Hva er Huggy Wuggy og Poppy Playtime? (og passer det for barn?)


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Huggy Wuggy er en skummel figur fra spillet Poppy Playtime, en figur som har blitt veldig populær.

  • Hva bør du tenke hvis barnet ditt liker Huggy Wuggy og vil spille Poppy Playtime?
  • Passer dukkene for barn, og hva skal du gjøre hvis barnet blir oppslukt av skumle Huggy Wuggy-videoer?
  • Huggy Wuggy er en ganske skremmende karakter, så er det virkelig noe som passer for barn?

Vi går inn på dette og mye mer i denne artikkelen!

Bilde av spillmonsteret Huggy Wuggy og teksten: Hva er Huggy Wuggy?  Og er det egnet for barn? Alt om spillet Poppy Playtime!

Hvem er Huggy Wuggy?

Huggy Wuggy er en karakter i spillet Poppy Playtime. I spillet er du på en forlatt leketøysfabrikk og har i oppgave å løse et mysterium. Alle som jobbet på fabrikken har forsvunnet.

Bilde fra Huggy Wuggy i spillet Poppy Playtime
Skjermbilde fra leketøysfabrikken i spillet Poppy Playtime.

Du, spilleren, går rundt på fabrikken og leter etter VHS-kassetter som kan hjelpe deg å forstå hva som skjedde. Spillet er både et slags puslespill og et skrekkspill. Du må løse mysteriet, samtidig må du passe deg for lekene i den forlatte fabrikken. De har nemlig blitt til skumle og hevngjerrige monstre.

En av de skumleste lekene er Huggy Wuggy. Det er en robotdukke som ser ut som et stort kosedyr, men som har skremmende store øyne og en stor munn med røde lepper og sylskarpe tenner. Han følger deg rundt mens du spiller og kan dukke opp når du minst venter det. Klarer han å fange deg, åpner han den store munnen og spiser deg.

Huggy Wuggy har blitt en populær figur, sannsynligvis fordi han er så skummel og søt på sin måte. For eksempel er det Huggy Wuggy-dukker som mange barn liker. De er tilgjengelige å kjøpe online i mange forskjellige farger og stiler.

Når vi snakker om spill, sjekk ut våre valg for de beste matematikkspillene for barn, eller les vår anmeldelse av Albert-appen!

Er Huggy Wuggy egnet for barn?

Huggy Wuggy er som sagt den skumleste karakteren i spillet Poppy Playtime. Siden det er et skrekkspill, er det laget for å være skummelt. Det folk flest reagerer på er de anledningene hvor det er såkalte «jump scares», det vil si effekter som får deg til å hoppe i redsel.

Det kan for eksempel være når Huggy Wuggy uventet dukker opp og hovedpersonen i spillet står i fare for å dø. Jump scares brukes også i skrekkfilmer og er en effektiv måte å skremme noen på.

Det er mange scener i spillet som er skumle og laget for å få deg til å føle deg truet eller livredd, blant annet fordi karakteren du er i spillet står i fare for å bli drept. Å bli jaget av monsteret Huggy Wuggy kan være veldig skummelt og det er også noen scener som er litt blodige, for eksempel en der en tung boks slippes på en karakter fra stor høyde.

Det skumleste med spillet er imidlertid ikke blodige detaljer, det er ikke mye av det. Hele spillet er imidlertid basert på å skape frykt.

Hvis barnet ditt blir lettskremt eller om det for eksempel lett får mareritt eller føler seg dårlig etter å ha sett noe skummelt, så er Poppy Playtime et spill som bør unngås. For andre barn føles skrekkeffektene spennende på en god måte og de har ingen problemer med å håndtere dem.

Du kan selv bestemme hvordan barnet ditt fungerer og om det kan være greit å leke. Bortsett fra det faktum at spillet ble laget for å være skummelt, er det ingenting i det som er direkte upassende. Spillet anbefales for barn i alderen 12-13 år, så det passer ikke for yngre barn.

Sanger med Huggy Wuggy

Huggy Wuggy er med i selve spillet og noen elementer fra spillet har også spredt seg av seg selv. Et eksempel er sangen som fikk mer enn 5 millioner visninger. I teksten er det linjer som ”Han vil klemme deg ’til du popper’.” og andre formuleringer som kan føles ubehagelige hvis man fordyper seg i det som blir sagt.

Det har også blitt produsert mange andre sanger, fra forskjellige skapere, som også har millioner av visninger på YouTube. Ofte sprer spillkulturen og elementer fra den seg raskt på nettet mellom brukerne selv og blir til «memes» eller virale videoer og musikkstykker.

Selv sangen, dukkene som er tilstede og annet perifert materiale er kanskje ikke egnet for små barn. Eldre barn forventes å kunne håndtere skrekktemaet.

Videoer av Huggy Wuggy på YouTube og TikTok

I tillegg til at Huggy Wuggy er en viktig karakter i spillet Poppy Playtime, er det videoer med Huggy Wuggy, for eksempel på YouTube og TikTok. Noen av dem viser barn som spiller Poppy Playtime eller inkluderer bare sangen.

Da er det som regel ikke noe upassende i klippene. Hvis barnet ditt kan spille spillet, er det ingen grunn til å tro at den typen materiale ville være upassende.

Det finnes også andre typer videoer der folk har brukt karakteren Huggy Wuggy til å lage skumle klipp. Noe av materialet kan være upassende. Et problem er at klipp med Huggy Wuggy kan slippe gjennom foreldrekontroll og andre filtre, slik at alle kan se dem.

Dette er fordi det kommer fra et barnespill og fordi navnet Huggy Wuggy ikke automatisk forbindes med potensielt upassende klipp.

Et annet problem som kan oppstå på TikTok og andre plattformer er utfordringene som dukker opp med jevne mellomrom. De kan være skumle og noen ganger også direkte farlige å delta i. Fordi Huggy Wuggy er en karakter basert på å skape radel og gru, kan utfordringene lett bli uegnet for barn.

Snakk med barnet ditt

Siden det er både materiale som er greit og materiale som ikke er det, er det best om du kan holde et øye med hva barnet ditt ser på. Det er også bra om du snakker om at det kan dukke opp materiale som ikke er så godt å se.

Barnet ditt må kanskje være klar over at det finnes videoer som kan få deg til å føle deg dårlig, og at det er ok å trenge hjelp til å håndtere det. Det kan både handle om hvordan du unngår å laste opp klipp som er for grusomme og hva du skal gjøre hvis du tilfeldigvis så noe du ikke skulle ha sett.

Et problem med tendensen til panikk og forby ting er at barn ikke alltid adlyder og gjør som de blir fortalt. I stedet kan det være ekstra spennende å teste det du ikke får lov til. Resultatet kan være at barnet ditt tester spillet eller ser på klipp og så føler seg dårlig av det.

Fordi det var forbudt, har han eller hun kanskje ikke mot til å henvende seg til deg for å få hjelp til å håndtere reaksjonene hans eller hennes. Et bedre alternativ er å ha en åpen dialog og unngå å få barnet til å føle skyld. Det viktigste er at barnet ditt føler at det alltid kan komme til deg og slipper å takle de vanskelige tingene på egenhånd.

Å lære å håndtere internett og sosiale medier kan være komplisert. Det er faktisk større enn problemet med Huggy Wuggy. Andre stikkord og kontekster kan også føre til at barnet ser noe som ikke passer.

Det kan imidlertid være bra om både du og barnet ditt er klar over at det er upassende materiale med Huggy Wuggy. Det kommer ikke fra selve spillet, men det kan finnes på nettet.

En god bokanbefaling til foreldre når det kommer til å snakke om internett, sosiale medier med mer, er Barn på nett – en veileder for foreldre og lærere.

Barn på nett - en veileder for foreldre og lærere

Boken er tilgjengelig på:

Er Huggy Wuggy skremmende?

Huggy Wuggy er den verste karakteren i et skrekkspill for barn, så han er laget for å være skummel. Spesielle teknikker brukes også for å øke fryktnivået, for eksempel skape effekter som får deg til å hoppe i redsel.

Spillet er veldig godt designet for å bygge opp en skummel følelse, med filmmusikk som blir stadig mer intens jo nærmere du kommer det skumle. Miljøet inneholder detaljer som rød tekst på veggene og gamle ødelagte dukker med mer, som alle bidrar til «skrekkfilmfølelsen».

Dette gjør at han kan oppfattes som enda skumlere enn han ellers var. Hvor skummel du faktisk synes han er, avhenger nok av hvor gammel du er og hva slags materiale du ser på.

Spiller du spillet er det en slags kontrollert skrekk, hvor du vet omtrent hva du kan forvente. I YouTube-klipp kan nesten alt skje, og det kan være upassende og direkte skummelt.

Huggy Wuggy-dukkene kan bli sett på som bare søte av de som ikke har spilt Poppy Playtime, men de som har blitt veldig redde av spillet kan assosiere figuren med den frykten og synes til og med en Huggy Wuggy-dukke er skummel.

Hvem er den rosa Huggy Wuggy?

Den rosa Huggy Wuggy-figuren heter Kissy Missy. Det vises i spillet Poppy Playtime Chapter 2, hvor hun dukker opp kort i en av scenene i spillet. Kissy Missy er også tilgjengelig som kosedyr, akkurat som Huggy Wuggy.

Hvor kan jeg kjøpe Huggy Wuggy kosedyr?

Det er mulig å bestille ulike kosedyr og dukker med Huggy Wuggy. De finnes i flere vanlige nettbutikker.

Her kan du bestille Huggy Wuggy i forskjellige farger:

Huggy Wuggy kosedyr tre stykker i forskjellige farger

Hvem skapte Poppy Playtime?

Poppy Playtime ble opprettet av MOB Games og kom i 2021. MOB Games er en indie-spillutvikler i USA grunnlagt av Isaac Christopherson. Poppy Playtime er MOB Games sitt første spill og spillet som gjorde dem berømte.

Personene som utviklet Poppy Playtime var:

  • Ben Pavlovits og Isaac Christopherson – Regissører
  • Adam Uhlenbrock, Drake Vogl og Zach Belanger – Produsenter
  • Achebe Spencer og Ben Pavlovits – programmerere
  • Nick Heltne – artist
  • Zachary Preciado – Komponist

Hvor kan jeg kjøpe spillet Poppy Playtime?

Poppy Playtime for PC er tilgjengelig i de store digitale spillbutikkene, som for eksempel Steam. Der kan du kjøpe og laste ned spillet.

Poppy Playtime er også tilgjengelig for mobil og nettbrett i App Store og det er der du kan kjøpe den hvis du vil spille på en iOS-enhet, som for eksempel en iPhone.

Hvis du vil spille på en enhet med Android i stedet, er det i Google Play. Det er også mulig å spille Poppy Playtime på en Windows-enhet som en PC. Så er det på Steam.

Spillet er laget slik at én person spiller det om gangen, men det er selvfølgelig mulig å la flere personer spille det etter hverandre. Spillet er delt inn i kapitler, og hvert kapittel må kjøpes som et eget spill. Hvert kapittel koster et par dollar å kjøpe.

Første kapittel – A Tight Squeeze – kom i 2021, og det er fremfor alt det som har spredt seg og fått oppmerksomhet. Kapittel to heter Fly in a Web og kom i 2022. Et tredje kapittel er planlagt i 2023.

Recent Posts