Beste våtdrakt for barn 2024: Funksjonelt badetøy


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En våtdrakt har mange funksjoner, inkludert å la barnet tåle kaldere vann bedre, men også gi ekstra solbeskyttelse når det er relevant. Det er flere fordeler med våtdrakter, som vi utforsker mer detaljert i denne artikkelen, inkludert de beste våtdraktene for barn!

Far og sønn med våtdrakter, barn lærer å stå på surfebrett

Hvilken våtdrakt for barn er best i test?

Vi anbefaler våtdraktene fra Watery-butikkens eget merke. Deres premiummodell heter Watery Gecko. Utrolig fleksibel drakt som holder varmen godt.

✅ Best i test – Høy komfort og kvalitet

Watery Gecko våtdrakt til barn

Hvis du vil ha noe litt billigere, anbefaler vi Watery Calypso. De er tilgjengelige i både lange og kortermede modeller.

✅ Det rimeligste alternativet

Watery våtdrakt til barn Calypso Langermet

✅ Rimelig kortermet våtdrakt

Watery våtdrakt til barn Calypso

Du finner flere våtdrakter lenger ned i denne artikkelen.

Hvis det bare er UV-beskyttelsesfunksjonen du trenger, kan en praktisk UV-drakt være et enkelt alternativ. Kombiner den med en god UV-cap!

En titt på mange forskjellige våtdrakter for barn

Utvalget av våtdrakter for barn er relativt bredt, og du kan finne både lekent mønstrede drakter og drakter som har en uformell sporty stil. Her ser vi nærmere på noen av de beste våtdraktene for barn på markedet akkurat nå.

Å la barnet ditt bruke våtdrakt kan ha flere fordeler. Hvis barnet ditt fryser lett, kan det bidra til å gjøre det lettere å leke eller trene i vann. I tillegg beskytter draktene mot UV-lys og forhindrer de skadelige effektene av solen. Som en ekstra bonus gjør materialet som våtdraktene er laget av det lettere for barnet ditt å flyte. Dette kan være en fordel og støtte, for eksempel når du prøver å lære å svømme.

Aquasphere Våtdrakt Barn Stingray

Aquasphere Våtdrakt Barn Stingray

Aquasphere’s Stingray våtdrakt er et alternativ der en fin blå farge kombineres med mørkere felt på en sporty måte. De forskjellige fargene på drakten er ikke bare et fint design, men designet handler også om å kombinere to forskjellige materialer.

De blå feltene er en 2 millimeter tykk neopren som holder på varmen og får barnet ditt til å flyte lettere, mens de svarte feltene er laget av lycra. Det er en kombinasjon som gjør Stingray til en fleksibel våtdrakt som både er varm og lett å bevege seg i. Lycraen gir også god beskyttelse mot solen.

Drakten har korte ermer og ben som slutter over albuer og knær. Føler du ikke at blått er en farge som passer deg? Ikke noe problem, Stingray er også tilgjengelig i grønt og rosa, og er tilgjengelig i størrelser for barn mellom 1 og 12 år.

Aquasphere er et merke som ikke er godt kjent, selv om du kanskje allerede har kjøpt produktene deres. I motsetning til selskapene som får mer oppmerksomhet, fokuserer Aquasphere på rekreasjonssvømmere og barn.

De har også en velutviklet produksjon av svømmebriller – de står for 40 % av alle solgte svømmebriller. Aquasphere fokuserer mye på kvalitet og komfort, noe som gjør produktene langvarige og enkle å popularisere.


Watery våtdrakt til barn Calypso

Watery våtdrakt til barn Calypso

Calypso Shorty er en kortermet våtdrakt fra Watery, som også har korte ben. Dette gjør den til en våtdrakt som er enkel å bruke i de fleste situasjoner. Materialet er også veldig fleksibelt og lett å bevege seg i. Calypso Shorty er for det meste mørkeblå og laget av neopren, som holder varmen godt.

Over skuldrene har Calypso shorty i stedet polyamid lycra. Det er et materiale som er mer fleksibelt og lettere å bevege seg i, men det er også et materiale som beskytter veldig godt mot solens UV-stråler.

Dette gjør at skuldre, nakke og overarmer er beskyttet mot de skadelige effektene av solen. Utformingen av drakten er også basert på de forskjellige materialene, der delen med Polyamid Lycra har en lysere og sterkere blå farge. Calypso Shorty er tilgjengelig i alderen 1-15 år.

Watery er en nettbutikk som også har sitt eget merke. Gjennom deres kolleksjon tilbyr de svømmeutstyr av forskjellige slag, både for barn og voksne. Utvalget inkluderer badetøy, badehetter, svømmebriller, vesker, håndklær og våtdrakter.

Watery har eksistert siden 2016 og startet i liten skala i Danmark. Butikken ble raskt populær og er nå den største vannsportbutikken i Skandinavia. I tillegg til sitt eget merke er 40 av de beste merkene for vannsport i sortimentet.


Watery våtdrakt til barn Calypso Langermet

Watery våtdrakt til barn Calypso Langermet

Watery har utviklet den langermede våtdrakten Calypso, som er en drakt som på en smart måte kombinerer to forskjellige materialer. Denne er også tilgjengelig i flere fine farger å velge mellom.

Dette skaper en fin sporty stil, men det viser også skillet mellom de forskjellige materialene. Over skuldrene er det brukt polyamid lycra, da materialet er veldig fleksibelt og også gir god beskyttelse mot solens UV-stråler. Den mørkere delen av drakten er laget av neopren, som er det vanligste materialet for våtdrakter.

Det holder godt på varmen og gjør det også lettere å flyte. Drakten slutter over knærne og har også korte ermer. I tillegg til å være tilgjengelig i lilla, kan du velge den samme drakten i blå, rosa, grønn og svart, grå og svart og mørkeblå og oransje. Calypso Shorty er tilgjengelig i størrelser fra 1-15 år. Den vaskes for hånd i kaldt vann.

Merket Watery er nettbutikken Waterys eget merke der de selger sin kolleksjon av svømmeprodukter. Watery ble startet av en dedikert svømmer i en alder av 17 år.

Ideen kom da han og kompisene hans snakket om at det ikke fantes noen kule svømmebutikker i Danmark, ikke som de i USA som hadde alt du kunne ønske deg. Watery ble startet med ambisjonen om å være nettopp det – en vannsportbutikk som har alt for både svømmere og vannsportentusiaster.


Watery Gecko våtdrakt til barn

Watery Gecko våtdrakt til barn

Gecko er en veldig stilig våtdrakt med fantastisk fleksibelt materiale og god varmelagring. Det er en av deres nyere modeller, med veldig god funksjonalitet.

Den har lange ermer og lange ben, slik at den kan hjelpe barnet ditt med å holde varmen bedre enn en kortermet dress kan. Gecko er laget av 3 millimeter tykt termisk neopren for å gi deg den beste kombinasjonen av varme og fleksibilitet.

Våtdrakten er formsydd for å holde godt på varmen, og festes enkelt med glidelås i ryggen. Den er tilgjengelig i størrelser som passer for alderen 4-16 år.

Watery er et selskap som startet i liten skala. Det ble startet av en 17-åring som opprinnelig drev virksomheten fra farens garasje. Han var selv svømmer, og siden det ikke fantes noen butikk som tilbød alt relatert til svømming, bestemte han seg for å starte en.

Det var et vellykket prosjekt, og i dag er Watery størst i Skandinavia når det gjelder vannsportprodukter. De har også sitt eget varemerke med samme navn som nettbutikken. Gjennom merkevaren kan de tilby sin egen kolleksjon av svømmeutstyr og tilbehør.


Arena neopren våtdrakt for barn Friends

Arena neopren våtdrakt for barn Friends

Når du vil ha en fargerik våtdrakt, kan Friends fra Arena være et alternativ å se på. Størstedelen av drakten er knallgul, mens ermene og sømmene er lyseblå. På ryggen er det en stor tegneseriefigur, og på forsiden er det noen mindre tegneserieelementer.

Stilen er veldig barnevennlig, og Friends er også en våtdrakt laget spesielt for barn. Den er tilgjengelig i størrelser for barn mellom 1 og 10 år. Drakten er hovedsakelig laget av polyester, men ermene har en blanding av nylon og elastan i stedet.

Polyestermaterialet er varmt og gjør det også lettere for barnet ditt å flyte. Designet er laget slik at kroppstemperaturen kan opprettholdes, selv når vannet er ganske kaldt. Dette gjør det lettere for barnet ditt å tilbringe lang tid i vannet for å leke eller trene. Hvis du ikke liker kombinasjonen av gult og blått, er Arenas Friends også tilgjengelig i rosa med hvite ermer.

Arena er et velkjent merke som er blant de største og beste merkene i verden når det gjelder produkter for svømming, og kanskje spesielt for konkurransesvømming. Arena har eksistert siden 1970-tallet, og i tillegg til å lage badetøy for verdenseliten, har de et bredt utvalg av badetøy, svømmebriller, våtdrakter og andre ting du kan trenge når du svømmer eller trener i andre vannsporter.


Rip Curl Jnr Freelite 32 FL STMR

Rip Curl Jnr Freelite 32 FL STMR

Se tabellen nedenfor for en omtrentlig guide til størrelser fra Rip Curl for deres våtdrakter for barn.

StørrelseBarnets høyde (cm)Barnets vekt (kg)
29111-13
410415-17
611820-25
813025-30
1014230-35
1215235-40
1416240-50
1617250-60

I Rip Curls juniorserie finner du Jnr Freelite 32 FL STMR, en våtdrakt med lange ermer og ben. Materialet er slitesterkt slik at det tåler mye bruk, og det har også rask absorpsjon. Fordi den er laget av et mykt og elastisk materiale, fungerer den godt for all slags trening i vann og er glatt og behagelig å ha på seg.

Drakten festes med glidelås i ryggen. Knærne har en ekstra forsterkning som fungerer som knebeskyttelse.

Rip Curls juniorserie er tilgjengelig i størrelser angitt etter alder, og de er tilgjengelige i alderen 10-16 år. Utseendet er i en strippet, elegant stil, og Jnr. Freelite 32 FL STMR er helt svart. Drakten er laget for vanntemperaturer på 16-20 grader.

Rip Curl er et merke for surfere, men produktene kan også passe for andre som ønsker stilige og uformelle klær til hverdagsbruk eller som liker å være i vannet. I tillegg til våtdrakter tilbyr Rip Curl for eksempel badeshorts, badesko, t-skjorter og hettegensere.

Alt har en surferstil som fremkaller sommer og strand – selv når du bruker dem om vinteren. Rip Curl har klær og tilbehør for både voksne og barn.


Rip Curl Jnr. Freelite FL Spring

Rip Curl Jnr. Freelite FL Spring

Hvis du leter etter en våtdrakt med korte ermer og ben, kan Jnr Freelite FL Spring være noe for deg. Drakten kommer fra Rip Curls juniorserie og er tilgjengelig i alderen 10-16 år. Det er en svart dress i en enkel stil, som gir en veldig god bevegelsesfrihet.

Ettersom ermene slutter midt på overarmen og bena over knærne, er den enkel å trene i. Materialet er elastisk og fungerer også godt til trening, uansett hva slags vannsport du er interessert i. Jnr. Freelite FL Spring er laget i en tettsittende modell, slik at den kan holde varmen så godt som mulig.

Materialet består av 80% neopren og 20% polyamid. Du lukker drakten med glidelås i ryggen.

Når du kjøper noe fra Rip Curl, kan du forvente å få noe som både er slitesterkt og kan brukes, og som er veldig stilig. Stilen deres er sommerlig og avslappet, og inspirert av surfemote. Du kan finne alt du trenger for lange dager på stranden hos Rip Curl.

De har også mange nyttige ting hvis du er interessert i vannsport. Selv om de er basert på surfing, kan de fleste artiklene også brukes til andre vannsporter. Utvalget inkluderer våtdrakter, badeshorts, t-skjorter og hettegensere, samt tilbehør som vesker, klokker og håndklær.


Hvorfor bruker folk våtdrakter?

En våtdrakt brukes hovedsakelig for å holde varmen når du svømmer eller utøver ulike vannsporter. Den kan brukes til vanlig svømming, men også til padling, surfing, snorkling, SUP eller vannski.

Det er viktig å huske at en våtdrakt skal være tett, hvis det er et luftlag mellom kroppen og drakten, vil for mye vann trenge inn i drakten og den vil ikke være så varm.

Når bruker barn våtdrakt?

Å la barnet ditt bruke våtdrakt kan være nyttig i flere situasjoner. Hvis vannet er kaldt, kan en våtdrakt gjøre det mer behagelig å svømme, og det kan være lettere å delta i vannsport eller svømmeundervisning.

Som en bonus gir våtdrakten litt svømmestøtte ved å gjøre det lettere å flyte, slik at den kan fungere som en støtte mens barnet øver på teknikken og lærer å svømme. Våtdrakten kan også gi beskyttelse mot solen, samt beskyttelse mot maneter og andre ting som kan være i vannet.

Hva er forskjellen mellom en våtdrakt og en tørrdrakt?

Både våtdrakter og tørrdrakter er drakter du kan bruke når du gjør ting i vannet, og begge tjener formålet med å holde deg varmere. Med en våtdrakt kommer vann inn gjennom drakten, så hvis du bruker badetøy under, blir det vått.

Den isolerende effekten av drakten og varmen fra kroppen til sammen gjør at du vil være betydelig varmere i en våtdrakt enn om du bare bruker vanlig badetøy. En tørrdrakt er laget av en annen type materiale som ikke slipper gjennom vann.

Under denne typen drakt bruker du et underlag, for eksempel et ullundertøy. Undertøyet blir ikke vått, og sammen med selve drakten holder det deg godt varm.

Hvordan vasker du en våtdrakt?

Ulike våtdrakter kan ha forskjellige vaskeanvisninger, så det er viktig at du sjekker hva som gjelder for akkurat din våtdrakt.

Den normale måten å vaske en våtdrakt på er å skylle den i kaldt eller lunkent vann. Om nødvendig kan du bruke et mildt vaskemiddel, men de fleste våtdrakter tåler ikke tøymykner. Håndvask anbefales.

Kan barn bruke våtdrakt på svømmeskolen?

Svømmeskolene fastsetter sine egne regler, så reglene kan variere. Når det er sagt, er det generelt greit å bruke våtdrakt på svømmeskolen.

Det kan være viktig å huske på at en del av formålet med svømmeskolen er at barn skal lære å håndtere miljøet både i og utenfor vannet, og å bruke våtdrakt gir en annen opplevelse som er mer forskjellig fra situasjoner der barnet kan havne i vannet ved et uhell.

Siden våtdrakter er laget av et materiale som gjør det lettere å flyte, kan den fungere som en støtte mens man lærer å svømme, men det kan også være bra å øve på svømming uten denne støtten.


Se flere tips om svømming for barn!

Recent Posts