Beste kjølebag 2024: Praktiske bæreposer for piknik eller utflukter


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når våren og sommeren nærmer seg, kan det være på tide å skaffe seg en god kjølebag. Så snart solen er ute, er det en risiko for at maten din blir for varm eller at alle drikkene dine blir skuffende lunkne. Med en praktisk og stilig kjølebag kan du unngå dette problemet. Maten og drikken din kan holdes kald selv om du skal på piknik eller utflukt midt i den verste sommervarmen.

Så hvilken veske bør du velge? Det avhenger i stor grad av behovene dine, for eksempel hvor stor pose du trenger. Les mer om de beste kjøleposene som er tilgjengelige akkurat nå.

Fem kjølebokser mot en grønn naturbakgrunn

Hvilken kjølebag er best i test?

Hvis du vil ha en liten og nett veske som er lett å ta med seg, anbefaler vi Sagaform kjølebagene. Stilig, elegant og tilgjengelig i mange størrelser og stiler. Perfekt for stranden, piknik og mer!

Mange kjølebager av merket Sagaform

Sjekk prisen på:


Hvis du vil ha en mer robust, typisk kjøleboks, er det en rimelig løsning i Arctic Tern Premium Cooler Box. Tilgjengelig i både små og større størrelser.

Arctic Tern Premium Cooler Box

Sjekk pris på:


Hvis du vil ha en solid kjøleboks for camping, lengre utflukter, fotturer, fiske og mer, er kjøleboksene fra Dometic definitivt noe for deg.

Dometic Cool-Ice CI 70

Sjekk prisen på:


Se også disse praktiske kjøleryggsekkene! Eller skaff deg en god mattermos som kan holde maten både varm og kald mens du er på tur!

Sammenligning av mange forskjellige kjøleposer

Nedenfor kan du lese om en rekke kjølebager vi har sett på. Vi har inkludert flere forskjellige typer som enkle skuldervesker, klassiske kjølebager, elektriske kjølebager og mer. De har litt forskjellige funksjoner og passer til forskjellige formål.

For enklere utflukter er det vanligvis nok med en vanlig kjølebag eller kjøleboks.

Andre gode ting å ta med seg på tur er en skikkelig vannflaske og kanskje en termos med noe godt å drikke i!

Twistshake Kjølebag 21 L

Twistshake Kjølebag 21 L

Sjekk prisen på:

  • Total lagringsplass: 21 liter

Med Twistshake Cooler Bag får du en stilig kjølebag i klassisk stil, som rommer mye. Det store kjølerommet har plass til 15 liter. I tillegg er det oppbevaring i lokket og i de andre rommene.

Det faktum at vesken har flere forskjellige rom er også en av de store fordelene, da det gjør pakkingen enklere. Hvis du ikke vil ha kjølevarer i hvert rom, er rommet i lokket perfekt for Twistshake-kopper, bestikk og lignende. Et av rommene på utsiden av Twistshake Cooler Bag er også designet for å få plass til nøkler, busskort, mobiltelefon og annet du sannsynligvis vil ha med deg.

Vesken måler 37 x 26 x 30 cm når den er brettet sammen. Den er laget av slitesterk polyester på utsiden og kommer i grått med svarte detaljer. Innsiden er laget av PEVA, et vannavstøtende materiale som er lett å rengjøre.

Du kan bære vesken over skulderen eller i de praktiske håndtakene. Kjøling i Twistshake Cooling Bag er mest praktisk med de slanke kjøleklemmene du finner i Twistshake-serien.

Twistshake er et merke som har blitt spesielt kjent for å stå bak en innovativ tåteflaske. Den har forenklet livet til mange småbarnsforeldre og ble raskt en favoritt da den ble lansert. De fleste av produktene deres er spesielt rettet mot livet med småbarn, selv om noen ting kan fungere like bra for voksne.


Sagaform Nautic Kjølebag

Sagaform Nautic Kjølebag

Sjekk prisen på:

Sagaform har utviklet en stilig veske som du kan få i lin, grå eller svart. Vesken er laget av polyester og bruken av tekstil gir den et mykere utseende.

Dette merket har en rekke lignende modeller i forskjellige farger og størrelser.

Dette er en av de større modellene som er tilgjengelig på markedet, da den rommer 18 liter. Perfekt hvis du har en lang dag på stranden, hvis det er tid for en større utflukt, eller hvis du bare vil kunne ha virkelig kalde drikker når du er på camping.

Picnic Cooler Bag har både en skulderrem og to håndtak du kan bære den i. Størrelsen er 22 x 34 x 24 cm. For å holde maten eller drikken kald må du supplere posen med kjøleklips. Det er en solid veske både når det gjelder størrelse og materiale, noe som gjør den egnet for mange forskjellige sammenhenger.

Varemerket Sagaform har eksistert i mer enn 25 år, og i løpet av den tiden har de gjort seg bemerket som et merke som fokuserer på både design og bærekraft. Det er ikke bare produktene som skal være holdbare slik at du kan bruke dem i mange år.

Også produksjonen skjer på en bærekraftig måte, slik at miljøet og klimaet påvirkes så lite som mulig. De jobber også for å skape produkter uten kjemikalier og andre ting som kan være dårlige for deg.


Sagaform City kjølepose

Sagaform City Kjølebag

Sjekk prisen på:

Når du velger City Cooler Bag fra Sagaform, får du en sporty grønn veske som er laget for å vare – og romme mye mat. Du får plass til 20 liter i vesken, noe som er nok til de fleste utflukter, pikniker og utendørsaktiviteter.

Vesken har et stort rom for å organisere maten og drikken du vil holde kald, og du legger kjøleklammer ved siden av matvarene dine for å holde dem kjølige så lenge som mulig.

Størrelsen på City Cooler Bag er 34 x 22 x 28 cm. Den har en solid skulderrem og også solide håndtak hvis du foretrekker å bære den for hånd. Materialene som brukes er resirkulerte PET-flasker, polyester og PEVA. Utsiden av City Cooler Bag kan dermed ha et fint tekstilutseende, mens innsiden av vesken er lett å tørke av etter bruk.

I Sagaform-sortimentet finner du et bredt utvalg av produkter som egner seg til piknik. I tillegg til praktiske og smart designede kjøleposer har de for eksempel slitesterke krus, glass, bestikk og praktiske pikniktepper.

Sagaform er et merke som har valgt å fokusere på borddekking og matlaging. En ekstra bonus er at varene deres alltid kommer i stilig innpakning, noe som gjør dem perfekte å gi bort i gave.


Arctic Tern kjølebag 15L

Arctic Tern kjølebag 15L

Sjekk prisen på:

Med Cooler Bag fra Arctic Tern får du en relativt stor kjølebag. Du kan velge mellom fargene Pecoat, en mørkere blå farge, og Deep Forest, en nesten svartgrønn nyanse. Cooler Bag er smart designet slik at du kan stille inn hvor stor du vil at den skal være.

Det er knapper på sidene som gjør vesken litt trekantet i formen. Hvis du vil at den skal være så stor som mulig, knepper du bare opp knappene, og du får en større, mer firkantet pose. I den største posisjonen rommer vesken 15 liter. Den har ett stort rom hvor du kan plassere mat, drikke og kjøleelementer på den måten som passer deg best.

Kjølebagen måler 30 x 23 x 23 cm i utfoldet posisjon. Vesken har sterke bærehåndtak og glidelås lukket. Materialene som brukes er polyester og PEVA. Kjøleklips er ikke inkludert, men er nødvendig for å holde vesken kjølig.

Merket Arctic Tern produserer ting du kan trenge når du reiser eller pendler. Utvalget omfatter kofferter og andre vesker, soveposer, telt, hengekøyer, SUP-er, kjølebager og andre ting du kan ha bruk for når du er på farten. Vil du bare dra på piknik eller vil du campe i flere dager? Uansett kan artiklene Arctic Tern tilbyr være svært nyttige.


Arctic Tern Premium Cooler Box

Arctic Tern Premium Cooler Box

Sjekk prisen på:

Tilgjengelig i størrelser:

  • 8 liter
  • 20 liter
  • 41 liter

Arctic Terns Premium Cooler Box på 8 liter er en slitesterk og praktisk kjølebag med sammenleggbart håndtak som gjør det enkelt å ta den med seg overalt, enten det er på stranden, på tur eller på campingplassen.

Vesken rommer en middag for to og holder mat og drikke kald i opptil 48 timer, forutsatt at lokket er forsvarlig lukket. Det ytre materialet er laget av polyester, mens isolasjonen er polyuretan og det indre materialet er polypropylen.

For å holde mat og drikke kald, anbefales det å bruke kjøleklips, som selges separat.

Kunder har gitt positive anmeldelser til Arctic Terns Premium Cooler Box. En kunde brukte den til å lage krystallklar is hjemme og sier at den fungerer perfekt. Kunder har også fortalt oss at den er lett å bære og har et elegant og stilig design.

En annen kunde brukte den utendørs med to kjølebokser med sunne drikker midt på sommeren med temperaturer opp til 29 grader og rapporterte at den holdt seg kjølig utrolig bra i 24 timer.

Noen kunder syntes isolasjonen var litt for tynn i lokket, men ellers var de fornøyde med ytelsen. Mange kunder roste den også for å være solid, stabil og virke godt isolert og holdbar.

Posens dimensjoner er 33,1 x 22,4 x 26,6 cm, pakkevolumet er 8 liter og vekten er 1300 gram.

Arctic Terns Premium Cooler Box er tilgjengelig i tre forskjellige størrelser: 8 liter, 20 liter og 41 liter, avhengig av hvor mye du ønsker å kjøle ned.


Arctic Tern Electric Cooler Box

Arctic Tern Electric Cooler Box

Sjekk prisen på:

Arctic Tern tilbyr med sin Electric Cooler Box en virkelig effektiv kjølebag. Det er spesielt bra for de som er lei av kjøleklemmer som ikke holder maten kald veldig lenge. I stedet bruker den en elektrisk kjøleboks.

Du kan koble den til en vanlig stikkontakt eller til bilens sigarettuttak. Hvis du skal på en lang biltur, er dette en veske som kan gjøre reisen din mye mer behagelig. Posen kan også brukes til å holde maten varm.

Det fungerer for mat som allerede er varm og der du vil holde varmen inne, strømmen er ikke sterk nok til å varme opp mat. Hvis du vil holde mat eller drikke avkjølt, fungerer det best hvis du pakker varer som allerede er kalde.

Den elektriske kjøleboksen kan holde maten 15-20 grader kjøligere enn temperaturen utenfor posen. Hvis du vil varme opp maten, kan den holde en maksimal temperatur på 50-60 grader. Størrelsen på posen er 39,5 x 29 x 43 cm, og den rommer 30 liter.

Leter du etter praktiske produkter for en ettermiddag utendørs – eller kanskje for å være ute i flere dager? Arctic Tern er et merke som tilbyr alt fra SUP-er og kjølebager til telt og campingstoler. De fokuserer på å lage utstyr som hjelper deg med å få smartere turer og eventyr.


Kånken Mini Cooler

Kånken Mini Cooler

Sjekk pris på:

Det klassiske merket Fjällräven har produsert en liten Kånken Mini Cooler – en kjølebag som låner noe av utseendet fra den klassiske Kånken-vesken. Kånken Mini Cooler er mindre enn en vanlig Kånken og har ikke like mange detaljer i designet, men den har den typiske Kånken-brandingen med reven.

Til og med proporsjonene minner om den klassiske vesken. Kånken Mini Cooler kan enten bæres i et håndtak eller plasseres i en ryggsekk. Hvis du har en Kånken Mini, tilsvarer størrelsen den indre størrelsen på ryggsekken, og hvis du har en Kånken i full størrelse, kan du bære kjøleren på tvers og få plass til andre sekker også.

Känken Mini Cooler er en liten kjølebag som er designet for å passe til én persons matpakke på tur eller piknik. Den rommer 2,5 liter og har en størrelse på 26 x 20,5 x 9 cm. Lokket på kjøleposen har et eget rom for kjølelampen. Du kan velge mellom fargene Frost Green, Navy og Warm Yellow.

Fjällräven er et velkjent merke, og Kånken er et av deres mest populære produkter. Ryggsekken har fortsatt sitt klassiske utseende, men er fornyet med nye farger og mønstre – og også med nye funksjoner for noen sekker. Fjällrävens mål er å produsere ansvarlig og skape ting som er funksjonelle, tidløse og holdbare.


Stanley Adventure Outdoor Cooler 15.1 L

Stanley Adventure Outdoor Cooler 15.1 L

Sjekk prisen på:

Adventure Outdoor Cooler er en kjølebag fra Stanley som rommer litt over 15 liter. Det er en robust og solid kjølebag designet for å holde maten kald i lang tid. Utseendet er klassisk stilig i grønt og grått.

Du får plass til hele 21 flasker i denne vesken, og hvis du har mange kjølebokser, kan drikkene dine holde seg kalde i mer enn en dag. Du bærer Adventure Outdoor Cooler i ett håndtak.

I motsetning til mange andre vesker har denne ikke et tekstilutseende, men den beholder stilen ved å være laget av et stilig og slitesterkt plastmateriale. På denne måten får vesken et hardt skall med en annen stabilitet, og kan også isoleres på en bedre måte. For å holde vesken kald, må du supplere den med kjøleklemmer.

Stanley er et amerikansk merke som har laget ting i mer enn 100 år. Faktisk var de de første til å lage ståltermoser som var vakuumisolert – i motsetning til tidligere termoser som hadde glassisolasjon. Den vakuumisolerte termosen ble utviklet tilbake i 1913, og siden den gang har de fortsatt å bruke moderne teknologi. Produktene deres har en klassisk stil og følger ikke moten, men løsningene er moderne og følger med i tiden.


Campingaz Powerbox Plus 24 L

Campingaz Powerbox Plus 24 L

Sjekk prisen på:

Campingaz Powerbox Plus kjøleboks er et alternativ for deg som ønsker elektrisk kjøling av mat og drikke. På den måten trenger du ikke å bekymre deg for om posen vil holde maten kald, men for at den skal fungere trenger du tilgang til strøm.

Du kan koble den til bilen din. Hvis du vil koble den til en vanlig stikkontakt, trenger du en spenningsomformer. Powerbox Plus kan kjøle ned mat og drikke til maksimalt 20 grader kaldere enn omgivelsestemperaturen.

Boksen er designet for å romme åtte 1,5-liters PET-flasker, men du kan fylle den med hva du vil. Kapasiteten er 24 liter. Powerbox Plus måler 40,7 x 31,3 x 43,5 cm, og vesken er grå med hvite detaljer. Lokket er låsbart, viften inni er stillegående og det er en smart funksjon som gjør at du kan oppbevare ledningen i vesken når den ikke er i bruk.

Når du velger produkter fra Campingaz, får du enkle, men smarte ting. Ting trenger ikke alltid å være kompliserte for å dekke de behovene som kan oppstå når du er ute i naturen, for eksempel å gjøre matlagingen enkel. Campingaz er et merke med lang erfaring og samtidig en sterk vilje til å utvikle og finne nye løsninger.


Dometics Cool-Ice CI 70

Dometic Cool-Ice CI 70

Sjekk prisen på:

Hvis du velger Dometic Cool-Ice CI 70 kjøleboks, får du en virkelig solid kjøleboks. Den har en kapasitet på 71 liter og kan holde mat og drikke kaldt i flere dager. Cool-Ice har en rektangulær form og et design i lysegrått med mørkere grå detaljer.

Det er solide håndtak for å bære boksen. Husk at den kan bli veldig tung når den er full, så det er best å plassere den der du vil ha den før du fyller den med mat og drikke.

Cool-Ice er en kjøleboks som ikke bare er nok for en piknik eller utflukt, men en pose som kan gjøre nedkjølingen hvis du skal være borte i flere dager og ikke har tilgang til et vanlig kjøleskap. Størrelsen er 51,5 x 43,2 x 69 cm, og Cool-Ice holdes kald med kjøleklammer som du må kjøpe separat.

Dometic henvender seg til folk som liker friluftsliv – campere, bobileiere, båtfolk og andre som ønsker å komme seg ut i naturen. Selv om du bare ønsker å komme deg ut en dag, kan du få mye ut av Dometics produkter. De tilbyr for eksempel produkter som er utviklet for å gjøre det enklere å oppbevare og tilberede mat når du er ute og reiser.


Campingaz Fold’N Cool 10 L

Campingaz Fold'N Cool 10 L

Sjekk prisen på:

Fold’N Cool er en kjølebag fra Campingaz i en smart kompakt modell. I tillegg til å være enkel å ta med seg i skulderstroppen eller håndtakene, brettes den sammen for å ta minimalt med plass når du ikke bruker den. Vesken er i halv størrelse og har en kapasitet på 10 liter. Det betyr at du for eksempel kan ha tolv 33cl bokser i den, eller mat som tar like mye plass.

Fold’N Cool har et ganske nøytralt utseende i blått og grått, og størrelsen er 13 x 31 x 25 cm. Materialet er polyester på utsiden og PEVA på innsiden. Begge deler er materialer som er enkle å rengjøre ved ganske enkelt å tørke av posen.

Isolasjonen består av 6 mm EPE-skumisolasjon med lukkede celler som holder bedre på kulden. For å holde Fold’N Cool kald, må du supplere den med kuldepakker som har vært i fryseren.

Campingaz-merket er basert på en kjærlighet til friluftsliv og camping, og de ønsker å tilby produkter som gjør det lettere for deg å velge å være utendørs. De har laget friluftsprodukter i mer enn 60 år. De bruker sin erfaring til å produsere virkelig smarte og funksjonelle gjenstander som kan hjelpe deg når du er på camping.


Cilio Dolimiti Kjølebag 6 L

Cilio Dolimiti Kjølebag 6 L

Dolimiti er en mindre kjølebag fra Cilio som rommer 6 liter. Hvis du bare skal ha med matpakke til deg selv, er det en god størrelse på vesken, som er lettere å bære enn de større modellene. Når du ikke bruker den, er den også enkel å stuve bort.

I tillegg til å holde mat og drikke kald ved hjelp av en kjøleklemme, har Dolimiti flere praktiske rom. Hvis du ikke ønsker å bære flere forskjellige vesker, kan du enkelt få plass til mobiltelefonen og nøklene i et av de mindre rommene.

Fargen er grå med svarte detaljer, og utseendet passer til de fleste stiler. Dolimiti er laget av polyester, et slitesterkt materiale som du enkelt kan rengjøre med en klut. Størrelsen er 21 x 12,5 x 24 cm. Den har et håndtak du kan bære den i. Lengden på håndtaket kan justeres slik at du alltid kan finne en innstilling som er behagelig for deg.

Cilio er et tysk merke som tilbyr ting du kan trenge når du lager mat eller spiser. De har også mange ting du kan bruke hvis du skal ut på piknik, eller vil tilbringe noen dager i naturen. De har alt fra termoser og kjøleposer til gassbrennere og smarte matbokser.


Cilio Cernobbio Piknikkurv 2 pers

Cilio Cernobbio Piknikkurv 2 pers
  • Også tilgjengelig i en større modell for 4 personer

Cernobbio gir deg en piknikkurv og kjøleboks i ett, en smart løsning fra Cilio som gir deg den rette piknikfølelsen. Den gir deg alt du trenger for å skape en flott utflukt. Lokket har plass til bestikk for to personer festet med stropper, mens det store rommet har plass til tallerkener, glass, en korketrekker og en liten kjølebag.

Det er to dedikerte rom for flasker og litt ekstra plass hvis du vil ta med noe ekstra. Alt er designet for to personer, inkludert kjøleposen, som er designet for å holde mat for to. Hvis du vil ha en romantisk piknik, er Cernobbio det perfekte alternativet.

Materialet kurven er laget av er flettet pil og stroppene som holder bestikket er laget av kunstlær. Innsiden av kurven er foret med et stilig prikket stoff, og det samme gjelder den lille kjøleposen. Hele kurven måler 44 x 30 x 22 cm. For å holde maten kald i kjøleren, bruk en kjøleklips.

Det tyske merket Cilio har et bredt utvalg av piknikkurver og kjølebokser, og tilbyr også termosflasker, vannflasker, matbokser og andre ting du trenger når du er på tur. I tillegg til utendørssortimentet har de kaffetraktere og annen forbrukerelektronikk til kjøkkenet, kniver, kjøkkenutstyr og servise.


Marimekko Tiliskivi Kjølebag

Marimekko Tiliskivi Kjølebag

Hvis du vil ha en virkelig stilig kjølebag, kan Tiliskivi fra Marimekko være det rette alternativet for deg! Vesken er laget i en mørkere nyanse av turkis med hvite striper som skaper et rutemønster.

Den skiller seg i design fra mange andre kjøleposer fordi den ikke har en firkantet stil som får deg til å tenke på en eske.

I stedet ser posen mer ut som en tettsittende stoffboks, med den øverste delen brettet ned. Med et knips fungerer den som et lokk, slik at kulden holdes i posen. Det gjør det også enkelt å justere størrelsen på posen.

Tiliskivi er navnet på mønsteret, som Marimekko også har brukt på andre produkter. Vesken måler 31 x 30 x 14 cm og er laget av bomullskanvas. Stroppen i klaffen er laget av lær. Vesken er designet for å motstå flekker og være enkel å rengjøre. Akkurat som en tote bag har den to stoffhåndtak du kan bære den i.  For å holde kulden i vesken må den suppleres med en eller flere kjøleklemmer.

Det finske designhuset Marimekko har alltid hatt sin egen stil, som er lett å kjenne igjen gjennom sine dristige og fargerike mønstre. Mønstrene finnes for det meste på forskjellige typer tekstiler og på servise som krus, tallerkener og boller. Selv om Marimekko har sin egen stil, er den i stadig utvikling, med nye design og produkter som utvikles.


Hvor lenge holder maten seg i en kjølebag?

Hvor lenge maten holder seg i en kjølebag avhenger av en rekke ting. For eksempel hvordan skapes kulden i posen, hva slags mat er det i den og hvor varmt er det ute? De fleste kjølebager holdes kalde ved hjelp av isklemmer.

Folk sier at isposer holder seg kalde i et par timer – men de varmes selvfølgelig raskere opp i sommervarmen enn hvis du bruker kjøleposen på en halvvarm vår- eller høstdag. Hvor mange isposer du bruker har også betydning, ettersom flere isposer gjør at posen holder seg kald lenger.

Hvor raskt posen varmes opp avhenger også av hvordan den er isolert; en dyrere pose kan ha bedre isolasjon. Størrelsen kan også spille en rolle, ettersom det er mer sannsynlig at en mindre pose blir varm.

En annen ting å tenke på er hva slags mat du har i kjølebagen. Noe mat og drikke er faktisk bra uten kjøling. Hvis du for eksempel har en brus eller øl i kjølebagen, kan den holde seg veldig kald i et par timer, og deretter gradvis bli mer og mer lunken.

Selvfølgelig er det bedre å drikke en kald drikke enn en varm, men det er ingen fare ved å drikke en varm brus. Hvis du i stedet har mat som må holdes kjølig for å unngå å bli dårlig, er det en annen sak. Det er viktigere å holde et øye med den – hvis den blir for varm, kan du ikke spise den lenger.

Generelt sett kan du forvente at maten holder seg i noen timer, kanskje en halv dag. Noen poser kan holde seg kalde lenger enn det. Hvis du har ømfintlig mat, kan du ta med deg et termometer.

Så lenge temperaturen i posen er 4-8 grader, tilsvarer den et kjøleskap, og maten vil holde seg til holdbarhetsdatoen. Hvis det blir varmere enn det, kan det være på tide å spise maten innen en time.

Hvor lenge varer kulden i en kjølebag?

Hvis du vil at kulden skal vare så lenge som mulig, er det viktig at kjøleposen din er fullpakket. Hvis det er plass i posen, kan du fylle plassen med PET-flasker med vann som du har igjen i fryseren.

Dette gir deg en dobbel funksjon ettersom de fungerer som ekstra kjøleklammer og tar opp plass til å fylle bagen. Som en bonus har du tilgang til iskaldt vann å drikke når isen i flaskene smelter. Det er også en god idé å holde vesken lukket til du er klar til å spise maten i den, siden kulden vil holde seg bedre.

Hvis du har en full kjølebag med flere isposer og holder posen lukket, kan en vanlig kjølebag holde seg kald i opptil fire timer. Selv etter det kan den holde på noe kulde, slik at maten din blir kjøligere enn om du hadde den i en vanlig pose. Noen større poser med mer forseggjort isolasjon kan holde maten kald i en hel dag eller mer – hvis du har mange isposer i den.


Her er noen flere tips om dingser som kan være nyttige for barnefamilier om sommeren!

Recent Posts