Beste skihjelm for barn 2024: Juniorhjelmer for ski og snowboard


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å ha på seg hjelm på hodet i skibakken er grunnleggende for skiløperens sikkerhet. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på noen av de aller beste skihjelmene for barn og unge!

Barn med fin skihjelm på hodet

Hvilken skihjelm for barn er best i test?

De beste akkurat nå er kvalitetshjelmene POCito Fornix Mips. De er utrolig gjennomtenkte i designen, fra et prisvinnende merke. Beste skihjelmer for barn med Mips!

✅ Vårt førstevalg

POC Pocito Fornix Mips

En annen Mips-hjelm som vi virkelig ønsker å fremheve er Sweet Protection Blaster II Mips Hjelm Junior. Denne norskdesignede juniorhjelmen er utrolig populær over hele verden blant barnefamilier som liker alpinsport.

✅ Godt alternativ

Sweet Protection Blaster II Mips Helmet Junior

Ønsker du en litt rimeligere, men fullt godkjent hjelm med god beskyttelse, anbefaler vi Cairn Orbit Junior.

✅ Prisgunstig alternativ

Cairn Orbit Skihjelm Junior Cairn Orbit Ski Hjelm Junior

Det er mange fantastiske hjelmer, og i denne artikkelen går vi gjennom hele 12 forskjellige skihjelmer for barn.

Det kan også være lurt å lese om barnas hjelmer med grønn spenne, perfekt for små barn, for lek og sport!

Anmeldelser av 12 juniorhjelmer å ha på seg i skibakken

Her er mer detaljerte beskrivelser av alle skihjelmene for barn som vi har undersøkt nærmere.

Verdt å merke seg er at det ikke er noen skikkelige laboratorietester på skihjelmer for barn. Det svenske forsikringsselskapet Folksam har gjort en grundig undersøkelse av hjelmer for voksne, men modellene som testes er ofte for profesjonelle slalåmløpere og er sjelden tilgjengelige i juniorstørrelser.

Vi har valgt hjelmene som fungerer best basert på merkevare, bekvemmelighet, hjelmtype, materiale og beskyttelsesteknologi.

Hvis du skal stå på ski på de virkelig kalde vinterdagene, kan det være lurt å bruke en balaklava/skimaske under!

PoC Fornix Mips

POC Pocito Fornix Mips

Sjekk prisen på:

Dette er en relativt ny POC-hjelm som har lav vekt, forsterket rotasjonsbeskyttelse med MIPS og en rekke smarte sikkerhetsfunksjoner.

Hjelmen er utstyrt med den moderne sikkerhetsdetaljene twICEme® NFC Medical ID. Det gjør det mulig å lagre informasjon kan være viktig for hjelpepersonell som medisinsk informasjon, kontaktinformasjon og så videre, som deretter kan nås ved å skanne symbolet på hjelmen.

Hjelmen er designet i klare lyse farger som kan sees i bakkene. Dekselet på hjelmen består av EPS-fylling og et ytre skall laget av polykarbonat. Det gir, sammen med MIPS rotasjonsbeskyttelse, en virkelig god altomfattende beskyttelse som lindrer både harde og middels støt.

I tillegg er hjelmen utrolig komfortabel med sin lette vekt og det innebygde ventilasjonssystemet som regulerer varmen i hjelmen. Selvfølgelig er det også CE-merket.

POC er et svensk merke som designer og utvikler verneutstyr for alpinsport og sykling. Selskapet har eksistert siden 2005, og produktene deres er populære over hele verden.

Etter vår mening er POCito Fornix Mips en av de mest komplette skihjelmene for barn, med hver sikkerhetsdel godt gjennomtenkt og pakket i en komfortabel design. I tillegg er det en av de mest stilige hjelmene, og vi setter pris på de strålende, fluorescerende fargene som er enkle å se i bakkene.


Sweet Protection Blaster II Mips Hjelm Junior

Sweet Protection Blaster II Mips Helmet Junior

Sjekk prisen på:

Sweet Protection Blaster II, utstyrt med MIPS, er en av de absolutt beste hjelmene i juniorstørrelse akkurat nå. Det er en lett hjelm med formkonstruksjon, med forsterkende ABS hard-shell. Hjelmen er designet for å kombinere letthet, med ekstra forsterket beskyttelse. I tillegg er den utstyrt med Mips-teknologi som er på plass for å senke rotasjonskraften og gi hjernen optimal beskyttelse.

Denne hjelmen er designet for bekvemmelighet ved slalåmkjøring. Den kan justeres med en knott i nakken for å komme til nøyaktig størrelse, så vel som via hakestroppen. Hjelmen er enkel å tilpasse og passer perfekt når du justerer og tilpasser den til barnets hode.

Sweet Protection ble grunnlagt i Norge i 1988, som skateboardprodusent, mens skøytesporten fortsatt var forbudt i landet. Siden da har merket utviklet seg til å bli verdensledende innen alle slags ekstremsport. Sweet Protection har vunnet mange priser for sine hjelmer i internasjonale magasiner og gallaer.

I tillegg til funksjonaliteten er Sweet Protection Blaster II Mips Helmet Junior en usedvanlig stilig hjelm. Den kommer i en rekke farger og er stilig med gjennomtenkte detaljer.

Hjelmen er litt dyrere, som alle Mips-utstyrte hjelmer pleier å være. Men hvis du vil ha en kvalitetshjelm som er både komfortabel, lett i vekt og gir beskyttelse i verdensklasse, er Sweet Protection Blaster II Mips Helmet Junior en av de absolutt beste barnehjelmene akkurat nå!


POC Pocito Obex Mips

POC Pocito Obex Mips

Sjekk prisen på:

Dette er en stilig barnehjelm med lett design. Det er en videreutvikling av POCs populære voksenhjelm Obex Pure.

Akkurat som POC-hjelmene for barn vanligvis er, er denne designet i sterke, klare, fluorescerende farger som er veldig godt synlige i bakkene. Den er også utstyrt med flere refleksdetaljer som bidrar til økt synlighet.

Hjelmen er godt tilpasset barn og selskapet POC fremhever ofte viktigheten av å gjøre barnas hjelmer lette, slik at barnet ikke opplever hjelmen så tung eller plagsom. En lett hjelm med god beskyttelse gir trygg skikjøring som barnet kan håndtere, lange dager i skibakken.

Hjelmen er designet som et klassisk Hard Shell, med tynt med slitesterkt ABS-skall og en integrert EPS-foring for optimal beskyttelse ved et slag mot hodet. Den har en avansert rotasjonsbeskyttelse i form av MIPS. Kort sagt, dette er en moderne hjelm, med høyt ansett beskyttelsesfunksjon i verdensklasse.

Andre smarte detaljer på POC Pocito inkluderer montering for skibriller, ventilasjon som styrer damp bort fra brillene, og et jevnt system for justering av hjelmen i størrelse.

POC Pocito Obex Mips er en veldig god hjelm fra det populære svenske merket, og det er en glede å se barna med en slik skjønnhet på hodet.


Uvex Junior Pro, skihjelm med visir

Uvex Junior Pro, skihjelm med visir

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig fin skihjelm for barn med visir fra kvalitetsmerket Uvex. Junior Pro-modellen deres har et visir som fungerer bra i de fleste vær, selv om den gjør det best når den er litt overskyet. Den har ikke sterk solbeskyttelse, men kan brukes under alle værforhold.

Hjelmen er CE-merket i henhold til den europeiske standarden EN 1077 B. Den har et IAS 3D-system, noe som betyr at hjelmen kan justeres slik at den passer til alle hodeformer og sitter utrolig smidig og komfortabel.

Visiret i seg selv er superfunksjonelt og belagt med en legering som holder dugging unna på en optimal måte. Du har konstant god sikt, uavhengig av vær eller lys. Som sagt er det best egnet når det ikke er for sterkt sollys, og det beskytter også godt mot vind og snø.

Uvex ble grunnlagt i Tyskland som produsent av solbriller. Deretter utvidet de sortimentet som ville omfatte en rekke produkter innen idrett, spesielt innen alpinsport, sykling og ekstremsport. På 1980-tallet utvidet og etablerte selskapet datterselskaper i USA, og i dag er Uvex et anerkjent og populært merke hvis produkter selges i det meste av verden.

Fôret på hjelmen kan fjernes og vaskes. En annen god detalj som Uvex bruker, er det som kalles Monomatic Comfort Lock, som er en jevn låsemekanisme under haken som kan åpnes og justeres med en hånd.

Av hjelmene vi sjekket ut med visir, er Uvex Junior Pro vår favoritt. Den er ekstremt godt designet og både hjelmen og visirets funksjon er av absolutt toppklasse. I tillegg er det en stilig hjelm, som sitter godt på de fleste hoder.


Cairn Orbit Skihjelm Junior

Cairn Orbit Skihjelm Junior Cairn Orbit Ski Hjelm Junior

Sjekk prisen på:

Dette er en hardshellhjelm med ABS-skall som er både slitesterk og gir god beskyttelse. Den er varm og fôret med fleece på innsiden, og har V-formede øreklaffer som holder ørene varme. Hjelmen er rimelig og er tilgjengelig i flere stilige, lyse farger.

Det franske merket Cairn har dateres tilbake til 1938 da selskapet ble grunnlagt som en familiebedrift i Lyon, Frankrike. Det er et kjent og populært merke i ekstrem- og alpinsport. I deres utvalg er det produkter for hele familien, og de har flere hjelmer av meget høy kvalitet for barn.

Hjelmen har et Wheel-Fit-system som gjør det enkelt å finjustere den i størrelse. Fôret på innsiden som kan fjernes for enkel vasking, og en komfortabel krokspenne med myk og komfortabel polstring.

Hjelmen er CE-merket og en fullgodkjent barnehjelm som er opp til riper. Den veier ca 470 gram og får vanligvis gode vurderinger når det gjelder bekvemmelighet.

Hvis du vil ha en hjelm som er både rimelig, komfortabel og gir god beskyttelse, er Cairn Orbit Ski Helmet Junior et veldig godt alternativ!


Cairn Andromed, Skihjelm, Junior

Cairn Andromed, Skihjelm Junior

Sjekk prisen på:

Disse hjelmene ligner de andre juniorhjelmene fra Cairn, men har en mer leken design med stilige mønstre og farger.

Det er en ABS-konstruksjon med et hardt skall som tåler store støt og har god holdbarhet. Varm, komfortabel og stilig er nøkkelordene som oppsummerer denne skihjelmen. Akkurat som deres andre modell, kan fôret i dette fjernes og vaskes.

Hvis du vil ha en godkjent og CE-merket skihjelm for barn, er Cairn Andromed et rimelig alternativ, med unik og deilig design!


K2 Entity JR hjelm

K2 Entity JR hjelm

Sjekk prisen på:

Dette er en solid hjelm for barn fra det velkjente internasjonale merket K2. Det er en hardshell-modell med et skall i solid ABS-plast. Innvendig er det det beskyttende EPS-skummaterialet som mottar og lindrer i tilfelle kollisjon. Det er en veltilpasset og bærekraftig modell som har vært populær i svært lang tid.

K2 Sports har eksistert siden 1962 og ble grunnlagt i USA, hvor det har hovedkontor i dag. De er et innovativt selskap som investerer mye i å være i forkant når det gjelder både skiutstyr og verneutstyr for for eksempel inline ski, skateboarding og mer.

Fôret på innsiden av K2-enheten kan fjernes og vaskes. Det er en fyldig innerstøvel i et smart materiale som puster og holder riktig temperatur inne i hjelmen. Den er laget for å holde fuktighet unna og bidrar til å forhindre at den blir for varm for hodet.

K2 har et reguleringssystem som de kaller K2Dialed™ Fit System. Dette betyr at hjelmene deres ofte oppfattes å ha den perfekte passformen, uansett hvordan barnets hodeform ser ut. Den justeres i tre punkter med en enkel stramming av trekkknappen. Det er enkelt å justere hjelmen uansett hvem som bruker den enkelt.

Av alle skihjelmene for barn er K2 Entity en av de mest berømmet for sin bekvemmelighet. Den er utrolig ergonomisk designet. Det er også populært som hjelm når du sykler og skater, men siden det er ganske stort og varmt med fôret, er den best egnet for ski.


Salomon Kids Grom

Salomon Kids Grom

Sjekk prisen på:

Dette er en lett hjelm som er moderne og komfortabel, fra det populære merket Salomon. Den har en jevn knott for enkel justering og et In-Mold-skall som bidrar til god beskyttelse, men lav vekt som gjør det behagelig for barn å ha på seg.

Salomon er et av verdens mest anerkjente merkevarer innen alpinsport. Selskapet ble grunnlagt tilbake i 1947 i byen Annecy i vakre østlige Frankrike blant fjell og innsjøer. Salomon utvikler og designer klær og utstyr for barn og voksne, med sterkt fokus på utstyr for ski og snowboard.

Beskyttelsen hos Salomon Kids Grom består av et effektivt, men lett plastskall i polykarbon, med en indre foring av EPS som sikrer tilstrekkelig beskyttelse. Fôret er avtagbart og kan vaskes.

Det som er litt negativt med salomon barn grom er at den ikke har ekstra ventilasjon, og du kan ikke regulere luften i den på noen måte. Det kan bli litt svett hvis solen skinner i skibakken, men totalt sett er det ikke noe problem for de fleste.

Hjelmen er CE-merket og godkjent for skikjøring både i USA og Europa. Det er en veltilpasset hjelm med god beskyttelse som er høyt verdsatt for sin bekvemmelighet. Den er også tilgjengelig i en modell med et innebygd visir som er populært.

Vi liker Salomon Kids Grom, og det er en fin hjelm av høy kvalitet fra et anerkjent merke i bransjen. En av de rimeligere skihjelmene for barn akkurat nå!


Cairn Impulse, Visir Skihjelm, Junior

Cairn Impulse, Visir Skihjelm, Junior

Sjekk prisen på:

Her har vi en stilig og rimelig hjelm fra det populære franske merket Cairn. Den har et praktisk visir montert på hjelmen, noe som kan være praktisk å unngå å holde styr på skibrillene. I tillegg er det et alternativ for barn og unge som bruker vanlige briller, da de kan innkvarteres for slitasje under visiret.

Visirets linse er i kategori 3, som er tilpasset sollys. Dette betyr at det er optimalt på fine solfylte dager i bakkene, men det fungerer selvfølgelig selv om det ville være litt overskyet. Det er imidlertid ikke det beste å bruke hvis det er mørkt tidlig om morgenen, eller i skumring.

Cairn Impulse Junior er CE-merket og av god standard. Det er en In-Mold-konstruksjon med en vekt på ca 450 g, det vil vite ikke den enkleste i klassen, men heller ikke veldig tung.

Hjelmen er enkel å bruke og har komfortable øremerker og en hakespenne med mykt polstret underside. Det er en komfortabel og fin hjelm generelt og et godt alternativ for de som ønsker en hjelm med visir på. Hele hjelmen kan justeres med et torsjonshjul, og ventilasjonen er også justerbar, noe som gjør den komfortabel å bruke under de fleste værforhold.

Alt i alt er Cairn Impulse Junior med visir en ganske rimelig hjelm som vi definitivt kan sette pris på. Hvis du er ute etter en barnehjelm med integrert visir, til en overkommelig pris, er dette et veldig godt alternativ.


Salomon Pioneer LT Junior

Salomon Pioneer LT Junior

Sjekk prisen på:

Dette er en annen fenomenal hjelm fra Salomon, som ligner deres Husk Junior både i design og funksjon. Det er litt mindre sofistikert, men koster vanligvis noen hundre kroner mindre.

Salomon Pioneer LT Junior har i utgangspunktet samme funksjon som Husk Junior. Det den ikke har er den mer avanserte teknologien for ørebeskytteren, som lar lyde gjennom bedre.

Salomon Pioneer har heller ikke så sofistikert hurtigtørkende indre materiale, men et standardfôr, som også kan vaskes.

Til slutt er det ikke fullt så overdådig når det gjelder ventilasjon, så selv der er Husk Junior skarpere. Imidlertid har den en veldig god ventilasjon, så det er ikke noe vi vil bekymre oss for veldig mye i valget mellom disse to hjelmene.

Totalt sett er Salomon Pioneer LT Junior en veldig fin og utrolig lett hjelm som helt klart er verdt prisen. Men siden prisforskjellen til syvende og sist er så liten mellom dette og Husk Junior, ville vi ha valgt sistnevnte. Vi tror imidlertid at du vil være fornøyd uansett hva du velger, hvis du er ute etter en slalåmhjelm for barn med lavest mulig vekt.


Salomon Husk Junior

Salomon Husk Junior

Sjekk prisen på:

Dette er den letteste hjelmen vi har funnet. Den veier bare 100 gram og sitter utrolig komfortabelt, knapt slik at du føler det på hodet. Til tross for sin lette vekt er Salomon Husk Junior en velfungerende barnehjelm med utmerket beskyttelsesteknologi.

Hjelmen har et såkalt ”thin-shell” skall med Salomons egen patenterte EPS 4D-teknologi. Thin Shell betyr at skallet er ekstra tynt, men injeksjonsstøpt og laget av ABS-materiale, med samme holdbarhet som lignende, faste tykkere skall. Det hjelper at hjelmen absorberer maksimalt med kraft fra støt, og gir også tilstrekkelig beskyttelse mot støt i skrå og vertikal retning.

I tillegg til å være lett på hodet, er Salomon Husk Junior også godt ventilert. Med flere smart plasserte lufthull får du en gjennomstrømning som både regulerer temperaturen og bidrar til å redusere risikoen for misting på skibrillene.

Husk Junior har en custom dial knott som gjør det enkelt å justere hjelmen. Den har også et såkalt MaxFit-design, som både gjør hjelmen utrolig responsiv og komfortabel, og sikrer at barnet har god hørsel selv med hjelmen på. Sist, men ikke minst, er denne hjelmen designet for å integreres sømløst med skibriller av de fleste standardmodeller. Det indre fôret kan fjernes og vaskes. I tillegg er den laget av et raskt tørkemateriale kalt AdvancedSkin ActiveDry, som bidrar til å holde hodet tørt selv når det blir svett.

Vi er veldig glad i Salomon Husk Junior, og dette er helt klart hjelmen å velge om du vil ha en veldig lett hjelm som barnet kan ha på seg uten problemer. Det er selvfølgelig CE-merket og godkjent i henhold til både europeiske og amerikanske standarder, i henhold til gjeldende sikkerhetsforskrifter.


Julbo Norby JR

Julbo Norby JR

Selges ikke lenger

Dette er en fin skihjelm med visir, som dessverre kan være litt vanskelig å få tak i i dag. Det er en hardshellhjelm med 2 mm. tykk ABS-plast i skallet, samt en foring av EPS som demper slaget ved støt.

Julbo er et fransk merke, som er kjent for sine sporty solbriller. Dette selskapet har en historie som dateres tilbake til 1888, da merkevaren fikk navnet sitt fra grunnleggeren Jules Baud.

Praktiske detaljer på hjelmen inkluderer justerbar ventilasjon, enkel størrelse og vaskbart fôr. En fin hjelm fra Julbo, men vi mistenker at de sluttet å lage denne modellen. Vi kommer til å lete etter nye juniormodeller fra selskapet senere.


Godt tilbehør til skihjelmen

Sjekk ut disse praktiske og morsomme tilbehør du kan kjøpe til barnets hjelm.

Accezzi Livigno, Hjelmbag

Accezzi Livigno, Hjelmbag

Sjekk prisen på:

Praktisk hjelmveske, perfekt for å forhindre riper og slitasje på hjelmen ved transport. Du kan også frakte skibrillene i samme bag.

Morsomme og søte hjelmtrekk

Hjälmtrekk Hai for barnehjelmer

Sjekk prisen på:

Det er populært blant barn å bruke en eller annen type hjelmtrekk. De fungerer også å bruke om våren og sommeren på sykkelhjelmer eller andre sportshjelmer. Det er mange flotte design å velge mellom, for eksempel:

• Haj
• Kaninører
• Hundehode
• Isbjørn


Vanlige spørsmål om skihjelmer for barn (FAQ)

Her er noen vanlige spørsmål som vanligvis dukker opp, før du kjøper en barnehjelm til snowboard eller ski.

Hva er forskjellen mellom de ulike typene beskyttelse av skihjelmer?

Det finnes flere forskjellige typer skihjelmer, som beskytter hodet på forskjellige måter:

In-Mold-Hjelmer

Disse hjelmene har en tendens til å være litt lettere og komfortable å ha på hodet. De er laget gjennom et tynt skall på utsiden, som er koblet til en indre kjerne av EPS-materiale. Det som skjer i tilfelle en kollisjon er at EPS-skummet i kjernen absorberer støt og sprekker. Kollisjonens kraft spres ut over hele hjelmen, for å minimere skaden på hodet. Ved en ulykke er hjelmen brukt opp og skal ikke brukes igjen.

Hard Shell (ABS hjelmer)

Denne typen hjelm har et tykkere ytre materiale laget av ABS plast. Dette er parret med en kjerne av EPS skum. Generelt kan det sies at disse hjelmene er litt tyngre, men også mer holdbare. Vi en hard kollisjon gir disse en riktig beskyttelse, mens de generelt er litt verre i tilfelle lettere støt, fordi EPS-design ikke sprekker like lett.

MIPS-teknologi

MIPS er en patentert, svenskutviklet teknologi utviklet for å redusere rotasjonsenergien som oppstår under et slag mot hodet. Enkelt forklart fungerer det ved å holde det ytre skallet på hjelmen og innsiden av hjelmen skilt av et lag med lav friksjon mellom dem. Dette gjør at hjelmen kan følge bevegelsen og absorberer noe av den kinetiske energien som ellers ville nådd hodet. Mange MIPS hjelmer gir en bevist mer effektiv beskyttelse i tilfelle en kollisjon, selv om det ikke er den eneste faktoren som bestemmer hvor god hjelmen er.

Hva bør du vurdere når du kjøper skihjelmer til barn?

Noen ting du kan se etter når du velger en barnehjelm er:

  • CE-merking: For hjelmer som er godkjent for skikjøring i Europa, gjelder merking av CE-EN 1077 A eller B.
  • Ventilasjon: Noen hjelmer har ventilasjon, andre ikke. Det er ikke alltid du trenger å ha det, men hvis barnet har det lett å bli svett, eller hvis du går på vårkanten når solen skinner, kan det være fint. Det er litt forskjellige modeller både med og uten justerbar ventilasjon.
  • Visir / Skibriller: Vurder om du vil bruke visir eller skibriller. Det er ofte en stor fordel å sørge for at du har samme merke på briller og hjelm, for å sikre at de passer perfekt sammen og passer perfekt sammen.

Hvilken størrelse skal barn ha på seg på skihjelmen?

Den beste måten å vite hvilken størrelse barnet er, er ved å måle omkretsen av barnets hode. Bruk målebånd, eller for eksempel en streng og tommelfinger, til å måle. Du måler omkretsen i pannen og rundt, over ørene for å se nøyaktig hvor mange centimeter babyens hode er.

Størrelsen på hjelmene er indikert enten direkte i centimeter, eller i størrelser som XS / S, S / M, M / L og så videre. Det kan variere mellom merker, så sjekk størrelsesguiden for modellen du ser på. Vanlige beregninger er:

  • XS/S = 50-53 cm
  • S/M = 53-56 cm
  • M/L = 56-59 cm

Det anbefales ikke å kjøpe en stor hjelm ”å vokse i”, siden en skihjelm må sitte riktig for å gi riktig beskyttelse.

Hvordan vet du om hjelmen er rett på barnehodet?

En skihjelm må ha riktig størrelse og tilpasses for å sitte riktig på barnets hode. Det skal være behagelig og holde seg på plass, uten å være enten for løs eller for stram. Se eksemplet på bildet nedenfor.

Bilde som viser hvordan barnets skihjelm skal sitte

Hjelmen skal dekke både pannen, toppen av hodet og baksiden av hodet. Den skal ikke gli nedover bakhodet slik at pannen er helt eksponert. Ta deg tid til å justere hjelmen med stroppene og knotten før du bruker den, slik at den passer riktig fra starten.

Under haken skal hjelmen strammes, holdes på plass, men ikke ubehagelig stramt. Du skal kunne få en finger under stroppen. Men det er viktig at stroppen bidrar til å holde hele hjelmen på plass slik at den ikke beveger seg på hodet.

Et vanlig tips er å la barnet riste på hodet med hjelmen på. Hjelmen skal holde seg på plass og ikke gå rundt på hodet. Hvis den fortsatt beveger seg, kan du justere hjelmen via spinnehjulet og hakestroppen. Det er aldri en god idé å kjøpe en hjelm for stor til å vokse i, da det ikke garanterer at barnets hode er beskyttet.

Selv som voksen kan du trekke hjelmen i alle retninger, både bakover, forover og sidelengs, for å føle at den sitter riktig. Ellers justerer du og prøver på nytt til den holder seg på plass og samtidig føles behagelig.

Til slutt kan du prøve å føle med fingrene under hjelmen mot templene. Det skal være vanskelig å nå under på begge sider samtidig, hvis hjelmen er stram nok.


Her kan du lese flere artikler om barneutstyr for skikjøring!

Recent Posts