Beste pufferjakke for barn 2024: Dun- og puffjakker for vinteren


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når vinteren nærmer seg er det mange som skjønner at garderoben kanskje må oppdateres litt når det kommer til yttertøy. Å investere i en virkelig god dunjakke til barnet ditt kan være en veldig god måte å sikre at barnet kan leke og ha det gøy ute uansett vær. I denne artikkelen skal vi derfor gå gjennom noen av de beste dun- og puffjakkene på markedet slik at du kan finne den som passer ditt barn best!

Mor bærer datteren på skuldrene i vinterlandskap, begge iført puffjakke

Hvilken puffjakke til barn er best i test?

En av våre favoritter er den fine, myke herlige Didriksons Digory Puffjacke. En meget rimelig barnejakke som finnes i flere deilige farger!

Ønsker du en litt tynnere, lett og fleksibel puffjakke, må du sjekke ut Polarn O. Pyrets lettvektsjakke. Komfortabel, stilig og lett å bevege seg i!

Den høyeste kvaliteten holder Helly Hansen JR Vision Puffy Jacket. Kvalitet fra verdens ledende merke innen funksjonelle vinterklær, med størrelser for både barn og unge.

For flere tips, se våre artikler om vinterjakker til barn, eller vinterdress!

Anmeldelser av 14 puffjakker til barn og unge

Under følger en guide hvor du finner et mangfold av ulike dunjakker og pufferjakker til barn og unge. Vi sammenligner alt fra hvor varm jakken er og hvor godt den tåler vann til ting som pris og design. Vårt håp er at veiledningen nedenfor vil være til hjelp og at du skal kunne finne en skikkelig god og varm jakke til barnet ditt.

Didriksons Yama puffjakke for barn

Didriksons Yama Puffjakke

Sjekk prisen på:

Hvis du ikke vil bruke for mye penger, men likevel vil ha en god jakke til barnet ditt, kan dette alternativet fra Didriksons være noe for deg. Med en varm og behagelig polstring vil den holde barnet ditt varmt under de fleste forhold og vær.

Når vi ser på designet er denne modellen også ganske stilig, selv om den kanskje ikke er den mest diskré. Den kommer i en gul eller turkis farge og er ganske kul, selv om den ikke faller i smak på det området.

En ulempe er at modellen dessverre kun er vannavvisende og ikke vanntett. Med mye lek og graving i snøen er det derfor en ganske stor risiko for at jakken blir våt og dermed ikke holder på varmen like godt. Vil du ha det aller beste når det gjelder vanntetting, er det kanskje andre modeller som gjelder i utgangspunktet.

Prisen er som sagt veldig bra på denne jakken og du betaler mindre enn for mange andre modeller i denne guiden. Ønsker du en jakke som holder barnet ditt varmt på kalde dager, men ikke trenger den dyreste på markedet, kan dette være et rimelig og virkelig godt alternativ.


Polarn O. Pyret Lett vannavvisende jakke

Polarn O. Pyret Lett vannavvisende jakke

Sjekk prisen på:

Også her har vi en litt enklere modell når det kommer til vinterjakker til barn. Dette er ikke en dunjakke, men en pufferjakke med litt enklere design.

Som alltid holder Polarn O. Pyret høy kvalitet på klærne, noe som også gjelder denne jakken. Verdt å forstå er at det ikke er en fullt funksjonell vinterjakke ved minusgrader, men hovedsakelig en jakke som passer for mildere vintervær, høstsesongen eller tidlig på våren. Den kan imidlertid også brukes som et mellomlag, under en tynn skalljakke.

Jakken er vannavstøtende, men ikke helt vanntett. Den vil derfor kunne tåle vann opp til en viss grense, men ved lengre lek i for eksempel snø og is kan man ikke være helt sikker på at den holder helt tett.

En veldig bra ting med denne jakken er imidlertid at den er helt laget av resirkulert materiale. Den resirkulerte polyesteren som utgjør jakken gjør at den kan være et virkelig godt alternativ for deg som bekymrer deg mye for klima- og miljøpåvirkningen som kleskjøpene dine har.

En annen fordel med denne jakken er prisen. Selv om det ikke er den varmeste, eller mest solide modellen på markedet, mener vi at det er fullt tilstrekkelig for mange i vårt langstrakte land, ikke minst før den virkelige vinterkulda setter inn. For deg som ikke skal på lange ferier på fjellet eller har barn som tilbringer timevis med å grave i snøen hver vinterdag, kan en jakke som denne være en verdig investering.


Helly Hansen JR Vision Puffy Jacket

Helly Hansen JR Vision Puffy Jacket

Sjekk prisen på:

Helly Hansen er et merke som når det kommer til jakker og annet yttertøy har et virkelig godt rykte. De er kjent for å lage klær som er betydelige og av høy kvalitet. Her har vi en skikkelig fin vattert jakke fra dette merket som kan være et alternativ for deg som vil ha noe rett over de aller billigste jakkene.

For det første er dette en av de flotteste jakkene i denne guiden. Den kommer i forskjellige tofargede modeller med farger som matcher hverandre veldig godt og de aller fleste barn vil nok like den verdsette en jakke som denne.

Selve merket har også blitt stadig mer populært de siste årene, selv blant ungdom og mange barn og unge ville stolt bære en jakke fra Helly Hansen.

Selv om det ikke er en dunjakke, i ordets rette forstand, er den veldig god til å holde varmen. Med polyamidfyll og resirkulert polyesterisolasjon holder den kalde vinder i sjakk og klarer å holde varmen selv når temperaturen faller godt under frysepunktet. Den er imidlertid ikke vanntett, men kun moderat vannavvisende.

Prismessig er dette som sagt rett over de billigste modellene på markedet. Er du på jakt etter en skikkelig fin jakke til barnet ditt, til en god pris, er dette en av de absolutt sterkeste kandidatene.


Nordbjørn Odense Lettvektsjakke

Nordbjørn Odense Lettvektsjakke

Sjekk prisen på:

Hvis du virkelig vil holde på kronene og spare mye når du kjøper en vinterjakke til barnet ditt, kan denne modellen være noe for deg. En virkelig lav pris med flere fine kvaliteter gjør den til en av de beste lavbudsjettalternativene på markedet.

Jakken er vann- og vindavstøtende. Barnet ditt vil med andre ord være både varmt og tørt i det aller meste av vær. Selv om den selvsagt ikke kan måle seg med de mest eksklusive modellene på disse områdene, kan en jakke som denne være tilstrekkelig å ha på til og fra bussen eller skolen, eller til kortere leker og aktiviteter ute i kaldere vær.

En stor fordel med akkurat denne jakken er at den kommer i mange forskjellige farger. Designet er ellers ganske enkelt og det er stor sjanse for at du finner et alternativ som virkelig passer ditt barn. Det finnes også nok av andre produkter fra samme merke å matche jakken med.

Når vi ser på prisen er dette som vi nevnte en av de billigste modellene. Vi synes absolutt det er verdt prisen, og du som ikke har et spesielt stort budsjett på vinterjakker til barnet ditt kan se nærmere på denne jakken fra Nordbjørn.


Petite Chérie Joly Puffjakke

Petite Chérie Joly Puffjakke

Sjekk prisen på:

Også her har vi en skikkelig billig variant når det kommer til vinterjakker til barn. Den lave prisen gjør selvsagt at den egentlig ikke kan konkurrere med de dyrere variantene når det kommer til ting som varme og vannmotstand, men for mange kan en modell som denne være ganske tilstrekkelig.

Hvis du leter etter en jakke som skiller seg litt ut og ikke bare er et kjedelig ensfarget design for barnet ditt, kan dette være for deg. Du finner modeller med en rekke mønstre, inkludert en rosa jakke med gult og svart leopardtrykk. Med andre ord perfekte motiver for de litt mindre barna som vil ha en morsommere jakke.

En virkelig god en tingen med denne modellen er at den er miljøvennlig impregnert uten fluorkarboner for å avvise vann og skitt. Du kan rett og slett føle deg trygg på at du med denne modellen gjør et smartere valg for miljøet i dette området.

Prismessig er dette som sagt blant de billigste modellene. Spesielt hvis du er ute etter noe ekstra, som skiller seg litt ut for barnet ditt, uten å måtte bryte banken, er dette en modell vi kan anbefale. Ønsker du en skikkelig varm jakke som holder seg tørr i all slags vær, finnes det nok bedre alternativer, men da må du også være forberedt på å betale litt mer.


Lyle & Scott Puffa Jacket

Lyle & Scott Puffa Jacket

Sjekk prisen på:

Har du litt større barn og ønsker å kjøpe en skikkelig fin vinterjakke som de kan ha på skolen eller når de møter venner, kan dette produktet fra Lyle & Scott være det perfekte valget. Jakken er ikke bare skikkelig stilig, men kommer også til en gunstig pris.

Som vi nevnte, er denne jakken en av de finere i denne guiden. Med et stilig, enkelt design, med et fint merke på brystet, vil dette appellere til de fleste unge og litt større barn.

Jakken finnes i en rekke stilige farger og størrelser og har også ulike modeller for både gutter og jenter. Det er derfor svært sannsynlig at barnet ditt vil finne noe som passer blant dette utvalget.

Jakken er også relativt varm. Det er kanskje ikke noe som bør brukes på de aller kaldeste dagene på en skiferie på fjellet, men vil passe fint som jakke i hverdagen, selv på de litt kaldere vinterdagene.

For å være så stilig kommer denne jakken også til en veldig god pris. Den rangerer like under snittet for denne typen jakke. Vi synes absolutt at dette er en modell som du som er ute etter en jakke til ditt litt større barn bør se nærmere på denne pufferjakken fra Lyle & Scott.


Peak Performance JR Argon Light Hood

Peak Performance JR Argon Light Hood

Sjekk prisen på:

Peak Performance er et merke som har et virkelig godt rykte blant ungdom og barn i dag. Dette er selvsagt ikke uten grunn og de produserer produkter som faktisk holder virkelig høy kvalitet. Her har vi en pufferjakke fra akkurat dette merket.

Som vi kommer inn på mer senere, er dette en litt dyrere jakke. Det er derfor ganske synd at den ikke lever opp til det man kan ønske seg når det kommer til varme. Denne modellen er ikke spesielt varm og barnet ditt må kanskje ta på seg litt pels under jakken for å takle de kaldeste vinterdagene uten å fryse.

En ting som imidlertid kan nevnes som en fordel, er at jakken er virkelig lett og fleksibel og rett og slett ikke kommer i veien eller gjør den vanskelig å bevege seg. Den kommer også i flere stilige farger som lar barnet ditt velge den som passer dem best.

Når det er sagt er dette litt av et statusmerke når det kommer til jakker og det gjør også at prisen stikker en del. Er du på jakt etter en fin jakke til ditt litt større barn kan vi anbefale denne modellen, men vil du ha mye varme for pengene er det andre produsenter som tilbyr mer.


Lindex vattert jakke

Lindex vattert jakke

Sjekk prisen på:

Her har vi en kjempefin jakke fra Lindex som passer deg med et barn som liker å kle seg med litt stil. Selv om det kanskje ikke er det varmeste på markedet, kan det være tilstrekkelig for de aller fleste som for eksempel er ute etter en jakke til å ha på skolen.

Til å begynne med er designet på denne modellen veldig fin. Med et stilig ensfarget design og betydelige og store «puffs» er dette en modell som vil bli satt pris på av de aller fleste barn.

En veldig bra ting med denne modellen er også at den er helt laget av polyester. Dette gjør denne jakken til et perfekt alternativ for deg som ønsker å redusere det økologiske fotavtrykket vi lager når vi kjøper klær.

Jakken er vannavstøtende og lett vattert. Som vi allerede har nevnt er den ikke den varmeste på markedet, men den kan fint fungere som vinterjakke, i alle fall i de litt mildere delene av vårt langstrakte land.

Prismessig er dette også et produkt som gir mye for pengene. Den er bare litt dyrere enn de aller billigste variantene og er derfor et perfekt alternativ for deg som ønsker en fin jakke til barnet ditt uten å måtte bruke alt for mye på det.


Swedemount Junior Branäs Jacket JR 2.0

Swedemount Junior Branäs Jacket JR 2.0

Sjekk prisen på:

Er du på jakt etter en god jakke til ditt barns skiferie, kan en slik jakke være det du leter etter. Med et solid design og et sporty utseende vil dette kunne gjøre ferien på fjellet til et virkelig høydepunkt.

Designet er stilig, med skikkelige «puffs» som ikke bare holder barnet varmt, men også tilfører mye rent estetisk verdi. Med flere forskjellige mønstre i sporty farger og glidelåser i andre fartsfylte nyanser vil du ikke ha problemer med å komme i humør for en dag i bakken når du sitter bruk denne jakken. Et lite motiv av et fjell er også trykt på brystet, noe som er veldig fint.

Ellers er denne jakken varm, vannavvisende og vindtett. Barnet ditt vil med andre ord kunne holde seg både varmt og tørt i denne jakken. En annen veldig bra ting er at den har en stor hette, som er perfekt for dager når det snør mye.

Når vi ser på prisen er denne billigere enn mange andre modeller på markedet. Med tanke på det stilige og sporty designet, samt de solide og varmende egenskapene, synes vi det er et rimelig alternativ for å si det mildt. Går dere på ski sammen som familie, er dette et produkt vi kan anbefale på det varmeste.


Nautic Light Jacket Jr

Nautic Light Jacket Jr

Sjekk prisen på:

Her har vi en annen jakkemodell som passer deg som ikke vil bruke for mye penger. Dessverre må vi også si at den lave prisen påvirker de andre egenskapene til denne modellen og den når ikke opp til de litt dyrere variantene når det kommer til flere forskjellige ting.

Hvis vi starter med å se på designet, er ikke dette den peneste jakken. Med et blankt preg på utsiden føles den litt plastikkaktig og det merkes dessverre at det er et budsjettalternativ. Det er imidlertid verdt å nevne at den kommer i flere forskjellige farger slik at barnet ditt kan velge den de liker best.

En annen ting som bør nevnes når det kommer til denne jakken er at den ikke er den varmeste. Den mangler for eksempel hette og vil nok dessverre ikke egentlig være nok på de kaldeste vinterdagene.

Skal vi trekke frem et positivt aspekt er det imidlertid at denne modellen kan pakkes i en liten koffert eller en bag som ser litt ut som en sammenrullet sovepose. Dette gjør at den lett kan tas med på tur og vil ikke ta så mye plass i løpet av den tiden av året den ikke er i bruk.

Som vi nevnte er dette en billig jakke og vil du spare en krone eller to og ikke plages av det blanke designet kan det selvsagt være verdt en nærmere titt.


Didriksons Digory barnejakke

Didriksons Digory barnejakke

Sjekk prisen på:

Ønsker du en god og solid vinterjakke til barnet ditt, men ønsker å spare på klimabelastningen, kan dette være alternativet for deg. Denne jakken fra Didriksons kommer også til en god pris.

Designet på denne er ikke akkurat diskret, men vi vil definitivt vurdere det som veldig stilig. Jakken finnes i ganske sterke farger og detaljer som syntetisk pelsen rundt kragen gjør mye for helhetsinntrykket. Didriksons Digory er tilgjengelig i både lyse, klare farger, og i en litt mer nøytral marineblå.

Dette er som sagt en jakke som ble produsert mens man tenkte på miljø og klima. For eksempel er det sikret at fôret i jakken er laget av resirkulert polyester. En annen virkelig god ting er at den er produsert basert på et spesielt system som sørger for at fargingen av jakken koster mindre vann, energi og kjemikalier.

Som vi også nevnte kan denne modellen være et godt alternativ for de som ønsker å spare litt penger da den kommer til en gunstig pris. Ønsker du å kjøpe en litt mer klimasmart jakke til barnet ditt, uten å måtte betale for mye, kan dette være det perfekte alternativet.


Bergans dunjakke for barn

Bergans Kid's Down Jacket

Sjekk prisen på:

For deg som ønsker en skikkelig varm jakke til barnet ditt om vinteren, er denne dunjakken fra Bergans absolutt et alternativ du bør se nærmere på. Faktisk er det få andre jakker på markedet som kommer opp til det nivået denne gjør når det gjelder å holde barnet ditt varmt og tørt om vinteren.

En ting som gjør jakken annerledes enn de andre modellene i denne guiden er at den er helt vanntett. Den er også vindtett. Det skal med andre ord fryktelig mye til for at barnet ditt blir vått eller kaldt når det er ute og leker, nesten uansett vær.

I tillegg er denne jakken fylt med 80% dun og 20% ​​fjær. Dette er en av de absolutt varmeste måtene en jakke kan stappes på, og den vil derfor være ekstremt varm og behagelig. Dette i kombinasjon med høy krage, helt tett glidelås og mye annet gjør at svært lite kulde vil kunne skli inn i denne jakken.

Selv om det utrolig solide designet gjør jakken litt dyrere enn noen andre, skiller den seg ikke ut så mye som du kanskje tror. Vi synes dette er et virkelig rimelig alternativ og ønsker du en skikkelig varm jakke til barnet ditt som kan takle de verste vinterdagene uten problemer, kan vi anbefale denne jakken på det varmeste.


Nike Sportswear Hettejakke med syntetisk fôr

Ikke på nett, finn i butikk.

Med denne jakken tar vi et lite steg opp når det kommer til prisen på vinterjakker og den er litt dyrere enn variantene over. Nike har imidlertid, som med de fleste av sine produkter, her produsert et virkelig sporty og stilig alternativ som har flere gode egenskaper som gjør det verdt pengene.

Jakken er som sagt veldig fin og har et litt mer sporty utseende. Et perfekt alternativ for skiferien, men også å bære til og fra for eksempel fotballtrening når det er kaldt i været.

Modellen er fôret med fleece på innsiden og en type syntetisk fôr i selve jakken. På denne måten vil barnet ditt kunne holde seg varm selv om været er veldig kaldt.

En annen veldig bra ting er at denne jakken er designet for å være ekstra slitesterk. Å la det gå i arv mellom flere barn, eller gi det videre til noen andre som trenger det når barnet har vokst fra det, er bra for både miljøet og lommeboken.

Prismessig koster dette litt mer enn modellene over og det er egentlig ikke alternativet for deg som virkelig vil spare penger. Men ønsker du en stilig og varm jakke som også er skikkelig slitesterk, synes vi absolutt du bør se nærmere på denne jakken fra Nike.


Nike Sportswear polstret jakke junior

Ikke på nett, finn i butikk.

For de litt mindre barna har Nike produsert enda en pufferjakke her. Også denne har flere fine funksjoner som gjør den til et attraktivt alternativ, samtidig som den kommer til en veldig god pris.

Det skal imidlertid nevnes at denne jakken er perfekt for å leke ute i snøen. Den er vannavstøtende og foret med et syntetisk fôr, noe som betyr at barnet ditt vil være varmt og tørt under de aller fleste forhold.

Jakken er også veldig lett og fleksibel. Det betyr at det ikke vil være i veien for barna som liker å være veldig aktive utendørs.

Når det er sagt, kommer denne modellen til en veldig god pris. Er du på jakt etter en god jakke fra et etablert merke, er dette et av de billigste alternativene du finner. Liker du også det litt spesielle designet, kan vi rett og slett si at vi synes denne jakken er en skikkelig hit.


Hva er en dunjakke?

En dunjakke er akkurat som du kan høre på navnet en jakke som er proppet med dun. Dunen er ofte tatt fra fugler som gås eller and. I mange tilfeller består ikke fôret av hundre prosent dun, men en kombinasjon av dun og fjær.

Dunjakker er en av de absolutt varmeste typene jakker som lages. Faktisk, stort sett alle som drar på ulike ekspedisjoner til virkelig kalde steder som eksempel vis stavene, sørg for å ha en jakke og bukse som er proppet med dun. Skal du ha det aller varmeste bør du med andre ord kjøpe en dunjakke.

Hva er en lett jakke?

En lettvektsjakke er en jakke som er designet for å være fleksibel og lett og er derfor ikke den varmeste jakken sammenlignet med for eksempel dunjakker.

Det som imidlertid gjør denne typen jakker populære er at de kan brukes stort sett hele året. Ved å tilpasse de andre klærne du bruker, kan denne typen jakke passe både på vårdager og under den kalde vinteren. Her kan du velge mellom enten å legge på mange lag under jakken, eller supplere den med en såkalt skalljakke som bæres utenpå lettjakken og gir ekstra beskyttelse mot både vind og kulde.

Fôret på lette jakker kan variere. Det er de som inneholder dun og de som er foret med polyester. En dunjakke er selvsagt varmere, men dette gjør også at prisen skiller seg litt ut sammenlignet med lette polyesterjakker.

Hva er en pufferjakke?

Pufferjakker er en modell av jakker som mer eller mindre har tatt over markedet de siste årene. Du vil sannsynligvis kjenne igjen en når du ser den, med forskjellige seksjoner hver fylt med stuffet som brukes til jakken.

Mange synes rett og slett at denne typen jakke er skikkelig stilig og for mange er en pufferjakke det opplagte valget. En ting som imidlertid bør nevnes med denne typen jakker er at de selvfølgelig er litt større og litt mer klønete og uhåndterlige. Med andre ord, kanskje ikke det aller beste valget for skiløypene eller andre fysiske aktiviteter vinterstid.

Hvordan jakkene er fôret kan variere og det vanligste er at de er fylt med polyester eller dun. Det er med andre ord pufferjakker som er skikkelig varme og kan brukes hele vinteren, mens andre passer bedre til vår eller høst.

Det har også blitt mer og mer populært de siste årene med litt lengre pufferjakker som strekker seg godt ned under midjen. Det er med andre ord mange forskjellige typer og modeller å velge mellom innenfor denne kategorien.

Hvilke materialer kan brukes som fôr i en dunjakke?

For at en jakke skal klassifiseres som en klassisk dunjakke, er det først og fremst dun som må brukes for å fore den. Som vi nevnte ovenfor kan denne dunen komme fra forskjellige fugler, men det vanligste er å ta dun fra gås eller and. Det er også veldig vanlig å blande denne dun med en viss prosentandel av vanlige fjær, så en dunjakke er stort sett ikke bare foret med dun alene.

Det finnes selvfølgelig også jakker som ligner eller imiterer dunjakker, men som har en syntetisk polstring. Det vanligste er at jakken er foret med polyester. Denne er ikke fullt så varm og den gjør også stort sett jakken litt tyngre og litt mer ugreit å ha på.

En ting som imidlertid kan nevnes er at en jakke foret med polyester eller fleece kan være et mer miljøvennlig valg. Det er mange modeller som er laget utelukkende av resirkulert polyester, som kan komme fra alt fra gamle klær til PET-flasker. På denne måten passes det på å redusere utslippene som produksjonen av klær bidrar til.

Er en dunjakke bra for barn?

Det er flere forskjellige fordeler og ulemper ved å investere i kun én dunjakke til barnet ditt. Her er noen av dem.

Fordeler med dunjakker

Skikkelig varm: En dunjakke er blant de varmeste tingene du kan investere i til barnet ditt. Hvis du virkelig vil sørge for at barnet ditt holder seg varm om vinteren, selv på de absolutt kaldeste dagene, kan en dunjakke være det perfekte alternativet.

Lett: I motsetning til mange andre typer virkelig varme jakker, er ikke en dunjakke spesielt tung. Den lave vekten gjør jakken lett å ha på seg selv om du driver med litt mer intense aktiviteter utendørs.

Ulemper med dunjakker

Koster mye: En ting som bør nevnes som en ulempe er at dunjakker lett skiller seg litt ut i pris. Er du på jakt etter det billigste kan det med andre ord lønne seg å lete blant syntetiske modeller i stedet.

Kan være skjøre: Noen dunjakker kan ha et ganske tynt ytterstoff som risikerer å rives i stykker hvis de blir fanget i en busk eller annen skarp gjenstand. Dette er selvsagt spesielt aktuelt for barnejakker, da barn ofte leker uten å tenke på om klærne kan gå i stykker.

Vi håper at disse tipsene vil være nyttige og at de sammen med guiden ovenfor vil kunne hjelpe deg med å finne den absolutt beste vinterjakken til ditt barn!


Se flere tips om vinterklær til barn!

Recent Posts