Beste solbriller for barn 2024: Best i test barnebriller for sommeren


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Det er viktig å beskytte barn mot solen når den skinner lysest, ikke minst øynene. Derfor anbefales det å få barnet ditt vant til å bruke solbriller når det er sol. For at de skal kunne beskytte riktig, må de ha UV-beskyttelse. I denne artikkelen anbefaler vi noen av de aller beste solbrillene for barn!

To jenter med solbriller ute i naturen

Hvilke solbriller for barn var best i test?

Best i test hvis vi tar hensyn til både pris og funksjon, er Polaroid-solbriller til barn. Solide rammer, 100% UV-beskyttelse og kvalitet i verdensklasse!

Polaroid-solbriller til barn

Ønsker du et billig men fint alternativ anbefaler vi Lindex solbriller. De har mange flotte alternativer med 100 % UV-beskyttelse!

Lindex solbriller

Vår favoritt blant de mer eksklusive merkene er Julbo. Det franske selskapet har lang erfaring og produserer briller for både barn og voksne av høyeste kvalitet.

Julbo Loop Spectron 4 Baby Solbriller Barn

Sjekk prisen på:


Et annet billig og godt alternativ er Tootiny Solbriller. De er veldig holdbare briller som sitter godt og beskytter mot skadelige UV-stråler.

Tootiny Classic Solbriller Barn

Anmeldelser av alle 13 solbrillene for barn

Her er en nærmere titt på 13 forskjellige solbriller for barn.

Julbo Loop Spectron 4 Baby – Beste solbriller for småbarn

Julbo Loop Spectron 4 Baby Solbriller Barn

Sjekk prisen på:

Julbo er et fransk merke med et veldig godt rykte når det gjelder briller. De har en stor mengde briller og solbriller for både barn og voksne, og er fremtredende i ekstremsport, terrengsykling, ski og mer.

Først ut er deres Loop med Spectron 4 brilleglass. Denne modellen er tilgjengelig i størrelsene S, M og L og passer for barn i alderen:

 • Loop S: 0-18 måneder
 • Loop M: 1-3 år
 • Loop L: 3-5 år

Brilleglasset kalt Spectron 4 er av høy kvalitet og tilbyr en veldig god solbeskyttelse. De dekker hele øyet og sitter veldig bra på babyen, selv når de beveger seg mye. Alle brilleglass produsert av Julbo har optisk klassifisering 1, som gir 100% beskyttelse mot UVA-, B- og C-stråling.

Takket være det avrundede designet er det veldig enkelt for barna selv å ta på seg solbrillene. De sitter godt uten å måtte festes. Materialet er ergonomisk og mykt og laget med bekvemmelighet i tankene, du unngår for eksempel at hår sitter seg fast og lignende. Julbo Loop er laget fri for allergener og av ikke-giftige materialer.

Alt i alt er Julbo Loop Spectron 4 et par stilige, komfortable og godt beskyttende solbriller for barn, som vi tydelig kan anbefale for de som ønsker det beste.


God solbeskyttelse er viktig. Andre gode produkter for å beskytte deg selv er UV-klær, solhatter og solkrem!


Julbo Frisbee Spectron 3+ passer i alderen 3-5 år

Julbo Frisbee Spectron 3+ Solbriller Barn

Sjekk prisen på:

Virkelig stilige solbriller med et slankt design, tilpasset barn rundt 3-5 år. Julbo Frisbee er tilgjengelig i mange forskjellige farger og stiler og er blant de flotteste solbrillene for barn ifølge oss.

Julbo Frisbee har en veldig ergonomisk design, inkludert en dempingsdel som vender mot neseseksjonen. Den er forsiktig mot hodet og ansiktet og veldig lett i vekten på bare 16 gram. Det er mulig å tre på et bånd for å redusere risikoen for at brillene forsvinner.

Dette er den perfekte kombinasjonen av stil og funksjon, og hvis du vil ha noen av de flotteste solbrillene på markedet for et 3-5 år gammelt barn, synes vi du skal sjekke ut Julbo Frisbee Spectron 3+!


Julbo Line Spectron 3 CF – Topp kvalitet for alderen 4-8 år

Julbo Line Spectron 3 CF Solbriller Barn

Sjekk prisen på:

Dette er et par sporty briller for aktive barn i alderen 4-8 år. Som alle Julbo-briller gir de 100% beskyttelse mot UVA-, UVB- og UVC-stråling.

Modellen ligner på flere av Julbos voksenmodeller som er tilpasset eventyr og ekstremsport. Dette er tøffe briller som er laget for å holde og passe perfekt. De kommer i flere forskjellige farger og stiler, selv om utvalget varierer i butikkene. Uansett vil du sannsynligvis finne et par du liker, fordi Line Spectron er veldig stilig.

Hvis du har et barn ute som løper, leker, sykler og så videre om sommeren, er dette virkelig et par fantastiske briller. De er komfortable nok til å ha på seg i lange perioder, de beskytter øynene og holder stilen.

Etter vår mening er dette det beste merket når det gjelder solbriller for barn, og Julbo Line er et veldig godt valg for barn rundt 4-8 år!


Tootiny Classic solbriller

Tootiny Classic Solbriller Barn

Sjekk prisen på:

Veldig populære solbriller fra Tootiny. Denne modellen heter Classic og er tilgjengelig både for små barn mellom 0 og 3 år, så vel som for barn fra 3 år og oppover. De kommer i flere stilige farger og har et kult klassisk utseende. Når du kjøper Tootiny Classic, får du også en fin oppbevaringspose.

Tootiny Classic har UV400-beskyttelse, som gir best mulig beskyttelse mot de skadelige UV-strålene. De beskytter mot UVA, UVB og UVC.

Disse solbrillene er tilpasset små barn og er utrolig holdbare. Rammen på brillene kan bøyes uten at den blir ødelagt, og de kan slippes i bakken uten å knuse.

Det er verdt å huske på at Tootiny Classic er ganske liten i størrelse, så hvis babyen nærmer seg 3 år, er det sannsynligvis bedre å kjøpe størrelsen 3+ direkte.

Dette er et par rimelige og virkelig gode solbriller for barn som er laget for å vare. Tootiny Classic er et flott alternativ som ikke koster for mye!


Tootiny ITOOTI Active

Tootiny ITOOTI Active Solbriller Barn

Sjekk prisen på:

En annen modell fra Tootiny er deres ITOOTI Active. De har vært tilgjengelige i flere størrelser:

 • Liten: Passer fra ca. 0-3 år
 • Middels: Passer fra 3-6 år
 • Stor: Passer for 6+ år

Disse gir også tilstrekkelig beskyttelse mot UV-stråler, inkludert UVA, UVB og UVC. De har et mer sporty design enn Classic-modellen, men like høy kvalitet.

Rammen er bøyelig og brillene tåler det meste. I tillegg har de fått veldig gode anmeldelser for å sitte komfortabelt, selv i lengre perioder. Det er ingenting som klemmer eller føles ubehagelig i ansiktet når barna har dem på seg.

Hvis du vil ha et par tøffe og holdbare briller med et litt mer sporty utseende, kan vi absolutt anbefale Tootiny ITOOTI Active solbriller!


Ki ET LA Diabola

Ki ET LA Diabola Solbriller Barn

Sjekk prisen på:

Det franske merket Ki ET LA har utviklet en rekke populære solbriller for barn. I samlingen deres har de alt fra modeller for babyer, helt opp til juniorstørrelser for tenåringer. Deres Diabola er spesielt tilpasset å sitte godt på babyer og beskytte de små øynene mot solens sterke stråler.

Disse brillene gir omfattende beskyttelse mot de skadelige strålene UVA, UVB og UVC. De er designet for babyer og er derfor veldig holdbare. De er laget i et sammenhengende stykke og er garantert å vare uansett hva barnet klarer å gjøre med dem.

Brillene kan enkelt tilpasses i to posisjoner ved hjelp av spennen:

 • Posisjon 1: 0-6 måneder
 • Posisjon 2: 6-12 måneder

Ki ET LA har en tydelig miljøpolitikk, noe som betyr at produktene deres i veldig stor grad er laget av resirkulert materiale. Rammen for alle solbrillene er resirkulert, og de bruker stilig resirkulerbar emballasje.

Det vi liker med Ki ET LA er at produktene er holdbare og trygge. De er ikke skjøre, og kan håndteres av svært små barn uten å bli skadet. Du kan også feste brillene til et lite bånd slik at man ikke mister dem.

Hvis du vil ha et par virkelig gode solbriller tilpasset babyer, må du sjekke ut Ki ET LA Diabola!


Ki ET LA Wazz

Ki ET LA Wazz Solbriller Barn

Sjekk prisen på:

Denne modellen er tilgjengelig i to størrelser og passer for enten barn mellom 1-2 år eller 2-4 år. Ki ET LA Wazz er stilige solbriller for barn med rektangulær form som ligner voksne solbriller i designet, men er tilpasset barn.

Wazz baby solbriller beskytter øynene mot UVA-, UVB- og UVC-stråling. Rammen er laget av resirkulerbart materiale, og det samme er emballasjen.

Både rammen selv og brilleglassene er nesten uknuselige og er laget for å håndteres av små barn alene. De har ingen løse deler eller deler som kan klemmes inn. Du får også et smart bånd som du kan bruke for å redusere risikoen for at solbrillene forsvinner.

Når det gjelder passformen, har disse solbrillene fått veldig positive anmeldelser fra barna selv. De er ergonomisk utformet og sitter ikke og presser mot tinningen eller gnager mot ørene, men bæres lett og fritt selv i lengre perioder.

Vi kan absolutt anbefale Ki ET LA Wazz som et av de beste alternativene når det gjelder solbriller for barn i alderen 1-4 år!


Ki ET LA Sun Buzz – Solbriller Junior 4 år+

Ki ET LA Buzz Solbriller Junior

Sjekk prisen på:

Dette er en trendsikker stilig modell tilgjengelig i størrelser for barn fra 4 år og opp til ungdomsårene! Utseendet er inspirert av fasjonable solbriller for voksne, men tilpasset barn å leke i og bruke i hverdagen.

Ki ET LA Sun Buzz er utrolig lett og komfortabel og er utstyrt med en komplett beskyttelse mot UVA-, UVB- og UVC-stråling. De er bevisst ekstra store i form, for å dekke øynene helt, samtidig som de gir god synlighet for barnet.

Disse solbrillene kommer i mange forskjellige lekre utseender, og det er mange stilige varianter å velge mellom. Utvalget varierer litt mellom forskjellige størrelser og farger, men du vil sikkert finne en variant som passer din smak.

Vi liker Ki ET LA Sun Buzz veldig godt og anbefaler dem som et av de beste valgene for å beskytte øynene til de litt større barna!


Babiators solbriller

Babiators Solbriller for barn

Sjekk prisen på:

Kanskje solbrillemerket med det morsomste navnet. Babiatorer refererer til ordet ”aviator”, det vil si pilot. En av de amerikanske grunnleggerne var en militær pilot og ble inspirert da han så de andre pilotenes barn myse øynene mot solen. Deretter ble ideen født for å skape holdbare, stilige pilotbriller for barn.

Brillene er tilgjengelige i flere forskjellige stiler, både standard rektangulær og rund, og de med litt mer lekent design som katteøyne, blomsterform eller hjerter. Våre favoritter er klassikerne Navigator eller Aviator.

Felles for Babiator briller er at de har UV400-brilleglass som gir 100% beskyttelse mot de forskjellige formene for UV-stråling. I tillegg er de laget av slitesterke materialer som fleksibelt gummimateriale i buene og polykarbonatglass som ikke kan produsere splinter. De er laget for å holde, uansett hvordan du bøyer, vrir eller tråkker på dem!

Babiatorer er tilgjengelige for enten 0-2 år eller 2-5 år. De er tilgjengelige i flere forskjellige farger og er veldig stilige. Med et par babiatorer kan barnet føle seg som en pilot, eller en hemmelig agent hvis de vil.

Hvis du vil ha briller som er laget helt og holdent for barn, med virkelig god holdbarhet og funksjon, kan vi virkelig anbefale Babiators!


IZIPIZI solbriller for barn i alle aldre

IZIPIZI Solbriller Barn

Her har vi et annet fransk merke som produserer solbriller for barn av ekte topp kvalitet. Det må være noe i det franske vannet som får så mange brilledesignere til å komme derfra. IZIPIZI er tilgjengelig i modeller som passer for barn i alle aldre:

 • Baby: 0-9 måneder
 • Små barn: 9-36 måneder
 • Større barn: 3-5 år
 • Juniorer: 5-10 år
 • Tenåringer: 11-16 år

Hva de forskjellige modellene har til felles er:

 • Polariserende glass som motvirker gjenskinn i øynene
 • 100% UV-beskyttelse
 • Fleksible rammer med høy bekvemmelighet

IZIPIZI har fått mye ros nettopp for å sitte så komfortabelt. De er veldig tilpasningsdyktige til ansiktet og sitter vanligvis veldig bra, mens de er lette og ikke gnager eller presser mot ansiktet eller hodet.

IZIPIZI solbriller for barn kommer i mange kule stiler, og de er strippet ned, men likevel frekk i utseendet. Du finner både monokrome varianter og modeller med morsomme mønstre og farger. Når du kjøper et par briller fra IZIPIZI, kommer de også med et fint beskyttende etui.

Hvis du vil ha et par virkelig holdbare og sterke solbriller for barn, kan vi absolutt anbefale at du tar en titt på IZIPIZI og deres utvalg. Vi liker designet deres, og det er mye å velge mellom!


Reima Ankka solbriller for små barn

Reima Ankka Solbriller baby

Sjekk prisen på:

Det finske merket Reima har flere veldig tøffe og sporty solbriller for barn. De har størrelser som passer for babyer, fra 0-4 år og for større barn på 4+ år. Reima Ankka er tilpasset de minste.

Disse solbrillene gir selvfølgelig 100% beskyttelse mot UV-stråling og har et effektivt polariserende REVO-glass. Med kjøpet får du et fint etui og et elastisk bånd som du velger om du vil bruke.

Reima Ankka er veldig stilig og er tilgjengelig i flere forskjellige farger. Reima er kjent for sin høye kvalitet når det gjelder barneklær, og de har heller ikke spart på kruttet når det gjelder solbrillene sine. Dette er et par babybriller i verdensklasse.

Hvis du vil ha et par veltilpassede og effektive solbriller tilpasset et lite barn, er Reima Ankka et fint alternativ fra dette nydelige finske merket.


Reima Sereno og Reima Bayou og andre – Solbriller for store barn

Reima Sereno Solbriller Barn

Sjekk prisen på:

Reima har flere modeller av solbriller tilpasset litt større barn, kanskje mest fremtredende er deres Sereno, eller den mye omtalte Bayou.

De er veldig stilige og kommer i en rekke forskjellige farger. Alle gir tilstrekkelig UV-beskyttelse og er CE-sertifisert. De har polariserte brilleglass og gir et klart og bredt synsfelt.

Brillene kommer i en pakke med et praktisk beskyttelse etui og er enkle å bære med deg uansett hvor du skal. For oss er den store fordelen med Reimas solbriller for barn at de har en helt unik stil. De er sporty og godt designet med sin egen ”look”.

Hvis du vil ha noe unikt for å beskytte øynene dine mot solen, anbefaler vi absolutt å sjekke ut utvalget av Reima-solbriller for barn!


ATTCL TR90 Polariserte sportsbriller

ATTCL TR90 Polariserade ATTCL TR90 Polariserte sportsbriller barn

Sjekk prisen på:

Ganske billige og veldig stilige solbriller for barn av merkevaren ATTCL. Disse brillene er tilgjengelige i veldig mange forskjellige fargealternativer. De har polarisert glass og en tilstrekkelig UV-beskyttelse for å holde unna UVA-, UVB- og UVC-stråling.

Brillene er veldig stilige og gir god beskyttelse, til en veldig god pris. Det vi kan si som skiller disse fra favorittene våre er:

 • Dårligere komfort, litt hardere, blir ubehagelig etter en stund.
 • Fargen forsvinner etter en stund.

Vi vil ikke være for kritiske, for brillene er ok. Brillene er delvis laget av silikon og er fleksible, noe som betyr at de ikke blir ødelagte i utgangspunktet. Fargen på noen av modellene kan imidlertid ganske raskt bli slitt og begynne å løsne.

Alt i alt er ATTCL TR90 et par helt ok solbriller for barn. Men hvis vi skulle komme med en anbefaling, ville vi heller lagt til noen ekstra kroner for å få bedre kvalitet.


Hva bør man vurdere når man kjøper solbriller til barn?

De to viktigste tingene å vurdere når du kjøper solbriller til barn er:

 • At størrelsen er riktig.
 • At de beskytter ordentlig mot solen.

Det er barnesolbriller i mange forskjellige størrelser tilpasset ulike aldre. Sørg for å kjøpe et par som er tilpasset barnets alder. Det er solbriller for alle, fra spedbarn til barn, til tenåringer og voksne.

Når det gjelder beskyttelse, er det viktig at de faktisk har en 100% UV-beskyttelse. Alle solbrillene vi har med har akkurat det.

En annen ting du kan se etter er en CE-merking. Dette betyr at de overholder standardene som gjelder i produksjonen av produktet og oppfyller sikkerhetskravene som gjelder i bransjen. CE-merking er tilgjengelig i forskjellige bransjer, og da er det forskjellige krav. Når det gjelder solbriller, er etiketten imidlertid en garanti for at brillene har en god UV-beskyttelse.

Til slutt er det en fordel hvis solbrillene polariseres.

Hva betyr det at solbriller for barn polariseres?

Polariserte solbriller har et belegg som gjør at de kan blokkere det horisontale lyset. Dette betyr at lyset som kommer gjennom solbrillene bare kommer vertikalt inn. Du trenger med andre ord ikke å bekymre deg for blendende lys.

Dette er spesielt merkbart hvis du bruker solbrillene i nærheten av vannet. Det er derfor folk som er ute på havet, som fiskere, alltid bruker polariserte solbriller.

I tillegg bidrar polariserte solbriller vanligvis til å justere hvordan vi ser kontrastene mellom forskjellige farger. Dette gjør at vi for eksempel kan se ting mer lyst, selv på avstand, når det er lyst og vi bruker polariserte solbriller.


Det kan også være lurt å lese om skibriller for barn!

Recent Posts