Beste brettspill for barn 2024: Barne- og familiespill


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Brettspill har evnen til å bringe folk sammen, og det er en fantastisk måte å knytte bånd med familie og venner. Ikke bare er det et fantastisk tidsfordriv, men det er også en fin måte å lære barn om livsferdigheter, som telling og planlegging. Her er våres best i test liste av de beste brettspillene du kan finne.

Ludo brettspill for barn

Hvilket brettspill er best i test for barn og familie?

Lettest å lære: Brio Labyrint Original – Dropp ballen på brettet og rull den i mål.

Best førstegang spill: Ludo – Flott første spill til å lære barn å telle med terninger.

Best for alle i familen: Escape Room – Underholdende og spennende, fra 10 år.

Beste langspill: Den Forsvunne Diamanten – Holder famlien underholdt hele kvelden.

Sjekk også ut det fantastiske utvalget på Kvalitetstid! De har fine sett med alle de klassiske spillene som sjakk, backgammon, hagespill og mye mer!

Vi har undersøkt og testet et stort antall spill, og nedenfor er våre favoritter. Spillene er stort sett enkle og enkle å spille, og vi har inkludert spill som passer for alle. Dette er noen av de beste brettspillene for barn og familie som vi anbefaler for deg.

Se også våre tips til kule eksperimentbokser til barn!

Tips om mange forskjellige brett- og selskapsspill for barn

Her lister vi opp mange ulike brettspill som passer for barn i ulike aldre. Noen er klassikere som har eksistert i generasjoner og andre er litt nyere spill.

Se også våre tips om matematikkspill for barn, eller vår anmeldelse av den populære appen Albert!

Brio Labyrint Original

Brio Labyrint Original
 • 5-60+ år
 • Spilletid: Ubegrenset
 • 1-2 Spillere

Sjekk prisen på:

Brio Labyrint har vært populær i mange år. Spillet ble produsert i 1946, som sier litt! Spillet er fortsatt en bestselger, og noe må sies til det – Det er tidløst.

Spillet er så simpelt – det trenger ingen regler.
Du dropper ballen in på start, og prøver å få den i mål uten å la den falle i hullene, ved hjelp av justeringsjulene på siden som vinkler brettet til en retning.

Jeg husker selv vi hadde denne i barnehagen når jeg var liten, og det begynner å bli noen år siden. Det er en grunn til at den fortsatt er i butikken, fordi det vil aldri falle av moten. Dette er noe du kan kjøpe en gang og ha i generasjoner.

Vi har satt aldergruppen fra 5-60+ år, fordi dette er like morro for pappa og bestefar som vil spille med barnet sitt. Uansett hvem alder du er så krever det konsentrasjon og tålmodighet. Dette er uendelig morro for en veldig rimelig pris.

Tips: Gjør det ekstra morro med 2! En person på hvert hjul, så må dere samarbeide for å justere ballen.


Villkatten

Villkatten brettspill for barn
 • 5+ år
 • Spilletid: 20 min
 • 1-6 Spillere

Sjekk prisen på:

Villkatten – et morsomt og simpelt spill for alle.

Du har ett stort brett med 300 forskjellige bilder, og 300 like brikker som plukkes ut av spillerene. Målet er enkelt: Finn alle de matchene bildene på brettet som passer brikkene dine, og du vinner!

Hvis du ser etter morro for hele familien, så er dette et fantastisk valg. Spillet er så simpelt og vanskelighetsgraden er ganske så lik uansett hvem alder du er. Blir bestemor vinneren, eller blir det lille Thea på 7 år? De  har begge en like stor sjanse for å vinne.

Dagbladet kaller dette for “Hvor er Willy” i spillform, og det er akkurat hva det er. Dette er enda et tidløst spill på grunn av hvor simpelt det er.

En annen ting er at det er kjapt å spille, og kjapt å sette opp! Trekk noen brikker å begynn å let. Dette kan ta 20 minutter hvis dere vil ha mange brikker, eller så kan det ta 1-2 minutter hvis dere bare trekker noen få brikker. Veldig justerbart til alle tidsrom.


Monopol

Monopol Original
 • 8+ år
 • Spilletid: 40 min
 • 2-6 Spillere

Sjekk prisen på:

Ser du etter å bli den neste Olaf Thon eller Petter Stordalen? I Monopol vil du kjempe mot motstanderene dine til å bli den neste eiendomsgiganten! Dette er et spill som tar litt lengre tid, men når dere setter dere ned så vil dere ha hauevis med morro.

Hva går spillet Monopol ut på? Det et brettspill for to til seks spillere der spillerens mål er å opprettholde sin økonomiske stabilitet mens de driver rivaler til konkurs ved å kjøpe og utvikle eiendom. Går du konkur så er du ute av spillet, og sistemann på brettet er vinneren.

Monopol har en fin blanding av ferdighet og flaks. Du slår en terning, som har alt med flaks å gjøre, som bestemmer hvilken eiendom du lander på. Du kan lande på en billig eiendom, eller en dyr eiendom, men du bestemmer selv om du vil kjøpe eiendomen, eller la den være. Dette valget er der ferdighet kommer inn.

Uansett om du er ny eller erfaren, så er det lett å lære seg, og alltid veldig morro – enten om du er 8 år og spiller med mamma og pappa, eller om du er 30 år og spiller med gamle venner.


Ludo

Ludo brettspill
 • 6+ år
 • Spilletid: 20 min
 • 2-4 Spillere

Sjekk prisen på:

Ludo er et klassisk brettspill som har eksistert i flere tiår. Det er en fin måte å tilbringe tid med familie og venner, for ikke å nevne at det også er en fin måte å lære om telling.

Spillet er et must for enhver familie! Det er lett å lære og kan spilles på så lite som 20 minutter. Enten du leker med venner, familie eller barn, er Ludo en fin måte å tilbringe tid sammen og ha det gøy.

I Ludo prøver spillerne å være den første personen som får alle sine fire brikker hjem ved hjelp av terningkast. Det er variasjoner i regler og spill, men de fleste spill bruker seks terninger per spiller.

Ludo er et brettspill som har eksistert i mer enn 100 år. Det er et klassisk og populært spill for hele familien. Spillet ble oppfunnet i India, men populariteten spredte seg til andre deler av verden. Navnet ”Ludo” kommer fra det latinske ordet ludus som betyr ”spill” eller ”lek”.

Ser du etter et spill som man ikke trenger mye ferdighet til å spille, så er Ludo et fantastisk valg. Meste av spillet har med flaks å gjøre, så alle har en sjanse til å ta kveldens gullmedalje.


Escape Room Spillet

Escape Room Spillet
 • 10+ år
 • Spilletid: 60 min
 • 3-5 Spillere

Sjekk prisen på:

Escape Room-brettspill er en spennende måte å bringe den populære Escape Room-opplevelsen inn i ditt eget hjem. Du kan leke med familie, venner eller til og med fremmede! Disse spillene er en morsom måte å få folk ut av komfortsonen og jobbe sammen som et team.

Escape Room er et spill der spillere får et mysterium å løse og bare 60 minutter å rømme. Hvis de ikke gjør det, blir de låst inne i rommet permanent.

Spillet starter med at alle blir låst inne i et rom og de har 60 minutter på seg til å rømme før de går tom for tid. Spillere må jobbe sammen og bruke ferdighetene sine for å løse gåter og finne nøklene som vil låse opp døren. Jo flere spillere hjelper hverandre, jo lettere blir det for alle å rømme!

Brettspillet er designet for tre til fem spillere og kan spilles på mindre enn 60 minutter. Spilleren har samme mål som i det originale spillet: de har 60 minutter på seg til å rømme fra et rom ved å løse ledetråder som leder dem mot løsningen.

Escape Room-brettspill er en innovativ måte å bringe dette populære spillet inn i hjemmet ditt og gjøre det mer tilgjengelig for alle som ønsker å spille uten å måtte gå ut og finne et Escape Room. Like morro for voksne og barn!


Den Forsvunne Diamanten

Den Forsvunne Diamanten
 • 7+ år
 • Spilletid: 45+ min
 • 2-5 Spillere

Sjekk prisen på:

Den Forsvinne Diamanten er et skattejakt brettspill for barn i alderen 7 år og oppover. Det spilles på et kart med 60 diamantkort og røverkort som du må unngå. Spillet er designet for å spilles av to spillere, hver med sitt eget sett med kort, som bytter på å bevege seg rundt på kartet og samle diamanter. Målet med spillet er å finne diamanten og unngå å bli ranet. Nå Kairo med diamanten før motstanderen din for å vinne. spillet.

Det originale spillet ble utgitt i 1951 i Finnland, men det har siden blitt oppdatert med et nytt kart og røverkort. Versjonen av spillet som er tilgjengelig for øyeblikket er den andre utgaven som ble utgitt i 2006. Den første utgaven av ”Den Forsvunne Diamanten” inneholdt 100 diamantkort og 10 røverkort, som opprinnelig ble distribuert.

Spillet har blitt redesignet i mange land for å gjøre det kulturelt passende og for å være mer inkluderende. Den første utgaven av ”Den Forsvunne Diamanten” var kun tilgjengelig på finsk, mens den andre utgaven er tilgjengelig over hele verden, med oversettelser inkludert nederlandsk, tysk og spansk.

I dette spillet trenger du ikke bare flaks, men det kreves strategi og kunnskap. Har du spilt dette i noen tiår så har du definitivt en fordel. Sett deg ned med en venn og se hvem som er best!


Gjett hvem

Gjett Hvem Spill
 • 6+ år
 • Spilletid: 5-20 min
 • 2 Spillere

Sjekk prisen på:

Gjett hvem! Hvem kan det være?

Vi har alle spilt dette som barn på en eller annen måte. Hvis du ikke har spilt brettspillet i seg selv, så kanskje har hatt denne samtalen på barneskolen når du var liten?

“Hva tenker jeg på?”
“Tenker du på noe grønt?”
“Nei”
.. så går dere frem og tilbake til de finner ut hva du tenker på.

Det samme konseptet bruker brettspillet “Gjett Hvem”.

Spillet er enkelt – du stiller et spørsmål og motstanderen svarer med et ja eller nei. Du eliminerer de mulige mistenkte til du finner ut hvem motstanderen din er.

Spillet spilles med to spillere, som hver har et brett med flere ansikter, med distinkte utseender. En spiller starter med å stille den andre spilleren en rekke spørsmål om utseendet til motstanderen, og motstanderen må svare “ja” eller “nei”. .

Spillet kan spilles i lag, hvor spillerne kan bytte roller etter hver runde. Spillet har også veldig enkle regler, så det er lett å lære de små, men også så simpelt så det er morsomt for alle sammen i alle aldre.


Pop Up Pirate

Pop Up Pirate
 • 4+ år
 • Spilletid: 5+ min
 • 2-4 Spillere

Sjekk prisen på:

Pop Up Pirate er et brettspill som ble laget av det det amerikanske selskapet Tomy. Det er et morsomt spill med pirat-tema for 2-4 spillere. Målet med spillet er å sette ett sverd i piratløpet, men du vet aldri hvem! Det er et flott spill for 2-4 spillere i alderen 4+, og kan spilles på under 10 minutter.

Målet med Pop Up Pirate er å sette ett sverd i piratkappløpet, men du vet aldri hvem! Dette gjør det vanskelig å forutsi hva som vil skje videre med hver tur.

Dette er et fantastisk førstegangs spill for de unge i huset. Det er lett å spille, og det er alltid morro når piraten spretter opp.

Pop Up Pirate er også en fantastisk måte å gjøre småbarn glad i brettspill. Det er simpelt og alltid morro.


Ryktet går

Ryktet går
 • 8+ år
 • Spilletid: 20 min
 • 4+ Spillere

Sjekk prisen på:

Hvis du har lekt hviskeleken før, så er dette mye likt. Fantastisk i store selskap, jo flere jo bedre!

Spillet spilles som så; En person får et ord på et stykke papir. Han tegner hva ordet sier, og sender det videre til neste spiller, som skriver ned hva de tror ordet er, også tegner det igjen. Målet er å tegne det samme ordet som den forrige spilleren. Når spilleren har tegnet ferdig, kan de se hva ordet var (men bare de kan se det) og hvis det var riktig så fortsetter spillet. Hvor lenge kan dere tegne det samme ordet?

Tips: Man kan også la spillet gå videre, og se hva den siste tegningen blir!

Dette spillet blir bare bedre og bedre hvor flere mennesker man har! Vi anbefaler minst 5 mennesker, men hvor flere du har jo bedre. Dette er fantastisk i store selskaper, hvor du er etter en morsom lek.

Jeg har personlig spilt dette i et bryllup, og jeg kan personlig si at det var et fantastisk spill valg. Det er uformelt, og det bryter isen på alle slags arrangementer du har. Og når du har mange mennesker så hjelper det at spillet er veldig lett å forstå!


Sjakk

Sjakksett Tournament nr 5
 • 5+ år
 • Spilletid: 5 min – 3+ timer
 • 2 Spillere

Sjekk ut det fantastiske utvalget av sjakksett på:

Sjakk – definisjonen på ett brettspill som er enkelt å lære, men vanskelig å mestre. Når det kommer til ferdighet, så er sjakk på toppen av listen våres. Her er ferdighetstaket så og si uendelig. Du kan alltid bli bedre!

Sjakk er et brettspill for to spillere som spilles på et rutenett med 64 ruter arrangert i et åtte ganger åtte mønster. Det er 16 brikker for hver spiller, som enten er spillerens valg av tårn, riddere, biskoper eller bønder. Spilleren med de hvite brikkene flytter alltid først.

Hver spiller har de samme flyttealternativene, men hver brikke kan flytte seg på forskjellige måter. Spillerne bytter på å flytte (eller ”fange”) en brikke om gangen, med mål om å fange motstanderens konge, som kalles sjakk matt.

Alt du trenger er en spillpartner! Hvis du har sjakk hjemme så kan du være sikker på at du har timesvis (eller til og med årevis) med underholdning foran deg. Tror du at du er smartere en bestefar? Vell, det er bare en måte å finne ut av det på. Sjakk er en tidløs klassiker og er en fantastisk hjernetrim for enhver i alle aldre.


Bezzerwizzer Familie

Bezzerwizzer Familie
 • 10+ år
 • Spilletid: 50 min
 • 2+ Spillere

Sjekk prisen på:

Bezzerwizzer Family Quiz er et spill for hele familien. Den har 2400 spørsmål som er morsomme og lærerike. Barn og voksne kan leke sammen fordi det er en pekepinn for barn i hvert spørsmål. Med dette spillet vil du ha timevis med moro og lære noe også!

Det finnes mange quiz spill, men grunnen til at Bezzerwizzer er på denne listen er fordi den passer for alle. Med så mange spørsmål, så er dere garantert til å finne temaer som passer for alle. Spørsmålene er også vell fordelt på mange forskjellige temaer, så alle har en sjanse til å vinne.

Den har spørsmål for både barn og voksne, men barna har en anelse som bare de kan se. Spillet kan spilles av enhver familie, og det er en fin måte å tilbringe tid sammen mens du lærer noe nytt. Dette er et fantastisk tidfordriv hvis dere er på hytta eller på båten. Spillet er lett å starte, bare trekk ett kort og begynn å spille! Når dere ikke vil spille mer, så bare legg fra dere kortene, og pakk det ned. Så kjapt og enkelt!


Jenga

Jenga
 • 6+ år
 • Spilletid: 5-20 min
 • 1+ Spillere

Sjekk prisen på:

Jenga er et spill med balansering og tålmodighet. På hver sving trekker du én og bare én blokk fra et hvilket som helst nivå i tårnet, og plasserer den deretter på det øverste nivået. Spilleren som sist legger en kloss på toppen uten at tårnet raser sammen, vinner.

Det kan være nervepirrende, og det vil forsikre å ha alle lent seg på tuppen av stolen sin i spenning – når vil den falle? Det som er bra med Jenga er at alle kan spille det. Man trenger ikke mye ferdigheter, men man trenger tålmodighet – pluss litt flaks!

Det beste spillet for familiesammenkomster og fester, Jenga bringer venner og familie sammen med timevis med moro. Spillet kan spilles en-mot-en eller i lag med to, tre, fire eller flere spillere. Fra barn til besteforeldre, alle vil elske Jenga!


Her finner du flere tips om leker for barn!

Recent Posts