Beste pute for nyfødte 2024: Motvirk flatt hode med lindrende baby pute


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Nyfødte babyer under tre måneder anbefales å sove på ryggen, i sin egen seng. Det er den sikreste måten for barnet å sove. Å sove tungt på ryggen kan i noen tilfeller føre til at babyens bakhode blir flatt i formen. Det er flere måter å motvirke det på. En av disse er ved hjelp av en babypute designet for å lindre det lille barnets hode. Her tar vi en nærmere titt på ulike modeller og utnevner den beste babyputen for å motvirke det flate hodet.

Barn sover på en pute og smiler

Hvis barnet allerede har et flatt bakhode, anbefales det å prøve å la barnet sove i sideposisjon. Det kan være spesielle sideputer som kan være svært nyttige med det.

Hvilken babypute mot flatt hode er best i test?

De aller beste modellene vi har sett på er Candide Panda og Candide Panda Air. De er rimelige, komfortable og gjør en veldig god jobb med å lindre babyens hode.

I tillegg til Candides puter anbefaler vi også Mimos pute. Det er litt dyrere, men veldig fin håndlaget babypute. Det er nøye testet for å være trygg og gi en veldig god forebyggende beskyttelse mot disforming av barnets hode.

Disse to modellene er helt klart de beste i test. Bla ned for å lese anmeldelser og info om alle baby puter vi sjekket ut!

Alle babyputer vi så på

Her er alle 6 babyputer vi har undersøkt nærmere.

Candide Panda Babypute

Candide Panda Babypute

Sjekk prisen på:

Dette er en prisbelønt pute populær over hele verden, fra det franske merket Candide. Puten lindrer effektivt babyens hode ved hjelp av et såkalt ”minneskum”. Det er et skummateriale som tilpasser seg det lille barnets hode og gir en perfekt smidig støtte.

Candide Panda er designet nettopp for å motvirke flatt hode hos babyer. Materialet inne i denne puten består av utrolig mykt og forsiktig elastisk skum i viskose. Dette gjør at formen på puten kan følge hodet og gi støtte og fange vekten av hodet akkurat. Midt i puten er en innrykk, hvor det ikke er polstring i puten. Dette fører til at hodet blir ekstra lastet og nakken i rett stilling når barna legger seg ned. Barnet kan fortsatt snu hodet og trenger ikke å føle seg fast i sin posisjon, men det bidrar til å holde babyen i riktig posisjon under søvn.

Det ytre materialet på denne puten er laget av bomullsfrotte. Det er et veldig mykt, behagelig og mildt materiale som ikke plager babyens hud. Candide Panda er også tilgjengelig i en ”air” modell som har et litt luftigere materiale i midten som passer hvis barnet vanligvis blir varmt og svett om natten.

Av babyputene vi har sett på, er Candide Panda både den rimeligste og funksjonelle varianten. Candide Panda og Panda Air baby pads er best i test og får vår varmeste anbefaling. Dette er en veldig god pute å bruke forebyggende for nyfødte opptil ca. 6 måneder.


Candide Panda Air Babypute

Candide Panda Air Babypute

Sjekk prisen på:

Denne babyputen er svært lik den andre modellen av Candide Panda. Forskjellen her, som vi nevnte ovenfor, ligger i materialet. På Candide Air Panda er den midterste delen av puten laget av et nettingmateriale. Det er et tynnere og luftigere stoff med små hull som gir puten en kjøligere følelse.

Hvis du har en varm tid i rommet der barnet sover, eller hvis barnet vanligvis blir svett om nakken, kan denne puten bidra til å holde temperaturen nede.

Candide Panda Air har nøyaktig det samme elastiske skummaterialet i polstringen, noe som gir trygg søvn og en veldig god lettelse for hodet.

Candide har utviklet og produsert babyprodukter i over 20 år og har en fin samling av godt utformede og nyttige produkter for babyer og mødre. I tillegg til deres populære babyputer produserer de blant annet virkelig populære ammende puter.

I valget mellom Candide Panda og deres Air-modell anbefaler vi ofte å kjøpe en av hver. De er ikke veldig dyre, og det kan være fint å kunne endre etter hva babyen liker og trenger. Den vanlige modellen kan være koseligere, mens Air-modellen gir en mer kjølende følelse.

Uansett, begge disse er våre favoritter blant alle babyputer, og vi gir selvfølgelig Candide Panda Air en veldig sterk anbefaling. Ikke nøl med å få en så tidlig som mulig, da det er bedre å gi hodet lettelse for tidlig enn for sent.


Mimos Pute

Mimos Pute Ergonomisk Babypute

Sjekk prisen på:

Denne babyputen fra Mimos er spesielt designet for å forhindre asymmetrisk hodeform hos spedbarn. Det er et utrolig godt laget produkt produsert for hånd i Barcelona. Puten er av høy kvalitet og oppfyller en rekke sikkerhetskrav for babyprodukter i henhold til EU-forskrifter.

Mimos pute gjør en god jobb i å distribuere vekten av den lille babyens hode. Dette reduserer trykket på baksiden av hodet og reduserer risikoen for flatt bakhode.

Puten er tilgjengelig i mange forskjellige størrelser, slik at den passer perfekt både for nyfødte og for litt større barn opp til ca. 6 måneders alder. I tillegg kan du kjøpe flere forskjellige tilfeller for puten hvis du vil ha en annen farge eller mønster. Det gjør det også lettere å holde det rent, og du kan erstatte og vaske saker så ofte som nødvendig.

Mimos har satt betydelige ressurser i testing og sikre at puten oppfyller mange typer sikkerhetskrav. Den har over 9 forskjellige sertifiseringer som du kan lese mer om på Mimos hjemmeside.

Denne babyputen er lett og luftig og er laget av et pustende materiale. Barnet kan sove uten å bli svett eller føler seg ubehagelig. Puten bruker en tredimensjonal polyester, noe som gir en utrolig god dempende effekt som er skånsom mot hodet som ligger mot puten. I midtpunktet av puten er et hull hvor hodet er plassert, mens det holdes opp av de myke kantene på sidene. Resultatet er en svært effektiv beskyttelse som forhindrer flatt bakhode hos spedbarn.

Mimos pute kan brukes hvor som helst hvor barnet er plassert på baksiden. Enten det er i sengen, i barnevognen, i en barnevakt eller i et babygymnastikk. Ved å bruke den når barnet er i liggende stilling, reduserer du risikoen for et flatt hode. Deretter anbefales det selvfølgelig at barnet får lov til å leke på magen og lære å krype så mye som mulig i løpet av sin våkne tid.

Mimos pute er litt dyrere enn andre babyputer. Men det er et utrolig fint produkt. Den er håndlaget, solid testet og bruker bare nøye utvalgte materialer. Dette er en av de aller beste baby puter tilgjengelig på markedet, for å motvirke flatt hode hos spedbarn.


BabyMatex Pute Shape

BabyMatex Shape Babypute

Sjekk prisen på:

BabyMatex er et polsk merke som står bak en rekke ergonomiske babyprodukter, alt fra sengedetaljer og puter til barnevogner og soveposer. Deres produkter er populære og av meget høy kvalitet, som er deres baby puter.

Form puten har en enkel nedstrippet design og rund form, med mer polstring på kantene og en liten innrykk i midten for å være bøyelig for hodet. Puten er klassifisert som medisinsk utstyr, for sin evne til å beskytte hodet fra å bli flatt når barnet ligger på ryggen.

Denne babyputen er designet nettopp for å forhindre at asymmetrisk hodeform oppstår, som følge av babyen i liggende stilling. Puten har et kjølig nettingmateriale som puster og gjør det luftaktig og behagelig å ligge uten å bli varm i nakken og baksiden av hodet. Puten er laget utelukkende av Polyester.

Det er en enkel, men effektiv pute som oppfyller sin funksjon. Det er trygt og hjelper barnet til å gå til sengs i riktig posisjon mens du beskytter og lindrer hode og nakke. BabyMatex Shape er definitivt en god baby pute som kan bidra til å motvirke flathet på baksiden av hodet.


BabyMatex Babypute

BabyMatex Babypute Barnebloggen.com

Sjekk prisen på:

En annen veldig fin baby pute fra BabyMatex. Dette kan også brettes ut og brukes som en myk overflate. Dette gjør det perfekt for å reise eller bære barnevognen for ekstra bekvemmelighet.

Som BabyMatex andre puter, er dette klassifisert som medisinsk utstyr. Det gir en god lettelse for hodet og bidrar til å opprettholde formen på hodet og motvirke flathet.

Det ytre tilfellet av denne babyputen er laget av et glatt og mykt bomullsmateriale. Innsiden består av 100% polyester. I midten av puten er det ingen fylling, noe som gjør at hodet kan passe, mens nakken støttes av kanten. Dette gjør babyens nakke rett og komfortabel, samtidig som det gir beskyttelse og lindring til hodet.

Hele puten er designet i nøye utvalgte materialer, og hele produktet er Oeko-Tex-sertifisert. BabyMatex baby pute er et veldig fint produkt med et design utenom det vanlige, takket være utbrettbar.

Hvis du vil ha en myk og mild pute som kan bidra til å motvirke babyens flate hode, er BabyMatex babypute definitivt et utvalg vi kan anbefale.


Carena Mölle

Carena Mölle Babypute

Produktet er utgått

Det svenske merket Carena har en fin og svært rimelig babypute. Den er ergonomisk utformet og har et hull i midten for babyens hode, og runde kanter som bidrar til å støtte nakken og holde hodet i riktig posisjon.

Det ytre materialet i Carena Mölle består av myk og nydelig jersey terry, som er ekstremt mild og behagelig mot det lille barnets hud. Hele puten er laget av bomull. Inne har den en fylling av støpt skummateriale, som dannes etter barnets kropp og lindrer trykket.

Det er en ganske enkel designet pute, men den oppfyller sin funksjon og gjør en god jobb med å dempe trykket på babyens hode. Dette er en pute som er perfekt å ha hjemme som forebyggende for å redusere risikoen for asymmetrisk hodeform.

Noen fordeler med puten er selvfølgelig at den er billig og at den kan vaskes i maskin ved 30 grader. En ekstremt lett å ta vare på og rimelig baby pute enkelt.

Hvis du vil ha en enkel, men veldig fin og rimelig babypute for å forhindre hodeflathet, er Carena Mölle et veldig godt valg.


Kan en babypute forhindre flatt hode hos spedbarn?

Ja, en ergonomisk utformet babypute kan bidra til å forhindre og motvirke utseendet av asymmetrisk hodedannelse hos babyer. Det beste er selvfølgelig å begynne å bruke puten tidlig for å redusere trykket på barnets hode hver gang barnet ligger på ryggen, både i sengen og i barnevognen.

Når skal du begynne å bruke babypute for å motvirke flatt hode?

Det er mulig å starte umiddelbart når barnet er nyfødt. De fleste puter er egnet for barn mellom 0 og 6 måneder. Noen puter kommer i forskjellige størrelser, for eksempel for å passe mellom 0 og 3 måneder, eller 3 og 6 måneder. Men som et forebyggende tiltak for å forhindre flatt hode, er det godt å få en babypute direkte og bruke når babyen ligger på ryggen.

Recent Posts