Beste vinterdresser for barn 2024: Glad utendørs lek hele vinteren


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når vinteren sparkes i gang for alvor, er en vinterdress helt klart det beste plagget for barn som liker å leke i snøen. Det holder seg stramt, er lett å ta på seg og holder barnet varmt gjennom lange og kalde vinterdager. I denne artikkelen har vi valgt våre favoritter og også kåret en av disse som den beste vinterdressen akkurat nå!

barn i vinterdress som sitter på bakken på snø

Hvilken vinterdress for barn er best i test?

Best i test totalt sett er Polarn O. Pyret Weather Pro. Den er utrolig slitesterk, vanntett og behagelig å leke i. En fantastisk vinterdress for barn!

✅ Slitesterk og svært komfortabel

PO.P Weather Pro® Vattert Dress

En annen litt billigere, men virkelig god vinterdress er Didriksons Björnen. Et kvalitetsmerke med et veldig godt rykte.

✅ God pris og veldig populær

Didriksons Björnen Vinterdress Navy

Blant budsjettalternativene kan vi på det varmeste anbefale vinterdressene fra Kuling. Veldig god kvalitet i forhold til prisen!

✅ Glimrende tilbud

Kuling Chamonix Kjeledress Woody Rose

Det er imidlertid flere veldig gode vinterdresser. Alle dressene vi har tatt med i denne artikkelen er utrolig gode og sterkt anbefalte. Se mer nedenfor!


Hvis du vil kjøpe en vinterkjeledress for et veldig lite barn, kan det være lurt å lese artikkelen vår om vinterdresser for babyer!

Liste over mange forskjellige vinteroveraller for barn

Her er en nærmere titt på 13 fantastiske vinterdresser for barn.

Lindex FIX vinteroverall

Lindex FIX vinteroverall

Lindex fortsetter å imponere med sitt utvalg av barneklær, og FIX Waterproof Overall er intet unntak. Denne kjeledressen kombinerer funksjonalitet og stil på en måte som gjør den til et godt valg til barnas vinteraktiviteter.

Designet er gjennomtenkt med tanke på barnets komfort. Den avtakbare hetten er praktisk under varierende værforhold, og refleksdetaljene øker synligheten og sikkerheten i mørketiden. Elastiske benavslutninger og fotstropper sørger for god passform og holder kulden ute. Forsterkninger på knær og rygg er ikke bare slitesterke, men gir også ekstra beskyttelse der det trengs mest.

Når det gjelder vanntetthet, er overallens vanntetthet på den lave siden, med bare 2 000 mm. Det fungerer fint så lenge det ikke er våt snø, men når temperaturen synker til null grader, er det lett å bli våt gjennom en slik kjeledress.

Vaskeanvisningene er enkle å følge med maskinvask på 40° og anvisning om å trekke opp glidelåsen før vask, noe som gjør det enklere for foreldrene. Overallen er laget av 100 % polyester med BIONIC-FINISH® ECO-finish og er dermed et bærekraftig valg.

Det er også verdt å nevne at Lindex tilbyr et bredt utvalg av vinteroveraller for barn, som kjennetegnes av å være rimelige og av høy kvalitet. Kolleksjonen inneholder flere unike modeller i ulike farger og mønstre, noe som gjør det enkelt å finne en kjeledress som passer til barnets personlighet og behov.

Konklusjonen er at FIX Waterproof Overall fra Lindex er et gjennomtenkt produkt som lever opp til både foreldres og barns forventninger til en vinteroverall. Den kombinerer funksjonalitet, komfort og stil på en måte som gjør den til et utmerket kjøp for den kommende vintersesongen.


Didriksons Zeke kjeledress JR

Didriksons Zeke Coverall JR Poppy Red

Didriksons Zeke Coverall JR er en kjeledress som virkelig skiller seg ut i segmentet for barneklær, takket være kombinasjonen av slitestyrke, funksjonalitet og tilpasningsevne. Den største fordelen med Zeke er at den ”vokser” med barnet, noe som er spesielt praktisk for barn som vokser raskt.

Forsterkningene i knærne, bena og baken, som er laget av det robuste Cordura-materialet, gjør helheten ekstremt slitesterk. Dette er viktig for aktive barn som tilbringer mye tid utendørs. Med en vannsøyle på 10 000 millimeter og teipede sømmer gir Zeke utmerket beskyttelse mot vær og vind, noe som gjør den ideell for lek i all slags vær.

Pusteevnen på 4000 g/m2/24 timer og polstringen på 140 g/m2 sørger for at barnet holder varmen uten å bli overopphetet, noe som er viktig på aktive vinterdager. PFC-fri vannavstøting er et annet positivt aspekt som viser et miljøbevisst materialvalg.

Designmessig er Zeke både funksjonell og brukervennlig. Borrelås- og glidelåslommene er praktiske for oppbevaring av småting, og den avtakbare hetten og den justerbare passformen gjør at kjeledressen kan tilpasses barnets behov og voksende kropp.

En potensiell ulempe kan være prisen, som kan være høyere på grunn av den høye kvaliteten og de avanserte materialene. I tillegg kan den ekstra slitesterke konstruksjonen gjøre kjeledressen litt stivere sammenlignet med andre modeller, noe som kan påvirke komforten noe, spesielt for yngre barn.

Konklusjonen er at Didriksons Zeke Coverall JR er en utmerket investering for foreldre som ønsker en slitesterk, værbestandig og tilpasningsdyktig kjeledress til barna sine. Den kan ”vokse” med barnet, kombinert med materialer av høy kvalitet og gjennomtenkt design, noe som gjør den til et godt valg for aktive vinterdager.


Polarn O. Pyret Weather Pro Vinterdress

Polarn O. Pyret Weather Pro Vinterdress Barnebloggen.com

Selges kun på:

Hvis du kjenner oss, vet du at vi er store Polarn O. Pyret-fans. Deres ytterklær er alltid av meget høy kvalitet, noe som også karakteriserer denne vinterdressen.

Weather Pro er både vind og vanntett og er behagelig å ha på når materialet puster og opprettholder en god innvendig temperatur. Fôret består av taft, et slags vevd silkemateriale. I rumpen er den generelle foret med fleece for ekstra varme og mykhet, og rundt knærne er den forsterket med ekstra stoff for holdbarhet og beskyttelse.

Hele vinterdressen har en ekstremt god vanntetthet og sømmene er helt teipet for å sikre at ingen fuktighet kommer inn. Selvfølgelig er vinden også holdt ute i av holdbare og beskyttende vinterdressen. Rundt haken er det et deksel som hindrer glidelåsen i å gnage mot haken og kinnene.

Denne vinterdressen er lett å ta av og på. Den har en glidelås som går ned litt langs ett ben som gjør det mye enklere når klærne skal skiftes. På slutten av mansjettene og kloke ben er det et elastisk materiale som gjør det enkelt å ta på seg, og holder tett slik at ingen snø kommer inn. Hele designet er gjennomtenkt for at vinterdressen skal sitte godt på barnets kropp, være fleksibel å bruke og holde været ute. Et veldig funksjonelt vinterplagg for barn rett og slett.

Du er sjelden skuffet over et plagg fra Polarn O. Pyret, og klærne deres er et perfekt eksempel på å få det du betaler for. Det koster litt ekstra, men forskjellen i kvalitet er merkbar. Dette er en ekstremt fin kjeledress som barnet vil kunne leke i gjennom flere vintre. Et flott alternativ rett og slett!


Didriksons Björnen Vinterdress

Didriksons Bjornen Vinterdress Grønn

Sjekk prisen på:

Bjørnen er en veldig populær vinterdress av det klassiske merket Didriksons. Denne vinterdressen dekker hele kroppen og er laget av et materiale som er både vind og vanntett. Et utmerket plagg for både høst og vinter.

Vinterdressen er laget av et pustende materiale, noe som betyr at barnet ikke blir for svett i løpet av de mildere vinterdagene, eller under intense lekeøkter. Den er også laget av et slitesterkt materiale og bør utvilsomt være brukbart i flere år. I tillegg har Didriksons vinterdresser den smarte funksjonen som du kan utvide beina og armene på den, for å gjøre den til en størrelse større. Dette gjør det svært rimelig og forlenger sin levetid med noen år.

Björnen kommer med en rekke andre smarte funksjoner, for eksempel avtakbar hette med fuskepels. Det er også mulig å fjerne pelsen om ønskelig. Vinterdressen har reflekser på armer og ben, vindslag som beskytter mot vind langs glidelåsen. Siden kjeledressen er vanntett, er det veldig optimalt å ha på seg som et uformelt plagg i vintermånedene. Nederst er det fotløkker som holder støvlene på plass, og det er også en liten sløyfe som kan brukes til å feste hanskene.

Didriksons Björnen er en prisvinnende, klassisk kjeledress som har holdt mange barn varme gjennom årenes vintre. Det er også et stilig plagg som er tilgjengelig i en rekke farger. De er ganske store i størrelse, slik at du vanligvis ikke trenger å ta i for mye størrelse når du bestiller hjem en kjeledress som dette.

Hvis du er ute etter en god vinterdresser er Didriksons Björnen et helt perfekt valg for folk flest. Vi setter stor pris på at de har tenkt på størrelsen slik at den kan brukes i flere år. Kvalitet, holdbarhet, en god pris og en god beskyttelse mot kulde og vann, gjør dette til en stor favoritt blant alle vinterdresser akkurat nå!


Didriksons Migisi

Didriksons Migisi Vinterdress

Selges kun på:

Nok en veldig populær vinterdress for barn fra svenske Didriksons. Migisi er laget av et sterkt polyamidmateriale. Takket være materialet og teipede sømmer er kjelen vanntett til hele 10.000 mm.

Dette plagget er utmerket for barnet å vokse i, fordi den har det produsentene kaller ”Extend Size System”. Dette betyr at både armer og ben kan forlenges på overall, noe som betyr at du kan bruke den i minst en ekstra vintersesong.

Totalt sett er Didriksons Migisi en vinterdress som som passer veldig godt på de fleste barn. Den kan justeres i livet for å passe perfekt uavhengig av barnets størrelse. Totalen har mange gode og praktiske detaljer som:

 • Reflekser rundt, både foran og bak.
 • Ekstra forsterkning rundt knærne.
 • Hette med fuskepels som kan fjernes.

Husk at denne overallen kan være litt stor, så du trenger ikke velge en større størrelse. Som sagt kan den trekkes ut og bli lengre når det trengs.

Didriksons Migisi er en fantastisk vinteroverall for barn. Hovedstyrkene er at den er utrolig sterk og holdbar, kan ofte brukes i flere år, og i tillegg er den veldig rimelig. Migisi får en sterk anbefaling fra oss!


Polarn O. Pyret Vinteroverall

Polarn O. Pyret Vinterdress

Selges kun på:

Dette er en litt nyere vinterdress fra Polarn O. Pyret. Den er tilgjengelig i flere deilige farger og er både myk og koselig, i tillegg til stilig og godt designet.

Overallen er både vind- og vanntett. Den tåler fuktighet godt og har en vannsøyle på 10.000 mm. Det er litt mindre enn Weather Pro, men samtidig i de fleste tilfeller mer enn nok for en vinterdress.

Polarn O. Pyrets vinterdress er full av praktiske og smarte detaljer. Den har for eksempel:

 • Kvalitetsreflekser fra 3M
 • Avtagbar hette med kunstpels
 • Varme koselige lommer med fleecefôr

Vinterdressene er forsterket i setet for å holde varmen når barnet sitter i snøen. Den har et varmt fôr i polyester og gir en veldig varm og koselig følelse generelt. Det er en veldig behagelig overall som holder varmen og er lett å bevege seg i. Komforten er trolig den største styrken med denne overallen.

Mens Polarn O. Pyrets kjeledress er varm, fungerer de også godt når det gjelder pusteevne. Den blir sjelden for svett og fanget, men har gode varme-regulerende egenskaper.

På overflaten er hele overall behandlet med skånsom impregnering av BIONIC-FINISH® ECO, som er svært effektiv for å forbedre vanntetthet og holde den generelle ren og frisk.

Vi liker både denne vinterdress og Polarn O. Pyrets Weather Pro. Denne er litt mykere i følelsen og har litt lysere farger. Weather Pro er imidlertid et mer utprøvd kort, som føles mer fokusert på det funksjonelle. Begge er fantastiske alternativer, og vi kan anbefale Polarn O. Pyret Winter vattert vinterdress på det sterkeste!


Tretorn Sarek Expedition Vinterdress

Tretorn Sarek Expedition Vinterdress Gul

Sjekk prisen på:

Denne kjeledressen er en veldig fin og overdådig versjon fra det svenske kvalitetsmerket Tretorn. Det holder varmen ekstremt godt, selv under hele dager ute i vinterkulden.

Vinterdressen er laget av et resirkulert nylonmateriale og er både vanntett og holder vinden unna. Sømmene er teipet og hele vinterdressen er holdbar og tåler både vær og tøffere grep under lek. Knærne og baksiden av kjeledressen har ekstra forsterkning for å gi en enda lengre holdbarhet.

Tretorn Sarek Expedition har mange smarte og nyttige funksjoner. Den har en hette som kan fjernes, samt en fuskepels som også kan fjernes. Kragen på den generelle gir god beskyttelse mot vær som regn, vind eller snø. Refleksene er plassert rundt for å gi økt synlighet fra alle vinkler. De er på beina, ryggen og foran. Hele kjeledressen er også laget av veganvennlige materialer.

På bunnen av beina er en snølås. Dette, sammen med silikonstroppene holder tett og holder buksebenet på plass rundt støvlene. På ermene er det tommelhull, for å holde tett mellom ermet og votten.

Tretorns vinterdresser er tilgjengelig i størrelser som passer fra 1 år opp til ca. 8 år. Det er en ekstremt fleksibel og nyttig vinter generelt som har vart lenge og sannsynligvis vil kunne brukes daglig i noen vintre per barn.

Vi holder Tretorn Sarek Expedition veldig høyt, og det er en av våre absolutte favoritt vinterdresser. Den er litt høyere i pris, som sannsynligvis er den eneste negative som kan bli funnet med den. Har du råd til og ønsker ren og kuttet kvalitet, er dette en vinterdress for barn du absolutt ikke må gå glipp av!


Isbjörn of Sweden Penguin Vinterdress

Isbjörn Of Sweden Penguin Vinterdress Rosa

Sjekk prisen på:

Denne vinterdressen har fått et utrolig godt rykte gjennom årene. De har blitt kåret til beste vinterdress i en rekke sammenligninger og har blitt solgt i svært mange eksemplarer. Vi forstår hvorfor, da det er en utrolig godt designet og komfortabel vinterdress!

Isbjörn of Swedens Penguin er både vann- og vindtett. Det er en av de mest holdbare vinterdressene på markedet takket være det doble laget det er laget av, med en spesiell holdbar membran.

Den er funksjonell med avtakbar hette, midje som kan justeres, komfortable myke mansjetter og smart plasserte reflekser. Det har også blitt impregnert med det produsentene kaller ”Bionic Finish Eco”, som er vannavstøtende og holder vinterdressen tørr og ren.

Sømmene rundt kjeledressen er tapet, noe som betyr økt tetthet. Selv glidelåsene er stramme og ingen vann kommer inn i kjeledressen fra utsiden. Langs armer og ben er det såkalte ”Grow Cuffs”, som lar deg utvide vinterdressen. På denne måten kan du bruke den i et år, noe som gjør det mye rimeligere.

Prisen er ellers litt høy, og dette er en av de dyrere vinterdressene vi har sett på. Samtidig er det rett og slett slik at kvalitet koster, og her har ingen besparelser blitt gjort hverken i materialer eller produksjon.

Isbjörn of Sweden har virkelig klart å levere en vinterdress som nesten alle som prøver elsker. Vi kan virkelig anbefale Penguin hvis du vil ha en vinterdress som varer lenge og oppfyller alle kravene som kan stilles når det gjelder holdbarhet og funksjon. I tillegg er den veldig fancy og kommer i en rekke farger. Sterk anbefaling fra oss!


Reimatec Gotland Vinterdress

Reimatec Gotland Dress Små Barn RØD

Sjekk prisen på:

Reima er verdensledende innen funksjonelle barneklær. De kommer fra Finland, noe som selvfølgelig betyr at de sitter på mange års erfaring i kalde vintre. Deres vinterklær og vinterdresser for barn er utrolig populære.

Gotland vinterdresser er laget for å tåle de tøffeste vinterklimaene. Med teipede sømmer, vindtetthet og en enormt god vanntetthet, er dette et veldig godt funksjonelt vinterplagg. Materialet er veldig lett å ta vare på da det motstår både fuktighet og smuss på en svært effektiv måte.

Reimatec Gotland vinterdresser er kun tilgjengelig i mindre størrelser og er egnet for de mindre barna. Den har en avtakbar hette som kan justeres, fotløkker og reflekser akkurat som en god moderne vinterdress bør ha.

Med en ekstremt god varme, i et pustende materiale, samt uvanlig høy vanntetthet, er dette virkelig en småbarnsdress utenom det vanlige. Vi mener at dette er det beste valget av vinterdresser når barnet er ca. 0-2 år gammel. Sjekk det ut hvis du trenger en vinterdress for småbarn!


Lindberg Colden Kjeledress

Lindberg Colden Vinterdress Barn Rosa

Se prisen på:

Det svenske merket Lindberg er kjent for sine kvalitetsklær. Spesielt vinterklærne deres har lengre vært svært populære.

Deres vinterdress Colden er vanntett og har et varmt fôr som passer for det kjølige nordiske vinterklimaet. Rundt baken og ryggen er fôret i et fleecemateriale, og i andre deler er fôret laget av nylon.

Vinterdressen er designet for å holde barn tørre og varme enten det er snø og is, eller sludd og vått ute. Smart borrelås gjør det enkelt å holde det tett rundt mansjettene. På knærne og i rumpen er vinterdressen ekstra sterk for økt holdbarhet. Lindberg Colden har en vannsøye på 15 000 mm.

Hele plagget er laget av et slitesterkt materiale og har teipede sømmer og smarte refleksdetaljer. Det er lett å ta vare på og kan vaskes på 40 grader.

Online vurderinger om dette generelt snakker et klart språk: det er ekstremt godt likt og lever opp til forventningene. Vi liker det veldig godt og har vært veldig glad i Lindbergs vinterklær for barn i lang tid. Hvis du vil ha en holdbar og veldig praktisk vinterdress for barna denne vinteren, er Lindberg Colden et godt valg!


Kuling Chamonix Vinterdress

Kuling Chamonix Vinterdress Barn oransje

Sjekk prisen på:

Den svenske merkevare Kuling har en utrolig fin samling av funksjonelle klær for barn. Deres vinterklær er veldig verdsatt, og denne vinterdressen er et svært rimelig alternativ.

Vinterdressen er tilgjengelig i mange størrelser, og du kan velge mellom en mengde farger. Kjeledressen er et veldig funksjonelt og fint plagg som er både vann- og vindtett. Den er impregnert med en vannavvisende, giftfri overflate som holder den ren, stilig og vanntett.

Vinterdressen har alle funksjonene til de dyreste variantene som: avtakbar hette, forsterkning rundt knærne, praktiske fotløkker, refleksdetaljer, teipede sømmer og elastiske mansjetter.

Vi er tydelig imponert over denne vinterdressen, spesielt gitt denne gode prisen. Det er en utmerket vinterdress å bruke både på milde dager og ekte vinterdager. Den har ekstra fleece fôr i ryggen og en foret krage for å holde varmen og den generelle tettsittende. I tillegg har hele plagget en god pusteevne, noe som er viktig når barn lett blir svette under aktivitet og lek.

Kuling Chamonix Vinterdress er nesten like god som mange dyrere varianter, og vi kan virkelig anbefale den. Det er muligens litt mindre holdbar, men den er fortsatt robust nok til å håndtere det meste av det den kan bli utsatt for i løpet av en vanlig vinter. Vi gir det definitivt en anbefaling og anser det som det beste budsjettvalget!


Kuling Val D’Isere Kjeledress

Kuling Val D'Isere Kjeledress Navy Landscape

Sjekk prisen på:

Her har vi enda en kjeledress fra Kuling. Som vanlig når det gjelder deres yttertøy, er den tilgjengelig i mange flotte fargevalg.

Kuling Verbier er en veldesignet kjeledress med teipede sømmer og er laget av solide og tette materialer. Hele kjeledressen har en vanntetthet på 15 000 mm, noe som er helt i verdensklasse for en vinterkjeledress. Den holder barnet tørt selv om det er slaps eller snø ute.

Kjeledressen er varmt fôret i 100 % polyester og har et ytre skall av polyamid med en impregnering av polyuretan og BIONIC-FINISH®ECO, som sørger for at den holder vann og smuss effektivt borte.

Kjeledressen har selvfølgelig mange smarte detaljer som f.eks:

 • Lommer på fronten med trykknapper
 • Refleksdetaljer bak og foran
 • Avtakbar hette med fuskepels.

Hele kjeledressen kan justeres i midjen slik at den passer perfekt til barnets kropp. Den har strikk i ben- og ermeavslutningene, noe som bidrar til å holde vind og kulde ute. I tillegg er Kuling Val D’Isere forsterket ved knærne og på ryggen, slik at den er behagelig, myk og ekstra varm når barnet leker i snøen.

Alt i alt er Kuling Val D’Isere en fantastisk og veldesignet kjeledress, som også er veldig fin i sine unike farger.


Nordbjørn Arctic Vinterdress

Nordbjorn Arctic Vinterdress blå kamuflasje

Sjekk prisen på:

Her har vi en vinterdress til en virkelig god pris! Den billigste av alle vinterdresser vi så på. Til tross for dette er den av meget høy kvalitet, og vi er glade for å kunne anbefale den.

Arctic vinterdresser er varmt foret og er selvfølgelig både vind og vanntette. Det gjør det bra i det meste vær, selv på regnværsdager. Overflaten har en økologisk impregnering som gir beskyttelse mot fuktighet uten å være skadelig eller ha noen negativ miljøpåvirkning.

Vinterdressen er komfortabel og har mange funksjonelle detaljer som en god vinterdress bør ha. For eksempel elastiske fotløkker, mansjetter med hull for tommelen og god forsterkning på knærne og på baksiden for varme og holdbarhet. Andre gode detaljer er på plass, for eksempel reflekser, avtakbar hette og smarte lommer med glidelås.

Nordbjørn Arctic Vinterdress er tilgjengelig i mange forskjellige farger og er en stilig vinterdress i all sin enkelhet. I noen farger er vinterdressen bare tilgjengelig i noen få størrelser, mens andre farger har et veldig godt utvalg fra ca. størrelse 90 til 140. Sjekk rundt litt blant fargene, og du vil sikkert finne noen størrelser som er riktig for deg.

Vi er tydelig imponert over at Nordbjørn klarte å produsere en så fin vinterdress til en så lav pris. Hvis du ikke har et stort budsjett, eller ikke ønsker å bruke for mye på individuelle plagg så er dette et utrolig godt alternativ! Vi er veldig fornøyde med vinterdressen og den er verdt hver krone.


Vanlige spørsmål om kjeledresser

Her er noen vanlige spørsmål som forbrukerne vanligvis har før de kjøper en ny vinterdress for barn.

Hvor mye koster en god vinterdress?

Den aller billigste vi anbefaler kan fås fra ca. 400 kroner. Men hvis du vil ha en veldig fin vinterdress som barnet vil være i stand til å bære i mange år på rad, kan du forvente å betale et sted rundt 1 500 kroner for de fineste modellene.

Hvor lenge varer en vinterdress?

Hvor lenge en vinterdress varer handler om to ting: Hvor holdbart det er og hvor fort barnet vokser. En god vinterdress bør kunne brukes minst to vintre hvis du kjøper en størrelse som barnet kan vokse i. Det er ikke uvanlig at en vinterdress brukes tre, eller til og med fire år hvis du er heldig.

Men forvent at du må kjøpe minst tre vinterdresser hvis du starter med den første allerede når baret er en liten baby.

Er vinterdresser vanntette?

Ja, de aller fleste modeller er vanntette. Alle vi har inkludert i vår artikkel er vanntette. Men det kan variere hvor godt de holder vannet unna. Det måles i vannsøyler, eller vannsøyletrykk. Målingen er gitt i millimeter og er et mål på hvor mye vann 1 kvadratcentimeter av plaggets materiale tåler før vannet går gjennom.

Forhandlere indikerer vanligvis vannsøylen til en vinterdress. Som en tommelfingerregel kan du si at:

 • 5 000 eller mer kan brukes kort i kraftig regn, eller litt lenger hvis det er godt nok.
 • 10 000 eller mer kan brukes i kraftig regn i noen timer og mye lenger i regn.
 • 15 000 eller deromkring, kan brukes i lang tid selv om det regner tungt.

Hva er viktig å vurdere når du kjøper vinterdresser?

Sørg for å kjøpe en størrelse som barnet kan vokse i. Ofte er nærmeste øvre størrelse et godt sted å starte fra. Tenk også på følgende:

 • Vanntetthet – En god vinterdress bør kunne tåle regn og fuktighet.
 • Praktiske funksjoner – For eksempel avtakbar hette, reflekser, lommer og mer.
 • Merket – Det er mange anerkjente kvalitetsmerker som er veldig pålitelige når det gjelder funksjon og holdbarhet
 • Prisen – Ofte får du det du betaler for, men det er ikke alltid den dyreste vinterdressen som er best.
 • Stil – Velg farge og stil sammen med barnet, tross alt, de skal bruke den daglig i mange måneder.

Trenger barnet en vinterdress?

En god vinterdress er uten tvil det mest nyttige plagget et barn kan ha på seg om vinteren. Men når barn er i skolealder, kan det være mer praktisk å bruke bukser og jakker. For barn mellom ca. 1-6 år tør vi å si at en vinterdress er best. Men selvfølgelig er det ikke et absolutt must. Andre alternativer er foret regntøy eller jakke og dekke bukser for eksempel. Men vi anbefaler vanligvis en kjeledress og et par solide vinterstøvler for barna. Ikke glem å holde hodet varmt med en god vinterlue!

Kan jeg bruke vinterdresser på førskolen?

Ja, førskolelærere og barnepassere er vant til å hjelpe barna til å ta på seg kjeledressen. Det er et praktisk plagg som også er lettere å håndtere enn løse jakker og bukser. Det er smidig og foretrukket i mange barnehager hvis barna har en god vinterdress!

Recent Posts