Beste turbukser for barn 2024: Opplev naturen med hele familien


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Elsker barnet ditt å være ute og leke, eller er dere en familie som er glad i friluftsliv? Med et par gode friluftsbukser kan barnet ditt være i naturen uten bekymringer. Bukserne kan varme selv når det er kjølig, de kan motstå vind og regn, og ikke minst, de er slitesterke for aktivitet og lek.

Noen av de aller beste merkene tilbyr turbukser for barn. Derfor er det gode sjanser for å finne et par bukser av høy kvalitet, i en modell som akkurat ditt barn vil like. Her er noen av de beste turbukser for barn!

Fire forskjellige turbukser for barn med fjellutsikt i bakgrunnen.

Hvilke turbukser for barn er best i test?

Et veldig populært valg som holder høy kvalitet er Polarn O. Pyrets turbukser. Helt akseptabelt priset og perfekte for alle tenkelige utendørsaktiviteter!

✅ Svært populært valg

Beige Friluftsbukse fra Polarn O. Pyret for barn.

Det beste premiumvalget er Isbjörn of Sweden Trapper friluftsbukser. Utrolig fine bukser i svært slitesterkt materiale med god stretch. Finnes i mange farger og er både stilige og av meget høy kvalitet!

✅ Bra premiumvalg

Isbjörn Trapper Friluftsbukse for barn.

Det beste budsjettvalget er Urberg Kids’ Bjørndalen 2.0 Hiking Pants. En enkel, men stilig og funksjonell bukse, perfekt for turer og utflukter med familien!

✅ Bra budsjettvalg

Urberg Kids' Bjørndalen 2.0 vandrebukser for barn.

Flere friluftsbukser i juniorstørrelse finner du lenger ned i artikkelen!

Andre populære friluftsklær for barn inkluderer vanntette skalljakker eller litt mykere funksjonelle softshell-klær.

Liste over gode friluftsbukser / turbukser for barn

Her er den komplette listen over bukser som barn kan bruke til friluftsliv i alle varianter. Perfekte for alt fra fjellturer, skoleturer, camping, fiske og mye mer.

X-Trail Colorado Stretch Bukse Jr

X-Trail Colorado Stretch Bukse Jr for juniorer.

X-trail Colorado Stretch Bukse Jr er et par rimelige friluftsbukser for barn som søker aktivitet og eventyr. Selv om de kanskje ikke tilbyr den aller beste kvaliteten, er de et helt greit valg for familier med et budsjett, samtidig som de beholder en stilig og klassisk friluftsstil.

Bukserne er laget av 95% nylon og 5% spandex, noe som gjør dem både slitesterke og elastiske. Perfekte for barnets uendelige energi og bevegelsesfrihet. De er også forsterket med et annet materiale bestående av 90% nylon og 10% spandex, som gir dem ekstra holdbarhet og fleksibilitet der det trengs mest.

Med fire framfickor utstyrt med glidelås, er det rikelig med plass for alle små skatter som blir funnet underveis. Bukserne har også forhåndsbøyde knær, en svært praktisk detalj som gjør dem enda mer komfortable for lek og bevegelse.

Elastikken i midjen med beltehemper og glidelås og knapp gjør disse buksene enkle å justere og ta av og på, noe som er perfekt for barn som alltid er i bevegelse. Buksen nederst kan også justeres med borrelås, noe som er praktisk for å tilpasse dem etter forskjellige værforhold og aktiviteter.

En unik funksjon med disse buksene er de åpne ventilasjonspanelene langs bena, som gir utmerket pusteevne. Dette er spesielt nyttig på varmere dager, eller under mer intense aktiviteter som fotturer eller klatring.

X-trail Colorado Stretch Bukse Jr er tilgjengelig i størrelser mellom 100 og 170, noe som gjør dem til et godt valg for barn i ulike aldre. De er også tilgjengelige i flere farger, slik at du kan velge den som passer best til ditt barns personlige stil.

Å ta vare på disse buksene er like enkelt som å bruke dem. De trenger bare å vaskes på 30°C, noe som gjør dem til et praktisk og varig valg for barns friluftsbukser. Når du velger X-trail kan du stole på at du får et produkt som er designet for barns aktive livsstil.


Urberg Kids’ Bjørndalen 2.0 Vandrebukser

Urberg Kids' Bjørndalen 2.0 vandrebukser for barn.

Med Kids’ Bjørndalen 2.0 Vandrebukser fra Urberg får du et par turbykser som er laget for unge eventyrere. De er slitesterke og tåler mye, samtidig har de et stilig design. Du kan velge mellom fargene Black Beauty, Mallard Blue og Midnight Navy.

Forsterkningene på knærne og baken har en kontrastfarge, selv om forskjellen er ganske liten mellom Black Beautys generelle farge og forsterkningens sorte nyanse. For de andre fargene er forskjellen mer fremtredende.

Midnight Navy har sorte forsterkninger, mens Mallard Blue har grå. Kids’ Bjørndalen 2.0 Vandrebukser har lommer på begge sider og i tillegg en stor lomme på låret. I midjen finnes det en ekstra beltestropp hvor man for eksempel kan feste en vannflaske.

Buksene er laget av to forskjellige materialer. Det ene er en blanding av polyester og bomull, mens det andre er en blanding av polyamid og elastan. Buksene har blitt behandlet med Rudolf Bionic ECO impregnering, et alternativ som er fritt fra fluorkarboner.

Over bakenden og knærne er det stretch, slik at buksene skal føles mykere og enklere å bruke. Benslutten er også elastisk. Kids’ Bjørndalen 2.0 Vandrebukser er tilgjengelige i størrelse 110-164.

Merkevaren Urberg bygger på den skandinaviske tradisjonen med å være ute i naturen i fritiden. De ønsker å legge til rette for friluftsliv og håper at enda en generasjon skal få muligheten til å lære om og sette pris på livet utendørs. Livet i naturen har mange fordeler, slik at både gamle og unge kan delta sammen. Det kan også bli et sted der man bare kan være, uten stress og krav. Produktene reflekterer den skandinaviske mentaliteten og holder høy kvalitet.


Isbjörn Trapper Friluftsbukse

Isbjörn Trapper Friluftsbukse for barn.

Isbjörn Trapper Friluftsbukse er ikke bare et par bukser, men en følgesvenn for alle barnets eventyr. Buksene er myke, slitesterke og hurtigtørkende, en perfekt følgesvenn for ethvert eventyr. Med litt stretch blir buksa behagelig for barnet å bruke, enten det er klatring, vandring eller bare lek i skogen.

Buksene er forsterket med Cordura på bena og baken, noe som gjør dem utrolig slitesterke. Dette betyr at buksene kan tåle alt det morsomme barnet ditt vil finne på. Enten det er å klatre i trær eller krype rundt i buskene, vil disse buksene motstå slitasje og samtidig holde barnet komfortabelt.

BIONIC Finish Eco© Fluorkarbonfri vannavvisende impregnering beskytter mot uventede regnskurer, mens Bluesign®-sertifiseringen sikrer at buksene er produsert på en ansvarlig og bærekraftig måte. Materialet består av 94% nylon og 6% elastan, noe som gir en lett og behagelig følelse.

Trapper buksen er justerbar både i midjen og ved buksebenenes ender, noe som sikrer en god passform for barnet. De er dessuten lette å rengjøre og tørker raskt etter vask.

Isbjörn, selskapet som produserer disse buksene, er kjent for sine høykvalitets og holdbare friluftsklær for barn. De har en lidenskap for å lage klær som tåler tøffe aktiviteter og eventyr, men som samtidig er komfortable og stilige. Isbjörn Trapper Friluftsbukse er et flott eksempel på denne filosofien.

Disse friluftsbuksene er tilgjengelige i størrelsene 86/92cl, 98/104cl, 110/116cl og 122/128cl. Uansett hvilket eventyr barnet ditt skal på, vil Isbjörn Trapper Friluftsbukse være et sikkert valg.


Haglöfs Juniors’ Rugged Bukse

Haglöfs Juniors' Rugged Bukse.

Haglöfs Juniors’ Rugged Bukse er et par friluftsbukser som er svært slitesterke. De tåler vind og vann, og er designet med ekstra stretch på steder hvor det er nødvendig. Dette oppnås gjennom FlexAble™-paneler som er plassert over setet og knærne, noe som gjør buksene lette å bevege seg i.

Buksene har to sidelommer og en lomme på låret, slik at man enkelt kan ta med seg nødvendige ting. Juniors’ Rugged Bukse kommer i flere farger, hvor de fleste har en kontrasterende farge. Fargealternativene du kan velge mellom er Desert Yellow/Magnetite, Magnetite/True Black, Olive Green/Magnetite og Tarn Blue.

Juniors’ Rugged Bukse er laget av resirkulerte materialer, og deres Robust Climatic™-stoff er designet for spesielt god holdbarhet og fleksibilitet. Materialet består av 95% polyamid, mens resten er elastan.

Overflatene er behandlet for å motstå vann og skitt med en fluorkarbonfri DWR-behandling. Buksene er best egnet for temperaturer mellom fem plussgrader og 10 minusgrader. De er tilgjengelige i størrelse 128-164.

Når du velger Haglöfs, kan du være sikker på at du får produkter som varer lenge. Merkevaren ble startet av en sønn av en skogarbeider som også var en håndverker. Dette var for omtrent hundre år siden da livet i skogen var langt fra en rolig fritidsaktivitet.

I stedet var det en nødvendighet, og gode produkter var essensielle for å gjøre dagene så gode som mulig. Selv om mye har endret seg, har Haglöfs forblitt tro mot sitt håndverk og sine gjennomtenkte design.


Nordbjørn Abisko Friluftsbukse

Nordbjørn Abisko Friluftsbukse for barn.

Abisko Friluftsbukse fra Nordbjørn er et vindtett alternativ som kommer i tre forskjellige farger. Du kan velge mellom Ensign Blue, Rose Wine og Laurel Wreath. Grunnfargene er altså blå, rosa eller grønn, som deretter blir komplementert med svarte detaljer.

For eksempel har lommene svarte kanter eller forsterkninger, og forsterkningene på knærne er også svarte. Dette er et par stilige bukser som er enkle å like, mye takket være fargevalget.

Materialet som Abisko Friluftsbukse er laget av er Bionic-Finish® Eco-stoff. Dette er laget av polyester blandet med litt spandex. Materialet sørger for at buksene både er vindtette og vannavstøtende, slik at de fungerer godt utendørs uansett vær.

At buksene beskytter mot vind og vann betyr at barnet ditt unngår å fryse. I tillegg er buksene utstyrt med reflekser for økt synlighet i mørket. Buksene er tilgjengelige i størrelse 122-140, og de kan vaskes på 40 grader i maskin.

Selv om det har et nordisk klingende navn, er Nordbjørn et svensk merke som har fokusert på yttertøy tilpasset det nordiske klimaet. Klærne er slitesterke og tåler aktive barn.

I sortimentet finner man klær designet for alle typer vær, så om du er på jakt etter gode ytterklær for friluftslivet, er Nordbjørn et godt valg. Enten det er klær som tåler snø, regn eller som er perfekte for sommerens eventyr. Deres logo, som er et bjørnespor, symboliserer kvalitet og styrke.


Polarn O. Pyret Turbukse Blå

Blå Friluftsbukse fra Polarn O. Pyret for barn.

Er du på utkikk etter et par friluftsbukser spesialdesignet for skolebarn? Da kan Polarn O. Pyrets alternativ være noe for deg! De er like egnet for skoleturer som for fritidsaktiviteter utendørs og tåler all slags lek.

Buksene kommer i blått eller beige med svarte detaljer. Hvis barnet ditt ikke liker den blå fargen, er de også tilgjengelige i grønt. De forhåndsformede knærne sørger for bedre bevegelighet, og den elastiske buksekanten gjør buksene enkle å ta på.

Materialet er designet for god pusteevne, slik at varme og fuktighet transporteres bort. På denne måten kan barnet ditt holde seg varmt uten at buksene føles svette. Stoffet i friluftsbuksene er laget av polyamid og tåler 40 graders maskinvask.

Stoffet er lett og tørker raskt etter vask, men siden de avviser fukt og smuss, trenger de ikke vaskes så ofte. Polarn O. Pyrets friluftsbukse har flere lommer og reflekser, slik at barnet ditt synes godt i mørket. Buksene er tilgjengelige i størrelsene 90-152.

Polarn O. Pyret er et merke som tilbyr klær for barn, og noen ganger også for foreldrene deres. Tanken bak merket er at det skal finnes komfortable og funksjonelle klær som tåler mye bruk.

For dem betyr holdbarhet ikke bare at plagget skal vare lenge for ett barn, men at det kan brukes av flere barn etter hverandre. Denne holdbarhetstenkningen er også god for miljøet. Når flere barn kan bruke det samme plagget, trenger ikke like mange nye klær å produseres – noe som sparer planeten og klimaet for belastning.


Polarn O. Pyret Turbukse Beige

Beige Friluftsbukse fra Polarn O. Pyret for barn.

Dette er et par friluftsbukser fra Polarn O. Pyret i en lys beige farge. De er også tilgjengelige i marineblått. Begge variantene har svarte detaljer. For eksempel er det svarte forsterkninger på knærne og baken. Disse forsterkningene er laget av et sterkere stoff, siden det er de områdene hvor bukser ofte blir mest slitt.

Resten av plagget har en behagelig fireveis stretch som gjør buksene fleksible og komfortable å ha på. Midjen kan justeres, buksebenene er elastiske, og nederst på buksebenene finner du også reflekser.

Buksene er designet spesielt for skolebarn og passer like godt for utflukter som for fritidsaktiviteter utendørs. De er selvfølgelig også ideelle for familieturer i skogen. Dette er svært funksjonelle bukser som er laget for mildere vær.

Materialet tørker raskt, er slitesterkt og puster godt. Stoffet er laget av 100% resirkulert polyester og er behandlet med BIONIC-FINISH® ECO-impregnering, som gir vannavstøtende egenskaper uten bruk av PFAS. Buksene er tilgjengelige i størrelsene 98-140 og kan vaskes i maskin på 40 grader.

Siden 1976 har Polarn O. Pyret produsert komfortable barneklær. De valgte tidlig å la seg inspirere av sports- og friluftsklær for voksne. For å lage klær som virkelig var funksjonelle for barn, tok de hensyn til at barn kanskje vil være mer aktive enn voksne. Derfor er deres yttertøy laget for lek, klatring i trær eller rulling på bakken.


Color Kids Zip Off Friluftsbukser

Color Kids Zip Off Friluftsbukser for barn.

Color Kids har introdusert Zip Off, friluftsbukser som gir barnet ditt et stilig par bukser i marineblått. De likner andre friluftsbukser, men med en smart design kan de enkelt forvandles til et par cargoshorts.

På denne måten blir Color Kids Zip Off Friluftsbukser mer allsidige og passer i flere forskjellige værforhold og situasjoner. Velger du dette alternativet, får du et par allroundbukser som fungerer for all slags utendørsaktivitet våren og sommeren kan by på.

Forvandlingen fra lange bukser til shorts skjer gjennom glidelåser ved knærne, slik at man kan ta av eller på buksebena. Utover denne funksjonen har buksene store og praktiske lommer, forsterkninger på setepartiet og beltehemper i midjen.

Color Kids Zip Off Friluftsbukser er laget av 100% nylon, valgt for å produsere et materiale som er vanntett, vindresistent og samtidig pustende. De avviser skitt og tørker raskt om de blir våte. De kan vaskes på 40 grader i maskin og er tilgjengelige i størrelsene 92-116.

Det danske merket Color Kids har eksistert siden 1997, og deres spesialitet er yttertøy for barn. Med farger og mønstre blir deres klær mer morsomme og tiltalende for barn. Inspirasjonen henter de fra barna selv.

Deres kolleksjoner blir også testet av barnehager, skoler og familier for å sikre at de fungerer som de skal. Med klær fra Color Kids kan stundene i naturen nytes, selv om det skulle begynne å regne eller blåse.


Gridarmor Kids’ Granheim Turbukser

Gridarmor Kids' Granheim Turbukser.

Med Kids’ Granheim Turbukser fra Gridarmor får du et par veldesignede turbukser for barn. Buksefargene er Butternut og Navy Blazer. I motsetning til mange andre, har disse turbuksene ingen svarte forsterkninger på knærne.

I stedet har de en forsterkning fra kneet og helt ned til foten på forsiden, og på Butternut-fargen kommer forsterkningen i en iøynefallende sennepsgul nyanse. Buksene har lommer på begge sider og også to lommer på bena som er romslige. Ved linningen er det en ekstra beltehempe designet for å feste en karabinkrok.

Granheim Turbukser for barn er laget av robust materiale og har stretch ved setet og knærne, noe som gjør dem behagelige å bruke. Denne elastisiteten sikrer at buksene enkelt kan tilpasse seg barnets bevegelser, ideelt for et aktivt friluftsliv.

Tre ulike materialer er brukt i buksene. Den første er en blanding av polyester og bomull, den andre en blanding av polyester og elastan, og den tredje er rent polyester. De har fått en vannavstøtende behandling med Rudolf ECO Bionic. Størrelsene varierer fra 110/116 til 158/164.

Friluftsliv er svært populært i Norge, akkurat som i resten av Skandinavia, og det norske merket Gridarmor er for deg som elsker å være ute i naturen.

Produktene er utviklet og designet i Norge, med stort fokus på funksjonalitet og holdbarhet, og er alltid av høy kvalitet. Å være ute i naturen kan være en mulighet for et avbrekk i hverdagen – noe både voksne og barn kan sette pris på.


Skogstad Kids’ Tinden

Skogstad Kids' Tinden turbukse.

Er du på utkikk etter turbukser av høy kvalitet? Da bør du vurdere Kids’ Tinden fra Skogstad. Kids’ Tinden kommer i fargene Dark Navy, Nautical Blue og Wood Smoke, hvor de to sistnevnte har felt i kontrasterende farger av mørkeblått eller svart.

Disse buksene er behagelige å ha på, og takket være stretchmaterialet og justeringsmulighetene er de svært komfortable å bruke. I midjen er det både elastikk og glidelås. Nederst på bena er det borrelås for enkel justering.

Takket være et materiale med fireveis stretch har man fått et svært fleksibelt stoff. Det er en blanding av nylon og elastan, der nylon utgjør hoveddelen av materialet. Buksene er designet for bruk i temperaturer fra 5 plussgrader til minus 10 grader.

De har reflekser, slik at barnet ditt blir synlig selv i mørket. Lommene på begge sider har glidelåser, så ingenting faller ut. Kids’ Tinden kommer i størrelsene 92-116.

Skogstad har produsert klær for sport og friluftsliv i over 70 år. Merket er norsk, og den norske tradisjonen gjenspeiles i klærne. I sortimentet sitt har Skogstad blant annet skalljakker og -bukser, friluftsshorts og turbukser.

De tilbyr klær for kvinner, menn og barn, alle av høy kvalitet med smarte detaljer. Med Skogstads produkter får du muligheten til å trå ut i naturen og bli der så lenge du ønsker.


Bergans Junior Utne V4 Bukser

Bergans Junior Utne V4 Bukser.

Bergans Junior Utne V4 bukser er et godt valg for deg som ser etter sommerbukser med en smal passform. Buksemodellen er designet for å yte best ved temperaturer over 10 grader.

De er tilgjengelige i fargene Orion Blue, Solid Charcoal og Dark Shadow Grey/Aluminium, og i størrelser fra 128-164. Junior Utne V4 bukser har lav vekt og materialet transporterer effektivt bort fuktighet, tørker raskt og sikrer god ventilasjon.

Dette gjør buksene allsidige for ulike utendørsaktiviteter. Junior Utne V4 har smarte funksjoner som for eksempel et spesielt panel i skrittet som forhindrer gnissing mellom lårene. Midjen er justerbar, og med beltehemper kan du også bruke et belte.

Materialet består hovedsakelig av polyamid, men er blandet med noen prosent elastan for å gi den riktige elastisiteten. Junior Utne V4 bukser har ingen forsterkede deler, noe som gjør dem mer komfortable og bevegelige. Det er lommer på begge sider av buksene, samt en lomme på det ene benet.

I Bergans’ sortiment finner du soveposer, ryggsekker og telt, i tillegg til friluftsklær for både voksne og barn. Merket har eksistert siden 1908 og har gjennom de over hundre årene opparbeidet seg en enorm kunnskap om utendørsklær.

Gjennom årene har de også demonstrert gjennomtenkt og funksjonell design. Blant annet var det Ole F. Bergans som oppfant den første rammeryggsekken tidlig på 1900-tallet.


Pinewood Friluftsbukse Lappland

Pinewood Friluftsbukse Lappland for barn.

Pinewoods Friluftsbukse Lappland er et par smarte og stilige friluftsbukser som også gir deg muligheten til å legge til ditt eget trykk. Bukserne er tilgjengelige i fargene blå/svart, grønn/svart og mørkegrønn/svart.

Den svarte fargen brukes for detaljer, som for eksempel forsterkninger over knærne og ved buksebeinet. Ønsker du at buksene skal ha et mer personlig preg, kan du tilpasse stilen ved å velge ditt eget trykk. Trykket kan for eksempel være en logo, et navn eller kanskje en bildeikon? Valget er ditt!

Friluftsbukse Lappland er laget av TC-Lite, et materiale som er både slitesterkt og pustende. Deretter er det behandlet med en økologisk impregnering for å gjøre det vann- og smussavvisende.

Det er forsterkninger på bakside og knær, og knærne er forhåndsbøyd for at buksene skal være behagelige å bevege seg i. I midjen er det elastikk, og buksebeina kan justeres. Modellen har flere praktiske lommer. Forsterkningene er laget av 100% polyester, mens resten av materialet er en blanding av polyester og bomull. Bukserne er tilgjengelige i størrelser 104-176.

Selskapet bak Pinewood ble grunnlagt i 1991, men selve merkevaren startet først i 1996. De har fokusert på å produsere friluftsklær, fiskeklær og jaktbekledning av høyeste kvalitet. I tillegg til at klærne er slitesterke, har de god passform og smart design.

Klærne er tilgjengelige både for barn og voksne. Ikke bare er plaggene gode for de som bruker dem, de produseres også med minimal miljøpåvirkning, noe som gjør dem gode for miljøet og vår planet.


Recent Posts