Beste bæremeis 2024: Bær barnet ditt ergonomisk på ryggen


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En bæremeis på ryggen gir deg og barnet muligheten til å se og oppleve verden sammen. Den muliggjør utflukter, opplevelser og turer på en skånsom og ergonomisk måte for både deg og barnet ditt. I vår guide går vi gjennom noen av de beste bæremeisene som er tilgjengelige å kjøpe akkurat nå!

Beste Bæremeis

Hvilken bæremeis er best i test?

Best i test ble Thule Sapling bæremeis. Den tåler tung vekt og er ergonomisk og behagelig for både barnet og den voksne.

✅ Vårt toppvalg

Thule Sapling Bæremeis

Sjekk prisen på:


Vi vil også anbefale Deuter Kid Comfort. Det er en internasjonal bestselger som holder ekstremt høy kvalitet og har fått mange gode anmeldelser fra fornøyde kunder.

Internasjonal bestselger

Deuter Kid Comfort Bærestol

Sjekk prisen på:


Ønsker du en rimeligere variant bør du sjekke ut North 13.5 Adventure Bæremeis. Ikke helt samme komfort og maksimal vekt, men faktisk overraskende komfortabel og funksjonell. Beste budsjettvalget etter vår mening!

✅ Beste budsjettvalg

North 13.5 Adventure Bæremeis med Støtte

Anmeldelser av 10 forskjellige bæremeiser

Her ser du nærmere på 10 ulike modeller, fra flere ulike produsenter.

Andre populære måter å bære barn på er med bæresjal, bæresele, eller en klassisk barnevogn.

Thule Sapling bæremeis

Thule Sapling Bæremeis

Sjekk prisen på:

Barnets alder:Fra 6 måneder opp til 18 kg eller 120 cm
Maksimal vekt:22 kg inkludert pakking
 • Høy kvalitet og komfort
 • Romslig og lett tilgjengelig oppbevaring
 • Vaskbart sete

Mange foreldre i Norden er kjent med Thule-merket, og det er ikke rart – deres vilt populære barneprodukter holder virkelig den høye kvaliteten som er lovet. Denne bæremeisen lar barnet sitte komfortabelt med rikelig med støtte for underbenene, samtidig som barnet holdes kjølig. Både bakpanelet og sittehjørnet er ventilert. Dette betyr at både barnet og du som forelder får trøst og kjølighet, noe vi mener er en forutsetning for en god bæremeis.

Thules bæremeis er utstyrt med ErgoRide-benstøtter, noe som gir maksimal komfort. Det medfølgende rygg- og hoftebeltet er fullt justerbart for best mulig passform. Dette gjør det enkelt for begge foreldrene å bytte på å bære. Et stort pluss er at du kan løfte barnet ovenfra eller fra åpningen fra sidepanelet.

Utstyrsrommet er så stort at det kan holde hele 22 liter pakking. Du kan også få tilgang til brettet via glidelåser på sidene mens du har ryggsekken på. I tillegg har bæremeisen plass til drikkesystem, og det er et utgangshull for sugerøret i rommet for utstyret.

Et annet aspekt vi liker er at bæreren er laget av PFC-frie stoffer og resirkulert polyester, og at setet enkelt kan vaskes i maskin. Det kan rett og slett ikke gå galt med en Thule Sapling Carrier.


Deuter Kid Comfort Bæremeis

Deuter Kid Comfort Bærestol

Sjekk prisen på:

Barnets alder:Fra 6 måneder til 22 kg
Maksimal vekt:22 kg inkludert pakking
 • Myke deler for maksimal komfort
 • Aircomfort-systemet 
 • Smart lagring

Med en Deuter Kid er du garantert en komfortabel bæremeis. Akkurat som navnet lover, er bæremeisen en av de mest komfortable vi har testet. Det gjør utflukten og gå både morsommere og mer behagelig fordi den sitter så komfortabelt på med sine polstrede skulderstropper og hoftebelte at det knapt føles. I tillegg tillater det både foreldre og barn å puste takket være et Aircomfort-system med maksimal ventilasjon.

Bærerstolen er nær ryggen for så jevn vektfordeling som mulig, noe vi føler er virkelig sant. Selv med pakking føles det behagelig å bære. Denne bæremeisen tilbyr en smart lagring som er både intern og ekstern. Du vil få det du trenger i løpet av dagen uten problemer. Noe som er viktig å vite er at utstyrsrommet holder 14 liter, som må tas i betraktning i kombinasjon med barnets vekt.

Vi ser uendelige fordeler med en Deuter Kid Comfort Carrier, da den leverer det den lover å si det mildt. Det er også fint at det er en rekke farger å velge mellom, og at stoffet er fritt for PFC.


Deuter Kid Comfort Active Bæremeis

Deuter Kid Comfort Aktiv bæremeis

Sjekk prisen på:

Barnets alder:8 måneder opp til 22 kg
Maksimal vekt:22 kg unntatt pakking
 • Lett med god støtte
 • Lite Air-system

Denne bæremeisen er, om mulig, litt jevnere enn ”Comfort”.  Dette skyldes imidlertid ikke noe annet enn at det ikke har et likt volum. 12 liter er det som passer i utstyrsrommet, men vi ser heller ikke noe å gjøre for å fylle den med mer enn nødvendig. Dermed er Deuter Kid Comfort Active Carrier Chair veldig behagelig å ha på seg, og barnet er like fornøyd.

Bæremeisen som sådan er også lett, noe som bidrar til komfort. Det er minst like trygt og solid som bæremeisene som veier litt mer. I tillegg er den utstyrt med polstrede skulderstropper og et polstret hoftebelte, noe som er et stort pluss for oss. Vekten fordeles på en jevn måte, og ved hjelp av en bryststropp blir tyngdepunktet i vekten over skuldrene optimalt tilpasset.

Det er ventilasjon på bakpanelet for barnet via et Lite Air-system, som fungerer bra. Foran barnets ansikt er det også en pute som støtter hodet hvis barnet skal sovne. Denne puten kan selvfølgelig fjernes og vaskes. Totalt sett er Deuter Kid Comfort Active et utmerket valg når det gjelder bæremeiser.


North 13.5 Adventure Bæremeis med Støtte

North 13.5 Adventure Bæremeis med Støtte

Sjekk prisen på:

Barnets alder:6 måneder opp til 18 kg
Maksimal vekt:18 kg inkludert pakking
 • Lett og holdbar
 • God værbeskyttelse
 • Lav pris

Mange er av den oppfatning at North 13.5 Adventure Plus er en av de rimeligste bæremeisene, og vi er virkelig enige i dette. Fremfor alt er den ekstremt holdbar og robust til tross for sin letthet. Det er relativt sjelden med en slik kombinasjon, noe som gjør at vi virkelig liker det.

Ulempen med denne modellen, sammenlignet med de aller beste, er at den tåler litt lavere maksvekt, og har en litt stivere følelse når du har den på.

Vi føler at barnet sitter veldig trygt og sikkert på plass i denne bæremeisen. I litt verre vær holder det også tritt med tiltaket takket være vind og vanntette materialer. Skulle solen se ut i lang tid, er det en solbeskyttelse med gjennomsiktige sider, som er lett å ta av og på.

Takket være det faktum at alle kontaktflatene til bæreren er polstret, er flere ergonomiske fordeler mulig. Det føles ganske mykt, men på lengre turer kan du kjenne litt ubehag.

Noe som både vi og barn mener løfter denne bæremeisen på, er de praktiske fotstøttene som barnet kan hvile føttene på. Disse kan også brukes når du tar en pause under utflukten. Barnet kan komfortabelt forbli i bærerstolen, da det kan brukes som en sammenleggbar stol når aluminiumsrammen er brettet ut.

North 13.5 Adventure Plus Carrier er rett og slett en sterk, smidig og billig variant, og en bæremeis som inneholder det viktigste for en så hyggelig utflukt som mulig.


Osprey Poco LT Bæremeis

Osprey Poco LT bæremeis

Sjekk prisen på:

Barnets alder:6 måneder til 18 kg
Maksimal vekt:22 kg inkludert pakking
 • Holder 25 liter pakning
 • Hyggelig, komfortabel og praktisk
 • Beste solbeskyttelse

Denne transportøren har alt du kan ønske deg. For det første er det kanskje den stilistisk mest stilige transportøren på markedet. Utseendet er selvfølgelig ikke det mest relevante når det gjelder bæremeiser, men når det gjelder kapasitet topper det meste.

25 liter kan passe i bærerstolen, som er mer enn mange andre tilbyr. Det lar deg ta fatt på lengre eventyr i visshet om at du har alt du og barnet ditt trenger med deg. Takket være den optimale vektfordelingen vil det ikke føles som om du bærer vekten du faktisk gjør.

Stroppene er polstret og bakpanelet er pustende for så god komfort og passform som mulig. Rygglengden kan justeres i henhold til din høyde slik at barnet sitter trygt til enhver tid. Det er også lett å gjøre på farten, noe som er en stor fordel.

Barnet er beskyttet mot solen ved hjelp av en innebygd solbeskyttelse som ligger i en privat lomme forseglet med glidelås. Solbeskyttelsen er en klar testvinner takket være funksjonen og plasseringen. 

Den patenterte stålrammen er enkel å brette opp og kan være stabil, men også enkel å lagre og transportere. Med Osprey Poco LT Carrier vil turen eller utflukten ikke mislykkes – den oppfyller bare alle kravene.


Vaude Shuttle Premium Bæremeis

Vaude Shuttle Premium bæremeis

Sjekk prisen på:

Barnets alder:6 måneder til 18 kg
Maksimal vekt:18 kg
 • Holder 27 liter
 • Formbar nakkestøtte
 • Justerbar høyde

Vaude Shuttle Premium Black High Chair er en multifunksjonell bæremeis som er klart verdt prisen. Det såkalte Shuttle Tergolight-bæresystemet med polstret hoftebelte gjør det rimeligere å bære gjennom vanskeligere terreng enn vanlig. Det betyr også at barnet ditt er veldig trygt og stabilt under håndbagasjen. Rygg- og setehøyde kan justeres, og det er også en fotstøtte slik at barnet kan sitte så komfortabelt som mulig. Ikke overraskende er skulderstroppene polstret og komfortable mot kroppen.

Bæremeisen har plass til mye pakking, nemlig 27 liter. Det er vanskelig å finne bæremeiser som kan imøtekomme dette volumet. Du må imidlertid vurdere barnets vekt når du fyller den, slik at du ikke overskrider den totale maksimale vekten. Lagringsløsningene er smarte ved at du oppbevarer de større forsyningene i det nederste rommet, samtidig som du plasserer de mindre varene i sidelommene.

En populær detalj blant brukere – og med de av oss som har testet Vaude Shuttle Premium, er at den inkluderer en formbar nakkestøtte for barnet. Det optimaliserer virkelig komforten for barnet og lar det sovne godt uten å bekymre seg for belastning på nakken som forelder.


Fillikid Bæremeis Explorer

Fillikid Bæremeis Explorer

Sjekk prisen på:

Barnets alder:6 måneder til 18 kg
Maksimal vekt:20 kg inkludert pakking
 • Billig variant
 • Tilpasser seg barnets størrelse
 • Stort sol- og regndeksel

Explorer-Bæremeisen fra Fillikid er en av de billigste modellene på markedet som samtidig er opp til riper. Det er veldig populært blant både foreldre og barn, hovedsakelig fordi det – til tross for den lave prisen – oppfyller de viktigste kriteriene.

Formen på bæreren er tilpasset for å optimalisere ergonomi så mye som mulig. De brede stroppene, som også er mykt polstret, er en viktig del av dette. Og selv om du ikke kan sette rygghøyden i henhold til din og barnets høyde, tilpasser stolen seg som sådan til barnets størrelse, noe som er enormt gunstig.

Under transportøren selv er det en innebygd lagringsplass for å skape så mye plass som mulig. Det er ikke spesifisert nøyaktig hvilket volum du kan pakke, men vi tror at de viktigste forsyningene kan passe i posen. Fillikid Explorer Carrier er helt klart et godt alternativ for de som ikke vil bruke enorme summer på en transportør, men samtidig få en som utvilsomt er opp til riper.


Bergans Lilletind Child Carrier Bæremeis

Bergans Lilletind Child Carrier Bæremeis

Dessverre ikke tilgjengelig for kjøp på nett

Barnets alder:6 måneder til 17 kg
Maksimal vekt:17 kg
 • Justerbar rygghøyde
 • Praktisk og kompakt
 • Elastiske stropper

Bergans har lang erfaring med utendørsutstyr og viser. Lilletind Child Carrier-transportøren er veldig komfortabel mens den er praktisk. Dette blir klart så snart vi bretter det sammen, da det er betydelig mer kompakt enn mange andre bæremeiser og dermed opptar svært lite plass.

Det er mulig å justere ryggen i høyden slik at barnet forblir i riktig posisjon tilpasset lengden du som forelder har. I tillegg bidrar den justerbare 5-punktsselen til å holde barnet på plass på den beste måten. Vi føler derfor at barnet er veldig trygt og sikkert i denne bæremeisen.

Skulderstroppene og hoftebeltet har en fin polstring og også et veldig elastisk materiale som føles veldig behagelig.

En ekstra fin detalj hos Bergans Lilletind tror vi er festepunktene som finnes for for eksempel smokker og mindre leker. Den leveres også med avtakbar sol- og regnbeskyttelse.

Sist, men ikke minst, er det veldig enkelt å sette inn og fjerne barnet fra bæremeisen fordi det er en fast støtteplate for stabilitet når stolen er på bakken.


Phil & Teds Escape Bæremeis

Phil & Teds Escape Bæremeis

Dessverre ikke tilgjengelig for kjøp på nett

Barnets alder:6 måneder til 18 kg
Maksimal vekt:20 kg inkludert pakking
 • Lett å håndtere og glatt
 • Body Tech Fit System for maksimal komfort

Phil & Teds Escape-bæremeis er en solid og kompakt bæremeis som samtidig er veldig lett og fleksibel. Vi føler at det er en av de mest enkle å håndtere bæremeiser og føler seg ikke minst klumpete til tross for størrelsen.

Barnet sitter avslappet, men trygt og stabilt i løpet av tiden. En grunn til dette er baby selen og anklene som barnet har føttene på. Det er også mulig å justere rygghøyden, som i kombinasjon med midjebeltet er behagelig for de av oss som har testet bærerstolen.

Det inkluderer solbeskyttelse samt en avtagbar regn- og vindbeskyttelse, som vi mener bør være en selvfølge i prisklasser som disse. Men det som gjør Phil & Teds Escape Carrier spesielt populær blant oss, er på grunn av Body Tech Fit System som er en polstret kroppsstøtte som puster. I tillegg legges en nakkestøtte og nakkestøtte, noe som garanterer komfort for barnet, og for oss er det alltid det viktigste.


Phil & Teds Parade

Phil & Teds Parade

Dessverre ikke tilgjengelig for kjøp på nett

Barnets alder:6 måneder til 18 kg
Maksimal vekt:18 kg
 • Liten og lett
 • Perfekt å transportere
 • God lossing

En annen variant av Phil & Teds bæremeiser er ”Parade”, som er en litt billigere bæremeis hovedsakelig på grunn av størrelsen – bare 2,1 kg veier den. Dette er en av de minste modellene på markedet, men det er ingenting å bli lurt av; den kan håndtere opptil 18 kg som de aller fleste bæremeiser. 

Aluminiumsrammen er solid og stabil, og den brettes lett sammen. Som flat tar det ikke mye plass i det hele tatt, og dette er en av grunnene til at mange brukere av denne bæremeisen bringer det på flyet når de skal bort. Vi mener at denne modellen er den mest transportvennlige av alle varianter vi har testet.

Ventilasjonen er god, og vi føler oss som om både foreldre og barn er avkjølt. Ryggen er lettet takket være den heftige polstringen på baksiden, så den er tydelig ergonomisk tilpasset. Det er imidlertid ingen mulighet for å justere ryggposisjonen etter hvert som barnet vokser, så over tid kan stolen bli litt uhåndterlig å ha på seg.

Dessverre er ingen sol-, regn- eller vindbeskyttelse inkludert, noe vi kan tro det bør gjøre for prisen. Stoffet er imidlertid laget av et relativt vannavstøtende materiale. Alt i alt er Phil & Teds Parade verdt prisen, i stor grad takket være smidigheten og lettvekten.


I hvilken alder kan barnet sitte i bæremeis?

Det korte svaret er: fra ca 6 måneder opp til ca 3 år.

Hva som anbefales for ulike modeller varierer litt. Den vanligste anbefalingen er at bæremeisen kan brukes fra ca 6 måneders alder, til barnet veier rundt 18–22 kg. Det betyr at det er rimelig at en bæremeis kan brukes opp til ca 3 års alder.

Hvilken vekt tåler en bæremeis?

Det varierer mellom ulike modeller. Vi har laget en tabell over anbefalt maksimalvekt for bæremeisene vi så på:

Bæremeis modell:Maksimal vekt:
Thule Sapling18 kg (22 kg inkludert pakking)
Deuter Kid Comfort22 kg inkludert pakking
Deuter Kid Comfort Active22 kg
North 13.5 Adventure18 kg inkludert pakking
Osprey Poco LT18 kg (22 kg inkludert pakking)
Vaude Shuttle Premium18 kg
Fillikid Explorer18 kg (20 kg inkludert pakking)
Bergans Lilletind Child Carrier17 kg
Phil & Teds Escape Bæremeis18 kg (20 kg inkludert pakking)
Phil & Teds Parade18 kg

Se også våre tips om gode reisebarnevogner!

Recent Posts