Beste hjelm for små barn 2024: Hjelmer med grønn spenne for lek og sport


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Hvis barn bruker hjelmer mens de leker, anbefales det at de bruker hjelm med grønn spenne opp til 7 år. Den typen spenne åpnes i tilfelle barnet blir sittende fast og blir hengende etter hjelmen. Det er hjelmer for sport, sparkesykkel, lek, balansesykkel og sykling, med grønn spenne. Her anbefaler vi våre favoritter og de beste barnehjelmene med grønn spenne!

barn åker akebrett med hjelm på huvudet

Hvilken hjelm med grønn spenne er best i test?

En av de aller beste hjelmene for alle mulige formål er Stiga Play. Den sitter fantastisk godt på hodet og passer i alle årstider. Perfekt for lek, sykkel og aking.

Stiga Play Hjelm

Sjekk prisen på:


En annen stor favoritt som er utrolig populær er Jofa multisport hjelm 715 LS. Den er perfekt for aking, akematte og vinterlek, da den kommer med en ekstra innerhette som holder ørene varme.

Jofa Multisport Hjelm 715 LS

Sjekk prisen på:


Til slutt må vi selvsagt nevne Stoy lekehjelmer. Fargerike, virkelig stilige barnehjelmer i skatestil!

Stoy lekehjelm

Sjekk prisen på:


Les videre for å lese mer om alle barnehjelmer vi har sett på. Nederst i artikkelen finner du også en størrelsesguide og svar på noen vanlige spørsmål om hjelmer for barn.

Anmeldelser og informasjon om 9 forskjellige hjelmer tilpasset små barn

Her er en nærmere titt på 9 hjelmer med grønt spenne, og noen andre vanlige sykkelhjelmer for små barn.

Sjekk også ut våre tips om sparkesykler for barn!

Stiga Play Hjelm

Stiga Play Hjelm

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig populær hjelm for barn som er ideelle for de fleste aktiviteter. Den passer for barn fra 0-7 år og kommer i to størrelser:

 • Liten: 48-52
 • Middels 52-56

Stiga Play er en utmerket hjelm for de fleste aktiviteter som barna vanligvis deltar i, for eksempel:

 • Utendørs lek
 • Sykling
 • Scooter
 • Aking

Hjelmen har lufthull både på toppen og på forsiden og baksiden. Det gjør hjelmen luftig og behagelig å ha på om sommeren. Det er selvfølgelig også utmerket å bruke om vinteren, da med en lue under.

Stigas lekehjelmer er utstyrt med såkalt EPP (Expanded Polypropylene). Det er et deksel som gjør at hjelmen tåler flere smell uten å bryte eller måtte byttes ut. Inne i hjelmen er det en veldig myk og komfortabel polstring som gjør at den føles bra å ha på seg, selv i lange perioder. Du kan selvfølgelig justere hjelmen med en elastikk for å passe perfekt til barnets hode.

Disse hjelmene er helt klart noen av de mest populære på markedet. De er begge komfortable, gir god beskyttelse og kommer i flere virkelig stilige farger. Hvis du vil ha en lekehjelm som er rimelig billig og passer for nesten alle barn, er Stiga Play et veldig godt standardvalg!


Stiga Play + Hjelm med MIPS

Stiga Play + Hjelm med MIPS

Sjekk prisen på:

Denne hjelmen ligner på den klassiske Stiga Play, men er designet med beskyttelse av integrert MIPS-teknologi. MIPS er den svenskutviklede beskyttelsesteknologien som har blitt rost over hele verden for sin fenomenale beskyttelse av hodet.

MIPS er en avansert teknologi som fungerer ved å ha et lag mellom hjelmens skall, og innersiden med lav friksjon i mellom. Den følger bevegelsene i hodet, og når du slår hodet, beskytter MIPS uansett hvilken retning virkningen kommer fra, noe som reduserer risikoen for innvirkning på hjernen. Dette betraktes ofte som gullstandarden når det gjelder beskyttelsesutstyr for hodet i mange forskjellige idretter.

Ellers er hjelmen Stiga Play også både stilig og komfortabel. Det kan være litt vanskeligere å få tak i, da det noen ganger er utsolgt. I tillegg kommer det vanligvis ikke i så mange farger. Stiga Play + med MIPS er imidlertid lekehjelmen med den absolutt beste hodebeskyttelsen av alle hjelmer.

Hvis du har råd til å sette inn litt ekstra penger, er Stiga Play+ med MIPS en fantastisk hjelm. Den oppfyller alle kriteriene for barnas hjelmer når det gjelder beskyttelse og sikkerhet, og er også en fantastisk komfortabel og stilig hjelm som barn vanligvis liker å ha på seg.


Jofa Multisport Hjelm 415 S

Jofa Multisport Hjelm 415 S

Sjekk prisen på:

Her har vi en annen veldig populær hjelm for barn. Jofa var en gang et av verdens mest populære ishockeyhjelmmerker.

Det svenske selskapet ble kjøpt av Reebok, og de sluttet da å lage de klassiske hockeyhjelmene. Men jofa multisportshjelm for barn med grønn spenne er fortsatt på markedet. Den er tilgjengelig i to modeller: 415 og 715 LS. Først ser vi på modell 415.

Jofa Multisport Hjelm 415 er tilgjengelig i to størrelser:

 • Liten: 48,5 – 52,5 cm
 • Middels: 51,5 – 55,5 cm

Hjelmens skall består av to deler og kan justeres ved å løsne skruene. Hjelmen er stort sett lik Jofas andre hjelm 715.

I alle fall er Jofa 415 multisportshjelm veldig populær, og er både komfortabel og gir god beskyttelse. Den passer perfekt om vinteren med en hette under, og om våren og sommeren. Den kan brukes både som sykkelhjelm, ved aking og alle slags lek og aktiviteter som krever hjelm på hodet.

I tillegg er Jofa 415 S en veldig rimelig hjelm, noe som er en stor grunn til at så mange velger akkurat denne. Du får rett og slett veldig høy kvalitet for pengene dine!

Hva er forskjellen mellom Jofa 415 S og Jofa 715 LS?

Forskjellene på disse jofa multisportshjelmene er:

 • Størrelsene varierer med noen få centimeter.
 • Jofa 715 har et spinnende hjul på baksiden som du raskt kan justere størrelsen med.
 • For jofa 715 LS får du med en indre hette med ørebeskyttelse. Det er ikke for modell 415.
 • Det er også en liten forskjell i pris, design og fargealternativer.

Jofa Multisport Hjelm 715 LS

Jofa Multisport Hjelm 715 LS

Sjekk prisen på:

Jofa Multisport Helmet 715 LS er en stilig, komfortabel og veldesignet barnehjelm med mange gode kvaliteter. En av de store fordelene med denne hjelmen, sammenlignet med deres andre hjelm og mange andre lignende varianter, er muligheten til raskt å justere størrelsen.

På baksiden er det et svinghjul ”Fit System” hvor du kan gjøre fine justeringer i størrelse for å få det til å sitte så komfortabelt som mulig. Jofa 715 LS er tilgjengelig i størrelser:

 • Liten: 45,5 – 52,5 cm
 • Middels: 51,5 – 55,5 cm

En annen virkelig god detalj om denne hjelmen er at du får med en indre hette som holder hodet og ørene varme. Hetten kan tas ut hvis hjelmen skal brukes i varmere årstider, og fungerer utmerket som beskyttelse mot kulde om høsten og vinteren. Hvis det blir veldig kaldt, kan det være nødvendig med en ekstra lue.

Dette er en gjennomtenkt hjelm som passer for de fleste aktiviteter hos små barn. Jofa 715 LS er også en veldig fin hjelm, og alle de små detaljene gjør den til en av de beste generelle barnehjelmene med grønn spenne.


Abus Smiley 2.0 – Beste sykkelhjelm for små barn

Abus Smiley 2.0 sykkelhjelm med grønn spenne

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig god sykkelhjelm, spesielt designet for små barn som skal komme seg rundt på sykkel. Det er ideelt både når barna selv skal begynne å lære å sykle eller scooter, eller når barnet er i sykkelsetet eller sykkelvognen.

En av de store fordelene med Abus Smiley 2.0 er at den kan justeres på flere måter for å passe perfekt på barnets hode. Den har en spenne under haken, med et lite mykt innlegg som gjør at den sitter komfortabelt.

I tillegg har den det produsentene kaller Zoom-justeringssystemet. Det er et lite ratt på baksiden der du nøyaktig kan stille inn slik at hjelmen sitter perfekt.

Andre gode funksjoner på hjelmen inkluderer lufthull for ventilasjon og reflekser som en smart ekstra detalj. Den litt lengre frontskjermen gir ekstra beskyttelse for ansiktet og baksiden av hjelmen er flat for å gjøre den komfortabel å bruke når barnet sitter på barnesetet på sykkelen eller i en sykkelvogn.

Alt i alt er Abus Smiley 2.0 en fantastisk komfortabel og veletablert sykkelhjelm for de små barna. Det er en perfekt første sykkelhjelm som vi absolutt kan anbefale. I tillegg et stort pluss for stilig og leken design i forskjellige fargealternativer!


Limar 224 – Søte sykkelhjelmer for de minste

Limar 224 sykkelhjelm

Sjekk prisen på:

Dette er en sykkelhjelm spesielt for de aller yngste. Den er tilgjengelig i størrelser som passer for barn opp til ca 5 år.

Limar er et italiensk selskap som har produsert sykkelhjelmer i over 30 år. De er kjent for sine utrolig lette hjelmer, som er minimalistiske i design, men likevel gir usedvanlig god beskyttelse for hodet.

Limar 224 er en lett hjelm på 240 gram. Den passer perfekt om våren og sommeren, med god ventilasjon langs hele hjelmen. Inne i hjelmen er det myke puter som ligger godt plassert mot hodet og også er antibakterielle, noe som holder hjelmen frisk.

Spennen på Limar hjelmer de kaller competition+-system. Det er et lettjustert system som lar deg tilpasse hjelmen i størrelse raskt og enkelt. Det er også veldig lett og veier nesten ingenting.

Det kan være litt vanskelig å finne hjelmen Limar 224 noen ganger, da det ikke alltid er på lager. Noen ganger er den tilgjengelig til en god pris, så be benytte anledningen til å se på, hvis du trenger en sykkelhjelm for små barn!


Republic Lekehjelm

Republic Lekehjelm

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig fin hjelm, med et design som ligner på en typisk skihjelm. Den er perfekt for vintersport og lek ute i snø- og akebakken. Den er perfekt for små barn og har selvfølgelig en grønn spenne, akkurat som resten av lekehjelmene i denne artikkelen.

Hjelmen er tilgjengelig i flere størrelser fra 48 til 54. Hvis hjelmen skal brukes om vinteren, er det lurt å stole på at hetten passer under.

Totalt sett gir Republic god beskyttelse rundt hele hodet og er festet under haken. Du kan justere størrelsen på stroppen slik at den passer.

Alt i alt er Republic en god hjelm, selv om den ikke har noen spesielle funksjoner som gjør at den skiller seg ut. Det er en enkel, men veldig fin hjelm. Det er også billig og sitter vanligvis godt på de fleste barn, noe som gjør det til et godt budsjettalternativ.


Stoy lekehjelm

Stoy lekehjelm

Sjekk prisen på:

Dette er en veldig fin hjelm fra et kanskje litt mindre kjent merke. Stoy er et av merkene som eies av Scandinavian Kids Group, et svensk selskap som utvikler og selger alle slags klær og dingser til barn.

Stoy lekehjelmer passer for barn mellom 3 og 6 år. De har den grønne spennen og er CE-merket og oppfyller kravene til sikkerhetsstandard EN 1080:2013-2, den svenske standardmerkingen som kreves av hjelmer for små barn.

Inne i hjelmen er det myke puter som gjør det behagelig å ha på og forsiktig beskytte hodet. Det er mulig å fjerne disse, for eksempel hvis hjelmen er fuktig og må luftes ut.

Stoy hjelmer er populære å ha på seg, for eksempel når barn sykler scootere, balansesykler eller lignende aktiviteter. Det er ikke en veldig varm hjelm, men med en god lue under fungerer den også å ha på seg om vinteren.

Alt i alt er Stoy en veldig godt designet hjelm, faktisk en av de bedre modellene ifølge oss. De sitter godt og oppfyller sin funksjon. En helt ok standard hjelm for barn, med grønn spenne og veldig fin design!


Met Elfo & Genio

Met Elfo & Genio sykkelhjelmer for barn med

Ikke tilgjengelig på nettet

Met Elfo og Met Genio er utmerkede sykkelhjelmer for små barn som har begynt å komme seg rundt på egen hånd på syklene sine. Spesielt nyttig er hjelmen om sommeren, da den har veldig god ventilasjon og flere smarte funksjoner. Forskjeller på Met Elfo og Met Genio er størrelsen:

 • Elfo: Størrelse 46-53 cm
 • Genio: Størrelse 52-57 cm

I tillegg varierer det litt i vekt da Elfo veier 230 g og Genio veier 250 g.

I de fremre ventilasjonshullene til disse hjelmene er det en insektbeskyttelse. Baksiden av hjelmen er flat for å få den til å fungere godt når barnet sitter i barnesetet eller i en sykkelvogn. Hjelmen kan også justeres i nakken med jevn mikrojustering. På baksiden er det også en LED-lampe for ekstra synlighet i trafikken.

Met-merket stammer fra Italia der de designer og utvikler sine produkter. De er kjent for sine kvalitetshjelmer og annet verneutstyr for ekstremsport som terrengsykling og mer. Det er pålitelig merke når det gjelder sikkerhet, og Met Elfo har et godt design i beskyttelsesenheten som avleder kraften bort fra de følsomme fontanellene på barnets hode.

Alt i alt er Met Elfo eller Genio en veldig god sykkelhjelm for barn, spesielt tilpasset de yngre syklistene, med den grønne spennen. En pålitelig hjelm fra et kvalitetsmerke i bransjen ganske enkelt!


Hva betyr det at en hjelm har en grønn spenne?

En grønn spenne er designet for å frigjøre lasten som oppstår hvis barnet sitter fast på en slik måte at de blir hengende fra hjelmen. Dette minimerer risikoen for at barnet blir kvalt av hjelmen i tilfelle en slik ulykke. Dette er det som skiller hjelmer med grønne spenner fra andre barns hjelmer.

Det er ingen lov om at barn må bruke denne typen hjelmer, men det er sterke anbefalinger fra flere hold om at barn opp til 7 år skal ha på seg hjelm med grønn spenne. I Sverige anbefales det blant annet av:

 • Den svenske transportetaten
 • Nasjonalforeningen for fremme av trafikksikkerhet (NTF)
 • Sykkelindustrien
 • Forsikringsselskapet Folksam

I denne artikkelen fra NRK.no kan du lese om en hendelse der et barn satt fast i sykkelhjelmen her i Norge. Det er et eksempel på hvorfor det er en god idé for små barn å bruke hjelmer med grønne spenner.

Hvilken hjelm er best for aking?

Best egnet for vinter og aking, eller rattkjelke er Jofa multisport hjelm 715 LS. Den sitter perfekt, er enkel å justere og kommer også med en spesiell innerhette, tilpasset slitasje om vinteren.

Trenger barn hjelm i barnehagen?

De fleste førskoler ber vanligvis foreldre om å få en hjelm som barna deres kan ha på seg om vinteren. Da ber de vanligvis om en hjelm med grønn spenne, da det er tryggest for barn i førskolealder.

Hjelmen brukes når barna går på aking og lignende. Noen ganger kan det også være mye is der barna leker, og da er det vanligvis en god idé å la barna bruke hjelm hele tiden når de leker ute i barnehagen.

Mange barnehager har hjelmer å låne ut, men ikke alltid. Hvis du har råd til å investere i en småbarnshjelm, er det lurt å gjøre det. Pass på at du merker hjelmen med barnets navn, slik at du unngår risikoen for at den forsvinner eller ender opp feil.

I hvilken alder bruker barn en hjelm med grønn spenne?

Hjelmer med grønn spenne anbefales for alle barn fra 0-7 år. Dette gjelder både sykkelhjelmer og andre leke- og idrettshjelmer for små barn.

Hvilken størrelse hjelm skal barn ha på seg? (Størrelsesguide for barnas hjelmer)

Størrelsen på hjelmer måles i centimeter. Du kan prøve å måle omkretsen av barnets hode med et målebånd. Det er også mulig å bruke en vanlig tråd og deretter måle lengden med en linjal eller lignende.

Omtrentlige størrelser og dimensjoner på hjelmer for barn ser slik ut:

 • 0-3 år: 44-52 centimeter
 • 2-7 år: 44-57 centimeter
 • 5-12 år: 52-60 centimeter

Når det gjelder grønn spenne lekehjelmer for barn, er de vanligvis tilgjengelige i størrelser som passer for enten barn mellom 1-3 år, eller barn mellom omtrent 4-7 år.


Det kan også være lurt å lese om de beste skihjelmene for barn!

Recent Posts