Moonboon økologisk hengevugge anmeldelse 2024: Test og gjennomgang


«innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker»

Som forelder til en liten baby er det ofte en utfordring å legge fra seg barnet, selv for en kort periode. Et hjelpemiddel som er tilgjengelig for å hjelpe, er vuggen fra Moonboon. Vi har hatt sjansen til å prøve det, og dette er vår anmeldelse av Moonboon økologisk hengevugge!

Moonboon økologisk hengevugge anmeldelse

Hva er Moonboon?

Moonboon er et selskap med et unikt, egenutviklet produkt: en hengevugge i organisk GOTS-sertifisert bomull. Selskapet ble grunnlagt av et par foreldre og alle produktene i sortimentet er designet, utviklet og testet i Danmark.

Moonboons hovedprodukt er deres hengevugge som er tilgjengelig i mange forskjellige farger. I tillegg er det mange forskjellige tilbehør som kan kjøpes, avhengig av hva du trenger. For eksempel er det:

 • Motor til vuggen.
 • Stå for å henge vuggen i.
 • Madrass eller bunnplate til vuggen.

I tillegg til vuggen selger Moonboon blant annet ammeputer, bæresjaler og tepper.

Du kan også lese mer, og se videoer og bilder av hengevuggen på Moonboons nettsted.

Moonboon er en av våre favorittvugger. Se vår artikkel om alle de beste vuggene!

Moonboon hengevugge – Spesifikasjoner

Produktet vi testet er:

Moonboon økologisk hengevugge og vuggemotor

Moonboon økologisk hengevugge

Sjekk prisen på:

Medfølger:

Hengevugge:

 • 1 GOTS-sertifisert hengevugge, 100 % økologisk bomull
 • 1 GOTS-sertifisert madrass i 100 % økologisk kapok med trekk av 100 % økologisk bomull
 • 1 tverrstang i valnøtttre
 • 1 fjær med en dreibar karabinkrok, sikkerhetsstropp og trekk
 • 1 sikkerhetskrok med plast
 • 2 plastdeler til montering på hengevuggens metallfester

Motor:

 • 1 vuggemotor
 • 1 24 V strømforsyning med 3 meter ledning
 • 2 sikkerhetskroker med plastdeler
 • 1 tøypose til motoren

Maks belastning:

 • 15 kg

Vekt:

 • Hengevugge: 1 kg

Mål:

 • Hengevugge: 90×35 cm

Maks driftseffekt på motoren:

 • 15 W

Strømforsyning:

 • Inngang: 100–240 V – 50/60 Hz

Vask:

 • Hengevuggen kan håndvaskes på 40 grader.
 • Kapokmadrassen skal ikke vaskes i vaskemaskin – luft den utendørs en gang i måneden.

Hengevugger er ikke egnet for barn som kan sitte, knele eller trekke seg selv opp.

Les bruksanvisningen før bruk.

Er Moonboon verdt å kjøpe?

Det korte svaret er, ja! Hvert barn er forskjellig, men vår erfaring er veldig positiv. Det er mange anmeldelser som samsvarer med vårt bilde av produktet, nemlig at babyer ser ut til å trives veldig bra inne i vuggen.

Når vuggen beveger seg opp og ned, trives babyen, selv når de ikke klarer å sovne med en gang. Selv barn som har problemer med å hvile, kan vanligvis sovne i Moonboons hengevugge.

Det er et kvalitetsprodukt som er innovativt utviklet, vakkert designet og fremfor alt utrolig funksjonelt. Når barnet er vugget ved hjelp av motoren, får du et stille øyeblikk som er gull verdt som forelder til små barn.

Hva er en hengevugge?

En hengevugge er, akkurat som det høres ut, en vugge som er festet et sted ovenfra. Dette betyr at det naturlig kan bevege seg fritt. Vuggen brukes ofte sammen med en motor som utløser en bevegelse som minner om den naturlige vuggingen til en mor som vugger babyen sin.

Barnet er trygt pakket inn i et mykt bomullsstoff, mens hele vuggen beveger seg på en behagelig og beroligende måte. Resultatet er et soveplass som mange babyer føler seg trygge og komfortable i.

Hvordan fungerer Moonboon?

Når du mottar produktet, må du først montere det.  Plasser deretter barnet i vuggen og start deretter motoren (hvis du kjøpte en). Produktene vi prøvde var:

Montasje

Montering av produktet er en relativt enkel prosess. Inkludert i pakken vil du få en QR-kode som tar deg til instruksjonene på nettet. Det var ganske tydelig, men kunne gjøres enda tydeligere med steg-for-steg-bilder, som viser nøyaktig hvordan det skal gjøres.

alle deler inkludert i Moonboon hengevugge

Det som var mest komplisert var å få alle de små plastdelene på plass på krokene. Det krevde litt styrke for å få dem på plass ordentlig.

Hele monteringsprosessen tok omtrent 30 minutter. Etter det føltes vuggen stabil og trygg.

Legg babyen i vuggen

Å plassere babyen i vuggen var veldig enkelt. Selv om dette barnet vanligvis har vanskelig for å forlate mors armer, gikk det overraskende bra fra begynnelsen.

Slik ser det ut når du legger babyen i Moonboons vugge

Start motoren

Hvis du har kjøpt vuggemotoren, kan du nå slå den på. Den har en trinnløs regulering, slik at du kan finne den gyngehastigheten som passer best for barnet ditt. Den har også en timer som gjør det enkelt å stille inn ønsket tid.

Nærbilde av Moonboon-motoren

Etter vår erfaring var mellomposisjonen den absolutt beste hastigheten. Ved for lav hastighet var babyen ikke på langt nær så fornøyd. Dette vil selvfølgelig variere mellom ulike barn og det beste er å rett og slett prøve seg frem.

Hvordan henge Moonboon-vuggen?

Det finnes flere metoder for å henge opp vuggen. Ønsker du å henge den i en døråpning kan du kjøpe et spesielt karmbeslag som er laget for nettopp dette.

Det er også mulig å henge den i taket. Da må du sørge for at du har en krok som passer til taket ditt, og som tåler vekten. Vi brukte en krok i veggen over døren.

Hvordan henge Moonboon på en krok

Høres motoren på vuggen høyt ut?

Nei, motoren er veldig stillegående. Hvis hjemmet ellers er stille, vil du høre at motoren går, noe som er fint så du vet at vuggen beveger seg.

Vi har ikke brukt vuggen om natten, men det kan være at motoren blir plagsom om du vil ha den helt stille. Vi opplevde imidlertid ingen problemer med lyden fra motoren.

Gjennomgang av Moonboon vugge med motor

Vår generelle anmeldelse av Moonboon hengevugge er veldig positiv. Det var utrolig enkelt å bruke og produktet var raskt å montere og teste.

Barnet koste seg veldig, fra første gang vi prøvde. Selv i perioder hvor barnet har vært litt sutrete, har det fort fått ro i vuggen.

Det mest positive har etter vår mening vært at barnet trives i vuggen, selv om det ikke har vært trøtt nok til å sove. Bare det å ligge der og vugge fungerer godt for å gi foreldrene en sårt tiltrengt pause på 15-30 minutter.

I løpet av vår testperiode har barnet også rukket å sovne i vuggen. Imidlertid har det vanligvis vært litt kortere perioder på opptil 30 minutter. Denne babyen sover fortsatt lenger i sengen eller barnevognen. Dette er selvfølgelig utrolig individuelt hvor babyen vil sove lengst.

Moonboon hengevugge er en veldig praktisk måte å kunne sette babyen ned for å få hendene fri for en stund. Det føles trygt og vi er positivt overrasket over hvor lett det var for barnet å føle seg trygg og fornøyd med å ligge i vuggen.

Vi kan oppsummere vår anmeldelse med noen fordeler og ulemper:

Fordeler

 • Trygt og enkelt å bruke.
 • Barnet vil raskt bli fornøyd i vuggen.
 • Organisk, fint materiale som er skånsomt mot barnets hud.
 • Stille og hyggelig å ha på rommet.

Ulemper

 • Montering kan være litt vanskelig i starten, noen steg var litt uklare.
 • Du trenger et passende sted å henge opp vuggen, eller kjøpe stativ, eller karmbeslag.

Er Moonboon trygt å bruke?

Hvis du følger instruksjonene som følger med, og bruker tilbehøret som er beregnet på holderen, er det en veldig sikker konstruksjon. Vår personlige mening er at produktet føltes veldig stabilt og det lille barnet lå på en veldig naturlig måte i vuggen.

Moonboon har solgt over 10 000 eksemplarer av vuggene sine i Norden, og det er et velprøvd produkt. De er grundig testet og Moonboon investerer store ressurser i produktutvikling og sikkerhet.

Vuggen er beregnet for bruk av barn fra nyfødte. Når barnet blir stort nok til å snu eller krype, skal det ikke ligge i vuggen.

For hvem passer Moonboon hengevugge?

Faktisk er dette produktet egnet for alle foreldre til små babyer. Vår erfaring er at produktet fremfor alt vil hjelpe deg som:

 • Har et barn som er engstelig og har problemer med å forlate mors armer.
 • Trenger noen øyeblikk med hendene fri.
 • Ønsker en vugge som beveger seg automatisk, på en naturlig og trygg måte.

Se hengevuggen og alle Moonboons produkter på nettsiden deres!

Moonboon Logo

Recent Posts