Beste reiseseng 2024: Best i test sammenleggbar seng til barn


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Hvis du reiser med barn, kan det noen ganger være litt vanskelig å få et godt soveplass for småbarn. Da er en reiseseng en fleksibel og vanligvis ganske billig løsning. Her sjekker vi ut noen av de beste reisesenger som er tilgjengelige for kjøp akkurat nå!

Baby sover i reisesengen

Hvilken reiseseng er best i test?

Det beste valget etter vår mening er BabyBjörn Reiseseng Light. Det er en testvinner som har eksistert i lang tid og fortsatt er relevant. Sengen er laget av utrolig fint materiale, har en lett vekt og er veldig behagelig. En veldig populær reiseseng!

BabyBjörn Reiseseng Light

En annen nykommer på listen er Bugaboo Stardust Reiseseng. Det er en super fin og trygg seng som er lett å ta vare på og som raskt kan foldes ut. Definitivt en verdig kandidat på topplisten vår!

Bugaboo Stardust Reiseseng

Hvis du vil ha en litt enklere modell, kan vi anbefale Beemoo Reiseseng. Det er en fin og utrolig rimelig reiseseng som er av overraskende høy kvalitet. Pass på å kjøpe varianten inkludert madrass, da den ellers har et altfor tynt soveplass.

Beemoo Reiseseng

Anmeldelser av 11 forskjellige reisesenger for småbarn

Her er en gjennomgang av alle reisesengene vi har sjekket ut. Et alternativ til reisesengen, er en vugge som er enkel å ta med seg.

BabyBjörn Reiseseng Light

BabyBjörn Reiseseng Light

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet (Bredde x Lengde x Høyde):82 x 112 x 64 cm
Vekt:Ca 6 kg

Dette er en veldig praktisk og populær reiseseng, fra kvalitetsmerket BabyBjörn. Det er en lett og fleksibel modell på bare 6 kg, som er veldig enkelt å folde ut.

BabyBjörn reiseseng er ekstremt populær og har mange fine kvaliteter. Det er en stor og romslig seng, med et stort område å sove på. Du får en madrass når du kjøper sengen, som du legger ned etter at sengen er utfoldet. Deretter sover barnet trygt i sengen nede med på gulvet.

Det store fine soveområdet er trygt og er ideelt for både små og litt større barn, fra nyfødte opp til ca 3 år.

En veldig god detalj er det fine materialet som BabyBjörn nøye har valgt. De bruker Oeko-Tex-sertifiserte materialer og mesh som er bekreftet å være skånsomme mot småbarns hud. Det er også mulig å vaske både sengestoffet og madrassdekselet i vaskemaskinen.

Det er utrolig enkelt å brette seg sammen og gjøre BabyBjörns reiseseng klar til å sove i. Deretter er det bare å plassere på rett sted, og soveplassen er klar.

Inkludert i pakken når du kjøper BabyBjörn Light reiseseng, får du sengen, en og en oppbevaringspose slik at du enkelt kan bære sengen og med deg. Du kan også kjøpe et fint spesialtilpasset bomullslaken hvis du vil.

Det er lett å forstå hvorfor så mange anbefaler BabyBjörns reiseseng. Den er enkel å bruke, veier veldig lite, er trygg for babyen og veldig behagelig å sove i. Hvis du skal ut og reise med barn, eller trenger en seng som er lett å flytte, kan vi tydelig anbefale BabyBjörn Light Reiseseng. Det er et bevist alternativ, og etter vår mening fortsatt best i test!


Bugaboo Stardust Reiseseng

Bugaboo Stardust Reiseseng

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet (Bredde x Lengde x Høyde):64 x 98 x 85 cm
Vekt:Ca 7,7 kg

Dette er en av de mest fleksible reisesengene, som har blitt utrolig populære for funksjonaliteten. Bugaboo Stardust er utrolig rask til å brette seg opp og har en innebygd madrass som lar deg raskt legge babyen til hvile når det er nødvendig.

Hele sengen er lett med en totalvekt på bare 7,7 kg. Når du har brettet den, tar den ikke mye plass og er bare 14 centimeter i bredde!

Designet i seg selv er det som gjør Bugaboo Stardust til en vinner. For å brette opp sengen, brett bare opp klemmene, og så kan du brette ut hele sengen på bare 1 sekund! Det blir ikke jevnere enn det, og hvis du trenger en seng på turen, er dette en fantastisk modell å velge, bare for enkelheten.

Komfort og sikkerhet er også veldig bra på Bugaboos reiseseng. Som sagt har den en innebygd madrass, som også kan justeres i høyden. Dette gjør at du kan justere sengen i henhold til barnets alder. Når babyen er liten, har du sengen litt høyere opp, for ikke å bøye ryggen for mye. Når barnet er litt større, senk bunnen for et trygt soveplass for barnet.

Når du kjøper Bugaboo Stardust reise barneseng, får du en fin pose som er forseglet med borrelås. Dette gjør det enkelt å bære den med deg, samtidig som den lagres trygt, i en smal pakke.

Bugaboo er kanskje mest kjent for sine fine barnevogner, men dette er etter vår mening en kandidat til markedets beste reiseseng akkurat nå. Det er fantastisk og gjør livet med små barn så mye enklere på veien. Bugaboo Stardust reiseseng er en ny kandidat på topplisten, og en av de beste reisesengene akkurat nå!


Beemoo Reiseseng

Beemoo Reiseseng

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet (Bredde x Lengde x Høyde):60 x 120 x 76 cm
Vekt:Ca 9,1 kg

Dette er definitivt en av de billigste reisesengene du kan få. Det er populært og er en solid og komfortabel seng, spesielt hvis du kjøper Beemoo reiseseng inkludert madrass. Ellers kommer den bare med en veldig tynn madrass som ikke er egnet til å sove på.

Beemoo reiseseng er laget av nylon og bomull, med mesh rundt sidene. Denne reisesengen er rimelig enkel å ta med deg, men veier litt mer enn de letteste modellene. Totalt veier den litt over 9 kg. Sengen leveres med en praktisk pose som er lett å bære og lagre.

Totalt sett er Beemoo reiseseng enkel å bruke. Det er veldig enkelt å utfolde seg og instruksjonene er ganske klare. Det kan være litt vanskeligere å brette seg sammen når du skal pakke det igjen. Men etter at du har gjort det noen ganger, går det vanligvis uten problemer.

Beemoo Reiseseng er tilgjengelig i flere forskjellige modeller. De har også et par lignende varianter:

 • Beemoo Lux Reiseseng
 • Beemoo Excellence Reiseseng

På Lux-modellen er det hjul på en av sidene, noe som gjør det lettere å flytte sengen når det trengs. Det er også noen andre små funksjoner som oppbevaringsrom og et gap for barnet å krype gjennom. Lux er også tilgjengelig i noen andre fargealternativer.

Beemoo Excellence Reiseseng er en lignende variant, men med enda litt mer detaljer. Fremfor alt har den ekstra solide ben i aluminium. Dette gjør at det ser mer ut som en ekte seng og står litt mer fast på gulvet. Likevel veier den ikke mer, og den er nesten like enkel å montere. Det er rett og slett en litt mer luksuriøs, men relativt billig reiseseng.

Alt i alt er Beemoo reiseseng et veldig godt valg, spesielt med tanke på den lave prisen. De fungerer perfekt og er både enkle å bruke, komfortable og rimelige. Vi anbefaler på det sterkeste å velge med den ekstra madrassen, hvis du ikke allerede har en god madrass av samme størrelse.


Kinderkraft Joy Reiseseng

Kinderkraft Joy Reiseseng

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet (Bredde x Lengde x Høyde):65 x 126 x 76 cm
Vekt:Ca 10,5 kg

Kinderkraft er et merke som ofte lykkes i å kombinere lave priser, med høy kvalitet. Deres Joy Reiseseng er enda en i rekken av kvalitetsprodukter, med mange tilbehør og smarte funksjoner.

Sengen i seg selv er solid med en ramme av stål. Den kan tilpasses barnets størrelse, da du kan justere sengebunnen i høyden. Rundt reisesengen er sidene kledd i mesh, noe som gjør sengen luftig mens du hele tiden ser babyen i sengen.

En av de korte sidene har en dør som kan åpnes med glidelås. Barna kan komme seg til sengs selv hvis de har begynt å krype.

På den ene kortsiden har sengen to hjul for å gjøre det enkelt å bevege seg rundt sengen. En unik funksjon er at du kan bruke sengen som en vugge ved å brette ned to skinner, hvis barnet ditt trenger å bli rocket for å sove.

Andre smarte funksjoner som følger med kjøp av Kinderkraft Joy reiseseng er:

 • Bag å bære sengen i
 • Stellebord
 • Myggnetting
 • Musikkspiller med lyd- og lyseffekter
 • Kurver for oppbevaring hengende på sengen

Det er mye positivt å bli sagt om Kinderkraft Joy. Det er virkelig en gjennomtenkt reiseseng med mange funksjoner og gode detaljer. Det som er negativt er selve madrassen. Det er en veldig tynn og hard madrass som ikke føles behagelig nok til å la babyen sove på. Selvfølgelig er det lett å løse ved å kjøpe en ekstra madrass, men det er verdt å vite før du kjøper sengen.

En annen detalj som er verdt å vite er at du må ha batterier til musikkspilleren. Det krever 3 AA-batterier, som ikke følger med deg når du kjøper sengen.

Bortsett fra den tynne madrassen, er Kinderkraft Joy Reiseseng en av de rimeligste sengene vi har sett på. Det er billig og er designet med mange flotte og nyttige funksjoner som vi virkelig setter pris på.


Hauck Reiseseng Dream’n Play Plus

Hauck Reiseseng Dream'n Play Plus

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet (Bredde x Lengde x Høyde):76 x 125 x 65 cm
Vekt:Ca 11 kg

Dette er en ganske stor reiseseng fra det rimelige merket Hauck. Dessverre selges den uten madrass, så husk at du må kjøpe en. Hauck har en spesiell reisemadrass som passer, men du kan også finne andre merker som har samme dimensjoner på.

Huack Dream er en brukervennlig reiseseng. Det er gode instruksjoner om hvordan du bretter det ut, og når du har lært hvordan det fungerer, går det utrolig greit.

Sengen er laget av nylon og stoffet er i mesh på sidene. Det er en enkel, men stilig og praktisk reiseseng. Det er imidlertid en litt større og tyngre modell, og det er ganske mange kg forskjell mellom dette og de lettere modellene vi så på.

Reisesengen kommer med en god pose som er enkel å bære og lagre. Ellers er det ikke mange tilbehør, og sengen er ganske basic. Det er en god og rimelig seng for de som ønsker å holde det enkelt.

Totalt sett er vi fornøyd med Hauck Dream Reiseseng, men hvis du trenger å kjøpe en madrass, vil prisen ikke være så billig uansett til slutt. En helt ok seng, men ikke vårt beste valg. 


Deryan Reiseseng Baby Luxe

Deryan Reiseseng Baby Luxe

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet (Bredde x Lengde x Høyde):75 x 120 x 50 cm
Vekt:Ca 1,8 kg

Dette er en reiseseng av en litt annen modell, som ser litt mer ut som et minitelt. Deryan Reiseseng Baby Luxe veier bare 1,8 kg og er helt klart den letteste modellen vi har sett på.

Reisesengen er praktisk og veldig enkel å sette opp. Det kan ta litt øvelse i begynnelsen, men når du lærer hvordan det fungerer, kan du enkelt sette opp sengen på bare noen få sekunder.

Siden sengen fungerer som et heldekkende telt, er det også en veldig god beskyttelse mot mygg og insekter. Det er en stor fordel hvis den skal brukes i ferier på steder der det er mygg. Samtidig er sengen kjølig og det er god ventilasjon gjennom nettet.

En annen unik detalj om denne reisesengen er at den kommer med en selvoppblåsbar madrass. Det tar veldig lite plass og er lett å fullføre. Men det er ganske tynt og ikke superkomfortabelt. Faktisk kan det være verdt å ta med en ekstra madrass, eller i det minste et teppe for å sette på for å gjøre den litt mykere.

Deryan reiseseng kommer med noe annet tilbehør som en pose og en sovematte. Det er en ganske liten og veldig lett seng, som fungerer bra hvis du trenger et skjermet soveplass under turen, for en 0-2 år gammel baby.

Dette er ikke den mest komfortable reisesengen, men den store fordelen er selvfølgelig den lette vekten og at den kan pakkes ned og bæres med nesten hvor som helst. Det kan være en veldig praktisk seng å bruke hvis du tar med et lite barn til stranden, på piknik eller lignende. Med Deryan Reiseseng Baby Luxe kan det lille barnet ha en trygg sovetid nesten hvor som helst.


Hauck Sleep N Play SQ Reiseseng

Hauck Sleep N Play SQ Reiseseng

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet (Bredde x Lengde x Høyde):97 x 97 x 76 cm
Vekt:Ca 8,5 kg

Denne sengen er firkantet og har et stort område å sove på. Men når den er brettet, tar den svært lite plass og kan enkelt bæres i den medfølgende oppbevaringsposen.

Takket være det store området kan Hauck Sleep N Play SQ også brukes som en god og trygg lekeplass for de små barna. Det blir som et trygt babygymnastikk å ha både hjemme og ute på turen.

En fordel med Haucks reiseseng er at den er enkel å montere. Det er raskt å brette det opp, og når det er klart, står det fast på de fire beina. Du får med en sammenleggbar madrass som dekker hele bunnen av sengen. Imidlertid er denne ganske tynn og ikke så myk, så det kan hende du må ha en ekstra madrass for at babyen skal sove komfortabelt.

Vi liker størrelsen på denne reisesengen. Det faktum at det er formet som en firkant, gjør at det føles mer romslig og barnet kan bevege seg fritt på søvn og lekeplass. Hauck Sleep N Play SQ er også rimelig billig, så det kan være et godt alternativ hvis du vil ha en reiseseng med et stort område. Husk at du kanskje må supplere den med en ekstra madrass.


Kinderkraft Sofi Reiseseng

Kinderkraft Sofi Reiseseng

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet (Bredde x Lengde x Høyde):63 x 107 x 71 cm
Vekt:Ca 8,7 kg

Dette er en veldig fin reiseseng fra Kinderkraft, med mange unike funksjoner som andre reisesenger ikke har. Det spesielle med denne sengen er at den kan brukes på fire forskjellige måter:

 • Seng
 • Vugge
 • Lekegrind
 • Reiseseng

Det kan også justeres i to forskjellige høydestillinger som passer både nyfødte og småbarn, samt litt større barn opp til ca 3 år.

Kinderkraft Sofi har vunnet en pris for sitt design og er en veldig populær reiseseng av høy kvalitet. Den er testet i INTERTEK-laboratoriet og oppfyller deres høye standarder for sikkerhet og nivåer av kjemikalier.

Sengen er veldig lett å brette opp på bare noen få sekunder. Etter det kan du velge å bruke den på flere forskjellige måter. Hvis barnet er lite, har du sengen i høyere posisjon. Deretter kan du bruke den nedre delen som lagringsplass.

Hvis du vil bruke sengen som leke, kan du ha sengen i bunnposisjon. Der kan barnet krype og leke med leker. Da kan de også komme seg inn og ut selv, gjennom døren som åpnes med glidelås.

Hvis du ønsker å kunne vugge babyen i søvn, justerer du tilbehøret langs bena under. Da kan du rocke sengen frem og tilbake som en vugge.

Kinderkraft Sofi er en kvalitetsseng og alle materialer er robuste og av høy standard. Den har en ramme i aluminium og stål samt fine bomullsmaterialer på de myke delene. Det er også veldig behagelig og enkelt å bruke.

Kinderkraft Sofi kommer med en fin madrass som er myk nok til at babyen kan sove på. Dette er en veldig elegant reiseseng, i den litt høyere prisklassen.


Maxi-Cosi Iora Reiseseng

Maxi-Cosi Iora Reiseseng

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet (Bredde x Lengde x Høyde):55 x 93 x 74 cm
Vekt:Ca 10,8 kg

Dette er en stilig og godt designet reiseseng fra kvalitetsmerket Maxi-Cosi. Den kan brukes på to forskjellige måter, enten som en frittstående seng, eller for å være koblet til sengen din slik at du og barnet kan ligge ved siden av hverandre.

Et populært trekk ved denne reise barnesengen er at du kan justere den i en full 5 forskjellige høydeposisjoner. Dette er slik at du kan ha sengen i samme høyde som du ligger, når barnets seng er ved siden av deg. Da er dere ved siden av hverandre, mens barnet ligger trygt i sengen sin.

I tillegg har du alle tingene du trenger for babyen din innenfor en armlengdes rekkevidde, når du lagrer dem i rommet under reisesengen.

Hele Maxi-Cosi Iora reiseseng kan brettes opp og deretter tar opp svært lite plass. Det kan enkelt bæres og tas på veien i den medfølgende oppbevaringsposen. Madrassen som følger med er veldig myk og komfortabel, og dette er en veldig fin reiseseng tilpasset babyer.

I utgangspunktet er det eneste negative med denne sengen at du i utgangspunktet må kjøpe laken fra samme merke, og disse kan være litt dyre. Det er rett og slett vanskelig å finne sengetøy i riktig størrelse ellers, hvis du ikke syr disse selv.

Uansett, vi er imponert over Maxi-Cosi Iora Reiseseng. Det er et vakkert designet produkt, med smart funksjonalitet. Det er trygt, mykt og komfortabelt. Den er egnet for små barn opp til ca 9 kg. Maxi-Cosi Iora er populær rundt om i Europa, og vi synes det er en utmerket reiseseng og trygg seng å ha hjemme på soverommet.


AeroMoov Pop-Up Reiseseng

AeroMoov Pop-Up Reiseseng

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet (Bredde x Lengde x Høyde):92 x 130 x 63 cm
Vekt:Ca 5 kg

AeroMoov er en veldig lett og fleksibel reiseseng, med flere flotte tilbehør som gjør det beskytte barnet i mange forskjellige sammenhenger.

Sengen selv veier mindre enn 5 kg, men totalvekten med tilbehør veier ca 5 kg. Det er en av de letteste reisesengene, og den passer i en liten og fleksibel pose som er lett å bære med deg.

Når du kjøper sengen, får du en god madrass med akkurat nok mykhet. Den er laget av skum, såkalt polyuretan med en tykkelse på 3 cm.

Sengen selv kan justeres i høyden avhengig av barnets størrelse. Babyer opp til 6 kg kan være i høyere posisjon, noe som er lett for deg som forelder å nå uten å bøye ryggen. Når barnet blir litt større, kan du fortsette å bruke sengen i bunnposisjon.

På langsidene har Aeromoov Reiseseng nett som gjør det luftig og gir synlighet i sengen. Sengebunnen er vanntett og sikrer at sengen er tørr når barnet er i den. Du får også en babyrede som kan brukes til å gjøre søvn enda tryggere for små babyer.

Det er mulig å kjøpe myggnett og solbeskyttelse, hvis du for eksempel vil bruke AeroMoov på stranden, eller i sommerhuset der det er fare for mygg, eller andre steder der ekstra beskyttelse kan være nødvendig. Innsiden av  AeroMoov reiseseng er stor nok til at den også kan brukes som babygym.

I tillegg til å være så lett å bære, har AeroMoov reiseseng også fordelen av å være ekstremt enkel å brette ut. Den er designet for å brettes ut automatisk og blir perfekt hver gang. Det er litt vanskeligere å pakke det sammen senere, men selv det er ganske enkelt når du har lært å gjøre det. Selvfølgelig er det instruksjoner som forklarer hvordan du gjør det.

AeroMoov Pop-Up reiseseng er et flott alternativ hvis du vil ha en reiseseng med stor plass til å sove og spille på, samtidig som det er lett å bære og ta opp litt plass. Det er et kvalitetsprodukt som har fått veldig gode anmeldelser over hele verden.


Carena Reiseseng

Carena reiseseng

Sjekk prisen på:

Mål utfoldet:120 x 60 x 76 cm

Dette er en enkel, men veldig rimelig reiseseng fra Carena. Den er egnet for små barn og er egnet fra nyfødt opp til en maksimal vekt på ca 10 kg. Det er en seng som passer best før barnet begynner å sitte eller krype.

Sengen består av en kurv og et stativ, med en hette med nett som kan brukes om nødvendig. På siden er det et oppbevaringsrom for små ting. Ellers er dette en veldig enkel og nedstrippet design. Det står stødig, men anbefales ikke for barn som har begynt å bevege seg mye og kan begynne å klatre opp kantene. Men for små babyer er det en trygg og fin seng som er ideell som en billig løsning under reisen.

Carena Långholmen reiseseng består av ben, soveplass og hette som separate deler. Det er enkelt å montere det, men krever noen forskjellige trinn. Det tar litt lengre tid enn mange andre reisesenger, men samtidig er det veldig enkelt og er gjort innen få minutter.

Alle deler kan lagres i den medfølgende oppbevaringsposen. Det tar ikke mye plass og er veldig lett å bære med deg. Dette er generelt et veldig godt produkt å reise med, takket være den lave vekten og at det tar så lite plass.

Hvis du er fornøyd med en enkel seng, og vil ha en veldig billig variant, er Carena Långholmen et helt ok alternativ. Du får om hva du kan forvente for pengene, men for å ha et sted å sette det lille barnet under turen, er dette et fullt godkjent produkt.


Hva er en reiseseng?

En reiseseng er en sammenleggbar seng, tilpasset babyer og små barn. Vanlige egenskaper ved en reiseseng er:

 • Lav vekt.
 • Rask å brette sammen og pakke.
 • Enkel å lagre og transportere
 • Trygt for små barn å sove i.

Det er litt forskjellige typer reisesenger, og de kan være laget av forskjellige materialer. Mange varianter er laget av en slags stoff, nylon og mesh.

Ofte kommer reise barnesenger i en pakke med oppbevaringspose og madrass. Noen ganger er det annet tilbehør, og noen ganger kommer de, for eksempel uten madrass.

Er det verdt å kjøpe en reiseseng?

Når du reiser med barn under 3 år, er det veldig godt å ha en reiseseng. Dette kan være en god investering som gjør livet med barn mye enklere. Med en babypute, et teppe, en pyjamas og et utstoppet dyr kan babyen føle seg like trygg uansett hvor du reiser.

Dette gjelder både lange og korte reiser. En tur til barnets besteforeldre kan også legges til rette hvis barnet har et trygt sted å sove.

Med en reiseseng har du et trygt soveområde som barnet gjenkjenner, klar til bruk hvor som helst og når som helst. Ofte er nye steder ikke like barnesikre som hjemmet er, og derfor er reisesengen svært verdifull.

Kort sagt, reiseseng er verdt å kjøpe for alle foreldre som skal reise med babyen. Hvis du ikke skal reise ofte, er det billige varianter å kjøpe. Hvis du reiser oftere, kan det være verdt å investere i en av de finere modellene.

Skal du kun bruke sengen hjemme, kan det lønne seg å skaffe deg en sprinkelseng i stedet.

Hva heter en reiseseng på engelsk?

Reiseseng på engelsk kalles travel cot.


Hvis du reiser med barn, kan det være lurt å se tips om reisevogner!

Recent Posts