Beste bæresele 2024: Kjøpers Guide, tips og anbefalinger


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Ved hjelp av en bæresele kan du holde barnet i nærheten av kroppen og samtidig holde vekten på en komfortabel måte. Ved å bruke en bæresele, kan du bære babyer fra noen uker gammel, opp til rundt 3 år gamle barn.

I denne artikkelen anbefaler vi våre absolutte favoritter blant bæresele tilgjengelig i dag, slik at du kan finne det beste valget for deg.

Hvilken bæresele er best i test?

Vår nye favoritt er den utrolig myke og behagelige Najell Easy Soft. Den er mildest for barnet og fantastisk behagelig å ha på!

Najell Easy Soft baby-bærer

En annen åpenbar klassiker er BabyBjörns bæreseler. De er nøye testet og har topp kvalitet når det kommer til barnesikkerhet!

BabyBjörn One Air Bæresele 3D Mesh

Sjekk prisen på:


Til slutt må vi også anbefale Ergobaby Omni. Bæreselene deres er utrolig populære og oppfyller alle kravene du kan stille til en moderne bæresele.

Ergobaby Omni 360 Cool Air Bæresele

Sjekk prisen på:


Hvorfor bør du bruke en bæresele?

En bæresele er bra siden det er en stabil og sikker måte å bære barnet ditt. Det er også lett å sette på, komfortabel og er vanligvis ganske stilig å ha på.

Barn har en tendens til å sette pris på nærhet og muligheten til å se seg rundt når du tar en tur sammen. En annen fordel er at du får hendene fri som barnet er trygt sitter i selen, noe som gjør hverdagen så mye enklere!

Foretrekker du å bære barnet på ryggen kan en bæremeis være bra, spesielt hvis du skal gå lange turer!

Hvordan bør en god bæresele være utformet?

En god Bæresele bør oppfylle følgende krav:

  • Sikkerhet – Det er viktig at du alltid føler deg trygg når dur baby sitter, slik at du kan slappe av mens du bærer transportøren.
  • Komfort -Hvis du skal ha en Bæresele for en lengre periode det må losse vekten på kroppen din på en komfortabel måte og har polstret skulderstropper. Barnet må også være i stand til å sitte komfortabelt å kunne sitte på lengre turer eller lengre tidsperioder.
  • Design – Design er selvfølgelig et spørsmål om smak, men siden du vil ha det ganske ofte er det viktig å velge en stil som du liker!

I denne guiden tar vi en titt på bæresele som oppfyller alle disse kravene. Vi har nådd fire favoritter som er gode og virkelig skiller seg ut som kandidater til den beste bæreselen. Vi har også inkludert tre alternative bæresele som kan være egnet for visse spesielle anledninger.

Liste over bæreseler

Her kan du lese mer om alle de ulike bæreselene vi har sett på.

BabyBjörn Carrier One

Sjekk prisen på:

Denne bæreselen fra baby Björn ser ut som sin klassiske bæresele, men har en fornyet design, og tilbyr bedre støtte og er mer komfortabel enn noen gang før.

Baby stativet er laget av såkalt Oeko-Tex-sertifisert materiale, noe som gir en myk og smidig berøring når den berører huden. Ved å bruke en mesh-net kan barnets hud få luft i løpet av varmere dager, noe som gjør denne bæreselen egnet for helårsbruk.

Vi setter stor pris på den komforten som denne bæreselen tilbyr. Det er mykt på skuldrene og det er ikke noe problem å bruke den i lengre perioder.

Noe som styrker saken for at dette er en best-i-test bæresele, er det faktum at det har blitt utviklet i samråd med barneleger. De har grundig gjennomtenkt design for å gi maksimal støtte til babyens hode, rygg og hofter.

Baby Björn Carrier One er egnet for små babyer, eller barn opp til ca, 3 år, eller 15 kilo. Alt i alt er vi veldig fornøyd med denne bæreselen og anser det som et klassisk design Re-oppfunnet på en ny måte, noe som gjør det et produkt med god verdi for prisen.

Det er sterkt og langvarig og kan bringes hvor som helst, noe som gjør det til et svært fleksibelt og nyttig verktøy for å få når du skal ut med barnet ditt. Å oppsummere det: Carrier One er en ekte best-i-test bæresele!


Tula Explore Bæresele

Sjekk prisen på:

I en Tula Explore kan babyen sitte komfortabelt i frosken posisjon og den kan brukes selv for nyfødte. Babyen kan sitte i flere forskjellige posisjoner, enten foran-sittende, vendt mot kroppen eller på ryggen.

Bæreselen kan enkelt justeres for å kunne passe mindre og større barn. Den har kapasitet hele veien opp til 20 kilo, noe som gjør det mulig for deg å bære barnet ditt ganske mye så lenge du kan håndtere vekten.

Tula Explore har god komfort, det er polstret langs skulderstroppene samt på beltet rundt midjen. Vekten er jevnt fordelt når du bærer barnet ditt, noe som gjør opplevelsen fornøyelig for dere begge.


Ergobaby Omni 360

Sjekk prisen på:

Produsenten Ergobaby har lang erfaring i å utvikle og designe produkter for babyer og familier. Deres bæresele er utrolig populære, og Omni 360 er en av deres mest suksessrike modeller.

Denne babyen bærer er glatt og lett å både sikre og ta av. Mens iført den kan du velge om du vil bære barnet ditt på front side eller ryggen, og barnet kan møte begge retninger også.

Ergobaby alltid legger vekt på komfort og bekvemmelighet, som sikkert er sant for denne bæreselen. Den er myk og behagelig for barnet og polstret for din komfort mens du bærer den. Det bidrar til å fordele vekten jevnt og har en gjennomtenkt design og ergonomisk funksjonalitet.

Omni 360 er egnet for både nyfødte fra omtrent en uke gammel, frem til ca. 3 år gammel. Vi har store opplevelser ved hjelp av denne bæreselen og den store vurderinger blant andre foreldre har en veldig klar melding: Dette er genuint et kvalitetsprodukt.

Definitivt en av våre favoritter med en garantert plass i våre anbefalinger listen!


BeSafe Baby-bærer

Sjekk prisen på:

BeSafe er et norsk kvalitetsmerke som designer både bilstoler, barnevogner og flere andre produkter. De er sannsynligvis mest kjent for sine babybilstoler. Denne bæreselen er en av deres godt gjennomtenkt og funksjonelle produkter.

BeSafe Baby-bærer er bekreftet å være ergonomisk trygg og gir barnet den hofte-støtte de trenger. Den er laget i en holdbar bomull-materiale, som er langvarig, men kan fortsatt puste og ikke blir for varm om sommeren.

Denne bæreselen er egnet for barn fra ca. 4 uker gammel, frem til ca. 3 år. Det kan bære barnet i flere posisjoner, både vendt fremover og bakover og som navnet antyder, på forsiden og baksiden for kroppen din.

BeSafe bæresele er uten tvil et produkt av høy standard, og vi anser det å være svært god verdi for pengene vurderer hvor godt gjort det er. Det har følelsen av et dyrere produkt og ser og føles veldig trygt og holdbart.

Et stort pluss for de gode sikkerhetstiltakene med stropper, hodestøtte og et sterkt holdbart materiale. Tommelen opp og en sterkt anbefalt bæresele fra oss!


Noen alternative bæresele som vi har sett på

Bortsett fra vår favoritt plukker, har vi også sett nærmere på tre andre interessante alternativer. Tre utfordrere hvis du vil, med noen spesielle egenskaper som gjør dem skiller seg ut mot resten.

BabyBjörn One Air Bæresele

Sjekk prisen på:

Baby Björn One Air ser mye ut som sin ordinære One-modell, men skiller seg ved å være laget med en svært lett nett-stoff, holde barnets hud kjølig og behagelig. Dette er en perfekt bæresele for sommeren, eller hvis du bor i, eller reise til, et varmere land.

Baby transportøren har nøyaktig samme komfort og sikkerhet som den andre modellen fra baby Björn, men er litt lettere, enklere å bruke og har en luftig stemning. Vi liker også designet og tror det ville være perfekt hele veien fra tidlig på våren til sensommeren.

Alt i alt er One Air en nydelig og godt designet bæresele. Et perfekt alternativ hvis du er ute etter noe spesielt egnet for varmere vær.


Ergobaby Embrace Bæresele

Ergobaby Embrace veldig bra bæresele

Sjekk prisen på:

Denne stikker ut mot andre bæreseler, fremfor alt ved å være en veldig billig alternativ. Det er en helt funksjonell baby barriere, men er ikke godt egnet for å bære et barn i lengre perioder av gangen. Det er best egnet hvis du bare har tenkt å bruke den under kortere økter, på isolerte anledninger. I slike tilfeller kan det føles unødvendig å kjøpe en dyr variant, og dette vil gjøre utslaget helt fint.

Ergobaby Embrace Bæresele er både holdbar og trygg og fungerer ganske mye like god som dyrere bæresele. Den store forskjellen er bare i komforten av det. Noen barn ikke liker å sitte i en transportør, og det blir veldig tydelig når du bruker en billigere modell som ikke har samme mykhet eller støtte som mer avanserte alternativer gjøre.

Vi anbefaler likevel Ergobabys bæresele som et smart alternativ hvis du trenger en æresele for reise eller bare vil ha en billig en og trenger ikke å bruke det så ofte. Det kan komme godt med innimellom, så det er fint å ha muligheten når det trengs.


Ergobaby Omni 360 bæresele mesh

Sjekk prisen på:

Ergobaby har flere modeller av deres Omni 360 bæresele. Vi bare måtte inkludere denne vakre alternativet i vår liste! Det kalles kjølig luft mesh og er designet i en svært kjøling luftig mesh-materiale, en slags netto stoff.

Denne modellen kommer også med en ekstra avtakbar oppbevaringspose og har all funksjonaliteten og komforten til de andre Omni 360 Bæresele. Dette er etter vår mening en av de mest stilfullt designede bæresele på markedet, og det er utvilsomt veldig populært!

Hvis du er ute etter en enda mer overdådig versjon av Ergobabys bæresele, er dette det perfekte valget. Lett å bære, stilig design og super behagelig!


Hva bør du vurdere når du kjøper en bæresele? Kjøpers Guide for bæreseler

Dette er hva du bør huske på når du kjøper en bæresele. En god bæresele skal være:

  • Komfortabel
  • Trygg
  • Enkel å bruke

Komfort

Du som bærer, og barnet, må være komfortabel. Det betyr at en bæresele må være myk og koselig å sitte i, samt tilby en sittestilling som ikke er anstrengende for barnets kropp. Hoften kan ikke utsettes for unødvendig stress.

Et barn kan begynne å føle seg tung etter en stund, noe som gjør at dempingen på skulderstroppene og den hippe delen er viktig. En god bæresele bør være noe du kan bruke for lange turer, eller lange dager ute på byen kjører ærend med barnet ditt kommer sammen.

Sikkerhet

En god Bæresele bør være trygt for barnet å sitte i og gi deg som forelder nok tillit til å slappe av og la hendene være frie. Selskapene som er kjent for gode bæresele, som de vi anbefaler, er veldig klar over sikkerheten aspekt av sine produkter. De legger stor vekt på å sørge for at stroppene og vedleggene er sterke og pålitelige.

Sørg for å lese instruksjonene nøye for din bæresele og lære om de forskjellige stropper og hvordan de fungerer, for maksimal sikkerhet.

Fleksibilitet og enkel bruk

Det er viktig at en bæresele er enkel å ta av og på. Det er en av de viktigste fordelene med å bruke en Bæresele i første omgang. Du bør være i stand til å sette babyen i, feste transportøren, og fjerne babyen trygt, helt alene. Det kan være litt vanskeligere når transportøren er slitt på ryggen, men når du er klar for det, vil barnet vanligvis være gammel nok til minst samarbeide litt.

Mange bæresele har smarte funksjoner som et nett eller en hette som barnet kan helle mot og sovne uten å skade nakken. De har ofte også andre smarte funksjoner som en lomme for telefonen eller plass til å putte nøkler eller andre nødvendigheter. Alle disse tingene er til stor hjelp som du bærer barnet ditt selv og prøve å håndtere hverdagen.

I hvilken alder kan du begynne å bruke en bæresele?

De fleste bæresele kan brukes for nyfødte, ofte fra ca. 1-4 uker. Den øvre grensen er ofte anbefalt til ca. 3 år eller 15 kilo, men noen modeller kan håndtere opptil 20 kilo. Husk at du må være i stand til å bære barnet og på den vekten folk flest vil begynne å føle det begynner å bli litt tung, i hvert fall for lengre perioder.

Er det bedre å ha barnet vendt forover eller bakover?

Mindre barn er vanligvis bedre å holde vendt mot kroppen. Når nakkemusklene begynner å bli sterkere, kan du prøve å sette barnet vendt fremover. Dette er ofte egnet til å prøve på ca. 6 måneder, men kan variere fra barn til barn. Mange barn setter pris på å sitte frem, så du bør prøve når du er klar!

Ved hvilke anledninger er en bæresele et godt alternativ?

Mange bruker en bæresele både inne i hjemmet og utendørs. Det er vanligvis et mer fleksibelt alternativ enn å bruke vognen, for eksempel når du går shopping eller går en tur. Når du har ærend å kjøre og barnet må komme med, er bæresele ofte et godt valg.

Hvis du trenger å få ting gjort rundt i huset og du er av deg selv, kan bæresele gi deg frie hender, uten at du må forlate barnet uten tilsyn. Men vær forsiktig hvis du er matlaging eller håndtering av varm drikke og slikt!

Hvorfor bruker du en bæresele?

Vanligvis folk bære sine barn i en bæresele fordi det er en praktisk og enkel måte å holde barnet. Det er vanligvis koselig som en forelder og gir trøst til barnet også.

Hvor mye koster en bæresele?

Det er billige alternativer, fra noen få hundre, opp til mer luksuriøse slag for flere tusen. En god bæresele vil vanligvis koste mellom 1000 og 2000 kroner.


Det kan også være lurt å lese artikkelen vår om babysjal, eller om fordeler og ulemper mellom sjal og sele!

Recent Posts