Beste sparkesykkel for barn 2024: Best i test kickbikes


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Sparkesyklerer utrolig populære blant barn. Om sommeren og våren ser du ofte både små og store barn som glir rundt på sine fancy kickbikes. Her sjekker vi ut noen av de beste sparkesyklene for barn akkurat nå!

Best i test sparkesykkel for barn

Hvilken sparkesykkel for barn er best i test?

For de aller minste kan vi anbefale STIGA Sports Mini Kid 3W. En veldig rimelig sparkesykkel med tre hjul, egnet for barn fra 2 år!

Det beste for å gjøre triks og hoppe med er STIGA Sports Hood. Den passer for barn over 7 år og er fenomenal for kontroll og følelse.

En annen fenomenal modell for store barn er Razor A5 Air scooter. Det er en utrolig godt laget og robust modell for barn over 8 år, og den kan håndtere opptil 100 kg!

Sist, men ikke minst, anbefaler vi STIGA Sports Air Scooter. Den har utrolig solide solide hjul og er perfekt å gli rundt i, fra 7 år gammel.

Anmeldelser av 17 flotte sparkesykler til barn

Vi har sett nærmere på 17 forskjellige scootere for barn i forskjellige aldre der vi har tatt hensyn til alt fra funksjon og sikkerhet til utseende og pris.

Det kan også være lurt å se tips om gode barnehjelmer med grønn spenne eller stilige joggesko for barn!


Razor A5 Air Scooter

Razor A5 Air Scooter Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 8 år.
 • Maksimal vekt: 100 kg.

Razor A5 Air, egnet for barn fra 8 år, er en utrolig frekk modell med sammenleggbar design, justerbare styret og riktig fotbrems. Scooteren har solide luftdekk for fjæring som er egnet for variert terreng, og stativplaten er utstyrt med griptape.

Razor A5 Air har et patentert design som fremmer shake-free ridning, noe som gjør at det nesten føles som om du flyr fremover.

Razor er et amerikansk merke som har spesialisert seg på scootere og pedalbiler i over 20 år. Fokuset er på innovasjon og kvalitet, og hvis du investerer i en Razer sparkesykkel, vil du ikke bli skuffet – de beholder det de lover!

Men hvis det smaker slik, koster det, og dette er en av de dyrere scooterne på markedet.

Razor A5 Air er tilgjengelig i sølv og matt svart med blå detaljer. Hjul og felger er alle svarte.


Razor Lightshow Sparkesykkel

Razor Lightshow Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 6 år.
 • Maksimal vekt: 65 kg.

Razor Lightshow er, som navnet avslører, litt av et spektakulært lysshow, da stativbrettet og hjulene er utstyrt med blinkende LED-lys i forskjellige farger. Denne scooteren har et annet design med et horisontalt brett på baksiden der du plasserer føttene ved siden av hverandre.

Det er dermed en trehjulet scooter, men passer for større barn fra 6 år.

Scooteren er laget av stål og aluminium og har høydejusterbare styre samt en brukervennlig fotbrems som er koblet til styret.

LED-lampene er batteridrevne (3 x AAA), som er inkludert.

Prisen er relativt høy, men da får du også en unik og spektakulær scooter i Razor Lightshow som definitivt vil tiltrekke seg oppmerksomhet i nabolaget!


Razor A5 Lux Light Up Sparkesykkel

Razor A5 Lux Light Up Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 8 år.
 • Maksimal vekt: 100 kg.

Razor A5 Lux Light Up er en praktisk og fargerik scooter som passer for barn fra 8 år. Dette kan gå veldig fort, så det er heldig at det er utstyrt med en brukervennlig fotbrems. Ellers er scooteren sammenleggbar og også veldig lett når det gjelder vekt. Styret kan styres til ønsket høyde.

Hjulene er store, solide og glatte og sikrer en komfortabel og friksjonsfri kjøreopplevelse. Som glasur på kaken er Razor A5 Lux Light Up  utstyrt med opplyste hjul med LED-belysningseffekter som ikke krever batteri. Felgene skinner dermed i tråd med hjulenes bevegelse.

Razor A5 Lux Light Up er laget av nattsvart aluminium, og både stående brett og ramme er utsmykket med deilige farger i grafiske mønstre. Hjulene er tilgjengelige i oransje eller limegrønn.

Selv denne spektakulære Razor A5 Lux scooter plasserer seg i en høyere prisklasse.


STIGA Sports Hood Trickscooter

STIGA Sports Hood Trickscooter

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 7 år.
 • Maksimal vekt: 100 kg.

Denne tøffe triks scooteren fra STIGA er designet for vågale barn som er i ferd med å lære triks. Den er ryddig og lett og har små, men holdbare hjul for å gjøre det enkelt å hoppe og gjøre andre kule triks.

Scooteren er laget av forsterket aluminium og stativplaten er utstyrt med sklisikker beskyttelse, slik at du står fast når du trener triksene dine. På bakhjulet er det en diskret fotbrems for å bremse hastigheten.

STIGA Sport Hood trickspark sykkel er tilgjengelig i fargene svart / rød, limegrønn / svart og i en deilig neonfarget nyanse.

Stiga Hood tricksparksykkel finner du i det vi vil kategorisere som øvre prisklasse, men det er heller ikke den dyreste på markedet. Legg merke til at den neonfargede varianten noen ganger har en høyere pris enn andre farger.


STIGA Sports Cruise 145-S Sparkesykkel

STIGA Sports Cruise 145-S Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 7 år.
 • Maksimal vekt: 100 kg.

Stiga Sports Cruise 145-S er en sporty, stabil og fleksibel scooter designet for barn fra 7 år, men er like egnet for voksne, Den er utstyrt med gripevennlige håndtak, høydejusterbare styret og praktisk fotbrems på bakhjulet.

Scooteren er utstyrt med høy ytelse 145 dekk for riktig hastighet og stativplaten er dekket med griptape for økt friksjon mot skosålene for bedre grep. STIGA Sports Cruise 145-S er enkelt og enkelt å brette sammen.

Stiga Sports Cruise sparkesykkel er tilgjengelig i fargene lyseblå, mørkeblå og rosa. Når det gjelder pris, vil vi plassere dette i en lavere mellomprisklasse.


STIGA Sports Track 120-S Sparkesykkel

STIGA Sports Track 120-S Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 5 år.
 • Maksimal vekt: 100 kg.

STIGA Sports Track 120-S er en klassisk scooter i stabil konstruksjon og enkel design.

Styret kan enkelt justeres for ønsket høyde, og stativplaten er utstyrt med griptape for bedre grep og praktisk sidestøtte. Scooteren er utstyrt med  120 dekk med høy ytelse der fotbremsen består av sprutbeskyttelsen på bakhjulet.

Denne scooteren har et innovativt stabilitetssystem mellom styret og stand-up-platen , noe som gjør den til en av de mest stabile sammenleggbare scooterne på markedet.

Stiga Sports Track120-S er tilgjengelig i de klassiske fargene hvit og svart og kvalifiserer som en veldig rimelig sparkesykkel av høy kvalitet.


STIGA Sports Route 200-S Sparkesykkel

STIGA Sports Route 200-S Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 7 år
 • Maksimal vekt: 100 kg.

Her er vi av  en annen stabil og klassisk scooter fra STIGA. Stiga Sports Route 200-S er utstyrt med store high performance 200 mm hjul med kulelager for ekstra fart og friksjonsfri rulling.

Stativplaten er utstyrt med griptape og bremsing gjøres ved å trykke foten mot bakhjulets gjørmebeskyttelse. Scooteren har også en praktisk sidestøtte som lar deg la den stå.

Denne STIGA Sports Route 200-s sammenleggbare sparkesykkel er tilgjengelig i fargene svart og isblå og er et veldig rimelig alternativ hvis du er ute etter en klassisk og tradisjonell scooter.


STIGA Sports Comet 120-S Sparkesykkel

STIGA Sports Comet 120-S Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 5 år.
 • Maksimal vekt: 50 kg.

Dette er en lett og fleksibel scooter i en klassisk, stabil design. Høyden på styret er justerbar og scooteren kan enkelt brettes opp for praktisk lagring.

Stiga Sports Comet 120-S er designet for å kjøre på flat grunn og bør ikke brukes til hopp og triks. Håndtakene er solide og gripevennlige og fotbremsen er plassert på bakhjulet. U-hjulene muliggjør jevn og fin kjøring, og stativplaten er utstyrt med sklisikker beskyttelse.

Dette er en utmerket første scooter når barnet går over fra tre til to hjul, da det er stabilt, trygt og enkelt å styre.

STIGA Sports Comet 120-S er tilgjengelig i fargene bubblegum rosa og svart. Når det gjelder prisbildet, tør vi si at det er vanskelig å finne en scooter til en lavere pris enn dette.


STIGA Sports Mini Kid 3W Sparkesykkel

STIGA Sports Mini Kid 3W Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 2 år.
 • Maksimal vekt: 20 kg.

STIGA Sports Mini Kid 3W er en stabil og lettdrevet trehjuls scooter for de aller minste. Rammen er laget av solid stål og forhjulet er litt større enn de to bakhjulene for ekstra stabilitet. STIGA Sport Mini Kid 3W mangler imidlertid en fotbrems, slik mange scootere designet for mindre barn gjør.

Stativplaten er utstyrt med sklisikker beskyttelse og sikkerhetshåndtakene er ordentlig gripevennlige. Denne scooteren er også utstyrt med en romslig kurv hvor barnet kan lagre en drink, matpakke eller favorittleke.

STIGA Sports Mini Kid 3W er tilgjengelig i limegrønn/svart og rosa/hvit og er en god første scooter til en svært fordelaktig pris.


STIGA Sports Mini Kick Supreme+ Sparkesykkel

STIGA Sports Mini Kick Supreme+ Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 3 år.
 • Maksimal vekt: 50 kg.

Stiga Sports Mini Kick Supreme+ er også en stabil og lettkjørt sparkesykkel som passer for små ryttere. Scooteren er utstyrt med to litt skrå hjul foran og en bak, noe som gjør det lettere for jevn kjøring.

Det stående brettet er utstyrt med praktisk sklisikker overflate, og på baksiden er det en fotbrems i form av sprutbeskyttelsen som trykkes som bakhjul. Sikkerhetshåndtakene gir et fast grep, og foran på styret finner vi en avtakbar oppbevaringskurv i slitesterkt stoff.

Styret har også en spesialutviklet fjæring som gjør at hjulene kan re-springs til startposisjon rett frem etter svinging, noe som letter ridning for små barn. Styret er også avtagbart, noe som letter praktisk lagring.

Denne scooteren er tilgjengelig i limegrønn / svart og rosa / svart. Når det gjelder pris, vil vi plassere Stiga Sports Mini Kick Supreme+ i en rimelig mellomprisklasse sammenlignet med andre scootere designet for samme alder.


STIGA SPORTS Air Scooter 12″ Sparkesykkel

STIGA SPORTS Air Scooter 12 Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: 7 år
 • Maksimal vekt: 100 kg.

STIGA Sports Air Scooter 12″ Solid Tire er en heftig scooter som minner om en BMX i modellen. Til tross for de brede styret med doble håndbremser og de store solide dekkene, er dette en scooter med stående plate i stedet for en sal.

Dette er en sporty scooter som fungerer på flere forskjellige overflater uten risiko for punktering. Håndbremsene er koblet til både for- og bakhjul og muliggjør sikker bremsing selv ved høy hastighet. Styret kan heves og senkes, og scooteren er også utstyrt med praktisk sykkelstøtte.

Denne modellen er tilgjengelig i de tilgjengelige fargene svart og metallisk.

Stiga Sport Air Scooter 12″ koster litt mer enn mange andre modeller, da dette er en luksusversjon av scooteren.

Vær oppmerksom på at alle STIGA sparkesykler har et innovativt og spesialutviklet stabilitetssystem som muliggjør jevn og stabil kjøring.


PUKY R1 sparkesykkel

Puky R1 Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 2 år.

PUKY R1 er en stabil og brukervennlig scooter som passer for de aller minste. Dette er en trehjulet scooter med et stort forhjul og to mindre doble hjul bak. Hjulene består av myke komfortdekk og det stående brettet er utstyrt med sklisikker beskyttelse.

I motsetning til mange andre scootere som passer for de minste barna, kan styret på denne høyden justeres og er også utstyrt med både støtpute og sikkerhetshåndtak for trygt grep. Puky R1 kan dessverre ikke brettes.

Denne scooteren er tilgjengelig i knallrød, rosa og blå/rød. I tillegg til disse fargene er puky R1 også tilgjengelig i en matt svart nyanse med kremete hvite detaljer, brune håndtak og sykkelkurv i rottingimitasjon. Denne spesielle varianten er litt dyrere enn de andre fargene.

PUKY R1 er malt med et slitesterkt pulverbelegg.

Når det gjelder pris, er denne scooteren i den øvre prisklassen av scootere for de aller minste.


Space Scooter Junior

Space Scooter Junior

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 4 år.
 • Maksimal vekt: 60 kg.

Space Scooter Junior er en versjon av den tradisjonelle Space Scooter, da juniorversjonen er beregnet på yngre barn. Dette er en unik tur der du skaper bevegelse ved å gå opp og ned på stående bord. Derav navnet Space Scooter – å komme deg rundt på dette gir deg følelsen av å gå ut i rommet!

Denne kule scooteren er utstyrt med håndbrems, myke håndtak og sklisikker dekning på stativplaten. I tillegg kan høyden på styret justeres og scooteren brettes enkelt sammen.

Space Scooter Junior er tilgjengelig i ceriserosa samt en koboltblå variant med limegrønne hjul.

Space Scooter er relativt høy i pris, men vi mener at prisene er helt rimelige med sin unike funksjon og design.


Bikestar Premium Sparkesykkel

Bikestar Premium Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 5 år.
 • Maksimal vekt: 50 kg.

BikeStar Premium er en skikkelig scooter som ligner litt av en vanlig sykkel i utseendet med brede styret og fjærede luftdekk. Håndbremseslangen er innebygd i sykkelrammen, noe som betyr at barnet ikke kan snuble over den.

Den utbrettbare sykkelstøtten kan brettes ut under stående bord slik at den ikke er i veien og selve stativet er dekket med et sklisikkert materiale for stabilitet. Både for- og bakhjulene har riktig sprutbeskyttelse som beskytter mot smuss.

Denne modellen går i fargene rosa-lilla og hvit. Dekk, håndtak og stående plate er derimot svarte og sykkelrammen er utsmykket med en liten fe samt søte små detaljer i form av blomster og stjerner.

Bikestar Premium er i den øvre prisklassen for scootere designet for litt mindre barn.


My Hood 145 Sparkesykkel

My Hood 145 Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 4 år.
 • Maksimal vekt: 80 kg.

My Hood 145 er en klassisk scooter i god kvalitet med flere praktiske funksjoner. Styret er justerbart og kan heves og senkes etter behov. Stativplaten er utstyrt med praktisk sklisikkert materiale, og bakhjulet har en brukervennlig brems i form av et sprutbeskyttelse som presses mot hjulet når du bremser. Håndtakene er myke og gripevennlige for bedre grep på styret.

My Hood 145 brettes enkelt og jevnt sammen og veier også svært lite.

Denne scooteren er tilgjengelig i flere nydelige fargekombinasjoner: rosa / svart / sølv, blå / svart / sølv, rosa / hvit / sølv og grønn / svart / sølv.

My Hood sparkesykkel er funnet et sted i mellom på prisskalaen, med andre ord anser vi det ikke for å være dyrt eller billig.


Stoy My First Sparkesykkel Vintage

Stoy My First Sparkesykkel Vintage

Sjekk prisen på:

Dette er en solid scooter på tre hjul (en foran og to bak) egnet for barn fra 2 år og oppover. Designet går i edru farger og sikkerhetshåndtakene i brunt skinn imitasjon gir et godt grep. Stativplaten er utstyrt med sklisikker beskyttelse, noe som betyr at barnet står fast uten å skli av.

Når det gjelder design, er dette en ekstremt fin scooter som også er god når det gjelder pris. Det er en klassisk sparkesykkel som oppfyller sin funksjon. Den kan imidlertid ikke brettes, og rammen mangler høydejusterbare styre.

Stoy er et svensk selskap som fokuserer på leker og barnetilbehør. Merket, som for øvrig er et vittig anagram av ordet ”toys”, er preget av sin skandinaviske design kombinert med høy kvalitet.

My First Vintage by Stoy er tilgjengelig i tåkerosa og i en mild grå farge. I begge tilfeller er stålrammen sølvfarget og håndtakene går i en brun skinntone.


Stoy Min første sparkesykkel

Stoy My First Sparkesykkel

Sjekk prisen på:

 • Alder: fra 2 år
 • Maksimal vekt: 20 kg.

My First fra svenske Stoy er et godt alternativ som første sparkesykkel med sin enkle og stabile konstruksjon og fordelaktige pris. Rammen er laget av stål, mens hjul og noen andre detaljer består av slitesterk plast.

Scooteren er utstyrt med tre hjul, en foran og to bak, for ekstra stabilitet. Styret er utstyrt med sikkerhetshåndtak og stativplaten er dekket med sklisikkert materiale for barnet å stå fast. Styret er også utstyrt med en praktisk sykkelkurv – perfekt oppbevaring for vannflasker, leker eller spennende ting barnet finner underveis.

My First Sparkesykkel er ikke sammenleggbar og har ikke justerbare styre.

Denne rimelige førstegangsscooteren, Stoy My First, er tilgjengelig i sitrongul, lyseblå, tyggegummi rosa.


Bør du velge en sparkesykkel med 2 eller 3 hjul?

Om du skal velge en scooter med to eller tre hjul, avhenger av barnets alder, motoriske ferdigheter og interesser.

En trehjulet sparkesykkel gir bedre stabilitet og fungerer perfekt for å la barnet prøve å ta av. Disse sparkesyklene er enkle å håndtere og krever ikke så god balanse som tohjulede scootere. I tillegg er disse lettere når det gjelder vekt og dermed lettere for barnet å løfte.

Akkurat som det er lettere å lære å sykle på en trehjuling, er det også lettere å lære å sykle på en scooter på tre hjul.

En tohjulet scooter krever mer av barnet når det gjelder balanse og koordinering. En anbefaling er å la små og uerfarne barn starte med en trehjulet sparkesykkel til de lærer å sykle ordentlig. Etter det kan du erstatte scooteren med en variant med bare to hjul.

Fra hvilken alder kan barn kjøre sparkesykkel?

Sparkesykler kan innføres relativt tidlig, allerede mellom 18 måneder og 2 år. I disse tilfellene snakker vi da om trehjulede sparkesykler. Først står barnet med begge føttene på stativplaten og hendene i et fast grep på styret mens du som forelder fører scooteren fremover.

En tommelfingerregel for når barn kan begynne å kjøre en scooter med tre hjul, er at barnet skal kunne gå jevnt og trutt.

Når du kan gå over til en scooter med to hjul varierer fra barn til barn, men vanligvis skjer dette i en alder av 3-5 år. Du må bare fortsette å føle deg og starte fra hvor langt barnet har kommet i balanse og motorisk utvikling.

Bør barn bruke hjelm når de kjører sparkesykkel?

Det er ikke noe krav om å bruke hjelm når du bruker scooter, da scootere anses å være lekekjøretøy i stedet for sykler.

Vi anbefaler imidlertid at du alltid gir barnet en hjelm når du kommer deg rundt på en scooter. Scootere er generelt tryggere enn sykler fordi barnet alltid kan balansere med en fot i bakken og har også alltid muligheten til å brått stoppe eller gå av.

Disse fakta eliminerer imidlertid ikke risikoen for ulykker, og vi anbefaler alltid å ta på barnets hjelm når de kjører en sparkesykkel, spesielt på overflater som asfalt og grus.

Hvilke beskyttelser er nødvendig når barn lærer å kjøre sparkesykkel?

Når du kjører en sparkesykkel, anbefales ofte bruk av en CE-merket hjelm med hakestropper og hodestropper, kne- og albuebeskyttere og håndleddsbeskyttere som beskytter både underarmen og overarmen i tilfelle fall.

Som sagt er dette anbefalinger, og det er ingen lovgivning som fastsetter at disse beskyttelsene må brukes. Som sagt anbefaler vi alltid å bruke hjelm, men som forelder må du bare bestemme om og når andre beskyttelser er nødvendig.

Det viktigste er å sørge for at barnet kjører på trafikkfrie steder og kan kontrollere scooteren og dens funksjoner på riktig måte.

Er det mulig å kjøre sparkesykkel i en skatepark?

Om du kan sykle sparkesykkel i skateparker varierer fra park til park. Noen tillater desse, mens andre er begrenset til ”ekte” skatesport.

Kritikken av sparkesykler i skateparker er basert på det faktum at skateparker ofte blir invadert av små barn, noe som betyr at skateboardere ikke kan praktisere sin sport.

I noen tilfeller har det også oppstått konflikter ettersom dedikerte skateboardere har initiert innsamlingsaksjoner for å finansiere spesielle skateparker optimalisert spesielt for sin sport. Når arenaen deretter fylles med småbarn på sparkesykler, noe som svekker mulighetene for riktig skateboarding, kan man forstå at frustrasjon kan oppstå.

Som forelder er det derfor godt å undersøke om du kan bruke sparkesykkel, før du slipper barnet av i skateparken.

Kan barn ta med sparkesykkel til skolen?

Sparkesykkel kan fungere som et transportmiddel til og fra skolen, men sørg for at scooteren kan lagres på et godt sted i løpet av dagen, da den ikke skal brukes i skoletiden.

Ulike skoler har selvfølgelig forskjellige regler, og noen ganger kan barnet for eksempel bruke den på fritiden. Men sjekk med barnets skole og rekreasjonssenter hva som gjelder akkurat der!

Hvis sparkesykkelen er ment som et transportmiddel til og fra skolen, kan du vurdere å skaffe en sammenleggbar variant som opptar svært lite plass i form av lagring.

Hvis du vil låse sparkesykkelen, er det spesielle låser som er beregnet på scootere som blant annet finnes i sykkelbutikker og låsesmeder.

Snakk med barnet ditt om trafikksikkerhet før de går på skole på en scooter. Enda mindre barn kan komme til barnehagen på en scooter hvis du som forelder har godt tilsyn og unngår travle veier.

Recent Posts