Beste aktivitetsleker for barn og unge 2024: Gadgets som oppmuntrer til bevegelse


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

I dag sitter mange barn altfor mange timer foran skjermen. Både voksne og barn har en tendens til å bruke for mye av våre våkne timer på å sitte stille. I denne artikkelen gir vi råd om ulike typer leker og dingser som er designet for å motivere til bevegelse og lek der vi beveger kroppen.

Barn leker bevegelsesleker utendørs

Leker, bøker og dingser som motiverer til bevegelse

Når det kommer til leker som oppmuntrer til bevegelse, er det mye å velge mellom på markedet.

Vi har inkludert et bredt spekter av produkter, alt fra unike baller til å kaste og sprette, til bøker som inkluderer ulike bevegelsesmomenter.

For de aller minste barna kan gode bevegelsesleker være for eksempel bankebrett eller lære-å-gå-vogner.

Se også våre andre artikler om leker, for eksempel om vannpistoler og NERF-våpen!

Ladder Golf / Stigegolf

Ladder Golf eller Stigegolf

Sjekk prisen på:

Stigegolf er et enkelt spill som vanligvis engasjerer hele familien. Reglene er enkle og med litt øvelse kan alle bli gode til å spille!

Spillet består av et stativ, vanligvis laget av tre, og baller som er festet til en snor.

Du kaster kulene på stativet, med mål om å få dem til å feste seg på en av stigene. Toppen gir vanligvis 3 poeng, midten gir 2 poeng og nederste 1 poeng.

For å vinne kampen må du score nøyaktig 21 poeng. Kastet skal skje på 4,5 meters avstand.
Superenkelt å lære, kjempegøy å spille! Fungerer både utendørs og innendørs hvis du har nok plass.

Pass på at du ikke har noen skjøre ting i nærheten, og du kan spille hvor som helst. Om sommeren er det et populært spill ute i hagen.


Tin Toss Spill

Tin Toss Spill

Sjekk prisen på:

Å kaste og prøve å velte en pyramide av bokser er et klassisk spill som ofte finnes i fornøyelsesparker rundt om i verden. Du kan enkelt lage en selv, med tomme bokser som du maler. Ellers koster et spill som dette ikke mye å kjøpe direkte.

Inkludert i pakken er 10 flotte metallbokser og tre erteposer i forskjellige farger. Sett opp tårnet, velg en passende distanse og konkurrer!

Perfekt som del av en 10-kamp eller lignende konkurranse! Moro for hele familien og et rimelig leketøy som oppmuntrer til bevegelse og kastetrening!


KanJam Illuminate LED Football – Fotball som lyser i mørket

KanJam Illuminate LED-fotball

Sjekk prisen på:

Fotball er den største sporten i verden, og fryktelig mange barn og unge synes det er gøy å spille fotball. Noen ganger kan imidlertid de få soltimene i de mørkere delene av året sette en stopper for moroa. Her kommer en fotball med LED-belysning som lar barna dine leke uansett hvor mørkt det er ute.

Ballen er batteridrevet og skinner gjennom femkantene som en fotball klassisk er laget av. Det gir dermed et godt lys som gjør det synlig fra alle kanter når barna leker.

Når det kommer til kvaliteten på selve ballen, er den kanskje ikke den aller beste og som fotball er dette produktet klassifisert som noe enklere. Ballen er laget av plast som imidlertid er resirkulert, noe som er et pluss for de som ønsker å tenke litt mer bærekraftig. Det er imidlertid på størrelse med en matchball for seniorer.

Et pluss er at det følger med en pumpe som gjør at ballen kan brukes umiddelbart når du får den hjem. Ser vi i tillegg på prisen er dette på et helt ok nivå. Dette er definitivt et produkt som kan være verdt pengene for deg som har barn som ønsker å kunne leke og trikse ute etter mørkets frembrudd.


Spralla Treningsbånd for fotball

Spralla Treningsbånd for fotball

Sjekk prisen på:

Her er enda et produkt for fotballgale barn og unge. Dette er et treningsbånd som kan knyttes rundt midjen og festes til en fotball slik at barna dine kan trene på å skyte og passere på egenhånd med en ball som stadig kommer tilbake.

Verdt å nevne med en gang er at dette produktet kun inneholder selve bandet og at fotballen er noe du må sørge for selv. Produktet er imidlertid fleksibelt og enkelt, lett å ta med seg og kan faktisk by på mange timers morsom lek. Båndet som går rundt midjen er kraftig og bredt, noe som gjør at det ikke gnis som et tynt bånd kunne.

En annen grunn til at dette kan være et produkt det er verdt å investere i, er at det faktisk er veldig billig. Hvis du allerede har en fotball hjemme, kan dette være en svært rimelig måte å gi barnet sjansen til å trene teknikk, trene og ha det skikkelig moro på samme tid.


BS Toys Balance Buddies

BS Toys Balance Buddies

Morsomt og utfordrende spill som krever både intelligens, konsentrasjon og dyktighet. Balanser de fargerike trestykkene riktig og bygg så høyt du kan.

Spillet går ut på at du kaster en terning for å se hvilken farge du skal velge, som du deretter må legge på vippen. Det er viktig å balansere dem riktig slik at det ikke velter!

De ulike fargene har ulike størrelser, noe som gjør det hele mer komplisert. Det er vanskeligere enn det ser ut. Men når barna begynner å lære teknikken, kan de som regel vinne mot mamma og pappa også!

Balance Buddies er en enkel, men morsom spillidé som er både kreativ og utfordrende. Et sett inneholder 20 forskjellige brikker, 1 terning og et balansebrett.


Spikeball Glow In The Dark Balls

Spikeball Glow In The Dark Balls

Sjekk prisen på:

Spikeball er et spill som har blitt stadig mer populært de siste årene. Spillet kan sammenlignes med volleyball men med den forskjellen at ballen er veldig liten og at du spretter den på en matte på bakken før det er motstandernes tur til å prøve å slå den tilbake. Et veldig morsomt og underholdende spill som passer spesielt godt på stranden.

Her finner du komplette Spike-ball sett!

Dette er et supplement for deg som allerede har eller har tenkt å kjøpe et sett for å spille spikeball. Med disse lysende ballene kan du og barna leke uansett hvor sent det blir og hvor mørkt det blir ute. De kommer i 2 pakker som er et stort pluss da ballene er ganske små og kan gå tapt.

Prisen anses som helt ok, selv om kulene koster litt mer enn vanlige kuler til Spikeball.


Spralla discgolfkurv

Spralla discgolfkurv

Sjekk prisen på:

En annen sport som har blitt veldig populær i det siste er diskgolf. Dette er rett og slett en sport som på mange måter ligner vanlig golf, men spilt med frisbees kastet i kurver i stedet for små golfballer som slås sammen. Dette produktet er en bærbar kurv som lar deg spille hvor enn du er.

En kurv som denne er perfekt for deg som ønsker å bli bedre på discgolf og kunne trene puttene hjemme i hagen. Men det kan også være et riktig godt valg hvis du bare vil ha muligheten til en morsom aktivitet om sommeren, eller piffe opp ferien i sommerhytta litt.

Den store fordelen med akkurat dette produktet er at det er bærbart og kan brettes sammen. Det får enkelt plass i en rund og flat veske som følger med og kan derfor tas med dit du skal.

Den eneste ulempen er egentlig prisen som er ganske mye høyere, men mange andre produkter i denne guiden, og hvis du ikke har en solid en interesse for diskgolf spesielt Kanskje denne kurven er i den dyreste kategorien.


Boxbollen Originalt treningsverktøy

Boxbollen Originalt treningsverktøy

Sjekk prisen på:

Her har vi et morsomt og spennende produkt som kan bety mye moro men også mye fysisk aktivitet for hele familien. Denne bokseballen er et enkelt, men smart designet produkt som vil gjøre trening mer spennende og kan gi mange timer med morsomme aktiviteter.

Ballen er en liten og ganske myk ball, så fest den til en snor som sitter i et pannebånd rundt hodet. På denne måten havner ballen omtrent i ansiktshøyde når den sendes bort og kommer tilbake takket være den elastiske snoren. Å bokse ballen frem og tilbake er veldig gøy og krever litt koordinasjon i tillegg til en viss utholdenhet.

Et virkelig stort pluss med dette produktet er at det kobles til en app. Der kan du telle treff og andre ting, som gjør at du og familien din kan konkurrere mot hverandre på en utrolig morsom måte og jage hverandres resultater. Dette gir både motivasjon og gjør det hele så mye morsommere.

For vi synes også at dette er et produkt som faktisk er virkelig rimelig. Det koster ikke for mye og kan føre til at hele familien blir aktiv på en ekstremt morsom og spennende måte.


Spralla® Target Ball

Spralla® Target Ball

Sjekk prisen på:

Synes du produktet ovenfor virker som et spennende og godt kjøp, men ønsker noe litt billigere og ikke koster så mye, kan dette være et alternativ. Denne ballen ligner på mange måter bokseballvarianten, men er litt enklere og kommer til en bedre pris.

Den store forskjellen på de 2 produktene er faktisk at denne ikke kan kobles til noen app. Du må derfor telle ting som treff og andre ting manuelt og kan ikke regne med å kunne konkurrere mot de andre medlemmene av familien tilnærmet på samme måte.

Ellers er dette imidlertid et veldig bra verktøy som tilbyr en utfordrende aktivitet i å tvinge ballen hver gang den kommer tilbake, med så mye kraft som mulig. Du får rett og slett øvd på både koordinasjon og punktsikkerhet, samtidig som du får opp pusten ganske mye.

Dette er som sagt også et produkt som kommer til en litt lavere pris og det passer veldig bra for deg som ikke tror du har behov for å koble den fysiske aktiviteten til en app. Pannebåndet har en spenne med borrelås som kan justeres, noe som gjør at det passer for mer eller mindre alle, barn som voksne.


Waboba Frisbee

Waboba Frisbee

Sjekk prisen på:

Her har vi en skikkelig morsom frisbee laget i et mykt silikonmateriale.

Denne frisbeen har også et kult design med motiv av en ugle og farger som gjør kastingen enda morsommere. Den er også tilgjengelig med andre fancy motiver som UFO og Moon.

Selv om dette som vi kommer inn på senere er et ganske billig produkt, er det smart designet og flyr langt, noe som selvfølgelig gjør dem enda morsommere å leke med.

Den er også laget av myk silikon og på denne måten kan den kastes selv mellom mindre barn hvor en hard frisbee kan være litt farlig. I tillegg kan den enkelt foldes sammen for å ta mindre plass og for eksempel passe i lommen.

Som vi allerede har nevnt, er prisen også veldig lav, og dette kan betraktes som et av de rimeligste produktene i denne guiden. Er du på jakt etter et billig og samtidig morsomt leketøy som inviterer til bevegelse og fysisk aktivitet, kan dette rett og slett være det perfekte valget.


Eventyryoga; øvelser for barn i yoga, pust, avslapning og meditasjon

Eventyryoga; øvelser for barn i yoga, pust, avslapning og meditasjon

Sjekk prisen på:

I barnas travle hverdag, som ofte inneholder høyt tempo og mange inntrykk, kan det være godt å slappe av og ta det med ro av og til. Her har du en bok som kan fungere som en introduksjon for barna i ulike teknikker for å kunne slappe av som avspenningsmassasje og meditasjon.

Boken er rett og slett bygd opp av ulike eventyr som gjør det lettere for barna å forstå og engasjere seg i de ulike øvelsene. Du finner ikke mindre enn 5 forskjellige eventyr, som alle inneholder ulike avspenningsteknikker, fra yoga til massasje.

Denne boken kan også være et veldig godt verktøy å ha tilgang til for eksempel i førskolen, men den kan også brukes hjemme og gjøre det lettere for barn å slappe av i hverdagen.

I tillegg til de vanlige historiene er det også et avsnitt i boken som presenterer ulike yogastillinger som lar deg og barnet ditt oppdage denne formen for avspenning sammen. Selv om det er en ganske kort bok, må vi si at prisen er lav og dette kan absolutt være en verdig investering.


Her finner du flere tips om leker!

Recent Posts