Beste vannsklie 2024: Best i test for vannlek i hagen


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En såkalt Slip ’N Slide er et klassisk amerikansk hageleketøy. På norsk kalles det noen forskjellige ting: vannbane, vannrutsjebane eller vannsklie. Det er en fartsfylt og morsom lek for både barn og voksne som er ideelt når sommeren er på sitt varmeste. I denne artikkelen sjekker vi ut mange forskjellige modeller og velger den beste vannsklien!

Bilde av gutt som glir nedover en vannsklie

Hvilken vannsklie er best i test?

Vi liker virkelig Intex Racing Fun vannsklien. Den er fartsfylt og gir mange timer med glede. Det er et stabilt produkt og virkelig helt perfekt. I utgangspunktet elsker alle barn denne varianten.

En litt mer forenklet variant som vi liker er Bestway H2OGO og deres standardmodeller. Den er enkelt, men veldig morsomt, og de varer vanligvis lenge.

Sist, men ikke minst, må vi bare anbefale Exit Interactive lekematte med vannspreder. Det er ikke akkurat en vannsklie, men det er et veldig morsomt og unikt leketøy for de som liker det når det sprøyter vann!

Sjekk også ut artikkelen vår om AirTracks, det er en type oppblåsbar gymnastikkmatte å ha hjemme eller i hagen!

Anmeldelser av 13 forskjellige vannsklier (og noen andre vannleker)

Her er litt mer grundig vurdering og informasjon om 13 modeller og varianter som vi har sett på.

Se også våre tips om sommerens beste badebukse til gutter!

Intex Racing Fun vannsklie

Intex Racing Fun Vannsklie

Sjekk prisen på:

En fartsfylt actionfylt vannsklie fra det populære merket Intex, som også er kjent for sine fine bademadrasser. Racing Fun kalles denne, og temaet er racerbiler. Inkludert i pakken er to oppblåsbare biler som du kan kjøre nedover banen med. Det går raskt, det blir vått og veldig morsomt!

For dette produktet anbefaler vi på det sterkeste at du også har en elektrisk pumpe!

Banen er oppblåsbar og starten heves slik at barna kan kaste seg i nedoverbakken og skli ned banen på en av bilene. Det er et veldig morsomt leketøy som inviterer til mye bevegelse og ikke minst mye latter når barna kommer seg på banen. Du kobler racerbanen til en vanlig hageslange, og den passer til de fleste standardmodeller.

Når banen er oppblåst, er den hele 5,5 meter lang. Det er et heftig leketøy og esken veier ca. 11,5 kg når du får den hjem. Den er laget av et kraftig vinylmateriale, og du får også med noe materiale for reparasjon om nødvendig.

Som sagt er de faktiske bilene du kjører med oppblåsbare og har håndtak på sidene for å hjelpe deg med å holde kursen.

Denne vannsklie tar opp litt plass, men er veldig kul å blåse opp og sette ut i hagen på varme sommerdager. Vi kan virkelig anbefale Intex Racing Fun vannsklie hvis du liker action og ikke er redd for å bli våt!


Bestway H2OGO! Vannsklier – Vannsklier av forskjellige størrelser

Bestway-merket har mange modeller i H2OGO-serien. De er av meget høy kvalitet, og vi liker flere av modellene. Vi har en forkjærlighet for de brede variantene. På den ene siden kan de bli brukt av flere samtidig, men de er også lettere å bare kaste seg ut på, uten å risikere å havne i gresset halvveis gjennom turen.

Bestway H2OGO! Vannsklie singel

Bestway H2OGO Vannsklie Singel

Sjekk prisen på:

Den smaleste varianten av Bestways standard vannsklier. Denne er ca. 5,5 meter lang og 81 cm bred. Som deres andre modeller kobler du den til hageslangen og vannet siver ut foran målet.

Det er en god og fin vannsklie, men kanskje litt smal, da det er mye lettere å tørre å ta ordentlig sats hvis banen er litt bredere i henhold til vår erfaring. Uansett er Bestway H2OGO! Vannsklie singel en ganske morsom og veldig rimelig vannsklie å gli fremover på når du trenger å kjøle deg ned i varmen.


Bestway H2OGO! Vannsklie dobbel

Bestway H2OGO Vannsklie Dobbel

Sjekk prisen på:

Vi har nesten samme modell, men med to baner. Denne varianten er i stedet ca. 5,5 meter lang og 138 cm bred. Ellers er Bestways doble vannsklie stort sett den samme, med sprinklere på mållinjen drevet av hageslangen.

Hvis du vil ha en litt bredere bane, eller kunne gli sammen med en venn, er den doble varianten det riktige valget. På forsiden av målet er det et lite basseng med vann for en sprutaktig avsluttning.

Anbefalt! Bestway H2OGO! Vannsklie dobbel er en morsom og veldig rimelig vannsklie med akkurat riktig bredde.


Bestway H2OGO! Vannsklie trippel

Bestway H2OGO Vannsklie Trippel

Sjekk prisen på:

Selvfølgelig må vi også anbefale trippelmodellen fra Bestway. Den har samme lengde som de andre på ca. 5,5 meter, men er hele 207,5 centimeter bred! Med plass til opptil tre barn mens du konkurrerer om å nå målstreken. Eller et luksuriøst bredt område for en eller to personer som ønsker å skli av gårde uten å risikere å krasje eller skli av banen. Jo bredere jo bedre er vår oppfatning etter mye lek med vannsklier gjennom årene.

Med en hageslange vil du selvfølgelig nyte en nydelig vanndusj fra alle sider på Bestway H2OGO! Vannsklie trippel. Det koster ikke mange kroner mer, og hvis du har plass, vil vi definitivt heller ha dette enn en smalere versjon.

Hvis du vil ha et stort og nydelig lekeområde å gli på, er det Bestway H2OGO! Vannsklie trippel som gjelder!


Bestway H2OGO! Speed Ramp Triple vannsklie

Bestway H2OGO Vattenslide Speed Vannsklie Trippel

Sjekk prisen på:

En annen morsom variant av Bestway H2OGO-modellene er deres Speed Ramp Triple vannsklie. Det er en av deres nyere modeller, og den anbefales for barn mellom 5-12 år. Det faktum at det kalles Speed Ramp skyldes den hevede starten, i form av en oppblåsbar del. Når du kaster deg ned rampen, får du litt ekstra fart som tar deg helt til mål.

Speed Ramp Triple vannsklie er ca. 5,5 meter lang og 2 meter bred. Den har plass til opptil tre barn mens du sklir nedover banen. Du kobler den til hageslangen og nyter vann fra de innebygde dryssene som er tilgjengelige både ved starten og slutten av vannsklie. Foran er det et minibasseng med hevede kanter slik at du lander trygt og med en nydelig skvett.

Det som er verdt å huske på når det gjelder dette, er at vannet i de fleste tilfeller ikke vil sprute ut av sprederne som på bildene, men heller sive ut litt sakte. Det gir en våt vannsklie og oppfyller sin funksjon, men ser ikke så kul ut som i produktbildene. Det vi også vil advare om er at vi har lest flere anmeldelser om den oppblåsbare delen som sprekker og blir ødelagt. Det slipper man med en vanlig trippel vannsklie uten rampen.

Uansett er Bestway H2OGO! Speed Ramp Triple en bred og kjølig vannsklie som inviterer til mye moro for flere barn samtidig.


Exit interaktiv lekematte med vannspreder

Exit interaktiv lekematte med vannspreder

Sjekk prisen på:

Dette er et veldig unikt og innovativt utendørs leketøy for de som liker vann. Vi bør imidlertid si at det egentlig ikke er en vannsklie i det hele tatt, men vi vil også fremheve denne fordi vi synes den er så kul og interessant.

Det er en stor lekematte på 250 x 250 cm med 25 fliser. Den er også tilgjengelig i en litt mindre modell hos noen forhandlere. Ni av flisene har vannspredere, og det er flere forskjellige leker og spill som følger med. Det er en kontrollboks som aktiveres med føttene dine, men også en app som kan brukes til å kontrollere spillet. Appen er tilgjengelig for både iOS og Android. Noen av spillene som er inkludert er:

  • Prøv å unngå å bli truffet av vannstrålene.
  • Prøv å fange en vannstråle.
  • Jakt på vannstråler.

Dette er et veldig nytt leketøy, og det er smart designet. For sikkerhet er den utstyrt med sklisikker overflate på alle fliser og en myk fargerik ramme som dekker alle hjørner og kanter. I kontrollboksen er det mulighet for å justere høyden på vannstrålene, slik at den kan være egnet selv for små barn. Produsentens anbefalte alder er fra 3 år.

En annen morsom detalj er at du kan flytte flisene bak og forme dem på en annen måte hvis du vil, for eksempel som et paradis-mønster. I tillegg kan de små flisene som figurnumrene fjernes og bygges på nytt med din egen utforming.

Dette er et utrolig gjennomtenkt produkt som er flott for å tillate flere barn å leke samtidig. Det er trygt, morsomt og veldig innovativt. Vi ønsker virkelig å slå et slag for Exit Interactive lekematte med vannspreder som en av de morsomste utendørslekene med vann akkurat nå!


Vannsklie Face-off

Vannsklie Face-off

Sjekk prisen på:

Dette er en våt og kjølende vannsklie for to personer. Den er designet for både å kunne skli samtidig og konkurrere om hvem som først når flagget som står i midten. Selvfølgelig kan du leke med det slik du vil, akkurat som en vanlig vannsklie også.

Face Off Racing Slide kobles til hageslangen og gir en nydelig vannspredereffekt som går over glidebanen. Det er kult og gir en actionfylt følelse for de som glir langs banen.

Face-Off vannsklien er veldig morsom og blir raskt populært blant barna. Jo flere dere er, jo morsommere, ettersom de ved siden av deg står og heier mens du bytter på å gli langs vannsklien. Produktet anbefales fra ca. 5-12 år.

Denne vannsklie er unik i sin design og garanterer mange timer med moro i hagen. Hvis du er opptatt av å konkurrere og vil kjøle deg ned i sommer, er Face-Off vannsklien et fantastisk morsomt alternativ!


Bestway H2OGO! Vannsklie Splashy Shark

Bestway H2OGO Vannsklie Splashy Shark

Sjekk prisen på:

Dette er en fin og ganske bred vannsklie fra Bestway H2OGO! Den har en haimunn foran, og når du kobler den til en hageslange, sprøyter den vann langs den ene siden.

Det vi spesielt liker med dette er bredden, da den er hele 2 meter bred. Det er mulig for opptil tre personer å bruke den samtidig for å konkurrere om hvem som når haihodet først. Når du kommer til destinasjonen, er det der som et lite minibasseng, og det er en nydelig skvett i landingen.

Splashy Shark er 4,88 m lang og faktisk en veldig fin bane å gli på. Når du har fylt det med vann, er det stabilt og lett å kaste deg på.

Selv om denne vannsklien er rimelig enkel, er det fortsatt bedre enn mange andre modeller vi har sett på. Det er fastere, gir en bedre gli, og vi setter stor pris på at den er godt dimensjonert i sin brede.

Oppsummert er Bestway H2OGO! Vannsklie Splashy Shark er et stabilt, solid og veldig morsomt produkt. Den fungerer som den skal og er garantert å gi mange timer med moro i hagen.


Banzai Sharkbite vannsklie

Banzai Sharkbite Vannsklie

Banzai Sharkbite er en 4,88 m lang vannsklie med den ekstra finesse av å gli gjennom en bue som ser ut som en haimunn. Det er et ganske enkelt produkt, men samtidig veldig morsomt å leke med.

Du kobler Banzai Sharkbite vannstien til hageslangen og sprer vann langs kantene. Men hvis du ikke har så høyt trykk, vil det ikke se ut som produktbildet, men heller være små stråler. Men det viktigste er at de holder banen våt slik at det er mulig å gli fremover.

Alt i alt er dette en ok vannsklie, men ikke en av de beste. Det er rimeligere modeller, og vi hadde ærlig valgt, for eksempel en av bestway- eller Intex-modeller over denne. Men hvis du liker stilen på dette og vil gli gjennom en haimunn, så er Banzai Sharkbite tross alt et helt ok alternativ.


Bestway H2OGO! Slide-N-Splash Bowling

Bestway H2OGO! Slide-N-Splash Bowling Vannsklie

Sjekk prisen på:

En festlig vannsklie med en morsom vri. Foran kan du sette de 6 medfølgende oppblåsbare bowlingpinnene, og du har noe å sikte på når du glir mot mål. For å lykkes er det viktig å ta ordentlig fart, så dette produktet er sannsynligvis det morsomste for barn rundt 7 år eller så. Men yngre barn har det også gøy og elsker å gli og leke på den nydelige vannsklien.

Bowlingpinnene er enkle å blåse opp og har litt vekt på bunnen som gjør at de står fast. Det er ikke helt lett å velte dem, og det krever litt fart og presisjon.

Bestway H2OGO Slide-N-Splash Bowling er ca. 5,5 meter lang og 1,38 m bred. Det er en god bane med god plass til sprut

Som alle andre Bestway-matter er denne koblet til hageslangen og sprøyter vann gjennom innebygde sprinklere langs sidene og foran det lille bassenget i mål.

Dette var faktisk en overraskende morsom vannlekematte. Det anbefales for alderen 5-12 år, men er sannsynligvis det morsomste for barn fra sju år og oppover. Vi liker Bestway H2OGO! Slide-N-Splash Bowling og anbefale det som et morsomt alternativ med et unikt design!


Slip’n Slide XXL – 10 meter vannsklie

Slip’n Slide XXL – 10 meter Vannsklie

Sjekk prisen på:

Hvis du leter etter en veldig lang vannsklie, må du sjekke ut denne Slip’N Side XXL som er hele 10 meter lang! Det er veldig morsomt og er ideelt både for barn fra ca. 4 år, og for voksne.

Den er laget av et sterkt PVC-materiale som gir god glid når det er vått og er veldig slitesterkt. Banen er 1 meter bred og med litt fart kan du enkelt gli over hele banen. Når du ikke bruker den, er det enkelt å rulle opp og lagre den. Den holder seg godt under lagring og kan lett brukes flere somre.

Det som er verdt å vurdere her er at denne vannsklien ikke er koblet til noen vannslange, men du heller bare på vann og holder den våt for å få god gli. Et smart alternativ er å ha litt morsom vann sprinkler i nærheten, slik at du nesten har ditt eget badeland hjemme i hagen. Du kan også kjøpe denne varianten i en pakke med en ekstra glatt såpe som er tilpasset nettopp for å skli ekstra godt.

Hvis du har en overflate for en litt større vannsklie som vi absolutt kan anbefale Slip’ N Slide XXL. Det er barnslig moro å gli hele veien over matten!


Sprinkle & Splash lekematte med vannspredere

Sprinkle & Splash lekematte med vannspredere

Sjekk prisen på:

Dette er ikke en klassisk vannsklie, men det er en slags mellomgrunn mellom et oppblåsbart basseng, lekematte, vannsklie og vannspreder. I alle fall er det et veldig morsomt leketøy med mye spruting, og er verdsatt både blant små og litt større barn.

Inkludert i pakken er en adapter som du bruker til enkelt å koble sprinklermatten til hageslangen. Det er kraftig og fantastisk kjøling når vannet skyter opp rundt denne lekematten.

Matten måler ca, 170 cm i diameter, noe som gir en stor og nydelig overflate. Du kan også ta mindre sprang og gli på knærne for de som ønsker litt fartsfylt handling. Det er rom for kreativitet med denne vannspreder leken. Du kan ha den på trampolinen, la hunden leke og kjøle seg ned, eller bare ha som et nydelig hagebasseng.

Sprinkle & Splash lekematte har en avrundet kant som holder vannet inne. Produktet er laget av et slitesterkt PVC-materiale, og det har en tendens til å vare veldig bra.

Vi liker virkelig Sprinkle & Splash lekematten og velger å ta med denne, selv om det ikke er en typisk vannsklie. Det er en nydelig leke å ha hjemme i hagen for barna å kjøle seg ned i, og vi vil virkelig anbefale det som et morsomt alternativ.


For hvilken alder passer en vannsklie?

De fleste modeller vi har sett på anbefales for barn fra 5-12 år. Det er bra hvis du som forelder er der og følger med, spesielt for de mindre barna. Små barn kan ha det gøy og sette pris på å legge seg ned og føle vannet, men kan ha problemer med å få fart og gli ordentlig.

Det morsomste er vanligvis for barn rundt 6-8 år. Men for å være ærlig, er det morsomt for de fleste, selv for voksne å kaste seg ut og kjøle seg ned på en våt vannsklie.

Sunn fornuft gjelder, og det er godt å bruke disse lekene ansvarlig. Det er vanlig for store barn å prøve gli stående, for eksempel, men dette øker risikoen for skade.

Hva bør du vurdere når du bruker en vannsklie?

Vanligvis er det best hvis du har det på plenen og at gresset er rimelig ferskt kuttet. Pass på at det ikke er steiner eller andre gjenstander under banen som kan føles gjennom materialet.

Vanligvis er vannsklier koblet til hageslangen, ofte med en inkludert adapter. Det er vanligvis ganske enkelt å komme til med de vanligste slangene.

Husk også sikkerheten når du glir bortover. Det beste er å komme seg rundt på magen, på knærne eller på de medfølgende lekene. Som voksen kan du alltid bare være der og se barna leke på vannsklie.

Recent Posts