Beste bæresjal 2024: For deg som ønsker å bære med kroppskontakt


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En populær måte å bære barnet ditt på for å være nær det, føle deg trygg og bære ergonomisk er med et bæresjal. Her er en guide til våre best-i-test bæresjal!

mor bærer barnet sitt i bæresjal

Hvilken bæresjal er best i test?

Ønsker du et bæresjal som er enklere å bruke og ikke trenger å bindes, anbefaler vi Najell Ferdigknyttet Bæresjal. Den passer i barnets første år og er ekstremt praktisk!

Najell Ferdigknyttet Bæresjal blå

Sjekk prisen på:


En annen stor favoritt for oss er Aldoria Bambu Soft Baby Wrap. Den er lett å knyte, rimelig elastisk og utrolig myk og fleksibel.

Aldoria Bambu Soft Bæresjal gul

Sjekk prisen på:


Til slutt må vi anbefale den fantastisk fine Ergobaby Aura. Klassisk bæresjal, som er svært rimelig og populært!

Ergobaby Aura bæresjal lyse blå

Sjekk prisen på:


Du finner flere bæresjaler lenger ned i artikkelen!

Hvis du skal bære babyen utendørs i vinterhalvåret, kan det lønne seg å kjøpe en bærejakke!

Hva er et bæresjal?

Et bæresjal er faktisk en meget gammel oppfinnelse. Mange urfolk, blant annet i Afrika og Sør-Amerika, bærer sine barn i saronger eller sjal som på mange måter ligner på bæresjalene vi bruker her i Norge i dag.

I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på ulike bæresjal og lister våre favoritter som kan kjøpes på nettet akkurat nå! Les videre for å finne det bæresjalet som passer best for deg!

Et bæresjal er i sin enkleste form et stykke tøy som du vikler rundt deg og bærer babyen i. De kan være utformet litt forskjellig. Vanligvis er de bundet rundt kroppen på forskjellige måter, men det finnes også varianter som er en mellomting mellom en bæresele og et bæresjal. Disse trenger ikke å knyttes. Andre varianter er såkalte ringsjal, hvor stoffet spennes fast ved hjelp av en ring.

I løpet av de siste tiårene har bæresjalet blitt stadig mer populært. En viktig årsak til dette er at det er en ekstremt skånsom måte å bære babyen på. Det avlaster kroppen din når du bærer, og barnet kan sitte komfortabelt og innpakket i et mykt stoff. Samtidig opprettholder dere kroppskontakten, du og barnet, noe som er både koselig og dessuten helsebringende.

Det finnes studier som viser at barn som bæres gråter mindre og er mer fornøyd. Vi vil også anbefale Rosie Knowles’ bok: Why Babywearing Matters.

bokomslag Rosie Knowles bok om Bæresjaler

Forfatteren går gjennom mye forskning på å bære barn og hvorfor det er sunt og kan gi en god start på livet. I boken er det også mange gode tips om hvordan du kan bære og knytte sjalet og så videre.

Hvis du vil lese mer om bæresjal kan du også benytte anledningen til å lese vår artikkel om forskjellen på en bæresele og et bæresjal.  

Liste over bæresjaler

Her finner du mange forskjellige bæreseler som kan kjøpes på nettet. Vi har tatt med mange forskjellige merker og sjaler i alle prisklasser.

Moby Classic Bæresjal

Mor holder baby i en grå Moby Classic Bæresjal.

Sjekk prisen på:

Moby Classic Bæresjal er myk, støttende og svært komfortabel. Den prisbelønte bæresjalen har blitt betrodd av over en million foreldre. Laget av 100% hypoallergenisk bomull, gir den en perfekt balanse mellom elastisitet og støtte.

Når barnet er pakket inn i sjalen, blir det støttet på en måte som etterligner hvordan de ville blitt holdt i armene dine, med full støtte til hofter, ryggrad og nakke. Med barnets vekt jevnt fordelt over ryggen og hoftene dine, kan du nyte en tilpassbar og behagelig passform. Den er ideell for hud-til-hud-bonding, trøst og beroligelse, eller for å få hendene fri.

Bæresjalen er laget av 100% bomull, som er kjent for å være myk, pustende og lett å ta vare på. Den holder også formen godt når den er bundet. Dette gjør bomull til et populært stoffvalg, spesielt for de som søker et hypoallergenisk materiale som er skånsomt mot nyfødt hud.

Noen nøkkelfunksjoner:

  • Beregnet for babyer fra 3,6 til 15 kg.
  • Kan brukes i foran eller på hoften.
  • Moby Bæresjal er generøst dimensjonert til 5,5 meter i lengde.
  • Den er designet for å passe foreldre av de fleste størrelser og høyder.
  • Vaskeinstruksjoner: Maskinvask med mildt vaskemiddel i kaldt vann på skånsomt program. Heng til tørk eller bruk laveste tørketrommelinnstilling.

Samlet sett er Moby Classic Bæresjal et pålitelig og komfortabelt valg for foreldre som ønsker å bære barnet sitt nær kroppen.


Coracor Bæresjal

Coracor Bæresjal

Sjekk prisen på:

Et utrolig vakkert sjal fra svenske designere. Coracor er laget av et fantastisk GOTS-sertifisert bomullsmateriale, pluss litt elastan for perfekt elastisitet. Ikke det billigste sjalet, men et veldig fint produkt.

Bæresjalet fra Coracor er enkelt å bruke, og det følger med tydelige instruksjoner for flere av de vanligste binde- og bæremetodene. Det er egnet for bruk fra nyfødt og opp til ca. 12 kg.

Materialet lar babyens og din hud puste, slik at det sjelden blir svett inni, selv når du holder babyen tett inntil deg i lange perioder. Alt i alt er dette en veldig fin bæresele som finnes i mange forskjellige farger og mønstre. De er tydelig inspirert av natur og økologi, og det naturlige i å bære babyen på en enkel og trygg måte.

Hvis budsjettet tillater det, er bæresjalene fra Coracor et veldig fint alternativ som raskt har blitt kjent for sitt fine, tynne materiale og vakre design.


Aldoria Bambu Soft Baby bæresjal

lilla baeresjal av merket Aldoria

Sjekk prisen på:

Aldoria er et svensk varemerke som har eksistert siden 2010.  Selskapets grunnlegger er en kvinne med lang erfaring i å bruke et bæresjal. Ingrid Hägermark, som hun heter, holdt lenge før dette kurs i hvordan man bruker et bæresjal og solgte importerte sjal til svenske mødre.

I dag er Aldoria Bambu Soft et ekstremt populært bæresjal her hjemme, noe det er gode grunner til. Dette sjalet er spesielt godt egnet til bruk for små barn. Det går helt fint å bruke det allerede med nyfødte babyer og deretter opp til ca 1 år, eller en vekt på ca 10 kilo. Selv for for tidlig fødte er det mulig å bruke Aldorias bæresjal.

Sjalet er vevd i et bambusfibermateriale som er svalt selv på varme sommerdager. Det er også veldig mykt, og dette er noe som mange kommenterer og setter pris på med Aldorias bæresjal. Det føles silkeaktig og er mykt og behagelig. Når det er kaldt ute holder det også bra på varmen, og er derfor et utmerket sjal å bruke uavhengig av årstiden.

Det myke materialet har også den fordelen at det er lett å knytte sjalet. Når du knytter det symmetrisk blir vekten jevnt fordelt over skuldrene, overkroppen og hofteområdet. Det er skånsomt for brukeren, og til og med barnet ligger eller sitter komfortabelt med dobbeltfoldede bretter og mykt stoff som ikke skraper.

Aldorias sjal kan vaskes i maskin på 40 grader og tåler tørketrommel. Bambusmaterialet, som sjalet er laget av, er veldig ressurssmart. Det krever ikke store ressurser å dyrke materialet sammenlignet med f.eks. bomull.

Vi elsker materialet, designet og den koselige følelsen som dette babysjalet byr på. Husk at dette sjalet bare anbefales for barn opp til 10 kilo. Det er litt mindre enn mange andre modeller, så hvis du vil være i stand til å bære opp til et par år, er dette kanskje ikke den rette modellen for deg.

Uansett, for oss er dette uten tvil et av de aller beste bæresjalene som kan kjøpes på nettet akkurat nå!


Najell Ferdigknyttet Bæresjal

Najell Ferdigknyttet Bæresjal

Sjekk prisen på:

Denne babysjalen fra Najell er en av de enkleste å bruke, da den er ferdigknyttet. Det betyr at du ganske enkelt tar den på deg, omtrent som en genser. Det har mange fordeler, men krever også at du velger riktig størrelse sjal, da det ikke er like fleksibelt som en sjal du knyter selv.

Najell bæresele er egnet for bruk med en nyfødt, opp til ca. ett år eller ca. 9 kg. Den er ekstremt enkel å bruke og du kan amme i den, babyen kan ligge hud mot hud veldig tett inntil kroppen din.

Bærersjalet er laget av en veldig fin Oeko-Tex-sertifisert bomull, med ca 5% elastan. Den er lett og elastisk og blir ikke for varm.

Vil du gjøre det enkelt for deg selv, er Najell et av de aller første valgene. Ulempene er at du må kjøpe riktig størrelse og at den kun kan brukes i løpet av barnets første år eller så. Ellers er dette et fantastisk fint bæresjal og vi kan virkelig anbefale det!


Babylonia Tricot Slen bæresjal

grått bæresjal fra Babylonia

Sjekk prisen på:

Babylonia-merket ble grunnlagt i Belgia, hvor også hovedkontoret ligger. Det begynte med en mors vilje til å spre ordet om en ergonomisk måte å bære barnet sitt på. For å gjøre en lang historie kort har Babylonia siden vokst til et stort selskap som både selger sine egne produkter og markedsfører andre merker på det europeiske markedet.

Tricot Slen er et veldig tilpasningsdyktig bæresjal som er enkelt å bruke. Det kan brukes fra starten av når babyen er nyfødt. Selv premature babyer kan bæres i sjalet, og det kan klare en vekt på opp til hele 18 kilo. Hvis du orker, kan du bære barnet ditt i flere år med dette fine bæresjalet.

Materialet er veldig elastisk, noe som har mange fordeler og gir en ekstremt behagelig følelse for både deg og barnet ditt. Babysjalet er glatt og mykt, og er laget utelukkende av sertifisert økologisk bomull. Takket være elastisiteten er det lett å knytte sjalet, og mange forskjellige posisjoner kan brukes. Med bæresjalet får du også tilgang til en digital håndbok med de seks vanligste bæreposisjonene.

Babylonias sjal kan fås i flere forskjellige farger og kan vaskes i maskin. Det er et komfortabelt, brukervennlig og ekstremt praktisk sjal på alle tenkelige måter. Vi har hatt mye glede og nytte av Tricot Slen opp gjennom årene, og kan sterkt anbefale det til de som ønsker å prøve å bære i sjal!


Ergobaby Aura bæresjal

grå bæresjal fra merket Ergobaby Aura

Sjekk prisen på:

Ergobaby er et amerikansk varemerke og ble opprinnelig etablert i 2002 av en kvinne på Maui, Hawaii. De har siden blitt et globalt selskap som hovedsakelig fokuserer på produkter som bæresjal og -seler for å kunne bære små barn på en ergonomisk måte.

Aura bæresjal er enkelt å bruke og er designet med fargekodede sømmer som fungerer som en guide når du skal knytte sjalet. Dette gjør det enklere selv for nybegynnere å komme i gang og bære med sjal.

Sjalet er laget av viskose, et mykt og skånsomt materiale som ikke irriterer babyens hud. Viskose er også et pustende materiale, noe som betyr at du og barnet er svale selv når du holder barnet nær kroppen din. Mange barn trives så godt i et Aura babysjal at de sovner godt når de bæres.

Når du ikke bruker bæresjalet kan du brette det sammen og oppbevare det i den medfølgende praktiske og elegante oppbevaringsposen. Sjalet kan enkelt vaskes i maskin på 30 grader og har lang levetid.

Som du kanskje allerede har forstått, er vi begeistret over Ergobaby Aura og holder det høyt blant konkurrentene. Et flott bæresjal som passer nesten alle barn!


Baby K’tan Baby Sjal

svart bæresjal av merket Baby Ktan

Sjekk prisen på:

Baby K’tan ble grunnlagt i 2007 i USA og har sitt hovedkontor i Florida. Det ble etablert da to kvinner, som begge hadde barn med spesielle behov, designet og utviklet et produkt som kunne hjelpe dem med å bære barna på en trygg måte.

Baby K’tans bæresjal er et prisvinnende produkt med  et originalt design. Det er litt av en hybrid mellom et bæresjal og en bæresele som det ikke krever at du knytter det som et vanlig sjal. Du kler på deg sjalet som en vanlig t-skjorte, og det kan fås i forskjellige størrelser mellom XXS og XL.

I dette babysjalet kan du bære barn fra ca 3,5 kilo opp til 16 kilo, noe som gjør det mulig å bruke i det noen år vanligvis hvis du orker og vil.

Materialet er laget av naturlig bomull og puster godt slik at dere holder dere svale og friske når du  bærer barnet. Av alle bæresjalene vi har prøvd er dette uten tvil det enkleste å bruke. Det er helt fritt for biter av stoff som henger ut, ringer eller glidelåser, og alt annet som kan være i veien eller skrape. Det er en hyggelig opplevelse å ta på og bruke Baby K’tan bæresjal.

Størrelsen du bør velge er i praksis som for en vanlig t-skjorte. Det bør være litt stramt og gi best mulig støtte når du bærer i det. Du finner mer spesifikke størrelsesveiledninger hos forhandleren før du kjøper det.

Sjalet kan vaskes i maskin og er like enkelt å ta vare på som det er å bruke det. Du får en klar og lettforståelig veiledning når du kjøper sjalet. Der kan du også se hvilke posisjoner som er egnet til bruk når du bærer med din Baby K’tan.

Vi liker virkelig dette bæresjalet og setter pris på den innovative ideen. Hvis du vil ha et bæresjal som er enkelt å bruke og som er både komfortabelt og gir ergonomisk avlastning, er dette et fantastisk godt valg!


Spørsmål og svar om bæresjal

Her er svarene på noen vanlige spørsmål som forbrukere vanligvis har før de kjøper et bæresjal.

Hva er det beste babysjalet?

De fire bæresjalene vi anbefaler i artikkelen er de beste som finnes på markedet akkurat nå, etter vår mening.

Alle disse er veldig gode bæresjal som er både komfortable, funksjonelle og kan kjøpes til en rimelig pris.

Hva slags bæresjal bør du kjøpe?

Sjal er tilgjengelige i forskjellige modeller og kan være laget av ulike materialer. Vanligvis er et mykt og elastisk sjal mer allsidig og oppleves vanligvis også mer behagelig.

Et veldig mykt babysjal som f.eks. Aldoria Bambu Soft kan være litt for elastisk når barnet blir litt større. Derfor kan anbefales det å ha et sjal med litt mer motstand etter hvert som barnet vokser. Avhengig av om du har tenkt å bære barnet selv når det når en alder av ett til to år, kan det være verdt å vurdere et sjal som klarer en høyere vekt.

Hvis du vil ha et sjal som er litt mer praktisk enn et vanlig bæresjal, kan kanskje Baby K’tans sjal, eller et ringsjal være et alternativ. Disse er utformet slik at du ikke må knytte det hver gang du bruker det.

Hvordan knytte et bæresjal?

Et bæresjal kan knyttes på flere forskjellige måter, og barnet kan sitte i mange stillinger. Vanligvis følger det instruksjoner med sjalet når du kjøper det. Det er også et rikt utvalg av instruksjonsvideoer på nettet. Her er en veldig bra video som viser en grunnleggende knyttemåte for et elastisk trikotsjal:

Kan man bære en nyfødt i et bæresjal?

Ja, det er mulig å ha nyfødte i bæresjal. Det er viktig å passe på at barnet trives og har det komfortabelt til enhver tid. Mange foreldre anskaffer et bæresjal før barnet blir født. På denne måten har dere tid til å øve på å knytte og bruke sjalet i fred og ro. Det er vanlig for nyfødte å sitte i en såkalt ”froskeposisjon”. Der har de god støtte som er viktig når barnets skjelett fortsatt er mykt og kroppen må holdes oppe og støttes.

Hvor mange kilo kan et bæresjal klare?

Det varierer mellom forskjellige sjal. Noen er kun egnet for bruk opptil 10 kilo, mens mange andre anbefales for opptil 15 eller 18 kilo. Pass på å sjekke anbefalingene i beskrivelsen for sjalet du er interessert i.

Hva er best – bæresele eller bæresjal?

Både bæresele og bæresjal er populære måter å bære små barn på. Bæresele har for eksempel fordelen at den lettere å ta på. Fordelen med bæresjalet er at det gir nærmere kroppskontakt med barnet mens du bærer. Sjekk vår artikkel hvor vi skriver mer om nettopp bæresele vs. bæresjal!  

Det kan også være lurt å lese om bæremeiser som gjør det enkelt å bære barnet på ryggen!

Recent Posts

les mer om best i test baeresjaler