Beste stellematte 2024: Puter og stelleunderlag for myke bleieskift


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

For at barnet ditt skal ligge komfortabelt under bleieskift, er det godt å ha et mykt og komfortabelt underlag å ligge på. Et stelleunderlag er laget nettopp for dette formålet. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på våre favoritter og leter etter den beste stellematten akkurat nå!

Baby ligger på en stellematte etter bleieskift

Hvilken stellematte er best i test?

Vår favoritt akkurat nå er Leander Matty stellematte. De er myke og har forhøyede kanter for ekstra sikkerhet. Finnes i mange flotte farger!

Leander Matty Stellematte

En annen utrolig vakker variant er NG Baby Mood Ruffles. Et søtt design og mykt og skånsomt materiale for babyen.

NG Baby Stellematte Mood Ruffles

Ønsker du en billig variant som kan brettes og tas med på tur, må du sjekke ut Beemoo Care stellematte.

Beemoo Care Stellematte

Hvilke typer stellematter er det på markedet?

Det finnes flere forskjellige typer stellematter. Noen ganger kalles de også for stelleunderlag. Her er de vanligste modellene:

  • Myke polstrede stelleunderlag med kanter på sidene.
  • Sammenleggbare og litt tynnere stelleunderlag, eller stellematter, som er enkle å ta med seg.
  • Oppblåsbare stelleunderlag, litt enklere funksjonelle puter, ofte ganske billig.

I denne artikkelen har vi delt stelleunderlagene vi har sett på i tre forskjellige kategorier:

Du vil kanskje også lese vår artikkel hvor vi anbefaler noen veldig fine stellebord!  

Scroll nedover for å finne det stelleunderlaget du liker best!

De beste stellemattene – Luksuriøse og myke underlag

Her har vi samlet alle favorittene våre blant de ergonomisk utformede, myke og polstrede stelleunderlagene.

Rätt Start stellematte

Rätt Start Stellematte ECO Elefant Grå Barnebloggen.com

Sjekk prisen hos:

Det fine svenske merket Rätt Start er kjent for sine veldesignede produkter for babyer og barnefamilier. Mange av produktene deres er utsmykket med kjente svenske figurer og tegn, eller andre fine motiver.  

Stelleunderlagene fra Right Start er smarte og spesialproduserte. Dette betyr at overflaten er vannavvisende for å gjøre det enkelt å holde underlaget rent og ta vare på det. Trekket er laget av 100 prosent bomull, noe som gjør det mykt å ligge på. Det er mulig å fjerne hele trekket og vaske det i maskin.

Selve stelleunderlaget er fylt med polyuretan som føles som et mykt skummateriale. Det er perfekt å ligge på og former seg etter babyens kropp slik at overflaten blir veldig ergonomisk. Kantene er hevet for bedre sikkerheten slik at barnet ligger trygt på plass. Hele stelleunderlaget måler 49 x 66 centimeter.

Rätt Start Stellematte Mumin Mumintroll Moomin

Vi liker virkelig Rätt Starts stellematte og setter stor pris på de søte designene med alt fra Mummi til temaer fra Elsa Beskow.  Det finnes mange fine stelleunderlag, men Rätt Start har faktisk blitt vår absolutte favoritt!  


NG Baby stellematte

NG Baby Stellematte Mood Ruffles

Sjekk prisen hos:

NG Baby er et svensk selskap med en lang historie innen tekstiler og møbler for barn. Deres første produkter da de startet i 1959 var barnemadrasser, men siden da har de utvidet sitt sortiment i betydelig grad. De er kjent for en ekstremt god fingerspissfølelse når det gjelder å kombinere kvalitet med vakker estetikk.

Deres stelleunderlag har en unik stil og er veldig vakre. Vi liker både deres Mood Ruffles stelleunderlag som har en mer klassisk og vakker stil, samt deres ergonomiske stelleunderlag.

Mood Ruffles er laget av et linmateriale som er luftig og friskt, og med en meget slett og koselig overflate. Innvendig er underlaget polstret med et mykt og skånsomt fibermateriale. Det er et veldig stilig stelleunderlag hvor barnet ligger komfortabelt og trygt mellom de hevede kantene.

NG Baby Ergonomisk Stellematte

Sjekk prisen hos:

NG Baby Ergonomic er et stelleunderlag med babyens kropp og komfort i tankene. Det er fylt med små myke kuler av styrolitt som på en ergonomisk måte former seg etter babyens kropp. Trekket kan enkelt tas av og vaskes, og er lett å holde rent.

Både NG Baby Mood Ruffles og NG Baby Ergonomisk er fantastisk fine stellematter som virkelig er laget med barnets beste i tankene. De er også vakre å se på, og lyser opp i barnerommet eller der du plasserer stellebordet.


Vinter & Bloom stellematte

Vinter and Bloom Stellematte

Sjekk prisen hos:

Et annet svensk designerselskap innen barn og baby, er Vinter & Bloom. Deres knallsøte kolleksjoner er helt unike og stelleunderlagene er blant deres mest fremragende produkter.

Disse stellemattene fås i flere forskjellige farger og mønstre, og er veldig spesielle. De har et trekk i Oeko-Tex sertifisert bomull som er veldig behagelig mot huden. Til stelleunderlaget får du også en ekstra beskyttelse i vanntett frottémateriale som bidrar til å holde rent og som er lett å vaske.

Stelleunderlaget er fylt med myk polyestervatt som gir moderat mykhet uten at barnet synker for mye ned. Hele stelleunderlaget måler 70 x 50 centimeter og passer godt til de aller fleste stellebord.

Lett å vaske og søt med et særegent design. Vinter & Bloom har virkelig følelse for sine babyprodukter, og vi liker denne stellematte veldig godt. Vil du ha noe fint for barnet å ligge på, og som i tillegg er svært rimelig, kan vi varmt anbefale disse fantastiske stelleunderlagene!


Done By Deer stellematte

Done By Deer Stellematte

Sjekk prisen hos:

Et annet selskap med en veldig god følelse for søte baby- og barneprodukter er danske Done By Deer. De har eksistert siden 2014 og prøver å kombinere design med barnesikkerhet en innovativ og stilfull måte.

Trekket på deres stelleunderlag er vanntett og laget av et Oeko-Tex-sertifisert bomullsmateriale. Det fås i flere forskjellige søte design med varierende motiver og farger.

Polstringen i stellematten er laget av et mykt og bøyelig skummateriale som er ekstremt behagelig og skånsomt mot barnets kropp og hode. Kantene er selvfølgelig hevet for å hindre at barnet ruller sidelengs.

Dette er veldig fine og rimelige stelleunderlag med et unikt design som er svært populært. Vi har lenge vært glad i Done by Deer for deres vakre babyprodukter og stellematter de har utviklet som oppfyller alle våre ønsker, både når det gjelder sikkerhet, funksjon og estetikk.


Budsjett stellematter – Praktiske og litt billigere underlag

Disse stellemattene har et litt enklere design. Men de er praktiske og funksjonelle og gir barnet et trygt og komfortabelt stelleunderlag under bleieskift. Lave priser, ofte enkel design, men veldig nyttige!

2ME Oppblåsbart stelleunderlag

2me Uppblåsbar Stellematte Barnebloggen.com

Sjekk prisen hos:

Et utrolig lettvint stelleunderlag som er enkelt i bruk og til en svært lav pris. Det er praktisk, enkelt å oppbevare, og er også lett å pakke med på turer.

Selve stellematten er polstret med skumgummi, mens kantene er oppblåsbare. Det er veldig raskt og enkelt å blåse det opp. Hvis du vil pakke bort stelleunderlaget, tømmer du det for luft og putter det i en  mindre pose.

Siden hele stelleunderlaget er laget av plast, er det ekstremt enkelt å holde rent. Du kan tørke av det eller skylle det uten problemer. Selv om det er laget av plast, er det veldig slett og skånsomt uten noen deler som risikerer å skrape mot barnet.

Fordelene med et stelleunderlag som dette sammenlignet med en finere underlag i stoff, er først og fremst rengjøringen. Det er hygienisk å bruke og lett å rengjøre. I tillegg er det billig og enkelt å lagre eller flytte. Samtidig må det understrekes at det føles som plast og bør betraktes som et billig alternativ. Det er ikke så glatt og mykt som vanlige stelleunderlag i stoff og ergonomisk skum.

Hvis du vil ha noe enkelt som er trygt og lettvint å bruke, er 2ME oppblåsbart stelleunderlag et veldig bra alternativ som vi definitivt setter pris på.


Beemoo Care stellematte

Beemoo Care Stellematte

Sjekk prisen hos:

Dette stelleunderlaget er utrolig billig, men også svært populært.  Her har produsentene satset på det viktigste når det gjelder funksjon, men likevel gjort utformingen søt og tiltalende. Det fås i et par forskjellige mønstre i attraktive farger.

Alle gode stellematter bør ha kanter på sidene som gjør det tryggere for barnet som ligger på det. Det har også Beemoo Care. Selve trekket er laget av polyester med PU-belegg. Dette gjør det lett å holde rent uten at det absorberer væske.

Polstringen er laget av et polyuretanmateriale som gir akkurat nok mykhet og beskyttelse for det lille barnet. Det er alt i alt et ganske enkelt, men effektivt stelleunderlag som er godt nok for de aller fleste.

Det bør imidlertid nevnes at det ikke er veldig bærekraftig. For de aller fleste rekker det godt og vel gjennom hele bleieskifteperioden, men deretter kan skummgummien begynne å sprekke litt opp på sidene, og stoffet kan falme. Derfor har det for eksempel ingen andrehåndsverdi som møbler i barnerommet eller lignende, som enkelte litt finere stelleunderlag kan ha.

Hvis du vil ha et enkelt og funksjonelt stelleunderlag for å komme gjennom alle bleieskiftene på en ergonomisk og praktisk måte for deg og babyen din, er Beemoo Care et veldig bra og billig alternativ!


Sammenleggbare stellematter – Enklere sammenleggbare underlag

Her har vi samlet våre favoritter blant de sammenleggbare stelleunderlagene. Disse er enkle å holde rene, praktiske å ta med seg, og mange av dem er veldig søtt designet.

Twistshake bærbar stellematte

Twistshake Portabel Stellematte

Sjekk prisen hos:

Dette stelleunderlaget er perfekt å ta med seg for å kunne bytte bleie uansett hvor dere er. Twistshakes stelleunderlag fungerer som en liten veske når den er brettet sammen, og med smarte oppbevaringslommer inni med alt du trenger for raske bleieskift.  Hvis James Bond hadde hatt et stelleunderlag, ville han definitivt hatt en Twistshake.

Stelleunderlaget der barnet ligger har en tynn polstring som er tilstrekkelig til at det kan plasseres på et hvilket som helst bord eller overflate. Selvfølgelig er det ikke så behagelig som en tykkere skumgummimadrass, men det duger helt greit for både komfort og beskyttelse når dere er på farten.

Twistshake Portabel Stellematte åpen
Slik ser Twistshake Portabel stelleveske ut innvendig.

Som veske er den stilren og flott.  Den har plass til bleier, våtserveietter, poser og annet som trengs for å bytte bleier på kort varsel. Hvis du vil ha en stellematte du kan bære med deg uansett hvor du går, er Twistshake Portable stelleveske helt klart et av de mest praktiske alternativene.


Elodie bærbart stelleunderlag

Elodie Stellematte blomstermønster

Sjekk prisen hos:

Dette stelleunderlaget fra det svenske merket Elodie Details er meget vakkert. Elodie legger stor vekt på design, og når dette stelleunderlaget er brettet sammen ser det ut som en elegant toalettveske eller konvoluttpose. Det fås i en rekke forskjellige stiler og farger.

Til denne stellematte får du to frottétrekk, slik at du har et ekstra i reserve. Disse trekkene er sertifisert i henhold til Oeko-Tex Standard 100, klasse 1, som betyr at de er egnet for bruk også av babyer. Trekkene kan vaskes og er myke og komfortable å ligge på. De festes enkelt til sengen ved hjelp av smarte trykknapper.

Elodies bærbare stelleunderlag er veldig praktisk og har en stor glidelåslomme på forsiden, hvor du kan passe alt du trenger å ha med deg for bærbare bleieskift.

Dette er sannsynligvis et av de mest elegante produktene når det gjelder stellematter. Hvis du vil ha litt ekstra å bære med deg, anbefaler vi at du sjekker Elodie Details stellematte. Se om de har en variant som appellerer til deg!


Beemoo Care stellematte

Beemoo Care Stellematte

Sjekk prisen på:

En meget enkel variant uten spesiell funksjonalitet eller design. Veldig billig stellematte å ha i vesken på tur og i hverdagen når du reiser med en baby.

Dette er et stelleunderlag i Oeko-Tex sertifisert polyester med vannavstøtene og lettstelt PU belegg. Du kan raskt tørke av det, eller vaske hele stelleunderlaget i maskin, om nødvendig.

Denne stellematte har ingen lommer eller andre smarte funksjoner, men er bare et underlag du bruker for å kunne skifte på barnet ditt på en hygienisk og sikker måte når du er borte fra hjemmet. Mange er fornøyd med et produkt som oppfyller den mest grunnleggende funksjonen og holder prisen nede takket være sitt minimalistiske design. I en slik sammenheng er dette et utmerket produkt.

Vi anbefaler Beemoo Care for de som ønsker et billig stelleunderlag å bære med seg. Det er et flott produkt som holder hva det lover til en veldig god pris!


Spørsmål og svar om stellematter

Her er svar på noen vanlige spørsmål som forbrukere ofte har før kjøp av et nytt stelleunderlag.

Hva er et stelleunderlag eller en stellematte?

Et stelleunderlag eller en stellematte er laget for å legge spedbarnet på når du bytter bleie og vasker det lille barnet. Ofte brukes et stelleunderlag på et stellebord for å gjøre det mykere og mer sikkert for barnet. Det finnes ulike typer stellematter. Noen er ment for bruk hjemme, mens andre er egnet for å ta med seg i vesken. Noen ganger kalles stellematter også stelledyne.

Hva heter stellematte på engelsk?

Stellematte på engelsk heter diaper changing pad, changing pad, eller changing mat.  

Kan jeg vaske en stellematte i maskin?

De aller fleste stelleunderlag har et trekk som kan løsnes og vaskes i maskin. Som oftest anbefales det å vaske selve polstringen for hånd, hvis det er behov for det. Stellematter kan i blant vaskes i maskin. Det varierer imidlertid mellom ulike varianter så du bør sjekke spesifikasjonene til forhandleren eller produsenten.

Hva trenger man å ha i nærheten av stellematten?

Det viktigste er selvfølgelig:

  • Bleie
  • Vaskekluter/våtservietter
  • Bleiepose

Dette er det grunnleggende som du alltid bør ha med deg også hvis du er ute med babyen. Det kan også være nyttig å ta med noen ekstra hygieneartikler, for eksempel hånddesinfeksjonsmiddel. I tillegg til dette kan det være fint å ha med for eksempel et lite barns leketøy, spesielt hvis du har et barn som er bekymret for bleieskift. Vaskeklut og artikler for generell hygiene er egnet hvis du har et fast sted hjemme, for eksempel et stellebord hvor du alltid skifter.

Fins det en god stellematte å ta med seg?

De beste bærbare stellemattene er de som kan legges sammen. De er veldig praktiske å ta med hver gang du skal ut med barnet ditt. Vi har sett på disse bærbare stelleunderlagene:


Se også våre tips om stellebord!

Recent Posts