Beste UV-kaps for barn 2024: Solhatter og solskjermer for små hoder


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når solen skinner på sitt sterkeste, er solskjermen for barn ekstremt viktig. Jo høyere opp på kroppen, jo mer utsatt for sol er vi. Derfor anbefales det at barn bruker en form for beskyttende hodeplagg når de leker ute om sommeren. Vi har sjekket ut en rekke veldig gode UV-kaps og noen andre varianter, på jakt etter den beste solhatten akkurat nå!

Barn med solhatt og solbriller mot blå himmel i bakgrunnen

Hvilken UV-kaps er best i test?

Vår absolutte favoritt er Polarn O. Pyret UV-kaps. For de aller fleste barn er denne typen solhatt den som gir best beskyttelse og forblir på hodet på sitt beste. Vår favoritt er Polarn O. Pyrets variant, og dette er helt klart det beste i test!

Vår andre favoritt er Reima Solhatt. Det er en klassisk solhatt for barn med bånd. Tilgjengelig i mange vakre farger og gir en veldig god solkrem.

Til slutt kan vi anbefale Swimpy UV-kaps og lue. Dette er vårt fremste budsjettvalg for de som ønsker en veldig praktisk, stilig og billig UV-lue for barnet ditt.

Se også våre andre artikler om solbeskyttelsesklær og solbriller!

Alle solhatter og UV-kaps vi har sett på

Her finner du en kort gjennomgang av 8 forskjellige UV-kaps og andre typer solhatter for barn som vi valgte og så på. Etter vurderingene finner du også en størrelsesguide, da det kan være vanskelig å holde styr på målingene rundt barnas hode.

Polarn O. Pyret UV-kaps – Best i test solhatt for barn

Polarn O Pyret UV-kaps

Sjekk prisen på:

Dette er en klassiker når det gjelder solbeskyttelse for barn. Polar O. Pyret solkrem kaps er stilig, funksjonell og passer perfekt på barnets hode.

Stoffet på UV-hetten har UPF 50 og gir beskyttelse på rundt 98 prosent mot UV-stråling fra solen. En av kvalitetene vi liker best med denne hetten er at den sitter så utrolig bra. Stoffet har akkurat riktig elastisitet og rundt den har elastisk bånd som gjør at det tilpasser seg godt til formen på hodet.

På baksiden av hatten er det et godt laget stoff slik at beskyttelse er gitt for hele baksiden av hode og nakke. Polarn O. Pyrets UV-hette er ideell for både vanlig utendørs lek og ved vannet. Stoffet er rask orkan og er utmerket for svømming med. Denne UV-hetten passer også perfekt til polarn O. Pyrets UV-drakter i de samme fargene.

Et stort pluss til Polarn O. Pyret fordi stoffet resirkuleres. Det er et polyamidmateriale som dessverre produseres ved bruk av kilder som ikke er fornybare. Men for dette, og deres andre produkter med polyamid, brukes gamle fiskegarn. En veldig smart måte å resirkulere materialer og spare på jordens ressurser.

Vi har mange års erfaring med denne solhatten, som har beskyttet mange barnehoder gjennom årene. Hvis du vil ha en UV-hette som garantert holder standarden og forblir utmerket i vått og tørt, er Polarn O. Pyret UV-kaps den typen som er klart best i test akkurat nå!


Reima Tropical Solhatt – Beste solhatt med knytebånd

Reima Tropical Solhatt

Sjekk prisen på:

Disse solhattene fra Reima er utrolig søte og er tilgjengelige i mange fine farger. Vi liker de sterke nydelige fargene. Hatten er bundet med bånd og kan kjøpes i mange størrelser som passer til både store og små barn.

Det er en lett og uforet lue som sitter komfortabelt uten å bry deg. Det er luftete og materialet bestående av 100% polyester puster godt. På siden er det også hull for ekstra ventilasjon, og dette er en usedvanlig godt designet sommerlue for barn.

Baksiden av hatten er litt lengre som gir en god beskyttelse for baksiden av hode og nakke. Solbeskyttelsesfaktoren er konsekvent høy og hele hatten har UPF 50+.

Overflaten av materialet behandles med en spesiell overflatebehandling som er giftfri, men holder unna smuss og vann, noe som gjør det til en perfekt solhatt å bære på stranden og rundt vann. Reimas patenterte SunProof er en garanti for at den både er rask til å takle og gir god beskyttelse mot solen, mens hatten er utrolig holdbar. Det kan også vaskes i maskin ved 40 grader.

Vi er veldig glade i denne solhatten fra Reima. Hvis du liker den klassiske solhattstilen med bånd, er dette vår viktigste anbefaling. Det er et rimelig og fint produkt som du vil nyte gjennom hele den vakre sommeren.


Swimpy UV-lue – Beste budsjettalternativ, god billig UV-kaps

Swimpy UV-hatt Bamse

Sjekk prisen på:

Disse SWIMPY UV hatter og kaps er ekte klassikere og et svært populært valg. De er utrolig rimelige og er tilgjengelige med mange flotte kjente motiver og design.

Swimpys UV-hatter og klær er populære blant barn fordi de har mange av barnas favorittkarakterer på utskriften. For eksempel er swimpy UV lue tilgjengelig med:

  • Bamse
  • Babblarna
  • Pippi Langstrømpe

UV-beskyttelse er UPF 50+ som holder unna 98 prosent av de skadelige UV-strålene fra solen. Du kan også kjøpe pakker med både dress og solhatt sammen.

Swimpy UV hatter er gode produkter, og de klart oppfyller sin funksjon. De får et stort pluss for stilig design og de populære motivene. Hvis vi skal sammenligne dem med våre favoritter fra Polarn O. Pyret for eksempel, er forskjellen i passform. Disse sitter litt løsere og har ikke samme overholdelse. I verste fall kan de bli spunnet rundt på hodet eller falle av. I de aller fleste tilfeller fungerer de imidlertid helt fint, men vi vil gjerne påpeke at det er her forskjellen i kvalitet ligger.

Prisen er en annen stor fordel med Swimpy. Dette er en svært rimelig UV-lue og er noe som de fleste har råd til. Det setter vi stor pris på.

Alt i alt er Swimpy UV-kaps et veldig godt produkt som du mest sannsynlig vil være fornøyd med. Perfekt for en varm sommer med rikelig med utendørs lek. Hvis du vil ha noe litt billigere, ser vi Swimpy som kandidat for det beste budsjettalternativet!


Geggamoja UV-solhatt

Geggamoja UV-hatt kaps

Sjekk prisen på:

Det svenske merket Geggamoja har et stort utvalg av solhatter og UV-kaps for barn. En veldig fin produktlinje. Sjekk ut hele deres utvalg her!

Når det gjelder solhatter for barn, er vi mest glad i kaps-modellen med langt stoff på baksiden av nakken. Men vi liker også Geggamojas klassiske solhatt med slips.

De tilgjengelige størrelsene varierer litt mellom de forskjellige hattene. Kaps og noen av hattene er kun tilgjengelig for små barn, opptil 2 år. Noen modeller er tilgjengelige i størrelser som passer opp til ca. 6 år.

Materialene varierer avhengig av hvilken modell vi ser på, men Geggamoja er flink til å velge bærekraftige og fine materialer som økologisk bomull.

En kort oppsummering av vårt bilde av solhattene fra Geggamoja er at de er stilige, lette og luftig og gir en god solkrem. Vi anbefaler Geggamoja UV solhatter for de som ønsker noe litt annerledes, fra et veldig interessant svensk merke på barneklær markedet i dag!


Molo – Nando UV-lue

Molo Nando UV-hatt Barnebloggen.com

Sjekk prisen på:

Molo er et dansk klesmerke for barn med en stil som virkelig skiller seg ut. De har et stort fokus på mønstre og farger og beskriver seg selv som å ha en ”fargerik funky design”. Klærne deres er veldig unike, og enten elsker du eller du hater dem. Men mest sannsynlig vil du finne noen plagg fra Molo som du liker.

Solhatts Nando UV-kaps er tilgjengelig i flere kule motiver. Alt fra undervannsmotiver med skilpadder til katter og kjøretøy er tilgjengelig å velge mellom. De har vanligvis mange farger og motiver med mange detaljer. Hvis du liker stilen, må du sjekke ut deres utvalg av badetøy!

Utover designet er dette selvfølgelig funksjonelle plagg. De gir UV-beskyttelse av UPF 50+ og har en frontskjerm og en lang tilhenger i nakken. Hetten passer utrolig godt samtidig som den gir en ren beskyttelse for hodet fra alle vinkler.

Dette er et litt dyrere designprodukt, så det er sannsynligvis ikke et valg for alle. Men vi liker det og ønsket å inkludere det som et alternativ for de som er interessert i mote og ønsker noe som skiller seg ut selv for barna.

Hvis du vil ha en original UV-lue med stil som virkelig er noe ekstra, kan vi anbefale Molo Nando UV-hatt!


Elodie Details Solhatt

Sjekk prisen på:

Solhattene fra Elodie er tilgjengelig i et bredt spekter av forskjellige design og design. Hvis du er kjent med deres utvalg siden før, vil du gjenkjenne deres signatur design som:

  • Kindness Cat
  • Playful Pepe
  • Powder Pink

I tillegg Elodie Detaljer solhatt i mange størrelser fra nyfødte opp til ca. 3 år. Det er en samling av veldig søte solhatter for de små barna enkelt.

Foruten å være vakker å se på, Elodie Details solhatter har en rekke fordeler som vi virkelig liker. For eksempel materialet. De er laget utelukkende av Öko-Tex sertifisert bomull. Dette er både et mykt og komfortabelt materiale å bære, samt et materiale som tar hensyn til både sosiale spørsmål og miljøaspektet.

En annen høyt verdsatt detalj med Elodies hatter er at du kan justere, brette, knytte og bruke dem på mange forskjellige måter. Du kan brette den brede for en brettet stil, kan du stramme snoren som er inne i hatten eller knytte lissene og mer. En svært allsidig solhatt i både stil og funksjon som er.

På baksiden har solhatten en litt lengre brem for å beskytte baksiden av hodet og nakken litt ekstra, noe en god solhatt skal. Til slutt kan hatten også vaskes ved 40 grader og til og med jern, noe som gjør den utrolig lett å ta vare på.

Vi er tydelig fans av Elodie Details og deres solhatter er fantastiske. Husk at det er egnet for de mindre barna, og de bør holdes i skyggen så godt de kan. Men dette er en fantastisk lue å kle barna i når de trenger litt ekstra beskyttelse mot solen om sommeren. Perfekt lue for både daglige turer, samt spille på stranden og helligdager!


Reima Octopus & Turtle UV-kaps

Reima Octopus UV-kaps

Sjekk prisen på:

Reima har et par varianter veldig stilig og veldig praktiske UV-kaps. De kaller modellene Turtle og Octopus. Funksjonen er den samme, men de har litt annen stil og kommer i forskjellige farger og mønstre.

Reima UV-kaps er komfortable og har ingen sømmer som gnager eller skiller seg ut. De er laget av et elastisk materiale som også gir en god UV-beskyttelse på hele UPF 50 +. Foran er det en solid skjerm som beskytter ansiktet mot solen, og på baksiden er det et langt stykke stoff som går ned langs nakken og øvre rygg. Det er en veldig godt dekket hette som virkelig gir full beskyttelse for hodet.

Reima lager fantastiske produkter for barn, både tilpasset vinteren og sommeren. Deres UV-klær er av virkelig høy kvalitet. Disse solhattene er laget av 80% polyamid og 20% elastan, akkurat som deres andre UV-drakter.

Vi liker disse UV-hattene fra Reima omtrent like mye som Polarn O. Pyrets. Det eneste som virkelig er litt negativt om disse er at tilgjengeligheten av butikker kan variere. Det er noen ganger vanskelig å finne visse størrelser for eksempel.

Bortsett fra dette er Reima UV-hetten en veldig god solkremlue for barn til en helt ok pris. Et kvalitetsprodukt som fungerer akkurat som det er ment og sitter perfekt på hodet. Vi kan anbefale Reimas Octopus og Turtle UV-kaps!


Molo Stråhatt

Molo Sun Hat Cream Solhatt Barn

Sjekk prisen på:

Som en liten bonus må vi også inkludere en ekte ferieklassiker: stråhatten. Molo har utviklet denne frekke varianten som de kaller Sun Hat Cream Det er en fasjonabel stråhatt som passer til noen eldre barn som ønsker et tilbehør og en solkrem som er både funksjonell og veldig stilig.

Molo Solhatt er tilgjengelig både for små barn mellom 3-6 år og for barn i alderen 7-12 år. Den har litt grove kanter og er ikke en helt myk og komfortabel lue. Ifølge oss er dette ikke det beste for små barn, men er bedre egnet for de litt eldre. Med solbriller, en stilig t-skjorte og et par fargerike shorts, er denne hatten glasur på kaken for det perfekte strande utseendet.

Hatten har et oransje bånd rundt og er et ganske enkelt, men fint produkt. Vi har i hovedsak valgt det fordi det er av høy kvalitet, og vi liker det danske barneklærmerket Molo. De er kjent for sin deilige design og for konsekvent høy kvalitet på klærne.

En lue av denne typen gir faktisk en veldig god solkrem, men passformen gjør den ikke den beste for ville spill, da den lett kan falle av. For daglig bruk og som et fasjonabelt tilbehør, er det imidlertid helt fantastisk. Så lenge den sitter på hodet, gir det god skygge og holder hodet kjølig.

Hvis barnet ditt ønsker en fin stråhatt, kan vi virkelig anbefale Molo Sun Hat Cream som et utmerket alternativ.


Hvilken størrelse skal barn ha på en lue?

Her er en tabell med anbefalte målinger for solhatter og UV-kaps for ulike aldre (husk at målingene er omtrentlige):

Alder    Hodemål (cm)
0-2 måneder 34/36
2-4 måneder38/40
4-6 måneder 42/44
6-9 måneder  46
9 måneder – 1,5 år48
1,5 – 3 år50
2 til 5 år   52
4 til 7 år  54
7 til 12 år 56
12 til 14 år58

Sjekk også ut vår artikkel hvor vi går gjennom de beste UV-draktene for barn!

Recent Posts