Beste vinterjakke for barn 2024: Best i test overtrekksjakker for vinteren


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når vinteren feier over oss, er det fornuftig å ha de riktige klærne klare. Barn trenger varme yttertøy, og det vanligste er å enten bruke vinterkjeledress, eller en nydelig vinterjakke med et par overtrekksbukser. Her anbefaler vi noen av de beste vinterjakkene for barn, i flere forskjellige prisklasser!

Barn utendørs i snøen med vinterjakke på

Hvilken vinterjakke for barn er best i test?

Den beste kvaliteten opprettholdes av Polarn O. Pyrets Weather Pro. En førsteklasses jakke som vil vare i mange år!

✅ Svært høy kvalitet

Po.p Weather Pro® Vattert Jakke

En av våre absolutte favoritter er Didriksons Lun vinterjakke. Den er rimelig billig, veldig stilig og holder varmen utmerket. En perfekt allværsjakke å ha på seg hele vinteren!

✅ God verdi for pengene

Didriksons Lun vinterjakke

Hvis du vil ha en varm og lun puffyjakke, anbefaler vi på det sterkeste å sjekke ut vinterjakkene fra Wheat. Stilige, trendy og svært komfortable!

✅ Varm og luftig

Wheat Puffer Jakke Yrsa Pale Lilac Berries

Hvis du vil ha en litt billigere jakke, bør du sjekke ut vinterjakkene fra Lindex. Finnes i mange modeller for både barn og ungdom, til gode priser!

✅ Bredt utvalg av rimelige jakker

Lindex Vannavstøtende, lang boblejakke

Mange flere vinterjakker finner du lenger ned i artikkelen!

Se også liste med tips om flere dun- og puffjakker til barn!

Anmeldelser av 14 forskjellige varme jakker for barn

Her er en nærmere titt på alle vinterjakkene for barn som vi har sett nærmere på i vinter!

EQPE Qanuk Ski Jacket 2.0 JR

Mørkerød EQPE Qanuk Ski Jacket 2.0 JR med RECCO-reflektorer og avtagbar hette.

EQPE Qanuk Ski Jacket 2.0 JR er en pålitelig og funksjonell skijakke designet spesielt for unge vinterentusiaster. Denne jakken er et ideelt valg for juniorer som ønsker å tilbringe vintersesongen utendørs, enten det er i skibakken eller med andre vinteraktiviteter.

Med hovedmaterialer av 100% resirkulert polyester, er denne jakken et bærekraftig valg. Den har en PFC-fri DWR-behandling som gjør jakken motstandsdyktig mot både kulde og vått vintervær, og sørger for at barnet forblir tørt og varmt gjennom dagen.

En av de fremste funksjonene til Qanuk Ski Jacket 2.0 er dens RECCO-reflektorer, som er en sikkerhetsfunksjon designet for å gjøre brukeren mer synlig i tilfelle en ulykke. Dette er en viktig detalj for de som tilbringer mye tid i snørike områder.

Jakken er også utstyrt med flere praktiske funksjoner som snølås, avtagbar hette og justerbare ermekanter med borrelås. Dette, kombinert med toveis-stretch, gir total komfort og bevegelsesfrihet.

Med flere smarte og godt plasserte lommer, inkludert en lomme for heiskort og lommer med glidelås, er det enkelt for juniorer å ta med seg små nødvendigheter. YKK-glidelåser og ermekanter i lycra er også verdt å nevne for deres holdbarhet og komfort.

Med en vannsøyle på 10 000 mm og en pusteevne på 10 000 g, er EQPE Qanuk Ski Jacket 2.0 et solid valg for alle juniorer som søker en vind- og vannavvisende jakke med smarte detaljer og høy funksjonalitet.

Å ha en jakke som denne gjør det mulig for de unge å nyte vintersesongen til det fulleste, uten å bekymre seg for værforholdene. Og med de justerbare og allsidige funksjonene, er denne jakken et toppvalg for aktive ungdommer.

Alt i alt, er EQPE Qanuk Ski Jacket 2.0 JR en pålitelig og funksjonell følgesvenn for alle vinteraktiviteter, kombinert med stil og bærekraftighet.


Mini A Ture Baby Wen Anorakk

Baby Wen Anorakk fra Mini A Ture med stor lomme og merkets signaturstjernereflektor

Mini A Ture Baby Wen Anorakk er en komfortabel og funksjonell ytterjakke, ideell for småbarn som er klare for vintermoro. Denne blå anorakken er både varm og stilig, noe som gjør den til et utmerket valg for kalde dager.

Anorakken er produsert med en kombinasjon av 100% resirkulert nylon og polyester, noe som gjør den til et bærekraftig valg. Med et THERMOLITE® polstringslag på 65% polyester og 35% resirkulert polyester, gir anorakken god varmeisolasjon.

En av de standout-funksjonene er jakkens teipede sømmer, som forsterker vanntettheten, med en rating på 12 000 mm, samt dens pusteevne på 8000 g/m2/24 h. Dette sikrer at barnet forblir tørt og komfortabelt, selv under aktiv lek i snøen.

I tillegg til dets tekniske egenskaper, kommer denne anorakken med praktiske funksjoner som en stor lomme på framsiden, ideell for oppbevaring av små skatter, og sløyfer ved håndleddet for å feste favorittvottene. For enkel påkledning er det en glidelåslukking bakpå.

Det er tydelig at sikkerheten er en prioritet, med inkluderingen av merkets signaturstjernereflektor i lommen. Dette er viktig for økt synlighet i lavt lys.

En annen praktisk funksjon er at anorakkene i størrelser opp til 86 cm har en ribbet krage, mens størrelsene over har en vanlig krage, dette tilfører et ekstra lag med komfort og tilpasning basert på alder.

Det er også verdt å nevne at anorakken er OEKO-TEX-sertifisert, fluorokarbonfritt og har et BIONIC-FINISH®ECO, som gir ekstra beskyttelse mot vann og smuss.

Sist, men ikke minst, er anorakken testet for slitestyrke og har vist seg å tåle over 50 000 gnisninger. Dette betyr at den kan tåle den typiske slitasjen som småbarnsjakker ofte utsettes for.

Alt i alt, Mini A Ture Baby Wen Anorakk tilbyr en kombinasjon av varme, komfort, stil og bærekraft, gjør det til et solid valg for vintergarderoben. Husk å følge vaske- og bruksanvisningen for å bevare jakkens kvalitet og funksjonalitet over tid.


Wheat Puffer Jacka

Wheat Puffer Jacka, laget av 100 % resirkulert polyester, med avtagbar hette og refleksdetaljer

Wheat Puffer Jacka er en klassisk pufferjacka som er ideell for kalde høst- og vinterdager. Den kommer fra et dansk kvalitetsmerke og er et bra og varmt alternativ for barn. Jacka er tilgjengelig i størrelser som passer barn på cirka 4 år til cirka 10 år.

Jacka er produsert med omtanke for miljøet, med yttermateriale, teknisk stoppning, og fôr alle laget av 100 % resirkulert polyester. Dette gjør det til et godt valg for de som er miljøbevisste.

Med en vannsøyle på 8 000 mm og en pusteevne på 5 000 g/m2/24 timer, gir denne jacka en god balanse mellom vanntetthet og pusteevne. Imidlertid, da pufferstilene ikke har teipede sømmer, er det viktig å merke seg at jacka ikke er helt vanntett. Den har også en fluorfri vann- og smutsavvisende finish (BIONIC FINISH ECO) som gir en ekstra beskyttelse mot vær og vind.

Wheat Puffer Jacka har en normal passform og inkluderer flere funksjonelle detaljer som en avtagbar og justerbar hette, ribbestormmansjetter og sidofickor med ficklock og tryckknappar. Reflekser er også inkludert for ekstra sikkerhet i lavt lys.

Et annet pluss er at denne jakken er Standard 100 fra OEKO-TEX®-sertifisert og PFC-fri, noe som betyr at den er testet for skadelige stoffer og er trygg for sensitiv hud.

Selv om jacka har flere positive egenskaper og funksjoner, er det viktig å følge vaske- og bruksanvisningene nøye for å sikre at produktet varer lenge.

Alt i alt er Wheat Puffer Jacka et stilig, varmt og funksjonelt valg for barn i de kaldere månedene, og det miljøvennlige aspektet er et stort pluss.


Didriksons Lun vinterjakke

Didriksons Lun vinterjakke

Dette er en veldig fin kvalitetsjakke fra det populære svenske merket Didriksons. Det er en varm fôret jakke av virkelig høy kvalitet, med mange godt designede detaljer. Vi liker utseendet til Didriksons Lun veldig godt, de bruker unike fargekombinasjoner og har gjort en veldig god jobb med disse stilige vinterjakkene!

Jakken er funksjonell og har mange virkelig gode kvaliteter som trengs om vinteren. Den er varm og polstret, så vel som både vann- og vindtett. Sømmene rundt jakken er teipet og helt forseglet. I tillegg har materialet en veldig god pustefunksjon, noe som gjør det behagelig å ha på seg under lek og moro om vinteren.

Selvfølgelig har Didriksons jakke praktiske funksjoner på plass, for eksempel reflekser, avtakbar hette og lommer som kan lukkes med glidelåser. Inne er det også en navnelapp slik at du enkelt kan merke jakken med barnets navn.

Et veldig praktisk trekk som er vanlig i Didriksons barneklær er at de kan utvides. Jakken har såkalt ”Extend Size”-funksjon slik at du kan åpne et par sømmer og trekke ut ermene. Da vil jakken være opptil en størrelse større. Det er en veldig god idé, da du deretter kan bruke jakken i noen årstider lenger enn vanlig!

Ifølge oss er Didriksons Lun vinterjakke på mange måter den perfekte barnejakken for vinteren. Det er ikke for dyrt, det er stilig og fremfor alt utrolig varmt og funksjonelt. Den er holdbar, og takket være forlengelsen er denne jakken en investering som vil vare i flere år. En av de absolutt beste vinterjakkene for barn akkurat nå!


Lindberg Anorak vinterjakke

Lindberg Anorak vinterjakke

Dette er en veldig lett og glatt vinterjakke fra Lindberg, som passer for barn som elsker å leke ute i snøen, i akebakken og så videre.

Lindberg Anorak er betydelig jevnere enn mange andre vinterjakker takket være det litt elastiske materialet. Den er laget av polyester med fem prosent e-butikk, som er merkbar i det elastiske stoffet. Det føles enkelt og behagelig å ha på seg når du løper opp og ned bakkene eller spiller og flytter ut i skolegården.

Samtidig er jakken varm og komfortabel med fôr i nylon. Den er også vanntett med en vannsøyle på 15 000 mm, noe som gjør den til en perfekt jakke for all slags vær hele vinteren. Jakken er impregnert med Rudolf Bionic Eco Finish, en organisk behandling som er fri for fluorokarboner og skadelige kjemikalier.

Jakken er gjenget over hodet, men kan åpnes via to glidelåser, noe som gjør det enkelt å komme seg av og på. Den har en stor lomme på magen og mange andre smarte funksjoner som reflektorer og en avtakbar hette.

Hvis barnet ditt er aktivt og liker bevegelse eller vintersport, er dette en fenomenalt god vinterjakke. Lindberg Anorak er en av de mest komfortable jakkene, samtidig som den er veldig varm og har veldig gode isolerende egenskaper. En super anbefaling for denne jakken, helt sikkert!


Nordbjørn Avalanche jakke

Nordbjørn Avalanche jakke

Veldig rimelig jakke fra Nordbjørn, med god funksjon og stilig design. Perfekt hverdagsjakke i vintermånedene.

Nordbjørn Snøskred er vanntett opp til 10 000 mm, noe som er utmerket da det fungerer bra i de fleste værforhold. Jakken går ganske langt ned og dekker hoftene, noe som gjør den god til å holde seg varm. I tillegg har den mange gode og praktiske funksjoner som:

Både glidelås og knapper for å holde tett.

  • Romslige lommer foran.
  • Reflekser langs armer og skuldre.
  • Hette som kan fjernes.

Det som er verdt å vurdere når det gjelder denne jakken, er at den kan føles ganske liten i størrelse. Med et ekstra lag med klær under, blir det lett litt stramt, så det kan være lurt å kjøpe hvilken som helst størrelse større. Det er heller ikke den mest bevegelige jakken, og hvis den er stram, kan det føles stivt å bevege seg rundt i.

Nordbjørn Avalanche er i alle fall kanskje den rimeligste vinterjakken for barn vi har sett på. Det er en god hverdagsjakke å ha på seg, for eksempel til skolen og lignende. Hvis du vil ha noe litt billigere, kan vi absolutt anbefale det!


Lindex vannavstøtende boblejakke

Lindex vannavstøtende polstret jakke

Lindex har en evne til å produsere rimelige klær som samtidig er av meget høy kvalitet. Denne polstrede jakken er et godt eksempel på det! Den passer for litt større barn, fra ca. 7 år opp til 13-14 år.

Jakken er ganske enkel designet, med monokrom og ren stil og noen godt plasserte reflekser. Lindex vinterjakke er polstret og har blitt overflatebehandlet med BIONIC FINISH® ECO som gjør den vannavvisende og holder seg tørr i det meste av været. Materialet er laget av resirkulert polyester.

Inne i kragen er det et mykt og varmende fleecefôr, noe som gjør det varmt og koselig når jakken er lukket og det er kaldt ute. På jakken er det gode lommer på sidene som kan lukkes med trykknapper. Det er også en god innerlomme som kan lukkes med borrelås.

På baksiden har jakken en litt ekstra lang del som bidrar til å holde varmen ned til beina. Den enkle stilige designen får mange litt større barn til å føle seg bra med å ha jakken til skolen, selv når de har begynt å bli litt mer motebevisste og kresne om hvordan klærne ser ut.

Alt i alt er Lindex vannavvisende boblejakke et godt eksempel på en billig jakke, som samtidig har alle funksjonene du kan ønske deg fra en god vinterjakke. Jakken er best som et hverdagsplagg for litt større barn rundt 8-14 år, å måtte gå på skole og i hverdagen på sen høst og vinter.


Didriksons Digory Puffjakke

Didriksons Digory Puffjakke

Dette er en veldig lett og myk jakke fra Didriksons. Selv om det føles ganske tynt, har det veldig gode isolerende egenskaper og holder varmen uventet god.

Didriksons Digory er vannavvisende, men ikke helt vanntett. Det fungerer bra om vinteren selv når det snør, men hvis det er mildt vær og regn, er det ikke det beste alternativet. Deretter er for eksempel en foret regnjakke å foretrekke.

Jakken er veldig stilig og veldig behagelig å ha på seg. Den har en rekke praktiske funksjoner som lommer på sidene, godt fôr i fleece og reflekterende detaljer på baksiden. Hetten er varm og komfortabel med fuskepels og kan løsnes.

Andre positive detaljer som er verdt å nevne er at polyestermaterialet som brukes til å produsere jakken, resirkuleres. Fargen på fôret kommer fra såkalt ”Solution Dye”-teknologi, som er en miljøvennlig metode for farging av syntetiske materialer.

Didriksons Digory er en veldig populær skolejakke som kommer i mange fine farger. Den er tilgjengelig i størrelser som er egnet fra nyfødt opp til ca. 10 år. Vi synes det er best for barn i skolealder.


Reima Moomin Lykta

Reima Moomin Lykta

En utrolig søt og fluffy vinterjakke for små barn opp til ca. 5 år. Motivet til jakken er det fantastiske landskapet fra Mummitroll-verdenen. En vinterjakke for barn fra Reima, som er både varm og veldig søt.

Det er en dunjakke som er varm og luftig i fôret med 60% ned og 40% fjær. Jakkens materiale består ellers av polyester med detaljer i polyuretanlaminat.

Jakken er egnet om vinteren fra ca. 0 grader ned til -20 °C. For denne jakken har Reimatec brukt mange materialer av utrolig høy kvalitet:

  • Det ytre materialet behandles med BIONIC-FINISH®ECO.
  • Fellex® isolasjon i fôret, som også er godkjent i henhold til Bluesign®.
  • Ekte illustrasjoner fra historiene om Mummitrollene.

Jakken holder tett og har elastiske ermer for ikke å slippe inn kald luft. Jakken har også lommer med glidelås på sidene og en avtakbar hette.

Alt i alt er Reima Moomin Lykta kanskje en av de fineste vinterjakkene for de små barna. Det føles utrolig lett og luftig å ha på seg, men isolerer og holder varmen utmerket selv når vinden er kald. En flott jakke for små mummitroll ganske enkelt!


Polarn O. Pyret Vinterjakke Weather Pro

Polarn O. Pyret Vinterjakke Weather Pro

Dette er en veldig populær kvalitetsjakke fra et av våre absolutte favorittmerker akkurat nå. Polarn O. Pyret Weather Pro er en vanntett jakke som holder ute kulde, vind, regn og snø. Det er virkelig en fin jakke som passer for både små og store barn.

En stor fordel med Weather Pro vinterjakke er at formen er veldig mobil. Armene er buet i designet, noe som gjør at barnet naturlig kan bevege seg i en jakke under alle spill og aktiviteter. På slutten av ermene er det en borrelåsfeste for å holde den stram.

På bunnen av jakken kan du justere den i størrelse, og den går også litt lenger ned på ryggen for å holde deg stram og varm hele veien rundt.

En annen god detalj som er veldig nøye designet er en glidelåsbeskyttelse øverst. Det hindrer gnaging mot ansiktet. Glidelåsen er også dekket av et spesielt vindskjermende materiale som gjør det ekstra tett og holder unna vind og stormfullt vær.

Polarn O. Pyret Weather Pro har flere smart plasserte lommer. Du har en lomme på ermet som er perfekt for et skipass hvis jakken skal brukes når du står på ski. På forsiden er det to store lommer med glidelåser og varmt fôr i fleece, samt på brystet en annen nyttig lomme.

Denne jakken er utrolig populær, og dessverre er den noen ganger utsolgt på nettet. I alle fall anbefaler vi å sjekke om den er tilgjengelig akkurat nå, fordi Polarn O. Pyret Winter Jacket Weather Pro etter vår mening er en av de aller beste vinterjakkene som er tilgjengelige for kjøp.


Nordbjørn Minilanche Vinterjakke

Nordbjørn Minilanche Vinterjakke

Denne jakken fra Nordbjørn er veldig billig og har et supersøtt mønster og kommer i flere forskjellige farger. Det er en rimelig tynn jakke, men fortsatt varm og egnet for vinteren med de riktige klærne under.

Jakken er litt kortere, som har både fordeler og ulemper. Det gir litt bedre bevegelse av bena og hoften, men samtidig holder den ikke varmen like godt. Det kan suppleres med et par gode overtrekksbukser for et komplett vinterutstyr.

Nordbjørn Minilanche har en rimelig god vanntetting som skal brukes i de fleste vintermånedene, selv om den ikke tåler for mye vann. Den er foret med fleece og holder bort vind og kulde tydelig godkjent.

På jakken er det gode standarddetaljer som frontlommer og en hette for å beskytte mot vind og snø.

Jakken er veldig søt, og med prisen i tankene er det et veldig godt produkt. Hvis du ikke vil bruke mer penger enn absolutt nødvendig, er Nordbjørn Minilanche et helt ok alternativ!


Reima Mutka

Reima Mutka Vinterjakke

Dette er en parkasjakke i små størrelser, perfekt for barn fra rundt 1-5 år. Det er en komfortabel og veldig stilig jakke av virkelig høy kvalitet. Finske Reimatec er kjent for sine varme og bærekraftige vinterklær for barn, og dette er en av deres mange fine vinterjakker.

Jakken er vanntett og holder varmen utrolig god. Den er egnet for kalde vinterdager og er i stand til å holde babyen varm i temperaturer ned til minus 30 grader Celsius. Alle sømmer på jakken er helt vanntette og jakken er overflatebehandlet med BIONIC FINISH®ECO.

Frontlommene er store og romslige for votter og annet tilbehør. I midjen kan jakken justeres for å passe til babyens kropp, og det samme gjelder på slutten av mansjettene.

Andre fordeler med Reima Mutka inkluderer at materialet er rimelig elastisk, noe som gjør at det føles lett å bevege seg rundt i. Det har også en god pusteevne og materialet blir ikke fuktig og svett på innsiden.

Alt i alt er Reima Mutka en utrolig fin barnejakke for de små. Hvis du bor langt nord og trenger noe veldig varmt, er dette et fint alternativ.


Kuling Monterosa vinterjakke

Kuling Monterosa vinterjakke

Denne varme jakken fra Kuling er tilgjengelig i svært mange størrelser og det er lett å finne en som passer. Tilgjengelig i størrelser for barn mellom 1-10 år. Som vanlig når det gjelder Kuling, har jakken et forfriskende mønster og fine farger som føles unike og friske.

Kuling Monterosa er en varm fôret jakke med godt vanntett belegg. Den har en vannsøyle på 15 000 mm, noe som er veldig bra for en vinterjakke. I tillegg har den en pusteevne i absolutt toppklasse! Det er en kvalitetsjakke fra dette merket som vi har begynt å se mer og mer nylig.

Jakken er laget av polyamid i det ytre stoffet og er foret med resirkulert polyester. Den har også en polyesterpolstring som gir jakken sin myke følelse og holder ut den kalde vinden. Jakken er vindtett og fungerer bra selv når temperaturen synker godt under null grader.

På jakken er det gode detaljer på plass, for eksempel ribbet mansjetter med hull for tommelen og den avtakbare hetten med fuskepels.

Dette er en søt jakke i en unik stil som vi virkelig liker. Det er et sted mellom prismessig og er absolutt verdt å sjekke ut. Et stort pluss til Kuling Monterosa for unike design og farger på deres fine vinterjakker!


Gullkorn Design Vesletind Vinterjakke

Gullkorn Design Vesletind Vinterjakke

Denne jakken fra Norsk Gullkorn Design er et produkt av ekte kvalitet. Det er litt høyere i pris, men har mange kvaliteter som virkelig skiller seg ut fra mengden. Det er også matchende overtrekksbukser å kjøpe, av samme høye kvalitet.

En ting som skiller seg ut når det gjelder Vesletind er den høye vanntettheten. Jakken har en vannsøyle på 20 000 mm. Det er det høyeste av alle jakkene vi har testet, og dette er virkelig en allværsjakke som kan håndtere det meste. I tillegg er materialet i jakken ekstremt godt til å puste, og barnet blir sjelden svett med Gullkorn Designs jakke på.

Det er en varm vinterjakke med godt og stramt fôr som holder kroppen varm. Den har smart plasserte lommer, avtakbar hette, reflektorer blant annet praktiske og gode detaljer. I tillegg er jakken laget av såkalt Repreve® materiale som stammer fra resirkulerte PET-flasker, en veldig smart miljøvennlig løsning.

Jakken er impregnert med BIONIC-FINISH®ECO som er en vannavvisende løsning, fri for skadelige kjemikalier og PFCer.

Dette er en veldig varm og koselig vinterjakke, med en stilig design, tilgjengelig i flere forskjellige farger. Det er utrolig å holde kroppen varm. I tillegg er det holdbart og lett å bevege seg rundt i, så det er ideelt for mange forskjellige vinteraktiviteter. Vi liker virkelig Gullkorn Design Vesletind. Det eneste vi kan klage på er prisen, da det er en av de dyrere jakkene vi har sett på.


Det var alle vinterjakkene for denne gang! Hvis du vil ha flere tips, kan du ta en titt på artiklene våre om vinterklær!

Recent Posts