Beste svømmebriller for barn 2024: For svømmetrening og morsommere bading


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Å bade og lære å svømme er både kjempegøy og en viktig kunnskap for livet. Det blir enda mer fristende å bevege seg i vannet, med et par gode svømmebriller. Her sjekker vi ut flere av de beste svømmebrillene for barn, både til lek samt skikkelig svømmetrening!

Fire forskjellige svømmebriller for barn, et innendørsbasseng i bakgrunnen

Hvilke svømmebriller er best i test?

Best i test er Arena The One svømmebriller. De er spekket med funksjonalitet, duggfritt glass, høy komfort og strømlinjeformet design. Perfekte svømmebriller for svømmetrening og perfekt for barn i skolealder.

Et annet alternativ som fungerer bra for yngre barn er Watery Aquasphere svømmebriller junior. Tette, komfortable briller med UV-beskyttelse, egnet fra 2-10 år.

Best blant de billige alternativene er Aquarapid svømmebriller. De har flere alternativer til en god pris. Passer for de fleste og perfekt til bassenglek og første svømmetrening.

En titt på mange forskjellige svømmebriller for barn

Nedenfor dykker vi dypere og gjennomgår 15 forskjellige svømmebriller for barn. Vi har inkludert forskjellige modeller fra en rekke produsenter. Noen egner seg godt til organisert svømmetrening med høyt fokus på funksjonalitet, mens andre er til første vannlek for småbarn.

Se også våre guider til badebukse til gutter og badedrakter til jenter!

Aquasphere svømmebriller junior Seal 2

Aquasphere svømmebriller junior Seal 2

Sjekk prisen på:

  • Passer fra 3-10 år

Vi starter denne guiden med et veldig godt produkt som passer hvis du ønsker noe av høy kvalitet. Disse brillene har tonnevis av forskjellige funksjoner som gjør at de skiller seg ut fra mange andre modeller på markedet.

En ting som kan være et problem med enklere svømmebriller er at de blokkerer sikten. Med denne varianten har man imidlertid passet på å gjøre linsene buede. Dette gjør at barnet ditt kan se 180 grader under vann og ha god sikt i alle retninger.

Med ekstra sikringer og gummi sørger du også for at brillene sitter som de skal. Dette er også en modell som enda bedre enn mange andre beskytter mot at vann kommer inn og at glassene sklir sidelengs.

Et annet problem som lett kan oppstå med svømmebriller er at det dugger på brilleglassene som svekker synet. For å motvirke dette har de med denne modellen investert i et antiduggmateriale som sørger for at brillene holder seg klare.

Andre ting som kan nevnes som fordeler er at glasset er ripefritt og at glassene gir 100 % beskyttelse mot UV-lys. Kort sagt et par veldig gode svømmebriller som er av høy kvalitet. Er du lei av enklere modeller som sklir sidelengs og dugger til igjen, kan dette være et produkt vel verdt å se nærmere på.


Aquasphere svømmebriller junior Vista

Aquasphere svømmebriller junior Vista

Sjekk prisen på:

  • Passer fra 6-15 år

Dette er også et par veldig solide svømmebriller. De har et design som dekker mer av ansiktet enn de fleste andre svømmebriller. På denne måten gir de svært god beskyttelse og sørger for at vann ikke lekker inn og at glassene ikke havner skjeve.

Noe som er et stort pluss er at disse brillene er tilpasset for å gi minst mulig motstand. På denne måten merkes det ikke at dette er en litt større modell ved svømming, men de gir en jevn opplevelse under badet.

En annen positiv ting med disse brillene, som også gjelder mange andre modeller fra Aquasphere, er at de har et veldig fleksibelt system for å feste dem. Dette patenterte systemet er spesielt utviklet slik at barna selv kan justere brillene slik at de sitter optimalt.

Akkurat som modellen over har også disse brillene fått 180 graders sikt. Det er derfor ikke noe problem å se i alle retninger under vann når man speider etter fisk.

Det kan imidlertid nevnes at disse svømmebrillene er blant de litt dyrere i guiden. Når det er sagt er de slitesterke og kan med stor sannsynlighet brukes over lengre tid, noe som selvfølgelig er bra økonomisk.


Watery svømmebriller barn Mantis Kids Pacific

Watery svømmebriller barn Mantis Kids Pacific

Sjekk prisen på:

  • Passer fra 4-12 år

Her er et par litt mindre briller som dekker en mindre del av ansiktet. En modell som denne kan derfor passe hvis du er ute etter noe litt mer fleksibelt til barnet ditt.

Et stort pluss med akkurat disse brillene er at de er helstøpte. Det betyr at det ikke er fare for vannlekkasje mellom ulike deler av glassene.

En annen positiv ting med at brillene er helstøpte er at delene ikke kan gli fra hverandre over tid. Det er derfor positivt for holdbarheten og gjør forhåpentligvis at barnet ditt kan bruke disse enda lenger.

Disse brillene har også et fleksibelt system for stroppene på sidene. Med enkle klikkfunksjoner kan barnet enkelt justere og justere dem på egen hånd for optimal passform.

Akkurat som modellene over er linsene buede. Dette gir bedre sikt og lar deg se 180 grader i alle retninger.

I tillegg til dette er disse brillene også laget av hypoallergene materialer. På denne måten kan du føle deg trygg på at barnet ditt ikke får utslett eller lignende, på grunn av brillene.


Speedo svømmebriller barn Futura

Speedo svømmebriller barn Futura

Sjekk prisen på:

  • Passer fra 3-14 år

Ønsker du et par svømmebriller til barnet ditt, hvor komfort er i fokus, kan en modell som denne være noe å se nærmere på. Dette produktet er spesielt designet for å være så behagelig som mulig å ha på seg.

Rundt hvert øye er det en ganske bred del som gjør at de holder seg godt på plass, uten å bevege seg. At denne enheten er så bred gjør også at du ikke får merker fra brillene. De legger rett og slett ikke så mye press på ansiktet, selv om de sitter veldig godt.

Et pluss med disse brillene er at de kommer med en linse som er duggfri. Dette kombinert med en buet linse som gir 180 graders sikt under vann gir en meget god sikt.

Det er også lagt vekt på å gjøre denne modellen ekstra myk. På denne måten er de veldig behagelige å ha på seg og barna trenger ikke bekymre seg for at brillene setter seg fast eller setter merker.

I tillegg har linsene blitt utstyrt med et filter som beskytter mot UV-lys. Faktisk gir linsene 100 % beskyttelse mot UV-stråling.

Til slutt er dette også et par briller laget av merket Speedo. Dette er en etablert aktør i feltet som har lang erfaring med å produsere produkter for bading og svømming.


Watery svømmebriller barn Mantis 2.0

Watery svømmebriller barn Mantis 2.0

Sjekk prisen på:

  • Passer fra 4-12 år

Watery kommer hit med et veldig godt par svømmebriller som kan være perfekt for barn som virkelig ønsker å holde vannet ute. De er helstøpt og det er derfor ingen fare for at vann siver inn mellom ulike sprekker i glassene.

Brillene er utformet som en bredere maske enn mange tradisjonelle svømmebriller. Dette er også noe som gjør at de gir god beskyttelse mot vann. Det bidrar selvfølgelig også dessverre til at brillene ikke er de mest diskrete og du føler at du har dem på. De kan gi en viss motstand for den raske svømmeren.

Linsene til brillene er antiduggbehandlet. De er også laget av et spesielt materiale som ikke riper. På den måten vil de gi god synlighet, selv når de brukes mye.

Når du kjøper disse kan du velge mellom to forskjellige typer linser. Enten et gjennomsiktig lins som sitter godt når det er litt mørkere, eller et med en lyseblå farge som gir mulighet for å beskytte mot skarpere lys.


Cruz svømmebriller barn Løkken

Cruz svømmebriller barn Løkken

Sjekk prisen på:

Dette er et par noe enklere svømmebriller. Hvis du er ute etter et par svømmebriller på et litt strammere budsjett til barnet ditt, kan en modell som denne være et godt valg.

Noe som kan nevnes om akkurat disse brillene er at de ikke er like robuste som mange av de andre i guiden. Dette betyr at de kanskje ikke har fullt så god passform. Ved voldelige spill eller dykk kan det derfor være større risiko for at de sklir sidelengs.

Ellers er de imidlertid godt designet. Enkle justerbare sidestropper lar barnet ditt få den perfekte passformen. De er imidlertid ikke utstyrt med ting som klikksystemer slik noen av de andre brillene i guiden er.

Kort sagt, dette er et godt budsjettalternativ for de som leter etter svømmebriller til barnet ditt. Er du ute etter det mest bastante kan det være greit å investere i en av de litt dyrere modellene.


Arena svømmebriller barn The One

Arena svømmebriller barn The One

Sjekk prisen på:

Er du ute etter en litt mer sporty modell kan en variant som denne være noe å se nærmere på. Disse brillene har et ryddig og strømlinjeformet utseende og kan være perfekt for barnet som svømmer som treningsform, eller konkurrerer.

En ting som kanskje kan nevnes som en liten ulempe ved denne modellen er reimene som fester brillene. Selv om disse kanskje kan regnes blant de litt dyrere variantene i veiledningen, er enheten ganske enkel og kanskje ikke like enkel å bruke som de nøye utformede systemene som finnes på enkelte andre modeller. Linsen er vid. Dette gjør det mulig å se ordentlig i alle retninger, også når det gjelder å se ting over eller under deg i vannet.

Til slutt bør det også nevnes at disse kommer i masse forskjellige farger, slik at barnet ditt kan velge den han liker best. Når det kommer til overordnet design, er dette en av modellene som passer best til de fleste barn.


Beco svømmebriller for barn Catania

Beco svømmebriller for barn Catania

Sjekk prisen på:

  • Passer fra 4-12 år

Her er en annen modell av svømmebriller som er perfekt hvis du er ute etter et godt budsjettalternativ. De kommer med flere nyttige funksjoner som gjør at de kan konkurrere med de dyreste modellene på ganske mange områder.

Blant annet er linsen spesialdesignet for å gi beskyttelse mot sollys. Hvis barnet ditt skal svømme og bade på virkelig solfylte dager, kan denne typen linser gi bedre synlighet i strålende sol.

En annen ting som kan nevnes som et pluss er at brillene kommer med en linse som ikke dugger. Perfekt for mange og lange leker under vann, når du ikke vil trenge å skylle svømmebrillene hvert kvarter.

Noe som dessverre må nevnes som en mindre ulempe er at disse brillene kun kommer i én farge. Det rosa og røde designet er kanskje ikke det mest attraktive i guiden heller, etter vår mening. Siden dette er et budsjettalternativ, finnes det også briller som vil gi enda bedre passform og sitte enda mer stabilt.


Arena konkurranse svømmebriller til barn Tracks Mirror

Arena konkurranse svømmebriller til barn Tracks Mirror

Sjekk prisen på:

Disse svømmebrillene er spesialdesignet for barn som konkurrerer eller trener svømming. Modellen er tilpasset på mange måter for å være så fleksibel og praktisk som mulig når du svømmer veldig fort.

I motsetning til noen andre produkter i veiledningen, har disse en veldig nedstrippet design. Uten mye materiale utover det som dekker selve øynene, er de veldig lette. I tillegg merkes det knapt at du har brillene på deg og de blir ikke klumpete.

Noe annet som kan nevnes med disse er enheten for å feste dem. Den består av to forskjellige bånd som ikke er festet til hverandre. På denne måten kan barnet ditt trekke stroppene ganske bredt fra hverandre og får en skikkelig festeflate som hindrer brillene i å skli rundt.

Et stort pluss er også at du får en liten pose til oppbevaring når du kjøper disse brillene. Dette gjør det lettere å ta vare på dem og få dem til å vare lenger. I tillegg vil de være lettere å holde styr på og lettere å pakke, uten fare for at de går i stykker.

Til slutt er brillene også utstyrt med en linse som ikke dugger. Hvis barnet ditt trener eller konkurrerer i svømming, er dette et produkt vi virkelig synes du bør se nærmere på.


Piikaboo svømmebriller Donut

Piikaboo svømmebriller rosa

Sjekk prisen på:

Hvis du vil at bading skal være enda morsommere for barnet ditt, kan et produkt som dette virkelig være et steg på veien. Disse svømmebrillene har en mildt sagt morsom design der smultringer omgir øynene. Selv om de kanskje ikke er de mest praktiske, kan de være veldig morsomme å plukke ut når svømmesesongen nærmer seg.

Med dryss-lignende, fargerike små deler rundt øynene, ser disse brillene virkelig ut som et par smultringer. Ellers er fargen rosa og alle de glade fargene i kombinasjon med det morsomme designet, gjør dette til et par svømmebriller som vil passe hjemme hos de fleste barn.

De er som sagt kanskje ikke de mest praktiske. Blant annet har spennene et noe komplisert system. Det kan derfor være vanskelig for barnet å justere størrelsen på egenhånd.

Noe annet som dessverre må nevnes som en ulempe er at brillene ikke har den aller beste passformen rundt øynene. I stedet for brede masker som enkelte andre varianter i guiden har, er enheten rundt øynene ganske smal og gir ikke så stor overflate å feste på.

De mangler også funksjoner som mange andre svømmebriller har. For eksempel har de ikke antidugg-linser. Denne modellen har heller ikke like buede linser som mange andre og utsikten kan være litt begrenset.

En annen ulempe, etter vår mening, er også prisen. Selv om dette er et ganske enkelt par svømmebriller, er de ganske dyre. Men vil du ha et par morsomme svømmebriller til barnet ditt, kan de selvsagt være verdt noen kroner ekstra.


Swimpy Svømmebriller Bamse

Swimpy Svømmebriller Bamse

Sjekk prisen på:

Bamse og vennene hans er noen av de mest populære karakterene når det kommer til historier og eventyr for barn. Et par svømmebriller som passer til dette temaet kan derfor være det perfekte valget for å gjøre svømming enda morsommere.

Disse kommer med et fint bilde av Bamse ved hvert øye. På denne måten kan barnet ditt henge ved bassenget eller ved stranden med stil. Selve bildet er trykt på et stykke gummi som sitter over øynene. Resten av glassene kommer i en fin, blå farge.

I tillegg til dette er det imidlertid ikke sikkert at dette er svømmebrillene som holder høyeste kvalitet på andre områder. Passformen er ikke den aller beste og det er f.eksn fare for at brillene glir sidelengs under litt mer voldelige spill eller hopper i vannet.

Funksjonen til spennene gjør det også vanskelig for barn å justere brillene på egenhånd. I tillegg er de av en slik type at det er fare for at båndet sklir og mister den innstillingen du har valgt, spesielt når de blir litt glatte fra vannet.

Men i motsetning til varianter ovenfor kommer disse til en god pris. Hvis barnet ditt er fan av Bamse og vennene hans, kan dette definitivt være et produkt som er verdt å se nærmere på.


Sportme Svømmebriller Junior

Sportme Svømmebriller Junior

Sjekk prisen på:

Her er et par briller som vil passe deg som ikke vil bruke for mye penger. Etter vår mening et av de beste budsjettalternativene i denne guiden.

Til å begynne med er passformen rundt øynene god. Mye materiale som fester seg rundt øynene, gir svømmebrillene en stor overflate å feste på. Dette gjør at de sitter stødig.

Doble stropper gjør at de også kan festes til et større område på baksiden av hodet. Risikoen for at de faller av eller sklir rundt er derfor mindre. En stor fordel sammenlignet med mange andre budsjettalternativer hvor et enkelt band gjør brillene mer følsomme under mer intens spilling.

Et annet pluss er designet. Bortsett fra det litt enklere systemet for stroppene, er disse brillene nesten like gode som mange dyrere modeller. En sporty form gjør at de vil passe de fleste barn.

Mange forskjellige farger øker også valgfriheten. Selv fargene på linsene varierer fra modell til modell, noe som kan være morsomt for de som vil utforske innsjøen med en spennende glød av for eksempel blått eller gult.

Brillene beskytter også mot UV-lys. De kommer til en veldig god pris og kan, som du ser, konkurrere med de dyrere modellene på ganske mange områder.


Swimpy svømmebriller Junior

Swimpy svømmebriller

Sjekk prisen på:

Dette er også et alternativ for deg som synes de mer eksklusive variantene av svømmebriller er litt dyre. Disse svømmebrillene har mange gode egenskaper, selv om den ikke når de beste på alle områder.

Et pluss er at glasset er ripefritt. Det betyr at de vil klare mange timers lek og at synet vil fortsette å være godt selv om brillene brukes i mange år.

Med fleksible øyekopper i silikon får de også en god passform rundt øynene. På denne måten kan barnet ditt enkelt leke og dykke i vannet, uten at det lekker inn.

En ulempe er imidlertid båndet som brukes til å feste brillene. Dette er bare én tykk stropp i motsetning til to smalere på noen andre modeller. Båndet kan derfor skli litt rundt på bakhodet og det er fare for at svømmebrillene glir sidelengs.

Det er tatt hensyn til å utstyre disse svømmebrillene med en linse som er fri for tåke. Barnet ditt kan med andre ord enkelt leke i vannet uten å måtte skylle dem hele tiden.


Aquarapid Mako svømmebriller

Aquarapid Mako svømmebriller

Sjekk prisen på:

Her har vi etter vår mening et av de absolutt frekkeste produktene i denne guiden. Disse svømmebrillene har et unikt design som skiller seg ut, for å si det mildt.

Med farger i gult og blått som blander seg i et kamuflasje-lignende mønster, er dette produktet faktisk veldig kult. De aller fleste barn vil sette pris på det kule designet og svømme mer enn gjerne med disse på.

Rundt øynene er det ordentlige og brede øyemuslinger. Disse gir et bredt grep og sørger for at brillene ikke glir rundt eller sklir sidelengs.

Det er også passet på å dele båndet som fester brillene bak. Ved hjelp av den todelte konstruksjonen får de en større overflate å feste på og vil rett og slett sitte fastere.

Spennen er også gjennomtenkt. Ulike striper på båndet gjør at den holder seg i posisjonen den er festet til. Problemet som kan oppstå med et par enklere svømmebriller, at de hele tiden strekker seg ut, er altså noe du bør unngå med disse.

Til slutt er prisen også svært gunstig. Til tross for det kule designet og de mange gode funksjonene, er dette et av de absolutt billigste alternativene i guiden. Med andre ord et godt designet og rimelig valg.


Zoggs svømmebriller Bondi Kids

Zoggs svømmebriller Bondi Kids

Sjekk prisen på:

Vi avslutter denne guiden med enda et par svømmebriller med frekt design. Akkurat som varianten over har disse et kamuflasje-lignende mønster. Denne gangen handler det imidlertid om blått, lilla og rosa, som er fargene som inngår i disse brillene.

Linsene er utformet på en slik måte at de ikke dugger til igjen når barnet leker eller dykker i vannet. De har også innebygd UV-beskyttelse som bidrar til å beskytte barnet ditt mot UV-stråling.

Også her er det tenkt å produsere et produkt med god komfort og passform. Med delte stropper bak sitter svømmebrillene stødig, uten å riste eller skli sidelengs. Akkurat som på produktet ovenfor, har stroppene forskjellige striper som holder dem i riktig posisjon og ikke strekker seg ut under lek.

Noe vi kanskje savner er muligheten til å justere avstanden mellom øynene. Detta er en av tingene som skiller disse svømmebrillene fra litt mer eksklusive produkter.

Til slutt skal det også nevnes at dette er et produkt for de aller minste barna. Anbefalt alder for bruk er fra nyfødt, opp til tre års alder.


Når trenger barn svømmebriller?

Et par gode svømmebriller kan brukes i mange forskjellige situasjoner. Det kan gjøre lek i vannet så mye morsommere, eller være en hjelp for noen som lærer å svømme.

For det første åpner et par svømmebriller for mange morsomme leker i vannet. Bare det å dykke ned og se på hverandre under vann, eller lage forskjellige grimaser kan fylle timer ved svømmebassenget.

En annen ting som svømmebriller muliggjør er å dykke ned og utforske bunnen av innsjøen, med dyr og planter. I de fleste innsjøer har du en ganske god sjanse til å se småfisk. Å prøve å komme så nært som mulig til disse små dyrene, synes de fleste barn det er gøy.

Svømmebrillene kan også brukes som et hjelpemiddel for de som skal lære å svømme. Mange barn synes det er vanskelig å ha vann i øynene og at det er ubehagelig når hodet havner under overflaten.

Med et par gode svømmebriller blir du mer komfortabel i vannet. Dette vil gjøre treningen morsommere og lettere for barnet å ta på seg.

Det er heller ikke uvanlig at barn i utgangspunktet har problemer med å holde seg helt over overflaten når de begynner å svømme. Svømmebrillene gjør at du fortsatt kan ha kontroll og se hvor du skal.

Kort sagt, det er mange gode grunner til å investere i et par svømmebriller til barnet ditt. I guiden under sammenligner vi massevis av ulike modeller og tror du kan finne det produktet som vil passe best for ditt barn.

Hva bør du tenke på når du kjøper svømmebriller til barn?

Som du kan se ovenfor, er det tonnevis av forskjellige produkter når det kommer til svømmebriller for barn. Det betyr at det kan være vanskelig å velge den rette og finne den varianten som er den aller beste for akkurat ditt barn. Her er noen tips om ting som kan gjøre valget enklere.

Velg riktig linse

Det finnes forskjellige typer linser på svømmebriller. Å ha litt kunnskap om de forskjellige variantene vil hjelpe deg å velge et produkt som passer for ditt barn.

For eksempel er det linser som er tonet på forskjellige måter. Dette kan utgjøre en stor forskjell når det gjelder å bestemme hvor svømmebrillene er best brukt.

Et par linser som er helt klare kan være bra for steder hvor det ikke er for lyst. For eksempel innendørs i et badehus, eller andre steder hvor du ikke utsettes for direkte sollys. Dette betyr at du kan se alt rundt deg klart.

Tonede linser kan være et godt valg for sommerdager når solen skinner sterkest. De gjør det lettere å se uten å bli blendet og bidrar til å forhindre at lyset rett og slett blir for sterkt.

Det kan også nevnes at fargede eller tonede linser kan være et spørsmål om stil. Mange barn synes det er kult å ha et par briller i en annen farge og dette er selvfølgelig også noe som kan tas med i det hele.

Anti-dugg og ripefri

En annen ting å se etter når det kommer til linser er om de er ripe- og duggfrie. Disse to egenskapene er veldig positive og noe som utgjør en stor forskjell for badeopplevelsen.

Ripefrie linser er positivt fordi brillene vil kunne brukes i lang tid. Uansett om viltet er vilt, eller om de fraktes litt uforsiktig, blir ikke glassene riper. Det betyr at du har samme frie sikt, uavhengig av hvor lenge svømmebrillene har vært i bruk.

Mange linser er også behandlet med et materiale som gjør dem duggefrie. Dette gjør at det ikke dannes dugg på linsene, noe som er vanlig med enklere typer linser. På denne måten kan du leke i vannet, uten å måtte skylle svømmebrillene hele tiden.

Spenner og stropper

Til slutt er det også greit å legge merke til spennene og båndene, ofte i gummi, som finnes på de fleste svømmebriller. De er utformet på forskjellige måter og dette kan påvirke passformen og funksjonaliteten ganske mye.

Det kan være praktisk om barnet kan justere størrelsen på brillene på egenhånd, for å få en perfekt passform. I guiden over er det eksempler på svømmebriller med smarte klikkfunksjoner som gjør dem enkle å justere. Ønsker du å gi barnet full kontroll kan dette være et alternativ.

Et pluss er om svømmebrillene har delte bånd bak og ikke bare ett tykt bånd. Med en enkelt stropp er det alltid fare for at brillene glir rundt. En splitt, eller to bånd gir derimot en stor festeflate og gjør at svømmebrillene vil sitte stødig.

Vi håper du finner disse tipsene nyttige og at du har lært noe nytt. Ved hjelp av guiden over tror vi også at du kan finne svømmebrillene som vil være det aller beste for ditt barn.


Recent Posts