Beste AirTrack 2024: Oppblåsbar gymnastikkmatte


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En oppblåsbar gymnastikkmatte er et morsomt verktøy for barn som vil trene salto eller stå på hendene. Det er også et utmerket treningsverktøy for de som trener gymnastikk litt mer seriøst. Du kan ha airtrack både ute i hagen, eller inne i boligen hvis du har plass. I denne artikkelen guider vi deg til de beste airtracks du kan bestille online!

tre airtracks, oppblåsbare gymnastikkmatter

Hvilken airtrack (oppblåsbar gymnastikkmatte) er best i test?

Rimeligst er VidaXL Airtrack. De kommer i mange størrelser, farger og former. God kvalitet til gode priser! Perfekt for nybegynnere og hobbygymnaster.

Ønsker du den aller beste kvaliteten, gjelder Nordic Deluxe Airtracks. De er av profesjonell kvalitet og kan brukes både i hjemmetreningsrommet og i hagen. De har modeller mellom 3 og 16 meter lange!

Til slutt vil vi også fremheve Spralla Oppblåsbar gymnastikkmatte. Den er veldig populær, blant annet for sin fine lengde og fordi den tåler en maksvekt på opptil 500 kg! Den er i mellomprisklassen og passer utmerket for både barn og voksne.

Her finner du andre tips om aktivitetsleker som gir barn og unge lyst til å bevege på kroppen!

Anmeldelser av 10 forskjellige airtracks fra forskjellige merker

Hvis du har bestemt deg for eller tenker på å skaffe deg en airtrack, vil du snart innse at det finnes en rekke modeller å velge mellom på markedet.

Dette kan virke som litt av en jungel og hvis du ikke setter deg ordentlig inn i det hele kan det være vanskelig å vite hva som egentlig skiller de ulike produktene, som er de beste og rimeligste.

Derfor har vi tatt en titt på noen av de mest populære modellene når det kommer til airtracks og satt sammen en guide nedenfor, slik at du kan finne det riktige produktet som passer deg!

Sjekk også ut våre tips om fantastiske vannsklier! Perfekt for hagen når varmen virkelig slår til.

Arctic Tern – Airtrack 4

Arctic Tern Airtrack 4

Sjekk prisen på:

Dette er et teppe som definitivt er av høy kvalitet og kan være et godt alternativ. Med dimensjoner på 4 ganger 1 meter har du god plass til både volter og ulike hopp og du kan føle deg trygg på at du lander trygt. Matten er, som alle andre airtracks, oppblåsbar og blir helt oppblåst ca 10 cm tykk.

En av de store fordelene med dette produktet er alt som følger med bortsett fra selve matten. Når du kjøper denne varianten får du blant annet et reparasjonssett. Det betyr at du enkelt og greit kan reparere teppet dersom det skulle gå i stykker, for eksempel hvis du tilfeldigvis skulle plassere det på et skarpt underlag utendørs. Dette betyr at levetiden til teppet blir mye bedre og du vil kunne bruke det lenge.

Det følger også med en fotpumpe som gjør at du enkelt kan pumpe opp teppet. Du kan imidlertid forvente at dette tar litt tid, siden pumpen ikke er elektrisk, i motsetning til pumpene som følger med enkelte andre modeller. Du får også en bag som gjør at du enkelt og trygt kan transportere teppet. Dette gjør at du unngår å skrape hull i det eller på annen måte skade teppet under transport, samtidig som du enkelt kan bære det med deg.

Dette er en airtrack som ligger et sted i mellomsjiktet prismessig. Det er ingen budsjettvariant, men har litt overlatt til de dyreste modellene.

Arctic Tern lager gode airtracks som vi kan anbefale. Men hvis du ofte må pumpe opp og brette matten, for eksempel under daglig trening, kan det lønne seg å investere i en modell med elektrisk pumpe.


Nordic Deluxe Wide – Luftvoltmadrass

Nordic Deluxe Wide Luftvoltmadrass

Sjekk prisen på:

Dette er det desidert dyreste teppet som vil bli sammenlignet i denne guiden. Med priser som firedobler mange av konkurransens modeller, er ikke dette for de som ønsker en enkel matte til hjemmetreningen. For de som ønsker en airtrack av absolutt høyeste kvalitet og kanskje til og med bruke den til trening eller til og med konkurranse i profesjonell gymnastikk, kan dette være veien å gå.

Airtracken er 2 meter bred og kommer i flere forskjellige lengder, fra 3 til og med 16 meter. Den er også hele 2 desimeter tykk og gir dermed virkelig god demping. Grunnen til at denne modellen koster så mye mer enn de andre i denne guiden er kvaliteten. Det er brukt flere triks for å oppnå den absolutt høyeste kvaliteten og det beste resultatet.

Det er blant annet lagt vekt på å bruke råvarer som er både giftfrie og av høyeste kvalitet som markedet har å tilby. Til og med produksjonen av selve teppet har foregått på en spesiell måte. For eksempel er teppet laget av doble stoffer og disse stoffene er sydd med en tetthet på 2700 tråder per kvadratmeter. Dette betyr at risikoen for at dette luftsporet ryker er ekstremt liten.

Nordic Deluxe forsyner teppet med en elektrisk pumpe med en effekt på 600 watt. Dette lar deg pumpe opp teppet veldig jevnt og raskt. Dette teppet kommer også med tilhørende oppbevaringsenhet veske som lar deg både oppbevare og transportere den trygt.

Nordic Deluxe Wide er med andre ord en meget god airtrack som holder den desidert høyeste kvaliteten på modellene sammenlignet i denne guiden. Men skal du ha denne kvaliteten må du også være forberedt på å betale for det, og denne matten anbefales derfor for de som satser på sporten sin og er mer eller mindre profesjonelle.


Titan LIFE Airtrack Jump 3.0

Titan LIFE Airtrack Jump 3.0

Sjekk prisen på:

Her tilbyr Titan LIFE en av de litt rimeligere modellene på markedet. Med dimensjoner på 3 eller 4 ganger 1 meter og en tykkelse på én meter kan det absolutt være tilstrekkelig for de som ønsker å trene litt hjemme. Denne matten kan også med fordel brukes på vann, til lek og moro.

Men den lave prisen gjør også at kvaliteten ikke er den beste. Du må for eksempel være veldig forsiktig med hvor du legger teppet, legger du det på et underlag hvor det er fare for grus eller småstein kan det gå i stykker. På den annen side får du også et reparasjonssett til denne modellen, som gjør at du enkelt kan reparere små hull.

En stor fordel er at til tross for den lave prisen kommer denne matten med en elektrisk pumpe. Du får også en bag for transport og oppbevaring. Dette er med andre ord et veldig godt alternativ for de som ønsker å kjøpe airtrack på budsjett og som også ønsker en fleksibel løsning med elektrisk pumpe. Vi kan på det varmeste anbefale Titan LIFEs airtrack.


Gymstick Airtrack

Gymstick Airtrack

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig god airtrack som holder høy kvalitet og er rimelig. Til å begynne med er matten penere enn de fleste andre airtracks sammenlignet i denne testen. Dette lar deg få en opplevelse som ikke bare er behagelig, men som også gjør at du føler deg mer motivert til å trene. Teppet kommer i to farger, sort eller blått, hvor vi på det varmeste kan anbefale det sorte som også har fine røde detaljer.

Dette teppet måler 3 x 1 meter og er en desimeter tykt. Med reparasjonssett og en fleksibel veske inkludert får du alt du trenger for å ta vare på teppet på beste måte. En stor fordel er at den også inkluderer en elektrisk pumpe. Materialene til denne matten er PVC og polyester.

Dette er et av de rimeligere teppene, takket være at det ganske ofte er å finne til en rabattert pris. Dette gjør det til et veldig rimelig alternativ. Ønsker du en fleksibel matte som kan pumpes raskt opp og som i tillegg er skikkelig stilig, til en god pris, er Gymstick Airtrack en modell vi kan anbefale.


Abilica Airtrack

Abilica Airtrack

Sjekk prisen på:

Abilica tilbyr flere forskjellige modeller av airtracks og de aller fleste er ganske gode. De har sin modell som de kaller Airtrack Home. Denne er tilgjengelig i et større format, Airtrack Home 400, og en litt mindre modell, Airtrack Home 300.

En morsom ting er at Abilica også selger en forlenger, eller ”connector”, som kan brukes til å sette sammen flere Airtracks. På denne måten kan du bygge en lengre matte for de som vil trene på flips og tumbling på en større flate.

Den større modellen er selvsagt litt dyrere, og på denne måten har du valgmuligheter i litt forskjellige prisklasser innenfor dette merket. Home 400 er rett og slett 4 meter lang mens Home 300 er tre meter lang.

Teppet har en grå bunn, med noen rosa elementer, som gjør at det kanskje ikke faller i smak hos alle med tanke på design. Prismessig ligger begge disse alternativene litt over gjennomsnittet.

Siden du ikke får pumpe, bag eller reparasjonssett, kan denne prisen virke litt høy, spesielt siden produktene er spesialdesignet for barn.

Dette er med andre ord langt fra et profesjonelt airtrack, men det koster likevel mye. På denne måten kan vi tenke at det er litt dyrt i forhold til hva du får. Vår mening er rett og slett at det finnes bedre modeller og rimeligere alternativer på markedet.


Vida XL Oppblåsbar gymnastikkmatte med pumpe

Vida XL oppblåsbar matte med pump

Sjekk prisen på:

Vida XL tilbyr en rekke airtracks i forskjellige farger og størrelser. Enten du vil ha et teppe med blå, rosa eller turkise detaljer, har dette merket noe å by på. Alle airtracks kommer også med pumpe, som imidlertid ikke er elektrisk.

Ønsker du en airtrack som er lengre enn tre meter, kan Vida XL absolutt være et merke det er verdt å se litt ekstra på. Med tepper som strekker seg helt opp til 8 meter er det mulighet for å lage avansert kunst som krever mye plass.

En ulempe er at du dessverre ikke får reparasjonssett når du bestiller tepper fra dette merket. Dette er selvsagt negativt fordi det gjør at levetiden på teppet trolig reduseres kraftig. Selv om det absolutt er mulig å finne et reparasjonssett separat som kan fungere, er dette selvsagt ikke noe du vil bruke tid eller penger på.

Ingen andre merker tilbyr imidlertid så store tepper til en så god pris. Til tross for at teppet er 8 meter langt, skiller ikke prisen seg høyere ut enn rett over gjennomsnittet. Selv om dette er en litt enklere airtrack får du mye for pengene om du kjøper et av de større alternativene.

Så hvis du er ute etter en større airtrack som er lengre enn standardmålene på 3 ganger 1 meter, kan vi anbefale Vida XL på det varmeste. Ønsker du et teppe som bare er 3 meter langt, kan det være andre merker enn dette som tilbyr bedre kvalitet og mer for pengene.


Flipz Airtrack med pumpe

Flipz Airtrack med pump

Sjekk prisen på:

Flipz tilbyr også et utvalg av flere forskjellige modeller av airtracks. Her kan du blant annet velge mellom ulike tykkelser på teppet, enten 10 eller 15 cm. For de av dere som egentlig ikke synes at et standardteppe som er 10 cm tykt demper nok, kan det være verdt å ta en titt på dette merket.

En annen positiv ting med å bestille en airtrack fra Flipz er at du kan velge om du vil kjøpe med manuell eller elektrisk pumpe. På denne måten kan du velge om det er viktig for deg å ikke pumpe opp teppet selv, eller om du heller vil spare litt penger og bruke en manuell pumpe. Alle tepper finnes i flere forskjellige farger, inkludert grønn, svart, blå og rosa.

Modellene finnes også i flere forskjellige lengder. Oppsummert kan dette være alternativet for deg som vil ha mye å velge mellom og som ønsker å tilpasse airtracken din til akkurat det du er ute etter. Ved å kunne velge ulike alternativer i alt fra lengde og tykkelse til manuell eller elektrisk pumpe, samt en rekke farger, kan du tilpasse airtracken din til å være akkurat det du er ute etter.


React Airtrack Air volt madrass

React Airtrack Luftvoltmadrass

Sjekk prisen på:

Reacts Airtrack er et av de billigste alternativene på markedet. Med det i tankene kan du forvente at kvaliteten kanskje ikke helt stemmer overens med de dyreste alternativene. Men med et mål på 3 ganger 1 meter og en tykkelse på 10 cm kan det være akkurat nok for ganske mange personer.

Du får rett og slett alt du trenger om du er ute etter en litt enklere airtrack, når du velger React som merkevare. Det følger for eksempel med et reparasjonssett som lar deg reparere teppet hvis det går i stykker og forlenge levetiden. En ulempe er at du kun får en håndpumpe, som gjør det vanskeligere å pumpe opp teppet enn med en fotpumpe, som de fleste merker tilbyr.

Men ønsker du et enkelt teppe til en virkelig lav og god pris, er denne airtracken absolutt noe vi anbefaler. Som en første modell for deg som trener, eller bare som et redskap for lek og moro, kan den passe veldig fint.


Spralla oppblåsbar gymnastikkmatte

Spralla oppblåsbar turnmatte

Sjekk prisen på:

Spralla tilbyr her en skikkelig god Airtrack for de som ønsker å trene gymnastikk hjemme eller som bare ønsker et mykere og mer behagelig underlag for yoga og styrketrening. Teppet er litt lengre enn de fleste andre i denne guiden, og måler 4 meter langt.

Du får en elektrisk pumpe som lar deg jevnt og enkelt pumpe opp airtracken din hver gang den skal brukes. På denne måten trenger den ikke ta mye plass når den ikke er i bruk og matten kan enkelt rulles sammen mellom treningsøktene. Teppet er laget av PVC og kan brukes både innendørs og utendørs.

Dette er med andre ord et godt alternativ, spesielt hvis du føler at 4 meter vil være en rimelig lengde, da ikke mange merker tilbyr dette.

Teppet ligger et sted i midten prismessig, noe som selvfølgelig gjør det rimelig fordi du får et lengre og større teppe enn hos mange av konkurrentene. At du i tillegg får et reparasjonssett er et annet pluss når det kommer til denne modellen.


Antrekk Airtrack Mat

Outfit Airtrack Mat

Selges ikke lenger

Dette er et teppe som gir mye for pengene. Til tross for at den er en av de billigste modellene sammenlignet i denne guiden, måler den hele 4 ganger 1 meter. I tillegg kommer den med en elektrisk pumpe som gjør at den enkelt kan blåses opp.

Matten er ganske fin, med grått design og vil nok passe i de fleste treningsrom. Kjøper du denne får du også et reparasjonssett som gjør at du enkelt kan forlenge levetiden på teppet ditt. Den er også sydd til en meget høy kvalitet, med hele 16 000 sting per kvadratmeter, som er tall som ligner på de aller beste og dyreste teppene.

Dette er med andre ord et veldig godt kjøp som gir ekstremt mye for pengene. Denne airtracken er derfor litt av en testvinner og en av modellene vi kan anbefale på det sterkeste. En ulempe er imidlertid at den kun tåler vekter opp til 120 kg, noe som gjør at det nok er smart å kun bruke en om gangen på denne matten.


Hva er en airtrack?

En airtrack er ganske enkelt en oppblåsbar gymnastikkmatte, noen ganger kalt en luftvolt-matte. I de aller fleste tilfeller er de tilpasset for for eksempel å dempe landingen fra et hopp fra en trampoline.

En av fordelene med en airtrack sammenlignet med en vanlig turnmatte er at du kan justere trykket og dermed hardheten på matten. På denne måten kan du tilpasse den til akkurat øvelsene så m må utføres.

Når brukes airtrack?

Som sagt er hovedformålet med en airtrack å være et nyttig verktøy i gymnastikk. Å bruke en airtrack kan være en praktisk måte å gjøre landinger jevnere og mislykkede hopp eller fall mindre smertefulle. Men en airtrack hører ikke bare hjemme i treningsstudioet. Den kan også med fordel kjøpes til hjemmet eller hagen.

Har du for eksempel bestemt deg for at du skal lære deg å ta en salto fremover, eller driver du eller barna dine turn, parkour eller noe annet der du ofte hopper og tar salto? Da kan en airtrack være veldig god å ha hjemme. På denne måten blir trening morsommere og mindre belastende for kroppen.

Flere modeller av airtracks kan også kobles sammen og da kan de danne et fantastisk underlag for for eksempel bryting. Å ha en airtrack hjemme for lek og moro, eller bruke den som en større og litt mer solid yogamatte for både tøying og styrketrening er også ting som går helt fint. Bruksområdene du hører er med andre ord mange og det er egentlig bare fantasien som setter grenser.

Er airtracks for voksne eller for barn?

Det enkle svaret på dette spørsmålet er rett og slett begge deler. En god airtrack kan være en fantastisk måte for voksne å praktisere eller utvikle seg i idretten sin. Det kan også være et verktøy som gjør hjemmetrening, som styrketrening og yoga, mer behagelig og hyggelig. Den har med andre ord mange bruksområder for voksne som ønsker å trene.

Men en airtrack er også noe barna vil sette pris på. Å få leke og utforske, lære å stå på hendene eller trene på å gjøre en backflip er ting som er ekstremt morsomt for barn. For barna som driver med turn, kan en god airtrack også være en veldig god måte å få litt ekstra trening hjemme hvis de ønsker det.

En litt enklere modell av airtrack kan også brukes ved bading og i vannet. Å balansere på en slik plattform kan være veldig gøy og det er for eksempel et av de mest risikofrie alternativene for de som vil kjempe for moro skyld i vannet.

Det blir som en mer solid form for bademadrass! Kun egnet for dyktige svømmere selvfølgelig. En airtrack kan med andre ord være et fantastisk verktøy for både voksne og barn, som kan bidra med så mye glede i hverdagen.

Kan du ha med deg en airtrack på tur?

Siden en airtrack er oppblåsbar, kan den lett tømmes og rulles sammen, noe som betyr at den tar opp ganske mye plass. Mange av modellene sammenlignet i guiden ovenfor kommer også med en hendig veske som gjør at du enkelt kan bære den med deg. Vesken beskytter også airtracken din mot skade under transport.

Du bør imidlertid ikke tenke på en airtrack som en luftmadrass eller en oppblåsbar svømmering. Stoffet som omgir den er ofte litt tykkere og dette gjør at den veier litt. De fleste airtracks i denne testen veier et sted mellom 10 og 15 kg. Å bære en airtrack lange avstander for hånd kan derfor være litt tungt.

Hvordan pumper du opp en airtrack?

En airtrack er stort sett oppblåst akkurat som en svømmering eller en luftmadrass. Du fester slangen til pumpen til ventilen og begynner ganske enkelt å pumpe. De fleste varianter kommer med en fotpumpe som gjør at du kan pumpe opp matten relativt enkelt. Men det mest praktiske er selvfølgelig modellene hvor en elektrisk pumpe er inkludert, som du bare kan starte og så vente mens du ser at teppet blåses opp.

En ting som er viktig å huske på er å sørge for at trykket er riktig. Et underoppblåst airtrack vil ikke tilby den dempingen som kreves for å beskytte mot skade, mens en overoppblåst en risikerer å gå i stykker. Spesielt kan det være vanskelig å unngå å pumpe matten for hardt. Noen ganger merker du ikke umiddelbart at du presser inn for mye luft, men når du så hopper på matten er det allerede for sent og den ryker.

Ulike luftspor har ofte et anbefalt trykk som ikke må overskrides. Å måle trykk kan være vanskelig. Imidlertid har ganske mange pumper innebygde trykkmålere og du kan bruke en til din fordel. Å gradvis føle på teppet mens du pumper det opp er et annet velprøvd triks, men ikke like nøyaktig. En tommelfingerregel kan være å pumpe teppet litt for løst heller enn for hardt.

Invester i en airtrack for familien

Som sagt kan en airtrack være veldig morsom og givende for både barn og voksne. Derfor kan det å investere i en til enten hagen, innendørs eller å ta med på stranden være en fantastisk måte å åpne opp for bevegelsesgleden i familien.

Å trene salto, håndstående eller til og med salto sammen er veldig gøy og en airtrack kan derfor være den beste investeringen på lenge. Vi håper at guiden ovenfor vil hjelpe deg å finne den modellen som passer deg og din familie best.


Her finner du flere tips om leker av alle slag!

Recent Posts