Beste solkrem for barn 2024: Best i test solkrem for de små


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Sommertid er en flott tid for store og små, og med alle utendørsoppholdene vil det være noen ting å vurdere når det gjelder barns beskyttelse mot de potensielle skadelige effektene av solen. Vi har i tidligere artikler testet UV-klær og UV-hatter, og det er på tide å ta en titt på forskjellige solkremprodukter.

Gitt alle produktkategoriene som er involvert, kan selve fagområdet virke som en jungel. Derfor har vi undersøkt markedet for å sortere ut konseptene og også utpeke den beste solkremen for barn!

Mor og datter på stranden med solkrem i flasken ved siden av

Hvilken solkrem for barn er best i test?

Best i test generelt er Evy Sunscreen Mousse Kids som er lett å påføre, snill mot sensitiv hud og veldig vannavstøtende.

Evy Sunscreen Mousse Kids Solkrem for barn

Sjekk prisen på:


For de som ønsker en solkrem som er praktisk å anvende, kan vi også slå et slag for Cosmica Kids. Rimelig merke som holder meget høy kvalitet!

Cosmica Kids Active Sun Spray Solkrem i sprayform

Sjekk prisen på:


Til slutt må vi anbefale La Roche-Posay. Populært internasjonalt merke med flere gode solkremer for barn!

La Roche-Posay Anthelios Kids Wetskin Solkrem Barn

Sjekk prisen på:


Gjennomgang og info om 11 forskjellige solkremprodukter for barn

Her er en nærmere titt på 11 forskjellige solkremprodukter som gir god solbeskyttelse for barn.

Evy Sunscreen Mousse Kids – Beste solkrem for barn

Evy Sunscreen Mousse Kids Solkrem for barn

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 30 / SPF 50
Form:Skum
Pakningsstørrelse:150 ml

Dette produktet ble raskt en favoritt i testen, noe som ikke er veldig rart, da det begge gir god solbeskyttelse, er forsiktig på huden og holder seg lenge uten å etterlate flekker. I tillegg synes mange barn det er morsomt å bruke, og som en ekstra bonus er det også et av de rimeligste produktene i denne testen.

Produktet er den eneste solkrem i skumform, og dette gir praktiske fordeler som det faktum at skummet er lett å jobbe inn i huden raskt, mens solkremen også holder seg godt i opptil 6 timer.

Selskapets produkter er generelt gode for sensitiv hud, selv i tilfelle av for eksempel tilstedeværelsen av eksem og beskytte hele det øverste laget av hud. Produktet anbefales av de fleste hudleger, så totalt sett er dette et produkt som passer de fleste barn og til og med voksne, så det vil være vanskelig å gjøre noe annet enn å anbefale å teste Evy Sunscreen Mousse Kids i sommer.


La Roche-Posay Anthelios Kids Wet Skin – Bra solkrem for barn

La Roche-Posay Anthelios Kids Wetskin Solkrem Barn

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 50+
Form:Krem
Pakningsstørrelse:250 ml

Denne produsenten står for det som føles som luksusproduktene til testen, og denne første av to testede solkremer fra dem har en spesiell vekt på svømming og strandlek. Den er designet for å smøres direkte på både våt og tørr hud. Videre har den en svært høy vannmotstand og er også sandbestandig.

Solkremen beskytter veldig bra mot solen, produktet er også egnet for sensitiv hud, og det er også enkelt å bruke. Hvis du føler det er greit å betale en litt høyere pris, er det ingen tvil om at i La Roche-Posay Anthelios Kids Wet Skin vil du få et kvalitetsprodukt med bred bruk som er spesielt verdifull i forbindelse med strandlek.


La Roche-Posay Anthelios Kids Lotion

La Roche-Posay Anthelios Kids Lotion Solkrem Barn

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 50+
Form:Krem
Pakningsstørrelse:250 ml

Dette produktet er produsentens mer generelle solkrem for barn, og det har generelt lignende egenskaper som Wet Skin-varianten. For eksempel er selv denne kremen veldig vanntett selv om den understrekede bruken ikke ligger veldig plassert på svømming og strandlek.

Ellers måter produktet standarden på andre testede kremer når det gjelder ting som solbeskyttelse og brukervennlighet. Kremen er også bra for sensitiv hud.

Totalt sett ligner vurderingen på Wet Skin-varianten på La Roche-Posay Anthelios Kids Lotion, og er helt klart er en solkrem å anbefale når man er forberedt på å betale en litt høyere pris for en solkrem, og av disse to som vi testet fra produsenten, er dette litt mer av den allsidige varianten sammenlignet med den andre.


Cosmica Kids Active Sun Spray – Beste solkrem i sprayform for barn

Cosmica Kids Active Sun Spray Solkrem i sprayform

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 30 / SPF 50+
Form:Spray
Pakningsstørrelse:175 ml

Dette produktet fra Cosmica er det billigste av testens tre solkremer i sprayform. Denne variasjonen er flott for de som ønsker en solkrem som lett sprøytes på.

Selve produktet er en god solkrem, og den går enkelt og raskt inn i huden. Som mange andre produkter i testen, er den uparfymert og kommer i en praktisk emballasje. Noe å huske på med solkrem i sprayform er at denne produktkategorien skal sprøytes nær der den skal påføres. Det kan med andre ord være vanskeligere å påføre på barn som synes det er vanskelig å stå stille.

For sammenhenger der man ønsker solkrem som kan sprøytes på, har du en veldig praktisk og rimelig solkrem for barn i Cosmica Kids Active Sun Spray.


Cosmica Kids Active Sun Lotion

Cosmica Kids Active Sun Lotion Solkrem Barn

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 50+
Form:Krem
Pakningsstørrelse:125 ml / 250 ml

Kremer tilhører den vanligste kategorien solkremprodukter i testen vår, og dette produktet tilhører det billigere laget av våre testede solkremer. Produktet gir god grunnleggende beskyttelse og beholder solbeskyttelsen ganske bra både etter å ha tilbrakt tid ute i solen og i forbindelse med bading.

Som en forholdsregel bør du fortsatt være forberedt på å smøre barnet ditt mer enn en gang med dette produktet, i tilfelle en lengre dag ute eller etter omfattende vannlek.

Produktet er uten parfyme eller allergener, og hvis du er ute etter en god generell solkrem til en billig pris, er Cosmica Kids Active Sun Lotion et passende produkt for dette.


Cosmica Kids Sun Stick – Solkremstift for barn

Cosmica Kids Sun Stick Solkrem Barn

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 50+
Form:Solkremstift
Pakningsstørrelse:8 g

Dette produktet er den eneste solkremen i testen som kommer i denne formen, og som sådan skiller det seg delvis fra bruken av andre produktkategorier i testen vår. Praktiske fordeler med en slik stift er at disse er praktiske å ta med seg. Hvis du har et stort behov for solbeskyttelse, er det lett å ta med en solkremsift om nødvendig.

Formen i seg selv betyr effektiv solkrem med høy vannmotstand, men når det gjelder anvendelse, er dette mer et produkt som påføres punkt for punkt enn over en større kroppsoverflate.

En solkremstift er, som et forslag, et produkt du tar med deg under lengre opphold eller som et supplement når du ikke vet på forhånd hvor solrikt det vil være. Du kan deretter enten bruke den til å forbedre en avtagende annen solkrem eller bruke den på spesielt følsomme kroppsområder for ekstra beskyttelse. Cosmica Kids Sun Stick er egnet for disse bruksområdene og anbefales som et supplement til andre solkremer.


Nivea Sun Kids Sensitive Protect & Play Roll-on

Nivea Sun Kids Sensitive Protect & Play Roll-on

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 50+
Form:Roll-on
Pakningsstørrelse:50 ml

Også her har vi et produkt som skiller seg ut når det gjelder produktkategorien, så sammenlignet med andre produkter i testen har vi først og fremst formen som er forskjellig. Noen av fordelene med roll-on er at formatet er praktisk, så vel som enkelheten ved å påføre på ønsket sted og i ønsket mengde.

Når det gjelder voluminnholdet i produktet, er det dyrere enn den tilsvarende solkremen, men dette kompenseres noe av det faktum at påføringen gjør at solkremen kan settes på i ganske tynne lag som går inn i huden godt uten at det føles klebrig. Produktet er også spesielt designet for å være mildt og skånsomt.

Denne roll-on er et av de mest brukervennlige solkremproduktene for barns eget bruk, så hvis du er forberedt på å betale den litt høyere prisen, kan Nivea Sun Kids Sensitive Protect & Play Roll-on være en av de mest passende solkremene for mange barn.


Nivea Sun Kids Sensitive Protect & Play Lotion

Nivea Sun Kids Sensitive Protect & Play Lotion Solkrem

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 50+
Form:Krem
Pakningsstørrelse:200 ml

Dette produktet er inkludert i samme serie som ovennevnte roll-on og er i mellomlaget prismessig i kremkategorien til testen. Fokuset for hele Nivea-produktutvalget er at de skal tilpasses sensitiv hud og at produktene derfor ikke inneholder parfyme, konserveringsmidler eller fargestoffer.

Denne kremen viser både god solbeskyttelse og høy vannmotstand, samt inneholder Aloe Vera som gjør den myk og fuktighetsgivende.

Den milde karakteren kombinert med gode andre kvaliteter gjør Nivea Sun Kids Sensitive Protect & Play Lotion til en solkrem du kan stole på når du forventer litt mer enn det mest grunnleggende av barnets solkrem.


Eco Cosmetics Baby & Kids Solkrem

Eco Cosmetics Baby & Kids Solkrem Barn

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 50+
Form:Solkrem
Pakningsstørrelse:50 ml

Dette produktet har et høyere fettinnhold enn de fleste andre solkremer og er dermed mer fuktighetsgivende.

Fordelene med dette solkremproduktet vil være at det ligger betydelig på toppen av huden og danner et beskyttende lag der. Da har den også god vannmotstand. Ulempene er hovedsakelig at produktet vil etterlate flere flekker enn de fleste andre produkter i opptil en halv time etter smøring hvis man ikke er forsiktig.

Du må veie verdien av den gode solbeskyttelsen og de andre positive egenskapene mot det som kan være upraktisk når det gjelder den klissete faktoren. I tilfeller der det positive vurderes, har du et godt solkremprodukt i Eco Cosmetics Baby & Kids Solkrem.


Vichy Idéal Soleil Anti-Sand Mist Kids

Vichy Idéal Soleil Solkrem Spray

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 50+
Form:Spray
Pakningsstørrelse:200 ml

Dette produktet er den dyreste av de tre testede sprayene og rapporteres å være spesialdesignet med vekt på å tilby en veldig god solbeskyttelse. Denne sprayen er også vist å ha god vannmotstand og er veldig enkel å bruke og påføre.

Produsentens hovedpåstand er å gi god solbeskyttelse i en brukervennlig og praktisk form, og dette er vellykket. Det faktum at produktet også er hypoallergent og parfymefritt, gjør det enda mer allsidig. Alle som synes det er praktisk å tilby barnas solkrem i sprayformat, vil dermed helt klart finne et kvalitets solkremprodukt i Vichy Idéal Soleil solspray for barn.


Eucerin Sensitive Protect Kids Sun Spray

Eucerin Sensitive Protect Kids Sun Spray Solkrem Barn

Sjekk prisen på:

Solbeskyttelsesfaktor:SPF 50+
Form:Spray
Pakningsstørrelse:200 ml

Her finner vi en annen solspray og en veldig rimelig, da den er både billig og ikke minst tilbyr god solbeskyttelse. For prisen kan det sies å ha flere gode kvaliteter. For eksempel er det fuktighetsgivende så vel som vannavstøtende, og det har også en profil av å være snill og mild på huden.

Produktet er dermatologisk testet og er også utviklet for å være hypoallergent. Hvis du er ute etter praktisk og rimelig solkrem, spesielt hvis det også er viktig at produktet er skånsomt, har du tydeligvis et passende produkt i Eucerin Sensitive Protect Kids Sun Spray.


Hvilken type solkrem er best krem, spray, roll-on eller skum?

Vårt hovedvalg etter å ha testet alle mulige varianter tilgjengelig, er skum. Det er enkelt å påføre på en jevn og fin måte. Det etterlater ikke flekker, og det forblir på selv etter at barnet har vært i vannet. Det er både enklest og gir den beste beskyttelsen.

Det er imidlertid fordeler og ulemper med alle typer solkrem for barn. Slik kan man se det:

Skum

  • Fordeler: Lett å påføre, sitter godt uten å etterlate flekker.
  • Ulemper: Små bokser som går tom raskt.

Krem

  • Fordeler: God beskyttelse, lett å smøre.
  • Ulemper: Klissete, kan være vanskelig å få helt jevnt.

Spray

  • Fordeler: Spray enkelt på, etterlater ikke flekker.
  • Ulemper: Litt tynnere solkrem, må påføres flere ganger.

Roll-on

  • Fordeler: Bra for å dekke små overflater, praktisk liten emballasje.
  • Ulemper: Vanskelig å dekke hele kroppen med.

Hvilken solbeskyttelsesfaktor skal en solkrem for barn ha?

Som en tommelfingerregel kan det sies at jo høyere solbeskyttelsesfaktoren er, jo bedre. Norsk Helseinformatikk anbefaler at en solkrem for barn skal ha minst SPF 15, men helst høyere. Nesten alle varianter vi har sett på har solbeskyttelsesfaktor 50. 

I tillegg til solbeskyttelsesfaktoren skal solkrem være:

  • Motstandsdyktig mot vann.
  • Spesielt tilpasset barn.

Videre bør solkrem først og fremst brukes som beskyttelse der klærne ikke dekker. Det anbefales å dekke barna så mye som mulig med klær, solhatt og solbriller.

I hvilken alder bruker du solkrem for barn?

Barn under 1 år bør ikke være i direkte sollys i det hele tatt. Det er mulig å bruke noen solkremer på barn fra 6 måneder, men de anbefales fortsatt å holdes borte fra solens stråler så godt som mulig.

Barn over 1 år kan bruke solkrem, men bare som et supplement til annen solbeskyttelse i form av klær og for å unngå direkte sollys så mye som mulig.

Solkrem tilpasset barn kan brukes opp til ca. 16 år med minst solbeskyttelsesfaktor 30. Etter det kan det være tilrådelig å bytte til solkrem for voksne.

Recent Posts