Beste reisebarnevogn 2024: Kjøpsguide til de mest praktiske vognene å reise med


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Barnevognen er småbarnsforeldres beste venn. Når du skal reise et sted med en liten, er det så praktisk å ha alle tingene du trenger i barnevognen. Barnet kan sitte eller ligge, og har også muligheten til å få litt hvile hvis det blir trøtt.

Mange vanlige vogner er altfor store og uhåndterlige å ha med på reise. Enten du reiser med tog, fly eller bil kan det være praktisk å ha en mindre vogn for reiseformål. Det er der reisevognen kommer inn.

Barn i reisebarnevogn på stranden

Hvilken trille er best i test?

Babyzen YOYO er en av de absolutt fremste variantene. En moderne, lett og fleksibel reisevogn!

Babyzen Yoyo 2

Sjekk prisen på:


Britax B-AGILE er et annet toppvalg som vi nylig fikk øynene opp for. En favoritt for både reise og hverdagsbruk!

Britax B-Agile R Sportsvogn

Sjekk prisen på:


Ønsker du en skikkelig billig variant må du sjekke ut Beemoo Flexi Paraplytrille! En lett variant som kan brettes raskt.

Beemoo Flexi Paraplytrille

Sjekk prisen på:


De har også en litt mer robust modell som er laget for å reise med, og den heter Beemoo Easy Fly.

Beemoo Easy Fly Lux 3 Trille

Sjekk prisen på:


En annen populær måte å dra på eventyr med småbarn på er med en bæremeis!

Anmeldelser av topp trillene akkurat nå

Her er en lengre oversikt over alle gode barnevogner for reiser med små barn.


Babyzen YOYO2

Babyzen-YOYO2-Reisebarnevogn-trille-grå

Sjekk prisen på:

Babyzen er et fransk kvalitetsmerke  som produserer barnevogner og smart tilbehør. De lager moderne stilige produkter som er utrolig funksjonelle og fleksible å ta med seg.

YOYO2 er den nye oppgraderte versjonen av deres tidligere og veldig populære YOYO+. Denne barnevognen er perfekt når du er på farten, da den kan brettes sammen og ut igjen i løpet av sekunder. Den er også utmerket å bære over skulderen, noe som gjør transporten enormt mye enklere. Du kan ha barnet på armen og barnevognen på ryggen samtidig!

Oppgraderingen fra deres forrige modell består blant annet i:

  • Bedre komfort
  • Sterkere ramme
  • Fjæring på hvert hjul

Trillen veier litt over 6 kilo og er utrolig lett å bære med seg. Den har et komfortabelt håndtak i kunstig skinn og leveres i en rekke farger du kan velge mellom.

En fantastisk ting med Babyzen YOYO2 er at det er mange fine tilbehør du kan kjøpe i tillegg og etter smak og behov. Alt fra matchende kjøreposer til paraplyer, men også bilstol og bilstoladapter er tilgjengelig.

Det er også mulig å kjøpe Babyzen YOYO2 som en duo-pakke hvis du ønsker å få med en liggedel for en nyfødt.

Babyzen YOYO2 er en moderne og lekker reisebarnevogn som er perfekt for dagliglivet i bymiljøer og på gangveier. Lett å reise med, pakke og lagre. Den får en sterk anbefaling fra oss hvis du vil ha en original, stilig og funksjonell reisebarnevogn!


Elodie Mondo

Elodie Mondo Reisebarnevogn Brun

Sjekk prisen på:

Denne trillen kommer fra det svenske merket ElodieDetails. De startet som et lite designerselskap med vakre og nyttige babyprodukter, og har nå vokst til å selge sine produkter i 45 land rundt om i verden. De er kjent for sin fine design og konsekvente høye kvalitet.

Den er en lettvektstrille på 6,7 kg og kan enkelt brettes sammen og bli svært kompakt og lett å håndtere. Til tross for dette er den veldig holdbar og stabil. Det føles stødig og trygt å bruke trillen på de vanligste underlagene.

En veldig praktisk ting med Elodie Mondo er at det er lett å styre den med bare en hånd. Hjulene er praktiske og stille, og ruller veldig enkelt, og barnet får en meget komfortabel kjøretur i trillen.

Denne reisebarnevognen er godkjent som håndbagasje av de fleste flyselskaper. Samtidig er det viktig å huske at reglene rundt dette varierer i forskjellige selskaper, og den må kanskje sendes som spesialgods eller pakkes i bagasjen. Dette medfører imidlertid vanligvis ingen store problemer for de fleste.

Trillen er utstyrt med en stor kalesje som beskytter barnet mot sol eller regn og kan gjøre det koselig i en hvilestund i trillen. Elodie har også en rekke ekstraprodukter tilpasset for å passe sammen, for eksempel bilstol og adapter, slik at du kan løfte babyen ut av bilen og direkte til vognen.

Kort sagt, Elodie Mondo er en utrolig fin vogn med stor bekvemmelighet og enkel styring. Mer enn bare en reisebarnevogn – Elodie Mondo er egnet for de fleste daglige utflukter!


Axkid Life Sulky

Axkid Life Trille Reisebarnevogn Svart

Modellen er ikke lenger til salgs

Selskapet Axkid ble grunnlagt i Sverige. Deres hovedprodukter er bilstoler og produktene deres er kjent for god sikkerhet. De legger mye ressurser i å designe sine produkter for å gjøre livet i trafikken tryggere for barn og familier med barn.

Axkid Life reisebarnevogn er en liten og fleksibel trille som lett kan brettes og foldes ut. Den veier 6,5 kilo og er veldig praktisk å håndtere. I tillegg kan du enkelt bære den over skulderen ved hjelp av den medfølgende skulderstroppen.

Trillen er komfortabel med fjæring på alle hjul. Ryggstøtten kan justeres og plasseres trinnløst, fra sittende til fullt liggende stilling. Når barnet er i liggende stilling er det en spesiell beskyttelse som er plassert under hodet for bekvemmelighet og sikkerhet.

Axkid Life har en god kalesje som enkelt kan brettes ned og beskytte mot elementene. Alt i alt er dette en ekstremt rimelig vogn med svært høy kvalitet for den relativt lave prisen. En trille som fungerer bra som hverdagsvogn og også som en reisebarnevogn. Et virkelig godt alternativ i medium-prisklassen!


Babyjogger City Mini Zip

Babyjogger City Mini Zip Reisebarnevogn Svart

Sjekk prisen på:

Selskapet Babyjogger ble etablert i USA, men har en skandinavisk avdeling som forvalter merkevaren her i Sverige. De designer og produserer barnevogner, sykkelvogner og tilbehør til denne typen produkter.

City Mini Zip er en av deres minste vogner, perfekt for reiser når du trenger en enkel og praktisk vogn å bære med deg. Den har en unik funksjon som lar deg brette den sammen både på langs og i bredden! Dette betyr at når den er brettet er den bare en åttendedel så stor som den er når den er helt utfelt! Utrolig praktisk når du reiser og trenger å lagre den på et lite område.

Trillen er litt tyngre enn mange av de andre reisebarnevognene vi anbefaler, den veier 7,3 kilo. Den er imidlertid fortsatt lett å bære, flytte og lagre. I tillegg har den en kapasitet på over 30 kilo som slår de fleste andre lette barnevogner!

Mange deler av barnevognen kan justeres og tilpasses, for eksempel fotstøtten, ryggstøtten og kalesjen. Det er en veldig praktisk og romslig barnevogn som de aller fleste barn sitter veldig komfortabelt i. Den er også trygg, og har en smart 5-punkts sele å spenne fast barnet med.

Som de fleste andre reisevogner er ikke dette en vogn for skog, terreng eller løping. Den er derimot aldeles utmerket for turgåing, bymiljøer og alle former for reise! Vi liker City Mini Zip enormt og kan varmt anbefale den som en reisebarnevogn.


Hauck Swift Plus

Hauck Swift Plus Reisebarnevogn Grå

Sjekk prisen på:

Det tyske selskapet Hauck har lang erfaring med å produsere trygge babyprodukter. Swift Plus er deres minste vogn. Den er en veldig liten og pen vogn på under 7 kilo, og veldig lett å brette sammen for hurtig lagring eller å legge i en koffert. Når den er brettet sammen kan du enkelt bære den over skulderen med en smart skulderstropp som følger med.

Til tross for at trillen er så lett, er den solid og rammen er laget av aluminium. Barnet sitter trygt i vognen, festet med et fempunkts belte. Kalesje for effektiv solbeskyttelse og lagringsrom under vognen er noen andre bekvemmeligheter som er inkludert i denne svært praktiske reisebarnevognen.

Hjulene har fjæring som gjør turen behagelig for barnet hvis det er litt humpete på veien. Forhjulene kan låses hvis du vil fiksere dem når du går lengre rettstrekninger.

Det som virkelig skiller seg ut når det gjelder Hauck Swift, er den rimelige prisen sammen med den høye kvaliteten. Den føles som en dyr og overdådig vogn selv om den er nokså billig. Det som er litt synd er at den bare kan håndtere en vekt opp til 15 kilo, men det dekker fortsatt de fleste av de tidlige småbarnssårene.

Vi liker Hauck reisebarnevogn og anser den som et veldig godt alternativ for de som ønsker en litt mer ordentlig vogn også på reise uten å måtte betale for mye!


Beemoo Simple Travel Trille

Beemoo Simple Travel Trille Reisebarnevogn Grå

Sjekk prisen på:

Varemerket Beemoo er nettbutikken Jollyrooms eget merke. De har utviklet en linje som er litt billigere, men likevel meget velfungerende og populære modeller av ulike typer praktiske produkter. Denne reisebarnevognen er en slik svært rimelig barnevogn som er enkel og lett å ta med seg.

Den veier bare litt over 5 kilo, og det er veldig enkelt å bære og lagre der den passer. Det er lett å legge den sammen og den tar ikke mye plass i det hele tatt.

Til tross for den lette vekten er det en solid vogn med dobbelthjul både foran og bak. Forhjulene er svingbare, noe som gjør det enkelt å styre barnevognen selv på trange steder

Trillen kan håndtere en vekt på opptil 15 kilo og anbefales brukt fra ca 6 måneder til ca 3 år. Takket være den rimelige prisen, og den praktiske og lett håndterbare vekten av denne trillen, kan vi varmt anbefale Beemoo Simple Travel Sulky hvis du er ute etter en billig og rimelig reisebarnevogn, kanskje som et supplement til en enda mer komfortabel hverdagsvogn.


Beemoo Flexi Paraplytrille

Beemoo Flexi Paraplytrille

Sjekk prisen på:

Varemerket Beemoo lager rimelige kvalitetsprodukter for babyer og småbarn. De har lyktes med å kombinere estetikk og praktisk funksjon på en naturlig måte, og deres produkter er svært ofte meget rimelige.

Beemoo Paraplysulky er en enkel reisebarnevogn som kun veier 5,1 kilo. Den er stabil når barnet sitter i den, men kan raskt brettes sammen og bli flat for enkel lagring. Den har doble hjul både foran og bak for god balanse og stabilitet. Forhjulene er såkalte ”swivel-hjul” som gjør det enkelt å snu og manøvrere trillen i for eksempel butikker og på små områder.

Denne reisebarnevognen er virkelig av den enklere typen, og er ikke en vogn du vil ønske å bruke til daglig. Men den oppfyller sin funksjon og gir barnet ditt mulighet til å sitte ned underveis, noe som vil være nødvendig når dere er ute og ser dere om rundt om i verden. Trillen ligner for eksempel på lånevognene som er tilgjengelige på flyplasser.

Hvis du vil ha en enkel vogn som er enkel å ta med på reisen uten å bruke mer penger enn nødvendig, er Beemoo Paraplysulky budsjettvognen for deg!


Hauck Paraplysulky Tango

Hauck Tango Paraplytrille Reisebarnevogn Svart

Sjekk prisen på:

Denne trillen er litt mer påkostet enn Carenas versjon, men den er likevel meget billig. Du kan enkelt justere ryggstøtten til komplett sovestilling, som gir mulighet for nødvendig hvile. Det er faktisk mulig å senke ryggstøtten med bare en hånd, noe som er veldig praktisk når du er på farten med annen bagasje.

Den leveres med bra praktisk tilbehør, som f.eks. en kalesje med lomme for enkel oppbevaring og koppholder på vognen.

Et minus med denne vognen er vekten som ligger på jevnt 8,25 kilo. Det synes å være noe i overkant for en enkel reisebarnevogn. Den er likevel enkel å håndtere, og kan enkelt brettes sammen og stues inn i et bagasjerom.

Alt i alt er dette et bra alternativ for en enkel reisebarnevogn med litt ekstra tilbehør og bekvemmelighet. Hauck Tango duger godt selv for litt lengre ferier, men kanskje ikke som hovedbarnevogn hjemme.


Joolz Aer Trille

Joolz Aer Trille Reisebarnevogn Svart

Joolz er et nederlandsk selskap som utvikler og designer barnevogner. De har høye krav til ergonomi og design, og har vokst raskt og blitt et svært populært merke i flere land. De har kontorer i Amsterdam, New York og Hong Kong. En ting vi setter pris på er at selskapet er veldig bevisst og ansvarlig i bærekraftspørsmål. Blant annet planter de et tre for hver solgte vogn. Det treet blir et symbol på familien din og vokser opp sammen med barnet ditt.

Joolz Aer trille er en veldig lett vogn på bare 6 kilo med en tilhørende skulderstropp som gjør det utrolig enkelt å bære den med seg. Den kan legges sammen og brettes ut i løpet av sekunder, noe som er ideelt for en vogn du skal reise med.

Selve designet er utrolig gjennomtenkt, og den er behagelig og veldig romslig å sitte i. I tillegg har den god plass til både leker og handleposene dine. Dessuten er dette mer enn bare en vanlig reisebarnevogn. Det er en godt designet brukervennlig trille som fungerer i de fleste miljøer. Unntaket er mer røft terreng. Hvis du skal på tur i skog og mark, anbefales en vogn med kraftigere hjul.

Ryggstøtten på trillen kan justeres og festes i tre forskjellige posisjoner. På toppen er det en kalesje som kan trekkes frem for å beskytte mot solskinn eller regnvær. Den er smart utstyrt med deler av meshstoff som gir god luftsirkulasjon, noe som gjør barnevognen behagelig å sitte i selv på varme sommerdager.

Joolz reisevogn er trygg og sikker å sitte i, og barnet kan festes i en fem-punkts sele. Av alle vognene for reise som vi har sett på er dette den absolutte favoritten. Det eneste negative er selvfølgelig prislappen.

Trenger du en praktisk trille for både lengre turer, men også de daglige turene til byen o.l. er dette en ekte gullklump å se nærmere på!


Vanlige spørsmål om reisebarnevogner

Her er noen vanlige spørsmål forbrukere ofte har når de skal kjøpe en reisebarnevogn på nettet.

Hva er en reisebarnevogn?

En reisebarnevogn er en barnevogn som er lettere, tar mindre plass og er enkel å slå sammen og bære med seg. Den er mye mer praktisk enn en vanlig stor barnevogn. Ofte må man gi avkall på for eksempel stabilitet fordi hjulene som regel er mindre og understellet litt lettere. En reisebarnevogn er for eksempel vanligvis ikke så godt egnet for bruk i terreng og på tøffere underlag.

Noen ganger brukes navnet trille synonymt med reisebarnevognen fordi disse vognene er av en lettere type. Et annet begrep som brukes er paraplytrille – disse er de minste og kan lett brettes sammen som en paraply.

Hvis du har tenkt å reise med småbarn som ofte sitter i vogn, anbefales det sterkt å anskaffe en reisebarnevogn!

Hva er forskjellen mellom en reisebarnevogn og andre barnevogner?

En reisebarnevogn er vanligvis litt enklere. De er ofte betydelig lettere og bør være sammenleggbare for å få plass i for eksempel bagasjehyller og lignende. Noen reisebarnevogner er solide triller som er egnet for daglig bruk på vanlige fortau og lignende, mens andre er veldig enkle og vanligvis bare brukes bare når du reiser fordi de er enkle å ta med seg.

Reisebarnevogn og trille – er det det samme?

Ja. Ofte kalles en reisebarnevogn også en trille. Det er en forenklet form for sittevogn. En enda enklere variant er paraplytrille. Disse kan enkelt brettes sammen og er veldig enkle å ha på reisen hvis du bare vil ha den mest grunnleggende typen vogn.

Hvor mye koster en reisebarnevogn?

Det er mange forskjellige modeller. Den enkleste koster rundt 300-400 SEK, mens de dyrere kan koste opp til 4 000 SEK. De enkle er vanligvis ganske provisoriske varianter som du kanskje har med deg og bruker en og annen gang per år. De litt dyrere fungerer vanligvis bra som din daglige vogn uansett hvor du skal, bortsett fra for eksempel i skog og mark, eller under løping og sport.

Hvor mange kg kan en reisebarnevogn håndtere?

De fleste modeller kan håndtere opptil 15 kg. Noen modeller kan håndtere opptil 20 og noen tar nesten 30 kg. Sjekk spesifikasjonene for den bestemte modellen du er ute etter for å være sikker.

For hvilken alder passer en reisebarnevogn?

En reisebarnevogn passer vanligvis fra barna kan sitte opp, ca 6 måneder. Deretter kan de vanligvis brukes til ca 3 årsalderen, noen ganger litt mer avhengig av vognens kapasitet.

Trenger man en reisebarnevogn?

Det er sjelden et spørsmål om man trenger det ene eller andre produktet for barn. Men det er veldig hyggelig å kunne sette barna trygt ned under reisen. Småbarn trenger hvile og blir ofte slitne, så det er gull verdt å ha med seg noe de kan sitte i og hvile når det trengs. Vi har erfaring med mange reiser, både hjemme i Norge og i utlandet, hvor vi har vært veldig glade for at vi hadde med oss reisebarnevogn da barna var små.

Reiser du med små barn kan det også være lurt å sjekke ut våre tips om reisesenger!

Recent Posts