Beste overtrekksbukser for barn 2024: Best i test termobukser


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Når barn leker ute om vinteren, er det viktig å ha gode klær som er varme og ikke blir våte. De mest populære plaggene er enten vinterdresser eller overtrekksbukser og jakker. I denne artikkelen sjekker vi ut de beste termobuksene for barn!

Barn med termobukser og vinterklær kaster en snøball

Hvilke termobukser er best i test?

To av de mest populære valgene vi virkelig ønsker å anbefale er Didriksons Idre og de veldig populære Polarn O. Pyret Weather Pro. Begge disse overtrekksbuksene har til felles at de er enkle å ta på seg, og er utrolig komfortable for barna å bevege seg rundt i.

De mest holdbare termosbuksene av alle er Reima Loikka, som er laget av et imponerende slitesterkt materiale. Perfekt for barn som liker intense spill om vinteren.

Hvis du vil ha et par enkle, men praktiske og billigere overtrekksbukser, anbefaler vi Lindex FIX!

Anmeldelser av 10 forskjellige varme overtrekksbukser for barn

Her er korte anmeldelser og informasjon om alle overtrekksbuksene vi har sett på.

Didriksons Idre

Didriksons Idre overtrekksbukser

Sjekk prisen på:

Denne modellen er ekstremt populær, og etter vår mening kanskje Didriksons beste vinterbukser! De er vanntette, holder varmen veldig bra og har også en veldig god pusteevne. Et annet pluss er at de er veldig holdbare og tåler veldig tøffe tider.

En stor fordel med Didriksons Idre er at de er veldig enkle å ta av og på. Derfor er de perfekte for skolebarn som trenger overtrekksbukser for å kunne leke ute i pausen, og kunne raskt få buksene av og på i løpet av dagen. De holdes på plass med bukseseler som enkelt kan justeres i størrelse og med knapper på forsiden.

Som mange av Didriksons yttertøy har denne modellen såkalt ”Extend Size”, noe som gjør det mulig å utvide plagget i en hel størrelse. Perfekt for å bruke buksene lenger. De er veldig holdbare generelt, så du vil sannsynligvis kunne bruke dem i flere år, noe som gjør dem rimelige i det lange løp.

På knærne er Didriksons Idre formet for å gi ekstra god mobilitet, noe som gjør dem komfortable i lek og vintersport. De har snølåser som hindrer snø i å komme inn i skoene sine, og fotfester som holder dem på plass. Buksene er veldig funksjonelle generelt og blir vanligvis verdsatt av barn som ønsker å kunne leke uhindret av yttertøyet.

Buksene er foret med et resirkulert polyesterfibermateriale, som er både komfortabelt, isolerende og miljøvennlig.

Alt i alt er vi utrolig imponert over disse buksene. En av de viktigste fordelene er at de er så komfortable og praktiske å bruke. Didriksons Idre er etter vår mening et av de aller beste alternativene blant alle overtrekksbuksene for barn å ha på seg om vinteren!


Polarn O. Pyret Weather Pro vinterbukser

Polarn O. Pyret Weather Pro vinterbukser

Sjekk prisen på:

Dette er et par klassiske vinterbukser fra et av våre favorittmerker, Polarn O. Pyret. En av de store fordelene med vinterklærne deres er deres nøyaktighet og høy kvalitet når det gjelder de små detaljene.

Polarn O. Pyret Weather Pro er veldig populær, og en stor fordel er at passformen er veldig behagelig og buksene er enkle for barnet selv å ta på seg. De har bukseseler som enkelt kan justeres, men også en elastisk midje som kan justeres i størrelse ved hjelp av en elastikk med knapper. Benendene kan også tilpasses ved hjelp av borrelås slik at de enkelt kan trekkes over støvlene.

En veldig god detalj på disse overtrekksbuksene er at baksiden av buksene er forsterket og foret med fleece. Det gjør det praktisk for barna å sette seg ned mens de leker ute i snøen. På bunnen av føttene er det selvfølgelig fotfester som holder dem på plass over vinterskoene.

Weather Pro er et godt plagg for vinteren og buksene er vanntette med en vannsøyle på over 12 000 mm. De har god slitestyrke og vindtett materiale, men samtidig god pusteevne i fôret. Polyesteren i fôret er også laget av resirkulert materiale, noe som selvfølgelig er et ekstra pluss.

Andre fine detaljer som vi setter pris på med Polarn O. Pyret er for eksempel de utmerkede refleksene fra 3M som er synlige rundt plagget og en veldig god glidelås fra YKK.

Buksene passer perfekt med et annet Weather Pro-plagg som vinterjakke og votter for eksempel. Vi har lang erfaring med Polarn O. Pyrets vinterbukser, og de er vanligvis veldig verdsatt av barn, fordi de er så komfortable og enkle å ha på seg. De beskytter godt om vinteren og er et av de mest populære alternativene. Definitivt en varm anbefaling!


Reima Loikka Skibukser

Reima Loikka Skibukser

Sjekk prisen på:

Dette er kanskje de mest populære overtrekksbuksene for barn fra Reima. En av de mest imponerende funksjonene i disse buksene er at de er utrolig holdbare. De har blitt målt med en slitestyrke på over 80 000 rpm på Martindale-skalaen. Dette betyr at de er mer enn dobbelt så sterke i stoffet, enn de fleste andre sammenlignbare bukser!

Buksene har en veldig rett modell og holdes på plass ved hjelp av elastiske bukseseler. Bukseselene kan også fjernes hvis du ønsker det. Alle sømmer er helt forseglet og buksene har en vannsøyle på over 10 000 mm. De holder varmen godt og er egnet ved temperaturer fra 0 grader, ned til minus 20. I tillegg har buksene en god pusteevne og kan regulere varmen til beina slik at den ikke blir for svett.

Andre praktiske trekk ved Reima Loikka er lommer med glidelås, snølåser i enden av beina og et fôr laget av glatt materiale som gjør buksene enkle å ta på. I tillegg er fôret laget av resirkulert polyestermateriale, noe som er bra fra et miljømessig synspunkt.

Disse buksene er perfekte for barn som liker aktivitet og intens lek i snøen. De tåler det meste og er helt klart blant de tøffeste overtrekksbuksene for barn du kan finne akkurat nå! I tillegg er de komfortable og enkle å komme av og på. Hvis du vil ha termobukser av høy kvalitet, kan du ikke gå galt med Reima Loikka!


Lindex FIX Svart skibukse med bukseseler

Lindex FIX Svart skibukse med bukseseler

Sjekk prisen på:

Her har vi et par rimelige vinterbukser fra Lindex. De har en veldig enkel design og er bare tilgjengelig i svart, men er veldig funksjonelle og kan kjøpes i mange størrelser.

Buksene er relativt billige, men samtidig godt laget med god funksjon og mange små funksjoner. De er vanntette med en vannsøyle på 10 000 mm, noe som er utmerket i ski- eller akebakken. De har teipede sømmer og er vindtett, mens de har et fôr som puster og fjerner fuktighet fra innsiden.

Lindex FIX skibukser har smarte reflekser rundt beina og bukseseler som er elastiske og enkle å justere. I tillegg holdes de på plass med en topp med glidelås og trykknapper, noe som gjør det enkelt å ta på og fjerne buksene.

Dette oppsummeres kort av et par virkelig praktiske foret vinterbukser for barn som er enkle å bruke og ta vare på. De er gode og er perfekte både til daglig bruk, på skolen eller på ferie i skibakken.

Hvis du vil ha et par rimelige termobukser, er Lindex FIX skibukser et alternativ som er vel verdt å sjekke ut!


Reima Proxima Vinterbukser

Reima Proxima Vinterbukser

Sjekk prisen på:

Dette er et par virkelig holdbare overtrekksbukser fra kvalitetsmerket Reima. Det er et utmerket plagg for barn som er aktive og leker utendørs om vinteren. Reimatec er et finsk merke som er utrolig populært rundt om i Europa, spesielt i Skandinavia hvor vi har veldig kalde vintre.

Reima Proxima er vanntett og har sømmer som holder tett langs hele buksene. En ting som skiller dette plagget er at de er utrolig holdbare. De tåler det meste og er definitivt egnet for barn som liker å ake eller være veldig aktive i snødekt vær. I tillegg har buksene en ekstremt god vanntetting på mellom 8 000-10 000 mm og en fantastisk pusteevne som regulerer temperaturen inne i buksene.

Buksene holdes på plass med elastiske reguleringer, men disse kan også fjernes helt hvis du ønsker det. Buksene har gode lommer med glidelås, varmt fôr som er glatt og glatt, noe som gjør buksene enkle å kle av og på. Buksenes skall behandles med BIONIC-FINISH®ECO som er en skånsom impregnering som holder buksene tørre og rene.

Reimatec er et av de beste merkene når det gjelder vinterklær for barn. Deres Proxima vinterbukser skiller seg ut ved å være både holdbare og gi god beskyttelse mot været. Hvis du vil ha varme og holdbare overtrekksbukser, er dette et fantastisk alternativ!


Didriksons Tarfala

Didriksons Tarfala overtrekksbukser

Sjekk prisen på:

Disse overtrekksbuksene går helt opp og åpner med glidelås på forsiden. De gir veldig god beskyttelse mot kulde og snø og sitter komfortabelt på kroppen. Didriksons Tarfala er vanntett og isolerer godt i all slags vær.

Buksene holdes på plass med bukseseler som er enkle å justere i størrelse. De har teipede sømmer og er helt forseglet. Nederst er fotfester som holder buksene på plass over støvlene, og de har mansjetter som hindrer snøen i å komme inn.

Et godt trekk ved Didriksons Tarfala er at de kan utvides i full størrelse. Mange av Didriksons klær har det de kaller ”Extend Size”. Dette betyr at buksene ofte kan brukes i et ekstra år. Totalt sett er disse buksene ganske store i størrelse.

Disse termobuksene kommer i flere farger og størrelser, selv om det noen ganger kan være vanskelig å få tak i dem i større størrelser.

Alt i alt er Didriksons Tarfala et par solide overtrekksbukser som kan brukes i lang tid og er perfekte for vinteren. Hvis du liker modellen som går helt opp i kroppen, er dette definitivt et godt valg!


Mini A Ture Witte Termobukser

Mini A Ture Witte Termobukser

Sjekk prisen på:

Mini A Ture er et dansk designermerke for barneklær. De lager praktiske og stilige barneklær til alle tenkelige formål, og deres Witte termobukser er både holdbare, stilige og praktiske.

Buksene er svært tilpasningsdyktige med bukseben som kan justeres med borrelåsfeste, snølås med en knapp for lukking og reguleringer som kan løsnes eller justeres etter behov.

Mini A Ture Witte er et godt funksjonelt vinterplagg. Buksene er vanntette til 12 000 mm, fôret puster godt takket være Thermolite® materialet, og buksene er laget av et veldig slitesterkt materiale. De består av nylon, polyester og resirkulert polyester.

Det er flott at Mini A Ture Witte har en unik design og kommer i litt uvanlige farger, slik at de skiller seg ut fra andre vinterklær. De har også matchende vinterjakker og mer.

Hvis du vil ha unike og stilige vinterklær, er Mini A Ture Witte et interessant alternativ. De er en utmerket kombinasjon av funksjon og stil, som i tillegg varer lenge og holder babyen varm om vinteren.


Tretorn Kids Aktiv Cold Weather overtrekksbukser

Tretorn Kids Aktiv Cold Weather overtrekksbukser

Sjekk prisen på:

Et par klassiske termobukser fra det svenske merket Tretorn. De har en enkel design med rette ben og bukseseler, men har mange gode kvaliteter og er et godt funksjonelt plagg for kalde vinterdager.

Buksene er vanntette med en vannsøyle på 10 000 mm. De har teipede sømmer og er helt vindtett, men har samtidig en god pusteevne. Selv glidelåsen på buksene er ordentlig vanntett.

På knærne og på baksiden av buksene er det en ekstra forsterket fôr som begge holder varmen bedre, er tettere og mer holdbar når barnet sitter eller beveger seg på knærne.

Bena har snølåser og fotbånd i silkemateriale som holder tett og reduserer risikoen for å få snø inn. Andre gode funksjoner inkluderer:

  • Borrelås på beina
  • Reflekser
  • Lomme med glidelås på benet

Buksene er foret med polyester og er veldig varme og komfortable, samtidig som de er myke og nydelige å bevege seg rundt i.

Hvis du vil ha en ganske klassisk termobukse, fra et etablert merke som har eksistert i lang tid, er Tretorn Kids Aktiv Cold Weather overtrekksbukser et utmerket alternativ.


Gullkorn Design Termobukser

Gullkorn Design Vesletind Termobukser

Sjekk prisen på:

Dette er et par veldig fine og praktiske termosbukser fra det norske merket Gullkorn Design. De er både stilige og funksjonelle og har faktisk den aller beste vanntettheten til alle de lignende plaggene vi har sett på, med en full 20 000 mm vannsøyle!

Vesletind er tilgjengelig i flere fine farger og i mange størrelser som passer fra ca. 1 år til 10 år. Det er også stilige jakker og votter i samme matchende stil.

Buksene er varmt foret og utstyrt med bukseseler som holder dem på plass. Det er også mulig å justere størrelsen på midjen ved hjelp av borrelås. Buksene er også knappet med glidelås og trykknapp, noe som gjør dem enkle å ta av og på.

Fôret på disse buksene er et slags polyestermateriale som heter Repreve®. Den er laget av resirkulerte PET-flasker, og er miljøvennlig og også veldig effektiv i å isolere og holde seg varm.

Totalt sett er Gullkorn Design Vesletind et veldig godt og funksjonelt plagg som er ideelt for aktiviteter gjennom vinteren. De er enkle å bruke og holder barna tørre og varme uansett vær. I tillegg til de slitesterke og vanntette funksjonene har buksene mange praktiske detaljer som:

  • Reflekser
  • Elastiske fotfester
  • Frontlommer

Hvis du vil ha et par termobukser som kan brukes hele vinteren og garantert holder babyen tørr, er Gullkorn Vesletind et godt alternativ!


Kuling Whistler Termobukser

Disse Kuling overtrekksbuksene er festlige i designen og skiller seg ut med mønstrene og fargekombinasjonene. De er også veldig funksjonelle og har mange gode egenskaper, samtidig som de er et veldig rimelig alternativ.

Kuling Whistler har en vannsøyle på 15 000 mm som er veldig bra, selv for sleipe dager. De er varmt foret med et resirkulert polyestermateriale, som også har en god pusteevne. Det ytre laget av buksene er impregnert med skånsom PFC-fri BIONIC-FINISH®ECO-behandling.

Buksene sitter komfortabelt og går høyt opp på kroppen. Det bidrar til å holde varmen, samtidig som buksene holdes på plass med de elastiske bukseselene. På bunnen av beina er det smarte snølåser som forhindrer snø i skoene, samt fotfester som holder dem på plass.

Andre smarte detaljer inkluderer:

  • Tre frontlommer
  • Reflekser rundt buksene
  • Elastisk i midjen for komfortabel mobilitet

Gitt høy kvalitet, god vanntetting og generelt god funksjon, er dette faktisk et veldig rimelig alternativ. Hvis du liker den lekne designen og mønstrene, er Kuling Whistler termobukser et veldig godt alternativ. Utmerkede vinterbukser med god funksjon!


Bør du bruke kjeledress eller jakke og overtrekksbukser?

Det er noen delte meninger om hva som er best, en vinter kjeledress eller et todelt sett.

For små barn er det ofte enklest og mest komfortabelt med kjeledress. Det er mindre å holde styr på, de trenger ikke å få snø mellom jakken og buksene, og de kan ofte lære å sette på kjeledressene selv. I barnehagen liker de ansatte ofte kjeledress, fordi det er et så enkelt plagg som ikke trenger å justeres.

Når barna blir litt større og begynner på skolen, kan de noen ganger foretrekke å bruke jakke og overtrekksbukser selv. Det er noen praktiske fordeler, for eksempel at de kan tilpasse og noen ganger bare bruke jakken, eller bare buksene hvis det er litt varmt, men vått og slussy.

Overtrekksbukser kan også tilpasses, og ved å utvide bukseselene kan du bruke buksene litt lenger. En kjeledress lar barnet vokse ut raskere.

Sist, men ikke minst, kan det være at barna føler at det er mindre ”kult” å bruke kjeledress når de har vært på skolen i noen år. Det er trist å måtte tenke på det, men det kan i det minste være lurt å spørre barnet hva de tenker før du kjøper årets vinterklær.

Uansett hva du gjør, er det viktig å ha på seg de riktige klærne om vinteren. Da kan barnet leke med snø og være ute så mye som mulig uten å bli våt eller iskald. Varmforet og vanntett vinterklær er et must, enten du foretrekker kjeledress eller todelte sett. Hvis du har det så vel som et par gode vintersko, hatter og votter, er du klar for vinteren på ordentlig!


Skal du bruke buksene på ski, kan det også være lurt å se tips om skihjelmer og skibriller til barn!

Recent Posts