Beste våtserviett til baby 2024: Praktisk å ha i bleievesken


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Våtservietter er en forbruksvare som ofte brukes av småbarnsforeldre. Vi tør gå så langt som å si at våtservietter er foreldres beste venn og de er alltid gode å ha i stellevesken. Her er de beste wet wipes for babyer!

Babyen vaskes med en våtserviett

Hvilke våtservietter er best i test?

Best i test er Neutral Baby Wipes. De inneholder ingen skadelige stoffer. Godkjent av Asthma Allergy Nordic. Merket med Svanemerket.

Neutral Baby Wipes

Et annet veldig godt alternativ er WaterWipes. De er helt fri for konserveringsmidler og kjemikalier. I tillegg er de fullstendig biologisk nedbrytbare og skånsomme for miljøet.

WaterWipes våtserviett

Hvis du ønsker et billig alternativ, kan vi anbefale enten Gunry våtservietter eller Huggies. To enkle, men rimelige og gode standardalternativer.

Gunry Baby Wet Wipes Aloe Vera 72 stk

Huggies våtservietter

Les mer om disse og mange andre våtservietter nedenfor!

Anmeldelser av 8 forskjellige våtservietter for babyer

Her er en nærmere titt på alle de forskjellige variantene vi har undersøkt!

WaterWipes Våtservietter

WaterWipes våtserviett

Sjekk prisen på:

WaterWipes består av 99,9 % vann og 0,1 % fruktekstrakt. Det er altså et naturprodukt helt uten kjemikalier og konserveringsmidler. I tillegg er disse våtserviettene laget av 100 % nedbrytbare og fornybare plantebaserte fibre.

WaterWipes tillater effektiv rens, men er også ekstremt skånsom mot sensitiv og sensitiv hud og kan brukes på nyfødte og til og med premature babyer.

Disse våtserviettene inneholder ikke stoffer som motvirker bleieutslett, men på den annen side inneholder de heller ikke stoffer som kan forårsake eller forverre bleieutslett. Produktet er sertifisert av AllergyUK som et allergivennlig produkt.

Det kan være greit å vite at du kanskje må snu pakken opp ned og trykke lett på den et par ganger for å omfordele vannet. Dette er fordi WaterWipes ikke inneholder stoffer som binder væsken, noe som kan resultere i at vannet setter seg i bunnen av pakken.

Fordi WaterWipes ikke inneholder vannbindende kjemikalier, holder ikke disse kluterene på fuktigheten så lenge som mange andre våtservietter. Produktets holdbarhet er dermed relativt kort og bør brukes opp innen fire uker.

WaterWipes har oppnådd stor suksess blant annet i USA, hvor produktet har mottatt flere prestisjetunge priser og har for eksempel blitt kåret til forbrukernes favoritt blant våtservietter.

En pakke med WaterWipes inneholder 60 våtservietter.


Se også vår artikkel om bleiebøtter!

Neutral babyservietter

Neutral Baby Wipes

Sjekk prisen på:

Neutral babyservietter er både uparfymerte og parabenfrie og er utmerket for spedbarns sensitive hud. Formelen er mild og skånsom og renser effektivt ved bleieskift samt ved måltider og etter lek.

Dette er det mest populære produktet her i Norge, blant bevisste småbarnsforeldre.

Produktet er fritt for hudirriterende tilsetningsstoffer og spesielt utviklet for sensitiv hud. I tillegg er Neutral Baby Wipes svanemerket og anbefalt av Astma- og Allergiforbundet.

Våtserviettene er tynne og ganske små i størrelsen, så for mer omfattende bleieskift kan det være nødvendig med mange servietter. Prismessig ligger disse våtserviettene litt over gjennomsnittlig prisklasse.

En pakke inneholder 63 servietter.


Gunry Baby Våtservietter

Gunry Baby Wet Wipes Aloe Vera 72 stk

Sjekk prisen på:

Disse uparfymerte babyvåtserviettene er milde og spesielt tilpasset barns sensitive hud. De er egnet for både bleieskift og for å tørke av klissete små fingre. Serviettene er myke og glatte og dessuten helt fri for mikroplast.

Prismessig faller disse våtserviettene inn i mellomprisklassen, men hvis man kjøper storpakker, som inneholder 72 servietter, kommer man ned i en svært fordelaktig pris per serviett som også er blant de aller laveste på markedet.

Gunry Baby våtservietter er Svanemerket og dermatologisk testet.


Pampers Sensitive Babyservietter

Pampers Sensitive Baby Wipes våtserviett

Sjekk prisen på:

Disse våtserviettene er skånsomme mot babyens hud og beriket med en unik pH-balansert formel som beskytter mot irritasjon. Det er også klinisk bevist at denne formelen beskytter hudens naturlige pH-verdi bedre enn bomull og vann.

Våtserviettene inneholder ikke parfyme eller alkohol og er dermatologisk testet og godkjent av hudleger hos Skin Health Alliance. Dette er en oppdatert kopi av et tidligere produkt hvor våtserviettene er erstattet med et tykkere materiale som muliggjør bedre rengjøring.

Pampers sensitive våtservietter er laget av plantebaserte fibre og fungerer like godt til bleieskift hos nyfødte som til å tørke av klissete små fingre på førskolebarn.

Pampers har tidligere blitt kritisert for bruk av det allergifremkallende stoffet benzylalkohol, men forsikrer at dagens formel er utviklet sammen med hudleger og ikke inneholder noen skadelige stoffer.

Vi skulle imidlertid ønsket bedre åpenhet rundt innholdsfortegnelsen da noen stoffer er oppført i kjemiske betegnelser som er vanskelige å forstå.

Enhetsprisen per serviett er relativt lav og definitivt rimelig.

En pakke inneholder 80 våtservietter.


Huggies Våtservietter

Huggies våtservietter

Sjekk prisen på:

Huggies våtservietter er myke og skånsomme og fri for parfyme, alkohol og parabener. De er spesielt utviklet for barns sensitive hud og rengjør skikkelig uten irritasjon.

Disse våtserviettene består av 99 % vann og har både en beroligende og fuktighetsgivende effekt og gir barnet en hyggelig opplevelse ved bleieskift og andre ryddeanledninger. De er også dermatologisk testet og inneholder ikke hudirriterende stoffer.

Huggies kluter er et av de billigste alternativene og prisen per serviett er lav.

En pakke inneholder 56 våtservietter.


Chicco Våtservietter

Chicco Våtservietter

Sjekk prisen på:

Dette er et utmerket produkt fra Chicco, et populært merke som finnes i over 120 land. Våtserviettene inneholder aloe vera som er skånsom mot huden og er fri for alkohol og parabener.

De inneholder også kamille og er klinisk testet for bruk med barn. Disse babyserviettene selges både i små pakker med 16 servietter, og i store pakker med 3 x 72 servietter. Kjøper du den store pakken er det et ganske rimelig produkt.

I tillegg til babyservietter har samme produsent også et ammeprodukt for ammende kvinner.


CarloBaby Våtservietter

CarloBaby Våtservietter

Sjekk prisen på:

Dette er en pakke med 72 våtservietter fra CarloBaby. Det er et svanemerket produkt som inneholder en melkesyre (allantoin) som regulerer pH-verdien.

CarloBaby våtservietter inneholder aloe vera og virker skånsomt og fuktighetsgivende mot babyens hud. Produktet inneholder naturlige konserveringsmidler og har gjennomgått dermatologiske tester.

Prisen er helt ok og du får en stor pakke som varer lenge og som alltid er god å ha i sekken. Definitivt en røverkjøpspakke med våtservietter!


Pampers Våtservietter Harmonie Coco

Pampers våtservietter Coconut

Sjekk prisen på:

Et fint og unikt produkt fra Pampers av høy kvalitet. Disse våtserviettene inneholder naturlig økologisk kokosolje som har en fuktighetsgivende effekt og er skånsom mot huden. Selve servietten er laget av plantebasert fibermateriale, helt uten plast.

Det unike med dette produktet er at det beskytter hudens naturlige pH-verdi, på en meget effektiv måte selv i kontakt med urin. Våtserviettene er tilpasset den sensitive huden til nyfødte og har gjennomgått dermatologiske tester. De inneholder ikke alkohol eller fargestoffer.


Pampers Våtservietter Fresh Clean

Pampers Våtservietter Fresh Clean

Sjekk prisen på:

Disse våtserviettene fra Pampers er også dermatologisk testet. De har en litt sterkere duft, men milde nok til å passe til baby. En stor fordel med Pampers Fresh & Clean er at de kan kjøpes i store pakker med mange pakker. Det er en svært rimelig måte å fylle på med mange våtservietter samtidig.

Dette er et veldig populært produkt som brukes av mange småbarnsforeldre rundt om i Europa. Foretrekker du en våtserviett som har en litt friskere duft, kan dette være et alternativ.


Waterful Plastfrie Våtservietter

Waterful Plastfrie Våtservietter

Sjekk prisen på:

Waterfuls plastfrie våtservietter er økologiske, biologisk nedbrytbare og komposterbare – selv emballasjen kan resirkuleres!

Våtserviettene er utviklet med tanke på babyens sensitive hud og kan brukes på nyfødte, inkludert premature barn. De er alkohol- og parfymefrie, allergivennlige, samt dermatologisk testet. I tillegg er Waterful sertifisert av Allergy UK og Leaping Bunny.

Disse våtserviettene er i gjennomsnitt 33% større enn andre våtservietter på markedet, noe som betyr at man bruker færre servietter ved rengjøring. Våtserviettene består av 99,9% renset vann. De resterende 0,01% består av naturlig frøekstrakt fra grapefrukt samt natriumbenzoat – et naturlig salt som finnes i tranebær, svisker, kanel og epler.

Prisen per serviett er ganske høy, men miljøvennlig produksjon og økologisk merking betyr naturligvis også høyere produksjonskostnader.


Våtservietter vs. vaskekluter – hvilket alternativ er best?

Fra et miljøperspektiv er vaskekluter selvsagt bedre da de kan gjenbrukes, men bruken av vaskekluter er også mer tungvint sammenlignet med våtservietter da disse må vaskes i maskin etter bruk. I tillegg krever vaskekluter tilgang på vann og/eller olje til å fukte stoffet med.

Babyens hud er bare halvparten så tykk som hos en voksen og dermed også mye mer følsom. Spesielt baken er ekstra følsom fordi den kommer i kontakt med kyss og bæsj, noe som øker risikoen for hudirritasjon. Vårt nordiske klima bidrar også til tørr og irritert hud og man bør være oppmerksom på hvordan barnets hud reagerer ved bruk av ulike produkter.

Hvordan huden reagerer er individuelt hos ulike barn og selv om vaskekluter generelt er skånsommere mot huden, kan mangelen på fuktighetsgivende ingredienser også tørke ut sensitive små rumper. Du må rett og slett teste deg selv mellom metoder og merker for å finne hva som fungerer best.

Vaskekluter har lenge vært et skånsommere alternativ, men i dag finnes det et bredt utvalg av våtservietter med naturlig, allergivennlig og skånsomt innhold som både lindrer og fukter sensitiv hud. Derfor er det vanskelig å bestemme seg for hva som egentlig er best – faktum er at det nok mest er en smakssak.

Mange merker innen våtservietter satser nå også på biologisk nedbrytbare materialer for å minimere miljøbelastningen, men det kan ikke utelukkes at engangsprodukter aldri er bra i et klimaperspektiv. Men merker som har en velutviklet bærekraftstankegang bruker vanligvis også naturlige, milde ingredienser som er skånsomme mot barnets sensitive hud.

Mange foreldre bruker både vaskekluter og våtservietter da vaskeklutene hovedsakelig brukes hjemme, mens våtservietter er mer fleksible når du er på farten. Kanskje det er en løsning å la seg inspirere av?

Nedenfor presenterer vi to gode alternativer når det kommer til vaskekluter.

Sebra Vaskekluter

Sebra Vaskekluter

Sjekk prisen på:

Disse gjenbrukbare vaskeklutene i en myk GOTS-sertifisert bomull,er ikke bare skånsomme mot sensitiv babyhud, men også gjenbrukbare. Det ublekede stoffet er mykt og glatt og har god sugeevne. I tillegg kan vaskeklutene vaskes i maskin om og om igjen.

Vi mener at disse vaskeklutene er innenfor en rimelig prisklasse da vi snakker om premium materialer.


Virgel vaskeklut bambus

Virgel vaskeklut bambus

Sjekk prisen på:

Virgel Bamboo er en organisk og allsidig vaskeklut laget av bambustekstil. Bambus er et miljøvennlig tekstil som er dyrket naturlig uten kjemiske tilsetningsstoffer, noe som gjør at materialet er fritt for skadelige stoffer og også resirkulerbart.

Videre er bambus et materiale med ekstremt myke fibre, som gjør at det har en meget god absorberingsevne og tørker også raskt.

Virgel vaskeklut bambus er utmerket for sensitiv og sart hud og har et bredt spekter av bruksområder, alt fra bleieskift til bad. Vaskeklutene kan vaskes i maskin om og om igjen, noe som gjør at produktets holdbarhet er lang.

Disse vaskeklutene er litt dyrere enn de ovennevnte alternativene, men de er også større i størrelsen. Også her snakker vi om premiummateriale.

En pakke inneholder 10 vaskekluter på 28 × 28 cm.


Tips!

Som alle babytekstilprodukter anbefaler vi å vaske vaskeklutene før første gangs bruk for å eliminere risikoen for reaksjon på eventuelle rester fra produksjonen.

Vaskeklutene fra begge disse merkene er imidlertid helt ufarlige for barnet, men vi anbefaler likevel maskinvask før bruk, spesielt fordi sugeevnen til stoffet øker etter første vask.


Det kan også være lurt å lese om stellebord og stellematter!

Recent Posts