, og er også på andre måter svært fleksible og behagelige. Den brede linningen er lav, bena har strikk og buksen har lommer. Boobs sweatpants er i fargen Putty, som er en lys nyanse. Hvis du vil ha en matchende hettegenser, finner du den i Boobs sortiment.

Materialet er hovedsakelig økologisk bomull, men bomullen er blandet med noen få prosent elastan for å gjøre materialet mer elastisk. Stoffet er Oeko-Tex-merket, noe som garanterer at det både er økologisk dyrket bomull og et stoff uten skadelige kjemikalier. Genserbuksene fås i størrelsene S-XL, og den innvendige benlengden er 70 cm i størrelse M.

Boob er et merke som ønsker at bærekraftig forbruk skal bli den nye normen. De har vært en del av Bare Collective siden 2022 og jobber bevisst med å utvikle smarte plagg. Siden venteklærne deres ofte kan brukes like godt under svangerskapet som under amming, trenger du ikke å kjøpe så mange nye klær, noe som gjør det til et mer bærekraftig forbruk.

De velger også å bruke bærekraftige materialer som i minst mulig grad bidrar til klimaendringer og annen miljøpåvirkning. Med høy kvalitet og gjennomtenkt design er klærne laget med omtanke både for deg som er gravid eller nettopp har blitt forelder, og for planeten vår.


Lindex MOM belagt jerseybukse med avkortede ben

Lindex MOM belagt jerseybukse med avkortede ben

Lindex har laget en belagt trikotbukse med avkortede ben som er både stilig og myk å ha på seg. Materialet er slitesterkt, og siden buksen er svart, kan den kombineres med topper i ulike stiler. På den måten kan den brukes i nesten alle sammenhenger. Modellen har bred strikk i midjen, noe som passer godt for deg som venter barn, og bena er avkortede og lett utsvungne.

Det meste av materialet kommer fra resirkulert polyester, der for eksempel gamle PET-flasker tas vare på og brukes på nytt. Resultatet er et materiale som er betydelig mer ressurseffektivt enn mange av alternativene, ettersom det gjenbruker materialer som allerede er produsert.

Polyesteren er blandet med litt viskose og elastan for å få riktig stretch. MOMs jerseybukser fås i størrelsene XS-XXL, med en innersømlengde på 70 cm i størrelse M.

Når du leter etter mammaklær hos Lindex, er det MOM du skal se etter. Det er deres merke som passer for tiden når du er gravid eller nylig har fått barn. Det finnes også plagg som er tilpasset amming.

I sortimentet finner du kjoler, bukser, leggings, gensere og nattøy for gravide, og de har et godt utvalg av venteundertøy og undertøy som passer til amming. Lindex er et av de største moteselskapene i Europa og tilbyr undertøy og klær til kvinner og barn.

De har også kosmetikk og noe tilbehør i sortimentet. Lindex selger sine produkter over hele verden, i butikker og på nettet. Selskapet tilhører det finske Stockmann-konsernet.


Lindex MOM svart jerseybukse

Lindex MOM svart jerseybukse

Med Lindex’ svarte trikotbukse får du en stilig hverdagsbukse som du kan bruke både på jobb og hjemme. Modellen er enkel. En bred strikk i midjen og litt kortere ben er to detaljer som gjør buksen spesiell og stilig til tross for sin enkelhet.

Den elastiske linningen gjør at buksen sitter godt og støtter en voksende mage, og den kan brettes ned hvis du ønsker det. Passformen gir litt ekstra plass, noe som kan være fint når du venter barn.

Trøyen består av 95 % viskose blandet med litt elastan. Viskosen er LENZING™ ECOVERO™, et mer miljøvennlig alternativ som gjør materialet mer bærekraftig enn vanlig viskose. MOMs svarte jerseybukse fås i størrelsene XS-XXL. Siden modellen har de moteriktige litt kortere bena, er den innvendige benlengden i størrelse M 67 cm.

Lindex er et selskap som har eksistert siden 1950-tallet og har med tiden blitt et ledende internasjonalt moteselskap. MOM er deres varemerke for vente- og graviditetsklær. Lindex’ ambisjon er å gjøre en forskjell for fremtidige generasjoner.

De ønsker å gjøre en forskjell ved å arbeide for menneskerettigheter, ved å produsere mote som tar hensyn til miljø og klima, og ikke minst ved å styrke kvinners stilling.

Med MOM har Lindex et godt utvalg av klær for gravide og ammende, og de har også moteriktige plagg for kvinner som befinner seg et annet sted i livet. Sortimentet omfatter også undertøy, barneklær, kosmetikk og til en viss grad tilbehør.


Lindex Ekstra myk MOM-jeans med smal passform

Lindex Ekstra myk MOM-jeans med smal passform

Hvis du vil ha et par jeans som passer når du er gravid, kan Lindex MOMs supermyke jeans være noe for deg. Mange har jeans som hverdagsfavoritt, men det kan være vanskelig å bruke vanlige jeans når kroppen begynner å forandre seg.

Mammajeansene som Lindex har utviklet, er supermyke og fås i fargene denim og medium denim, som er en lysere blåfarge. Passformen er smal, og de ser ut som vanlige stretchjeans, bortsett fra at de har en bred mansjett i midjen.

Linningen sitter behagelig over den voksende magen og gjør at du kan fortsette å bruke jeansen så lenge du vil. Dessuten er den ekstra elastisk. Buksen har falske lommer og falsk gylf foran og ekte lommer bak.

For å skape den rette stretchige jeansfølelsen er buksen laget av bomull blandet med polyester og elastan. Buksene fås i størrelsene 34-46, og innersømlengden er 77 cm i størrelse 38.

MOM er et varemerke som tilhører Lindex, et av Europas største moteselskaper. Lindex startet sin virksomhet i mye mindre skala med salg av undertøy i en butikk i Alingsås. Etter hvert ble virksomheten utvidet med dameklær, og på 1980-tallet begynte de å selge barneklær.

I tillegg til at sortimentet har vokst over tid, har selskapet også ekspandert. I dag har Lindex rundt 450 forskjellige butikker. De selger også klærne sine på nettet, både i egne og andres nettbutikker. Under merkenavnet MOM har de samlet klær som passer når du venter barn eller ammer.


Cache Coeur SWEET HOME Gravid- og Ammebukser

Cache Coeur SWEET HOME Gravid- og Ammebukser

Cache Coeur har disse strikkede amme- og mammabuksene i sitt sortiment. SWEET HOME-buksen er perfekt til bruk gjennom hele svangerskapet og ammeperioden. Det myke og elastiske materialet gjør at den tilpasser seg kroppen din, og den fungerer godt som en allround hjemmebukse som kan kombineres med det meste.

SWEET HOME er svarte og lett melerte i fargen, og det at buksen er strikket, bidrar til å gjøre den smidig. Buksen har linning og brede mansjetter ved anklene.

Materialet i SWEET HOME er hovedsakelig polyester, men også noe viskose og elastan. Dette har gjort det mulig å skape en elastisk polyesterblanding. Blandingen gir en bukse som tåler graviditet og de forandringene kroppen gjennomgår.

SWEET HOME fås i størrelsene S, M, L og XL og er Øko-Tex-merket, slik at du kan være sikker på at stoffet ikke inneholder skadelige kjemikalier.

Cache Coeur er et merke som har eksistert siden 2008. Helt fra starten av har de valgt å fokusere på klær til deg som venter barn eller nylig har blitt mamma. Deres sømløse undertøy og komfortable amme-BH-er er kundefavoritter, og merket er mest kjent for disse plaggene.

De har også andre mammaplagg i sortimentet, som badetøy, ammestrømpebukser, ammekjoler, ammebukser, ammetopper, hettegensere og t-skjorter som er laget for å fungere under amming. Alle plaggene er myke og behagelige og designet for å gjøre hverdagen din bedre.


Når bør jeg begynne å bruke mammabukser?

Det finnes ingen regler for når du bør og ikke bør bruke mammaklær. De fleste klær er myke og behagelige og kan brukes selv om du ikke er gravid.

På samme måte kan du bruke vanlige klær under graviditeten hvis du har klær som passer deg og kroppen din. Det er også stor forskjell på hvor mye og hvor raskt magen vokser. Hvis en gravidbukse sitter godt og er behagelig å ha på seg, kan du begynne å bruke den!

Det er vanlig at kvinner opplever at klærne begynner å bli for trange rundt fjerde eller femte måned, og da kan det være et godt tidspunkt å skifte til mammabukser og andre mammaklær.


Se flere tips til gode mammaklær!

Recent Posts