Beste pysjamas for barn 2024: fine og komfortable soveklær


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Barn sover best i pyjamas som holder seg varm, men lar kroppen puste. Pyjamasen skal ha riktig størrelse, slik at den ikke glir opp og pølser eller strammer og trekker. Selvfølgelig bidrar det å være ubehagelig om natten til flere oppvåkninger, som både barn og foreldre er glade for å unngå. Pyjamas kan også være en viktig del av barnets kveldsrutine når for eksempel bading, avslapping, å ta på seg pyjamas og lese eventyr.

Jenter i pyjamas

Hvilke pyjamaser for barn er best i test?

Våre favoritter er utvilsomt Polarn O. Pyrets pyjamas. Deres stripete pyjamaser er fantastisk myke og koselige klassikere. De har også flere fine todelte pyjamassett som er både søte og komfortable.

Polarn O. Pyret todelt pyjamas

En annen favoritt med fantastisk utvalg er Lindex som har både pyjamasdresser og todelte varianter. De er godt designet, laget av et nøye utvalgt bomullsmateriale og også ofte veldig rimelig.

Lindex Hel Pyjamas Barn

Til slutt vil vi fremheve Hatleys pysjamas. De har nok det største utvalget av design, med masse morsomme mønstre og temaer!

Hatley Pyjamas Barn

Det er mange flere fine pyjamaser å velge mellom, bla ned for å se alle varianter vi så på!

For babyer anbefales det å sove i en trygg og koselig sovepose!

Anmeldelser av 12 forskjellige pysjamas

Pyjamasen vi har anmeldt er utelukkende laget av bomull. Vi tror at bomull er materialet som er best egnet for soveklær, da det både puster og beholder varme.

De fleste pyjamaser for barn er laget av en bomullsblanding der en liten prosentandel består av elastan, for eksempel. Årsaken til dette er at bomullsstoffet i seg selv er ganske stivt, og ved å legge til en liten mengde mer elastisk materiale kan du oppnå et mykere og båre plagg.

Vi har sett nærmere på 12 forskjellige pyjamaser og gjort et dypdykk i alt fra kvalitet og funksjon til mønstre og design.

Polarn O. Pyret todelt pyjamas

Polarn O. Pyret todelt pyjamas

Sjekk prisen på:

En ekte klassiker fra Polarn O. Pyret som har en gitt plass i pyjamasserien deres, år etter år. Dette er en myk og smidig todelt pyjamas med ekstra lange vrangbord på ermer og ben som kan brettes opp eller ned for å justere størrelsen.

Midjen er elastisk og kan også justeres med bånd som passer til forskjellige kroppsformer. Polarn O. Pyrets plagg har også ekstra myke sømmer for ekstra bekvemmelighet.

Denne hvite og blå stripete klassikeren er også tilgjengelig i beige, burgunder og lys rosa, samt i en flerfarget variant med mørk olivengrønn bunn. De har også en rekke innovative design med fantastiske mønstre og farger. Polarn O. Pyrets todelte pyjamas er fantastisk, og vi har mange års erfaring med disse populære soveklærne.


Polarn O. Pyret hel pyjamas

Polarn O. Pyret Hel Pyjamas

Sjekk prisen på:

En GOTS-sertifisert pyjamas jumpsuit i organisk bomullsblanding og myke, milde sømmer. Disse helkropps pyjamasene er tilgjengelige i mange forskjellige mønstre med pastellfargede hester, små kaniner, elg, verdensrommet og mye mer.

Pyjamasen har ekstra lange vrangbord som kan brettes ned etter hvert som barnet vokser. I tillegg har dette pyjamasen en lang glidelås fra nakke til kant som åpner både fra topp til bunn, samt hakebeskyttelse for å ikke gni mot haken og kinnet.

Polarn O. Pyret er trolig Sveriges mest kjente barneklærmerke som finnes i barnas garderobegenerasjon etter generasjon. Polarn O. Pyrets barneklær er preget av lekevennlig design designet for å bli elsket, vasket og slitt. Komfort, sikkerhet og funksjonalitet er nøkkelordene i Polarn O. Pyrets barneklærfilosofi.

Vi er veldig glad i Polarn O. Pyret hele pyjamaser og kan virkelig anbefale dem, spesielt for små barn. De er lette å kle på, utrolig komfortable og utrolig søte i designet!


Lindex todelt pyjamas

Lindex Pyjamassett Barn

Sjekk prisen på:

Bomulls pyjamassett med langermet topp og bukser i full lengde, begge plagg med et kjølig romtrykk mot mørkeblå bunn der romrakettene vandrer mellom planeter og galakser. Pyjamasen har lange sammenleggbare mansjetter på mansjetter og ben, noe som gjør at plagget kan brukes selv når barnet har gått opp en størrelse.

Lindex bruker bare bomull produsert gjennom Better Cotton Initiative (BCI) som jobber for å forbedre den globale bomullsproduksjonen. Dette initiativet handler om å hjelpe bønder med å dyrke bomullen på en mer bærekraftig og miljøvennlig måte.

Lindex pyjamassett kommer i mange forskjellige stiler, og de klarer å kombinere en vakker og leken design, med bekvemmelighet og kvalitet. I tillegg er Lindex barnepyjamas veldig rimelig, så vi anbefaler virkelig å ta en titt på deres utvalg!


Lindex Animal print pyjamas

Lindex Hel Pyjamas Barn

Sjekk prisen på:

GOTS-sertifisert helkropps pyjamas i myk økologisk bomull og mansjetter ved mansjetter og hems.  Pyjamasen har en praktisk toveis glidelås som går langs benet og forenkler dressing og bleieskift. Plagget er tilgjengelig i flere farger og har ofte et design med forskjellige dyreillustrasjoner i form av leoparder, surikater, flodhester, krokodiller og kattebjørner.

Lindex har dukket opp som en stor barneklærfavoritt med sitt brede utvalg av praktiske, morsomme og klassiske barneklær. Her finner vi fine mønstrede pyjamaser i god kvalitet til rimelige priser.

Lindex helkropps-pyjamas er etter vår mening blant de søteste du kan finne, og vi er ekstremt glad i deres utvalg. I tillegg er de veldig rimelige, tydelig anbefalt!


Mummitrollet pyjamas

Mummitrollet Roser Pyjamas

Sjekk prisen på:

En klassisk langermet fullkropps pyjamas i detaljert Moomin mønster. Pyjamasen er laget av myk trøye i organisk bomullsblanding og har en lang rosa glidelås som gir enkel bleieskift og gjør det enkelt å kle på babyen. Glidelåsen er også dekket med et sikkerhetsfôr for å beskytte barnets hake.

Mønsteret på pyjamasen er i mørke, grumsete farger farger der Moomin-tegnene finnes sammen blant planter og vakre blomster. Mønsteret er utrolig godt jobbet og føles litt 60-er inspirert.

Martinex er et finsk klesmerke som hovedsakelig pryder plaggene sine med utskrifter av karakterene fra Moomin og Pippi Longstocking. Mummitrollet pyjamas er både søt og funksjonell og definitivt en kandidat blant de beste barnas pyjamas ifølge oss.


Luca & Lola Pysjamas

Luca & Lola Pysjamas

Sjekk prisen på:

Myk pyjamas for hele kroppen i 100% økologisk bomull, solgt i 2-pakning. Pyjamasen har rolige, myke farger med motiver av skyer og måner mot en hvit bunn. Den ene pyjamasen er i gråtoner, mens den andre, i tillegg til den grå, har diskrete rosa elementer.

Lange ermer og ben og praktisk lang glidelås for enkel av og på, samt mansjetter på ben og mansjetter.  Det er pyjamas som er utrolig praktiske og enkle å bruke.

Luca & Lola er et klesmerke for barn som ofte har svært rimelige plagg, i enkle, men fancy design. Vi liker Luca & Lolas hele pyjamaser, men de har også et veldig stort utvalg av andre pyjamaser i mange stiler og farger.


Pippi Langstrømpe Fletter Pysjamas

Pippi Langstrømpe Fletter Pysjamas

Sjekk prisen på:

En myk og langermet pyjamas med motiver av en smilende Pippi Langstrømpe og apen Herr Nilsson. Glidelås hele veien langs benet for å gjøre det lettere å kle seg og bleie endringer, samt rund hals og ben ender med ribbet mansjetter.

Pyjamasen er laget av en økologisk bomullsblanding og er tilgjengelig i både rosa og varm solgul. Dette pyjamasen kommer også fra det finske merket Martinex. 

Hvis du har et barn som er Pippi-gal hjemme, er Pippi Langstrømpe Fletter pysjamas garantert en hit!


Pippi Langstrømpe Kveldssysler Pysjamas

Pippi Langstrømpe Kveldssysler Pysjamas

Sjekk prisen på:

Denne pyjamas har en hvit bunn og et livlig og morsomt mønster av Pippi Langstrømpe og vennene hennes i full gang med sine kveldssysler. Mønsteret i seg selv tjener utmerket som inspirasjon for historiefortelling ved sengetid.

Pyjamasen er laget av myk og fleksibel økologisk bomull og halsen og mansjetter er hvite. Pyjamasbuksene har innfelt elastisasjon i livet. Denne spennende Pippi-pyjamasen er også laget av finske Martinex.

Pyjamasen er ideell for de fleste barn og er tilgjengelig i størrelser som passer opptil ca 7-8 år. Vi liker Pippi Langstrømpe Kveldssysler Pysjamas og setter pris på mønsteret med de kjente illustrasjonene fra Astrid Lindgrens mest klassiske karakter.


Minymo Check Pyjamas

Minymo Check Pysjamas

Sjekk prisen på:

Denne pyjamasen er forskjellig fra de andre pyjamasene vi vurderte, da designet ligner en klassisk rutete flanellpyjama. Pyjamasjakken har krage, brystlomme og knapper foran, og de brede pyjamasbuksene har en praktisk elastikk i livet.

Minymos rutete pyjamas er laget av 100% økologisk bomull og er tilgjengelig i blått, beige og rødt rosa. Det danske barneklærmerket Minymo kombinerer design og holdbarhet og produserer slitesterke og funksjonelle plagg for barn opp til 10 år.

Vi kan sette pris på utformingen av Minymo Check pyjamas, som har en litt mer klassisk stukk slik pyjamasen så ut før.


Frugi Pyjamas

Frugi Pyjamas

Sjekk prisen på:

Frugis todelte pyjamas er langermet og laget av GOTS-sertifisert bomull. Pyjamasen er utsmykket med et detaljert mønster og er tilgjengelig i flere fantastisk deilige stiler. Den avrundede halsen og mansjettene og hemsene går i en kjedelig turkis tone som også finnes i mønsteret.

Det britiske barneklærmerket Frugi er alltid på utkikk etter nye og innovative måter å produsere klær på. For tiden bruker de bare økologisk bomull og resirkulert plast i produksjonen.

Sjekk ut hele hele sortimentet på Frugi og se om de har noen barnepyjamas som passer deg!


Småfolk todelt pyjamas

Småfolk Pyjamas

Sjekk prisen på:

En todelt og langermet pyjamas i en fin økologisk bomullsblanding. Pysjamasen finnes i flere stiler, inkludert et stilig design med epletema.

Pyjamasbuksene er ekstra for økt komfort og mobilitet og har mansjetter i midjen og enden av beina.  Det er en veldig komfortabel og koselig pyjamas generelt, som også har en veldig unik stil i designen.

Det danske barneklærmerket Småfolk fokuserer på fargerike og bærekraftige klær for barn opp til 12 år. Småfolks pyjamasstoffer er OEKO-TEX-sertifisert, noe som betyr at de er helt fri for potensielt skadelige kjemikalier.

Hvis du liker den unike designen som skiller Småfolk pyjamas, er dette et gitt valg å se nærmere på!


Hatley Pyjamas

Hatley Pyjamas Barn

Sjekk prisen på:

Her har vi en annen todelt langermet pyjamas i fin økologisk bomull. De finnes i utrolig mange stiler, med alt fra blomster, til romeventyr og dinosaurer på.

Hatley er et klassisk kanadisk klesmerke med hovedfokus på kvalitet og bærekraft. De er hovedsakelig kjent for sine håndlagde mønsterillustrasjoner designet for førsteklasses barneklær.

Hvis du liker stilen, sjekk ut Hatleys utvalg av pyjamas for barn. De har et utrolig antall stiler, alle av samme høye kvalitet.


Hva er best – todelt pyjamas eller pyjamas for hele kroppen?

Hvilken type pyjamas som passer best, avhenger hovedsakelig av barnets alder. Spedbarn har vanskeligere for å regulere kroppstemperaturen og svetter ikke på samme måte som voksne, noe som betyr at de kan bli kalde eller overopphetet på kort tid.

En pyjamas som dekker hele kroppen er derfor best egnet for de aller minste. En todelt pyjamas glir lett opp, og etterlater magen bar og kald. Hvis dynen glir av når de beveger seg i sengen, er babyen fortsatt beskyttet av pyjamasstoffet i full lengde.

Det er også soveposer til babyer, det vil si et pyjamas hvor buksebenene er erstattet med en pose nederst. Soveposen kan tjene som en praktisk erstatning for dynen hvis babyen har en vane med å sparke av dynen.

Fra en alder av to krymper utvalget av pyjamasdresser, og det er på tide å få en todelt pyjamas. I denne alderen har barnet ofte behov for å føle seg ”stor” og ikke forbundet med en baby. Derfor blir et todelt pyjamas for større barn ofte verdsatt. Barn i denne alderen kan ofte gjøre oppstyr når de kler av seg, og derfor kan det være lettere med et pyjamas med morsomme motiver som barnet får velge.


Her kan du lese flere artikler om produkter for barnets søvn!

Recent Posts