Beste kjøleryggsekk 2024: Praktiske kjølebager til å bære på ryggen


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En kjøleryggsekk holder mat og drikke kald når du er på tur – selv midt på sommeren. I tillegg kan du bære vesken på ryggen, noe som gjør den til en mer praktisk løsning enn de vanlige kjølebagene som må bæres i hånden eller over skulderen.

Med en ryggsekk kan du lettere gå på tur eller ta en lengre tur. Men hvor mye kan du få plass i dem? Har de andre rom eller smarte funksjoner? Her kan du lære mer om de beste kjøleryggsekkene som er tilgjengelige for øyeblikket.

Svart kjøleryggsekk på en benk i skogen

Hvilken kjøleryggsekk er best i test?

Det mest populære standardalternativet er Sagaform City Cooling Backpack. Stilig design tilgjengelig i flere farger, god kjølekapasitet og svært komfortabel. Passer for de fleste.

Sagaform City Cooling Backpack

Blant premium-alternativene skiller Primus Cooler Backpack seg ut. En elegant og stilig veske som er ekstremt slitesterk og holder kulden veldig bra. Laget for å vare i mange sesonger!

Primus Cooler Backpack

Det største alternativet er Outlust kjøleryggsekk med en lagringsplass på 33 liter!

Outlust kjøleryggsekk 33 liter

Du finner flere alternativer lenger ned i artikkelen! Se også våre tips til klassiske kjølebager.

Mange kjøligere ryggsekker sammenlignet

Her er en nærmere titt på mange forskjellige kjøleryggsekker. De kommer fra forskjellige merker, og de fleste modeller har unike fordeler og ulemper.

Størrelsen på ryggsekkene varierer fra 19 liter opp til 30 liter.

Sagaform City kjøleryggsekk

Sagaform City kjøleryggsekk
  • Finnes også i beige og svart.

City Cooler er en stilig grå ryggsekk fra Sagaform, der maten din kan holde seg kald i flere timer. Vesken er laget av polyester og er mørkegrå med svarte detaljer. Skulderstroppene er brede og polstrede og gjør det behagelig å bære vesken.

De kan justeres slik at de passer til din høyde. Du kan også enkelt tilpasse dem til klærne du har på deg eller lignende. I tillegg til det store kjølerommet som rommer 21 liter, er det to ytterrom. Begge ytterrommene og det store rommet lukkes med glidelås.

Det er også to nettinglommer på sidene av ryggsekken der du kan legge mindre gjenstander du vil ha lett tilgang til. Nettinglommene er også egnet for en termos eller vannflaske. For å holde maten kald må City Cooler-vesken suppleres med kjøleelementer. Den beste måten å gjøre dette på er å pakke med kjøleelementer øverst og nederst, da dette holder maten kald lengst.

Sagaform er et merke som er kjent for sine stilige designprodukter. I sortimentet deres har de hovedsakelig ting som kan brukes til matlaging og borddekking. Du kan også finne noen andre ting som kan hjelpe deg med å tilberede eller spise mat – som denne praktiske kjølebagen.


Arctic Tern Cooler Backpack 20L

Arctic Tern Cooler Backpack

Cooler Backpack fra Arctic Tern er en kjølebag du kan ha på ryggen, noe som gjør det enkelt å ta med seg kald mat selv når du er på tur. Den er tilgjengelig i fargene Deep Forest, Pecoat og Sunflower og rommer ca. 20 liter.

Materialet er 600D melange, og det er aluminiumsfolie på innsiden for å gjøre det lettere å holde på kulden. Husk at du må supplere med kjøleelementer før du drar på tur. Det er kulden fra dem som holder maten kald til det er tid for å spise. I tillegg til det store kjølerommet har Cooler Backpack to mindre rom.

Det ene er på forsiden av sekken og det andre på lokket. Begge lukkes med glidelås, så hvis du for eksempel legger nøkler og busskort der, trenger du ikke å bekymre deg for at de faller ut. Skulderstroppene er polstret og kan justeres til en lengde som passer deg. Vesken måler 32 x 17 x 44,5 cm.

Arctic Tern er merket for deg som ofte er på farten – enten du er pendler, skal på utflukt eller liker å komme deg ut i villmarken. Du finner utstyr som soveposer og telt, men også kofferter, mindre vesker, kjølebager og annet som kan gjøre reisen smartere og smidigere.


Outlust kjøleryggsekk 33 liter

Outlust kjøleryggsekk 33 liter

Med Outlust Cooling Backpack får du en veldig romslig ryggsekk som også er behagelig å bære. Vesken er svart og har en refleks på utsiden, slik at du lett kan bli sett selv om det blir mørkt før du kommer hjem.

Det store kjølerommet rommer 33 liter og har plass til mat, drikke og isposer. PEVA holder kulden inne. Yttermaterialet i vesken er polyester, et materiale som tåler de fleste værforhold og er lett å holde rent.

I tillegg til det store rommet har Outlust kjøleryggsekk flere andre praktiske rom. Det er nettinglommer på sidene og et par litt større rom med glidelås.

Skulderstroppene er brede, polstrede og justerbare for å passe til din høyde og klærne du har på deg den dagen. Størrelsen er 34 x 21 x 46 cm og bagen veier ca. 800 g. Husk at du må supplere med kjøleelementer.

Outlust er et merke som utvikler produkter for friluftsliv. De har fokusert på å gjøre det enklere og mer komfortabelt å være ute, og i sortimentet deres finner du alt fra piknikbord, kjøletepper og campingstoler til utedusjer, taktelt og campingtoaletter.


Primus Cooler Backpack

Primus Cooler Backpack

Cooler Backpack kommer fra merket Primus og er en kjøleryggsekk med en såkalt roll-top-åpning. Roll-top-åpningen lar deg justere størrelsen på det større rommet ved ganske enkelt å rulle opp den øverste delen.

Dette er en smart løsning ettersom kulden holdes best når sekken er fullpakket og det ikke er tomme rom i kjølerommet. Hvis du ikke har med mye, kan du rulle toppen litt mer ned og få en pakke uten unødvendig luft.

I tillegg til hovedfunksjonen har rulleåpningen en integrert flaskeåpner. Yttermaterialet er nylon og fôret er PU-belagt polyester med EVA-skumisolasjon. I tillegg til å holde på kulden, blir det et mykt lag mot ryggen.

De justerbare skulderstroppene gjør også vesken behagelig å bære. Cooler Backpack rommer 22 liter, veier 770 g og måler 20 x 30 x 45 cm.

Primus-merket er mest kjent for Primus-kjøkkenet – som har blitt produsert siden 1892. Den gang var det en innovativ løsning som gjorde friluftslivet enkelt på en måte som ikke var mulig før.

I dag fokuserer de fortsatt på livet i naturen og bruker smarte løsninger for å produsere produkter av høy kvalitet.


Orrefors Hunting Kjøleryggsekk

Orrefors Hunting Kjøleryggsekk

Orrefors Hunting kjøleryggsekk er en stilig ryggsekk i grågrønn bomullskanvas. Ryggsekken har tre mindre lommer og detaljer i PU-skinn. De små lommene er praktiske hvis du for eksempel vil ha med deg nøkler, en termos eller annet tilbehør til utflukten.

I det større rommet kan du pakke mat og drikke som du ønsker å holde kald, noe som gjøres ved hjelp av kjøleelementer som du kan kjøpe separat. Ryggsekken rommer ca. 23 liter, så du får enkelt med deg det du trenger for en dag i skogen.

Orrefors Hunting kjøleryggsekk er behagelig å bære takket være de polstrede skulderstroppene. Du kan justere lengden på skulderstroppene slik at de passer til kroppen din og kan for eksempel tilpasses etter hvilken jakke eller genser du har på deg når du bærer ryggsekken. Det er også håndtak slik at du kan bære sekken i hånden om nødvendig.

Orrefors Hunting utvikler sine produkter med tanke på jegere og hva en jeger kan trenge under sine økter i skogen – men det meste kan også brukes av andre som liker å være ute i naturen. I tillegg til sekker tilbyr de også termoser og utstyr du kan trenge for å lage mat utendørs.


Hvor lenge holder maten seg kald i en kjøleryggsekk?

Hvis du har en kjølebag av normal størrelse med et par kjøleelementer, kan maten holde seg kald i 4-6 timer. Dette tilsvarer kulden i et kjøleskap eller noen grader varmere.

Tiden kan være lengre eller kortere på grunn av en rekke faktorer. Hvor kald maten er når du legger den ned, har betydning; hvis den er frossen, vil den kunne holde seg nedkjølt mye lenger enn hvis den har romtemperatur når du pakker den.

Riktig fylling av posen gjør også at kulden holder seg lenger, og antall kjøleelementer som brukes har betydning for hvor godt kulden holdes. Selve posen er også viktig, ettersom isolasjonen i den bidrar til å holde kulden inne lenger, slik at en pose av høyere kvalitet kan holde maten kjølig i flere timer.

Hvor varmt det er ute, bidrar også til hvor lenge maten kan holde seg kjølig. På en varm vårdag er det lettere å holde mat eller drikke kald enn på en dag med hetebølge og stekende sol.


Finn flere kjølebagalternativer!

Recent Posts