Beste badetrøye for barn 2024: UV-trøyer for godt solbeskyttelse på stranden


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Elsker du og barnet ditt å være på stranden? Med en UV-trøye trenger dere ikke å bekymre dere like mye for solen, da trøyene gir en beskyttelse på opptil 98 prosent, fra solens skadelige stråler. Her lister vi opp noen av årets beste badetrøyer for barn!

Barn iført badebukse og badetrøye som svømmer under vann.

Hvilken badetrøye er best i test?

Vår favoritt, som holder svært høy kvalitet, er Polarn O. Pyrets UV-trøyer. Den klassiske stripete badetrøyen har vært med lenge og er utrolig populær. God pris, fantastisk kvalitet!

✅ Klassiker av høy kvalitet

Polarn O. Pyrets UV-trøyer stripete gensere i tre forskjellige farger

Hvis du vil ha en mer unik og frekk design, må du sjekke ut Molos badetrøyer. Fargestrålende kunstverk i form av badetrøyer! Virkelig lekre og i tillegg god kvalitet med utmerket solbeskyttelse!

✅ Herlig unik design

Tre UV-trøyer fra merket Molo

Det var noen av våre favoritter! Flere fine badetrøyer finner du lenger ned i artikkelen.

Enda flere forslag finner du i vår artikkel om UV-drakter for barn. Se også årets solhatter!

Listen over badetrøyer for barn

Her finner du hele listen over fine UV-trøyer for barn. De kommer i mange forskjellige stiler, farger og mønstre. Du kan velge mellom kort- og langærmete varianter. De fleste har en UPF på 50+, andre minst UPF 40.

Lindex Overdel og shorts til solbeskyttelse med UPF 50+

Lindex Overdel og shorts til solbeskyttelse med UPF 50+

Denne solbeskyttelsestoppen fra Lindex kommer i et sett med matchende shorts. Shortsene og trøyen har samme farge og mønster, og det er to å velge mellom. Det ene mønsteret er papegøyer på en grønn bakgrunn og det andre er sommerlige, glade iskremer på en gul bakgrunn.

Begge føles lekne og morsomme, og settene finnes i størrelse 74/80-134/140. Klærne kan altså passe fra barnet ditt er veldig lite opp til omtrent 10 års alder. Ermene på trøyen er lange, mens shortsen er kort.

Begge er laget i en myk stretchy blanding der resirkulert polyester utgjør størstedelen av materialet. Settet med solbeskyttelsestopp og shorts kan vaskes i maskin ved 40 grader.

Lindex er et svensk motehus som har eksistert siden 1954 da det startet i Alingsås. I dag ligger hovedkontoret i Göteborg, og Lindex har vokst og har nå internasjonal virksomhet. Som kleskjede har de hundrevis av butikker på 18 forskjellige markeder.

I tillegg til at Lindex er en butikkjede for klesalg, lager de egne kleskolleksjoner, med moteriktige og praktiske plagg for både barn og voksne. Klærne selges i Lindex’ egne butikker og online, men de er også til salgs hos andre nettbutikker.


Didriksons Svømmeoverdel

Didriksons Surf Genser

Med Didriksons badetrøye får du et skikkelig fargeklatt. Du kan velge mellom tre varianter. En er rosa med den ene ermen i en mørk blåsvart farge, og en annen er oransje med samme mørke farge på den ene ermen.

Den tredje varianten har i stedet en oransje erme og resten av trøyen er i den mørke blåsvarte fargen. Det er en kortermet trøye som er tilgjengelig i størrelse 80-110, så den fungerer for barn mellom omtrent 1 og 5 år. Materialet er en blanding av polyamid og elastan, og siden det er Oeko-Tex 100-sertifisert kan du stole på at det er helt fritt fra skadelige kjemikalier. Du kan vaske trøyen i maskin på 30 grader.

Når du leter etter klær som tåler bruk, kan merket Didriksons være det du trenger. De produserer barneklær som tåler lek og aktivitet, og som også kan håndtere forskjellige typer vær. Regn og kulde trenger ikke være noe problem når du har klærne deres.

I sortimentet finner du for eksempel slitesterke regntøy, skalljakker, skallbukser, jakker og luer. Didriksons startet opp i 1913, og var i utgangspunktet fokusert på å lage arbeidsklær til fiskere på vestkysten. Denne kunnskapen og erfaringen har de tatt med seg og bruker i dag i designen av barneklær.


Kuling UV-trøye

Kuling UV-trøye

Fra Kuling kommer UV-trøyen Kap Verde, som har et mønster av appelsiner på gul bakgrunn. Trøyen har lange ermer og er tilgjengelig i størrelsene 86/92-122/128, noe som passer for barn mellom omtrent 1 og 8 år. Materialet er stretchy, og derfor behagelig å ha på seg.

Det tørker raskt, så trøyen er perfekt for en dag på stranden. Det er ingen fare for at barnet ditt må sitte med en våt trøye og bli kald. En bonus med materialet er at det for det meste består av resirkulert polyester.

Solbeskyttelsesfaktoren hos Kap Verde er UPF 50+, som tilsvarer 50 ganger hudens egen beskyttelse. Denne trøyen kan vaskes i maskin ved 30 grader.

Kuling er et svensk merke som lager barneklær for all slags vær. Barnet ditt skal kunne være ute og leke selv om det regner, er kaldt, eller det er veldig sterkt sollys.

Klærne fra Kuling tåler mye aktivitet og er laget med tanke på barn som er svært aktive. Ambisjonen er å tilby rimelige og slitesterke klær slik at barn kan være aktive i all slags vær.


Kuling Madagaskar UV-Sett

Kuling Madagaskar UV-Sett

Madagaskar er et mosgrønt UV-sett fra Kuling, hvor du får både en langermet trøye og et par matchende shorts. Stilen er enkel, men stilig, med sin mosgrønne farge og detaljer i naturhvitt. I midjen på shortsen er det en snor, og midt foran på trøyen er det en glidelås.

På denne måten blir plaggene enkle å tilpasse og også lettere å ta av, selv når de er våte. Siden Madagaskar-plaggene er laget av en blanding av nylon og elastan, er det et materiale som er stretchy og behagelig mot huden.

Plaggene tørker også raskt og er designet for å kunne fungere som badetøy. Solbeskyttelsesfaktoren er UPF 50+, og du kan vaske Madagaskar i maskin ved 30 grader. Madagaskar UV-settet finnes i størrelser fra 86/92 til 122/128, så det er for barn opp til 8 år.

Det Stockholm-baserte merket Kuling skaper funksjonelle plagg for barn. De har et spesielt fokus på utendørsaktiviteter og ønsker at barn skal kunne være ute uavhengig av været.

Er det kaldt, regner det, eller er det milde solfylte dager? Forskjellige værforhold kan kreve forskjellige typer plagg, og du kan finne det du trenger i Kulings sortiment. De har alt fra varme ytterklær til smarte UV-plagg, og selvfølgelig også regntøy.


Molo Noble UV-genser

Molo Noble UV-genser

Molo har laget en stilig svart UV-trøye. Trøyen kalles Noble og er helt svart, med noen få hvite detaljer og en logo på den ene armen. Det er en langermet trøye som kommer i størrelsene 110/116-170/176, så den er beregnet for barn fra fem år og oppover.

Den enkle stilen gjør at mange barn kan like den, og det er ingen problemer å kombinere den med andre og mer fargerike plagg for de som synes at helt svart føles for kjedelig. Noble er laget av en blanding av polyamid og elastan, et hurtigtørkende, stretchy materiale med solbeskyttelsesfaktor UV 50+. Du kan vaske trøyen i maskin på 30 grader.

Molo er et dansk firma som tilbyr barneklær av alle slag og for alle slags vær. Det spesielle med dem er deres ønske om at klærne skal ha et stilig design med mye farge og mønstre, samt god formgivning.

Da merket startet i 2003, syntes de at mange klær faktisk var for kjedelige og ikke matchet barnas lekenhet, nysgjerrighet og deres behov for å uttrykke seg. Samtidig som klærne er stilige og fargerike, er de laget for å bli brukt og tåler mye.


Hummel Fiji Badetrøye UV40+

Hummel Fiji Badetrøye UV40+

Denne badetrøyen fra Hummel heter Fiji og har et sporty design. Størstedelen av trøyen er blå, med gule striper på sidene og svarte ermer med hvite detaljer. Hummels logo er plassert midt på brystet.

Fiji føles kult for de som liker en sporty street-stil, og den kommer i størrelser som passer for barn mellom 4 og 8 år. Materialet tørker raskt, noe som er nesten en selvfølge siden den er laget for bading.

Selv om dagene på stranden blir lange er det ingen problemer, med solbeskyttelsesfaktor UV40+ blir barnet beskyttet mot de skadelige solstrålene. Dette er et bærekraftig alternativ siden materialet hovedsakelig består av resirkulert polyester.

Merkevaren Hummel har stort fokus på å bruke bærekraftige materialer. De materialene som brukes blir valgt ut med omhu slik at de både skal være bra for planeten og skape klær av høy kvalitet. Deres barneklær er designet for å passe godt og være lette å bevege seg i.

Siden Hummel produserer sportsutstyr er det ikke overraskende at de har stort fokus på funksjonen, også når det gjelder barneklær. De har eksistert siden 1923 og var allerede da pionerer fordi de brukte gummisåler i skoene.


Polarn O. Pyret Stripet UV-Trøye

Polarn O. Pyret Stripet UV-Trøye

Polarn O. Pyret er kjent for sine stripete klær, og også deres UV-trøye er stripete. Du kan velge å få den i mørk marineblå, lyslilla eller terrakotta. Alle de tre fargene har ensfargede lange ermer, mens hoveddelen av trøyen er prydet med hvite striper.

Denne UV-trøyen finnes i størrelsene 74/80-122/128, så den kan kjøpes til barn som er mellom et halvt og åtte år. At trøyen har lange ermer gjør at den beskytter godt mot solen, og den har en solbeskyttelsesfaktor på UPF 50.

Materialet består av 85% resirkulert polyester, som er blandet med elastan. Blandingen er myk og stretchy og er supplert med ekstra myke sømmer slik at ingenting skal gnage eller være ubehagelig. Du kan vaske Polarn O. Pyrets UV-trøye i 40 grader i maskinen.

Polarn O. Pyret er et velkjent merke når det kommer til barneklær. Siden 1976 har de laget klær basert på ideen om at barneklær må tåle å bli brukt av flere barn etter hverandre.

Klærne fra Polarn O. Pyret er alltid komfortable og designet for å passe barns behov, og er gode å leke i. Allerede tidlig hentet de inspirasjon fra voksnes sports- og fritidsklær for å kunne lage funksjonelle ytterklær og badetøy for barn.


Reima Badetrøye

Reima Badetrøye

Reima tilbyr et bredt utvalg av badetrøyer. De kommer i forskjellige farger og stiler, og de fleste er designet som t-skjorter, altså enkle trøyer med korte ermer.

Noen eksempler er den lilla Pulikoi med et fiskemønster, den oransje Joonia med sommerfugler, den mønstrede Azores med en sterk turkis grunnfarge og den stripete varianten av Azores i blå farger med hvite og grønne innslag.

Alle deres badetrøyer er laget for å fungere best på stranden, ettersom de er gode å bade i, tørker raskt og beskytter mot UV-stråler. Materialet varierer litt avhengig av hvilken trøye du velger, men det kan være en blanding av polyamid og elastan, eller av resirkulert polyester og elastan.

Trøyene kan vaskes i 30 eller 40 grader i maskinen. Hvilke størrelser som finnes avhenger også av hvilken trøye du velger. Reimas badetrøyer finnes i størrelser fra 62, som kan passe fra to måneders alder, opp til 140, som vanligvis passer noen som er 9 eller 10 år.

Det finske merket Reima lager barneklær av høy kvalitet. De arbeider hardt for at klærne skal være giftfrie, og for at klesplaggene skal ha minst mulig miljøpåvirkning. Klærne er funksjonelle og stilige, og de er laget for å oppmuntre til aktivitet. I sortimentet finnes klær som passer barn mellom 0 og 12 år.


Hva er en badetrøye?

En badetrøye er et plagg som er laget for å bade i. Trøyen er laget av et spesielt materiale som verken blir tungt eller strekker seg ut når det blir vått, og som tørker raskt. Du kan bruke en badetrøye over en badedrakt, eller kombinere den med badeshorts, en bikiniunderdel eller lignende. Den kan være lang- eller kortermet, og finnes i alle mulige farger og mønstre.

Alle klær beskytter mot de skadelige UV-strålene fra solen, men mange badetrøyer er spesielt utviklet for å gi god beskyttelse. Dette gjelder spesielt badetrøyer for barn, hvor det ofte er angitt hvor god solbeskyttelse en bestemt trøye kan gi.

Hvor god solbeskyttelse gir badetrøyer?

De fleste badetrøyer har solbeskyttelse UV 40 eller UV 50, noe som regnes som veldig god solbeskyttelse.

Å forstå seg på systemet med solbeskyttelse er litt komplisert av to forskjellige grunner. Det ene er at noen produsenter bruker betegnelser som UV 50 mens andre bruker UPF 50. UV er da en forkortelse for ultrafiolett stråling, mens UPF er en forkortelse for ”ultraviolet protection factor”, så egentlig er det det samme, men på to forskjellige språk.

Det andre som gjør det kan være vanskelig å sammenligne solbeskyttelsesfaktoren er hvordan systemet fungerer og hva tallene egentlig betyr. Solbeskyttelsesfaktor 50 betyr at 1/50 av UV-strålingen når huden, mens solbeskyttelsesfaktor 40 betyr at 1/40 av UV-strålingen når huden.

Hvis du regner det om til prosent, betyr 50 en solbeskyttelse på 98% og 40 en solbeskyttelse på 97,5%. Uansett om en trøye har UV 40 eller UV 50, er det god solbeskyttelse som beskytter barnet ditt fra de skadelige UV-strålene. Bare husk at det er deler av kroppen som ikke dekkes av trøyen, og at de da kan trenge å beskyttes med solkrem.


Finn flere tips om badetøy her!

Recent Posts