Beste sykkelvogn 2024: Ta med familien på sykkeltur


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

En sykkelvogn er en svært populær måte å raskt og effektivt komme seg rundt med barna. Mange sykkelvogner kan kombineres og redesignes til mange typer sportsvogner, for eksempel en joggevogn, en vogn for å trekke med seg ut på ski eller til og med på langdistanseskøyter.

Det er noen forskjellige alternativer på markedet, og det kan variere ganske mye i pris mellom de ulike modellene. Det er ofte verdt å investere litt ekstra i kvalitet når det gjelder denne typen vogn, da de skal vare lenge og bli utsatt for mye stress. Du ønsker heller ikke å ofre komfort for barnet som kommer til å sitte i barnevognen, som sikkerhet og komfort er viktigst.

I denne artikkelen har vi sett på mange forskjellige modeller fra de beste merkene. Vi utnevner den beste sykkelvognen og anbefaler både noen premium alternativer, samt noen litt billigere varianter.

Kvinne sykler med sykkelvogn på veien

Hva er den beste sykkelvognen?

Våre absolutte favoritter er:

Hamax Outback – Best i test sykkelvogn

Hamax Outback Sykkelvogn

Sjekk prisen hos:


North 13.5 Speeder 2 – Beste budsjett valg

North 13.5 Speeder 2 Sykkelvogn

Premium

Her har vi valgt våre 3 favoritter av alle sykkelvogner akkurat nå. Dette er utrolig fine vogner med eksepsjonell overholdelse og kjøreglede. Våre favoritter akkurat nå!

Hamax Outback Sykkelvogn

Hamax Outback Sykkelvogn

Sjekk prisen hos:

Her har vi den ultimate sykkelvognen. Hamax har klart å kombinere komfort for barnet, med en multifunksjonell sporty barnevogn som kan brukes både under sykkelturer og som en daglig barnevogn. Du kan også kjøpe ekstradeler for å gjøre den om til en fantastisk joggevogn, eller skivogn. Kort sagt, en svært allsidig vogn som kan tilpasses for alle, uansett hvordan dine aktiviteter og vaner ser ut.

Det er en rimelig lett vogn, som i sin enkleste form bare veier rundt 15 kg. Den er fortsatt solid og kan håndtere barn opp til 22 kg og 117 cm i lengde.

Hamax Outback har et bredt spekter av nyttige funksjoner. Håndtaket er svært ergonomisk utformet i et komfortabelt skummateriale og kan justeres vertikalt. Hjulene ruller utrolig enkelt, og det er en glede å styre vognen og føle responsen den tilbyr. Forhjulene er veldig raske å komme av og på med en trykknapp. På denne måten kan du enkelt bytte mellom en sykkelvogn, en barnevogn eller en jogge- og skivogn hvis du har kjøpt disse pakkene.

En veldig god funksjon med Hamax Outback er utformingen av rammen. Det er en aerodynamisk design som gir vognen minimal vindmotstand. Samtidig sitter rammen på utsiden og gir en beskyttelse for barnet som sitter der inne. Gode justerbare belter holder barnet trygt på plass gjennom hele turen. De får også alltid god sikt både fremover og på sidene, samt oppover takket være de gjennomsiktige vinduene.

Annet smart tilbehør til denne sykkelhengeren er et kombinert sikkerhetsnett som beskytter mot sol, vind og insekter. Det er et lett og luftete nett som også bidrar til å opprettholde god ventilasjon inne i vognen.

En av modellene på Outback er den såkalte Recliner-modellen. På den har du muligheten til å vippe barnesetet litt bakover for en mer behagelig tur når barna begynner å bli slitne.

Vognen er lett å brette og kan enkelt inkluderes i bilen og på reisen. Den kan kjøres på alle overflater takket være solid lufthjulene. En ekte allround vogn som virkelig gir mye for pengene. Vil du ha det beste som er der ute på markedet akkurat nå, kan du ikke gå galt med en Hamax Outback!


Thule Chariot Sport 2 Sykkelvogn

Thule Chariot Sport 2 Sykkelvogn

Sjekk prisen hos:

Thule Chariot Sport 2 er en ekte drømmevogn for familien med en aktiv livsstil. Det kan utvides til skivogn eller tilpasse seg løping ved å kjøpe joggesett eller ski- og turpakke. Dette er en vogn med store muligheter!

Du kan kjøre denne vognen på nesten hvilken som helst overflate. Fjæringen i barnevognen gir ekstremt god demping, og i tillegg er barnesetet polstret, noe som gir en jevn og fin tur selv på ujevne bakkeflater. Du kan justere den faktiske plassen der barna er plassert ved å fjerne vinduer hvis det er varmt, og justere solskjermen. Barna sitter trygt gjennom hele turen ved hjelp av et 5-punkts belte og setet er justerbart hvis barna ønsker å sitte avslappet litt tilbakelent.

Chariot Sport 2 har plass til enten ett eller to barn. Det kan håndtere en maksimal vekt på 45 kg, så det er en heftig vogn vi har å gjøre med her. Samtidig er den rimelig lett på 15,9 kg, og den kan brettes opp og bli svært kompakt. Når du bretter vognen sammen, måler den bare 87 x 80 x 37,5 cm. Det er veldig praktisk når brettet og optimalt for utendørsturer og lignende.

En veldig god sikkerhetsfunksjon er håndaktivert skivebrems som gjør det lettere å få kontroll over barnevognen hvis du beveger deg på bratte veier eller vanskelig terreng. En annen funksjon vi virkelig setter pris på er den store plassen under. Det er god plass til alt du kan trenge på utflukter og eventyr. Samtidig kan det være tider når du ikke vil ha mye bagasje, spesielt under løping fordi det kan komme i veien. Thule har selvfølgelig tenkt på det også, og det er mulig å pakke bort bagasjerommet for disse anledningene.

Alt i alt er dette en sykkel- og sportsvogn av høyeste kvalitet. Det er hovedsakelig et spørsmål om smak om dette eller Hamax Outback bør klemme førsteplassen. Vi lener oss litt mot det faktum at vi liker designet og den avrundede rammen til Hamax mer, men ellers er det veldig jevnt mellom begge disse vognene. Hvis du velger Thule Chariot Sport 2, er du sikker på å få mye moro for pengene dine, det er vi sikre på!


Thule Chariot Cougar

Thule Chariot Cougar Sykkelvogn

Sjekk prisen hos:

Her har vi en veldig fin og rimelig sykkelvogn fra Thule. Hvis du vil ha en virkelig fullt utstyrt sportsvogn, er den tilgjengelig som en sportspakke med utstyr for alle aktiviteter du kan forestille deg fra sykling, turgåing og jogging, til ski og langdistanse skøyter. I tillegg er en spedbarnsinnlegg inkludert for å kunne bruke vognen allerede med de yngste passasjerene. Alle disse delene kan ellers kjøpes separat etter ønske.

Thule Chariot Cougar 2 barnevognen i seg selv er en meget godt designet enhet med plass til to barn. Det er også en versjon kalt Cougar 1, som kan romme et barn. I setet sitter de sikkert ved hjelp av et justerbart 5-punkts belte. Rammen er designet med sport og bevegelse i tankene, og aerodynamikken i designet gir barnevognen god fart uten unødvendig vindmotstand. Rammeverket er laget av anodisert aluminium som er lett, men sterk og gir barn en veldig god beskyttelse i setene sine.

Hjulene er fylt med luft og hele kjøretøyet har en god fjæring som også er mulig å justere. Dette gjør turen smidig og skånsom uansett hvilken type overflate du beveger deg videre. Håndtaket er selvfølgelig justerbart med slik at det passer førerens høyde, for de som går eller jogger med barnevognen.

Vognen kan ventileres godt som ønsket og nødvendig via skodder. På vinduene er det en gradient og en solskjerm som er praktisk i varmere perioder av året. Andre smarte funksjoner er en god lagringsplass på baksiden og en spesiell såkalt Click n´Store-plass hvor du fester ditt ulike tilbehør til barnevognen.

Vi liker Thule Chariot Cougar 2. Vi er spesielt fornøyde med muligheten til å legge til alle disse statister og få en komplett sportsvogn. I likhet med Thules andre vogner kan den brettes og den blir svært kompakt, selv om den er litt større i lengde enn for eksempel Chariot Sport 2.

Hvis du er ute etter en flott sykkelvogn av premium kaliber, som fortsatt er noen få tusen mindre i pris enn de dyreste modellene, er Thule Cougar et fantastisk valg. Du har garantert mange år med glede fra en vogn som dette.


Budsjett

Her er forslag til 3 virkelig gode billigere sykkelvogner. I dag trenger det ikke å være veldig dyrt å kjøpe en sykkelvogn, spesielt hvis du bare trenger det for enklere reise på sykkelstiene i nærområdet.

En annen måte å reise med barn på er i en bæremeis.

North 13.5 Speeder 2 Sykkelvogn

North 13.5 Speeder 2 Sykkelvogn

Sjekk prisen hos:

Speeder 2 er et godt bevis på at en sykkelvogn ikke trenger å koste skjorten for å gi en god sykkel- eller sportsopplevelse som forelder til små barn. Det er en ekstremt praktisk vogn med god sikkerhet tenkning og robust konstruksjon.

Dette er en bred og romslig vogn med plass til to barn. Den er egnet til bruk fra ca. ett år, opp til ca. seks. Barnet eller barna sitter sikkert i barnevognen festet til selen og bak hodet er det en liten pute for sikkerhet og komfort. Chassiset og rammen er godt gjennomtenkt for å beskytte passasjerene.

North 13.5 Speeder 2 har store luftfylte hjul på 20 tommer og en velfungerende fjæring som demper støt og gir en myk og jevn kjøreopplevelse. Du kan kjøpe ekstra tilbehør for å bruke barnevognen som jogge- og turvogn, samt bruke den til å stå på ski. Det er flere svært rimelige pakker som gjør dette til en omfattende sportsvogn for alle årstider.

Bak vognen har du en stor og praktisk lagringsplass, med plass til alt du trenger med deg på turer og utflukter. Et allværsdeksel er inkludert, som inkluderer et godt pustende nett mot insekter, samt et vind- og regntrekk. Barna kan nyte utsikten fra innsiden av vognen gjennom vinduer og en luke på toppen av taket.

På håndtaket er det en håndbrems, og den har også en fotbrems for å stoppe eller parkere barnevognen trygt. Sikkerheten er god samlet sett og hele vognen gir en trygg følelse. Når du kommer hjem vognen må monteres, som er en rimelig enkel prosess selv om det krever litt tålmodighet og nøyaktighet.

Det som skiller North 13.5 fra andre dyrere merker, er spesielt merkbar i mykhet av kjøring og komfort inne i vognen. Denne vognen holder en god kvalitet og gir en god opplevelse. Men hvis du har testet noen av de virkelig fine vognene, vil du merke forskjellen. Delvis i støtdemping, delvis i mykhet og bekvemmelighet i setene. Selv vognens reaksjonsevne og evne til å kjøre jevnt uavhengig av overflate er litt verre i en vogn som dette.

Alt i alt er dette en fantastisk vogn, og det er ingen vei bort fra det faktum at det gir mye valuta for pengene. Faktisk tør vi å si at North 13.5 Speeder 2 er vognen som gir den desidert mest verdi per krone når det gjelder sykkel- og sportsvogner. Hvis prisen er en viktig faktor, er dette vognen vi foretrekker å anbefale!


Hamax Traveller

Hamax Traveller Sykkelvogn

Sjekk prisen hos:

Dette er en super lett sykkelvogn fra det anerkjente kvalitetsmerket Hamax. Denne vognen har plass til to barn og er utmerket både for sykling og turgåing.

Dette er en av de enkleste vognene vi har hatt gleden av å se på. Den veier bare ca. 13 kg, men kan fortsatt takle en vekt på opptil 45 kg. Ifølge beskrivelsen kan den brukes til barn fra 6 måneder. Vår erfaring er imidlertid at det kan bli litt for humpete og barnet glir lett ned til en dårlig posisjon når de er for små. For de yngre barna ville vi være litt forsiktige og deretter helst bruke barnevognen til å gå på en asfaltert vei.

En av de store fordelene med Hamax Traveller er størrelsen. Som jeg sa, det er veldig lett i vekt, men også veldig kompakt. Det kan lett brettes og blir deretter veldig enkelt å lagre eller ta i bagasjerommet på bilen.

Sikkerheten til vognen er god og setene har tre-punkts belter for å holde de små passasjerene på plass. Det er en praktisk fotbrems for enkel regulering med foten. Det som ikke er veldig overdådig, er imidlertid støtdempingen, og det er der du merker at vognen er av en billigere modell. Sykkelvognen har gode, stabile luftfylte hjul og har en viss demping, men hvis du beveger deg i litt grovere terreng, kan den lett bli litt skjelven inne i vognen. For sykkelturer eller turer på vanlige veier, er kjøreopplevelsen god, og det er i det hele tatt en veldig fin vogn.

Når du kjøper en Hamax Traveller får du med en sykkelarm og et par vanlige barnevognhjul. Det er lett å bytte mellom disse, og sykkelarmen kan også passe i oppbevaringsområder under vognen. Barnevognen er laget for å bli sett og har både en vimpel og flere reflektorer som gjør den synlig i mørket.

I sin helhet er dette en ganske grunnleggende sykkelvogn, men samtidig en veldig god, trofast og trygg tjener å ha med seg. Det er trygt og holdbart og klart et kvalitetsprodukt. Det eneste det mangler, er det lille ekstra når det gjelder komfort. Hvis barna er litt større, si 1,5 år eller mer, er barnevognen på sitt beste. Hvis du vil ha en god sykkelvogn til en svært rimelig pris er Hamax Traveller helt klart et veldig godt alternativ!


Thule Coaster XT

Thule Coaster XT Sykkelvogn

Sjekk prisen hos:

Her har vi en litt billigere vogn fra de svært talentfulle produsentene Thule. Det er en utmerket vogn for sykling og turgåing, spesielt med litt mindre barn. Det kan romme to barn, men kan bare håndtere en maksimal vekt på ca 22 kg. Hvis du har to barn på omtrent samme alder, vil det ikke være egnet til å bruke når de begynner å vokse litt.

Vognen er lett å bytte fra en sykkelvogn, til en barnevogn og omvendt. Thule kaller systemet exHitch og er en praktisk måte å feste sykkeldelen til sykkelens bakhjul. Du trenger ikke å kjøpe noe ekstra for å kunne bruke det både som en vanlig barnevogn for å gå, eller som en sykkel barnevogn.

Thule Coaster har luftfylte bakhjul og gir en helt ok opplevelse. Det kan håndtere terreng rimelig, men er ikke egnet til å bruke på for vanskelig en overflate, spesielt hvis barnet kjører med er for liten.

Et stort pluss for denne vognen er utrolig lett vekt. Den veier bare 12 kg og kan enkelt brettes for enkel lagring eller transport. Samtidig betyr dette at det ikke er så tøft som mange andre vogner, og vi merker dette fremfor alt ved at det ikke kan håndtere så mye belastning.

Alt i alt er dette en god vogn som er lett å ta vare på og enkel å bruke. Det er veldig rimelig, og hvis du leter etter en enkel, men veldig nyttig vogn å sykkle med småbarn, er Thule Coaster XT et godt valg. Produsenter viser at kvaliteten ikke trenger å koste, selv om selvfølgelig må du gi opp mye i bekvemmelighet og stabilitet.


Spørsmål og svar om sykkelvogner

Her er svarene på en rekke spørsmål som forbrukerne vanligvis spør seg selv om et kjøp av en ny sykkelvogn.

Ting å vurdere når det gjelder sykkelvogn

Før du velger en sykkelvogn, kan det være nyttig å stille deg selv noen spørsmål. Her er noen punkter å huske på:

 • Hvor du planlegger å kjøre – En sykkelvogn er ganske bred og ikke det beste transportmiddelet for områder med mye trafikk og overfylte gater.
 • Slik vil du bruke barnevognen – Hvis du vil kunne jogge eller til og med stå på ski med barnevognen, er det smart å kjøpe tilbehør som passer for dette.
 • Hvem skal være inni – Vil du bare kjøre ett barn, eller kan det være to passasjerer? Velg en vogn med riktig størrelse for personen som går med.
 • Dimensjonene på vognen – Hvis du vil ha vognen stående inne i huset eller leiligheten din, eller ønsker å kunne reise med den, er det godt å holde styr på vognens dimensjoner. En overdimensjonert vogn kan ikke komme inn gjennom inngangsdøren, for eksempel. Sjekk dimensjonene på forhandlerens nettsted før du foretar kjøpet.
 • Hvor ofte du vil bruke sykkelvognen din – Jo mer aktiv du er, jo mer er det rimelig å bruke på en slik investering. Når det gjelder sykkelvogner, er det faktisk slik at de dyrere vognene er mye bedre. Men hvis du for eksempel bare vil bruke vognen kortere avstander, for førskole eller lignende, er det sannsynligvis ikke verdt å kjøpe en dyr sportsvogn. Da er en av de billigere variantene nok.

Er sykkelvognen egnet for babyer?

Sykkelvognen er best egnet fra den tiden barnet er ca. 6 måneder gammel og kan sitte rimelig fast på egen hånd. Det er imidlertid spesielle innlegg fra noen produsenter, som er laget for virkelig små barn for å kunne sitte trygt i sykkelvognen. Thule indikerer at med sine innlegg at du kan bruke vognen selv før 6 måneder. Det viktigste er at barnet sitter komfortabelt, i en posisjon der de ikke risikerer å bli rystet eller glir ned og ender opp i en merkelig posisjon.

Skal barn bruke hjelm i sykkelvogner?

Vi anbefaler i likhet med Trygg Trafikk at barn bruker hjelm i sykkelvognen. Det er en enkel sikkerhetsdetalj som gjør en forskjell i tilfelle en ulykke.

I motsetning til en vanlig sykkel, er det imidlertid ingen lov at barn i sykkelvogner må bruke hjelm. Sykkelvognen i seg selv regnes som en del av sykkelen og regnes som et firehjuls sykkelkjøretøy.

For hvilken alder kan du bruke en sykkelvogn?

6 måneder er en alder ofte anbefalt å begynne å sykle med barn i en sykkel barnevogn. Det er imidlertid ingen klar regel som sier at dette må være tilfelle. Noen forsikringsselskaper satt 6 måneder som grensen for når barneforsikring i sykkel barnevogn trer i kraft, noe som kan være nyttig å sjekke ut du har en barneforsikring.

Den viktigste grunnen til at det kan være godt å vente er fordi barna lett kan gli ned og ende opp i en dårlig posisjon hvis de sitter ustødig. Rundt 6 måneder kan de fleste sitte fast på egen hånd og ha en sterk nakkemuskel.

Det er en spesiell enhet, en såkalt Infant Sling, et innlegg som kan festes til sykkelvognen. Det gir barnet større støtte og anbefales for de minste barna. Barn mellom 1 og 10 måneder kan sykkle i ett. Det er imidlertid viktig å sørge for at den passer til den typen vogn du har.

Kan jeg få en vognpose i en sykkelvogn?

Ja. Hvis en vognpose har åpninger for 5-punkts sele, er det mulig å bruke den i sykkelvognen i de fleste tilfeller. Det er vognposer som er laget med sykkelvognen i tankene, for eksempel Thule Vognpose Sport. Her kan du lese om våre favoritt vognposer!

Hvilken sykkelvogn passer for eldre barn?

Solide sykkelvogne kan håndtere barn opp til ca. 5-6 år. Her er noen eksempler på sykkelvogner som har god kapasitet:

Vogn            Maksimal vektBarn maksimal lengdeBarn anbefalt alder
Hamax Outback40 kg 117 cm5-6 år
Thule Sport 245 kg5 år
Thule Chariot Cougar 245 kg5 år
North 13.5 Speeder 240 kg116 cm6 år

Hva er best, sykkelsete eller sykkelvogn?

Sykkelvogn og barnesete har litt forskjellige fordeler og ulemper. Dette er hva man kan si konsist.

Sykkelvogn er best for:

 • Brede sykkelstier
 • Sykling nær naturen
 • Sykling med mer enn ett barn
 • Å bære pakking
 • Treningssykling og sportsaktivitet

Sykkelstol er best for:

 • Sykling i et travelt miljø
 • I byen

Sykkelvognen er en morsommere måte å sykle på, og den er både mer behagelig og spennende for barnet. Sykkelsetet er et mer vanlig transportmiddel som kan ta deg trygt fra punkt A til punkt B.

Er det enkelt å bruke en elektrisk sykkel med en sykkelvogn?

Det tar litt motorkraft å trekke en sykkelvogn og ikke alle modeller kan håndtere en lastet sykkelvogn. Det er imidlertid mulig, men du må forvente at du trenger en elektrisk sykkel med en kraftig motor for at den skal fungere optimalt.

Kan du jogge med en sykkelvogn?

Ja, men du må ha forhjul tilpasset for løping. Vanligvis trenger å kjøpe en spesiell løpehjul, eller kjøpe sykkelvogn i en sportspakke der et slikt hjul er inkludert. Det er også mulig å stå på ski eller gå på skøyter med barnevognen hvis du erstatter bakhjulene og fester barnevognen rundt midjen. Med riktig tilbehør blir sykkelvognen en komplett sportsvogn.

Hvordan låse en sykkelvogn?

En sykkelhenger er låst som en vanlig sykkel. Det er best å bruke en solid lås, for eksempel en stor kjedelås som dette. Det er tryggest å låse sykkelen inn i noe, et sykkelstativ eller et annet forankret punkt. Du bør låse både sykkelen og sykkelvognen, samt prøve å alltid holde dem låst i spesiell bod eller sykkelrom når det er mulig. Dyrere sykler og vogner kan være attraktive stjålne varer, spesielt i store byer blir de ofte stjålet.

Hvilken Thule-sykkelvogn er best?

Thule Chariot Sport 2 er deres fremste modell. Det er en fantastisk allround sykkelvogn som begge har en god kjørefølelse, er trygg og sikker, og utrolig holdbar.

Recent Posts