Beste skibriller for barn 2024: Googles i juniorstørrelse


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Skibriller er en viktig del av skiutstyret ditt. I tillegg til å hjelpe deg med å holde stilen i bakkene, beskytter de øynene mot solskinn, vær og vind. Her er våre tips om de beste skibrillene for barn akkurat nå!

Tips om de beste skibriller barn

Hvilke skibriller for barn er best i test?

Best i test er POCito skibriller. De kommer i litt forskjellige modeller: Iris for de yngste barna, Opsin for litt større barn og Retina som er en juniorversjon av deres populære voksenmodell.

✅ Våre favoritter

POCito Iris

Hvis du vil ha et par litt billigere, men likevel virkelig gode skibriller, bør du sjekke ut utvalget fra Cairn. De har briller i de fleste størrelser som passer de fleste hjelmer. Best blant de billigere alternativene!

✅ Godt budsjettalternativ

Cairn Booster

For tenåringer er Salomon Junior Trigger et par veldig fine og fremfor alt komfortable skibriller som vi virkelig kan anbefale.

✅ Stilig alternativ fra et populært merke

Salomon Junior Trigger

Flere skibriller for barn finner du lenger ned i artikkelen!

Se også våre tips om skihjelmer for barn!

Anmeldelser av skibriller for barn og unge

Her lister vi opp alle skibrillene for juniorer som vi har sett nærmere på.

POC skibriller

Det svenske merket POC har en serie for barn som heter POCito. Den inneholder produkter av samme kvalitet som for voksne, men i juniorstørrelser. Blant POCitos skibriller finner vi:

 • POCito Iris: 8-13 år
 • POCito Opsin: 3-7 år
 • POCito Retina: Junior eller voksne av liten størrelse

POCito Iris

POCito Iris

Sjekk prisen på:

 • Passer for barn i alderen 8-13 år.

POC og deres POCito-serie for barn er absolutt i verdensklasse når det gjelder skiutstyr for barn. Vi er veldig glad i skihjelmene deres, og selv skibrillene er av ekstremt høy kvalitet. De er også veldig fine, i samme stil som hjelmene med sterke fluorescerende farger som er godt synlige i skibakken.

Disse brillene har en lysinngang på ca 25%, noe som gjør dem optimale å bruke i normalt sollys eller litt halvklart vær, men fungerer under de fleste lysforhold. De har speillinser for ekstra beskyttelse hvis solen skinner riktig.

POC har ikke spart på barnas versjon av disse brillene, og de har mange gode kvaliteter som gjør dem verdt prisen.

 • Doble linser – Med behandling for å forhindre tåke og beskytte mot riper.
 • Myk polstring – Med tre lag for passform og bekvemmelighet. Det gir også økt beskyttelse i tilfelle kollisjon.
 • Silikonbehandlet stropp – Gir grep til hjelmen og hjelper skibrillene til å sitte riktig.

POCito Iris er et par virkelig gode skibriller for barn rundt 8-13 år. Vi har stor tillit til POC når det gjelder hjelmer og tilbehør. Hvis du har eller har tenkt å få en av sine skihjelmer for barn, anbefales det på det sterkeste å få et annet par POCito-briller. Men POCito Iris er fleksibel og passer også fint med de fleste vanlige skihjelmer.


POCito Opsin

POCito Opsin

Sjekk prisen på:

 • Passer for barn i alderen 3-7 år.

Opsin er modellen for de yngre barna. De har samme funksjonalitet som Iris-modellen, men er litt mindre i størrelse for å passe allerede fra ca 3 år.

Se informasjonen for POCito Iris ovenfor for mer informasjon eller les mer om POCito Opsin i butikken her.


POCito Retina

POCito Retina

Sjekk prisen på:

Dette er juniorversjonen av POCs populære Retina-modell. Det er skibriller med speillinse og som gir klare kontraster og godt lys.

Akkurat som de andre POC-skibrillene, har de en komfortabel passform med trippel polstring. De har blitt behandlet for å tåle tåke og riper.

Funksjonen ligner på de andre POCito-skibrillene, men Retina har en litt slankere design. Den er perfekt å bruke i kombinasjon med en hjelm fra samme merke, da den sitter perfekt uten hull, det klassiske gapet, mellom hjelm og briller.


Cairn Skibriller Junior

Cairn Booster

Sjekk prisen på:

Det populære franske merket Cairn har mange forskjellige skibriller modeller spesielt tilpasset barn i forskjellige aldre.

Felles for dem alle er at de har 100% solbeskyttelse og er både rimelige, funksjonelle og komfortable. Dette er blant de beste skibrillene for barn du kan finne i prisklassen.

De har litt forskjellige linser, vanligvis enten en allround linse, eller en Kategori 3 linse som er tilpasset for å gi beskyttelse mot solskinn. Noen modeller, for eksempel deres Magnetik, kommer med to forskjellige linser, slik at du kan bytte om nødvendig avhengig av lysforholdene.

Cairns skibriller er tilgjengelig i litt forskjellige størrelser. De er rimelig like i funksjon og bekvemmelighet, men det som kan variere er linsen og hvor mye lys det slipper gjennom. Blant deres tilbud finner vi:

 • Bug: 0-4 år
 • Buddy: 4-10 år
 • Booster: 6-12 år
 • Scoop: 6-12 år
 • Magnetik: 10-14 år
 • Funk OTG: 10-14 år

Cairns skibriller er enkle å justere, og de passer vanligvis fint til de fleste hjelmer på markedet. De behandles for anti-tåke og anti-riper. Totalt sett er dette et veldig slitesterkt og robust produkt som vanligvis varer i flere årstider uten problemer.

Vi liker Cairns skibriller, og for oss er dette utvilsomt et av de aller beste valgene hvis du vil ha et par litt billigere skibriller for barn, uten å gå på kompromiss med kvalitet og funksjon!


Salomon Junior Trigger

Salomon Junior Trigger

Sjekk prisen på:

Disse brillene er designet for juniorer i tenårene, eller voksne av mindre størrelse. Det er skibriller av meget god kvalitet fra et høyt ansett merke i bransjen. De har en ML Mid Red Lens som gjør det best i semi-klart vær, men fungerer bra under de fleste omstendigheter. De har en VLT på ca 32%.

En stor fordel med Salomon Junior Trigger, er at de sitter veldig komfortabelt. De er designet med skummaterialer som lindrer trykket og gjør dem lydhøre for ansiktet. De kan brukes i lange dager i skibakken uten ubehag.

Selvfølgelig har de 100% UV-beskyttelse. I tillegg har Salomon Junior Trigger mange andre gode kvaliteter:

 • Bred visjon med ekstra bredt synsfelt.
 • Aiflow-system med god ventilasjon og anti-tåke.
 • Silikonmateriale over stroppen som holder det på plass over hjelmen.

Disse skibrillene passer perfekt til Salomons egne hjelmer, men kan vanligvis brukes til de fleste andre hjelmmerker.

For eldre barn i tenårene er Salomon Junior Trigger et av de absolutt beste valgene. De kan brukes i det meste av været og er både stilige og utrolig komfortable. I tillegg er de rimelig, så dette er definitivt et par briller av ekte kvalitet vi kan anbefale varmt!


Julbo Atmo Spectron 3

Julbo Atmo Spectron 3

Sjekk prisen på:

Julbo Atmo er et par stilige skibriller som passer for barn mellom 4 og 8 år. De har en Spectron 3 polykarbonatlinse som er perfekt tilpasset skikjøring.

Rammen i seg selv er minimalistisk og har et bredt synsfelt. Skibrillene passer godt på hodet og passer perfekt med de fleste hjelmer.

Det franske merket Julbo er på toppen av verden når det gjelder alle slags briller, og skibrillene deres er utstyrt med mange smarte funksjoner:

 • Luftstrøm – Ventilasjon som forhindrer tåke. I tillegg har brillene belegg for å motvirke tåken.
 • Anatomisk ramme – Designet for økt fleksibilitet.
 • Mini-Cap – Spesiell design av chassiset som beskytter linsen mot skraping og slitasje.
 • Ekstra bredt synsfelt – Takket være den minimalistiske rammen.
 • Bred justerbar stropp – Passer nesten alle hjelmer.
 • Myk polstring – God bekvemmelighet og passform.

Selvfølgelig har Julbo Atmo også tilstrekkelig UV-beskyttelse og andre grunnleggende egenskaper.  Spectron 3 linsen er godt egnet for lyse og solfylte dager og har en lysinngang på 13%.

Hvis du vil ha et par virkelig gode skibriller til de yngre barna, er Julbo Atmo et av de absolutte toppvalgene. De er av ekstremt høy kvalitet og sparer ikke på noen del av designet, til tross for at de er laget med barn i tankene. De er også et helt ok valg når det gjelder pris, så etter vår mening er dette helt klart et av de beste valgene for barn i alderen 4-8 år!


Julbo Echo

Julbo Echo

Sjekk prisen på:

Julbo Echo er designet spesielt for barn i alderen 8-12 år, og er et veldig godt designet, funksjonelt og stilig produkt. De har en speillinse, noe som kan være bra når solen skinner, da det reflekterer mye av lyset.

Linsen er en Spectron 3, dobbel polykarbonatlinse som passer godt under lyse forhold.  Julbo Echo skibriller er glatte og enkle å bruke, da de inkluderer:

 • Rammeløs design – Den smale rammen gir et bredt synsfelt.
 • Fleksibel stropp – Kan brukes med de fleste hjelmer.
 • God ventilasjon – God luftstrøm som forhindrer tåke
 • Anti-tåke – Belegg på linsen som ytterligere holder dugging unna.
 • Myk polstring – Sitter komfortabelt på plass.

Julbo Echo passer godt mot hjelmen med silikonmateriale inne i stroppen, noe som er perfekt for å kunne bruke dem sammen med nesten hvilken som helst hjelm.

Hvis du går i et relativt lyst forhold, er Julbo Echo et veldig godt alternativ i juniorstørrelse, spesielt godt egnet for barn mellom 8 og 12 år. Den største fordelen med disse fine skibrillene er at de er så utrolig enkle å bruke og passer for de fleste barn og skihjelmer.


Demon Snow 6

Demon Snow 6

Sjekk prisen på:

Dette er ganske enkelt, men rimelig og velfungerende produkt fra merket Demon. Denne modellen heter Snow 6 og er også tilgjengelig som en variant med speillinse. Varianten vi har sett på har en vanlig linse med oransje farge.

Skibrillene er enkle å justere og passer for juniorkjørere fra 5 til 12 år. Gode egenskaper ved brillene inkluderer:

 • Linse med anti-tåke
 • Tilstrekkelig UV-beskyttelse
 • Passer for de fleste hjelmer
 • Ventilert ramme

Demon Sunglasses-merket eies av det italienske selskapet BigLine, som har vært i bransjen i forskjellige typer briller i over 40 år. Totalt har de en rekke over 350 forskjellige briller modeller, med design som passer for ulike typer aktiviteter og sport.

Forskjellen mellom Demon Snow 6 og andre litt dyrere briller ligger først og fremst i komfort. De sitter godt, men etter lengre turer kan de oppfattes å begynne å riste på ansiktet. Totalt sett er dette imidlertid en veldig god og rimelig skibriller for barn!


Oakley O Frame 2.0 PRO XS

Oakley O Frame 2.0 PRO XS

Sjekk prisen på:

Dette er et par populære Oakley skibriller som også er tilgjengelige i størrelser for voksne. XS-modellen er egnet for barn, ungdom eller voksne av liten størrelse.

Brillene har Oakleys O Frame, som er en veldig holdbar linse med svært sofistikert optisk funksjon. Disse skibrillene passer nesten alle hjelmer og har et bredt synsfelt som gjør det trygt å bruke dem.

Selv om de kalles XS, er de rimelig store i størrelse og kan være for store for barn av liten størrelse. De gjør det vanligvis bedre hos større barn og tenåringer.

Oakley O Frame 2.0 PRO XS er tilgjengelig i flere fargestiler og har en lysinngang (VLT) på 61%. Dette gjør dem egnet for overskyet, halvmørket eller tåkete vær. De har anstendig ventilasjon og anti-tåke funksjon som fungerer bra.

Oakley er basert i USA og er internasjonalt kjent for sitt utstyr for ulike ekstremsporter, inkludert ski og snowboard. De er kjent for sine unike solbriller av høy kvalitet.

Selv om dette helt klart er et par kvalitetsbriller, skiller ingenting seg ut og skaper noen wow-følelser. De er i seg selv ganske rimelige, så de er et par fine standardglass. Men de mangler ripebeskyttelse, for eksempel, og er ikke de tøffeste på markedet.

Oakley O Frame 2.0 PRO XS er et par klart godkjente skibriller for juniorer, til en god pris, fra et anerkjent kvalitetsmerke. Ikke det beste av alt, men definitivt fullt godkjent!


Bliz Rave Junior

Bliz Rave Junior

Sjekk prisen på:

Stilige og svært rimelige skibriller fra det svenske merket Bliz. De har en uknuselig polykarbonatlinse med mange kvaliteter og funksjoner.

Linsen har 100% UV-beskyttelse, og er en dobbel linse med god ventilasjon og beskyttelse mot tåke i glasset. Bekvemmeligheten er god med en godt formet ramme og passform, med tre lag beskyttende bøyelig skummateriale.

Stroppen behandles med silikon som gir et grep til hjelmen, og disse brillene passer for de aller fleste hjelmtyper.

Under skibrillene er det god plass, og dette er en OTG-modell som kan brukes med vanlige briller for de trengende.

Bliz er et svensk merke, eid av selskapet Future Eyewear Group, med hovedkontor i Sverige. De har eksistert siden 1984, selv om Bliz er et av deres litt nyere merker.

Dette er definitivt et godt valg i prisklassen. Med Bliz Rave Junior får du et par kvalitetsbriller som er egnet til å bruke lange dager i skibakken. De er enkle å bruke og passer perfekt på ansiktet og hjelmen!


Vanlige spørsmål om skibriller for barn (FAQ)

Her svarer vi på flere vanlige spørsmål om skibriller for barn.

Hvorfor bruke skibriller?

Skibriller er en multifunksjonell beskyttelse for øynene.

 • Hvis det er kaldt og vindfullt, holder de øynene beskyttet mot kulde og vind.
 • Hvis det er sol, holder de øynene beskyttet mot solstråler og blendende lys.

De gir også beskyttelse mot slag mot øynene, for eksempel hvis du mister en av stavene og får den mot øynene dine. Skibriller knekker ikke som vanlig glass, da de er laget av et mykere og mer bøyelig materiale.

Hva er VLT når det gjelder skibriller?

VLT står for Visible Light Transmission, og er en skala som indikerer i prosent hvor mye lys objektivet slipper gjennom.

 • Jo lavere VLT, jo mindre lys slipper de gjennom.
 • Høyere VLT, betyr at mer lys slippes gjennom.

Ofte er det tilfelle at forskjellige farger på linsen, slipper gjennom forskjellige mengder lys.

 • Mørke farger, sølv eller grå, har en tendens til å slippe gjennom litt lys (har lav VLT).
 • Lyse farger, gul/gul grønn, blå eller rød-oransje, slipper vanligvis gjennom mer lys (har høyere VLT).

Skibriller kommer vanligvis i forskjellige skalaer når det gjelder VLT, og dette kan variere mellom produsenter. Slik ser kategoriene ut:

 • Lav VLT: 10-20% Egnet for solfylt vær.
 • Lav/middels VLT: 20-40% egnet for overskyet vær.
 • Middels/høy VLT: 40-80% Egnet for overskyet eller tåkete vær.
 • Høy VLT: 80+%: Egnet for kveldskjøring.

Hva er OTG skibriller?

OTG står for Over The Glasses, noe som betyr at de er tilpasset å bære over vanlige briller. Alle som trenger briller på under skikjøringen, bør få et par OTG-skibriller. De er tilpasset med ekstra plass både ved glasset og for at rammene skal kunne sitte komfortabelt selv med dine vanlige briller på.

Hvilken størrelse skibriller skal barn ha på seg?

Vanligvis er størrelsen på skibriller ganske enkelt angitt som S eller L. For barn er det vanligvis S eller XS som gjelder. Men når du kjøper skibriller til barn, er de ofte oppført som ”One Size”.

For at brillene skal passe barn, bør det være en modell i juniorstørrelse. Ofte er det indikert hos forhandleren hvilken alder de passer for. Det er noen modeller som er spesielt beregnet for svært små barn, modeller for tenåringer og voksne i små størrelser og så videre. Det er best å alltid sjekke hva som gjelder for det spesifikke merket og modellen du er interessert i.

Hva bør du vurdere når du kjøper skibriller til barn?

Det er et par ting du må huske på når du kjøper et par skibriller:

Pass på at de passer med hjelmen. De er velkomne til å bruke gummiaktig silikonmateriale langs stroppen slik at de ikke glir opp og ned hjelmen. Noen varianter kan også enkelt åpnes opp stroppen på, noe som gjør det lettere når du skal trekke dem over hjelmen.

Hvilken linse du velger kan utgjøre en stor forskjell, avhengig av hvor og når du har tenkt å gå. Du bør sørge for at skibrillene har UV-beskyttelse, da solen blir veldig sterk når du er høyt oppe og også blir utsatt for konstant refleksjon av sollys gjennom snøen.

I tillegg til solbeskyttelse er valg av farge og filter på linsen viktig. Det som bestemmer hva som passer deg best er hvor du hovedsakelig vil bruke skibrillene. Hvis du skal gå om vinteren her i Norden, er det ofte litt mørkere forhold. Da kan skibriller med lyslinse være kloke.

Hvis du går når solen skinner mest, eller for eksempel i Alpene, kan en mørkere linse med sterk solbeskyttelse være det beste valget.

Skibriller har ofte to linser som er plassert sammen, noe som forhindrer at tåke oppstår. Noen modeller er ventilert, som vanligvis gir den beste tåkebeskyttelsen. Andre har ikke så god ventilasjon, men tåkebeskyttelse i form av overflatebehandling, som vanligvis fungerer bra med.


Her finner du flere artikler om ski!

Recent Posts